Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de falende beveiliging van ons koninklijk huis.

De grap is snel gemaakt. Dat hele koningshuis is sowieso een nogal opgeblazen stelletje, en nu waren ze bijna ook nog letterlijk opgeblazen. Maar het is feitelijk diep triest. De beveiliging van ons staatshoofd en haar familie deugt totaal niet.

Onderzoeksjournalisten lukte het zonder enig probleem, om nota bene mét toestemming van de marechaussee een bestelwagen tegen de gevel van paleis Noordeinde neer te zetten. Die bestelwagen was gevuld met -weliswaar nagemaakte- staven dynamiet. Ze moesten daarvoor wel hun paspoort even inleveren, maar daarvan werden dus niet eens kopietjes gemaakt. En de passen kregen ze weer terug. Hun auto werd niet geïnspecteerd. Conclusie:

Onze koninklijke familie wordt bewaakt en beveiligd door de marechaussee. Zo te zien een stel amateuristische prutsers. Ik gebruik in deze rubriek niet zo graag van die gespierde taal, maar ik meen het écht. Een regelrechte schande, dat de beveiliging van ons koningshuis zo incompetent is.

De marechaussee is een legeronderdeel. Kan defensieminister Eimert van Middelkoop mij even bevestigen dat hij vandaag nog aftreedt? De enige aanvaardbare optie, dunkt me.