FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 november 2009

Lelieveld neemt belang bij Omniworld

Volgens Voetbal International zal Joop Lelieveld een groot aandelenbelang nemen bij FC Omniworld. Er zou een bedrag van zes miljoen euro gemoeid zijn bij de transactie.

Lelieveld is een oud-keeper van FC Utrecht, een club die hij later nog redde van de ondergang door stadion Galgenwaard te kopen. Momenteel is Lelieveld directeur van Midreth, de bouwer van het stadion van AZ.

Het eerste doel van Lelieveld met FC Omniworld is om uit te groeien tot een club die meedoet in de top van de Jupiler League. Ook wordt bekeken welke mogelijkheden het Mitsubishi Forklift-Stadion biedt. Momenteel strijdt Omniworld in de kelder van de Jupiler League tegen degradatie naar de topklasse.

Onvoorstelbaar lekker wijf

Ik kus haar zachtjes, en sluip de slaapkamer weer uit. Ik ben dan al een poosje op. De koffie staat aan, ik heb mijn computer opgestart om wat rond te neuzen op allerlei nieuwspagina’s, om zodadelijk mijn kortje voor de weblog te schrijven. De plezierige geur van de koffie vult ons huis. Ik zet melk in de magnetron voor mijn koffie-verkeerd, doe een flinke scheut koffiemelk in haar beker, en schenk even later ons beider  koffie in. Ik zet de havermout in de magnetron, neem de koffiebekers, wankel naar de woonkamer en zet het lekkers op tafel. Weer naar de slaapkamer.

Veel Assassin's Creed II beelden in trailer

Assassin's Creed II ligt donderdag bij ons in de schappen en dan kunnen we zien wat Ubisoft van het vervolg op het toch wat tegenvallende eerste deel heeft gemaakt. In dit deel speel je met Ezio in het Italië tijdens de renaissance.

Nu is een van de laatste trailers voor de release van Assassin's Creed II verschenen. Hierin zie je allemaal delen van de trailers die uitgebracht zijn. Ook krijg je commentaar te horen van de developers waardoor de trailer eigenlijk een samenvatting is van alle trailers over Assassin's Creed II.

Halve man

Misschien heb je het bericht gelezen op de FP, Halve man opent halve prijzen winkel, maar er is ook een filmpje van het ongeval net nadat hij overreden is en zijn romp gescheiden is van zijn benen, maar de arme man toch goed bij bewustzijn is. Mocht je bovenstaande tekst niet hebben gelezen dan zul je deze waarschuwing (Bloederige beelden!) ook wel niet gelezen hebben. Filmpje is niet te embedden dus je zult moeten klikken.

Met dank aan Paul voor de submit.

Twee keer Oranje-goud op seniorentennistoernooi

Van 9 tot en met 15 november werden in Perth, Australië, de ITF Individual Super Seniors World Championships georganiseerd. Nederlander Hans Adama van Scheltema was als eerste geplaatst in de heren 60+ en hij wist te winnen. In het damesenkel 65+ wist Ellie Krocké een gouden medaille te behalen.

Er werd gespeeld in de leeftijdsgroepen heren 60 tot en met 85 jaar en dames 60 tot en met 80 jaar. Diverse Nederlanders namen deel aan dit individuele wereldkampioenschap voor veteranentennissers.

Na een bye in de eerste ronde nam Adama van Scheltema het op tegen de Noor Bjorn Melle. Hij won deze wedstrijd overtuigend met 6-0 en 6-0. De partijen die daarop volgde won hij ook overtuigend en zonder setverlies. In de finale nam Adama van Scheltema het op tegen de als elfde geplaatste Terry Smith uit Australië. Ook deze partij wist Adama van Scheltema overtuigend te winnen (6-0 en 6-3), waarmee de eerste gouden medaille voor Nederland een feit was.

Ook in het damesenkel was er succes voor Nederland. De ongeplaatste Krocké begon bij de dames ook met een bye in de eerste ronde en bereikte net als Adama van Scheltema zonder setverlies de finale. In de finale was zij te sterk voor de als eerste geplaatste Duitse Heide Orth en won met 7-6 (6) en 6-2. Daarmee werd de tweede Nederlandse gouden medaille behaald.

Silly Season 2010

Elke maand zullen wij de Silly Season-geruchten voor 2010 op een rijtje zetten. Uiteraard hebben we buiten dit overzicht altijd de laatste nieuwtjes.

Na de aankondiging vandaag dat Mercedes Brawn GP overneemt is het aanblijven van wereldkampioen Jenson Button hoogst onzeker geworden. De Duitse autofabrikant lijkt twee landgenoten als coureurs te willen strikken. Te weten Nico Rosberg en Nick Heidfeld.

Wat Button gaat doen is nog niet bekend. Rubens Barrichello verlaat het team en gaat rijden voor Williams. Samen met Nico Hülkenberg gaat de Braziliaan een team vormen.

Wat Kazuki Nakajima betreft is er veel onduidelijkheid. De Japanner reed bij Williams dankzij Toyota, maar dat stopt met de F1. Ook Jarno Trulli en Timo Glock zijn door dit besluit vrij om te gaan en staan waar ze willen. Vooral Glock wordt vaak genoemd, met name bij Renault F1. De Franse renstal weet nog niet zeker of ze in 2010 doorgaan. Wel hebben ze Robert Kubica al vastgelegd.

Slechtst bewaarde geheim tijdens het afgelopen jaar was toch wel de deal tussen Ferrari en Fernando Alonso. Ondanks een doorlopend contract bij de Italiaanse renstal moet Kimi Raïkkönen plaatsmaken voor de Spanjaard. De Fin bleek te duur voor Brawn GP, wat nu dus Mercedes Grand Prix is. De herstellende Felipe Massa mag volgend jaar gewoon terugkeren bij het team.

Bij McLaren is Lewis Hamilton onomstreden maar het stoeltje naast hem wordt aan vele coureurs toegeschreven. Zo zouden Button, Rosberg en Nick Heidfeld alle drie kans maken op het stoeltje van Heikki Kovalainen.

De renstallen van Red Bull lijken weinig te veranderen. Bij Red Bull Racing zijn Sebastian Vettel en Mark Webber allang bevestigd. Bij Torro Rosso is het slechts een kwestie van tijd lijkt het op dit moment. Sébastian Buemi is bevestigd inmiddels en iedereen verwacht dat Jaime Alguersuari ook mag blijven bij het team.

Force India heeft nog geen officiële keuze gemaakt maar daar lijken Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi aan te mogen blijven. Al lijkt een terugkeer van Giancarlo Fisichella ook niet uitgesloten.

Over de nieuwe teams (Campos, Manor en Team USF1) is nog weinig bekend. Wel gonst het er van de geruchten en werd Bruno Senna door Campos gepresenteerd voor 2010. Verder is bekend dat Lotus een coureur voor 2010 vastgelegd heeft, maar het team maakt nog niet bekend wie dat is.

TeamNaamNat.Team 2009Hoe zekerPos. 2009
Mercedes GPJenson ButtonGBR Brawn GPOnzeker1
Nico RosbergGER WilliamsRedelijk7
Nick HeidfeldGER BMW SauberRedelijk13
Red Bull RacingMark WebberAUS Red Bull RacingBevestigd4
Sebastian VettelGER Red Bull RacingBevestigd3
McLarenLewis HamiltonGBR McLarenBevestigd5
Kimi RaïkkönenFIN FerrariRedelijk6
Jenson ButtonGBR Brawn GPZeer1
Heikki KovalainenFIN McLarenGerucht12
FerrariFelipe MassaBRA FerrariBevestigd11
Fernando AlonsoESP Renault F1Bevestigd9
WilliamsRubens BarrichelloBRA Brawn GPBevestigd3
Nico HülkenbergGER GeenBevestigd-
Renault F1Robert KubicaPOL BMW SauberBevestigd14
Romain GrosjeanFRA Renault F1Redelijk23
Timo GlockGER ToyotaRedelijk10
Force IndiaAdrian SutilGER Force IndiaZeer17
Vitantono LiuzziITA Force IndiaRedelijk22
Giancarlo FisichellaITA Force India/FerrariRedelijk15
Toro RossoJaime AlguersuariESP Toro RossoZeer24
Sébastien BuemiSWI Toro RossoBevestigd16
CamposBruno SennaBRA GeenBevestigd-
Nelson Piquet jr.BRA GeenZeer21
Pedro de la RosaESP GeenRedelijk-
Manor GPAnthony DavidsonGBR GeenRedelijk-
Takuma SatoJAP GeenRedelijk-
Christian KlienAUT GeenRedelijk-
Team US F1Alexander WurzAUT GeenRedelijk-
Graham RahalAUT GeenRedelijk-
Jacques VilleneuveCAN GeenRedelijk-

Miljoenen 'foute' chocoladeletters in winkels

Supermarkten en snoepwinkels verkopen jaarlijks nog altijd 19 miljoen 'foute' chocoladeletters. Dat is 85 procent van alle verkochte letters. Dit stelt Oxfam Novib in het vandaag gepresenteerde rapport 'Eerlijk duurt het langst'.

Van alle Nederlandse chocoladeletters is maar 15 procent met duurzaam geproduceerde cacao gemaakt. Dat zijn 3,5 miljoen letters op een totaal van circa 23 miljoen. Honderdduizenden kleine cacaoboeren zijn daar de dupe van, want zij ontvangen geen eerlijke prijs voor hun producten, stelt Oxfam Novib. De hulporganisatie begint daarom vandaag de campagne de Groene Sint om alle foute letters uit de winkels te krijgen.

Volgens het rapport verkopen de grootste aanbieders van chocoladeletters weinig tot geen duurzame chocoladeletters. "Maar 4 procent van de 2,5 miljoen chocoladeletters van Albert Heijn is duurzaam. Hema, Jamin en Lidl hebben helemaal geen duurzame letters in de schappen. Supermarktketen Aldi, de grootste verkoper van chocoladeletters in Nederland, staat op de laagste plaats." Kleine supermarktketens scoren nog het beste; gemiddeld 40 procent van de letters is gemaakt met duurzaam geproduceerde cacao.

Oxfam Novib-directeur Adrie Papma: "Wij vinden dat de chocoladefabrikanten en supermarkten in Nederland meer lef moeten tonen door meer duurzame cacao in te kopen en aan te bieden aan de consumenten. Grote chocolademerken als Verkade, Cadbury en Mars hebben deze stap al gezet. Als de vraag door bedrijven naar duurzaam geproduceerde cacao toeneemt, dan krijgen de cacaoboeren in ontwikkelingslanden de kans op een zelfstandig bestaan."

Somalische piraten steeds vaardiger

De Somalische piraten worden steeds vaardiger. De Europese marinecommandant, admiraal Peter Hudson uit Groot-Brittannië, meldde dat vandaag in de Europarlementscommissie voor Defensie.

"Ze breiden hun horizon uit naar grotere wateren. Ze tonen een niveau van verfijning die we niet eerder hebben gezien. We moeten daarop reageren", waarschuwde Hudson. "Het zijn nietsontziende schurken, die er niet voor terugdeinzen om dagen achter elkaar in een skiff op zee te verblijven."

Momenteel hebben de piraten tien schepen in handen met samen 244 bemanningsleden. Hudson beklaagde zich erover dat veel vrachtschepen zich niet aanmelden voor een escorte door de EU-marine. Nationale organisaties moeten de reders aanmoedigen zich aan te melden als ze door de Golf van Aden of langs de Hoorn van Afrika varen, stelde de admiraal.

De admiraal wees erop dat nog geen enkel geëscorteerd schip succesvol is aangevallen door piraten. De EU-missie tegen piraten heeft tot dusver 36 piratenschepen onderschept, veertien aanvallen afgeslagen en vele wapens en bootjes vernietigd.

De zogeheten EU-missie Atalanta begon in december en is de eerste marine-operatie van de Europese Unie. Nederland levert het fregat Hr. Ms. Evertsen, dat tot december dienst doet als commandoschip. Behalve de EU zijn ook de NAVO, China en Rusland er actief in de bescherming tegen piraten.

Winnares Benelux' Next Top Model bekend

De Nederlandse Rosalinde is vanavond tijdens een catwalkshow in De Lichtfabriek in Haarlem gekozen tot Benelux' Next Top Model. De finale van de talentenjacht werd rechtstreeks uitgezonden door RTL5.

De winnares won onder meer een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het modellenbureau ModelMasters the Agency en een reportage in de glossy Beau Monde.

De modellen werden maandag voor de laatste keer beoordeeld door een jury, bestaande uit onder anderen stylist Bastiaan van Schaik, catwalk-coach Mariana Verkerk en modefotograaf Geert de Wolf. De winnares wist de jury het meest te imponeren. De overige twee finalisten waren de Belgische Maxime en de Nederlandse Denise.

In de finale was ook een speciale rol weggelegd voor Nigel Barker, jurylid in America's Next Top Model. De fotograaf gaf de broodnodige tips aan de finalisten om te slagen als internationaal topmodel.

Rosalinde wint finale Benelux' Next Top Model  (foto: ANP)

Hulzebosch stopt met schaatsen

Erik Hulzebosch stopt met schaatsen. De 39-jarige Gramsberger kan de strijd met zijn concurrenten niet meer aan. Wel zal hij dit jaar nog aan een aantal buitenlandse wedstrijden deelnemen voor zijn sponsor Nefit, die aan het eind van het seizoen ook stopt met de sponsoring.

Hulzebosch werd op schaatsgebied vooral bekend door zijn tweede plaats in de Elfstedentocht van 1997. Het verloor het op de finish van spruitjesteler Henk Angenent. Ook skeeleren deed hij niet onverdienstelijk: hij werd maar liefst acht keer Nederlands Kampioen. Bij mensen die niet van schaatsen houden is hij echter vooral bekend van zijn optreden als zanger in So you wannabe a popstar.

Feyenoord wil Van Dijk nieuw contract geven

Feyenoord wil het aflopende contract met doelman Rob van Dijk met een jaar verlengen. De bijna 41-jarige keeper is nog van grote waarde voor de Stadionclub, want hij keepte dit seizoen al twaalf wedstrijden in de Eredivisie.

"Rob heeft nog heel veel waarde voor deze selectie. Bovendien is hij nog steeds topfit," zei trainer Mario Been op de website van de Rotterdammers. Hij wil dan ook dat Van Dijk zijn verblijf bij Feyenoord verlengd.

Konijn veroorzaakt bizar ongeluk

Vijf auto's raakten gisterochtend betrokken bij een bizar verkeersongeval in het Noord-Limburgse Melderslo. Een persoon raakte daarbij bekneld in zijn voertuig. De oorzaak van het ongeluk was een konijn dat op de weg zat. 

Een automobilist uit Venlo remde voor het dier, waarna een tweede automobilist achterop de auto van de Venlonaar botste. Een derde automobilist week uit omdat hij niet meer kon remmen, maar botste daarbij frontaal tegen een tegenligger. Deze vierde auto sloeg over de kop en ramde een vijfde auto.

Met dank aan john6 en hans26 voor de submit.

Van Nistelrooy staat open voor Oranje

Ruud van Nistelrooy heeft nog steeds het WK voetbal in Zuid-Afrika in vizier. Over deelname heeft hij echter nog niet gesproken met bondscoach Bert van Marwijk.

"Daar wil ik spelen. Ik heb daar nog niet met de bondscoach over gesproken, maar dat hoeft ook niet. Ik moet er klaar voor zijn en dat moet ik het hem tegen die tijd laten weten. Dat zou ook een reden zijn om eventueel Madrid in januari te verlaten. Als ik te weinig aan spelen toekom, dan moet de toekomst uitwijzen wat ik dan moet doen."

Vorige week speelde Van Nistelrooy weer eens negentig minuten tegen Alcorcon. Ondanks een overwinning werd Real Madrid uitgeschakeld in de Copa Del Rey. "Voorlopig ben ik nu de eerste 90 minuten zonder fysiek ongemak doorgekomen. Ik was heel blij dat ik na afloop geen enkel fysiek ongemak had. Vooral omdat ik weet dat ik daar nu weer mee doorkan. Nu moet de bal nog in het netje."

Over zijn toekomst bij Real Madrid wil Van Nistelrooy nog geen beslissing nemen. "Mijn rol moet de komende maanden blijken. Ik wil pas in januari de balans opmaken. Als ik mijn niveau terughaal, kan ik de concurrentie met iedereen aan. Ik ben gewend om in de basis te staan, bij alle clubs waar ik tot nu toe speelde, dus dit moet niet te lang gaan duren. Maar ik denk nog nu nog niet aan andere clubs."

Alleen Barney door op Grand Slam of darts

Raymond van Barneveld lijkt als enige van de Nederlanders de tweede ronde te bereiken op de Grand Slam of darts. Hij won tot nu zijn beide groepsduels.

Voor de andere Nederlanders lijkt het doek te vallen. Vincent van der Voort ging gisteren zelfs onderuit tegen Anastacia Dobromislova. Co Stompé ging vandaag onderuit tegen Kevin McDine. De voormalige trambestuurder deed het niet eens zo slecht, Hij gooide een gemiddelde van 103,44 en won alle legs die hij zelf begon. Stompé slaagde er echter niet in zijn tegenstander te breken en verloor daardoor de wedstrijd met 5-4. Alleen een wonder kan hem nog in de tweede ronde brengen.

[NASCAR] Uitslag Checker O'Reilly Auto Parts 500

Jimmie Johnson heeft op de Phoenix International Raceway de Checker O'Reilly Auto Parts 500 op zijn naam geschreven. Hij bleef na 312 ronden Jeff Burton en Denny Hamlin voor. In het klassement verstevigt Johnson de leiding en hem kan de titel bijna niet meer ontgaan.

Martin Truex jr. mocht van de poleposition vertrekken, maar hij mocht de eerste plaats meteen al inleveren aan Kurt Busch. In de beginfase klommen Jeff Gordon en Mark Martin vele posities op en reden de top tien binnen. Na ruim dertig ronden voerde Johnson op plaats drie het tempo op en passeerde Truex jr. voor plaats twee. Hij sloot onmiddellijk aan bij Busch, maar kon hem pas na 57 ronden passeren. Hamlin meldde zich ondertussen ook in de top drie met Martin er enkele seconden achter op plaats vier.

De eerste stops na ruim zeventig ronden brachten Busch verrassend weer aan de leiding. Lang duurde dit niet, want Johnson passeerde hem na negentig ronden weer. Juan Montoya meldde zich na honderd ronden in de top tien maar veel verder zou hij deze race niet komen. De eerste neutralisatie was pas na ruim een derde van de race. Wat rommel op de baan zorgde er na 115 ronden voor dat het veld licht door elkaar werd geschud. Meteen na de groene vlag konden de coureurs weer op de rem, want Michael Waltrip, Brad Keselowski, David Ragan en Robby Gordon raakten betrokken bij een crash.

Jimmie Johnson ging na 127 ronden aan de leiding voor Martin, Jeff Gordon, Hamlin en Busch. Waar Gordon enkele plaatsen terugviel was het Hamlin die doorschoof naar plaats twee. Vlak na een herstart na een neutralisatie ging Dale Earnhardt jr. dwars op het rechte stuk. In totaal waren er acht auto's bij de crash betrokken, waarvan Tony Stewart de bekendste coureur was. Bobby Labonte liep de meeste schade op.

Waar Jeff Gordon terugviel naar plaats tien was het na de herstart Busch die klom naar de tweede plaats. Johnson bedreigen kon hij nimmer. De laatste pitstops vonden rond de 245e ronde plaats. Een sterke stop bracht Hamlin op plaats twee, terwijl Busch wat terugzakte. Verrassenderwijs klom Jeff Burton omhoog om uiteindelijk als tweede te eindigen achter Johnson, maar voor Hamlin.

Johnson gaat met één race te gaan in het klassement ruim aan de leiding. Hij heeft 6.492 punten verzameld, terwijl naaste concurrent Mark Martin op 6.384 punten staat. Jeff Gordon is met 6.323 punten kansloos voor de titel. Hij blijft echter wel Kurt Busch en Tony Stewart voor.

Uitslag Checker O'Reilly Auto Parts 500

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
13Jimmie Johnson Chevrolet195/10 312
236Jeff Burton Chevrolet170/0 312
35Denny Hamlin Toyota165/0 312
410Mark Martin Chevrolet160/0 312
51Martin Truex Jr. Chevrolet155/0 312
62Kurt Busch Dodge155/5 312
713Clint Bowyer Chevrolet146/0 312
817Juan Montoya Chevrolet142/0 312
914Jeff Gordon Chevrolet138/0 312
1015David Reutimann Toyota134/0 312
1121Marcos Ambrose Toyota130/0 312
127Kyle Busch Toyota127/0 312
1316A.J. Allmendinger Ford124/0 312
146Greg Biffle Ford121/0 312
154Kasey Kahne Dodge118/0 312
1625Carl Edwards Ford115/0 312
1712Sam Hornish Jr. Dodge112/0 312
1828Matt Kenseth Ford114/5 312
1930Jamie McMurray Ford106/0 312
2024Ryan Newman Chevrolet108/5 312
2127Joey Logano * Toyota100/0 310
2222Robby Gordon Toyota97/0 310
2333David Ragan Ford94/0 310
2431Kevin Harvick Chevrolet91/0 310
258Tony Stewart Chevrolet88/0 310
2640Reed Sorenson Dodge85/0 310
279Casey Mears Chevrolet82/0 308
2835Elliott Sadler Dodge79/0 308
2941Paul Menard Ford76/0 308
3029David Gilliland Chevrolet73/0 308
3139Erik Darnell Ford70/0 306
3223Max Papis * Toyota67/0 304
3337Scott Speed * Toyota64/0 303
3442John Andretti Chevrolet61/0 268
3518Dale Earnhardt Jr. Chevrolet58/0 256
3611Michael Waltrip Toyota55/0 251
3726Brad Keselowski Dodge52/0 239
3819Brian Vickers Toyota49/0 170
3920Bobby Labonte Chevrolet46/0 169
4034Joe Nemechek Toyota43/0 47In Pit
4138Michael McDowell Toyota40/0 36In Pit
4232Dave Blaney Toyota37/0 9In Pit
4343Tony Raines Chevrolet34/0 6Out of Race
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 35 van 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jimmie Johnson6492Leader353715
2Mark Martin6384-108357514
3Jeff Gordon6323-169351116
4Kurt Busch6281-21135029
5Tony Stewart6207-285350415
6Juan Montoya6203-28935207
7Greg Biffle6171-321350010
8Denny Hamlin6140-352351314
9Ryan Newman6081-41135205
10Kasey Kahne6016-47635027
11Carl Edwards5972-52035007
12Brian Vickers5826-66635614

[Verkiezing] Huisdierenproduct van het jaar!

We lopen alweer tegen het einde van het jaar en dit jaar hebben we in Flora en Fauna opvallend veel besprekingen van huisdierenproducten voorbij zien komen. Vaak ging dat gepaard met leuke anekdotes, foto's en filmpjes. Heerlijk om te lezen en naar te kijken.

Het leek FOK! en Zooplus.nl daarom leuk om eens te kijken welke huisdierenproducten dit jaar bij jullie huisdieren het meest in de smaak vielen.

Hoe doe ik mee?
Dat is eigenlijk heel erg simpel, je hebt tot 7 december 20:00 de tijd om in het wedstrijd topic te posten wat jouw favoriete huisdierenproduct is. Dat mag van alles zijn, van riempjes, speelgoed tot kattenbakken en van snoepjes tot anti-vlo.

Vermeld in je post duidelijk om welk product het gaat en waarom dit voor jou de beste aankoop van afgelopen jaar is geweest. Uiteraard zien we daarbij graag zoveel mogelijk verhaaltjes, foto's en/of filmpjes. Uit alle inzendingen worden door jullie drie winnaars gekozen die een leuke prijs krijgen!

Klik hier om naar het wedstrijdtopic te gaan!

Leeuw weet auto met toeristen te openen

Een echtpaar dat een Afrikaans safaripark bezocht heeft de schrik van hun leven gekregen. Tijdens de rit morrelde een leeuw ineens aan een autoportier en opende rustig de achterdeur.

Het stel dacht volkomen veilig te zijn in een witte Toyota tijdens de rit door Lion Safari Park in Johannesburg, Zuid-Afrika. Niets bleek echter minder waar toen ineens een leeuw van 135 kilo opdook bij de achterdeur. De kolos nam de deurklink in zijn bek en rukte het portier open. Volgens een getuige bleef de auto vervolgens een paar seconden stilstaan waarna leeuw en echtpaar elkaar in de ogen keken.

Vervolgens trapt de bestuurder het gaspedaal in om aan het roofdier te ontkomen. De leeuw zet echter de achtervolging in, vastberaden de twee tot aan de poort achterna te zitten. Een parkwerknemer weet het dier uiteindelijk af te leiden door een grote steen te gooien.

"Ze moeten in paniek zijn geraakt omdat ze niet direct wegreden", aldus een Britse toerist, die ooggetuige was van het incident. "Als mij dat was overkomen, had ik direct het gaspedaal ingetrapt." Volgens hem werden alle toeristen gewaarschuwd hun ramen en deuren gesloten te houden tijdens de rit door het reservaat.


Zolang het beest niet op je dak zit, is er niets aan de hand

Liverpool op pole-position voor Elia

Mocht Eljero Elia vervroegd uit Hamburg vertrekken, dan lijkt Liverpool zijn nieuwe werkgever te worden. De Engelse grootmacht houdt de oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Twente nauwlettend in de gaten.

Zijn zaakwaarnemer, Klauss Vink, reageert tegenover sport.co.uk alvast op de huidige belangstelling: "Er is grote interesse van Liverpool, maar er is nog geen concreet aanbod. Het is waar dat als hij besluit om te vertrekken, hij het liefst vertrekt naar een Engelse topclub."

Zondag sprak Elia nog zijn voorkeur uit in het NOS-programma Studio Voetbal. "Het is een droom voor mij om ooit bij een Engelse club te voetballen. Welke topclub dat dan wordt, maakt me niet veel uit."

Elia's belangenbehartiger benadrukt wel dat Elia goed in zijn vel zit bij HSV. "Er zijn een paar Engelse clubs aan het kijken, maar hij is onlangs naar Duitsland verkast en hij is gelukkig in Hamburg."

Jol getergd door geruchten

Ajax heeft geen belangstelling voor Real Madrid-speler Royston Drenthe. Volgens trainer Martin Jol zijn alle mogelijke links tussen de twee uit de bekende duim gezogen.

Op de website van de Amsterdamse topcub geeft de Scheveninger tekst en uitleg over de verzonnen belangstelling voor de oud-Feyenoorder: "Ik lees overal dat we Royston Drenthe willen halen. Een onverlaat zet dat fabeltje op internet en het wordt door diverse sites klakkeloos overgenomen."

"Het is vooral vervelend voor onze fans. Ik hoop dat zij beseffen dat niet alles wat op internet verschijnt ook waar is." De Ajax-coach maakte van de gelegenheid gebruik om zijn onvrede over het internet en de vermeende belangstelling van Sevilla voor Urby Emanulson te bespreken.

"Er zijn media die denken contact te hebben met Urby via Hyves, terwijl Urby niet op Hyves blijkt te zitten. Dat is vervelend, temeer omdat een journalist aan Ryan Babel vragen ging stellen over uitspraken van Urby, die niet van onze Urby bleken te zijn. Snap jij het nog? Ik ben blij dat we zondag weer een wedstrijd hebben. Dan zijn we hopelijk weer even van dit soort onzin af."

Super Mario Galaxy wordt uitdagend, opvolger Wii Music?

We zijn druk bezig met het bouwen van een feestje, want Miyamoto is vandaag 57 geworden. De beste man heeft grote titels zoals Mario en The Legend of Zelda op zijn naam zijn en hij is voorlopig nog niet klaar met deze games. In een interview met Official Nintendo Magazine heeft hij enkele leuk feitjes naar voren gebracht. Allereerst vertelt hij over Super Mario Galaxy 2. De game komt waarschijnlijk volgend jaar uit voor de Nintendo Wii, en Miyamoto vertelt ons dat de game behoorlijk pittig zal zijn en wellicht de Super Guide functie, welke Nintendo introduceert met New Super Mario Bros, zal bevatten.

"As far as the challenge of Super Mario Galaxy 2 is concerned, I think it's going to be a really challenging game, but whether or not we are going to incorporate the Super Guide, I just cannot tell," Miyamoto told ONM. In general, wherever and whenever appropriate, I think we will want to incorporate that kind of thing, but I cannot commit to anything specific right now."



Verder heeft Shigeru Miyamoto gemeld dat hij veel potentie ziet in een opvolger voor Wii Music. Als er een vervolg zou komen dan ziet hij dit meer als een soort uitbreiding op het eerste deel. Een soort Wii Fit Plus maar dan voor Wii Music.

"Unfortunately, we don't have any news we can talk about at the moment. But like Wii Fit Plus, it's not really a sequel to the original Wii Fit - but we have added some features to improve the overall experience. It's a kind of an enhanced version."

Miyamoto geeft aan dat verschillende instanties in de muziekwereld zich gemeld hebben om te helpen met Wii Music en merkt hieraan dat de game ten opzichte van het eerste deel nog flink kan groeien. Hoe het allemaal gaat lopen lezen jullie natuurlijk op FOK!games.

Homofobe papa neemt zoontje mee naar Hooters

In de VS is ophef ontstaan rond een huisvader uit Herndon in de staat Virginia. Bob Elston heeft namelijk zijn elfjarige zoon meegenomen naar het fameuze Hooters. Elston wilde graag zien hoe zijn zoontje zou reageren op de sexy geklede serveersters.

De vader houdt een blog bij waarin hij problemen tijdens het opvoeden van kinderen beschrijft.  Volgens hem werd het tijd om uit te zoeken of zijn zoon al toe was aan een gesprek tussen vader en zoon over puberteit en seks. Als bewijs van het bezoek aan het Amerikaanse restaurant plaatste hij een foto, die hij had gemaakt van zijn zoon met een schaarsgeklede dame.

"Mijn 11-jarige jongen heeft de leeftijd bereikt waarop de meisjes op school in hem geïnteresseerd raken, maar hij is nog niet klaar om zich ook in hen te interesseren", schreef Elston. "Het bezoek aan Hooters zag ik als een kans om te zien hoe hij zich gedraagt in de buurt van vrouwen. Als hij zou kwijlen en zijn ogen niet zou kunnen afwenden van de serveerster, dan zou dat het sein zijn om het verhaal over de bloemetjes en de bijtjes uit te leggen. Zou hij echter verlegen worden, dan moest dat gesprek nog maar even wachten."

De jonge knul bleek er echter nog niet klaar voor, want hij voelde zich een beetje ongemakkelijk tijdens het bezoek aan Hooters. "Ik zie tripjes als deze niet als een poging zijn seksuele voorkeur te veranderen", aldus de vader. "Sterker nog, ik denk dat hun seksuele interesse in hun DNA vastligt. Een paar tieten boven een cheeseburger verandert daar niets aan. Toch ga ik liever met mijn zoon naar Hooters dan naar McDonald's voor weer een Happy Meal. Buiten duizend extra calorieën word je er verder niet beter van."

Toch kunnen Elstons opvoedingsmethoden niet de goedkeuring van iedere ouder wegdragen. "Je bent een idiote viezerik", schreef ene Lisa als antwoord op zijn blog. "U denkt dat uw zoon het allemaal wel ziet op tv, en hij denkt dat u het allemaal toestaat. U brengt hem juist op het slechte pad."

Lisa krijgt bijval van ene Jodi. "Het meenemen van uw zoon naar Hooters heeft niets te maken met preutsheid", schrijft ze. "Juist het feit dat Hooters vrouwen als voorwerpen neerzet is verwerpelijk. Als uw zoon leert dat het goed is om naar vrouwen te staren, wordt het voor hem moeilijk gemaakt vrouwen te respecteren."

Toch zijn er veel ouders, toevallig allen mannen, die het voor de geplaagde vader opnemen. Zo staat een vader van een dertienjarige zoon volledig achter de actie. Een andere vader vindt dat het nog veel heftiger kan en dat Hooters geen striptent is. Op een andere plog voor ouders heeft Elston verklaard geen spijt te hebben van zijn actie. "Ik denk dat, ondanks de verdeeldheid rond dit onderwerp, wij ouders allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. We willen onze kinderen goed opvoeden en dat zij juiste beslissingen kunnen nemen zonder dat papa en mama hen hierin sturen." 


Hooters, voor bier en tieten

Halve man, halve prijzen-winkel

De 51-jarige Peng Shuilin werd in 2004 overreden door een vrachtwagen waarna zijn halve lijf geamputeerd diende te worden. Zelfs zijn organen zijn verplaatst om de boel weer dicht te krijgen en hem levend te houden. Peng is de enige man ter wereld die een verminking van deze omvang heeft overleefd en weer 'hersteld' is. Hij heeft onlangs zelfs een eigen winkel geopend met de naam 'halve man, halve prijzen-winkel'.

Peng heeft met behulp van protheses weer leren lopen en geeft lezingen op scholen, hoe je verder moet leven na een amputatie.

Met dank aan R0N voor de herschreven submit! 

FOK!radio: VUK laat zich niet FOK!ken

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Mensen die FOK! niet kennen, kijken meestal raar op als je over FOK! begint. Vaak denken ze zelfs dat je een grap maakt. Dat probleem kent Pé Langen ook. De Veendammer wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen met zijn partij VUK. Dat staat voor Vooruitkijken en zorgde vorige maand voor veel ophef. De kiescommissie wilde de naam niet toestaan, vanwege de gelijkenis met het bekende scheldwoord. Maar Langen houdt vol en doet toch gewoon mee. Je hoort hem vanavond live in de uitzending. Luisteren dus vanavond, live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten ook wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week hoor je DrieKoplopers. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406 (normaal tarief).

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC



Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De radiocolumn van deze week lees je hier.

Wall Street op hoogste niveau dit jaar

De winsten op de Amerikaanse beurzen gingen vandaag na een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke iets omlaag ten opzichte van eerder op de dag, maar stonden halverwege de handel nog steeds op het hoogste niveau van dit jaar. Dat was vooral te danken aan grondstof-gerelateerde fondsen, die in het kielzog van de prijzen van onder andere olie en metaal, met dank aan de lage dollar, flink omhooggingen.

De dollar kwam verder onder druk te staan nadat gesprekken over valuta tussen de VS en China in Singapore op niets waren uitgelopen. Bernanke zei in zijn toespraak in New York dat de Fed 'attent' is op veranderingen in de koers van de dollar en dat de Fed ervoor zal zorgen dat de dollar een sterke munt blijft.

De Dow-Jonesindex van de dertig hoofdfondsen noteerde na een paar uur handel een stand van 10.413 punten. Dat is 1,4 procent hoger dan het slot van vrijdag. De breder samengestelde S&P 500-index kreeg er 1,6 procent bij tot een stand van 1111 punten. De Nasdaq won 1,5 procent en ging naar een stand van 2199 punten.

Wall Street werd ook omhoog geholpen door meevallende cijfers over de detailhandelsverkopen in de VS.

Schotland ontslaat bondscoach

George Burley mag zich niet langer bondscoach van Schotland noemen. De Schotse voetbalbond heeft de oefenmeester namelijk de laan uitgestuurd. Als reden worden de teleurstellende resultaten van de nationale ploeg aangevoerd.

De leidinggevenden binnen de Schotse FA stemden vandaag voor het ontslag van Burley. Ook de assistenten van de bondscoach, Terry Butcher en Paul Hegarty, zullen hun werkzaamheden per direct neerleggen.

Onder leiding van Burley slaagde Schotland er niet in om zich voor het WK in Zuid-Afrika te plaatsen. In de groep met onder anderen Nederland en Noorwegen werd Schotland derde, waardoor het niet aan de doelstelling voldeed. Men wilde namelijk via de play-offs de eindronde bereiken.

Ook in recente oefenwedstrijden scoorde Schotland een onvoldoende. Vorige maand ging de ploeg onderuit tegen Japan en leed men een pijnlijke nederlaag tegen Wales (3-0).

De Schotse FA gaat nu in alle rust op zoek naar een nieuwe bondscoach, die het land naar Euro 2012 moet gaan leiden.

EU-top over president mogelijk verlengd

Als regeringsleiders van EU-landen er donderdagavond niet in slagen om unaniem een nieuwe president te kiezen, vergaderen ze mogelijk verder op vrijdag of zaterdag. Een andere mogelijkheid is dat ze enkele dagen later opnieuw bijeenkomen.

Minister Cecilia Malmström van huidig EU-voorzitter Zweden zei dat vandaag in Brussel na EU-beraad met collega-ministers. Momenteel is er nog veel verdeeldheid over de kandidaten voor de nieuwe banen van EU-president, Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid en secretaris-generaal van de Europese Unie. "Ons doel is wel om donderdag te beslissen", zei Malmström.

De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt belt momenteel voortdurend met regeringsleiders van de EU-landen om overeenstemming te bereiken. Die is er nog niet. "Maar we hebben nog drie dagen te gaan", zei Malmström, die ontkende dat het benoemingsproces een rommeltje is.

Als kandidaten voor het EU-presidentschap klinken de namen van de premiers Jan Peter Balkenende, Jean-Claude Juncker (Luxemburg) en Herman Van Rompuy (België), evenals die van oud-premier Tony Blair (Groot-Brittannië), president Hendrik Ilves (Estland), oud-president Vaira Vike-Freiberga (Letland) en vele anderen.

Malmström en vicevoorzitter Margot Wallström van de Europese Commissie deden vandaag opnieuw een oproep om een van de drie topbenoemingen naar een vrouw te laten gaan. Wallström wilde niet dezelfde oproep doen om etnische minderheden op te nemen in de EU-top: "Dat is iets totaal anders. Vrouwen vormen meer dan de helft van de bevolking", zei Wallström.

'Celstraf voor Oostenrijkse dopingzondaars'

De Oostenrijkse minister van Justitie heeft een opmerkelijk voorstel gedaan. Oostenrijkse sporters, die betrapt worden op het gebruik van doping, zullen dan niet alleen geschorst worden, maar zullen in de toekomst ook worden opgesloten.
 
De minister wil de dopingzondaars in dat geval voor een periode tussen de drie en tien jaar in de cel zetten. Op die manier wil hij de strijd tegen het gebruik van verboden middelen nog meer verharden.

De nieuwe wet moet op 1 januari in gaan, maar voor het zover is, zal het Oostenrijkse parlement ook nog met het voorstel akkoord moeten gaan.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.  

Poederbrief bezorgd bij hoofdkantoor DSB

Bij het hoofdkantoor van DSB in Wognum is vanmiddag een poederbrief bezorgd. Dit meldt de politie.

De brief werd rond half vijf gevonden en geopend in de postkamer van het bedrijf. Toen de medewerkers wit poeder zagen, sloegen zij alarm. In totaal zijn tien tot twaalf medewerkers in aanraking met de brief gekomen.

Die medewerkers zijn afgezonderd van de overige honderd medewerkers, die nadat zij instructies hadden gekregen naar huis konden. De poederbrief is naar het RIVM in De Bilt gebracht om te worden onderzocht. Het is niet duidelijk of de brief een schadelijke stof bevat. Volgens de politie zijn geen mensen onwel geworden.

Poederbrief bezorgd bij DSB  (foto: ANP)

'Celstraf voor Oostenrijkse dopingzondaars'

De Oostenrijkse minister van Justitie heeft een opmerkelijk voorstel gedaan. Oostenrijkse sporters, die betrapt worden op het gebruik van doping, zullen dan niet alleen geschorst worden, maar zullen in de toekomst ook worden opgesloten.

De minister wil de dopingzondaars in dat geval voor een periode tussen de drie en tien jaar in de cel zetten. Op die manier wil hij de strijd tegen het gebruik van verboden middelen nog meer verharden.

De nieuwe wet moet op 1 januari in gaan, maar voor het zover is, zal het Oostenrijkse parlement ook nog met het voorstel akkoord moeten gaan.

Aalbers: "Veel vertrouwen in Vloet"

NEC is in zijn nopjes met nieuwbakken trainer Wiljan Vloet. Tijdens een persconferentie lichtte technisch directeur Carlos Aalbers maandag de keuze voor de kersverse oefenmeester toe.

"Door het plotselinge vertrek van Dwight Lodeweges moesten we op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, die past binnen de visie en doelstellingen van NEC. Tevens moest het iemand zijn die geschikt is voor de situatie waarin NEC nu zit", begon de bestuurder uit Nijmegen zijn relaas.

Aalbers en NEC zijn er van overtuigd dat de 47-jarige Brabander de juiste man op de juiste plek is: "Een ander uitgangspunt was natuurlijk dat de trainer direct beschikbaar zou moeten zijn. Uiteindelijk kwamen we uit bij Wiljan Vloet. Hij heeft veel ervaring, beschikt over veel energie en scherpte."

"Volgens ons is hij de persoon die NEC nu nodig heeft. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Wiljan ons terugbrengt naar een positie waar we horen te staan", aldus een trotse Aalbers tegenover de aanwezige pers.

Verrassende selectie voor Champions Trophy

Bondscoach Michel van den Heuvel heeft een aantal verrassingen opgenomen in de selectie van de Oranje-mannen voor de Champions Trophy, die van 28 november tot en met 6 december wordt gehouden in Melbourne.

Nieuw in het keurkorps van Van den Heuvel zijn Billy Bakker en Valentin Verga. Klaas Vermeulen, Tim Jenniskens en Mark Jenniskens keren terug in de selectie.

In vergelijking met de EK-selectie van afgelopen augustus zijn Timme Hoyng, Geert-Jan Derikx, Guus Vogels, Ronald Brouwer en Constantijn Jonker afgevallen bij Oranje.

Paul van Ass, voorheen teammanager, treedt aan als assistent-trainer. De coach van koploper HGC vervangt Thomas Tichelman. De laatstgenoemde kon de werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf niet langer combineren met het trainerschap van het Nederlands elftal. Ties Kruize is voor dit toernooi aangesteld als teammanager.


Volledige selectie hockeyers:

Naam spelerClubAantal interlands
Jaap StockmannBloemendaal20
Mark JenniskensOranje Zwart10
Taeke TaekemaAmsterdam202
Wouter JolieBloemendaal60
Marcel BalkesteinOranje Zwart35
Tim JenniskensBloemendaal3
Billy BakkerAmsterdam0
Robert van der HorstRotterdam133
Floris EversAmsterdam175
Rob ReckersAmsterdam192
Laurence DochertyBloemendaal70
Klaas VermeulenKampong7
Robeert KempermanDen Bosch22
Teun de NooijerBloemendaal406
Roderick WeusthofSCHC115
Rogier HofmanSCHC62
Valentin VergaAmsterdam0
Jeroen HertzbergerRotterdam54

Loting EK korfbal verricht

Afgelopen weekend is tijdens een bijeenkomst van de Internationale Korfbal Federatie in het Belgische Deinze de poule-indeling voor het Europees kampioenschap 2010 bekend gemaakt. Dit EK wordt van 22 tot en met 31 oktober in Nederland gespeeld.

In Almelo, Den Haag, Leeuwarden en Tilburg worden de voorrondes gespeeld. De eindrondes worden van 25 tot en met 30 oktober in het Topsportcentrum in Rotterdam gespeeld en de finale wordt 31 oktober in het eveneens Rotterdamse Ahoy gespeeld.

Aan het Europees Kampioenschap 2010 doen voor het eerst in de geschiedenis zestien landen mee. Voorheen werd een EK namelijk met acht landen gespeeld.


Poule-indeling:

Groep A:
Nederland
Duitsland
Hongarije
Servië

Groep B:
België
Catalonië
Polen
Schotland

Groep C:
Tsjechië
Portugal
Wales
Turkije

Groep D:
Rusland
Engeland
Slowakije
Ierland

Enge mega-Kerstman onder het mes

Een twintig meter hoge Kerstman die al bijna vijftig jaar de hoek van een winkelcentrum in het Nieuw-Zeelandse Auckland siert, moet nu noodgedwongen een flinke transformatie ondergaan. Volgens kinderen is de dikke kindervriend te angstaanjagend.

Volgens de Nieuw-Zeelandse kindertjes kijkt de bolle nogal griezelig en met zijn wenkende vinger jaagt hij de koters schrik aan. De Kerstman van glasvezel is vorig jaar stuk gegaan waarna de resten weer aan elkaar zijn geplakt met een soort grote pleister. Een goede reden om de nep-Sinterklaas grondig te verbouwen.

De Kerstman lijkt nu echter nog veel griezeliger. Zijn gezicht is namelijk geheel ingepakt in wit verband, hetgeen hem nu op een mummie doet lijken. De kindertjes moeten nog even geduld hebben, aanstaande zondag wordt zijn nieuwe kop onthuld.


Een filmpje van 'Creepy Santa', toen en nu

Van Buuren tot 2012 bij FC Den Bosch

FC Den Bosch en Kees van Buuren zijn een contract overeengekomen dat de verdediger tot medio 2012 aan de club verbindt. Het contract heeft de duur van tweeënhalf jaar en zal op 1 januari 2010 ingaan.

Afgelopen zomer verliet Van Buuren na elf seizoenen FC Utrecht transfervrij om in de Brabantse hoofdstad te gaan voetballen. Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken van FC Den Bosch: "Kees heeft aangetoond een kittige en snelle rechtervleugelverdediger te zijn, die goed vanuit zijn taken en functie kan spelen en daarnaast op de juiste momenten drang naar voren vertoont met tot nu toe vier assists als resultaat. Zijn mentaliteit, hij is een echte kuitenbijter, past perfect bij onze clubcultuur. Kees is 23 jaar en van hem verwachten we de komende seizoenen nog meer progressie."

Van Buuren is op 27 juli 1986 geboren in Lopik. Na als pupil bij sv Lopik en vv Cabauw uit zijn geboorteplaats te hebben gespeeld, kwam hij elf jaar geleden in de jeugd van FC Utrecht te voetballen.

In het voorjaar van 2006 maakte hij zijn debuut voor de Utrechters. Hij speelde negentien competitiewedstrijden voor FC Utrecht. Op 6 februari 2007 debuteerde Van Buuren in Jong Oranje.

Sinds 1 juli 2009 speelt Van Buuren voor FC Den Bosch, waar hij tot nu toe alle 16 competitiewedstrijden heeft gespeeld en als basisspeler is gestart.

Pantelic twijfelgeval bij Ajax

Het is nog niet duidelijk of Ajax komend weekend over Marko Pantelic kan beschikken. Een week geleden liep de aanvaller een blessure aan zijn hamstring op, maar meldde zich uiteindelijk toch bij Servië voor de oefeninterlands tegen Noord-Ierland en Zuid-Korea.

Afgelopen zaterdag was Noord-Ierland de tegenstander van de Servische ploeg. Pantelic deed echter niet mee en bekeek het duel vanaf de tribune. Ook de wedstrijd tegen de Zuid-Koreanen zal de spits aan zich voorbij laten gaan.

"Pantelic is teruggekomen uit Servië. We hopen dat zijn hamstringblessure op tijd genezen is voor de wedstrijd van zondag tegen Heerenveen," liet Martin Jol, trainer van Ajax, weten.

Reclame Super Zaterdag van Lotto misleidend

De televisiecommercial van Lotto is misleidend. In de spot wordt gezegd: "Hij kan zomaar twee keer vallen op Super Zaterdag. De Lotto Jackpot. Deze week staat ie op 11 miljoen." Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) vandaag bepaald.

Volgens de commissie wekt de Lotto met de formulering de indruk dat mogelijk twee keer kans wordt gemaakt op de jackpot van 11 miljoen euro. Maar als de jackpot valt, maken deelnemers daarna slechts kans op een jackpot met een lagere startwaarde. Volgens de RCC beïnvloedt de slogan "het gemiddelde verwachtingspatroon van de consument waardoor deze kan besluiten een transactie te doen die hij anders niet had gedaan."

De Lotto was in mei ook al door de RCC op de vingers getikt over de reclame-uiting, waarna Lotto de slogan iets aanpaste. De RCC oordeelde vandaag dat dit niet voldoende was. Lotto liet in een reactie weten de slogan opnieuw aan te passen.

Verkeerd geïnjecteerde bejaarde overlijdt

Een van de bejaarden van verpleeghuis Amaris Theodotion die vorige week donderdag per ongeluk insuline geïnjecteerd kreeg in plaats van het Mexicaanse griepvaccin, is gisteren overleden. Dat heeft het verpleeghuis vandaag bekendgemaakt.

Of de bewoner is overleden aan de gevolgen van de verkeerde injectie kon een woordvoerder van het verpleeghuis niet zeggen. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Elf bewoners van het verpleeghuis kregen per ongeluk een verkeerde injectie toegediend. Ze werden allemaal in het ziekenhuis opgenomen. Tien bewoners zijn inmiddels weer teruggekeerd in Theodotion. Het verpleeghuis laat weten het incident zeer te betreuren.

Moeder betrapt rukkende zoon en wordt vermoord

Een 22-jarige Kroaat schaamde zich diep toen zijn moeder hem dit weekend betrapte terwijl hij met zichzelf aan het spelen was. Het zat zo diep, dat Dino Babic zijn moeder om het leven bracht. Het drama vond plaats in het ouderlijk huis in de Kroatische stad Split.

De betrapte Babic bedacht zich niet en pakte een klein beeldje waarmee hij zijn moeder haar hersens insloeg. Voor de zekerheid verstikte hij haar tot hij zeker wist dat ze dood was.

Hierna belde de rukker de politie en bekende direct. Volgens Babic zag hij dat zijn moeder was geschokt door de aanblik van haar zoon, die met een sjaal strakgebonden om zijn nek zichzelf zat af te trekken.  

Jongetje gewond door vuurpijl

In Romford (Verenigd Koninkrijk) is een vierjarig jongetje zwaargewond en in kritieke toestand in het ziekenhuis beland na een aanval met een vuurpijl.
De vuurpijl raakte de jongen toen hij met zijn ouders en tweejarige zusje op weg was naar een verjaardag. Volgens de politie is het gezin doelbewust aangevallen.

De vuurpijl die gebruikt werd is er een van het soort dat op schepen gebruikt wordt in noodgevallen. Deze pijlen kunnen verticaal een hoogte van ongeveer 250 meter bereiken.
Volgens de politie is de pijl van geringe afstand horizontaal afgeschoten.

Met dank aan vulli voor de herschreven submit!

Opnieuw foto's strandrellen op televisie

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toont morgen voor de derde keer foto's van verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland op 22 augustus. Het gaat om tien foto's van nieuwe verdachten. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De personen op de foto's worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ook op de website van de politie Rotterdam-Rijnmond zijn de foto's te zien.

Bij de rellen kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven. Zes bezoekers raakten gewond. De politie pakte sinds 22 augustus veertig verdachten op.

Opnieuw foto's strandrellen op televisie  (foto: ANP)

Duitsland eert Enke tegen Ivoorkust

Het Duitse nationale elftal zal de overleden doelman Robert Enke in het duel tegen Ivoorkust gaan eren. Voor aanvang van het duel zal een minuut stilte in acht worden genomen en tijdens het duel zal het keepersshirt van Enke op de bank bij Die Mannschaft liggen.

Voor de wedstrijd zal een video worden getoond over het leven en de voetbalsuccessen van de 32-jarige doelman. Zo kwam hij tot acht caps in het Duitse nationale elftal en speelde hij in de afgelopen vijf seizoenen voor Hannover 96 164 duels in de Bundesliga.

Sneijder niet tegen Paraguay

Wesley Sneijder zal woensdag niet in actie komen namens het Nederlands elftal, dat een oefenwedstrijd speelt tegen Paraguay. De middenvelder van Internazionale heeft nog altijd last van een lichte verrekking in het rechterbovenbeen, aldus De Telegraaf.

Sneijder werd maandag onderzocht in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, waar Oranje woensdag het oefenduel met Paraguay afwerkt. Vanwege zijn blessure kwam de Utrechter afgelopen weekend tegen Italië ook al niet in actie.

Nadal en Verdasco in Davis Cup-finale

Rafael Nadal en Fernando Verdasco zullen namens Spanje mee gaan doen aan de Davis Cup-finale die begin december in Barcelona gespeeld zal worden. Het team van Albert Costa zal het op gaan nemen tegen Tsjechië. De troeven aan de kant van Tsjechië zijn Radek Stepanek en Tomas Berdych.

Nadal was dit jaar geblesseerd, waardoor hij de kwart- en de halve finale aan zich voorbij moet laten gaan. Verdasco miste alleen de halve finale tegen Israël. Beide tennissers komen later deze maand nog in actie tijdens de ATP World Tour Finals die in Londen plaats zullen vinden.

Dutch GT4 zit zonder hoofdsponsor

Tango heeft zich onverwacht teruggetrokken als sponsor van de Dutch GT4. Het bedrijf dat tankstations in beheer heeft wilde aanvankelijk de spectaculaire Nederlandse autosportklasse drie jaar ondersteunen.

"Onplezierig nieuws. Gezien de huidige economische situatie zal het geen gemakkelijk karwei worden een nieuwe hoofdsponsor te vinden," zei Erik Weijers die manager is op Circuitpark Zandvoort. In de raceklasse zijn veel verschillende merken vertegenwoordigd en kent veel deelnemers. Christiaan Frankenhout ging er met de titel vandoor. "De kwaliteiten zijn ruimschoots bewezen, de Dutch GT4 leeft. Een nieuwe partner kan daarvan meeprofiteren."


Een BMW M3 GT4 en een Ginera G50 in actie op Zandvoort

Franse miljoenendief geeft zichzelf aan

De Franse geldloper die er met bijna 12 miljoen euro vandoor was gegaan, heeft zichzelf vandaag aangegeven bij de politie in Monaco. Dat hebben politiefunctionarissen bekendgemaakt.

Toni Musulin (39) groeide door de roof uit tot een internetheld. Onder meer op de netwerksite Facebook werd hij toegejuicht, omdat hij zonder gebruik van geweld de autoriteiten te slim af was geweest. Musulin reed namelijk met de gevulde geldwagen weg toen twee collega's een bankgebouw in Lyon binnenliepen.

Tegen collega's zou Musulin herhaaldelijk hebben gezegd dat hij te weinig verdiende en dat hij dit zijn baas betaald zou zetten. De gepantserde auto werd enkele uren na de roof teruggevonden in een verlaten gebied. Twee dagen later werd negen miljoen euro van de buit teruggevonden.

Steam en Live over de 2 miljoen online gebruikers heen

De groei is nog lang niet uit online diensten, blijkt maar weer uit de volgende cijfers. Steam, het online content-delivery system van Valve, is gisteren voor het eerst over de twee miljoen online gebruikers heengegaan. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de launch van Modern Warfare 2, waarvan elke pc-versie Steam meegeleverd krijgt. Klik hier voor de huidige stats.

Toevalligerwijs is ook LIVE over de twee miljoen online gebruikers heen gegaan, meldt Major Nelson op zijn Twitter. Dit gebeurde afgelopen donderdag al, ook vlak na de release van MW2. Modern Warfare 2 maakt Microsoft en Valve waarschijnlijk erg blij.



Schumacher niet langer adviseur Ferrari F1

Michael Schumacher is niet langer betrokken bij de Formule 1-activiteiten van Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen gaat zich in plaats daarvan tot 2012 richten op de straatauto's van het merk.

De vraag bij de contractverlenging voor Schumi was of hij bij het Formule 1-team betrokken zou blijven. De Spaanse krant Diario AS meldt dat dit niet het geval is. Wel zal de Duitser races gaan bezoeken, maar dit zullen er minder zijn dan in het verleden.

Virtueel Guantanamo in aanbouw

De Amerikaanse justitie werkt aan een virtueel gevangenenkamp Guantanamo om het werkelijke oord te kunnen sluiten en ontmantelen. Dit berichtte de Miami Herald. De Amerikaanse president Barack Obama wil dat het beruchte gevangenenkamp op de marinebasis Guantanamo Bay aan de Cubaanse zuidoostkust uiterlijk 22 januari gesloten is. Hij ziet het als een schandvlek voor de VS, maar het kamp verdwijnt niet zo makkelijk.

Eerder deze maand werden zelfs onderdelen van het kamp die niet meer worden gebruikt door Jamaicaanse gastarbeiders van onkruid ontdaan en netjes gerestaureerd. Een speciaal onderzoeksteam van de Amerikaanse federale recherche FBI heeft foto's genomen van het herstelde Camp X-Ray. Dat was het eerste Guantanamo-kooienkamp met prikkeldraad. Justitie hoopt dat maquettes, foto's en virtuele afbeeldingen van het kamp kunnen worden gebruikt bij eventuele rechtszaken, zodat het echte kamp kan worden gesloten en gesloopt.

Vooralsnog verbieden rechterlijke bevelen de sloop van Guantanamo op grond van claims van advocaten van (ex-)gevangenen. Zij stellen dat het hele kamp een plaats van misdrijf is en niet mag worden afgebroken hangende de vele onderzoeken.

Een verblijf alhier wordt vaak als marteling ervaren.  (foto: ANP)

'25 miljoen voor noodlijdende politiekorpsen'

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken gaat ervan uit dat ze nog dit jaar 25 miljoen euro kan uittrekken voor politiekorpsen die financiële problemen hebben. Dat kondigde ze vandaag aan in een overleg met de Tweede Kamer.

Het geld is volgens de minister bedoeld om acute financiële problemen bij een aantal korpsen, zoals Brabant-Noord, op te lossen. Ze benadrukte echter dat de structurele miljoenenbezuiniging op de politie gewoon doorgaat. Ter Horst meent dat politiekorpsen op termijn tot 190 miljoen euro per jaar kunnen besparen door efficiënter te werken, beter samen te werken en een deel van hun eigen financiële reserves in te zetten.

De bewindsvrouw houdt vol dat de bezuinigingen niet ten koste gaan van blauw op straat. Vakbonden en grote oppositiepartijen in de Tweede Kamer bestrijden dit.

'Minder verkeersdoden door kilometerheffing'

De invoering van de kilometerheffing maakt het verkeer in Nederland veiliger en kan afhankelijk van de gekozen variant twintig tot veertig verkeersdoden per jaar schelen. Dat staat in een vandaag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

De kilometerheffing, waarover het kabinet vorige week vrijdag een akkoord bereikte, houdt in dat automobilisten gaan betalen voor het gebruik van hun wagen en niet meer voor het bezit ervan. Dat leidt er naar verwachting toe dat de mobiliteit in 2020 met 6 tot 10 procent zal zijn gedaald, aldus de SWOV.

Haarlem smeekt Ajax om financiële steun

Haarlem heeft zich in een verwoede poging om nog gered te worden gewend tot Ajax. De club uit de Jupiler League hoopt dat Ajax een voorschot geeft van een transfer van Gregory van der Wiel.

Haarlem pakt namelijk tien procent van de transfersom van Van der Wiel als tegemoetkoming voor de opleidingskosten. "Als Van der Wiel verkocht wordt door Ajax, dan levert dat pak 'm beet drie miljoen op. Haarlem krijgt tien procent van de opleidingskosten. Dat is een bedrag van drie ton. Ajax kan dat bedrag nu al als voorschot overmaken", zegt Martin Haar in Het Parool.

Haarlem heeft voor 1 december drie ton nodig om een faillissement te voorkomen. Van der Wiel speelde in de jeugd enkele seizoenen voor Haarlem. Als blijk van waardering stelde de rechtsback zijn shirt dat hij droeg tijdens de interland tegen Italië beschikbaar voor een veiling. De opbrengst van de veiling komt geheel op de rekening van Haarlem.

Mercedes neemt Brawn GP over

Mercedes-Benz heeft vandaag bekendgemaakt dat het een aandeel van 75,1% genomen heeft in Brawn GP en het team hernoemd heeft naar Mercedes Grand Prix. Het Duitse bedrijf blijft daarnaast tot 2015 motoren leveren aan McLaren, maar verkoopt de 40% aandelen in de renstal.

"Mercedes zal volgend jaar in het Formule 1-wereldkampioenschap deelnemen met een eigen team," zei de hoogste baas van Mercedes Dr. Dieter Zetsche. "Dit is mogelijk geworden door de overname van 75,1% van de aandelen, 45,1% door Daimler en 30% door Aabar Investments. De rest is nog van de huidige aandeelhouders Ross Brawn, Nick Fry en enkele anderen. De partijen zitten op één lijn, dus het zal een echt Mercedes-Benz team worden."

"Ross Brawn zal aanblijven als teambaas en daarmee behoudt het team haar kracht. Net zoals bij Mercedes Benz High Performance Engines zullen ook de activiteiten van Mercedes Benz Grand Prix onder toezicht staan van Mercedes Benz Motorsport waar Norbert Haug de baas van is."

Het team zal gebruik blijven maken van de basis van Brawn GP in Brackley. Deze faciliteiten waren eerder eigendom van Honda dat eind 2008 de stekker uit haar Formule 1-activiteiten trok. Uit deze fundamenten rees Brawn GP op dat zowel de constructeurs- als de coureurstitel voor zich opeiste. Volgend seizoen zal er voor het eerst sinds 1955 weer met zilverpijlen geracet gaan worden. Wie de coureurs zullen gaan worden is nog niet bekend. Wereldkampioen Jenson Button zit nog zonder stoeltje, terwijl Rubens Barrichello komend seizoen bij Williams rijdt.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Mercedes blijft McLaren motoren leveren

Mercedes-Benz zal ondanks de overname van Brawn GP nog tot 2015 de motoren blijven leveren aan McLaren. Ook blijft het bedrijf partner van McLaren. Mogelijk zal de samenwerking ook na deze periode zich uitstrekken.

Deze overeenkomst is gemaakt na wekenlange onderhandelingen tussen de McLaren Group en Daimler AG. De samenwerking tussen beide partijen begon in 1995 en is zeer succesvol gebleken. De McLaren Group zal de 40% aandelen die Daimler in het team had terugkopen. Deze transactie moet in 2011 afgerond zijn, waarna het bedrijf op eigen benen staat. Daarnaast zal vanaf 2011 McLaren Automotive afgesplitst worden van de rest van de activiteiten. Dit bedrijf richt zich op het produceren van kwalitatief hoogstaande sportieve straatauto's.

"Dit is een win-win-situatie voor McLaren en Daimler," zei McLaren-directeur Ron Dennis. "Ik heb altijd al gezegd dat wil een Formule 1-team in de 21e eeuw overleven dan moet het meer zijn dan een renstal. Om Grands Prix en titels te winnen moet een team om geldstromen te verkrijgen en te behouden haar activiteiten uitbreiden. Onze partners spelen een grote rol in het Formule 1-programma. Daarom en omdat de motoren competitief zijn zijn we blij dat Mercedes-Benz naast motorleverancier ook partner blijft tot 2015 en mogelijk nog langer."

Everse vecht ontslag weer aan

Jan Everse gaat zijn ontslag bij FC Zwolle opnieuw aanvechten. De trainer werd eind oktober ontslagen bij Zwolle vanwege tegenvallende resultaten.

Everse vocht al eerder zijn ontslag bij FC Zwolle aan. Destijds werd de trainer op non-actief gesteld na de 'bitterballen-affaire'. De arbitragecommissie van de KNVB bepaalde toen echter dat het contract van de trainer afgekocht moest worden voor 250.000 euro, waarna het interim-bestuur van Zwolle besloot om toch met de trainer door te gaan.

Eind oktober werd Everse echter opnieuw ontslagen, dit keer wegens tegenvallende resultaten. Hij stapt nu nogmaals naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Rusland haalt Call of Duty uit schappen

Door een vliegveldscène genaamd 'No Russian' is er zo veel commotie over Call of Duty: Modern Warfare 2 in Rusland, dat de spellen teruggeroepen worden. Net als in vele andere spellen, wordt Rusland namelijk afgeschilderd als terroristisch bolwerk.

In de betreffende scène is de speler een infiltrant bij het Amerikaanse leger tijdens een aanslag op het vliegveld in Moskou. De 'No Russian'-missie was de aanleiding om het spel te verbieden. Activision zal het moeten oplossen door een wijziging in de verhaallijn. Het spel komt pas terug in de winkels als de Russische overheid het spel goedgekeurd heeft.

De Russische website GotPS3 spreekt zich ook negatief uit over de hele verhaallijn. Het zou de Russen neerzetten als terroristen en het zou respectloos zijn jegens andere culturen, en dan vooral de Russische.

Modern Warfare 2 is niet alleen omstreden in Rusland. Ook in Frankrijk Duitsland en zelfs Nederland zorgde het spel voor commotie. Ook in Nederland was de 'No Russian'-scène omstreden. Inmiddels is vastgesteld dat het spel niet verboden kan worden in ons land. In landen als Duitsland komt een speciale 'gekuiste' versie.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Kiekeboe Rusland

Dembélé ziek na vaccinatie

Voor Moussa Dembélé heeft een inenting tegen de Mexicaanse griep niet het gewenste effect gehad. De Belg in dienst van AZ is grieperig.

Dembélé liet zich net als de rest van zijn AZ-collega's inenten tegen de Mexicaanse griep. Als reactie op de enting ontwikkelde hij griepverschijnselen. Hierdoor moest hij de vriendschappelijke interland met Hongarije aan zich voorbij laten gaan.

Of Dembélé dinsdag tegen Qatar kan spelen, is nog onduidelijk. De medische staf van de KBVB besluit vanmiddag of de aanvaller morgen inzetbaar is.

Boekpresentatie: Maria Boonzaaijer - Papa Tango

Maria Boonzaaijers nieuwe boek Papa Tango werd gepresenteerd op zaterdag 7 november 2009 om 15:00 in Boek en Buro te Ede. FOK! was erbij!





Ik was al vroeg in Boek en Buro. Ik had verwacht dat er een kleine ruimte achterin de boekenwinkel zou worden gemaakt voor de presentatie, maar dat was niet zo. Na een kwartier kwam het achtergedeelte van de boekenwinkel wat voller te staan. De auteur van het boek, Maria Boonzaaijer, was al aangekomen en ze heeft zichzelf aan mij voorgesteld. Een heel galante dame.

Mercedes neemt Brawn GP over

Mercedes-Benz heeft vandaag bekend gemaakt dat het een aandeel van 75,1% genomen heeft in Brawn GP en het team hernoemd heeft naar Mercedes Grand Prix. Het Duitse bedrijf blijft daarnaast tot 2015 motoren leveren aan McLaren, maar verkoopt de 40% aandelen in de renstal.

"Mercedes zal volgend jaar in het Formule 1-wereldkampioenschap deelnemen met een eigen team," zei de hoogste baas van Mercedes Dr. Dieter Zetsche. "Dit is mogelijk geworden door de overname van 75,1% van de aandelen, 45,1% door Daimler en 30% door Aabar Investments. De rest is nog van de huidige aandeelhouders Ross Brawn, Nick Fry en enkele anderen. De partijen zitten op één lijn, dus het zal een echt Mercedes-Benz team worden."

"Ross Brawn zal aanblijven als teambaas en daarmee behoudt het team haar kracht. Net zoals bij Mercedes Benz High Performance Engines zullen ook de activiteiten van Mercedes Benz Grand Prix onder toezicht staan van Mercedes Benz Motorsport waar Norbert Haug de baas van is."

Het team zal gebruik blijven maken van de basis van Brawn GP in Brackley. Deze faciliteiten waren eerder eigendom van Honda dat eind 2008 de stekker uit haar Formule 1-activiteiten trok. Uit deze fundamenten rees Brawn GP op dat zowel de constructeurs- als de coureurstitel voor zich opeiste. Volgend seizoen zal er voor het eerst sinds 1955 weer met zilverpijlen geracet gaan worden. Wie de coureurs zullen gaan worden is nog niet bekend. Wereldkampioen Jenson Button zit nog zonder stoeltje, terwijl Rubens Barrichello onderdak is bij Williams.

'Na Peak Oil ook Peak Gold'

Na het fenomeen van Peak Oil (de piek in de wereldwijde olieproductie) is er nu ook sprake van Peak Gold. Dit beweert althans het grootste goudmijnbedrijf ter wereld Barrick Gold. Het Canadese bedrijf waarschuwde op een goudconferentie in Londen dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe goudaders te vinden.

Door de sterk gestegen vraag naar goud van beleggers en centrale banken zoals die van India en China is er sprake van een echte supply crunch, aldus Barrick Gold-president Aaron Regent in een interview met de Britse krant The Daily Telegraph.

Alhoewel goud vandaag voor de zoveelste keer een nieuw record zette op dit maal 1131 dollar per ounce (31,1 gram), bleef Regent neutraal over de goudprijs. Volgens hem is de goudprijs nog steeds gevoelig voor tussentijdse sell offs.

Lees ook de FOK!-column Don't be economic girlie men!


Verkoopcijfers UK: Modern Warfare 2 breekt meerdere records

De voorspelling van Activision dat de lancering van Modern Warfare 2 de grootste gamesrelease ooit zou worden lijkt uit te zijn gekomen. We wisten al dat de game de beste launchdag in Engeland ooit kende, maar nu is duidelijk dat ook op weekbasis er geen game is die ook maar in de buurt kan komen van het succes van Modern Warfare 2. De Xbox 360-versie van de game alleen al was genoeg om elk record te verslaan met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in de eerste week. Dat is meer dan GTAIV verkocht voor zowel de Xbox 360- als de PS3-versie.

In totaal ging de shooter van Infinity Ward 1,78 miljoen keer over de toonbank in de eerste vijf dagen. Dat is bijna twee keer zoveel als de rest van alle software bij elkaar opgeteld. Maar niet alleen voor Activision was er succes. Wii Sports Resort (+45%), Forza Motorsport 3 (+22%), Mario Kart Wii (+53%) LEGO Batman (+107%) en Pure (+127%) kende ook een erg goede verkoopweek. Daarmee is de top-10 deze week flink gehusseld.

CNV: leraar weg na seks met leerling

De Onderwijsbond CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond) wil overleggen met de andere bonden en het ministerie van Onderwijs of wettelijk kan worden geregeld dat een leraar die een seksuele relatie met een leerling heeft gehad nooit meer in het onderwijs terugkeert. Voorzitter Michel Rog heeft een bericht daarover in De Telegraaf maandag bevestigd.

Een seksuele relatie met een leerling onder de 16 is sowieso strafbaar. Maar als de leerling ouder is, hangt het van de school af of er actie wordt ondernomen. De Onderwijsbond CNV wil dat dat verandert. "Leraren moeten op scholen borg staan voor een veilig klimaat voor de leerlingen", stelt Rog. "Seks met een leerling hoort daar niet bij."

De voorzitter van het CNV zou de mogelijke wetgeving ook breder willen trekken voor andere afhankelijkheidsrelaties. Hij noemt als voorbeeld het wettelijk begrenzen van een seksuele relatie tussen arts en patiënt.

Pleziertjes op scholen verboden volgens het Christelijk Nationaal Vakverbond

Deze week AFI en The Bangles DLC voor Rock Band

Zoals gebruikelijk komen er wekelijks nieuwe tracks voor Rock Band uit. Deze week zullen de heren van AFI en de dames van The Bangles je game-ervaring komen verrijken. Voor AFI is er een complete pack beschikbaar, terwijl The Bangles het met slechts één track moeten stellen. The Bangles zijn dan wel weer beschikbaar in de in-game music store van LEGO Rock Band.
De tracklist voor deze week:

AFI - Beautiful Thieves
AFI - End Transmission
AFI - Love Like Winter
AFI - Medicate
AFI - The Leaving Song, Pt II
The Bangles - Walk Like an Egyptian

Voor Rock Band Unplugged zijn er ook deze week weer twee verse tracks beschikbaar, namelijk:

Dead Kennedys - California Über Alles
Sleater-Kinney - You’re No Rock’n’Roll Fun

De kosten zijn €1,49, 200 Wii Points of 160 MS Points per track, het AFI Pack 01 zal voor €6,59 of 680 MS Points over de virtuele toonbank gaan. Vanaf 17 november staat de DLC klaar voor de Wii- en X360-versies van de game, 19 november gaat de nieuwe DLC mee in de wekelijkse PSN Store-update voor de beide PlayStation-platforms.

[Gerucht] Dead Space 2 krijgt online multiplayer

Veel mensen zitten op Hyves, facebook of één van de vele tientallen klonen om een beetje in contact te blijven met andere mensen. LinkedIn is een soort van Hyves maar dan voor de werkende mens die graag in contact komt en blijft met andere bedrijven of collega's. Zo kom je er ook wel eens vacatures tegen voor specifieke banen.

Zo is er op de profielpagina van Electronic Arts te zien dat er een vacature open is voor iemand die mee wil werken aan een online multiplayer gedeelte voor het vervolg op de ruimte-horror-shooter Dead Space.

Job Description
Seeking a highly motivated Senior Online Level Designer for the Dead Space franchise on Xbox360 and PS3. This is a major opportunity to contribute creatively to an exciting new franchise.

Responsibilities:

• Conceptualize, script, direct, and build online levels for the game.
• Own the level design for the online game, be able to work collaboratively with Creative Director and Online Producer to create extremely fun, satisfying and polished multiplayer levels.
• Drive online design by taking the initiative to bring all parties together to execute on the overall vision for the levels.
• Be a collaborative member of the design team, and contribute to reviews, feedback, and playtest sessions.
• Hands on contributor

Ondanks dat er nog vrijwel niets bekend is over het vervolg op Dead Space, is het vrij zeker dat er hard gewerkt wordt aan de sequel en dat de game deze keer wel een multiplayer-mode zal bevatten.
Verder kunnen we opmaken uit deze vacature dat de game naar zowel de Playstation 3 als de Xbox 360 zal komen.

Flexibele arbeidsvoorwaarden populair

Flexibele arbeidsvoorwaarden zijn van alle Europese landen het populairst in Nederland. Een kwart van de werkgevers biedt werknemers een keuzepakket wat betreft de arbeidsvoorwaarden. Een derde van de werkgevers overweegt dat. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Mercer onder ruim 1700 organisaties in 47 landen.

Nederlandse werkgevers zijn daarmee koploper in Europa. Bij de Italianen zijn flexibele arbeidsvoorwaarden het minst populair. Volgens het onderzoek biedt 27 procent van de werkgevers in ons land in ieder geval enige keuze uit de geboden voorzieningen, terwijl 14 procent een uitgebreid flexibel arbeidsvoorwaardenprogramma hanteert. "Omdat veel werkgevers zich op het moment geen verhoging van de salarissen kunnen permitteren, gaan ze voor werknemerstevredenheid op zoek naar andere mogelijkheden", verklaart Robert Heiloo van Mercer Health& Benefits.

Golfster Wie boekt eerste zege

Golfster Michelle Wie heeft haar eerste profzege geboekt. Het 20-jarige talent moest lang wachten op deze zege.

De Amerikaanse Wie werd in 2005 de jongste golfprof allertijden. Ze stond te boek als een supertalent, maar nadat ze prof werd, boekte ze geen zeges meer. Vier jaar en zes tweede plaatsen later, behaalde Wie eindelijk haar eerste zege in het profcircuit. In het Mexicaanse Guadalajara versloeg ze landgenote Paula Creamer. De jonge golfster had op het LPGA-toernooi een totaal van 275, dertien slagen onder par. Creamer had er twee meer nodig.

Canon doet overnamebod op Océ

Het Japanse Canon doet een overnamebod op de Nederlandse printerfabrikant Océ. Dit maakten de bedrijven vanochtend bekend.

De Japanse producent van onder meer digitale camera's en kopieermachines biedt 8,60 euro per aandeel Océ. Dit komt neer op een bod van ongeveer 730 miljoen euro. Het bod heeft de goedkeuring van het bestuur en de commissarissen van Océ.

Japanners doen overnamebod op Océ

"FIFA wil liever Egypte op WK"

Khaled Lemmouchia, middenvelder van Algerije, vindt dat de FIFA het uitduel van zijn land tegen Egypte af had moeten gelasten. De Algerijnen werden bij aankomst in Caïro bekogeld en enkele spelers raakten hierbij gewond.

"Het is een schande dat het duel doorging," zei Lemmouchia die zelf gewond aan zijn hoofd raakte door een rondvliegende steen. "Een aantal spelers was helemaal uit hun doen, wij hebben ook familie thuiszitten. We waren aangeslagen. Als de FIFA liever Egypte op het WK wil zien, kunnen ze dat toch ook gewoon zeggen? Ik speelde die wedstrijd met drie hechtingen, anderen hadden ook pijntjes."

Egypte won het duel met 2-0, waarbij Emad Motaeb in blessuretijd de belangrijke treffer voor het thuisland maakte. Hierdoor staan beide landen woensdag in Sudan wederom tegen over elkaar om te beslissen wie er naast Ghana, Ivoorkust, Nigeria en Kameroen gaat naar het WK in Zuid-Afrika.

Zwangere Grinham niet naar Qatar

Natalie Grinham heeft zich terug getrokken voor de Qatar Squash Classic 2009 dat morgen begint in Doha. De 31-jarige squashster is inmiddels bijna drie maanden zwanger en kampt al wekenlang met bijbehorende gezondheidsklachten.

Hierdoor moest ze vorige maand ook al de strijd staken in Hong Kong. "Ik kijk er ontzettend naar uit om moeder te worden", zei Grinham. "Ik had alleen wel verwacht langer door te kunnen blijven spelen. Helaas voel ik me al ruim een maand verre van goed, waardoor ik niet heb kunnen trainen en spelen."

De Nederlandse, die medio volgend jaar voor het eerst moeder wordt, is vastbesloten om na haar geplande zwangerschap een rentree te maken. "Zodra ik hersteld ben, wil ik ook weer gaan trainen om op mijn oude topniveau terug te komen. Ik wil nog één keer een poging wagen om wereldkampioene te worden, zeker aangezien het WK in 2011 wederom in Nederland plaatsvindt", aldus de nummer drie van de wereld.

Grinham kende een succesvol 2009, hoewel de Almeerse aan het begin van het jaar ruim twee maanden buitenspel stond door kinkhoest. Zo werd de voormalige Australische, die in 2008 de nationaliteit van haar man Tommy Berden aannam, eind mei voor het eerst Europees kampioene en won ze twee proftoernooien op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour in Frankrijk en Nieuw-Zeeland. Daarnaast veroverde ze de zilveren medaille op het WK in Amsterdam en de Wereldspelen in Taiwan. Met het Nederlandse team eindigde Grinham in april ook als tweede tijdens het EK voor landenteams in Zweden.

Door de terugtrekking van Grinham is haar zus Rachael nu als tweede geplaatst tijdens het prestigieuze WISPA Grand Prix-toernooi in het Midden-Oosten. Wereldkampioene Nicol David voert zoals gebruikelijk de plaatsingslijst aan van het met 74 duizend Amerikaanse dollars gedoteerde squashtoernooi, waar Vanessa Atkinson (negende geplaatst), Annelize Naude en Orla Noom (beginnen beiden in de kwalificaties) namens Nederland in actie komen.

De mannen strijden in Qatar om een totale prijzenpot van 147.500 Amerikaanse dollars. Laurens Jan Anjema is de enige Nederlandse deelnemer. Hij begint zijn toernooi donderdag tegen een qualifier.

Montagny in beeld bij Renault

Franck Montagny is in beeld bij Renault om volgend jaar naast Robert Kubica het tweede stoeltje te gaan bezetten. De Fransman is voormalig testcoureur bij het Franse team dat een landgenoot in de Formule 1 wil hebben. Montagny is zelfs al in gesprek met de renstal.

"Er is zeker een mogelijkheid, we hebben er veel over gepraat. We zullen zien hoe het zal aflopen. Ik had ook niet verwacht dat ik op hun lijst zou staan, maar er gebeuren wel vaker verrassende dingen. Renault heeft mij benaderd, niet andersom. Ik ben daar erg blij om, al kan ik ze momenteel alleen motivatie bieden," zei de Fransman tegen Radio Canada.

De 31-jarige Montagny heeft al een lange autosportcarrière achter de rug. De Fransman reed onder meer in de Formule 3, Formule 3000 en in de 24 uur van Le Mans. Zijn doorbraak kwam in 2003 toen hij World Series bij Nissan won en een testcontract bij Renault kreeg. Hij werd in 2004 en 2005 derde rijder bij het Franse team en ontwikkelde in 2004 de GP2-bolide. Hij racete in 2006 enkele races voor Super Aguri om na een jaar testrijder bij Toyota en enkele A1GP-races zijn heil te zoeken in Amerika.

Van Persie ondergaat nieuwe therapie

Robin van Persie zal een nieuwe behandelmethode ondergaan om sneller te herstellen van zijn deels ingescheurde enkelbanden. Hij lijkt vier tot zes weken uitgeschakeld te zijn met de blessure.

De aanvaller van Arsenal werd zaterdagavond na tien minuten in de vriendschappelijke interland tussen Italië en Nederland hard op zijn enkel geraakt door verdediger Giorgio Chiellini. Hij moest per brancard het veld verlaten en werd vervangen door Klaas Jan Huntelaar.

Van Persie ondergaat maandag in Rotterdam nog een second opinion aan het gewricht. Daarna gaat hij naar het voormalige Joegoslavië voor de behandeling met celmateriaal uit placenta's en massage. "Ik ga het proberen. Het kan geen kwaad en als het helpt, helpt het. Ik heb erover contact gehad met de hoofdfysiotherapeut van Arsenal. Ze laten me vrij."

Veldrijder verliest achterwiel tijdens cross

Veldrijder Klaas Vantornout zorgde in de laatste ronde van de Superprestige-veldrit in Gavere voor hilariteit bij het publiek. De Belg verloor namelijk zijn achterwiel waardoor hij een deel van de omloop moest lopen.

"Net voor de laatste helling sloeg mijn versnellingsapparaat in mijn wiel, dus moest ik de helling oplopen. En bij het lopen viel mijn achterwiel plots op de grond," zei de onfortuinlijke Belg. "Ik had het zelf niet meteen opgemerkt. Ik dacht nog: amai, mijn fiets voelt heel wat lichter. Toen ik achterom keek, zag ik dat ik mijn achterwiel had verloren. Natuurlijk ben ik doorgelopen, ik kon toch moeilijk terugkeren om dat wiel op te halen? Op de top van de helling kon ik snel wisselen van fiets en mijn ereplaats veiligstellen." Vantornout werd uiteindelijk vijfde.

Modern Warfare 2 wordt uit Russische schappen gehaald

Voor een goed verhaal heb je vijanden nodig, en de Russen zijn een dankbaar onderwerp. In veel spellen wordt Rusland afgeschilderd als terroristisch middelpunt. Zo ook in Modern Warfare 2. Maar door een vliegveldscene genaamd 'No Russian' is er zo veel commotie over Modern Warfare 2 in Rusland, dat de spellen teruggeroepen worden.

In de betreffende scene is de speler een infiltrant bij het Amerikaanse leger tijdens een aanslag op het vliegveld in Moskou. De 'No Russian'-missie was de aanleiding om het spel te verbieden. Activision zal het moeten oplossen door een wijziging in de verhaallijn. Het spel komt pas terug in de winkels als de Russische overheid het spel goedgekeurd heeft.

De Russische website GotPS3 spreekt zich ook negatief uit over de hele verhaallijn. Het zou de Russen neerzetten als terroristen en het zou respectloos zijn jegens andere culturen, en dan vooral de Russische.

Modern Warfare is niet alleen omstreden in Rusland. Ook in Frankrijk Duitsland en zelfs Nederland zorgde het spel voor commotie. In Nederland was ook de 'No Russian'-scene omstreden. Reeds is vastgesteld dat het spel niet verboden kan worden in ons land. In landen als Duitsland komt een speciale 'gekuiste' versie.

Japanse economie 'groeit'

De Japanse economie is, gecorrigeerd voor deflatie, in het derde kwartaal met 1,2 procent gegroeid op kwartaalbasis. Dit is fors hoger dan de verwachte 0,6 procent. Nominaal kromp de economie van de Japanners nog wel kwartaal op kwartaal met 0,1 procent.

De groei kwam voor tweederde door hogere binnenlandse vraag, en voor eenderde door extra buitenlandse vraag. De groei is hard nodig in Japan, want door de financiële en economische crisis was onder andere de export met ruim 49 procent in elkaar gestort.

De extra binnenlandse vraag kwam met name door enorme stimuleringspakketten van de Japanse overheid, wiens staatsschuld op dit moment opgelopen is naar 200 procent van het bruto binnenlands product (BBP).

Lees ook de FOK!-column Don't be economic girlie men!

Gesponsord martelen in Splinter Cell: Conviction

Dat Splinter Cell: Conviction een harde game gaat worden, is inmiddels wel duidelijk. Sam Fisher neemt geen poep van wie dan ook en degenen die in de weg staan kunnen een enkeltje eeuwige jachtvelden verwachten. Daarnaast zijn er diverse martel-scènes in de game. Tijdens deze scènes kun je zelf bepalen hoe je de gemene meneer die waarschijnlijk meer weet dan hij zegt dusdanig pijn gaat doen zodat hij wel gaat praten.

Tot zover niets nieuws dus. Wat wel nieuw is, is dat Ubisoft tijdens de Microsoft Advertising's Gaming Upfront heeft verteld dat er in-game advertenties aanwezig zullen zijn tijdens deze martel-scènes. Zo kan Sam Fisher zich tijdens het herverbouwen van iemand z'n gezicht met behulp van een pispot ineens afvragen of hij wel de goede deodorant heeft gebruikt (dit is een voorbeeld van Ubisoft zelf, geen sarcastische opmerking van de schrijver).


Bel nu 0906-GLASWERK voor een snelle reparatie van uw ramen!
1,20 per minuut, telefoongesprek duurt minimaal 30 minuten

Verder zullen er in de rest van de game ook advertenties opduiken. Ubisoft heeft met adverteerders afbeeldingen overlegd met daarop zogenaamde "hot spots": plekken waar de speler het meest waarschijnlijk zal komen tijdens het spelen. Adverteerders kunnen ervoor kiezen om in een gebied te adverteren waar een speler vrijwel zeker zal komen, om zo maximaal bereik te genereren.

Boek: Elisa Albert - Het Boek Dahlia

Dahlia, een jonge vrouw, drinkt graag, blowt graag, kijkt graag dezelfde films keer op keer weer. Ze heeft een rijke vader, geen diploma, geen werk, geen echte en diepe vriendschappen. Ze heeft niet zo veel aan haar moeder en ze haat haar broer. Soms heeft ze een vriendje, maar eigenlijk zijn die niet zo leuk. Ze rolt een beetje door het leven, lol makend en vooral zonder plannen. Dahlia krijgt kanker, een hersentumor.


Reistijden op informatieborden snelwegen

Alle informatieborden die boven de snelwegen hangen in de provincies Utrecht en Zuid-Holland, drukken vanaf vandaag eventuele vertraging uit in reistijd in plaats van filelengte. Dat heeft wegbeheerder Rijkswaterstaat vandaag bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat automobilisten hun reistijd daardoor beter kunnen inschatten.

De verwachte reistijd op een weg wordt onder meer berekend aan de hand van de gemiddelde snelheid van de auto's die er rijden. Op de ring Rotterdam worden ook nieuwe grafische borden in gebruik genomen die aangeven waar de vertraging optreedt, wat de oorzaak is en welke alternatieve routes automobilisten kunnen nemen.

Rijkswaterstaat wil het nieuwe systeem binnen een jaar landelijk hebben ingevoerd. Op de A13 bij Delft, de driehoek A1, A27 en A28 bij Utrecht en de ring Amsterdam (A10) gaven de informatieborden al langer reistijden weer in plaats van filelengtes.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 15/11/2009

Dit weekend werd er weer gehockeyd in de Rabo Hoofdklasse. De uitslagen, nieuwe stand en het komende programma vind je hieronder.

Woensdag speelden de heren van Bloemendaal en Rotterdam ook een wedstrijd, en die wordt uiteraard ook genoemd in dit overzicht. In het programma staat aankomende woensdagavond de eerder gestaakte wedstrijd tussen Pinoké en Laren op de rol, er wordt verder gespeeld in de tweede helft bij een stand van 1-1 (1-1).

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

SCHC - Den Bosch 1-1(1-1)
10' Mol 0-1
20' Van Maasakker 1-1 (sc)

Laren - Rotterdam 3-1 (1-1)
19' Van Geel 1-0
23' Van Geffen 1-1
41' Van Gee 2-1
62' Mitterdorfer 3-1

Kampong - Oranje Zwart 1-0 (0-0)
49' Willemse 1-0 (sc)

Amsterdam - HGC 4-0 (2-0)
4' Jonker 1-0
11' Holman 2-0 (sc)
59' Walsh 3-0
65' Holman 4-0 (sc)

Klein Zwitserland - Hdm 1-3 (0-2)
22' Meuleman 0-1 (sc)
33' Kimman 0-2
45' Kimman 0-3
65' Padalino 1-3 (sc)

Nijmegen - Pinoké 0-2 (0-1)
25' Gale 0-1
57' Van Hemert 0-2


Stand dames

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Den Bosch1081141825
2Amsterdam10802331124
3Laren10703261321
4SCHC10532251318
5Kampong10514181816
6Oranje-Zwart10514141416
7Klein Zwitserland10424121414
8HDM10415232413
9Rotterdam10334282112
10HGC102089296
11Pinoké1020811446
12Nijmegen101095363


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

Bloemendaal en Rotterdam 3-5 (1-3) wedstrijd van 11-11)
7' Gerretsen 0-1
8' Hertzberger 0-2 (sc)
17' Schwarz 0-3
35' Meijer 1-3 (sb)
39' Hertzberger 1-4 (sc)
45' Kruize 1-5
60' De Nooijer 2-5
64' Jolie 3-5 (sc)

HGC - Amsterdam 3-2 (2-0)
7' Jackson 1-0 (sc)
12' Iding 2-0
36' Taekema 2-1 (sc)
38' Eikelboom 2-2
53' Van Ass 3-2 (sc)

Oranje Zwart - Rotterdam 4-3
10' Van der Weerden 1-0 (sc)
19' Gommers 1-1
26' Maas 1-2
34' Van der Weerden 2-2 (sc)
61' Maartens 3-2
66' Peters 4-2
70' Hertzberger 4-3 (sb)

Den Bosch - Laren 2-3 (2-2)
18' Jager 0-1 (sb)
23' Brouwer 1-1 (sc)
27' Huber 1-2
30' Gleghorne 2-2 (sc)
62' Havenga 2-3 (sc)

Bloemendaal - Hurley 2-0 (0-0)
47' De Nooijer 1-0 (sb)
68' Jenniskens 2-0 (sc)

SCHC - Pinoké 1-1 (0-1)
31' Yi 0-1 (sc)
70' Bouwens 1-1

Kampong - Tilburg 8-1
18' Looijen 1-0 (sc)
26' Siebinga 2-0
33' De Wijn 3-0
44' Looijen 4-0
48' Hermkens 4-1 (sc)
53' Caspers 5-1
60' Vermeulen 6-1
61' Engelkens 7-1
65' Van den Bosch 8-1


Stand heren

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1HGC12921392429
2Bloemendaal12732342324
3Amsterdam12723302323
4Rotterdam12624383020
5Laren11614383219
6Kampong12534352618
7Oranje-Zwart12525303017
8Den Bosch12426273214
9Pinoké11326242811
10Tilburg12327233411
11Hurley1213819386
12SCHC1206622396


Programma week 46

Dames

DatumTijdThuisclubUitclub
Woensdag 18 november20:30AmsterdamKampong
Zondag 22 november12:45HGCLaren
Zondag 22 november12:45PinokéKlein Zwitserland
Zondag 22 november12:45Den BoschAmsterdam
Zondag 22 november12:45RotterdamNijmegen
Zondag 22 november12:45Oranje-ZwartSCHC
Zondag 22 november12:45HDMKampong


Heren

DatumTijdThuisclubUitclubBijz.
Woensdag 18 november20:30PinokéLaren1-1 (1-1) et*
Zondag 22 november14:45BloemendaalOranje-Zwart
Zondag 22 november14:45AmsterdamKampong
Zondag 22 november14:45PinokéHurley
Zondag 22 november14:45RotterdamDen Bosch
Zondag 22 november14:45TilburgSCHC
Zondag 22 november14:45LarenHGC
* Vervolg van gestaakte wedstrijd van 1-11

Anderhalf jaar en tbs geëist voor babymoorden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Almelo anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 23-jarige Enschedese studente Marike H. voor het doden van haar twee baby's. De jonge vrouw maakte een einde aan het leven van haar zuigelingen in mei 2006 en november 2008, beide keren vlak na hun geboorte.

Op de laatste zitting in deze zaak op 21 augustus passeerden voor de rechtbank gruwelijke details de revue. De eerste baby (Jurgen) werd gewurgd. De tweede (Alex) had H. op het toilet van haar studentenflat met de navelstreng om zijn hals in de toiletpot aan zijn lot overgelaten. De studente kwam tot haar gruwelijke daden om ontdekking van haar zwangerschap te voorkomen.

Met dank aan The_Anim0l voor de submit.

Mexicaans international De Nigris overleden

Voormalig Mexicaans international Antonio de Nigris is maandagochtend overleden, zo maakte zijn club het Griekse Larissa bekend. De 31-jarige aanvaller lijkt bezweken te zijn aan een hartaanval. Sectie zal dit moeten uitwijzen.

De Nigris werd nog met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar nog voor aankomst in het hospitaal was hij al overleden. De oud-speler van onder meer Villarreal en Ankaraspor laat een vrouw en een 5-jarige dochter achter. In het verleden kwam De Nigris zestien maal uit voor het Mexicaanse nationale elftal en wilde via Larissa weer international worden.

Procedures beveiliging Noordeinde onderzocht

De procedures rond de beveiliging van paleis Noordeinde in Den Haag worden tegen het licht gehouden. Dat meldde een woordvoerster de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) naar aanleiding van de uitzending gisteren van Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

Indien nodig wordt de manier van werken aangepast, aldus de NCTb. De dienst betreurt het dat medewerkers van het tv-programma het terrein van Noordeinde hebben kunnen betreden, aldus de woordvoerster.

Voor de undercoveractie verzonnen Stegeman en zijn redactie het klusbedrijf Broekman & Janssen, dat zichzelf kinderlijk eenvoudig bij de beveiliging van paleis Noordeinde wist aan te melden met een al even verzonnen werkopdracht. Aan de poort van het paleis bleek de controle minimaal. De twee medewerkers van het tv-programma kwamen met hun eigen paspoorten binnen. Daarvan werden geen kopieën gemaakt. Hun bestelauto, met daarin de nepbom, werd niet gecheckt.

Oud-coureurs: "Button moet bij Brawn blijven"

Een aantal voormalige Formule 1-coureurs hebben Jenson Button het dringende advies gegeven om bij Brawn GP te blijven. De wereldkampioen zag zijn onderhandelingen op salariseisen stuklopen en flirt momenteel met McLaren.

Deze Britse renstal kan Button meer geld bieden dan Brawn, maar Niki Lauda heeft zo zijn twijfels wat betreft de combinatie Button en McLaren. "Ik denk dat Jenson het erg zeker moet weten dat hij in een team wil rijden waar Hamilton de boel naar zijn hand heeft gezet. Als het geld dat ze bieden ongeveer hetzelfde is of iets minder dan moet Jenson bij Brawn blijven," zei de Oostenrijker in The Guardian.

Sir Jackie Stewart is ook duidelijk in zijn commentaar dat Button niet naar McLaren moet gaan. "Hij steekt zijn hoofd in het hol van de leeuw," zei de oud-wereldkampioen die zelf daarom een aanbod van Lotus om naast Jim Clark te rijden in 1965 liet lopen. "Ik voelde dat Jimmy daar te veel invloed had. Ik denk niet dat het voor mij goed geweest was om er naar toe te gaan, net zomin dat nu voor Jenson geldt bij McLaren."

GGD Utrecht prikt kinderen in Jaarbeurs

De GGD Utrecht heeft een week voor de start van de inentingsactie tegen de Mexicaanse griep twee geschikte locaties gevonden. Utrechtse kinderen worden geprikt in de Jaarbeurs en in een grote sporthal in Leidsche Rijn. Dat meldt de GGD vandaag.

"We hebben hard gewerkt om een locatie te vinden die groot genoeg was en ook nog beschikbaar in de prikperiode", aldus een woordvoerster van de GGD. In totaal zijn 29.000 kinderen en huisgenoten van baby's jonger dan zes maanden uitgenodigd om zich te laten inenten.

Van 23 november tot en met 25 november is de eerste prikactie en van 15 tot en met 17 december de tweede.

Vorige week maakte de GGD Midden-Nederland bekend dat 63.000 kinderen en hun huisgenoten uit de rest van de provincie Utrecht in acht sporthallen verspreid over de regio geprikt gaan worden.

Geen heroïne.  (foto: ANP)

CD: Sweethead - s.t.

Sweethead is het bijbaantje van Queens of the Stone Age-gitarist Troy van Leeuwen. De zangeres komt uit het niets Serrina Sims, bassist Eddie Nappi komt van de Mark Lanegan(ex-QotSA) Band, drummer Norm Block idem dito. Dit eerste album van de band sinds hun formatie in 2007 bevat twaalf rocknummers met een punkig sfeertje. Gelegenheidsbandje of zit er toch iets meer in?

Kubica crasht in rally van Sicilië

Robert Kubica is in leidende positie in de R3C-klasse uit de Taormina-Messina rally gecrasht. De Pool reed in een Renault Clio R3 tegen een muur aan en viel uit.

De crash vond al op zaterdag plaats en de Kubica had even ervoor op de officiële WRC-site nog gezegd dat het rijden hem meeviel. "Gisteren heb ik niet aangevallen. Ik probeerde met de auto te leren rijden, vandaag is een langere uitdaging. Het enige onbekende is de pacenotes. Ik hoop dat ik er aan kan wennen om zo te gaan rijden. Ik moet leren om te luisteren."

De Pool die een contract bij Renault F1 voor 2010 op zak heeft zal later deze maand ook in de Rallye de Var uit gaan komen. In de wedstrijd meetellend voor het Franse kampioenschap zal hij wederom met de Clio gaan rijden.

Ook AC Milan merkt Lukaku op

Romelu Lukaku is nu al één van de meest gewilde talenten op de Europese velden. De 16-jarige aanvaller van Anderlecht staat ook op het scoutingslijstje van AC Milan. Dat schrijft Corriere dello Sport.

Volgens de krant overwegen de rossoneri om Lukaku deze winter al naar San Siro te halen. Lukaku is dit seizoen de absolute sensatie van de Belgische Eerste Klasse. De jeugdige spits van Anderlecht scoorde in veertien wedstrijden al zeven keer. In het Europa League-duel met Ajax bereidde hij de late gelijkmaker voor (1-1).

In de Italiaanse krant wordt Lukaku al omschreven als de nieuwe Didier Drogba. Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Lille en Chelsea zouden eveneens prioriteit bij de speler hebben. Het contract van Lukaku loopt tot de zomer van 2012.

Van der Vaart: "Ik blijf bij Real"

Reserverol of niet, Rafael van der Vaart wil komende winter niet vertrekken bij Real Madrid. De international speelt zelden vanaf het begin mee bij Real, maar weigert de handdoek in de ring te gooien. Hamburger SV en Ajax zijn geïnteresseerd om Van der Vaart een half jaar te huren.

"Ik blijf bij Real, zal niet van club wisselen. Het is voor mij de afgelopen tijd niet makkelijk geweest, maar ik kom nu meer aan spelen toe. Ik denk dat ik nog een mooie tijd in Madrid zal hebben," zei Van der Vaart in Bild. "Ik heb HSV diep in mijn hart, maar het is een beslissing vóór Madrid en niet tegen Hamburg."

Shorttracksters pakken nationaal record

De Nederlandse shorttrackvrouwen hebben in het Amerikaanse Marquette een nieuw nationaal record gereden op de aflossing. In de halve finale kwamen de dames tot een tijd van 4.13,135 wat ruim 2,5 seconde sneller was dat het record van vier jaar geleden.

Liesbeth Mau Asam, Annita van Doorn, Jorien ter Mors en Sanne van Kerkhof werden hiermee derde in hun heat, wat een plaats in de B-finale opleverde. In die finale bleef het team de Verenigde Staten uiteindelijk met 0,04 voor en werd zodoende vijfde. Afgelopen vrijdag plaatste de aflossingsploeg zich al voor de Spelen in Vancouver. "Als je deze klasseringen bekijkt met het oog op Vancouver, moet je de conclusie trekken dat dit team er klaar voor is," zei bondscoach John Monroe.

Sulejmani: "Hattrick is de therapie"

Miralem Sulejmani was zaterdag de grote man bij Jong Servië tegen Jong Noorwegen. De Ajacied maakte een hattrick en zorgde er zo voor dat zijn land met 3-2 won na 0-2 te hebben achter gestaan. Sulejmani denkt dat Ajax de kosten voor een psycholoog nu wel uit kan sparen.

"Deze drie goals zijn de beste therapie. Ik heb gemerkt dat ik het voetballen niet ben verleerd. Dit niveau wil ik ook bij Ajax laten zien," zei de Serviër die wil slagen in Amsterdam. "Ik scoorde niet alleen drie keer, maar speelde de tweede helft ook weer eens heel goed. De acties waren als vanouds. Woensdag spelen we tegen Jong Denemarken en daarna meld ik me met veel vertrouwen in Amsterdam. Ik voel me nu stukken beter."

Shorttrackmannen niet naar Spelen

Het is de Nederlandse shorttrackmannen niet gelukt om zich op de aflossing te plaatsen voor de Olympische Spelen in Vancouver. In Marquette leek de ploeg zich te kwalificeren, maar diskwalificatie gooide roet in het eten.

Nederland had na de twaalfde plaats in Calgary voldoende aan een plaats in de A-finale om zich definitief voor de Spelen te plaatsen. De shorttrackers waren op de aflossing de hele race in gevecht met Groot-Brittannië en Duitsland. Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart bleven de Duitsers met 0,002 voor en pakten zo een tweede plaats. Niet veel later werd de ploeg door de jury uit de uitslag geschrapt, omdat er bij de finish te veel uitgeweken zou zijn.

Nummer twee Italiaanse maffia opgepakt

De Italiaanse politie heeft gisteren de maffiabaas Domenico Raccuglia gearresteerd in een huis in het westen van Sicilië. Raccuglia is de nummer twee van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni noemde de arrestatie een van de zwaarste slagen van de laatste jaren voor de Cosa Nostra.

De 45-jarige Raccuglia was al vijftien jaar voortvluchtig. Hij was bij verstek al drie keer tot levenslang veroordeeld, onder meer voor de ontvoering van en de moord op een 14-jarige jongen in 1993.

Raccuglia zou kandidaat zijn om de nieuwe baas van de maffia in Palermo te worden. De politie omsingelde gister het huis waarin Raccuglia zich schuilhield. Hij deed nog tevergeefs een poging via een balkon te ontsnappen.

Weer prijs voor film Nothing Personal

De film Nothing Personal van scenarioschrijfster en regisseuse Urszula Antoniak heeft gisteravond weer een filmprijs binnengesleept. Het Engelstalige drama dat eerder vier Gouden Kalveren in de wacht sleepte, won in Leeuwarden de publieksprijs van het Noordelijk Film Festival. Dat liet de organisatie na afloop weten.

Het speelfilmdebuut van de Pools-Nederlandse viel onlangs ook al in de smaak op het filmfestival van Locarno. Actrice Lotte Verbeek won er een Leopard voor Beste Actrice, regisseuse Antoniak kreeg de prijs voor beste debuutfilm.

Nothing Personal vertelt het verhaal van de jonge Anne die in zelfverkozen eenzaamheid door Ierland zwerft totdat ze de oudere Martin ontmoet.

Een vakjury riep op het festival de film Autumn van de Turkse regisseur Özcan Alper uit tot winnaar van de zogenoemde Interregio Competitie. Het Noordelijk Filmfestival werd de afgelopen vijf dagen voor de eenendertigste keer gehouden in de Friese hoofdstad.

Urszula Antoniak  (foto: ANP)

Arrestaties in zaak moord Limburgse lerares

De politie heeft vandaag twee mannen uit Sittard (25) en Geleen (41) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Marie-José Mullens. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vandaag bekend.

Het stoffelijk overschot van de 56-jarige docente uit Spaubeek werd op 15 mei van dit jaar in bad aangetroffen na een brand in haar woning. Maandag doorzocht justitie negen panden in België, Nederland en Duitsland. De verdachte uit Geleen werd aangehouden in Duitsland, waar hij vastzat voor een ander vergrijp. De man uit Sittard werd in zijn woonhuis aangehouden. Justitie sluit niet uit dat meer aanhoudingen worden verricht.

Gewonden door botsing zeven voertuigen

Op de N305 tussen Almere en Dronten zijn vanochtend door een verkeersongeval zeker vijf mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie gemeld. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar het is onduidelijk hoe zij er aan toe zijn.

Bij de botsing waren zeven voertuigen betrokken. Het incident vond plaats toen een auto door nog onbekende oorzaak in de berm raakte en de bestuurder in een poging terug de weg op te komen op een tegenligger botste. Dit was een busje met daarin kinderen.

Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij vijf andere auto's betrokken waren. Nadere bijzonderheden over het ongeval ontbreken nog.

Obama: China goed voor welvaart

De handel tussen China en de VS creëert welvaart en economische groei aan beide kanten van de Pacifische Oceaan. Dit zei de Amerikaanse president Barack Obama tijdens zijn trip naar vier Aziatische landen.

De president hoopt echter op een 'meer gebalanceerde' handel tussen beide landen omdat China veel meer naar de VS exporteert dan andersom. Door een sterkere Chinese munt zouden Amerikaanse bedrijven meer kunnen exporteren naar China. Obama's regering verwacht dat elke procent meer export naar Azië 250.000 extra Amerikaanse banen oplevert.

Ook sprak de Obama's minister van Handel Gary Locke zich uit tegen protectionisme. Afgelopen maanden had de Amerikaanse regering harde importbelastingen ingevoerd van 35 procent op Chinese autobanden en een importbelasting van 99 procent op Chinese staalbuizen. Maar dit viel niet onder protectionisme omdat China deze producten onder marktprijzen dumpten op de Amerikaanse markt, aldus Locke.

Lees ook de FOK!-column Don't be economic girlie men!

Basisverzekering kost consument kwart meer

Consumenten zijn sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel in 2006 gemiddeld 28 procent meer kwijt voor hun basisverzekering. Ook blijken er grote verschillen te zitten in de premies en de mate waarin zorgverzekeraars hun basispremies hebben verhoogd.

Dat blijkt uit cijfers die de onafhankelijke onderzoeker Verzekeringssite.nl vandaag naar buiten bracht. De site bestudeerde de premieontwikkeling in de laatste vijf jaar. In 2006 stond de gemiddelde basispremie op 90 euro per maand. In 2010 is deze opgelopen naar 96 euro. Dat is een stijging van 7 procent.

Hierbij is echter geen rekening gehouden met de afschaffing van de no-claim en de invoering van het eigen risico. Daardoor is elke Nederlander vanaf 2008 bovenop de premiestijging gemiddeld 200 euro per jaar extra gaan betalen voor de zorgverzekering, zo stelt de verzekeringssite.

C. Ronaldo mag spelen voor Real Madrid

De Portugese voetbalbond zal Cristiano Ronaldo niet verbieden om voor Real Madrid de komende competitiewedstrijd te spelen. Volgens de FIFA-reglementen had de bond Ronaldo niet kunnen vrijgeven, maar de Portugese voetbalbond maakt geen gebruik van deze optie.

"Wij vinden dat hij te geblesseerd is om te spelen. Als Real Madrid echter vindt dat hij voldoende hersteld is, kunnen zij hem gebruiken wanneer ze willen", zegt technisch directeur Carlos Godinho.

In de regels staat dat een speler zonder toestemming van de nationale bond niet mag spelen voor zijn club. Dit mag alleen niet als hij minder dan vijf dagen daarvoor een duel van zijn land heeft gemist wegens een blessure.

Ronaldo hervat naar alle waarschijnlijkheid vandaag de training bij de Koninklijke. De verwachting is dat hij dan zaterdag fit genoeg zal zijn om te spelen

Drie doden door ongeval na geldroof

Een derde verdachte van de geldroof eergisteren in Driel is gisterenavond in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij opliep toen de auto waarin hij met de vier andere verdachten zat, op de A12 over de kop sloeg. Het gaat om een 27-jarige man uit het Britse Liverpool. Dat heeft de politie laten weten.

Op de plaats van het ongeval overleed een 25-jarige man uit Londen. Een andere inzittende van de auto, een 21-jarige inwoner van Liverpool, overleed eergisteren in de loop van de ochtend in het ziekenhuis.

De vijf mannen sloegen met hun auto over de kop nadat ze vermoedelijk een pinautomaat in het Gelderse Driel hadden gekraakt. De twee gewonden die het ongeval hebben overleefd en nog in het ziekenhuis verblijven, komen eveneens uit Liverpool. Zij zijn 25 en 28 jaar oud, volgens informatie van hun familie.

De pinautomaat aan het Polenplein in Driel werd rond drie uur 's ochtends gekraakt. De politie kreeg toen te horen dat de daders vijf mannen zouden zijn. Na een korte achtervolging in Driel konden de verdachten aan de politie ontkomen. Het ongeval langs de snelweg gebeurde een half uur na de kraak. In de auto van de verdachten werden enkele duizenden euro's aangetroffen.

Uncharted 2 passeert de grens van één miljoen verkopen

Goed nieuws voor Naughty Dog en Sony, de action-adventure Uncharted 2: Among Thieves, die wat ons betreft absoluut kandidaat is voor game of the year, ging de afgelopen week voor de miljoenste keer over de toonbank. Eerder werd al bekend dat in de maand oktober, Uncharted 2 de best verkochte game in Amerika was met 537.000 exemplaren. Daarmee deed de game het beter dan andere nieuwe titels als Wii Fit Plus en Borderlands. Dit alles maakte Sony natuurlijk erg happy:

"Uncharted 2 has become the highest rated current exclusive action adventure game on any platform with a Metacritic score of 96," aldus Phil Rosenberg, senior VP bij Sony. "It's the second highest rated PS3 game ever. We've already sold over a million copies through last week in just a couple weeks on the market."

Uncharted 2 neemt ons opnieuw mee in de avonturenwereld van Nathan Drake. Hij is nog aan het nagenieten van zijn vorige avontuur als een oude vriend plots voor zijn neus staat. Deze wil samen met hem op jacht naar de verloren schatten van Marco Polo. Uiteraaard wordt dit geen simpel vakantiereisje en zal Nathan moeten rennen, springen, klauteren en schieten om simpelweg maar in leven te blijven.


'Regels belemmeren hard optreden politie'

De rijksrecherche hoeft niet altijd een onderzoek in te stellen als een agent naar zijn wapen heeft gegrepen. Dat vindt het CDA in de Tweede Kamer. De partij wil dat de rijksrecherche voortaan alleen nog kijkt naar zaken waarin en dode of gewonde is gevallen door schoten van een agent.

CDA-Kamerlid Coskun Cörüz zal hier vandaag voor pleiten tijdens een overleg met minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) over de politie. Hij vindt dat politieagenten nu te veel verantwoording moeten afleggen als ze geweld gebruiken. "Het CDA vindt dat de politie een stevig optreden niet onmogelijk gemaakt mag worden. Geweld door de politie moet mogen", aldus Cörüz.

Verdachte van ruim honderd aanrandingen vast

De Britse politie heeft gisteren in Londen een 52-jarige man aangehouden, die wordt verdacht van het aanranden van zeker honderd ouderen, in leeftijd variërend van 68 tot 93. Hij zou zeker vier van zijn slachtoffers hebben verkracht. De aanrandingen zijn in de afgelopen twintig jaar gepleegd.

Dat heeft de BBC gemeld. De zoektocht naar de verdachte met de bijnaam 'night stalker' heeft twaalf jaar geduurd. In die periode zijn ruim tweeduizend DNA-testen gedaan.

De man zou vooral vrouwen hebben belaagd. Onder de slachtoffers zijn echter ook tien oudere mannen.

Eerste film Reinout Oerlemans in première

Komt een vrouw bij de dokter, de eerste speelfilm van Reinout Oerlemans, beleeft vanavond de première in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Oerlemans verfilmde de gelijknamige biografische bestseller van Kluun. De schrijver is een van de bekende Nederlanders die niet mag ontbreken op de rode loper, naast de hoofdrolspelers Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.

Ook Kane-zanger Dinand Woesthoff, die de soundtrack Love Over Healing voor de film schreef, staat prominent op de gastenlijst van de feestelijke première-avond.

De boekverfilming vertelt het verhaal van schuinsmarcheerder Stijn van Diepen (Barry Atsma). Hij maakt carrière in de reclamewereld en is dolgelukkig met zijn vrouw Carmen (Carice van Houten). Hun liefde wordt bekroond met de geboorte van hun dochtertje Luna. Hun wereld stort totaal in als bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Stijn steunt Carmen bij de behandelingen, maar wordt ondertussen verliefd op Roos (Anna Drijver). Hij raakt zelfs aan haar verslaafd. Bij haar kan hij de wereld van kanker vergeten. Hij verdeelt zijn tijd tussen kantoor, zijn minnares en zijn terminaal zieke vrouw. Zijn leven wordt een chaos, waardoor hij een keuze moet maken.

Komt een vrouw bij de dokter draait vanaf donderdag 26 november in de bioscopen. Het is de laatste film waarin de vorige maand overleden actrice Sacha Bulthuis te zien is. Zij speelde de bijrol als oncoloog, die Carmen vertelt dat ze niet lang meer te leven heeft. Kort na de opnames van deze scène, afgelopen zomer, kreeg de 61-jarige actrice zelf te horen dat ze (long)kanker had.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de falende beveiliging van ons koninklijk huis.

De grap is snel gemaakt. Dat hele koningshuis is sowieso een nogal opgeblazen stelletje, en nu waren ze bijna ook nog letterlijk opgeblazen. Maar het is feitelijk diep triest. De beveiliging van ons staatshoofd en haar familie deugt totaal niet.

Onderzoeksjournalisten lukte het zonder enig probleem, om nota bene mét toestemming van de marechaussee een bestelwagen tegen de gevel van paleis Noordeinde neer te zetten. Die bestelwagen was gevuld met -weliswaar nagemaakte- staven dynamiet. Ze moesten daarvoor wel hun paspoort even inleveren, maar daarvan werden dus niet eens kopietjes gemaakt. En de passen kregen ze weer terug. Hun auto werd niet geïnspecteerd. Conclusie:

Boek: Angela Prins - De smaak te pakken

Stel: je verlaat je ouderlijk huis om te gaan studeren. De tijd van vrijheid, blijheid, maar ook van verantwoordelijkheid breekt aan. Wat ga je bijvoorbeeld elke avond eten? Na een week of twee heb je alle pizza’s van de dichtstbijzijnde pizzatent wel gehad en om nou je moeder op te bellen hoe je de bloemkool met karbonade die je absoluut niet mist klaar moet maken is ook zoiets. Angela Prins heeft daarom voor iedereen die op een simpele, maar zeker geen saaie manier wil leren koken het kookboek De smaak te pakken geschreven.



Egypte lanceert eerste Arabische domeinnaam

Vanaf vandaag is het voor het eerst mogelijk om een domeinnaam in het Arabisch te registreren. Egypte heeft de primeur met de introductie van een domeinnaam eindigend op .masr, wat .egypte in het Arabisch is. "Dit is voor ons een geweldig moment. Het internet spreekt Arabisch", aldus de Egyptische minister van Communicatie gisteren.

Icann, de organisatie die besluit welke webadressen mogen bestaan, besloot vorige maand dat voortaan alle talen gebruikt mogen worden voor internetadressen. Deze mogelijkheid wordt wel de grootste verandering van het internet genoemd sinds het veertig jaar geleden werd opgezet. Destijds was de taal geen probleem omdat de meeste internetgebruikers Engels of een andere taal gebaseerd op het Latijnse schrift gebruikten.

Momenteel gebruiken ongeveer 1,6 miljard mensen het internet, van wie ruim de helft geen gebruik maakt van het Latijnse schrift. Het merendeel van die websurfers komt uit China.

De eerste websites gebaseerd op een ander alfabet zullen vanaf halverwege volgend jaar actief zijn.

FNV-leden bezetten partijkantoren PvdA en CDA

Leden van FNV Bondgenoten willen vanochtend de partijkantoren van de PvdA in Amsterdam en het CDA in Den Haag bezetten uit protest tegen de kabinetsplannen de AOW-leeftijd te verhogen Dit heeft een woordvoerder van de bond laten weten.

De actievoerders zullen de kantoren volhangen met posters tegen de AOW-plannen van het kabinet.

Zaterdag organiseert de FNV AOW-acties in Assen, Deventer, Eindhoven en Rotterdam. Het kabinet wil de AOW-leeftijd in twee stappen verhogen naar 67 jaar. Wie eerder ophoudt , wordt op de AOW-uitkering gekort. De FNV vindt dat mensen ook straks een volwaardige AOW-uitkering moeten krijgen als zij ervoor kiezen met 65 jaar te stoppen met werken.

Literaire prostituee onthult identiteit

De Engelse prostituee 'Belle de Jour', wereldberoemd geworden door haar weblog, drie boeken en de tv-serie Secret Diary of a Call Girl, heeft haar ware identiteit onthuld. De voormalige 'upper class callgirl' heet Brooke Magnanti. Ze werkt tegenwoordig als kankeronderzoekster in een ziekenhuis in Bristol. Dat meldde de krant The Sunday Times gisteren.

Onder het pseudoniem Belle de Jour schreef de wetenschapster in 2003 en 2004 over haar ervaringen als duurbetaalde escort op haar website, www.belledejour-uk.blogspot.com. Daarna verscheen haar boek getiteld The Intimate Adventures of a London Call Girl, dat zo succesvol was dat er een televisieserie op werd gebaseerd. Secret Diary of a Call Girl kwam in ongeveer 25 landen op tv, in Nederland op RTL5.

Magnanti (34) werd callgirl om snel geld te verdienen terwijl ze druk aan haar scriptie schreef, vertelde ze in The Sunday Times. Ze verdiende 300 pond per uur (ongeveer 335 euro).

De wetenschapster, schrijfster en ex-prostituee schreef gisteren op haar weblog zich veel beter te voelen nu ze haar identiteit heeft onthuld. "Het voelt zoveel beter aan deze kant. Geen leugens meer te hoeven vertellen, geen dingen meer te verbergen voor mensen om wie ik geef."

Meer doden door noodweer in El Salvador

Het dodental door noodweer in het Midden-Amerikaanse land El Salvador is gestegen tot 192. De autoriteiten maakten gisteren bekend dat nog naar zeker tachtig mensen wordt gezocht.

Vorig weekeinde veroorzaakte zware regenval aardverschuivingen en overstromingen waardoor een groot aantal huizen, bruggen en wegen werd verwoest. Behalve orkaan Ida was ook een front uit het oosten de oorzaak van het noodweer.

Meer dan 14.000 mensen worden opgevangen. Het leger is ingezet om voedsel naar getroffen gemeenschappen in het hele land te brengen.

FOK! zoekt nieuwsposttalent!

 

 

Enthousiasme! Dat is het belangrijkste woord van FOK! en haar crew. Door de enorme dosis enthousiasme van de bijna 250 crewleden die FOK! bezit, zijn we in staat om één van de belangrijkste websites van Nederland te zijn. Maar om nog groter te worden hebben we ook jouw hulp nodig. Wil jij samen met de crew leuk en actueel nieuws neerzetten op de Frontpage? Bekijk dan hieronder de vacatures!

Ochtend nieuwsposters:
Om de ochtenden goed te kunnen voorzien van nieuws zijn we op zoek naar nieuwsposters die over het algemeen in de vroege ochtend actief zijn op FOK! Het gaat dan om de tijden van 06:00 tot ongeveer 09:00. Ben jij enthousiast, gemotiveerd, en kan je tegen feedback? Dan is dit je kans om deel uit te maken van de FOK!-crew.

Allround nieuwsposters:
Uiteraard willen we ook de rest van de dag nieuws brengen. Het nieuws gaat immers 24 uur per dag door, komt vanuit alle uithoeken van de wereld en is zeer divers van aard. Wij zijn op zoek naar mensen die een brede interesse hebben en nieuws willen schrijven over zeer uiteenlopende onderwerpen die ook uit zeer uiteenlopende bronnen komen. Denk bijvoorbeeld aan binnenlands nieuws uit de nationale media, internationaal nieuws uit Engelse, Duitse, Spaanse, … media, wetenschappelijke tijdschriften, showbizzwebsites, enz, enz, enz.

Weekend nieuwsposters:
En ook in de weekenden willen we dat de tracker bomvol leuke nieuwtjes staat. Omdat er in het weekend over het algemeen minder gebeurt in de wereld dan op een werkdag, willen we alle soorten nieuws. We zijn op zoek naar nieuwsposters die liefst zeeën van tijd hebben in het weekend. Ben jij iemand die in het weekend lekker achter de PC/laptop zit en eigenlijk ook wel actief bezig wil zijn? Solliciteer dan naar de functie weekendposter op de Frontpage! Maak je weekend compleet door je eigen herschreven berichten te plaatsen.

De bovenstaande vacatures zijn op vrijwillige basis. We bieden je een plaats binnen de leukste crew van heel Nederland. Je bent samen met ons verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening op de Frontpage en je berichten worden gelezen door een miljoenenpubliek! Wil je meewerken aan een nog beter FOK!? Stuur dan nu je sollicitatiemail naar: frontpage@fok.nl

Vermeld in je sollicitatie duidelijk je username, je beschikbaarheid, voor welke vacature je solliciteert en vertel in het kort wat over jezelf.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Uiteraard zullen er ook nieuwe vacatures blijven verschijnen op onze vacaturesite.

MTV, like, sloeries, like, you know?

De opmerkingen stuk voor stuk even origineel als het programma zelf. De reacties zo geknipt en geplakt dat er geen twijfel mogelijk is dat vrijwel alles ingestudeerd is – meer een acteerprogramma dan reality-tv. De dommige tienersletjes willen dommige tienerjongens met dommige interesses, maken uitermate stupide opmerkingen over vaak hele gewone dingen en pakken bij het minste of geringste hun spy kit erbij, om bijvoorbeeld met een tang een onderbroek van de grond te plukken. Awww, gross! Like, gross!  

Telefoonrekening van bijna 46.000 euro

Wonen in de buurt van de grens en een mobiel telefonie- en internetabonnement: het is soms een ietwat ongelukkige combinatie. Eric Gernez, een Franse kroegbaas die in de omgeving van het Noord-Franse Valenciennes woont, nabij de Belgische grens, kan ervan meepraten. Zijn mobiele telefoon maakte, zonder dat hij er erg in had, afgelopen augustus verbinding via een Belgische provider, in plaats van via het netwerk van zijn eigen telecommaatschappij, Orange. Dat kwam hem op een gepeperde rekening te staan van liefst 45.923,61 euro.

De man had bij Orange een abonnement waarmee hij voor 95 euro per maand onbeperkt kon surfen en bellen. Dat is uiteraard niet van toepassing op het surfen en bellen via een buitenlands netwerk, dus toen de telefoon van Gernez verbinding maakte via een Belgisch netwerk betaalde hij voor zijn telefoontjes en voor alle keren dat hij met zijn telefoon over het internet surfte de hoofdprijs.

Gernez heeft al geprobeerd om het bedrag gereduceerd te krijgen, maar tot nog toe zonder veel succes: volgens zijn provider had hij al nattigheid moeten voelen toen hij een email kreeg met de mededeling dat hij Orange tot dan toe al 12.000 euro schuldig was. De simkaart van zijn telefoon is zekerheidshalve inmiddels geblokkeerd.

Met dank aan Speciwacy voor de submit. 

Activision Blizzard: Veel nieuws maar voorlopig géén Diablo

Activision Blizzard heeft grote plannen in petto voor 2010. Dat maakte Thomas Tippl, Activision Blizzard chief financieel directeur laatst bekend tijdens een presentatie bij de New York Today. Sowieso staat op de planning de release van Starcraft 2 en een uitbreiding van World of Warcraft, namelijk 'Cataclysm'. Verder zal battle.net vernieuwd worden.

Tippl belooft een grote hoeveelheid content voor de komende tijd. Daarvoor wijst hij op het overzicht dat tijdens de presentatie te zien was. Daar valt onder meer te ontdekken dat Diablo 3 onder de categorie 'Next Few Years' valt, alsmede een nog onaangekondigde MMO. Diablo fans zullen dus nog even geduld moeten hebben.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.