FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 juli 2010

Meer winst dan verwacht voor Air France-KLM

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft weer winst geboekt. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2010/2011 stond ondanks de aswolk een nettowinst van 736 miljoen euro onder de streep. Bovendien bleken de dinsdag nabeurs gepubliceerde eerstekwartaalcijfers beter dan verwacht.

In totaal zette Air France-KLM 5,72 miljard euro om, 10,7 procent meer dan een jaar eerder. Analisten hadden gemiddeld gerekend op inkomsten van 5,46 miljard euro.

Op operationeel niveau boekte de luchtvaartmaatschappij nog een verlies van 132 miljoen euro, maar dit was veel beter dan de min van 496 miljoen euro die een jaar geleden in de boeken stond. Analisten verwachtten een operationeel verlies van 314 miljoen euro.

Het concern handhaafde de verwachting voor dit boekjaar op operationeel niveau quitte te draaien.

Gesink wint criterium Stiphout

Robert Gesink heeft het criterium van Stiphout op zijn naam geschreven. De nummer zes van de Tour de France reed in de slotfase van de race weg bij de concurrenten en kwam solo over de streep.

Achter de Rabobank-renner werd Andy Schleck tweede. Hij wist in de sprint in de Brabantse plaats Tourwinnaar Alberto Contador te kloppen. De Spanjaard reed in Stiphout zijn enige criterium in Nederland.

Maradona weg als bondscoach Argentinië

Diego Maradona vertrekt als bondscoach van het Argentijnse voetbalelftal. Dat heeft de bond van het Zuid-Amerikaanse land vandaag bekendgemaakt. Oorzaak hiervan is dat de bond assistenten van Pluisje wil ontslaan, maar dat de coach zelf hiermee niet akkoord gaat.

Maradona werd in 2008 plotseling aangesteld als nieuwe bondscoach van de Argentijnen. Onder zijn leiding plaatste het land zich moeizaam voor het WK in Zuid-Afrika. Daar pakten de Zuid-Amerikanen zeges op Nigeria, Zuid-Korea, Griekenland en Mexico, maar Duitsland walste in de kwartfinales over het elftal van Pluisje heen, waarbij de zwakheid van het elftal pijnlijk blootgelegd werd.

Intimidatie bij Vodafone

Collega's en management maken 23 medewerkers van het callcenter van Vodafone in Maastricht het leven zuur. De 23 hebben tegen het inleveren van vakantiedagen gestemd, waardoor ze mogelijk geriskeerd zouden hebben dat de klantenservice voortaan uitbesteed zou worden.

De maatregel om het aantal verlofdagen van 41 naar 30 terug te brengen was nodig, omdat het telecombedrijf fors wilde bezuinigen. Omdat Vodafone vakbonden buiten de deur houdt en dit dus niet in een cao geregeld is, moesten alle medewerkers persoonlijk akkoord gaan met de maatregel. Indien minder dan 95 procent van de personeelsleden akkoord zou gaan, zou Vodafone het callcenter sluiten en het werk uitbesteden. Na dit dreigement stemde slechts drie procent tegen. De namen van deze personen zijn via een directiemail gelekt en sindsdien klagen deze medewerkers over pesterijen.

De tegenstemmers zouden volgens leidinggevenden via de rechter gedwongen worden de nieuwe arbeidsvoorwaarden alsnog te accepteren. Bestuurder Ger Klinkenberg van FNV Bondgenoten is hier niet over te spreken. "Het spel wordt hard gespeeld. De mensen voelen zich erg geïntimideerd. Vodafone is een Angelsaksisch bedrijf dat vakbonden buiten de deur houdt en geen cao's afspreekt. Mensen die niet akkoord gaan met de verslechtering van de arbeidsvoorwaarden worden gebrandmerkt." Volgens de vakbondsman werkt dit beleid op de lange termijn tegen het bedrijf. "Het verloop is erg groot. Als de arbeidsmarkt aantrekt, gaan ze problemen krijgen met het vinden van personeel."

Volgens het telecombedrijf is er geen vuiltje aan de lucht. "Nu besloten is het callcenter hier te houden is de sfeer op de werkvloer juist uitstekend," aldus een woordvoerder.

Uitslagen oefenduels 27 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
Schouwse selectie Excelsior
Guyon Fernandez (2), Ribeiro (2), Vincken, Alisic, Lagourieh
0-7
FC Groningen
Granqvist (pen.), Pedersen
FC Volendam
Van der Werff
2-1
FC Den Bosch Heracles Almelo 0-0
NEC
Vleminckx
Cracovia Krakow (Pol)
Pawlusinski
1-1
KVSK United (Bel)
Brouwers, Azevedo
Roda JC
Hadouir, Junker
2-2
FC Twente
Ruiz
Getafe (Spa)
Sardinero, Rios
1-2
Vitesse
Pluim (pen.)
Real Mallorca (Spa)
Pereira, Miguel Gonzalez
1-2
VVV-Venlo Helmond Sport
Voskamp, Kazlauskas
0-2
Hollandia Willem II
Wojciechowski (3), Sheotahul
1-4
Rijnsburgse Boys
Breinburg, Freke
Almere City FC
Malone
2-1
SC Cambuur
Ghoochannajhad
Ergotelis (Gri)
Van der Ree (ed)
1-1
SV Meerssen MVV Maastricht
Boateng, Daemen, Van Hyfte, Timmermans
0-4
FC Dordrecht FC Oss 0-0

Russisch hof veroordeelt neonazi's tot celstraffen

Een rechtbank in het Russische Tver heeft dinsdag een leider van een groep neonazi's veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Dertien andere leden van de groep kregen celstraffen variërend van 3,5 tot zeventien jaar.

De groep was verantwoordelijk voor vier moorden en heeft meerdere mensen aangevallen. Bovendien bezaten de leden wapens en extremistische literatuur en hebben ze islamitische en joodse begraafplaatsen ontheiligd.

De 22-jarige Dmitri Orlov had de leiding over de groep, een cel van de Russische Nationale Eenheid, een ooit machtige organisatie die zich sinds 1990 inzet voor blanke suprematie en orthodox-christelijk fundamentalisme.

Bewoners A'dam-Noord nog niet naar huis

De bewoners van de 32 woningen in Amsterdam-Noord die maandag ontruimd werden vanwege de vondst van asbest kunnen nog niet naar huis. Hoewel het gezondheidsrisico minimaal wordt geacht wil de gemeente voorkomen dat er via de balkons asbest naar binnen komt. Daarom wil de gemeente de balkons kunnen schoonmaken.

Uit de eerste meetgegevens blijkt dat er voor de meeste woningen die zijn ontruimd binnen geen verhoogd risico is. Op straat en op de balkons ligt asbest. Woensdag worden de definitieve resultaten van de metingen in de woningen bekend. Dan wordt ook duidelijk hoe de straat en de balkons schoongemaakt worden, meldt de gemeente.

De asbest kwam zondagavond vrij na een explosie in een woning aan de Viermasterstraat. Een man werd daarbij samen met de gevel naar buiten geslingerd. Hij raakte zwaargewond.

Rijke Texaan financiert circuit in Austin

Het Formule 1-circuit dat in de Amerikaanse stad Austin voor de grand prix in 2012 moet verrijzen zal gefinancierd worden door de steenrijke Red McCombs. De Amerikaan was in het verleden eigenaar van NFL-footballteam Minnesota Vikings en NBA-basketbalclubs San Antonio Spurs en Denver Nuggets.

"De Formule 1 terugbrengen naar de Verenigde Staten is de kans van mijn leven en elke stad in de wereld zou dat willen," zei McCombs vandaag bij een presentatie in Austin. De geboren en getogen Texaan krijgt bij de uitvoering van de plannen ondersteuning van oud-wereldkampioen in de motorsport Kevin Schwantz.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone maakte onlangs bekend dat de F1 in 2012 voor het eerst sinds 2007 terugkeert naar de Verenigde Staten. Na een eerdere flirt met New Jersey kwam de Brit een tienjarig contract overeen met Austin, Texas.

Uitslagen 3e voorronde CL (27/07/2010)

Vanavond werden de eerste duels in de derde voorronde van de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen. De returnwedstrijden staan voor volgende week dinsdag en woensdag op het programma.

Unirea Urziceni (ROM) - Zenit St. Petersburg (RUS) 0-0

Litex Lovech (BUL) - MSK Zilina (SLW) 1-1
65' Majtán 0-1
78' Wellington 1-1

Dinamo Kiev (UKR) - AA Gent (BEL) 3-0
19' Yarmolenko 1-0
80' Shevchenko 2-0
90+2' Zozulya 3-0

AC Omonia (CYP) - Red Bull Salzburg (AUT) 1-1
8' Zarate 0-1
90' LuaLua 1-1 (pen)

The New Saints FC (WAL) - RSC Anderlecht (BEL) 1-3
7' Kljestan 0-1
18' Leagear 0-2
52' Jones 1-2
73' Suárez 1-3

Sparta Praag (CZE) - Lech Poznan (POL) 1-0
76' Brabec 1-0

[EK] Farah pakt titel op 10.000 meter

De Britse langeafstandsloper Mo Farah heeft de Europese titel op de 10.000 meter gewonnen. De geboren Somaliër speelde in Barcelona met de concurrentie en klokte een tijd van 28:24,99. Daarmee bleef hij landgenoot Chris Thompson ruim twee seconden voor. Brons was er voor de Italiaan Daniele Meucci.

Verliezer van de dag was de Spanjaard Ayad Lamdassem. Hij liep in de slotfase alleen met Farah voorop toen de Brit aangaf dat hij niet van plan was het tempo te gaan maken. Hij gebaarde naar de achter hem opkomende Thompson dat hij het gat moest dichtlopen. Op 300 meter van de finish sprong Farah met een indrukwekkende versnelling weg bij Lamdassem.

Ondertussen waren Thompson en Meucci zo dicht bijgekomen dat de moegestreden Spanjaard op het laatste rechte stuk voorbij werd gelopen. In de eindsprint klopte Thompson zijn Italiaanse concurrent nipt.

Ahmadinejad hekelt inktvis Paul

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft in een toespraak meerdere keren de voorspellende octopus Paul aangevallen. Paul staat voor alles wat mis is met de westerse wereld. Ahmadinejad noemt het dier een symbool van decadentie.

Inktvis Paul werd wereldberoemd tijdens het WK voetbal. Het beest voorspelde alle wedstrijden van het Duitse team goed en ook de winnaar van de WK-finale wist hij van tevoren aan te wijzen. Paul verspreidt 'westerse propaganda en bijgeloof', zo zegt de Iraanse president.

"Degene die hierin gelooft, kan geen leider zijn van een wereldlijke staat, zoals Iran, die menselijke perfectie nastreeft, gebaseerd op de liefde voor alle heilige waarden."

Vriendin steekt Hagenaar dood

Een 21-jarige Hagenaar die maandag door zijn vriendin was neergestoken, is dinsdag in een ziekenhuis overleden. De 20-jarige vrouw uit Tiel, die zich maandag op het politiebureau in haar woonplaats aangaf, zit vast. Dat meldt de politie.

De vrouw meldde zich bij de politie en zei dat ze haar vriend in Den Haag had neergestoken. De man was inmiddels opgenomen op de intensivecareafdeling. Dinsdagmiddag werd bekendgemaakt dat de man is overleden. Over het motief is nog niets bekendgemaakt. De recherche onderzoekt de zaak.

Ntibazonkiza vertrekt bij NEC

Saidi Ntibazonkiza vertrekt per direct bij NEC. De aanvaller uit Burundi heeft een contract getekend bij Cracovia Krakow uit Polen. Dat heeft NEC bekendgemaakt op de clubsite. Wat de ploeg uit Polen moest betalen voor Ntibazonkiza is niet bekend.

Ntibazonkiza kwam in 2005 als asielzoeker naar Nederland, en omdat NEC de dichtsbijzijnde voetbalclub was vroeg de aanvaller of hij mee mocht trainen. Al snel kreeg de snelle aanvaller een contract bij de club uit Nijmegen en dwong hij een basisplaats af. In totaal kwam de 23-jarige speler 63 keer in actie voor NEC. Hij maakte tien doelpunten.

'Zelftest darmkanker niet betrouwbaar'

KWF Kankerbestrijding waarschuwt voor zelftesten die dikkedarmkanker moeten opsporen. De tests die op de markt zijn, zouden niet volledig betrouwbaar zijn. Bovendien vindt KWF Kankerbestrijding dat bij het vaststellen van een ernstige ziekte als kanker altijd een arts betrokken moet zijn.

"Kanker is geen ziekte die je met een zelftest vaststelt", aldus een woordvoerder. "Wij zijn in principe voorstander van vroege herkenning van kanker, maar de gezondheidszorg is in Nederland zo ingericht dat mensen hiervoor naar de dokter kunnen. Daar zijn geen commercieel verkrijgbare tests voor nodig."

Momenteel zijn meerdere zelftests voor dikkedarmkanker op de markt. Volgens de organisatie springen commerciële partijen in het gat dat demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) heeft achtergelaten. "Zolang er niet snel een landelijk screeningsprogramma komt, kun je wachten op dit soort tests", stelt de woordvoerder. "Al jaren pleiten wij voor een landelijk programma voor iedereen boven de 55 jaar. Klink heeft dit tot 2019 uitgesteld, onder meer om financiële redenen. Jaarlijks zouden veertienhonderd doden voorkomen kunnen worden."

Obama: niets nieuws in gelekte documenten

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag voor het eerst in het openbaar zijn bezorgdheid geuit over het lekken van geheime dossiers van de Amerikaanse strijdkrachten. De president zei echter ook dat in de documenten geen informatie staat die niet al onderdeel is van het debat over de oorlog in Afghanistan. Obama zei voorts dat de informatie 'mogelijk individuen of operaties in gevaar kan brengen'.

Klokkenluiderswebsite Wikileaks zette maandag ruim negentigduizend geheime dossiers van de Amerikaanse strijdkrachten over de oorlog in Afghanistan online. De documenten gaan over de Amerikaanse militaire inzet in Afghanistan in de periode 2004-2009.

[EK] Boekelman weet niet te stunten

Melissa Boekelman is bij het EK atletiek in Barcelona bij het kogelstoten in de finale laatste geworden. De Nederlandse kwam niet verder dan 17,32 meter.

De Europese titel ging naar Nadzeya Ostapchuk uit Wit-Rusland (20,43) voor haar landgenote Natallia Mikhnevich (19,52). De Russin Anna Avdeyeva voorkwam met een laatste worp van 19,32 meter een volledig Wit-Russisch podium.

Bregje Crolla en Evelien Dekkers bleven steken in de kwalificatie van het speerwerpen. Crolla slingerde de speer naar 55,82 meter en daarmee werd ze veertiende, terwijl de eerste twaalf zich plaatsten voor de eindstrijd. Dekkers wierp de speer naar 46,37 meter, goed voor de laatste plaats in de kwalificatie.

Ook voor Martijn Nuijens was het EK al na een kwalificatiereeks voorbij. Hoogspringer Nuijens ging over 2,19 meter heen. Dat was ruim onder de kwalificatie-eis van 2,28 meter. Nuijens plaatste zich ook niet bij de beste twaalf springers.

Op de 100 meter was het Franse talent Christophe Lemaître de snelste in de serie met 10,19 seconden. De 20-jarige Fransman, sinds begin juni de eerste blanke die de tiensecondengrens doorbrak, debuteert op het EK op een groot toernooi bij de senioren. Dwain Chambers zette 10,21 neer. De Ier Jason Smyth is de opvallendste naam in de halve finale. De vrijwel blinde atleet won in Beijing nog twee keer goud bij de Paralympics.

Spider-Man in Warriors of Rock

Spider-Man komt eraan en dit keer net even anders dan dat je gewend bent van hem, zijn jaren '60 tekenfilm themesong-remake van The Ramones zit namelijk in de nieuwe Guitar Hero: Warriors of Rock. Daarnaast heeft Activision nog 21 andere nummers bekendgemaakt die aanwezig zullen zijn in de line-up.

Van de 22 liedjes hieronder zijn die van Alice Cooper en The Runaways door de artiesten speciaal opgenomen voor Warriors of Rock. Guitar Hero: Warriors of Rock komt uit op 28 september voor de Xbox 360, PS3, Wii en de DS. Check hieronder de 22 nieuwe liedjes en hier de tot nu toe bekende line-up.

  • Alice Cooper -- "No More Mr. Nice Guy"
  • Alter Bridge -- "Ties That Bind"
  • Atreyu -- "Ravenous"
  • Bad Brains -- "Re-Ignition (Live)"
  • Blue Öyster Cult -- "Burning For You"
  • Bush -- "Machinehead"
  • Deep Purple -- "Burn"
  • Edgar Winter -- "Free Ride"
  • Five Finger Death Punch -- "Hard To See"
  • George Thorogood and The Destroyers -- "Move It On Over (Live)"
  • Lynyrd Skynyrd -- "Call Me The Breeze (Live)"
  • Pantera -- "I'm Broken"
  • Poison -- "Unskinny Bop"
  • The Ramones -- "Theme From Spiderman"
  • Rise Against -- "Savior"
  • The Runaways -- "Cherry Bomb"
  • Steve Vai -- "Speeding"
  • Strung Out -- "Calling"
  • Styx -- "Renegade"
  • Sum 41 -- "Motivation"
  • Them Crooked Vultures -- "Scumbag Blues"
  • The White Stripes -- "Seven Nation Army"

'Wigan Athletic wil Stam'

Volgens Sky Sports heeft Wigan Athletic interesse in Ronnie Stam. Na het wegvallen van Mario Melchiot heeft trainer Roberto Martinez weinig opties voor de rechtsbackpositie en zou hij in Stam de ideale opvolger van Melchiot zien.

De 26-jarige Stam, die het afgelopen seizoen kampioen werd met FC Twente, werd eerder al gelinkt als mogelijke opvolger van Gregory van der Wiel bij Ajax, maar de transfer van die laatstgenoemde naar Bayern München ketste af. Mocht Stam kiezen voor een transfer naar Engeland dan zou het zijn derde club in het betaalde voetbal worden. Voordat hij bij FC Twente aan de slag ging kwam de 26-jarige rechtsback uit voor NAC Breda.

Vacansoleil wil renner uit top-10 Tour

Vacansoleil is zich druk aan het roeren op de transfermarkt bij het wielrennen. Eerder werd Stijn Devolder al aangetrokken, nu wil de Nederlandse ploeg een klassementsrenner van formaat binnenhalen. Dit zei ploegleider Hilaire van der Schueren vandaag in Het Nieuwsblad.

"We maken werk van een klassementsrijder," zei de ambitieuze ploegleider. "Ik heb er sterke hoop op dat we iemand kunnen binnenhalen uit de top tien van de Tour. We bewandelen momenteel drie pistes. Denis Menchov? Nee, ik spreek geen Russisch."

De ploeg wil aan het eind van dit jaar een ProTour-licentie bemachtigen. "In 2011 willen we meespelen vanaf de Ronde van Vlaanderen tot de Tour. De onderhandelingen met een nieuwe hoofdsponsor verlopen vlot. In augustus gaat ons ProTour-dossier naar de UCI," zo besloot Van der Schueren.

Eerste screens Dungeon Siege 3

Obsidian Entertainment is momenteel druk bezig met Dungeon Siege 3 en heeft voor die game de eerste twee screenshots vrijgegeven. Obsidian is bekend van Alpha Protocol, Knights of the Old Republic 2 en Neverwinter Nights 2 en zal dit derde deel ontwikkelen, Square Enix zal de game gaan uitgeven.

Er is nog niet veel bekend over de action-rpg behalve dat er co-operatieve multiplayer, veel aanpasbare karakters en een diepgaand verhaal waar beslissingen die je maakt invloed hebben op de game aanwezig zijn. De game staat gepland voor 2011 voor de PC, Xbox 360 en de PS3.

DS3DS3

Georgische minister onder vuur

De Georgische minister van Economie en Ontwikkeling Veronika Kobalia is in opspraak geraakt. Op Facebook zijn foto’s opgedoken van de 28-jarige dame terwijl ze zich uitleeft op het podium van een stripclub in Vancouver, Canada.

De foto’s werden genomen toen ze tijdens de Olympische Winterspelen van afgelopen februari in Vancouver was. Kobalia, sinds begin deze maand minister, is geboren Georgische, maar verhuisde na de burgeroorlog in Georgië met haar ouders eerst naar Moskou en daarna naar Canada.

Voormalig president van de Georgische nationale bank, Nodar Djavachisjvili is geen fan van Kobalia. “Hoe amibitieus moet iemand zijn om hoofd van de economische autoriteit van een land te zijn zonder de overeenkomstige universitaire titel en ervaring op dit terrein? De kersverse minister is weer een lievelingetje van de president”, zegt Djavachisjvili.

Voor foto’s van de dame in kwestie klik je hier en hier.

'Campbell tekent bij Newcastle'

Newcastle United lijkt de strijd om de handtekening van Sol Campbell te hebben gewonnen. Campbell is vandaag gesignaleerd in de buurt van Newcastle waar hij naar het schijnt een medische keuring heeft ondergaan.

De 35-jarige Campbell komt transfervrij over van Arsenal, waar zijn contract afliep. Ook Sunderland had een oogje op de ervaren verdediger, maar nadat die club Titus Bramble aantrok lijkt Sunderland niet op een beslissing van Campbell te wachten.

Bij Newcastle zou de voormalige international van Engeland Steven Taylor tijdelijk moeten vervangen. Taylor heeft onlangs een schouderblessure opgelopen waarvan de ernst nog niet geheel duidelijk is, maar waarvan men vreest dat het herstel enkele maanden in beslag zal nemen.

Mocht Campbell kiezen voor een contract bij het net gepromoveerde Newcastle, dan zal hij een teamgenoot van de jonge Nederlandse keeper Tim Krul worden.

Yamamoto rijdt ook in Hongarije

Sakon Yamamoto zal ook in Hongarije achter het stuur van een van de bolides van Hispania Racing zitten. Wederom moet Karun Chandhok toekijken. De teamgenoot van Yamamoto zal net als in Duitsland weer Bruno Senna zijn.

Bij Hispania Racing staan vier coureurs onder contract, namelijk Yamamoto, Chandhok, Senna en ook Christian Klien. Hoewel het gerucht gaat dat het inzetten van Yamamoto te maken heeft met de zorgelijke financiële toestand bij HRT meent het team zelf dat het alle coureurs inzet zodat deze zich kunnen bewijzen aan de teamleiding met als inzet een definitief stoeltje voor het volgende seizoen.

EU: Betere boete-uitwisseling

De Europese Commissie wil dat lidstaten het innen van verkeersboetes, die bestuurders in het buitenland krijgen, beter op elkaar gaan afstemmen. Vooral automobilisten die in het buitenland geflitst worden komen er momenteel onbestraft vanaf. Dat zegt het nieuwe Verkeersveiligheidsprogramma van de Europese Commissie.

Dit najaar zal de Europese Commissie een wetsvoorstel presenteren om betere uitwisseling van kentekengegevens mogelijk te maken. Op dit moment deelt Nederland alleen nog maar kentekens met Duitsland, België en Zwitserland. Het wetsvoorstel stamt al uit 2008, maar was nog niet goedgekeurd. Nu het Verdrag van Lissabon in werking is getreden doet men een nieuwe poging.

Ook wil de Europese Commissie het aantal verkeersdoden in Europa halveren. Men denkt dan aan meer veiligheidsmaatregelen en betere rij-opleidingen en betere infrastructuur. Ook meer handhaving hoort daarbij, men vindt dat een doeltreffend middel om het aantal verkeersdoden omlaag te brengen.

Uit onderzoek van de Europese commissie blijkt dat veel mensen die in Europa te hard rijden, geen boete krijgen. Dat zijn vaak automobilisten uit een andere lidstaat en als die niet beboet worden, dan voelt de binnenlandse bestuurder zich gediscrimineerd. Dat is slecht voor het draagvlak van handhaving.

Het Landelijk Parket Team Verkeer van het Openbaar Ministerie is zeer content met het wetsvoorstel. ‘Daardoor kunnen juridisch bindende bepalingen worden opgelegd. Tot nu toe was de samenwerking vrijblijvend, waardoor we met veel landen geen afspraken konden maken over het uitwisselen van kentekengegevens’. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zegt ‘in beginsel alle initiatieven om de verkeersveiligheid te vergroten’ toe te juichen.

Zestien landen hebben al nationale wetgeving over erkenning van buitenlandse boetes, maar het blijkt lastig om die boetes ook daadwerkelijk op te leggen en te innen. Het nieuwe wetsvoorstel dwingt landen tot gegevensuitwisseling. Ook de organisatie in de EU-landen zelf geeft de nodige problemen. Frankrijk bijvoorbeeld telt 181 instanties die boetes kunnen innen.

N.E.C. huurt doelman De Vriendt

N.E.C. heeft zich versterkt met de 24-jarige doelman Jérémy de Vriendt. De Belg wordt voor een seizoen gehuurd van KV Mechelen, melden de Nijmegenaren op de clubsite. Vanmiddag doorstond De Vriendt succesvol de medische keuring bij de eredivisionist.

De Vriendt begon zijn profloopbaan bij Standard Luik. Daar kwam hij in drie seizoenen slechts tot drie competitiewedstrijden. Daarna stapte hij over naar KV Mechelen, maar in twee seizoenen daar kwam de sluitpost ook niet verder dan het tweede plan.

NAVO: militaire banden met Rusland verbeterd

De militaire relatie tussen Rusland en de NAVO is verbeterd als gevolg van gedeelde zorg over Afghanistan, terrorisme en piraterij. Dat heeft Giampaolo Di Paola, voorzitter van het militaire comité van de NAVO, dinsdag gezegd na een bezoek aan Moskou afgelopen weekend.

De verbetering van de relatie volgt op maanden van politieke ontmoetingen tussen ministers van buitenlandse zaken en andere regeringsmedewerkers.

In 2008 leidde de Russisch-Georgische oorlog ertoe dat de NAVO de banden met Rusland opschortte. Nadat de Amerikaanse president Barack Obama de hoop had uitgesproken dat de banden tussen de VS en Rusland konden worden aangehaald, verbeterde ook de relatie tussen de NAVO en Rusland.

De twee partijen hebben afgelopen weekend gesproken over gebieden waarop mogelijk kan worden samengewerkt, zoals Afghanistan, het contraterrorisme en de missie tegen piraterij voor de kust van Somalië.

Eminem belt Elton John voor afkickadvies

Eminem belt wekelijks met Elton John om zich te laten adviseren over afkicken. De rapper probeert zijn verslaving aan pijnstillers achter zich te laten.

De Amerikaanse rapper en Engelse zanger traden in 2001 samen op tijdens de Grammy Awards. Die samenwerking verliep zo goed dat Eminem Elton vroeg hem bij te staan in de strijd tegen zijn verslaving. Elton heeft met zijn eigen drugs- en alcoholverleden een schat aan ervaring.

"Elton belt me eenmaal per week op", zegt hij volgens de Amerikaanse muzieksite Contact Music in het muziektijdschrift Spin Magazine. "Hij vertelde me dan dingen als 'Je gaat weer dingen zien die je een tijdje niet hebt opgemerkt.' En hij had gelijk."

"Ik liep dan rond en dacht bij mezelf 'Verdomme, die boom ziet er maf uit, kijk eens naar al die bladeren!', Dat soort dingen zie je niet als je de hele tijd naar de tering bent."

Twee jaar cel voor verkrachting stiefdochter

Een 51-jarige man uit Amersfoort moet twee jaar de cel in omdat hij zijn 13-jarige stiefdochter meerdere malen heeft verkracht. De rechtbank in Utrecht verklaarde hem dinsdag schuldig en bepaalde ook dat de man een programma voor plegers van seksuele delicten moet volgen. Daarnaast moet hij het slachtoffer ruim 4500 euro schadevergoeding betalen.

De Amersfoorter heeft bekend dat hij vanaf mei 2008 zijn stiefdochter gedurende een jaar meerdere malen heeft misbruikt. Hij was verliefd geworden op het meisje, maar zette haar onder druk toen het meisje aangaf de `relatie' te willen beëindigen. De stiefvader dreigde dat hij zelfmoord zou plegen en dat haar familie iets ergs zou overkomen als de relatie bekend zou worden.

Het meisje onderging de seksuele handelingen in eerste instantie vrijwillig, maar dat ging later over in dwang. De rechtbank acht bewezen dat de man misbruik heeft gemaakt van zijn fysieke overwicht en zijn verhouding met het slachtoffer.

Het Openbaar Ministerie had drie jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Brandweer sloopt politieauto om kat te redden

Inwoners van een wijk in Wenen werden maandagnacht wakker gehouden door een wanhopig gemiauw. Buurtbewoners belden de brandweer en de politie die na een zoektocht onder de motorkap van een auto een kleine kat vonden. Het diertje was echter niet voor een gat te vangen en ontsnapte aan zijn redders.

De kat leek verdwenen te zijn, maar toch bleef het gemiauw aanhouden. Nadat brandweerlieden uiteindelijk een politiewagen hadden opgekrikt bleek het katje zich te hebben verstopt onder de vloerplaat van de auto. Na een half uur sleutelen en slopen kon de kat worden bevrijd. Het dier gaf zich echter niet zo snel gewonnen. "Hij beet in mijn vinger!", aldus brandweerman en redder Franz Zehetmeier.

Na de bevrijding werd het dier naar een dierenopvang gebracht.

[Tour-quiz] De uitslag

De afgelopen weken kon je op FOK!sport meedoen aan de Tourquiz. De laatste ronde eindigde gisteren en daarom is het nu tijd om de winnaars bekend te gaan maken. Uiteraard geven we ook nog de antwoorden van de laatste ronde.

De antwoorden:
1) Marc Wauters en Michael Rasmussen
2) Puy de' Dome
3) 2005

Twee users hebben het gepresteerd om in de acht rondes alle vragen goed te hebben. Loting moest daarom bepalen wie de winaar zou worden. Dit is Gvdw78 geworden. Hij wint een handheld GPS van Garmin. Grobbel greep net naast de prijs, maar hij krijgt de troostprijs het boek  "De Tour, een tastbare geschiedenis." Deze prijs is er ook voor de nummers 3 t/m 6, die in totaal slechts één foutje hebben gemaakt. Dit zijn: golfer, Gitank2, Gravedigger en wimderon. Ook Ambrosius heeft slechts één fout gemaakt, maar doet als crew zijnde niet mee voor de prijzen.

De winnaars mogen hun adresgegevens mailen naar sport [at] fok.nl.

De redactie van FOK!sport wil verder iedereen bedanken voor het deelnemen.

 

Spelen Londen voor op schema

Londen is al over een jaar gereed voor de Olympische Spelen. Dat zei voormalig olympisch hardloopkampioen Sebastian Coe vandaag bij een rondgang langs de grote accommodaties in de Engelse hoofdstad. De Brit is hoofd van het organisatiecomité van de Spelen in Londen 2012, die over twee jaar beginnen.

"Ik ben zeer tevreden met de vooruitgang", zei Coe. "We liggen ruim voor op schema en blijven binnen de geraamde kosten. Het nieuwe Olympisch Stadion is bijna af. Praktisch alleen de stoeltjes moeten er nog in."

Burgemeester Boris Johnson van Londen benadrukte de duurzaamheid van de nieuwe accommodaties en infrastructuur in het oostelijk deel van de hoofdstad. Het is de bedoeling dat alles na de Spelen een functie blijft behouden. "Op de lange termijn willen we dit deel van oost-Londen veranderen in een gebied waar generaties mensen kunnen wonen, werken en sporten."

De uitgaven voor de Spelen van Londen zijn tot dusver ook binnen het gestelde budget van 11 miljard euro gebleven.

Treinen Speno mogen niet meer rijden na ongeluk

De zogeheten slijptreinen van Speno mogen niet meer door Nederland rijden. Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat dinsdag besloten naar aanleiding van het ongeluk in Stavoren. Daar reed een trein van het Italiaanse bedrijf zondagavond door het stootblok en een watersportwinkel.

BAM Rail, dat verantwoordelijk is voor de treinen van Speno die in Nederland rijden, mag de toestellen niet gebruiken voordat de veiligheid is gewaarborgd, stelt de inspectie. Met de treinen is in principe niets mis, maar bekeken wordt of het gebruik van de treinen wel volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt. Onbekend is hoelang dit gaat duren. Een woordvoerder van de inspectie kan niet aangeven hoeveel van dergelijke treinen in Nederland rijden.

Momenteel worden de brokstukken van de onderhoudstrein geborgen. Naar verwachting is de ravage op het plein in Stavoren waar de trein tot stilstand kwam voor de ochtendspits grotendeels opgeruimd.

Doelman Van Dijk verruilt Excelsior voor RKC

RKC Waalwijk heeft Arjan van Dijk weten te strikken. De sluitpost komt over van het gepromoveerde Excelsior.

De 23-jarige Van Dijk ondertekent in Brabant een contract tot 2012. De doelman, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, speelde vorig jaar 37 wedstrijden voor Excelsior. Met de Kralingers promoveerde hij naar de Eredivisie, maar Excelsior wilde niet met hem door.

Bij RKC wordt hij in principe tweede doelman achter Ohad Levita. In de afgelopen periode trainde Van Dijk al mee met RKC, dat het voorbije jaar degradeerde uit de Eredivisie.

"Arjan is talentvol, heeft een goede voetbalopleiding genoten en heeft de potentie om verder door te groeien", laat directeur voetbalzaken Mohammed Allach weten op de clubsite van RKC. "Met de komst van Arjan hebben we de drie keepersplaatsen in onze selectie ingevuld met talentvolle, jonge en kwalitatief goede doelmannen."

Bundesliga (Duitsland)

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
1899 Hoffenheim SpVgg Greuther Fürth 3-3
Bayer Leverkusen FSV Mainz 05 2-2
VFL Wolfsburg SC Freiburg 0-2
Eintracht Hannover 96 3-1
Düsseldorf Bayern München 0-5
Dortmund FC Schalke 04 1-2
Werder Bremen M'gladbach 4-0
1.FC Nürnberg FC Augsburg 0-0
Hamburger SV VFB Stuttgart 0-1

Stand:

# Club Wed. w g v p v - t
1 Bayern München 8 8 0 0 24 26-2
2 Eintracht Frankfurt 8 6 1 1 19 19-11
3 FC Schalke 04 8 5 2 1 17 17-8
4 Borussia Dortmund 8 3 3 2 12 18-11
5 Bayer Leverkusen 8 3 3 2 12 13-11
6 Hannover 96 8 3 2 3 11 16-13
7 SC Freiburg 8 3 2 3 11 13-10
8 FSV Mainz 05 8 3 2 3 11 9-10
9 Werder Bremen 8 3 1 4 10 14-13
10 Hamburger SV 8 3 1 4 10 9-11
11 Fortuna Düsseldorf 8 2 4 2 10 6-8
12 VFB Stuttgart 8 2 3 3 9 8-14
13 Borussia Mönchengladbach 8 2 3 3 9 9-16
14 1899 Hoffenheim 8 2 2 4 8 13-17
15 1.FC Nürnberg 8 2 2 4 8 7-14
16 FC Augsburg 8 1 3 4 6 5-11
17 SpVgg Greuther Fürth 8 1 2 5 5 5-14
18 VFL Wolfsburg 8 1 2 5 5 2-15

Programma volgende speelronde:

Datum Thuis Uit
vr 26 okt, 20:30 FC Augsburg Hamburger SV
za 27 okt, 15:30 FC Schalke 04 1.FC Nürnberg
za 27 okt, 15:30 SC Freiburg Dortmund
za 27 okt, 15:30 FSV Mainz 05 1899 Hoffenheim
za 27 okt, 15:30 SpVgg Greuther Fürth Werder Bremen
za 27 okt, 15:30 Düsseldorf VFL Wolfsburg
zo 28 okt, 15:30 VFB Stuttgart Eintracht
zo 28 okt, 17:30 Bayern München Bayer Leverkusen
zo 28 okt, 17:30 Hannover 96 M'gladbach

Topscorers:

# speler club goals
1 Mandzukic Bayern München 7
2 Müller Bayern München 6
3 Meier Eintracht Frankfurt 5
3 Kiessling Bayer Leverkusen 5

Premier League (Engeland)

Op deze pagina vind je alle informatie uit de Engelse Premier League terug. Hierdoor is het erg eenvoudig om uitslagen, de actuele stand, topscorers en het programma terug te vinden.

Uitslagen Speelronde 11:

Datum Thuis Uit Uitslag
za 10 nov, 16:00 Everton Sunderland 2-1
za 10 nov, 16:00 Reading FC Norwich City 0-0
za 10 nov, 16:00 Southampton Swansea City 1-1
za 10 nov, 16:00 Stoke City QPR 1-0
za 10 nov, 16:00 Wigan Athletic WBA 1-2
za 10 nov, 16:00 Arsenal Fulham 3-3
za 10 nov, 18:30 Aston Villa Manchester Utd 2-3
zo 11 nov, 14:30 Manchester City Tottenham 2-1
zo 11 nov, 16:00 Newcastle United West Ham United 0-1
zo 11 nov, 17:00 Chelsea Liverpool  


Stand
:

  Club Wed. w g v p v - t
1 Manchester United 11 9 0 2 27 29-16
2 Manchester City 11 7 4 0 25 20-10
3 Chelsea 10 7 2 1 23 22-10
4 Everton 11 5 5 1 20 21-14
5 West Bromwich Albion 11 6 2 3 20 17-12
6 West Ham United 11 5 3 3 18 14-11
7 Tottenham Hotspur 11 5 2 4 17 18-16
8 Arsenal 11 4 4 3 16 18-11
9 Fulham 11 4 4 3 16 24-19
10 Newcastle United 11 3 5 3 14 12-15
11 Swansea City 11 3 4 4 13 16-15
12 Stoke City 11 2 6 3 12 9-10
13 Liverpool 10 2 5 3 11 13-15
14 Wigan Athletic 11 3 2 6 11 12-18
15 Norwich City 11 2 5 4 11 8-18
16 Sunderland 10 1 6 3 9 7-11
17 Aston Villa 11 2 3 6 9 10-17
18 Reading FC 10 0 6 4 6 12-18
19 Southampton 11 1 2 8 5 15-29
20 Queens Park Rangers 11 0 4 7 4 8-20


Programma speelronde 12
:

Datum Thuis Uit
za 17 nov, 13:45 Arsenal Tottenham
za 17 nov, 16:00 Liverpool Wigan Athletic
za 17 nov, 16:00 Manchester City Aston Villa
za 17 nov, 16:00 Newcastle United Swansea City
za 17 nov, 16:00 QPR Southampton
za 17 nov, 16:00 Reading FC Everton
za 17 nov, 16:00 WBA Chelsea
za 17 nov, 18:30 Norwich City Manchester Utd
zo 18 nov, 17:00 Fulham Sunderland
ma 19 nov, 21:00 West Ham United Stoke City

Flink verlies voor FC Barcelona

FC Barcelona heeft over afgelopen seizoen een groter verlies geleden dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat maakte Sandro Rosell, de voorzitter van de Spaanse voetbalclub, vandaag bekend.

De inkomsten van Barcelona over het seizoen 2009/2010 bedroegen 408,9 miljoen euro, ten opzichte van 477,9 miljoen aan uitgaven. Joan Laporta, de vorige voorzitter van de Spaanse kampioen, presenteerde in juni nog heel andere cijfers.

"Er is een structureel probleem", zei Javier Faus, vicevoorzitter van de club. "De sportieve topprestaties van de afgelopen jaren zijn niet terug te vinden in de financiële cijfers."

De schuld van Barcelona zou zijn opgelopen tot 442 miljoen euro.

Vliegtuig maakt noodlanding door vogel

Een groot vliegtuig heeft dinsdag laat in de middag meteen na het opstijgen rechtsomkeert moeten maken omdat er een vogel in de motor gevlogen was. Door het gevleugelde diertje raakte de motor onklaar en moest de piloot omkeren.

Van de 167 passagiers is iedereen ongedeerd. Zij wachten nu in de vertrekhal van Maastricht Aachen Airport totdat ze met een ander vliegtuig kunnen opstijgen. De Boeing 737 is dinsdagavond niet meer inzetbaar. Er moet dus een ander vliegtuig komen om de passagiers naar Rhodos over te brengen, waar de oorspronkelijke vlucht naartoe zou gaan.

De piloot kon binnen tien tot vijftien minuten nadat de vogel in de motor gevlogen was landen.

Korpschef wil criminelen na vrijlating volgen

Bestrafte veelplegers en jonge criminelen moeten nadat ze vrij zijn gekomen in de gaten worden gehouden door de reclassering, politie en gemeente. De rechter moet dit toezicht op ex-gedetineerden naast de celstraf kunnen opleggen. Daarvoor pleit korpschef van West- en Midden Brabant Frans Heeres dinsdag in Opsporing Verzocht.

Heeres, die deel uitmaakt van de landelijke taskforce die het aantal overvallen moet terugdringen, pleit voor een persoonsgebonden aanpak. Hij wil dat criminelen nauwlettend in de gaten worden gehouden, ook als ze hier niet vrijwillig aan mee willen werken.

Momenteel kunnen gemeenten ex-bajesklanten alleen begeleiden als ze hiermee ingestemd hebben. Dit moet veranderen, vindt Heeres, zodat het aantal veroordeelden dat opnieuw de fout ingaat afneemt.

Boom doet ook mee in Chaam

Lars Boom is toegevoegd aan het deelnemersveld van het criterium Acht van Chaam, dat morgen op het programma staat. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Boom schreef gisteren het criterium van Boxmeer op zijn naam.

Naast Boom zijn morgen ook de Zwitser Fabian Cancellara en de Nederlanders Robert Gesink, Niki Terpstra, Koos Moerenhout en Servais Knaven van de partij.

Bij de vrouwen doen Marianne Vos, de Duitse kampioene Hanka Kupfernagel, de Britse kampioene Niki Harris en de Belgische kampioene Liesbet de Vocht mee.

Kamp-Drenthe: "Nieuws over Liverpool onwaar"

Onlangs sijpelde het bericht naar buiten dat Royston Drenthe via zijn pagina op Facebook bekend had gemaakt een transfer naar Liverpool FC te maken. Dat bericht is echter onwaar, zo blijkt uit de uitleg van zijn zaakwaarnemer tegenover de BBC. Volgens de belangenbehartiger van Drenthe zit een hacker achter de valse berichtgeving via Facebook.

De agent maakte dan ook kenbaar dat Drenthe bij Real Madrid blijft dit seizoen. "Royston heeft geen pagina op Facebook, Twitter dan wel MySpace. We zullen bekijken wat we tegen deze hacker kunnen doen", aldus belangenbehartiger Sigi Lens.

Mogelijk onderneemt Drenthe stappen tegen de dader. "Royston blijft zeker bij Real Madrid. Hij is daar gelukkig en heeft met de beleidsbepalers gesproken in aanloop naar het nieuwe seizoen in Estadio Bernabeu", gaf de zaakwaarnemer te kennen.

Honkballers verslaan ook België

Het Nederlands honkbalteam blijft winnen op het EK. De ploeg van bondscoach Jim Stoeckel rolde dinsdag België met 10-0 op. Eerder was Oranje ook al te sterk voor Frankrijk, Oekraïne en Tsjechië. Morgen volgt de laatste poulewedstrijd tegen Duitsland. Dat duel werd gisteren afgelast vanwege een wolkbreuk.

Nederland kende tegen België een moeizame start. Bas de Jong zorgde in de tweede inning met een homerun weliswaar voor een 1-0 voorsprong, maar die stand bleef tot de vijfde inning staan. In die slagbeurt sloeg ook Dirk van 't Klooster een homerun waaruit ook Eugene Kingsale en Michael Duursma over de thuisplaat kwamen. Via Railey Legito kwam de stand op 5-0.

In de zesde inning joeg ook Kingsale de bal uit het stadion in Stuttgart, waardoor Shaldimar Daantji kon scoren. Een inning later werd het 9-0 via Bryan Engelhardt en Sidney de Jong. Engelhardt bracht in de negende inning de eindstand op de borden.

'Driekwart heckrunderen Oostvaardersplassen dood'

Niet een kwart, maar driekwart van de heckrunderen in de Oostvaardersplassen is de afgelopen winter omgekomen. Dat concludeert de Stichting Welzijn Grote Grazers (SWGG) uit eigen tellingen. Staatsbosbeheer gaf eerder aan dat van de 548 heckrunderen er 140 het loodje legden.

De onlangs opgerichte stichting telde de runderen drie keer vanaf de grond en een keer vanuit de lucht en kwam niet verder dan honderdvijftig levende exemplaren. Volgens de stichting is de kans klein dat runderen bij de telling over het hoofd zijn gezien, omdat ze niet snel in bossen schuilen en het gebied kaal is.

De stichting is het niet eens met het beleid van Staatsbosbeheer om de dieren in het natuurgebied in Flevoland niet bij te voeren. Er is voor gekozen de natuur zijn gang te laten gaan, maar het werd de Tweede Kamer te gortig toen bleek dat naast de 140 heckrunderen 295 konikpaarden en 658 edelherten waren omgekomen. Overigens kloppen de sterftecijfers van de konikpaarden en de edelherten volgens de stichting wel.

Een Kamermeerderheid bepaalde dat de dieren moesten worden bijgevoerd. Dat besluit werd echter pas eind maart genomen, en toen kwam het gras volgens minister van Landbouw Gerda Verburg al op en konden de dieren al volop eten vinden. Verburg (CDA) liet de Kamer later weten dat het hooi nauwelijks werd gegeten.

Volgens de stichting heeft Staatsbosbeheer echter kuil, wat zuurder en vochtiger is, in plaats van hooi aangeboden. Dit zou voor de dieren vreemd ruiken waardoor ze het niet snel eten. Ook zouden de balen in zijn geheel zijn neergezet in plaats van ze uit te spreiden, waardoor het voor veel dieren moeilijk te eten is.

Daarbij zouden de zwakkere dieren niet in staat zijn geweest om de voederplaatsen nog te bereiken. Verder is volgens de stichting niet duidelijk hoe vaak hooi of kuil is gegeven.

De bewering dat er inmiddels weer genoeg gras is, zou ook niet kloppen. Veel gras zou geel in plaats van groen zijn. Het gras dat er is zou al worden opgegeten door een grote hoeveelheid ganzen.

Staatsbosbeheer stelt echter dat het hooi precies volgens wens van de Kamer is uitgedeeld, 'ook al stonden we daar niet achter', zegt een woordvoerder. Volgens haar kunnen beter de bevindingen van de commissie die de zaak onderzoekt worden afgewacht. De stichting zegt zelf met die commissie in overleg te willen.

De stichting vraagt Verburg haar beweringen te herroepen omdat ze de Kamer 'onjuist' heeft geïnformeerd. Ook zou de minister met alle gegevens naar buiten moeten komen.

'Driekwart heckrunderen Oostvaardersplassen dood'
'Driekwart heckrunderen Oostvaardersplassen dood' (Foto: Novum)

Amfetaminelab ontmanteld in Tilburg

In een landbouwschuur in Tilburg is maandagmiddag een volledig ingericht amfetaminelaboratorium ontdekt. De nationale recherche viel ook een aangrenzende schuur in het buitengebied van Tilburg binnen, met daarin een wietplantage met 160 planten.

In het lab, waar een grote hoeveelheid chemicaliën werd aangetroffen, kon per keer ongeveer 150 kilo speed worden geproduceerd. Er zijn nog geen arrestaties verricht, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

In een woning op het terrein werden twee vuurwapens met munitie aangetroffen. De bewoner was niet thuis. Het drugslab en de wietplantage worden ontmanteld.

Het verhaal van Killzone 3 in video

De game was groot aanwezig op de E3 van dit jaar en Sony pompt er een hoop geld in. We hebben het natuurlijk over onze Hollandse trots: Killzone 3. Vandaag hebben we een nieuwe video van de game.

In de onderstaande video vertelt producer Michael Graham ons wat over de technische aspecten van de game en geeft ons tevens wat details over het verhaal. Hij geeft ons enkele feitjes over het creëren van 3D voor Killzone 3 en de moeilijkheden die dit bracht. Killzone 3 staat gepland voor 2011 en zal exclusief op de PlayStation 3 verschijnen.

Motor van Webber niet beschadigd

Het Formule 1-team Red Bull Racing heeft bekendgemaakt dat de motor van de bolide van Mark Webber niet beschadigd is geraakt. De Australiër moest afgelopen zondag in de grand prix van Duitsland van het team rustiger rijden omdat het olieverbruik hoger lag dan normaal. Hierdoor moest hij genoegen nemen met plaats zes.

"Hij had problemen met de olie en heeft dat heel goed onder controle gehouden," zei Red Bull-teambaas Horner tegen Speed. "Het was belangrijk dat hij punten scoorde. Renault kon de problemen tijdens de race onder controle houden en verrichte hiermee goed werk, omdat die motor nog langer mee moet. Het was de tweede race van de krachtbron en er moeten nog wat kilometers mee gemaakt worden."

"Er waren geen beschadigingen. Het was zaak om de motor niet bloot te stellen aan onnodige hitte of frictie. Het zou voor hem erg lastig worden om Jenson (Button, red.) te passeren omdat de McLarens op de rechte stukken sneller zijn. Daarom hebben we besloten om de race uit te rijden, de punten te pakken en ervoor te zorgen dat de motor nog steeds goed functioneert."

Basketballer Yao Ming denkt aan stoppen

Basketballer Yao Ming overweegt te stoppen met basketbal. De Chinese ster van Houston Rockets laat dat afhangen van de genezing van zijn slepende voetblessure. "Als mijn voetblessure komend seizoen niet beter wordt, zou ik ervoor kunnen kiezen om ermee op te houden", liet de 29-jarige basketballer vandaag aan Chinese staatsmedia weten.

Yao heeft al lang last van zijn voet. Daardoor miste hij het grootste deel van het afgelopen seizoen in de NBA. De Chinees kon deze zomer transfervrij vertrekken bij de Rockets, maar besloot zijn contract uit te dienen.

De 2,29 meter lange Yao liet verder weten dat de kans dat hij in 2012 weer aan de Olympische Spelen meedoet, te verwaarlozen is. "Door mijn blessure kan ik niet meer zoveel wedstrijden spelen. Ook zal ik niet meer voor het nationale team uitkomen en de sport vaarwel zeggen. Dat gebeurt met iedere sporter."

Overleg over rechts kabinet geschorst

Het overleg tussen VVD-leider Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is voorlopig geschorst. De drie spraken dinsdag voor de tweede dag op rij informeel en op een geheime locatie over de mogelijkheden om samen een rechts kabinet te vormen.

Rutte, Wilders en Verhagen kwamen rond drie uur terug in het gebouw van de Tweede Kamer. Ze wilden niks zeggen over hun gesprekken, die ze voeren op initiatief van informateur en oud-CDA-premier Ruud Lubbers, die er zelf niet bij aanwezig is.

Maandag spraken Rutte, Wilders en Verhagen ook al enige uren met elkaar. Ze hebben afgesproken geen mededelingen te doen over hun informele ontmoetingen.

El Hamdaoui ontbreekt tegen PAOK

Ajax-trainer Martin Jol kan woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki zeker geen beroep doen op Mounir El Hamdaoui. De onderhandelingen met de aanvaller, die al wel medisch gekeurd is in Amsterdam, zijn nog altijd niet afgerond. "We zijn er nog niet uit, maar misschien lukt dat de komende dagen", wilde Jol kwijt op een persconferentie over de wedstrijd in de voorronde van de Champions League woensdag.

Jol had er stiekem op gerekend El Hamdaoui tegen de Grieken al te kunnen inzetten. "Vanuit ons standpunt gezien, dachten we hem toe te kunnen voegen aan onze lijst spelers. Vanuit zijn standpunt gezien bleek dat toch anders." Hij weigert echter de goaltjesdief daarop af te rekenen. "Mounir is gewoon een goede jongen. Van onze kant hebben we er alles aan gedaan. Nu is het aan de speler om een besluit te nemen."

Met AZ heeft Ajax al een akkoord bereikt over een transfersom van vijf miljoen euro. Dit bedrag mogen de Amsterdammers in termijnen betalen. De transfersom zou nog oplopen naar zeven miljoen indien Ajax de Champions League haalt.

Als de transfer de komende dagen alsnog rond komt, is El Hamdaoui mogelijk wel inzetbaar in de return in Griekenland. Ook is hij er dan voor het begin van de competitie bij.

Naast El Hamdaoui worden ook Mido en Daniël de Ridder genoemd als mogelijke versterkingen. "Mido komt deze week hierheen en dan gaan we eens zitten", zegt hij over de transfervrije speler, die tussen 2001 en 2003 al voor Ajax speelde. De Ridder, eveneens een oud-Ajacied, staat onder contract bij Wigan Athletic. "Hij kan kosteloos aan ons verhuurd worden. Het is een optie die we overwegen."

De belangrijkste aanvaller van het afgelopen seizoen, Luis Suárez, is er in principe gewoon bij. Hij was de afgelopen tijd in Barcelona bij zijn vrouw die op het punt staat te bevallen. Als zij rond de wedstrijd bevalt kan Suárez de wedstrijd alsnog laten schieten. Over of Suárez na het WK al fit is voor negentig minuten hield Jol zich op de vlakte. "Als hij na zestig minuten neerstort zien we het wel."

[Video] IJslanders vieren goal op hilarische wijze

In IJsland heeft de middenmoter Stjarnan de lachers op haar hand weten te krijgen met een sublieme viering van een gescoorde strafschop. Halldór Orri Björnsson wist in de laatste minuut zijn ploeg de overwinning te bezorgen tegen Fylkir (2-1) en vervolgens deed zich een lachwekkend schouwspel voor.

De IJslanders staan sowieso al bekend om het feit dat ze veel vissen. Nu weet de hele wereld het.

Bobic technisch directeur VfB Stuttgart

VfB Stuttgart heeft Fredi Bobic aangesteld als technisch directeur. Dat meldde de club vandaag. Bobic was in het verleden als voetballer succesvol bij Stuttgart. Hij speelde er vijf seizoenen en scoorde in 148 competitiewedstrijden 69 keer.

De in het voormalig Joegoslavië geboren Bobic speelde ook 37 interlands voor Duitsland. Hij voetbalde ook voor Borussia Dortmund, het Engelse Bolton Wanderers, Hannover 96 en Hertha BSC.

Onderhandelingen EU en IJsland gestart

De Europese Unie en IJsland zijn vandaag onderhandelingen begonnen over een EU-lidmaatschap voor het land. IJsland kondigde vorige maand aan interesse te hebben in het EU-lidmaatschap.

IJsland hoopt als EU-lid economisch sterker te staan en wil op den duur ook de euro invoeren. De IJslandse minister van buitenlandse zaken Ossur Skarphedinson legde dinsdag meteen een eis op tafel. Zijn regering wil niet dat de EU zich gaat bemoeien met de visserij van IJsland.

De visserij is van zo'n cruciaal belang voor de IJslandse economie dat de sector zaken als vangstbeperkingen niet kan gebruiken. Skarphedinson zei te hopen dat de EU begrip voor het IJslandse standpunt kan opbrengen.

Update - Zoek de verschillen

Goed en nu eens tijd voor iets nieuws. Na het overweldigende succes van 'Zoek de kat' dachten wij van de FOK! Weblog dat het misschien leuk zou zijn om dit vaker te doen. Wel iets moeilijker uiteraard. Zie jij de 10 verschillen in onderstaand plaatje? Zo ja zet ze dan in de reacties, de eerste die ze allemaal goed heeft krijgt de eervolle vermelding.

Zoek de verschillen

Kleine tip, gebruik de spoiler tag zodat niet meteen de antwoorden zichtbaar zijn.

Update: Sneller dan verwacht, users UsurPia en _Flash_ hadden als eerste het goede antwoord. 

Hoogbegaafden op Gay Pride

Ook dit jaar is er weer de altijd gezellige Gay Pride in Amsterdam. Op het jaarlijkse feestje voor homoseksuelen vaart dit keer een nieuwe schuit mee, een boot vol met pientere koppen.

De boot is een initiatief van Mensa, een internationale stichting voor hoogbegaafde mensen, die ook een Nederlandse afdeling heeft. Volgens Mensa-voorzitter Grethe van Geffen wordt het een groot feest. ''Binnen Mensa is echt niet iedereen een nerd hoor.''

De Gay Pride is op zaterdag 7 augustus.

Zaterdag herdenkingsdienst slachtoffers Loveparade

Aanstaande zaterdag wordt in een van de kerken in Duisburg een herdenkingsdienst gehouden voor de twintig mensen die om het leven kwamen tijdens de Loveparade. Dat heeft de Duitse regering dinsdag bekendgemaakt. Bondskanselier Angela Merkel onderbreekt haar zomervakantie om aanwezig te zijn bij de dienst.

Afgelopen zaterdag kwamen tijdens het technofestival twintig mensen om het leven en raakten er meer dan vijfhonderd gewond nadat er massapaniek was ontstaan bij een tunnel die de toegang vormde tot het festivalterrein. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat festivalgangers die over een metalen trap klommen bij die trap in de verdrukking kwamen of onder de voet werden gelopen.

Student dood na val uit zolderraam

Een 20-jarige student uit Groningen is vanochtend om het leven gekomen bij een val uit een raam. De man viel uit een openstaand raam op de zolderverdieping van zijn studentenwoning zo'n tien tot vijftien meter naar beneden. Hij overleed vrijwel direct, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur aan de Tingtangstraat, een steegje in het centrum van de stad. Op het moment van het ongeluk, waren er op de zolder verder geen mensen aanwezig. In de andere woningen in het pand waren wel mensen. Een aantal van hen is opgevangen op het bureau. Ze kunnen gebruikmaken van slachtofferhulp.

De politie heeft vastgesteld dat het om een ongeluk gaat. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf of een zelfmoord. Het onderzoek naar de noodlottige val is daarmee zo goed als afgesloten.

Fietser overleden onder graafmachine

Een fietser is vandaag om het leven gekomen nadat hij onder een graafmachine kwam in het Brabantse Ulicoten. De man fietste met een aantal andere mensen over de Molenstraat, toen hij vermoedelijk op de kruising met de Nieuwe Strumpt viel. De graafmachine kon hem niet meer ontwijken, meldt de politie.

Het ongeval vond omstreeks 14.00 uur plaats. Het slachtoffer overleed ter plekke. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Tien jaar en tbs voor serieverkrachter

Een 25-jarige serieverkrachter uit Bergen op Zoom is vandaag veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Breda acht de man schuldig aan verkrachting van twee vrouwen en poging tot verkrachting van vijf vrouwen. De opgelegde straf is conform de eis van justitie.

De Brabander sloeg tussen 16 december 2008 en 20 juni van dit jaar toe in de buurt van Roosendaal. De slachtoffers waren allen te fiets en werden door de man onder bedreiging van een mes gedwongen te stoppen. Vervolgens randde hij hen aan. Een vrouw die hij verkrachtte werd ook beroofd.

Hoewel de veroordeelde weigerde om mee te werken aan een onderzoek door het Pieter Baan Centrum kreeg hij toch tbs met dwangverpleging. Een psycholoog oordeelde op basis van zijn bekentenissen en verklaringen van zijn ex-vriendinnen dat hij een impulscontrolestoornis heeft en de kans op herhaling groot is.

Nieuwe hoofdsponsor voor Roda JC

Roda JC heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Limburgse voetbalclub sloot vandaag een overeenkomst met Accon avm adviseurs & accountants.

Accon is komend seizoen hoofd- en shirtsponsor. Na het eerste jaar zal het hoofdsponsorschap geëvalueerd worden. Het tweede en derde jaar blijft Accon in ieder geval businesspartner van Roda JC.

Accon is een zelfstandige advies- en accountantsorganisatie met kantoren in vooral Noord- en Zuid-Nederland. De organisatie richt zich op het MKB, de agrarische sector, de overheid en de non-profitsector.

Sparta benut clubloze status Redan volledig

Sparta Rotterdam geeft Iwan Redan langer de tijd om zich te bewijzen ten opzichte van de technische staf. Dat meldt RTV Rijnmond.

De komende weken zal de aanvaller een soort herkansing krijgen, aangezien hij al een tijdje op proef is. Tijdens de voorgaande periode raakte hij echter geblesseerd.

Eerder deze week werd Redan, die al een jaar niet heeft gespeeld, door de Kasteelclub medisch gekeurd. De komende weken zullen door Jan Everse (trainer) en Rob Baan (technisch directeur) worden benut om Redan te testen.

De heren willen graag weten of de 30-jarige oud-speler van onder meer Vitesse, RKC Waalwijk, Willem II en RBC Roosendaal het niveau nog aankan. Sparta presenteerde vandaag al wel een nieuwe co-sponsor. RMC/RTC, een Rotterdams bedrijf, zal op de achterzijde van de shirts komen te staan.

Vrachtvliegtuig Lufthansa gecrasht in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië is een vrachtvliegtuig van de Duitse maatschappij Lufthansa verongelukt. Het toestel stortte vlak voor de landing neer bij de luchthaven Koning Khalid in de hoofdstad Riyad. Het toestel brak in tweeën en vloog in brand. Het vuur is inmiddels geblust. De twee inzittenden, de piloot en co-piloot, hebben het ongeluk overleefd. Ze zijn lichtgewond geraakt en vervoerd naar een ziekenhuis.

Het vliegtuig vertrok uit Frankfurt en moest op de extra landingsbaan landen omdat de andere baan onbruikbaar was. Er kwam zwarte rook uit het vliegtuig toen het wilde landen. De piloot had al om hulp gevraagd via de radio, waardoor de hulpdiensten direct in actie konden komen. Het vliegverkeer is inmiddels weer op gang.

Rechter: zeilmeisje mag vertrekken

Zeilmeisje Laura Dekker mag de trossen losgooien. De rechtbank in Middelburg heeft bepaald dat ze met haar zeilboot op wereldreis mag. De ouders van de 14-jarige zijn voor, net als bureau Jeugdzorg. De rechtbank meent dat Laura alle voorbereidingen heeft getroffen voor de reis en dat er geen sprake is van 'emotionele scheefgroei'.

De Kinderbescherming wilde dat Laura nog een jaar onder toezicht zou staan van Bureau Jeugdzorg, omdat haar zeilreis te gevaarlijk zou zijn. Bureau Jeugdzorg vond de ondertoezichtstelling niet langer nodig, omdat Laura nu wel goed is voorbereid. Zo maakte ze een zeilplan en heeft ze geregeld dat ze onderwijs volgt via de Wereldschool. De 14-jarige Zeeuwse wil een solozeiltocht om de jongste solozeiler ter wereld te worden. Eerst was er sprake van onduidelijkheid. Verschillende media meldden dat Laura niet weg mocht en later weer wel.

Jol houdt hoop op El Hamdaoui

Ajax houdt nog altijd hoop op de komst van Mounir El Hamdaoui. De transfer ketste zaterdag af, maar beide partijen zijn inmiddels weer enige tijd in gesprek met elkaar. "We zijn er nu nog niet uit, maar misschien lukt dat de komende dagen", zei trainer Martin Jol vandaag, een dag voor de wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de Champions League.

El Hamdaoui staat onder contract bij AZ. Beide clubs zijn er al uit over zijn overgang. "Nu maken we een pas op de plaats", aldus Jol. "Vanuit ons standpunt gezien, dachten we hem toe te kunnen voegen aan onze lijst spelers. Vanuit zijn standpunt gezien bleek dat toch anders. Maar Mounir is gewoon een goede jongen. Van onze kant hebben we er alles aan gedaan. Nu is het aan de speler om een besluit te nemen."

Playlogic in grote problemen

De toekomst van Playlogic is onzeker. De Amsterdamse game-uitgever heeft in de afgelopen drie maanden ruim anderhalf miljoen euro verlies geleden. Vorig jaar werd er een verlies van zestien miljoen euro geboekt.

"Het management buigt zich op dit moment over de mogelijkheden", laat een woordvoerder van Playlogic dinsdag weten aan Novum Nieuws. Naast het verlies dat in de afgelopen maanden werd geboekt, heeft de uitgever naar eigen zeggen ook te maken met wanbetalers en de tegenvallende verkoop van de vorig jaar uitgegeven game Fairytale Fights.

Mocht het management van Playlogic niet tot een oplossing komen, dan is de kans groot dat de game-uitgever failliet wordt verklaard. Volgens de woordvoerder komt het management misschien dinsdagmiddag al met definitief uitsluitsel.

De productieafdeling van Playlogic, gevestigd in Breda, doet het wel goed. Playlogic Game Factory heeft volop werk dankzij een vast contract met Sony. In Breda worden games ontwikkeld die gebruik maken van de door bewegingen gestuurde PlayStation Move-controller. De PlayStation-tegenhanger van de Wii van Nintendo en de Kinect van Xbox.

Nederlandse game-uitgever in grote problemen
Nederlandse game-uitgever in grote problemen

Ton niet van start in Nederlands marathonteam

Robert Ton start definitief niet in het Nederlands marathonteam. Ton kampte eerder al met hamstringproblemen. Het leek aanvankelijk dat deze klacht zich afgelopen week goed herstelde en dat hij zijn bijdrage kon leveren aan het team.

Zondag jl. deed hij een laatste fitheidstest, waarna vanochtend bleek dat de blessure zodanig opspeelde dat besloten is af te zien van deelname. De marathon voor de mannen staat zondag aanstaande (1 augustus 2010) op het programma, de start is om 10.05 uur.

Kubica: "Verschil met teams vooraan is groot"

Coureur Robert Kubica denkt dat een zevende plaats voor Renault voorlopig het maximaal haalbare is. De Pool stond in Australië en Monaco nog op het podium, maar vindt dat Red Bull, McLaren en Ferrari inmiddels al een niet meer in te halen voorsprong hebben.

"Ik denk dat we afgelopen weekend het maximale uit de auto hebben gehaald", zei Kubica, die op Hockenheim zevende werd. "Met de zevende plaats waren we 'best of the rest' in Hockenheim. Het verschil met de teams vooraan is momenteel vrij groot en er zitten ook een paar teams erg dicht achter ons. Dat betekent dat we tijdens een weekend alles perfect moeten doen om ons in de top tien te kunnen kwalificeren en in de races in de punten te eindigen."

"Ik verwacht dat het circuit van Boedapest ons beter zal liggen", vervolgde hij. "Ik hoop dat we daar dichter bij de teams vooraan zitten dan in Duitsland, maar een resultaat vergelijkbaar als met dat in Monaco (derde, red.) zit er waarschijnlijk niet in."

Buschauffeur misbruikt 54 kinderen

Een Australische buschauffeur wordt ervan verdacht dat hij 54 kinderen seksueel heeft misbruikt. Dat gebeurde, terwijl hij de jongens en meisjes naar de kerk bracht voor jeugdactiviteiten. De 69-jarige man is gearresteerd toen vier slachtoffers uit de school klapten.

De twee mannen en twee vrouwen vertelden de politie dat ze als kind seksueel misbruikt en mishandeld waren. Dat gebeurde in de jaren zeventig, tachtig en negentig. De buschauffeur zou hebben toegeslagen tijdens zijn werk voor de Metropolitan Baptist Church in het noorden van Sydney. Volgens de politie nam de man de kinderen op schoot, terwijl hij de bus bestuurde. Ondertussen betastte en misbruikte hij zijn slachtoffertjes. Dat gebeurde op tripjes naar het strand, naar het zwembad en naar de bioscoop.

Nadat het misbruik naar buitenkwam deden nog eens 50 slachtoffers aangifte. De buschauffeur wordt vervolgd vanwege seksueel misbruik en ontfatsoenlijk gedrag. De politie roept eventueel andere slachtoffers op om zich te melden. De man is in afwachting van zijn proces vrijgelaten.

Heerenveen heeft oud-doelman Man City op proef

Ron Jans kende vanwege de blessure van de Belgische doelman Brian Vandenbussche een bewogen begin als trainer van sc Heerenveen.

De doelman is zes maanden uit de roulatie met een knieblessure en daarom moesten de Friezen direct op zoek naar een vervanger. Mogelijk wordt dat de 27-jarige Deense doelverdediger Kevin Stuhr-Ellegaard.

Hij is momenteel op proef bij Heerenveen, dat Kenny Steppe en Diederik Bangma nog achter de hand heeft. Jans wil echter ook een ervaren doelman hebben. De kwetsuur van Vandenbussche kwam ongelegen. "We gaan absoluut de markt op nu", aldus Jans.

"We willen er een keeper met ervaring bij hebben. Voor Brian is dit een persoonlijk drama. Helemaal omdat hij in zijn laatste contractjaar bij Heerenveen zit", besloot de trainer. Stuhr-Ellegaard is clubloos, nadat zijn contract bij Randers uit Denemarken afliep. In het verleden stond hij bij Manchester City en Hertha BSC tussen de palen.

Paniek door ontsnapte boa constrictor

In de Oostenrijkse stad Graz wordt met man en macht gezocht naar een ontsnapte boa constrictor. Het dier van twintig kilo en drie meter lang sloopte zijn terrarium en trachtte toen zijn baas te wurgen.

De Oostenrijker wist de slang van zich af te gooien en rende zijn huis uit. Een paar uur later ging hij terug en ontdekte dat zijn boa constricor inmiddels het hazenpad had gekozen. Vermoedelijk is het beest via de openstaande deur weggekronkeld. Graz is momenteel in de ban van het ontsnapte dier. Veel huisdierenbezitters houden hun honden en katten binnen.

De boa constrictor heeft op zondag toen hij nog in gevangenschap leefde nog een haas genuttigd, maar volgens deskundigen maakt dat niet uit. Klaus Müller van de reptielendienst: "Een boa constrictor eet tot hij helemaal gevuld is."

[Upd] De Guzman tekent vandaag bij Mallorca

Jonathan de Guzman leek in Real Mallorca zijn nieuwe club te hebben gevonden. Nu blijkt de transfer echter nog altijd niet helemaal rond te zijn.

De Guzman wilde zijn contract niet verlengen bij Feyenoord en mag daarom transfervrij de deur uitwandelen. Hij wilde zijn loopbaan graag vervolgen in de Spaanse competitie. Verschillende clubs waren in de race, maar uiteindelijk leek Mallorca de meeste kans te maken.

Toch is de geboren Canadees nog altijd niet gepresenteerd bij Mallorca. Hij kan daar wel een meerjarig contract tekenen. Maar tegenover het AD zegt trainer Michael Laudrup dat er nog wat haken en ogen aan de overstap zitten aangezien de benauwde financiële situatie bij Mallorca. "Ik praat liever niet over spelers, zeker niet als nog niet alles is afgewikkeld."

Update 14.30:

Jonathan de Guzman tekent vanmiddag een contract voor drie seizoenen bij Real Mallorca. Dat laat zijn zaakwaarnemer Jan de Visser weten tegenover de website Nusport. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van Feyenoord, waarvoor hij sinds 2005 meer dan honderd competitiewedstrijden speelde.

De in Canada geboren Guzman, die bij Feyenoord een aanbieding voor contractverlenging naast zich neerlegde, werd de afgelopen maanden gelinkt aan tal van clubs. Met Real Mallorca, dat vorig jaar als vijfde eindigde in de Spaanse Primera Division, valt de keuze op een club die fors in de financiële problemen zit. De ploeg van trainer Michael Laudrup werd om die reden door de UEFA uitgesloten van deelname aan de Europa League.

Man steekt vrouw en dochtertjes dood

Een Britse man wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw en twee dochtertjes met messteken heeft afgeslacht. Dat gebeurde gisteren in een huis in Hampshire. Na de steekpartij heeft de Brit zichzelf opgehangen. De oma vond de vier levenloze lichamen.

De twee meisjes van 1 en 2 jaar oud werden met steekwonden in hun bedjes gevonden. De moeder lag in de eetkamer met een zak over het hoofd. Ook zij was met een mes bewerkt. Het lijk van de vader bungelde in het trapgat. In de buurt had niemand dit familiedrama zien aankomen.

Volgens buurtbewoners was het gezin zeer geliefd in de buurt. De man en vrouw leken juist zeer verliefd en waren nog maar net thuisgekomen van een vakantie in Weymouth. Geruchten gaan dat de man tot zijn daad kwam, omdat het gezin financiële problemen had. Dat wordt door een politiewoordvoerder ontkend.

HRT-baas: "Deal met Toyota aanstaande"

De baas van Hispania Racing Jose Ramon Carabante heeft bevestigd dat het Spaanse team op het punt staat een samenwerking met Toyota aan te gaan. Het contract met het team uit Keulen is echter nog niet ondertekend.

Carabante nam in Spanje de onrust weg dat het team uit Murcia zou vertrekken nu het met Toyota in zee zal gaan. Volgens de geruchten is het contract met het Japanse team vijftien miljoen euro waard en kan HRT gebruikmaken van de windtunnel, personeel en het ontwerp van de Toyota TF110. Eerder werd het contract met chassisbouwer Dallara al ontbonden.

De deal met Toyota moet van HRT de beste van de nieuwkomers maken. Dat is het eerste doel van de renstal. Volgens EFE zal het contract tot en met 2012 gaan lopen.

[Upd] [EK] Som verdedigt titel niet

Het is nog onzeker of Bram Som woensdag bij de Europese atletiekkampioenschappen in Barcelona start in de series van de 800 meter. De regerend Europees kampioen arriveerde maandag niet fit in Barcelona.

Som werkte in de buurt van Barcelona een trainingskamp af en kwam maandag met de trein naar de EK-stad. In de avonduren kreeg hij koorts.

Som zou dinsdagmiddag in Barcelona een persconferentie geven. Die is inmiddels uit voorzorg geschrapt. Later op de dag wordt bepaald of de atleet, in de groep van 36 atleten de belangrijkste medaillekandidaat voor Nederland, woensdag in actie zal komen op de 800 meter.

Update 14:10 uur:

Bram Som verdedigt zijn Europese titel op de 800 meter niet. De Nederlandse atleet heeft buikgriep en kan hierdoor morgen niet aan de start verschijnen van de series op de 800 meter.

Kleuter gestikt in wasdroger

Een 4-jarige jongen is gestikt in een wasdroger. De knul had zich in het Britse Ashbourne tijdens het verstoppertje spelen in het apparaat verstopt, waarna hij het deurtje achter zich dichttrok. Waarschijnlijk heeft hij de wasdroger per ongeluk aangezet.

De moeder van Sonny Gibson was tijdens het ongeluk boodschappen doen. Haar vier andere kinderen van vijftien, zeventien, negentien en twintig jaar zouden even op de jongen passen. De moeder ontdekte de kleuter dood in de wasdroger.

Pastoor wil 'Verbrand de Korandag'

Pastoor Terry Jones van een kerk in Gainesville in Florida heeft plannen voor een 'Verbrand de Koran-dag' op 11 september. Hij heeft zijn plannen bekendgemaakt op de website van zijn kerk en op een speciale Facebookpagina.

Jones wil de Koran, het heilige boek voor moslims, op de kerkgrond verbranden om de slachtoffers die vielen bij de aanslag op de Twin Towers in New York in 2001 te herdenken en zo stelling te nemen tegen het kwaad van de Islam. Eerder kwam de kerk van Jones in opspraak toen hij T-shirts verkocht met daarop de tekst: 'De Islam is van de duivel'.

Pastor Terry Jones heeft via Facebook inmiddels zijn boodschap verspreid om Korans massaal mee te nemen naar de kerk en daar te verbranden. Jones kwam op het idee voor de 'Verbrand de Koran-dag' naar aanleiding van 'Everybody Draw Mohammed Day' waarbij mensen werden opgeroepen massaal een tekening van de profeet Mohammed te maken.

 

Fränk Schleck maakt rentree in eigen land

Fränk Schleck maakt donderdag in het criterium van Luxemburg zijn rentree. De Luxemburgse wielrenner brak in de derde etappe van de Ronde van Frankrijk zijn sleutelbeen en moest de Tour vroegtijdig verlaten.

Zijn broer Andy eindigde als tweede, achter de Spaanse winnaar Alberto Contador. Fränk Schleck baalde flink dat hij snel moest afhaken. "Het duurde wel een dag of twee, drie voordat ik me erbij neer kon leggen. Als ik geen pech had gehad, denk ik dat ik de Tour had kunnen winnen."

Fränk Schleck wil de komende periode de Ronde van Denemarken en de Ronde van Spanje rijden.

EA stopt straatvoetbal in FIFA 11 voor Wii

Electronic Arts verwerkt in de Nintendo Wii-versie van FIFA 11 een spelmodus waarbij straatvoetbal centraal staat. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer sinds de release van FIFA Street 3 begin 2008 dat de game-uitgever zich aan straatvoetbal waagt.

Een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om vloeiend trucjes uit te voeren op het digitale voetbalveld draagt bij aan de terugkeer van het straatvoetbal in de voetbalgame. Bovendien hebben spelers meer fysieke kenmerken en karaktereigenschappen waardoor de digitale voetballers van elkaar kunnen verschillen.

Naast het straatvoetbal wordt ook zaalvoetbal weer omarmd door FIFA 11 voor de Nintendo Wii. Eind jaren negentig bracht Electronic Arts diverse FIFA-games op de markt die de mogelijkheid om zaalvoetbal te spelen met zich meebrachten. Vanwege een gebrek aan succes werd deze spelmodus uit de recentere edities van FIFA geschrapt.

FIFA 11 verschijnt in oktober op diverse spelcomputers en de pc.

EA stopt straatvoetbal in 'Fifa 11' voor Wii
EA stopt straatvoetbal in Fifa 11 voor Wii

Relic maakt Space Marine voor pc

Gamestudio Relic Entertainment brengt de game Warhammer 40k: Space Marine naar de pc. Vorig jaar werd Warhammer 40k: Space Marine aangekondigd voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Met de komst van de nieuwe game naar de PC blijft de gamestudio trouw aan zijn doelgroep. Het bedrijf maakt al jaren games voor de pc. Relic is vooral bekend van strategiegames als Company of Heroes en Warhammer 40k: Dawn of War II.

Warhammer 40k: Space Marine is een actiegame waarbij de speler in de gepantserde schoenen stapt van een Ultra Marine, een beschermer van de mensheid. Het is de taak van deze supersoldaat om alle vijanden van de keizer met bijl en geweer uit te schakelen.

Relic maakt ?Space Marine? voor pc
Relic maakt Space Marine voor p

Spanjaard Lobato twee jaar geschorst

De Spaanse wielerbond heeft Ruben Labato voor twee jaar geschorst. De wielrenner wordt geschorst vanwege onregelmatigheden in zijn biologische paspoort.

Laboto behoort tot de vijf wielrenners die in juni vorig jaar door de UCI werden beschuldigd van dopinggebruik wegens verdachte bloedwaarden. De Italianen Pietro Caucchioli en Francesco de Bonis en de Spanjaard Ricardo Serrano werden al eerder voor twee jaar geschorst. De zaak rond de Spaanse ex-wereldkampioen Igor Astarloa loopt nog.

Ajax doet beroep op eigen supporters

De wedstrijd tegen de Griekse opponent staat op de rol in de derde voorronde van de Champions League. Tijdens voorgaande Europese toernooien heeft Ajax flink wat boetes moeten incasseren vanwege het afsteken van vuurwerk.

Gedurende de afgelopen jaren hebben de Amsterdammers een flinke boetepot opgebouwd bij de UEFA. Het kwam erop neer dat Ajax meer dan een halve ton aan boetes moest betalen aan de Europese voetbalbond.

Ajax roept supporters nu op om geen vuurwerk af te steken. Mocht deze regel worden overtreden, dan kunnen de desbetreffende fans een stadionverbod van minstens achttien maanden tegemoet zien. Ook de boetes worden dan verhaald op de dader.

Docker en De Kort langer bij Skil-Shimano

Het management van het Skil-Shimano professional cycling team heeft de contracten met Mitchell Docker en Koen de Kort met één jaar verlengd.

De Australiër Mitchell Docker (23), die bij de beloften al regelmatig excelleerde in de internationale U23 wedstrijden, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Skil-Shimano. Zijn niet geringe talent kwam onder andere aan de oppervlakte tijdens de Delta Tour en de Route du Sud. In beide etappekoersen won hij dit voorjaar namelijk een etappe. Docker ontwikkelde zich dit jaar goed in de klassiekers en kan goed uit de voeten in heuvelachtige etappekoersen. Dankzij zijn snelle eindschot is hij bovendien een renner die etappes kan winnen.

Koen de Kort (27) is dit voorseizoen opnieuw gegroeid als renner. Zo viel hij dit jaar onder meer op in de hoogaangeschreven Vlaamse klassiekers als de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem. De Brabander is allround en daardoor op verschillende terreinen en in zware wedstrijden veelal een vaste waarde voor Skil-Shimano.

Punten Ronde 11 FOK! Formule 1-manager

De Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring zit er weer op. Ferrari behaalde met Fernando Alonso en Felipe Massa een omstreden dubbelzege. In de FOK! Formule 1-manager zijn de punten weer uitgedeeld. Hieronder zie je de toptienresultaten van Ronde 11 en de stand in het Algemeen Klassement bij de users en subleagues.

De strafpunten die deze race zijn uitgedeeld:
- Force India-motor, versnellingsbakwissel Sutil: -10
- Virgin-motor, versnellingsbakwissel Di Grassi en Glock: -20
- Lotus-motor, versnellingsbak Trulli: -15

- Virgin Racing-chassis, vering Di Grassi: -15
- HRT-chassis, mechanica Yamamoto: -15

In Ronde 11 werd er minder gescoord dan in de voorgaande ronde, maar race-forum.nl deed het met 226 punten zeer goed. Hij bleef Plofkop Racing met drie punten minder en Bloody Wings (219 punten) voor. Vierde in deze ronde werd Sharp met 218 punten en Alossa sloot de top vijf af met 214 punten.

Punten Ronde 11

Pos. Teamnaam Usernaam Totaal Ronde 11
1 race-forum.nl Distortion 2140 226
2 Plofkop Racing Tailstrike 2182 223
3 Bloody Wings Barbewire 2172 219
4 Sharp Sharpdressedman 1926 218
5 Alossa Arnoud555 1964 214
6 HassieB HassieB 1719 213
7 Ferrari_team winux 2149 211
= BlockGP Block 2048 211
= McEieren eieregooie 1870 211
10 MahuF1 oetger 1523 210


In het algemeen klassement gaat shannara nog altijd aan de leiding met 2322 punten. Hij liep deze ronde uit op PP-Vogels die met 2287 punten tweede staat. Team Manana bezet ook na deze ronde plaats drie met 2233 punten. DTC blijft met 2220 punten vierde, voor Plofkop Racing die door het goede resultaat met 2182 punten de top vijf binnenstormt.

Algemeen Klassement

Pos. Teamnaam Usernaam Totaal Ronde 11
1 shannara paxshannara 2322 176
2 PP-Vogels PP-vogels 2287 158
3 Team Manana BitetheBullet 2233 172
4 DTC AJDTC 2220 160
5 Plofkop Racing Tailstrike 2182 223
6 Jasper Racing jasper_kock 2176 142
7 Bloody Wings Barbewire 2172 219
8 Artens phizzie 2168 195
9 DeeDZ Racing DeeDZ_010 2162 160
10 Volbeer GP Louike 2156 182


Bij de subleagues verstevigde ADP F1 met 1881 punten de leidende positie. ! AIM ON TOP ! stootte door naar de tweede plaats met 1764 punten. Kort daarachter staat F1 Predictions met 1756 punten derde. Grand Prix du Achmea staat met 1726 punten vierde, terwijl Vana Racing League met één punt minder de top vijf afsluit.

Algemeen Klassement Subleagues

Pos. Teamnaam Eigenaar Totaal Ronde 11
1 ADP F1 aqualeon 1881 152
2 ! AIM ON TOP ! AmenhotepIV 1764 136
3 F1 Predictions ElmarO 1756 147
4 Grand Prix du Achmea iBenshi 1726 128
5 Vana Racing League Mesmancer 1725 82
6 SpaMetBier Horus 1717 140
7 Alientrick cybercool 1715 105
8 Silberpfeilen Voraus! GrapeFruit 1712 131
9 lelijk eNGine10 1701 117
10 paupers k3ll 1694 127

Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Komend weekend staat de grand prix van Hongarije op de Hungaroring op het programma. De volgende ronde sluit op vrijdag 30 juli 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOK!managers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je veel succes en veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!

Politie ontkent diefstal 2,5 meter spoor

Bij het station Almere Oostvaarders is geen 2,5 meter spoor weggehaald. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten ontkent geruchten hierover in verschillende media. "Er is niets weggenomen."

Volgens de woordvoerder hebben alleen vernielingen plaatsgevonden die hebben geleid tot een breuk in een rail, die maandag voor een fikse storing zorgde. Of er door de breuk gevaar heeft bestaan voor treinreizigers, weet de woordvoerder niet. "De trein die het ontdekte, was er gewoon overheen gereden."

Het KLPD onderzoekt de vernieling. "De vernieling is met opzet gepleegd. Dat is al een strafbaar feit. Daarbij hebben veel mensen vertraging opgelopen, wat leidt tot economische schade. Dat zijn voor ons genoeg redenen om de zaak serieus op te pakken."

Vanwege de breuk reden tussen Lelystad en Almere Oostvaarders maandag urenlang geen en tussen Amsterdam en het Almeerse station minder treinen. Treinreizigers tussen Lelystad en Almere, tussen Schiphol en Lelystad en tussen Amsterdam en Lelystad moesten rekening houden met vijftien tot dertig minuten vertraging. De breuk is inmiddels hersteld.

Helft Nederlanders verdwaalt op vakantie

De helft van de Nederlanders raakt op vakantie wel eens de weg kwijt. Hoogopgeleiden overkomt dit vaker dan gemiddeld. Bijna een op de vier verdwaalt zelfs drie keer of meer op weg naar de vakantiestek. Ook vrouwen doen het niet al te best: meer dan de helft is wel eens de weg kwijtgeraakt, tegenover 42 procent van de mannen.

Jongeren hebben eveneens moeite met de weg vinden. Van hen is 56 procent wel eens verdwaald, tegenover 44 procent van de 50-plussers, meldt bol.com na onderzoek onder 501 Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate.

Uit het onderzoek blijkt verder dat standaard rolpatronen de vakantievierende automobilisten ook niet vreemd zijn: mannen zitten eerder achter het stuur, terwijl vrouwen veelal plaatsnemen op de bijrijderstoel. De bestuurder rijdt hierbij, terwijl de bijrijder navigeert. De rolverdeling is opvallend genoeg niet leeftijdafhankelijk, bij zowel jong als oud komt het voor.

Inbreker neemt bad en pikt onderbroek

Bij een inbraak in Epe zag de insluiper zijn kans schoon om een uitgebreid bad te nemen. Daarna besloot hij ook zijn kleren in de badkuip te weken voor een wasbeurt. De politie betrapte hem maandagmiddag in een onderbroek van de bewoner. De 22-jarige man uit Vaassen is aangehouden.

Het pand aan de Vredenburglaan staat half leeg omdat de bewoner middenin een verhuizing zit. De politie werd gewaarschuwd toen een onbekende in het huis rondwaarde. De inbreker is meegenomen voor verhoor.

Kopstuk Rode Khmer in beroep tegen vonnis

Kameraad Duch, het hoofd van de beruchte martelgevangenis Tuol Sleng in de tijd van de Rode Khmer in Cambodja, gaat in beroep tegen zijn veroordeling door het Cambodja-Tribunaal. Dat heeft de advocaat van Duch dinsdag gezegd.

Maandag veroordeelde het hof Kaing Guek Eav, alias Kameraad Duch, tot 35 jaar gevangenis. Het was het eerste vonnis dat werd uitgesproken door het Cambodja-Tribunaal.

Duch was tussen 1975 en 1979 hoofd van Tuol Sleng. In deze gevangenis werden volgens het tribunaal zeker 12.272 Cambodjanen vermoord. Niet meer dan twaalf personen overleefden hun verblijf in Tuol Sleng. Gedetineerden werden er gemarteld, uitgehongerd, verkracht en geëxecuteerd.

De Rode Khmer terroriseerden de bevolking van Cambodja op gruwelijke wijze. De beweging beschouwde intellectuelen als de belangrijkste vijand. In de praktijk werd iedereen met enige opleiding naast inwoners van steden doelwit van vervolging.

Federer doet beroep op coach Annacone

Roger Federer gaat in aanloop naar de US Open samenwerken met Paul Annacone. De oud-trainer van onder anderen Pete Sampras, Marat Safin en Tim Henman werkt de komende weken intensief samen met de voormalig nummer één van de wereld. "Paul wordt toegevoegd aan mijn huidige team", meldt Federer op zijn website. "Met zijn ervaring kan hij van grote waarde zijn."

Annacone heeft niet alleen als trainer, maar ook als speler zijn sporen in de tenniswereld verdiend. De Amerikaan bereikte drie keer de halve finale van een grandslamtoernooi en stond in 1985 twaalfde op de wereldranglijst. Hij zal zijn taak als trainer van Federer voorlopig moeten combineren met zijn werkzaamheden als hoofdcoach bij de Britse tennisbond.

Federer werd dit jaar op zowel Roland Garros als Wimbledon uitgeschakeld in de kwartfinale. Hij zakte daardoor naar de derde plaats op de wereldranglijst, zijn laagste notering in zeven jaar tijd.

Gameplaybeelden van Little Big Planet 2

LittleBigPlanet  is op zijn zachtst gezegd wel een succes te noemen. De game, die gemaakt is voor het verspreiden van user generated content, kent nu al meer dan een miljoen levels die door gamers gemaakt zijn. Geen wonder dat er een vervolg op aangekondigd is.

Maar LittleBigPlanet 2 zal meer zijn dan simpelweg een update met meer speeltjes voor in de levels. LBP 2 zal namelijk nieuwe gameplayelementen introduceren. Zo zal je sackboy nu een grappling hook tot zijn beschikking hebben. Hiermee kun je je als een soort spiderman door de levels werken. Ook zul je met meer layers kunnen werken tijdens het maken van je eigen level.

LBP 2 zal backwards compatible zijn met de levels, kostuums, stickers en dergelijke uit LBP. Een gameplayvideo met wat uitleg over de nieuwe functies vind je hieronder.

De Kock gaat stage lopen bij FC Utrecht

Trainer Johan de Kock van zondagtopklasser De Treffers gaat stage lopen bij FC Utrecht, meldt Algemeen Dagblad. De Kock doet dit in het kader van zijn cursus Coach Betaald Voetbal. Onderdeel daarvan is een stage bij een BVO.

"FC Utrecht is een logische keuze voor mij," zegt De Kock. "Het is de club waar ik het langst heb gespeeld en die me het meest aan het hart ligt." De Kock kwam als speler liefst zeven jaar uit voor de Domstedelingen en speelde in die periode ruim tweehonderd wedstrijden. De voormalig international is als trainer zeer succesvol bij De Treffers. Vorig jaar werd hij kampioen met de club uit Groesbeek.

FOK!games Tofste baas - dag 21

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

GlaDOS (Portal)
De Genetic Lifeform and Disk Operating System, kort GlaDOS genoemd, is de computer die Apenture Laboratories in Portal leidt en is de 'vijand' in Portal. GlaDOS heeft een serie van testkamers ontwikkeld die je als speler zult moeten voltooien. Ondanks dat de computer de speler verschillende beloningen, zoals een cake, voorhoudt voor het voltooien van de kamers, ontpopt ze zich als een kwaardaardig brein dat je aan het einde van de game zult moeten verslaan. De donkere humor die het karakter met zich meebrengt zorgt ervoor dat ze de harten van veel gamers heeft gewonnen.

Ultimecia (Final Fantasy)
Deze dame is verantwoordelijk voor alle ellende in Final Fantasy VIII. Ultimacia is een machtige heks uit de toekomst die met behulp van een machine genaamd "Junction Machine Ellone" haar bewustzijn terugstuurt in de tijd om zo gebeurtenissen uit het verleden te beïnvloeden. Dit doet ze onder andere door bezit te nemen van andere heksen. Ultimecia weet dat ze ooit tegen een legendarische SEED moet vechten. Om dit te voorkomen wil ze de tijd comprimeren tot één punt zodat ze met haar magie alle tijd kan absorberen om zo een onsterfelijke god te worden en haar lot te kunnen veranderen.

Tabuu (Super Smah Bros. Brawl)
Heeft deze vijand een introductie nodig? Nee. Aan het einde van Super Smash Bros. Brawl verschijnt hij en veegt hij je zonder enige blijk van spijt van de kaart weg. Tabuu is lastig. Hij is misschien kleurrijk maar hij is lastig. Zelfs met vijf karakters worden we wel eens van de kaart geveegd. Heb jij Tabuu al verslagen? ... op Intense?

GlaDOSultimeciaTabuu

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Omdat we nog maar 10 dagen te gaan hebben in de eerste ronde, vonden we het een goed idee het schema van de tweede ronde met jullie te delen. Hieronder kun je zien tegen wie jouw favoriete baas het in de tweede ronde op moet nemen. De vakjes met de cijfers staan voor de winnaars van die bewuste dag.

Toernooi overzicht

Popovics wilde geen stroman zijn

Sandor Popovics verraste gisteren met zijn snelle vertrek als trainer van RBC Roosendaal. De club wenste geen mededelingen te doen over de kwestie, maar de Hongaarse trainer heeft zelf aan BN De Stem laten weten dat hij het niet zag zitten om als stroman te fungeren voor Eric Hellemons en Peter van Vossen.

Na een telefoontje van de voorzitter van de trainersvakbond, Leo Beenhakker, begon Popovics te twijfelen over zijn rol. Hij had het idee de hoofdtrainer te worden, maar dat bleek in de praktijk anders. "Er was te veel onduidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor was. Als technisch eindverantwoordelijke wilde ik bepalen hoe er getraind werd en wie er zouden gaan spelen. Ik wilde geen figurant zijn. Dat was geen probleem, werd me verteld. Al voor mijn komst was aan Van Vossen en Hellemons beloofd dat zij de trainingen zelf mochten invullen. Dat kon natuurlijk niet. Ik was de hoofdcoach en zij de assistenten. Zo had ik in dertig jaar profvoetbal nog nooit gewerkt."

Uit zelfrespect besloot de 71-jarige oefenmeester daarop de eer aan zichzelf te houden. "Ik had het graag gedaan. Voor weinig geld, als vriendendienst voor RBC. Maar niet op deze manier. Het is jammer dat ik pas na mijn aanstelling ontdekte wat er aan Van Vossen en Hellemons was beloofd. Had ik dat vooraf geweten, dan had ik nooit ja gezegd."

Muziek Snoop Dogg in Kinect-game

Muziek van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg wordt verwerkt in de dansgame Dance Central. Het nummer Drop it like it's hot is, samen met Push it van Salt-n-Pepa en Bust a move van Young MC, aangekondigd door MTV Games als onderdeel van het nog te verschijnen Xbox 360-spel.

Dance Central maakt gebruik van de nieuwe Kinect-camera voor de spelcomputer. Dat betekent dat alle bewegingen die door de spelers worden gemaakt door de camera worden geregistreerd. Op deze manier moeten danspasjes van het scherm worden nagedaan door de speler.

Naast de aanwezigheid van Snoop Dogg, Young MC en Salt-n-Pepa werden artiesten als Lady Gaga, No Doubt, M.I.A en de Beastie Boys vorige maand onthuld als onderdeel van Dance Central. Dance Central moet eind dit jaar tegelijk met de lancering van het Kinect-systeem in de winkel liggen. Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Muziek Snoop Dogg in Kinect-game
Muziek Snoop Dogg in Kinect-game

450 fans bij nachtelijke verkoop Starcraft 2

Een groep van 450 Starcraft-fans heeft afgelopen nacht in de rij gestaan bij de Media Markt in Rotterdam. Om 0.00 uur werd het langverwachte vervolg op de strategiegame Starcraft gelanceerd. Starcraft II: Wings of Liberty wordt uitgegeven als het eerste deel van een trilogie.

Starcraft II: Wings of Liberty kan sinds afgelopen nacht gespeeld worden. Ook in Londen, Parijs en verschillende steden in de Verenigde Staten gingen de deuren van winkels open zodat Starcraft-fans de nieuwste telg konden kopen.

In mei dit jaar voorspelde marktanalist Doug Creutz van Cowan & Co. dat Starcraft II vijf miljoen exemplaren gaat verkopen in het eerste jaar van de release. Dat is een flinke hoeveelheid. In 2008 verkocht de pc-game Spore een miljoen exemplaren binnen een maand. Vorig jaar bracht Electronic Arts De Sims 3 uit op de PC. Dit spel verkocht 1,4 miljoen exemplaren bij de lancering in juni.

Starcraft II: Wings of Liberty is enkel beschikbaar voor Windows en Macintosh.

Hieronder nog enkele foto's om een impressie te geven van de release van Starcraft II. Foto's zijn beschikbaar gesteld door Novum.

450 fans bij nachtelijke verkoop ?Starcraft 2?
Starcraft450 fans bij nachtelijke verkoop ?Starcraft 2?450 fans bij nachtelijke verkoop ?Starcraft 2?

Brazilië wint World League

De volleybalheren van Brazilië hebben voor de negende maal de World League gewonnen, een record. In de finale waren zij met 3-1 te sterk voor Rusland: 25-22, 25-22, 16-25, 25-23. Tijdens de World League verloren de Brazilianen slechts één duel, thuis tegen Nederland, dat als elfde eindigde.

Servië won het brons in deze lucratieve landencompetitie door in de troostfinale Cuba te verslaan met 3-2. Brazilië streek door de toernooiwinst een miljoen dollar op, terwijl verliezend finalist Rusland het met de helft moest doen. 

De Braziliaanse aanvaller Endres Murilo werd gekozen tot meest waardevolle speler. "We hebben laten zien dat we de beste ploeg van de wereld zijn", zo bleef hij bescheiden na de prijsuitreiking.

Williams aan de start met KERS in 2011

Het team van Williams verschijnt volgend jaar sowieso met KERS aan de start. De teams besloten onderling om het energie hergebruikende systeem voor dit jaar in de ban te doen, maar volgend jaar keert het KERS-systeem dus weer terug.

Williams zal er voor het eerst mee gaan rijden. Technisch directeur Sam Michael: "Wij kiezen in elk geval voor KERS, ons ontwerp is daarop afgestemd." Frank Williams, teambaas van Williams, liet eerder al weten dat het een batterijensysteem wordt, niet een vliegwiel wat bij andere teams wordt gebruikt.

Ecclestone wil teamorders weer toestaan

Grote baas Bernie Ecclestone maakt zich hard voor het afschaffen van het verbod op teamorders. Ecclestone vindt dat teams zelf hun strategie moeten bepalen en dat daar ook teamorders bij horen.

"Ik moet toegeven dat ik het eens ben met iedereen die van mening is dat de teams vrij moeten zijn in hun beslissingen op de baan", zegt Ecclestone. "Wat er binnen een team gebeurt, is hun eigen verantwoordelijkheid. Als ze iets gevaarlijks doen, moet dat natuurlijk worden bestraft, maar verder moeten ze hun gang kunnen gaan."

De Brit weet niet of de FIA het al op de agenda heeft staan. "Maar het is zeker iets wat besproken dient te worden", aldus Ecclestone. De teamorders werden verboden nadat in 2002 Rubens Barrichello heel opzichtig teamgenoot Michael Schumacher vlak voor de finish voor zich liet, die toen al een gigantische voorsprong in de strijd om het kampioenschap had. Het publiek reageerde destijds verontwaardigd.

Na het verbod waren er nog steeds situaties waarbij rijders elkaar voorrang verleenden. Vaak was dit in beslissende fases van het kampioenschap waardoor het oogluikend werd toegestaan.

Pachter: gameprijzen 3DS zullen hoger zijn

Pachter heeft een wat negatieve voorspelling gedaan over de prijzen van de 3DS-games. Hij zegt namelijk dat de revolutionaire techniek die het apparaat gebruikt een hogere prijs wel eens kan rechtvaardigen.

De analist van Wedbush zei het volgende: ”We view the 3DS as a revolutionary device, and expect its launch to spur hardware and software sales. Due to the unique 3DS experience previewed by Nintendo at E3 this year, we believe Nintendo will be able to sell millions of units even at a price of upwards of $250.”

Over de prijs van de games zei Pachter het volgende: “From a software perspective, we believe Nintendo will be able to increase DS software prices, from a blended average of around $25 today to over $29 next year. The 3DS was SO much better than I ever imagined, it has to be the hit of the [E3] show. I think that they can sell out the first 10 million at any price below $300, and think that the experience is well worth a price that high.

Veel mensen zullen het met Pachter eens zijn, vooral als je de remakes ziet die er in de pijpleiding zitten. Ocarina of Time in je broekzak is natuurlijk ieders droom!

Ajax ontkent presentatie El Hamdaoui

Het is nog allerminst zeker of Mounir El Hamdaoui dinsdagmiddag wordt gepresenteerd als Ajax-speler en woensdag op het veld staat tegen PAOK Saloniki.

De aanvaller zou volgens eerdere berichten rond zijn met de club en gisteren medisch gekeurd zijn. In de aanloop naar het belangrijke duel met PAOK Saloniki hoopte Ajax de speler vandaag na de laatste training te kunnen presenteren.

"Maar vooralsnog is er geen sprake van een presentatie", zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis tegen Goal.com. "Hij is contractspeler van AZ, dus dan moet je bij hun zijn. Er is geen officieel persbericht de deur uitgedaan. Mocht dat gebeuren dan staat daar ook in wanneer de club hem presenteert."

El Hamdaoui lijkt op het laatste moment extra eisen aan zijn contract te hebben gesteld. Martin Jol dacht gisteren al dat het rond was, getuige een interview in het Algemeen Dagblad eerder vanochtend. "Mounir is wat wij nodig hadden. Ik heb met hem gewerkt bij Tottenham Hotspur. Hij is in staat om dit Ajax beter maken."

Di Montezemolo: "Team belangrijker dan individu"

De president van Ferrari, Luca di Montezemolo, heeft laten weten dat het teambelang boven alles staat. Hiermee reageert de preses op alle commotie rondom de teamorders die Fernando Alonso aan de winst op Hockenheim hielp. Het niveau van de rijder is ondergeschikt aan het team, vindt de Italiaan.

"Ik ben erg blij voor onze fans, omdat ze twee Ferrari's van start tot finish hebben zien leiden. Fernando Alonso en Felipe Massa hebben het hele weekend alles gegeven", vertelde Di Montezemolo op de website van Ferrari.

"Onze rijders weten erg goed dat wanneer ze voor Ferrari rijden, het team voor het individu komt. Dit was al zo in de tijd van Tazio Nuvolari, in de dagen dat ik sportief directeur was, in de tijd van Niki Lauda... Eigenlijk is dit altijd al zo geweest. Stop daarom met dat hypocriete gedoe. Ik snap best dat sommige mensen graag hadden gezien hoe onze beide coureurs elkaar uit de race hadden gereden, maar dat geldt zeker niet voor mij en al onze fans."

Tottenham aast op Suárez

Tottenham Hotspur wil Luis Suárez (23) losweken bij Ajax. De club uit de Premier League heeft deze transferperiode meer dan vijftig miljoen euro te besteden en wil een groot deel van dat bedrag uitgeven aan de aanvoerder van de Amsterdammers.

Manager Harry Redknapp wil drie spelers aantrekken om goed voor de dag te komen in de Champions League. Een aanvaller heeft de prioriteit en Suárez is de eerste keus voor de Spurs, weet Goal.com.

Suárez scoorde vorig seizoen 49 keer voor Ajax en nog eens drie keer op het WK voor Uruguay, waarmee hij de halve finale haalde. Hierdoor schroefde hij zijn transfersom flink op. Tottenham wil niet meer dan 25 miljoen pond (zo'n dertig miljoen euro) uitgeven aan een spits. Redknapp heeft voorzitter Daniel Levy gevraagd om een aanvaller van wereldklasse.

Naar verwachting stelt trainer Martin Jol Suárez woensdagavond op in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. In dat geval mag de Uruguayaan niet meer uitkomen voor een andere club in de voorronde en in de groepsfase van de Champions League. Mocht Ajax de laatste voorronde bereiken door winst op PAOK, dan is Tottenham één van de mogelijke tegenstanders.

Als Suárez niet haalbaar blijkt voor Tottenham heeft de club nog een paar andere namen op het lijstje staan. Edin Dzeko, Luis Fabiano en Klaas-Jan Huntelaar worden ook in verband gebracht met de club uit de Premier League.

Jol blij met 'noodzakelijke' El Hamdaoui en Mido

Martin Jol heeft zijn zin gekregen. Ajax heeft zich versterkt in de voorhoede met Mounir El Hamdaoui en Ahmed 'Mido' Hossam, meent Jol zelf. Ajax heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. Waar er eerst vooral spelers vertrokken uit Amsterdam heeft de club, ondanks de financiële malaise bij de club, toch twee spitsen aan kunnen trekken. Dat meldt Martin Jol tegenover het Algemeen Dagblad.

Jol wenste al tijden versterking in de aanval na het vertrek van Marko Pantelic en Dennis Rommedahl. Nu hij El Hamdaoui en Mido kan presenteren is hij enigszins gerustgesteld. "Mounir is wat wij nodig hadden", reageert Jol in het Algemeen Dagblad over de komst van de aanvaller van AZ, die dinsdag gepresenteerd wordt. "Ik heb met hem gewerkt bij Tottenham Hotspur. Hij is in staat om dit Ajax beter maken."

Ook met Mido werkte Jol samen bij de Spurs. "Hij is een geweldige jongen om erbij te hebben. Dat moest ook wel, want we hadden helemaal geen opties op de spitspositie. Nu is hij dubbel bezet."

El Hamdaoui kan morgenavond al zijn debuut maken bij Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Tegen het Griekse PAOK Saloniki komt de Rotterdammer waarschijnlijk in de voorhoede te spelen met rechtsbuiten Luis Suárez en linksvoor Urby Emanuelson.

Capcom wil meer uit Resident Evil halen

Capcom gaat in de toekomst meer spellen produceren van haar meest populaire serie Resident Evil. Dit staat te lezen in de Japanse krant de Nikkei, volgens website Adriansang.

De ontwikkelaar is van plan om de ontwikkeltijd van vier jaar per spel in te korten naar twee tot drie jaar per spel, waardoor er van Resident Evil en meer populaire series drie of vier spellen per jaar uitkomen in plaats van gemiddeld twee.

Om een groot spel te ontwikkelen heb je al gauw honderd man nodig. Capcom is daarom voornemens meer werk uit te besteden aan Westerse studios in Noord-Amerika en Europa. Zodoende hoopt Capcom haar ontwikkeltijd dus te reduceren.

Capcom hoopt zo lage verkopen en winsten te vermijden, zoals afgelopen jaar is gebeurd. Door meer software uit te geven, hoopt ze haar financiën stabiel te krijgen.

Kosmonauten maken ruimtewandeling

Twee Russische kosmonauten hebben dinsdag buiten het internationale ruimtestation ISS een ruimtewandeling gemaakt om een videocamera te vervangen en betere kabelverbindingen aan te leggen aan de nieuwe module van het station. De hele missie duurt naar schatting zo'n zes uur.

De camera wordt gebruikt bij het aanmeren van ruimteschepen die voorraden afleveren. De nieuwe kabels moeten de nieuwe Rassvet-module verbinden met het ruimtestation. De Rassvet, een Russische module, werd in mei naar het ISS gebracht en wordt gebruikt als opslagruimte en mini-laboratorium.

Man opgepakt voor ontucht met 7-jarig meisje

Een 51-jarige Drachtenaar is opgepakt voor ontuchtige handelingen met een 7-jarig meisje in het Friese dorp Bakkeveen. Bij zijn aanhouding vorige week woensdag is kleding in beslag genomen.

Het slachtoffer uit de gemeente Achtkarspelen bracht op 14 juli de vakantie met haar familie door op een camping in Bakkeveen. Toen het meisje op de camping een ijsje ging halen, vroeg de man haar volgens justitie de weg naar een speelplaats.

Op weg naar de speelplaats zou hij plotseling met haar een bospad zijn ingelopen, waar hij de ontuchtige handelingen pleegde. Het meisje wist een nauwkeurig signalement te geven. De politie stuurde 17 juli een bericht uit met een signalement, waarop twee getuigen hem herkenden.

De rechtbank in Leeuwarden heeft het voorarrest van de Drachtenaar maandag met twee weken verlengd.

Beslissing over toezicht zeilmeisje Laura

De rechtbank in Middelburg beslist dinsdagmiddag of het toezicht op het zeilmeisje Laura Dekker wordt opgeheven of wordt verlengd. Het inmiddels 14-jarige meisje kondigde vorig jaar plannen aan om als jongste ooit een solozeiltocht rond de wereld te maken, maar de rechter stak daar eerder een stokje voor.

De reis zou onveilig zijn en slecht voor haar ontwikkeling. Vorige week dinsdag meldde Bureau Jeugdzorg Utrecht te vinden dat het toezicht op het kind kan worden opgeheven, maar de Raad voor de Kinderbescherming is het hier niet mee eens. Die wil dat het met twaalf maanden wordt verlengd.

Wat betreft Bureau Jeugdzorg heeft de 14-jarige Dekker genoeg vorderingen gemaakt en is aan de voorwaarden voor het opheffen van het toezicht voldaan. De Raad voor de Kinderbescherming weerspreekt dat. Als het toezicht wordt stopgezet, staat het Dekker vrij om op haar lang gekoesterde solozeiltocht rond de wereld te gaan maken.

Beslissing over toezicht zeilmeisje Laura
Beslissing over toezicht zeilmeisje Laura (Foto: Novum)

Operatie vaak smoes om geen parkeergeld te betalen

Als excuus om niet te hoeven betalen voor een parkeerkaartje voert een op de vijf betalingontduikers aan dat hij er razendsnel vandoor moet voor een operatie van een familielid. Dat blijkt dinsdag uit de top vijf die is opgesteld door ParkeerService, een coöperatie die voor gemeenten parkeergarages beheert.

Regelmatig drukken automobilisten in de parkeergarage op de contactknop om aan de meldkamer uit te leggen dat ze echt niet kunnen betalen. Per jaar vragen duizenden automobilisten om coulance. De coöperatie hield bij welke smoezen het meest werden aangevoerd.

Het vaakst werd aangevoerd dat al voor het parkeren is betaald, dat gebeurde in 28 procent van de gevallen. In een kwart van de gevallen zei de automobilist alleen grote biljetten bij zich te hebben.

Ook werd vaak aangevoerd dat de bestuurder enorme haast had en dat de parkeerautomaat niet werkte (22 procent). Haast omdat een familielid een operatie moet ondergaan kwam op de vierde plaats. In vijf procent van de gevallen werd aangevoerd dat de bestuurder een abonnement heeft, maar dat dit nog niet was verwerkt.

Daarnaast werden ook andere smoezen gegeven, maar dat gebeurde zo weinig dat ze niet in de statistieken zijn meegenomen. Per geval schatten de medewerkers van de meldkamer in of het om een smoes gaat of om een geldig excuus.

Linkdump Dinsdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:      

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit

Helder gesprek tussen Rutten en Salcido

De lucht tussen de Mexicaanse voetballer Carlos Salcido en coach Fred Rutten van PSV is weer geklaard. Tijdens het WK uitte de speler kritiek op de trainer, maar de twee hebben gisteren een "helder" gesprek gevoerd. Dat meldt PSV op de website.

Rutten, Salcido en technisch manager Marcel Brands spraken met de voetballer ook over zijn te late terugkeer bij PSV na het WK. Hij heeft zijn verlate komst toegelicht en voor de leiding van PSV werd daarmee het onderwerp afgesloten.

Salcido meldde zich eind vorige week weer in Eindhoven. Hij deed gisteravond mee in de oefenwedstrijd van Jong PSV tegen het Cypriotische AEK Larnaca (2-1). Marcus Berg maakte in dat duel zijn eerste doelpunt voor PSV.

Patatje wordt duurder door slechte aardappeloogst

De prijs van patat gaat de komende tijd omhoog door een slechte aardappeloogst. Dat zei directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie René van Diepen dinsdagochtend op Radio 1.

De oogst is slecht doordat het de afgelopen winter lang koud bleef. Daardoor konden pas laat aardappelen worden geplant. Vervolgens werd het juist weer heel heet en droog. Als het daarna flink gaat regenen, ontstaat een tweede groei, de zogenoemde doorwas. Hierbij ontstaan kleine knolletjes op de aardappel en blijft de aardappel kleiner. Deze aardappelen zijn minder geschikt om patat van te maken.

Consumenten hoeven volgens Van Diepen overigens niet te vrezen dat de patat minder lekker wordt. "De aardappelen die niet voldoen, halen we eruit. De kwaliteit staat buiten kijf."

Petacchi in Draai van de Kaai

De Italiaanse wielrenner Alessandro Petacchi komt komende maandag naar de Draai van de Kaai in Roosendaal.

De organisatie van het criterium heeft gisteren een contract met de winnaar van de groene trui in de Tour afgesloten. Petacchi neemt zijn ploeggenoot Danilo Hondo mee.

In Roosendaal zijn ook de Luxemburger Andy Schleck, tweede in de Tour, Robert Gesink, Koos Moerenhout en Servais Knaven te bewonderen.

Brokstukken Stavoren rond middernacht opgeruimd

De brokstukken van de onderhoudstrein die zondagavond door een sportwinkel reed en op een plein belandde in Stavoren, zijn dinsdag al rond middernacht opgeruimd. Dat verwacht spoorbeheerder ProRail. In de nacht van maandag op dinsdag werd gestart met het opruimen.

Aanvankelijk werd gedacht dat het dagen zou duren voordat de trein was opgeruimd, maar de werkzaamheden verlopen voorspoedig, zegt een woordvoerder van ProRail.

In de nacht van maandag op dinsdag werden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo moesten barrières op het plein zoals parkeerautomaten worden verwijderd om ervoor te zorgen dat kranen bij de brokstukken kunnen komen. Ook is de tankauto die de onderhoudstrein meesleurde weggetakeld. Verder is de tachtigduizend kilo wegende locomotief op een drijvende ponton gezet.

De bedoeling is dat hetzelfde gebeurt met de overige brokstukken, die vervolgens naar Amsterdam worden vervoerd, om daar overgeladen te worden op een schip om ze naar Brandenburg te brengen. In Brandenburg zit een vestiging van de Italiaanse eigenaar van de trein. Die kan dan kijken of er nog bruikbare onderdelen tussen de wrakstukken zitten.

Het onderzoek in de brokstukken is inmiddels zo goed als klaar, zegt de woordvoerder. Vier partijen proberen de oorzaak van het incident te achterhalen: ProRail, de politie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Af en toe zal tijdens het takelen het werk nog wel even worden stilgelegd, zodat de brokstukken nog even goed bestudeerd kunnen worden.

Vermisten na overstromingen China

Zeker 21 mensen in het zuiden China worden vermist na aardverschuivingen als gevolg van hevige regens. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua dinsdag. Bijna zestig huizen werden bedolven onder stenen en modder, ongeveer vierduizend dorpelingen werden geëvacueerd.

Dit jaar zijn in China door overstromingen zeker 823 mensen om het leven gekomen. Meer dan vierhonderd worden vermist. Er werd voor miljoenen euro's schade aangericht.

Tientallen grote rivieren zijn buiten hun oevers getreden, driekwart van de Chinese provincies wordt geplaagd door het water.

CD: The Morning Benders - Big Echo

Als je een kat met een aantal touwtjes laat spelen, zul je al snel zien dat er zich een knot ontwikkelt waarin alle touwtjes in elkaar verwikkeld zijn en niet meer los te halen zijn. Zo is het soms ook in de muziek, laat enkele jonge muzikanten spelen met invloeden en klanken en je krijgt een sound die vastgeknoopt zit tussen al deze invloeden. The Morning Benders, een kwartet uit Berkeley (Californië), lijkt aardig met invloeden gespeeld te hebben, niet alleen op hun debuutplaat Talking Through Tin Cans, maar ook bij de opvolger Big Echo.

Acht punten in mindering dreigt voor MVV

MVV hangt een straf boven het hoofd van liefst acht punten in mindering. Dat heeft de licentiecommissie van de KNVB aan de club uit de Jupiler League laten weten.

Doordat het bestuur van MVV het plan van aanpak en de begroting niet voor 15 juli heeft ingeleverd is de kans groot dat de club uit Maastricht de competitie met acht punten in mindering moet beginnen. MVV heeft al beroep aangetekend en krijgt vanuit Zeist binnen drie dagen uitsluitsel.

"Ons als nieuwe clubleiding is nooit wat verteld over die datum 15 juli. Als de beroepscommissie van de KNVB formeel is, hebben we geen poot om op te staan", zegt voorzitter Paul Rinkens van MVV tegenover De Limburger.

"Alle stukken zijn al in oktober overgedragen, dus meneer Rinkens had wel kunnen weten van die bewuste datum", zo zegt vicevoorzitter Hub Knops.

MVV-trainer René Trost hoopt dat het hoger beroep wat uithaalt. "Laten we hopen dat dit niet doorgaat."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de twee maten van Cameron.

Ons land maakt deel uit van de Europese Unie. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Denk aan het dreigende bankroet van een aantal knoflookstaten, waarbij de risico’s ook op ons bordje komen te liggen. Het is in ons belang, dat de huidige EU-partners waar nodig verder orde op zaken stellen.

De nieuwbakken Britse premier Cameron speelt in deze discussie een eigenaardige rol. Hij vindt dat Turkije snel lid van de EU moet worden. Ik vind van niet. Zolang Turkije zijn criminele onderdanen niet uitlevert aan de landen waar die hun misdaden hebben gepleegd, heeft Turkije niets in de Europese Unie te zoeken. Maar ik zei het al: Cameron speelt een vreemd spelletje:

BP: 'Hayward treedt in oktober af'

BP-topman Tony Hayward treedt op 1 oktober af. Dat heeft olieconcern BP dinsdag bevestigd. Volgens BP werd de beslissing met 'wederzijdse instemming' genomen. Hayward wordt vervangen door de Amerikaan Robert Dudley.

Tevens liet BP weten 32 miljard dollar (25 miljard euro) te hebben uitgetrokken voor de schoonmaakactie in de Golf van Mexico. Om dit bedrag bijeen te vergaren wil het bedrijf de komende achttien maanden voor dertig miljard dollar (23 miljard euro) aan bezittingen verkopen.

Hayward blijft tot 30 november lid van de raad van bestuur. Daarna wil het oliebedrijf hem aanstellen als directeur van de Russische joint venture TNK-BP.

AZ haalt pas versterking bij vertrek Dembélé

Nu Mounir El Hamdaoui naar Ajax vertrekt komt er een vacature vrij bij AZ in de punt van de aanval. Technisch directeur Earnest Stewart geeft aan dat er niet direct een versterking gehaald gaat worden.

De vijf miljoen euro die de club uit Alkmaar ontvangt voor El Hamdaoui wordt niet meteen uitgegeven aan een nieuwe spits. Daarvoor moet er nog een aanvaller vertrekken. "Pas als El Hamdaoui én Moussa Dembélé zouden vertrekken, gaan wij verder kijken naar eventuele versterkingen", zegt Stewart in De Telegraaf.

Volgens de technische directeur lopen er nog voldoende aanvallers rond. "Wij hebben onder meer Jonathas, Charlison Benschop en Graziano Pellè nog rondlopen voor de spitspositie, zodat een nieuwe spits niet meteen noodzakelijk is."

Mocht er een nieuwe aanvaller bijkomen dan lijkt dat een buitenspeler te worden. Trainer Gertjan Verbeek zei namelijk onlangs dat hij speelt op de flanken met spelers die niet echte buitenspelers zijn. Spelers als Nick van der Velden, Maarten Martens, Erik Falkenburg en Johann Berg Gudmundsson ziet hij liever op een andere positie.

NAVO: vermiste militair in Afghanistan gedood

Eén van de twee Amerikaanse militairen, die vorige week vrijdag in Afghanistan werden ontvoerd, is dood. Dat heeft een bron binnen de NAVO dinsdag bevestigd. Het lichaam van de militair is in handen van het bondgenootschap en zijn familie is inmiddels op de hoogte gesteld.

Eerder zeiden Afghaanse bestuurders en de Taliban dat één van de twee mariniers bij een vuurgevecht in het oosten van Afghanistan was gedood. De andere werd ontvoerd. Naar hem is nog een zoektocht gaande.

VVV wil Wanderson

VVV-Venlo aast op de Braziliaan Wanderson. Dit meldt De Telegraaf. De 24-jarige middenvelder speelt op dit moment voor het Zweedse GAIS en moet bij de Limburgers de opvolger worden van de in januari vertrokken Keisuke Honda.

In januari 2010 wilde Feyenoord Wanderson contracteren en was ook de speler zelf welwillend. Het lukte de Rotterdamse club niet om naast Andwele Slory nog meer spelers te verkopen, waardoor het aankopen van Wanderson financieel niet haalbaar was.

De club uit Venlo hoopt daarnaast Kevin Strootman (20) te kunnen overnemen van het gedegradeerde Sparta.

Scholen weigeren leerlingen om leeftijd

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs krijgt steeds meer klachten over leeftijdsdiscriminatie. De belangenbehartiger van mbo-studenten zegt verschillende telefoontjes te hebben ontvangen van mensen die bij een mbo-opleiding werden geweigerd omdat ze te oud waren.

De onderwijsinstellingen doen dit volgens eigen zeggen omdat de oudere student minder kans heeft een diploma te halen, aldus JOB op haar website.

Volgens JOB mogen scholen niet weigeren op basis van leeftijd. "Iedereen moet een opleiding kunnen volgen, het mag niet uitmaken hoe oud of jong je bent", aldus de belangenorganisatie.

Jongen maakt 180.000 kaarten voor militairen

Een 10-jarige Amerikaanse jongen knipt, plakt en schrijft er deze zomer lustig op los om te zorgen dat alle uitgezonden militairen een persoonlijk kaartje van hem krijgen.

Volgens Stephen Goodman uit Phoenix hebben de 180.000 overzeese, Amerikaanse militairen wel een bedankje verdiend. Dat meldden lokale media dinsdag.

"Ik doe dit om te zorgen dat ze een goed gevoel hebben. Niet iedereen bedankt de militairen. Misschien doen een paar mensen dat, maar ik wilde dat veranderen en er een iemand aan toevoegen", aldus Stephen, die samen met zijn opa maandenlang knutselt om zijn missie te doen slagen.

De opa van Stephen is enthousiast over het project. Hij had zelf ook wel zo'n kaartje willen krijgen toen hij diende in Vietnam. "Wat hij nu doet zorgt ervoor dat onze troepen zich goed voelen. Een kaartje laat hen weten dat iemand om hen geeft. Wij hebben nooit zoiets gehad", aldus opa Manuel Noriega.

CD: We Are Scientists - Barbara

De nieuwe plaat van We Are Scientists (Barbara) opent met de single, Rules Don't Stop. De song belooft met zinnen als “if we're breaking rules it's fine” en de fijne tekst “just draw another if you think we've crossed the line” een spannend album, maar dat blijkt al snel een illusie. Een stoet weinig vernieuwende, aanstekelijke indiepoprockdeuntjes komt echter wel voorbij. Tweede nummer I Don't Bite is hier al meteen een goed voorbeeld van en doet tevens denken aan Franz Ferdinand.

We Are Scientists - Barbara

Moslims Maleisië beboet wegens anti-hindoeprotest

Een Maleisisch hof heeft twaalf moslims beboet en veroordeeld tot een week gevangenisstraf wegens het illegaal demonstreren tegen de bouw van een hindoetempel en het tonen van een afgehakte koeienkop. De twaalf hadden dinsdag bekend schuldig te zijn aan illegale samenscholing.

De mannen hielden vorig jaar augustus met een grote menigte moslims een protestmars naar het kantoor van de premier van de deelstaat Selangor. Zij droegen de afgehakte kop van een koe, een heilig dier voor hindoes, met zich mee.

De twaalf kregen een boete van omgerekend 240 euro. Twee personen die tevens op de koeienkop waren gaan staan kregen daarbovenop 720 euro boete wegens opruiing.

Rentree Dementieva in Stanford

Elena Dementieva maakt deze week bij het toernooi in Stanford haar rentree op de tennisbaan. De Russische tennisster liep bij Roland Garros een kuitblessure op en moest in de halve eindstrijd tegen de Italiaanse Francesca Schiavone, de latere winnares in Parijs, opgeven. Ze miste hierdoor ook Wimbledon.

Vooral haar afwezigheid bij het grandslamtoernooi in Londen deed haar pijn. "Ik heb niet naar de wedstrijden kunnen kijken. Ik was te teleurgesteld. Ik wilde ook niet weten wie het toernooi won", bekende Dementieva.

De Russin hoopt de komende weken in de juiste vorm te komen voor de US Open. Ze haalde in New York in 2004 de finale. "Ik ben door de blessure wel mijn ritme kwijt. Maar het is ook wel prettig om een tijdje uit het circuit te zijn. Ik heb er nu weer enorm veel zin in om te gaan spelen."

Gatlin maakt rentree in Estland

De Amerikaanse atleet Justin Gatlin maakt komende week in Estland zijn rentree na een schorsing wegens dopinggebruik van vier jaar. Hij start op 3 augustus op de 100 meter bij een wedstrijd in Rakvere. Vijf dagen later maakt hij zijn opwachting in Tallinn.

"Ik ben ontzettend opgelucht", keek Gatlin vooruit naar zijn terugkeer. "Dit komt eerder dan ik had verwacht."

De 28-jarige Gatlin werd in 2006 geschorst nadat hij positief had getest op testosteron. De verwachting was dat hij moeilijk weer aan wedstrijden zou kunnen meedoen omdat organisatoren niet enthousiast zijn over dopingzondaars. Maar in Estland is hij welkom. "Ik wil het goed doen en hoop dat de mensen dan zeggen dat ik er weer goed uitzie. Ik heb er hard voor getraind. Dit is een zeer belangrijk moment voor mij."

Agent trekt vaker wapen door gebrek aan steun

Door gebrek aan mankracht moeten agenten vaker hun wapen trekken. Dat stelt vakbondsbestuurder van de Algemene Nederlandse Politie Vereniging Henk Joore dinsdag in dagblad Metro.

Het geweld wordt volgens Joore heftiger. Zo zou eerder naar een fles of een ander soort wapen worden gegrepen. Ook brandweermannen en andere hulpverleners zouden daar mee te maken hebben. Dat zou mede komen doordat minder mensen worden ingezet. "Agenten gaan op een melding af en weten zich minder gesteund."

Het aantal schietpartijen waar de politie bij is betrokken is de afgelopen jaren licht gestegen tot boven de twintig per jaar. De vakbondsbestuurder zegt te hopen dat een nieuwe regering ziet dat verder bezuinigen op de politie ten koste gaat van de veiligheid van het hele land.

'Agent trekt vaker wapen door gebrek aan steun'
'Agent trekt vaker wapen door gebrek aan steun' (Foto: Novum)

Cameron pleit voor toetreding Turkije tot EU

De Britse premier David Cameron zal zich "gepassioneerd" inzetten voor toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Hij zal dat dinsdag zeggen tijdens zijn eerste bezoek aan Turkije sinds zijn aantreden in mei. Dat blijkt uit vrijgegeven fragmenten uit de speech die hij zal geven.

"Ik ben groot voorstander van EU-lidmaatschap voor Turkije", aldus Cameron. "Samen wil ik de weg plaveien van Ankara naar Brussel." De Britse premier staat in de discussie over de Turkse toetreding lijnrecht tegenover de Franse president Nicolas Sarkozy, die tijdens verkiezingen in 2007 nog beloofde zich te verzetten tegen de komst van Turkije.

Parijs ziet net als de regering van Duitsland liever dat Turkije slechts een bevoorrechte partner van de EU wordt. Cameron vindt dat niets: "Ik geloof dat het niet goed is om te zeggen dat Turkije het kamp wel kan verdedigen, maar niet in de tent mag komen zitten."

Cameron zal tijdens de speech verder een parallel trekken tussen het Verenigd Koninkrijk en Turkije. Het Verenigd Koninkrijk trad pas in 1973 toe tot de EEG, de voorloper van de EU. Eerder had Frankrijk een veto uitgesproken over toetreding van het Verenigd Koninkrijk. "We weten wat het is om buitengesloten te worden van de club. Maar we weten ook dat dit soort dingen kunnen veranderen", aldus Cameron.

Turkije is sinds december 2004 kandidaat-lid van de Europese Unie. De onderhandelingen verlopen stroef.

Rusland verwerpt kritiek Iran

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de kritiek van Iran op Rusland verworpen. Iran hekelde vorige week vrijdag de steun van Moskou voor de sancties die de Verenigde Naties de islamitische republiek heeft opgelegd.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad beschuldigde Moskou ervan zich tegen Teheran te keren en zich aan te sluiten bij de Verenigde Staten bij het verspreiden van leugens over het atoomprogramma.

De opmerkingen van Ahmadinejad zijn 'totaal onacceptabel voor ons, ze verstoren de objectieve benadering van Rusland', zo maakte het ministerie bekend. "In plaats van op vruchteloze en onverantwoordelijke retoriek, zouden de Iraanse leiders zich moeten richten op concrete en constructieve stappen om de kwestie op te lossen."

De Russische president Dmitri Medvedev heeft er bij Iran op aangedrongen de moed te vinden samen te werken met de internationale gemeenschap aangaande het betwiste atoomprogramma.

Rusland heeft de afgelopen tijd laten blijken steeds gefrustreerder te zijn over het beleid van Iran. In het verleden kon Iran nog bogen op bondgenoten als Rusland en China en hun vetorecht in de Veiligheidsraad. Vorige maand echter steunde Moskou de nieuwe sancties die de VN Iran heeft opgelegd.

Radio NL slachtoffer van diefstal

Dieven hebben het gemunt op Radio NL. Zendapparatuur van het Nederlandstalige radiostation is op twee locaties gestolen. Zondagmiddag verdween apparatuur in Zutphen, maandag volgde Lichtenvoorde.

"Onze FM-zender is gewoon gestolen", legt een technische man van de radiozender uit. "In de loop van de dag hopen we het signaal op beide locaties weer in de lucht te hebben." De diefstallen kwamen met hulp van luisteraars aan het licht. Zij klaagden bij Radio NL over 'plotselinge ruis'. In Zutphen kwamen de klachten vanaf 17.00 uur binnen, in Lichtenvoorde kwamen de klanken van Radio NL aan het eind van de ochtend niet meer uit de radio's.

De techneut is ervan overtuigd dat de dieven specifiek op zoek zijn naar apparatuur van Radio NL. "In Lichtenvoorde staat ook de apparatuur van Hot Radio, maar die hebben ze wel laten staan." De technische man schat in dat het een actie van etherpiraten is. "Misschien zijn ze jaloers op de vele zendmasten van Radio NL, piraten zenden vaak ook Nederlandstalige muziek uit."

De verdwenen apparatuur is volgens de techneut te gebruiken om een eigen radiozender de lucht in te slingeren. "Ja, een piraat zou hiermee uit kunnen zenden." Van de daders is nog geen spoor gevonden. Radio NL heeft aangifte gedaan, de politie onderzoekt de diefstallen.

Moggi: "Ik zou Milito verkopen, niet Balotelli"

Luciano Moggi, voormalig directeur transferzaken bij Juventus, vindt dat Internazionale niet verstandig handelt als de club Mario Balotelli voor dertig miljoen euro aan Manchester City verkoopt. Moggi is van mening dat Inter de jeugdige aanvaller niet zou moeten verkopen, aangezien Balotelli in de ogen Moggi nog erg veel potentie heeft.

De onderhandelingen tussen Inter en Manchester City inzake Balotelli lijken echter al vergevorderd, alhoewel het volgens Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de spits, nog wel even zal duren voordat een transfer verwezenlijkt is. Moggi zet echter zijn vraagtekens bij de eventuele transfer van de jonge aanvaller. De voormalige directeur van Juventus denkt dat Inter verstandiger had kunnen handelen.

"Balotelli? Dat is een jonge speler die bezig is aan een goede ontwikkeling. Ik zou hem niet hebben verkocht, maar ik weet vrijwel zeker dat hij uiteindelijk bij Manchester City terechtkomt", aldus de voormalige official van de bianconeri tegenover Radio Kiss Kiss. "Als ik één van de directeuren van Inter was, zou ik Diego Milito in plaats van Balotelli hebben verkocht."

Nederwaard: Boem is ho

Luc herkende de zalvende stem van Bernd Meerlandt, de Algemeen Directeur van de Nederwaardsche Lokaal Spoorwegmaatschappij. Een diep gevoel van onbehagen maakte zich van de sterverslaggever meester. Hij realiseerde zich dat de noodzaak, zo nu en dan te praten met mensen aan wie je een pesthekel hebt ook bij het journalistieke ambacht hoort, maar ook dat dat nooit went. Meerlandt zag er tevreden uit. “95 procent op tijd. Zo goed hebben we het nog nooit gedaan. Voorpaginanieuws, Van Lier!” Luc beet de zelfingenomen spoorwegbaas toe dat die een lovend artikel wel op zijn buik kon schrijven.

Onderzoeksraad onderzoekt treinongeluk Stavoren

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid gaat het treinongeluk in Stavoren onderzoeken. Een woordvoerder van de Onderzoeksraad meldt maandag dat er zondagnacht al mensen van de organisatie naar Friesland zijn gegaan om gegevens te verzamelen. "Dit ongeluk ziet eruit als een ongeval dat wij wettelijk gezien moeten onderzoeken."

Of het een voldragen onderzoek gaat worden dat in dat geval veelal een jaar duurt, of een onderzoek dat sneller kan worden afgerond, moet binnen enkele weken duidelijk worden. De Onderzoeksraad gaat de komende tijd betrokkenen horen en de brokstukken bekijken.

In Stavoren reed zondag rond 23.30 uur een onderhoudstrein door een watersportwinkel, waarin geen mensen meer aanwezig waren. De trein met ongeveer acht wagons en vier inzittenden was daarvoor door een stootblok gereden en sleurde een lege brandstofwagon mee.

Het gevaarte veroorzaakte een ravage en belandde uiteindelijk op een plein. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden, wat volgens de politie een wonder is. "Als je de schade ziet, vraag je je af hoe iemand hier levend is uitgekomen", zei een woordvoerder eerder.

Noodtoestand in Bon Futuro-gevangenis

In de Bon Futuro-gevangenis op Curaçao is de noodtoestand afgekondigd om betere controles uit te kunnen voeren bij iedereen die de gevangenis betreedt. Dat maakte de Antilliaanse minister van Justitie Magali Jacoba maandagavond (lokale tijd) in Willemstad bekend.

De noodtoestand is volgens Jacoba nodig omdat het plan van aanpak om de gevangenis veiliger te maken, en waar sinds een jaar met Nederlands geld en personeel aan wordt gewerkt, te weinig resultaat heeft opgeleverd.

Met de noodtoestand wordt onder meer een systeem ingevoerd waarbij gevangenen wekelijks niet meer dan tien minuten via een openbare telefoon kunnen bellen. Momenteel is er een situatie ontstaan waarin gevangenen veel te veel mogen bellen, zo stelt Jacoba.

Verdachte van overvallen in Maastricht opgepakt

Een 36-jarige man uit Maastricht is maandag opgepakt op verdenking van een reeks gewapende overvallen vanaf maart in zijn woonplaats. De politie slaagde erin te achterhalen waar de vermoedelijke dader woonde en wist hem na een getuigenverklaring in zijn woning aan te houden.

De man sloeg volgens de politie in totaal tien keer zijn slag bij onder meer winkels en tankstations. In alle gevallen dreigde hij met een vuurwapen en nam hij de inhoud van de kassa mee.

Pentagon jaagt op klokkenluider

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft de jacht geopend op de klokkenluider die meer dan 90.000 geheime documenten heeft laten uitlekken via WikiLeaks. "We zullen doen wat nodig is om te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor dit lek", aldus een woordvoerder van het Pentagon maandag.

Het onderzoek zal vermoedelijk nog weken in beslag nemen. Vooralsnog lijkt het erop dat de klokkenluider iemand is geweest die van het Pentagon toestemming had gekregen om te werken met geheime documenten.

Het Pentagon vreest dat nog meer gevoelige documenten zullen uitlekken. "Tot we weten wie er verantwoordelijk is, moeten we de mogelijkheid openhouden dat nog meer informatie naar buiten komt. Dat is overduidelijk een zorg", aldus de zegsman.

Klokkenluiderssite WikiLeaks plaatste de duizenden documenten zondag online. De stukken gaan over de Amerikaanse inzet in Afghanistan tussen 2004 en 2009. Daaruit blijkt onder meer dat veel incidenten waarbij burgerdoden vielen in het verleden niet in de openbaarheid zijn gebracht.

Ronaldinho ook gepasseerd door nieuwe bondscoach Brazilië

Volgende maand speelt de nationale ploeg van Brazilië een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Maicon, Lucio en Luís Fabiano krijgen rust en doen niet mee. Ronaldo, Ronaldinho en Adriano worden er ook buiten gelaten en kunnen waarschijnlijk niet rekenen op een (snelle) terugkeer bij de Seleçao.

Mano Menezes, de nieuwe bondscoach, maakte de voorlopige selectie van 24 spelers bekend tijdens een persconferentie. De keuzeheer gaf tegelijkertijd ook aan wat zijn doelstellingen voor de komende periode zijn. "Ik weet dat ik nu één van de belangrijkste functies van het land uitoefen. We hopen dat we aan een selectie kunnen werken die onze dromen en ambities op het veld kan verwezenlijken. Deze taak is moeiljk, maar we moeten er zeker van zijn dat we in ieder geval veel motivatie hebben om ervoor te gaan. Bedankt voor het vertrouwen."

Ricardo Teixeira, voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, wenste de voormalige coach van Corinthians succes met zijn taak. "Ik hoef Mano niet meer voor te stellen. Iedereen kent zijn werk en de reden waarom we hem hebben gekozen als de nieuwe bondscoach. Hij is met ons overeengekomen over het vernieuwingsproject van de nationale ploeg. Ik wens hem hierbij veel geluk toe en ik garandeer hem dat hij in goede en slechte tijden kan rekenen op de steun van het bestuur."

Foto's: Wereldpremière Step Up 3D

De wereldpremière van de film Step Up 3D werd maandagavond in Pathé Arena in Amsterdam gehouden. Nederland had de grote eer om als eerste publiek ter wereld de film te mogen zien. Het publiek stroomde dan ook massaal toe. Maar liefst twee zalen zaten compleet vol. In zaal 13 namen hoofdrolspelers Rick Malambri, Sharni Vinson en Madd Chadd plaats samen met de regisseur van de film, Jon Chu. Totaal werd de premiere in 4 zalen tegelijk vertoond. 

Afghaanse familie in Tilburg opgepakt na gijzeling

Acht Afghaanse familieleden zijn maandag in Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gijzeling van een 56-jarige Afghaanse man. Het slachtoffer werd op 2 mei onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen naar een woning. Daar werd hij bedreigd en geïntimideerd, meldt de politie.

De man zou vanuit Canada naar een huwelijksfeest in Nederland zijn gekomen. Toen hij op het feest was aangekomen werd hij hardhandig in een auto gesleurd. Een van de daders was de 28-jarige schoonzoon van het slachtoffer, wiens vrouw twee jaar eerder met de kinderen naar Canada was vertrokken. De verdachten brachten de gijzelaar naar een woning, waar hij gedwongen werd om toe te zeggen dat een van zijn kleinkinderen terug naar Nederland zou komen.

De verdachten zijn zeven mannen tussen de 19 en 76 jaar oud en een vrouw van 48.

Apothekers alert tijdens ramadan

Apothekers zijn de komende tijd alert op patiënten die ondanks hun medicijngebruik willen deelnemen aan de ramadan, de islamitische vastenmaand. Dat meldde de brancheorganisatie KNMP maandag.

Tijdens de ramadan, die dit jaar plaatsvindt van 11 augustus tot en met 9 september, mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Vaak slikken zij in die periode ook geen medicijnen. Dat kan volgens KNMP gevaren opleveren voor sommige groepen, vooral hart- en diabetespatiënten.

Niet alleen het stoppen of verschuiven van medicatie kan problemen geven. In sommige gevallen heeft het vasten zelf ook invloed op de wijze waarop het lichaam reageert op een geneesmiddel. Moslims die medicijnen gebruiken en toch willen vasten, kunnen de komende tijd voor advies terecht bij hun apotheek.

Deel vaccins Mexicaanse griep vernietigd

Nederland is begonnen het vernietigen van overtollige vaccins tegen de Mexicaanse griep. In totaal zullen 17,8 miljoen vaccins vernietigd worden omdat op den duur de houdbaarheidsdatum verloopt.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei dat maandag naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws. Hierin werd onder meer gesteld dat demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid adviezen om minder vaccins in te kopen heeft genegeerd.

Een woordvoerder van het ministerie noemde de berichtgeving 'onbegrijpelijk en onjuist'. Klink schafte vorig jaar 34 miljoen doses van het vaccin aan, maar wegens het milde verloop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Het was al bekend dat overtollige vaccins die niet doorverkocht konden worden, vernietigd zouden worden.

Defensie niet helder over burgerdoden

Het ministerie van Defensie is in meldingen naar de buitenwacht niet altijd duidelijk over burgerdoden. Dat blijkt na lezing van een logboek van het Amerikaanse leger over de Nederlandse inzet van Nederlandse Apache-helikopters bij Chenartu op 22 maart 2007 en de twee persberichten die Defensie later over dit voorval maakte.

De Amerikaanse logboeken zijn op internet gezet door Wikileaks, die ruim 90.000 geheime documenten in handen kreeg. De Amerikanen meldden op 28 maart 2007 de actie bij Chenartu en stelden in hun logboek dat de Nederlanders per ongeluk vier dorpelingen, die meehielpen te verdedigen tegen de Taliban, doodden en zeven gewond raakten.

Een dag later meldde Defensie in een persbericht echter niet dat het om burgers ging. Volgens een woordvoerder van Defensie maandag werd dat toen niet gemeld om het Openbaar Ministerie (OM), dat een onderzoek instelde, niet vooraf te beïnvloeden. Het zou kunnen zijn dat het OM iets anders concludeert, aldus Defensie.

Britse tieners ontvoerden en martelden vrouw

Drie dagen lang heeft een vrouw uit Groot-Brittannië fysieke en onherstelbare psychologische schade opgelopen, zo oordeelde een Britse rechter. Drie Britse tieners van 18, 16 en 14 jaar zijn hier verantwoordelijk voor. De vrouw is gemarteld en seksueel misbruikt.

De vrouw werd door de tieners onder andere overgoten met nagellak waarna ze haar haren en wenkbrauwen afschoren, opgesloten in een kast, bont en blauw geslagen, seksueel misbruikt en de vrouw liep ook brandwonden aan haar handen en gezicht op.

Tegenover de rechter verklaarden de drie -Darren Hodgekinson (18), Chelsea Mills (16) en Chelsea Wiliams (14)- onschuldig te zijn. De rechter oordeelde anders, de jongeren hebben vier jaar, twee jaar en achttien maanden celstraf opgelegd gekregen.

De zogenaamde 'ringleader' Darren Hodgekinson, kan overigens pas vrijkomen wanneer na vier jaar wordt besloten dat hij geen gevaar voor de maatschappij meer zou vormen. De namen van de twee meisjes zijn vrijgegeven, omdat de rechter dit in de straf heeft meegenomen, daarnaast is de misdaad zo zwaar dat de maatschappij recht zou hebben op de identiteit van de daders. De twee meisjes krijgen na hun straf nog een gedragstraining.

Darren Hodgekinson had al eerder een straf gekregen, toen hij een aantal jaar geleden een geestelijk gehandicapte man had ontvoerd en mishandeld. Chelsea Mills was verliefd op de jongen geworden en Chelsea Williams wilde graag bij zijn sadistische groepje gaan horen, ze was nog 'in training'.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.