FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 augustus 2009

Navigatie ambulance faalt, man overlijdt

Ambulance en politie in Putten zijn donderdag kostbare minuten verloren doordat hun navigatiesystemen het adres niet konden vinden waar een man een hartinfarct had gehad. Een woordvoerder van de politie heeft een bericht daarover van de regionale krant de Stentor bevestigd.

De navigatiesystemen van zowel ambulance als politieauto wisten geen raad met het adres in de nieuwe wijk Bijsteren. De straat waar het pand zich bevond, was onlangs hernoemd. Hoewel politieagenten en ambulancebroeders de man na aankomst nog probeerden te reanimeren, mocht dat niet baten voor de 60-jarige Puttenaar.

De politie kan niet exact zeggen hoeveel minuten er zijn verloren. Ook is niet te zeggen of de man het hartinfarct had overleefd als de hulpdiensten eerder waren gearriveerd. "Maar het is een uitermate pijnlijke situatie", beaamt de zegsman. "Voor zowel het slachtoffer en zijn familie als de hulpverleners zelf. Ook zij zijn zeer ontdaan over het incident."

De hulpverleningsdiensten hebben donderdag meteen contact opgenomen met de gemeente Putten om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen. De gemeente en de hulpverleningsdiensten hebben toegezegd een grondig onderzoek in te stellen en andere mogelijke knelpunten in Putten snel in kaart te gaan brengen.

Ook is contact opgenomen met de leverancier van de navigatieapparatuur. De systemen worden eens in de twee maanden geactualiseerd. "Maar dat is helaas niet afdoende", constateert de zegsman. "Dit mag nooit weer gebeuren."

Force India belooft meer voor 2009

Het Formule 1-team Force India belooft dat er dit jaar nog mooie resultaten behaald gaan worden. Het team is dit jaar in Duitsland met Adrian Sutil al dicht bij punten geweest, maar een botsing met Kimi RšikkŲnen verhinderde dat.

Technisch directeur James Key zegt dat er nog verbeteringen in de pijplijn zitten en dat de kansen die er nog komen gepakt moeten gaan worden. "We hebben dit jaar enkele keren auto's in de punten gehad, maar helaas er geen behaald. We hadden goede kansen in het midden van het seizoen na een grote stap voorwaarts te hebben gezet in Silverstone. Maar pakte het vanwege het ongeval van Adrian in de kwalificatie niet goed uit."

"Giancarlo reed daarentegen een goede race en werd na als zestiende te zijn gestart tiende op enkele seconden van de punten. Hetzelfde gold voor Duitsland. Daar kwalificeerden we ons goed en behielden de plaats in de punten totdat we RšikkŲnen raakten na de eerste serie stops."

"Hongarije was minder competitief voor ons, maar we hebben nog redelijk wat zaken die er aan zitten te komen dit seizoen. Daarom moeten we elke mogelijkheid pakken die in de toekomst op ons pad komt," zei Key.

De technisch directeur zei dat daarbij de kwalificatie cruciaal is dit jaar. "We hebben nu tienden en honderdsten tussen de auto's zitten die allemaal binnen een seconde van elkaar rijden. Dit zit zo dicht bij elkaar dat elke redelijke update een groot verschil in posities uit kan maken. Daarom wordt er veel aandacht aan het goed presteren in de kwalificatie besteed. In de huidige situatie is de positie op de baan cruciaal."

Belg faalt met zelfgemaakte bazooka

Het was flink balen vandaag voor een onhandige knutselaar uit Balen. De veertigjarige Belg had namelijk zelf een soort van bazooka gefabriceerd. Helaas ontplofte het explosief in de handen van de man, waarop de prutser zwaargewond moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De lokale politie kreeg vanochtend rond de klok van elf uur een melding over de bizarre ontploffing. "Het bleek om een ontploffing in een zolderschuur te gaan", aldus commissaris Robert Lehaen. "Een man zat er te knutselen aan een antitankwapen met granaat, een soort bazooka."

Het slachtoffer bleek de ex-man te zijn van de bewoonster van het pand waarin de ontploffing plaatsvond. "Door een foute handeling is het tuig in zijn handen ontploft." De Belgische Willie Wortel raakte hierbij gewond aan zijn beide handen en aan zijn buik. De zwangere ex-vrouw bevond zich tijdens de explosie in de naastgelegen woning. Ondanks dat zij niet gewond raakte, is ze toch naar het ziekenhuis afgevoerd om te bekomen van de schrik. Haar huis is in elk geval ongeschonden uit de strijd gekomen.

De politie heeft de prutser nog niet kunnen verhoren. Ondanks dat er in het huis nog andere explosieven werden aangetroffen, gaat het parket er niet van uit dat de man bezig was met criminele activiteiten. Wat de man dan wel van plan was, moet nader onderzoek uitwijzen.


Deze bazookaschutter deed het niet veel beter

Flinke tekorten voor voedselbank

De Voedselbank Nederland heeft minister Gerda Verburg (LNV) gevraagd om te helpen de tekorten op te lossen waar de organisatie mee kampt. Dat heeft oprichtster Clara Sies donderdag gemeld naar aanleiding van berichtgeving in het RTL Nieuws.

De voorraden van diverse voedselbanken in Nederland zijn de afgelopen maanden teruggelopen, terwijl het aantal gezinnen dat er gebruik van maakt is gestegen. Op dit moment doen 19.000 huishoudens een beroep op de circa zestig voedselbanken die Nederland telt. "Maar we kunnen deze gezinnen eigenlijk nooit een goed divers pakket aanbieden", aldus Sies.

Minister Verburg riep onlangs producenten en leveranciers op om duurzamer om te gaan met overtollige voorraden. De levensmiddelenbranche vernietigt per jaar nog voor zo'n 2 miljard euro aan voorraden. "Wij zouden die producten zeer zinvol kunnen besteden"', beklemtoont Sies.

De voedselbanken verstrekten het afgelopen jaar voor zo'n 15 miljoen euro aan levensmiddelen. Eerder dit jaar kwam de voedselbank nog negatief in het nieuws omdat het twee pallets met brood terugstuurde naar de gulle gever. Reden: het brood was niet gesneden.

Pakketten voedselbank, mét gesneden brood  (foto: ANP)

Ecclestone was bijna opgestapt

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is nog steeds verbouwereerd dat de Formule 1-teams eerder dit jaar dreigden met het opzetten van een eigen raceklasse. De Brit zou zelfs zijn opgestapt als de Formule 1 ten onder was gegaan aan de ruzies tussen de FIA en de FOTA.

"Ze weten niet wat wij allemaal hebben doorgemaakt om het op te bouwen tot wat het nu is. Ze willen zoveel mogelijk pakken als ze kunnen en daarna weer verdwijnen. Sommigen willen denk ik wel wat anders doen en ergens de leiding nemen," zei Ecclestone over de teams die volgens hem niet weten hoe het allemaal werkt.

De Formule 1 zou volgens de Brit weinig overlevingskansen hebben gehad als de raceklasse van de teams er gekomen was. Ook zonder dat zou de sport ten onder hebben kunnen gaan aan de ruzies. Mocht dat gebeurt zijn, dan was Ecclestone opgestapt. "Als het ingestort zou zijn, dan zou er ook geen reden meer zijn geweest om te blijven toch? Ik denk niet dat het de moeite waard was geweest om het opnieuw op te gaan bouwen. Ik heb erg, erg veel energie om andere dingen te doen en dat zou ik dan ook gedaan hebben."

Berg en Elia waarschijnlijk fit voor Dortmund

Marcus Berg en Eljero Elia zijn mogelijk op tijd fit voor het duel tussen Hamburger SV en Borussia Dortmund. Het duo werd deze zomer aangekocht door HSV.

Doelman Frank Rost is nog een twijfelgeval. De sluitpost heeft een voetblessure en speelde dankzij een injectie mee in het duel tegen sc Freiburg (1-1), afgelopen vrijdag.

Rost in Kicker: "Alleen als ik pijnvrij ben speel ik tegen Dortmund. Ik ben geen Rambo, die zich laat volspuiten." Mocht Rost niet fit zijn, dan is Wolfgang Hesl de doelman tegen Dortmund.

Trainer Bruno Labbadia kan waarschijnlijk wel beschikken over aankoop Berg, die donderdag een scheenbeenblessure opliep tijdens de training. "Maar ik ga ervan uit dat hij zaterdag speelklaar is. Pijn hoort nou eenmaal bij voetbal." Elia is bijna helemaal hersteld van zijn knieblessure en zit op 95 procent.

Canadese Grand Prix bijna terug op kalender

De burgemeester van Montreal Gerald Tremblay zegt dat de organisatoren van de Grand Prix van Canada dicht bij een nieuwe overeenkomst zijn. In een persconferentie zei hij dat er nog enkele horden genomen moeten worden voordat de Formule 1 in 2010 naar zijn stad terug kan keren.

"Er zijn nog enkele zaken die opgelost moeten worden voordat het contract getekend kan worden. Hierbij we het beste voor Montreal er uit te halen," zei Tremblay die hoopt dat de race eind juni volgend jaar gehouden zal gaan worden. "We willen dat Montreal de status terugkrijgt van een van de grootste Grand Prix ter wereld."

Dit jaar was voor het eerst in de historie van de Formule 1 geen race op het Noord-Amerikaanse continent. Om dit in de toekomst niet weer voor te laten komen krijgt Montreal bij de deal hulp van de staat Quebec en de Canadese regering. In de deal zit opgesloten dat alle overheden niet alleen de verliezen zullen delen maar ook de winsten.

Insiders dumpen massaal aandelen

De afgelopen twee weken hebben Amerikaanse insiders (topbestuurders bij banken en bedrijven) massaal aandelen gedumpt. In totaal werden 10 kooptransacties gepleegd voor een waarde van 60 miljoen dollar. Daartegenover stonden 136 verkooptransacties van in totaal 1,15 miljard dollar. De insiderverkopen zijn in jaren niet zo hoog geweest.

Beurzen wereldwijd zijn sinds half juli aan een forse opmars bezig. De AEX bodemde tussentijds op 241 punten, maar stond vandaag intraday op een nieuw record van 293 punten, een plus van bijna 22 procent in vier weken. Beleggers zijn euforisch over het vermeende economisch herstel en beter dan verwachte bedrijfsresultaten.


Aan- en verkooptransacties insiders afgelopen 2 weken (grotere versie)

[Fotoreportage] Rizla Racing Days deel 2

Op het TT-circuit in Assen vonden afgelopen weekend de Rizla Racing Days plaats. FOK!fotograaf Richard van de Velde was hierbij aanwezig en maakte onderstaande reportage. Deel 1 van de reportage vind je hier.

Na de BRL V6 was het de beurt aan de jonge rijders in de NEC Formula Renault 2.0.


Een van de deelnemers in actie

Daarna kwamen de coureurs in het European Superkart Championship in actie. Dit is een spektaculaire klasse met karts die voorzien zijn van bodywork.


Een ongeval dat net gebeurd is. De deelnemer moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden


De deelnemers waren nog niet in de pits of de Marcos van Cor Euser kwam hen voorbij

Het slotstuk van de Rizla Racing Days op Assen was de Dutch Supercar Challenge. Deze raceklasse herbergt veel coureurs die het in auto's van verschillende merken tegen elkaar opnemen. Een van de deelnemers is de hierboven genoemde Cor Euser. Hij wist niet te winnen, want door een spin liep hij enkele ronden achterstand op. De overwinning ging naar Danny Werkman en Nicky Pastorelli met een Opel Omega V8 star.


Berry van Elk met zijn Mosler MT900R die de finish niet zou zien


Dave Basu met een Ferrari F430 GT in actie


Robert de Graaff en Philippe Ribbens met hun Viper SRT10 werden uiteindelijk tweede


Pieter Dubois en Renť Wijnen winnen in hun Renault Megane Trophy de Supersport I-divisie

Voetbalsters verliezen laatste oefenduel

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben hun laatste oefenduel voor het Europees kampioenschap nipt verloren. Rusland was met 1-0 te sterk.

Het bleef in de wedstrijd lang 0-0, maar een penalty voor de Russinnen in de 89e minuut betekende de nederlaag. Elena Femina scoorde de 1-0. "De eerste helft speelden we goed en waren we beter dan Rusland. Vijf keer stonden we alleen voor de keeper maar wisten we niet te scoren," aldus bondscoach Pauw terug. "In de tweede helft waren we minder scherp, reageerden niet alert genoeg. Maar ook in de tweede helft kregen we kansen en stonden we twee keer alleen voor de keeper. Wederom een goede oefening voor het EK."

Nederland doet vanaf volgende week voor het eerst mee aan het EK. In de voorbereiding speelde het zes duels, waarvan er drie gewonnen werden en drie verloren. In Finland is volgende week zondag OekraÔne de eerste tegenstander. Het gastland en Denemarken zijn de andere tegenstanders in de groep.

Golf en rugby worden olympisch

Golf en rugby (sevens) zullen in 2016 zeer waarschijnlijk op het olympisch programma staan. Het Internationaal Olympisch Comitť heeft beide sporten voorgedragen.

In oktober moeten de 106 leden van het IOC tijdens een congres in Berlijn nog wel instemmen, maar dit is normaal gesproken slechts een formaliteit. Golf en rugby kregen de voorkeur boven karate, squash, skeeleren, honkbal en softbal. Die sporten moeten weer vier jaar wachten op een nieuwe kans.

"We hebben onze keuze gemaakt voor de sporten die het meeste kunnen toevoegen aan het olympisch programma", aldus IOC-voorzitter Jacques Rogge. "Golf en rugby scoorden hoog op alle 33 criteria."

Rugby was tot 1924 al olympisch, maar verdween daarna van het programma. "We hebben een grote stap gezet vandaag. We hebben er hard voor gewerkt en vandaag is dat uitbetaald. We moeten nog een laatste stap nemen in oktober", aldus Bernard Lapasset, voorzitter van de internationale rugbybond.

De Bakker naar halve finale Vigo

Thiemo de Bakker heeft de halve finale bereikt van het Challenger toernooi in het Spaanse Vigo.

De Bakker klopte in de kwartfinale de als derde geplaatste Spanjaard Ivan Navarro in twee sets, 7-5 en 6-1. De Bakker, zelf als zevende geplaatst, treft in de halve finale Marcel Granollers (1) of Pablo Andujar (5).

De Bakker bezet nu nog de 207e plek op de wereldranglijst, maar zal dankzij de prestaties in Vigo de top 200 binnenkomen.

Voetbalvrouwen naar het witte doek

De tv-serie Voetbalvrouwen gaat een uitstapje maken naar de bioscoop. Producent NL Film werkt aan een filmversie, zei een woordvoerster vandaag.

Momenteel werkt scenarioschrijfster Ingrid van den Heuvel aan het script van Voetbalvrouwen gaan voor goud. De financiën zijn nog niet rond, maar volgens de woordvoerster is het streven om de film volgend jaar zomer - rond het WK Voetbal - uit te brengen.

Het is nog niet bekend of de voetbalvrouwen en hun voetballers uit de tv-serie ook allemaal in de film te zien zijn. De hoofdrollen in de serie zijn voor onder anderen Leontine Borsato, Nicolette van Dam, Lone van Roosendaal, Bas Muijs en Barry Atsma.

Amerikaanse gitarist Les Paul overleden

De Amerikaanse gitarist Les Paul is donderdag aan longontsteking overleden. Dat heeft zijn vertegenwoordiger Tom Cassidy meegedeeld. De gitarist, wiens werkelijke naam Lester William Polfuss was, is 94 jaar geworden.

Les Paul was een pionier op het gebied van de muziek met de elektrische gitaar. Grote bekendheid kreeg hij met de nummers die hij met zijn vrouw Mary Ford uitvoerde. Daaronder waren How High The Moon, Bye Bye Blues en Vaya Con Dios.

Dronken machinist ontslagen

Een machinist van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is op staande voet ontslagen, nadat een blaastest uitwees dat hij gedronken had. Een woordvoerder van de NS liet dat vandaag weten. 

De blaastest werd afgenomen omdat de machinist betrokken was bij een ongeluk in Gelderland. Rond kwart over zeven vanmorgen stond een auto stil op de spoorwegovergang in Spankeren. De bestuurder van de trein kon niet meer stoppen en raakte de auto. De automobilist raakte hierbij gewond. 

Toen de politie een blaastest bij de machinist deed, welke standaard is bij zulke ongevallen, bleek er 0,6 promille alcohol in zijn bloed te zitten. De Spoorwegpolitie heeft een proces-verbaal opgemaakt nadat bleek dat de machinist gedronken had.

De woordvoerder van de NS benadrukte dat er geen verband is tussen het ongeluk en de blaastest. De man is ontslagen omdat machinisten niet mogen drinken.

Alle 61 passagiers van de trein kwamen er ongedeerd vanaf. Ze konden via een andere trein hun reis vervolgen. Het treinverkeer was tijdelijk gestremd.  

24.000 euro voor gesigneerde Mein Kampf

Een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf van Adolf Hitler heeft vandaag bij een veiling in Groot-Brittannië 21.000 pond (24.000 euro) opgebracht. De koper deed vanuit Rusland telefonisch een bod.

De veiling had plaats bij het veilinghuis Mullock's in Ludlow, in het noordwesten van Engeland. Hitler heeft het boek uit 1925 opgedragen aan Georg Maurer, die samen met de nazileider in de gevangenis zat. Hitler schreef het boek, waarin hij zijn antisemitische ideologie uiteenzette, in de cel, nadat hij in 1923 in München een poging tot staatsgreep had gedaan. Een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf is volgens het veilinghuis uiterst zeldzaam.

Hitler kreeg later ruzie met Maurer, nadat die een lijst met nazisympathisanten aan een marxistische krant had gegeven.

Ramadan-sms: er mag weer gegeten worden

Moslims die bang zijn dat ze tijdens de ramadan vergeten wanneer ze precies op een vastendag weer mogen eten en drinken, kunnen daarvoor een speciaal 'ramadan-sms'je' krijgen. De zogeheten 'Ramadan Alert' geeft het exacte moment aan wanneer een vastendag start en weer is afgelopen. Het tijdstip van het vasten en het ontvasten verschilt per dag, wat wel eens voor verwarring kan zorgen.

Volgens bedenker van de Ramadan Alert Frank Vos vinden vooral veel jonge moslims het lastig om in de vastenmaand te onthouden op welk moment er wel en niet gegeten mag worden. "Je kunt ervoor kiezen om in de avond een sms te ontvangen op het moment dat je weer mag eten en drinken, of eentje die aangeeft op welk moment het vasten weer begint." Moslims kunnen zich via ramadanalert.nl op de dienst abonneren.

Ramadan, de vastenmaand voor moslims, start dit jaar op zaterdag 22 augustus. Vanaf dan zien moslims bij zonsopgang af van eten, drinken, seks en vloeken. Een vastendag eindigt bij het ondergaan van de zon. Zondag 20 september eindigt de ramadan met het Suikerfeest.

  (foto: ANP)

Premier League-clubs gaven al 420 miljoen uit

Alle clubs in de Premier League gaven samen al bijna 420 miljoen euro uit aan transfers. Weinig verrassend is dat Manchester City het grootste gedeelte van de transfersommen voor zijn rekening nam.

De tweede club van Manchester gaf al 116 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Een deel daarvan werd weer gespendeerd aan de Argentijn Carlos Tťvez (Manchester United), die voor 29 miljoen euro van investeringsmaatschappij MSI werd overgekocht.

Datzelfde bedrag werd neergelegd voor Emmanuel Adebayor, die overkwam van Arsenal. Roque Santa Cruz (21 miljoen euro) werd door Manchester City overgenomen van Blackburn Rovers.

Deze transfers halen het echter niet bij de twee astronomische bedragen die voor spelers uit de Premier League werden betaald. Cristiano Ronaldo (94 miljoen, Manchester United) en Xabi Alonso (35,4 miljoen, Liverpool) verkasten allebei naar Real Madrid.

Top 10 transfers Engeland

#SpelerVanNaarPrijs
1Cristiano RonaldoManchester UnitedReal Madrid94 miljoen euro
2Xabi AlonsoLiverpoolReal Madrid35,4 miljoen euro
3Carlos Tťvez *Manchester UnitedManchester City29 miljoen euro
4Emmanuel AdebayorArsenalManchester City29 miljoen euro
5Roque Santa CruzBlackburn RoversManchester City21,2 miljoen euro
6Yuri ZhirkovCSKA MoskouChelsea21 miljoen euro
7Alberto AquilaniAS RomaLiverpool20,7 miljoen euro
8Glen JohnsonPortsmouthLiverpool20,5 miljoen euro
9Luis ValenciaWigan AthleticManchester United19,6 miljoen euro
10Kolo TourťArsenalManchester City19,4 miljoen euro

* overgenomen van investeringsmaatschappij MSI

Zweed Armenteros naar Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft er een nieuwe aanvaller bij. De club van trainer Gertjan Verbeek contracteerde Samuel Armenteros, die overkwam van sc Heerenveen, voor ťťn seizoen.

In het contract zit een optie om de 19-jarige aanvaller nog een jaar langer aan de ploeg uit Almelo te binden, zo meldt de club op de eigen website. Heracles nam de Zweed over van Heerenveen. "Samuel is een talentvolle aanvaller die zijn kwaliteiten in Jong Heracles Almelo mag laten zien", was de eerste reactie van directeur Nico Jan Hoogma.

"Heracles Almelo staat bekend om het gegeven dat jonge spelers kansen krijgen, dus daar liggen ook voor Samuel mogelijkheden." Eerder liep een stage bij Sparta op niets uit voor de Zweed.

'R. Elm op de koffie bij Scheringa'

Rasmus Elm, de jongere broer van sc Heerenveen-speler Viktor Elm, zal binnenkort op bezoek gaan bij AZ. Ook Bayer Leverkusen is nog in de race om Elm in te lijven.

Rasmus Elm (Kalmar FF) is inmiddels een zeer begeerde speler geworden. Eerder toonden sc Heerenveen, Valenciennes, Everton en Fulham al interesse. Volgens de Zweedse krant Kvšllsposten is naast AZ ook Bayer Leverkusen een belangrijke gegadigde.

Elm's zaakwaarnemer, Patrick MŲrk, tegenover de krant: "Het zijn twee clubs in verschillende landen. Wanneer Rasmus alle clubs heeft bezocht, zal hij klaar zijn om een beslissing te nemen."

"Het zou gezien de omstandigheden logisch zijn dat er komende week meer duidelijkheid komt. Maar misschien betekent het ook wel dat Rasmus bij Kalmar blijft. Dat zou me niets verbazen."

'Aantal aanvallen door piraten verdubbeld'

Het aantal aanvallen van piraten op schepen is in de eerste helft van dit jaar ongeveer verdubbeld ten opzichte van het afgelopen jaar. Dit stelde de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) donderdag.

Het centrum heeft tot in juni 240 aanvallen geregistreerd. Daarbij zijn zes moorden op bemanningsleden gepleegd, negentien opvarenden verwond en 591 zeelieden ontvoerd. In juni waren zeker vijftien schepen in handen van Somalische zeerovers, die daarmee 206 mensen in gijzeling hadden genomen.

Rond Somalië zijn met bijna 130 gevallen de meeste aanvallen geregistreerd. Maar ook voor de kust van Nigeria (dertien keer), van Peru (tien keer) en in de Straat van Malakka (negen keer) werd vaak piraterij gemeld.

Ondanks de vele patrouilles van marineschepen rond Somalië hebben piraten er van begin januari tot half juni 127 keer aanvallen op schepen ondernomen. Dat leidde in 45 gevallen daadwerkelijk tot de kaping van een boot. In heel 2008 waren er 136 aanvallen en 49 kapingen.

  (foto: ANP)

Beroep Livingston van tafel geveegd

Het Schotse Livingston zal komend seizoen definitief in de Division Three uit moeten komen. Vanwege financiŽle problemen werd de club twee divisies terug gezet.

De club ging in beroep, maar zag dat van tafel geveegd worden. Livingston, tussen 2001 en 2006 actief in de Schotse Premier League, werd afgelopen seizoen nog zevende in de Division One.

Livingston moest faillissement aanvragen en werd daarop twee divisies lager teruggezet. Vervolgens weigerde de club de openingswedstrijd van het seizoen af te werken tegen East Stirling. Het hoogtepunt van de club vond plaats in 2004. Livingston won vijf jaar geleden de League Cup.

Klagers reclame Staatsloterij krijgen gelijk

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft klagers die vinden dat de reclame van de Staatsloterij misleidend is, in het gelijk gesteld. De RCC maakte de uitspraak donderdag bekend.

De Staatsloterij verkondigde in de aanloop naar de meest recente trekking dat de jackpot van 27,5 miljoen euro gegarandeerd zou vallen. Uiteindelijk viel de jackpot op eenvijfdelot, waardoor de Staatsloterij slechts 5,5 miljoen euro uitkeert.

  (foto: ANP)

Army of Two: The 40th Day komt ons in januari verblijden

We zullen nog een paar maanden moeten wachten, maar in januari komt het langverwachte vervolg op de multiplayer-shooter Army of Two op de markt. Net als in het nieuwste deel zullen de heren Salem en Rios veldslagen en hun gevoelens voor elkaar moeten overwinnen om zo de wereld te beschermen. Amerikanen die de game pre-orderen zullen voor de lancering al de mogelijkheid krijgen om de multiplayer aan tests te onderwerpen. In de extraction-mode zul je met drie mede-spelers golven vijanden moeten verslaan in een vernietigde stad. Deze zal speelbaar zijn vanaf half december.

Wanneer de game naar Europa komt is nog niet duidelijk, maar niet geheel onwaarschijnlijk is dat hij in dezelfde week als in Amerika hier op de planken ligt, waarmee de releasedatum 14 januari zou zijn. We houden je op de hoogte.

Frogger komt naar de WiiWare in een modern jasje

Een paar jaar terug kwam de klassieke game Frogger al naar Xbox Live Arcade en binnenkort is ook WiiWare aan de beurt om opnieuw kennis te maken met de kikker die moet overleven. De visuele stijl van de game is flink aangepast en het ziet er allemaal een stuk strakker uit dan op die goede oude Atari. Duidelijk te zien is ook dat Konami wat nieuwe levels heeft toegevoegd om het een eigentijds tintje te geven.
PlayStation Store Update

Het is donderdag: het weekend is in zicht en de PlayStation Store wordt geupdate. Vanaf vandaag kun je onderstaande items voor PS3 en PSP downloaden.

PlayStation 3
Downloadable Games
Droplitz €9.99
Marvel vs Capcom 2 €14.99

Demo's
Droplitz
Marvel vs Capcom 2
Call of Juarez: Bound in Blood

Add-On Game Content
Red Faction: Guerilla – Demons of the Badlands €7.99)
Pain
* Museum Pack €4.99
* Knockin’ Bloks Pack €1.99
* Smooth Jarvis Pack (gratis)

LittleBigPlanet
* Ada Lovelace Costume €0.99
* Boudicca Costume €0.99
* Genghis Khan Costume €0.99
* Mozart Costume €0.99
* History Costume Kit Pack €2.99
* History Level Kit Pack €3.99

Madden NFL 10
* DB Scout €0.49
* Dig Deep €0.49
* DL Scout €0.49
* Game Day Instincts €0.49
* Hometown Hero €0.49
* LB Scout €0.49
* Madden Max Pack (This pack contains ALL Madden packs currently available) €7.99
* Max Franchise Pack (This pack contains all of the Franchise packs available, Get all player, staff and scout packs combined)
* Not Done Yet €0.99
* OL Scout €0.49
* One More Year €1.49
* Online Franchise €7.99
* Pick a Superstar €0.99
* PK Scout €0.49
* Play Through the Pain €0.99
* QB Scout €0.49
* RB Scout €0.49
* Star Player €0.99
* Super Superstar €1.49
* WR Scout €0.49
* Elite Status €3.99
* Expert Medical Staff €1.49
* Expert Scout Pack (This pack contains all 8 individual Scout Packs) €2.99
* Franchise Player Pack (This pack contains all the Franchise player packs available) €2.99
* Great Staff Pack (This pack contains all the Staff packs available) €2.99
* Skilled Medical Staff €0.99
* World Class Training Staff €1.49

Dynasty Warriors 6 Empires
* Arabian Armour Set (women) (gratis)
* Mystic Armour Set (men) (gratis)
* Wa Armour Set (women) (gratis)
* Shinobi Armour Set (men) (gratis)

Rock Band
* Gorillaz Pack 01 (this combines the below three Gorillaz tracks in one pack) €2.99
* Clint Eastwood by Gorillaz €1.49
* Feel Good Inc. by Gorillaz €1.49
* Re-Hash by Gorillaz €1.49
* Chest Fever (Live) by The Band €1.49
* Magic Bus (Live at Leeds) by The Who €1.49
* Piece of my Heart by Big Brother and the Holding Company €1.49
* White Rabbit by Jefferson Airplane €1.49

Guitar Hero: World Tour
* Activision Track Pack (gratis)

Themes
Savage Moon Waldgeist – Red Theme

Wallpapers
Fat Princess

PSP
Downloadable Games (alleen via PSP of Media Go)
Madden NFL 2010 €39.99 (beschikbaar vanaf 14 augustus)
Patapon €19.99
Real Madrid The Game €19.99

Add-On Game Content
Rock Band Unplugged
* The Number of the Beast by Iron Maiden €1.49
* The Trooper by Iron Maiden €1.49

Themes
Dissidia Final Fantasy – Theme 7

Videos
Metal Gear Solid Peace Walker Trailer

Een naakte heerser en veel bloed in Fairytale Fights

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de game Fairytale Fights, die momenteel in ontwikkeling is bij Playlogic, niet bepaald subtiel is. Wisten we al dat bloed er aan alle kanten uitspuit, nu blijkt dat ook ontklede karakters geen enkel probleem zijn voor de developers. Hierdoor kon het sprookje van de naakte keizer ook verwerkt worden in de game. Kijk de trailer en wees geschokt!!1!

GDAA niet te spreken over classificatiesysteem Australië

Als er ťťn land is dat streng is op games buiten Duitsland is het wel AustraliŽ. De organisatie die games classificeert, de Australian Board of Classification, weigert van tijd tot tijd namelijk games een classificatie toe te kennen, waardoor ze niet op de markt kunnen verschijnen. Meest recente voorbeeld hiervan is de RPG Risen, die nb in Duitsland een 12+ classificatie heeft ontvangen. De reden dat games verboden worden is dat de hoogste classificatie 15+ is en niet zoals in de rest van de wereld 18+. Te gewelddadige games zijn niet altijd geschikt voor 16- en 17-jarigen en mogen dus niet op de markt komen. Niet geheel verrassend vindt Tom Crago, voorzitter van de Game Developers Association of Australia, dit een belachelijk systeem.

Crago vindt het onzin dat er nu een scheiding is tussen games en films en absurd dat volwassenen nu geen volwassen content in videogames kunnen spelen. Volgens Crago is het een probleem dat heel simpel op te lossen is: een R18 classificatie toevoegen. Daarmee zou AustraliŽ eindelijk op hetzelfde niveau zitten als de rest van de wereld. Het huidige systeem is dik twintig jaar oud en compleet niet meer van deze tijd.

'Drugsvondst bij broer Afghaanse president'

Britse militairen hebben eind vorige maand tonnen opium gevonden op het grondgebied van Ahmad Wali Karzai, de halfbroer van de Afghaanse president Hamid Karzai. Dat meldde het Duitse weekblad Stern vandaag.

Ahmad Wali Karzai liet direct weten niets te maken te hebben met drugshandel. "Ze doen dit alleen maar om de president te beschadigen, meer niet", zei hij vandaag.

Ahmad Wali Karzai, voorzitter van het parlement van de provincie Kandahar, wordt al jaren in verband gebracht met drugshandel. Hij bleef echter buiten schot, omdat onomstotelijk bewijs ontbrak.

Van Hummel wint in Zwolle

Kenny van Hummel heeft het Zwolse criterium gisteren gewonnen. Het Peperbus Profspektakel was een prooi voor de in Elden wonende renner van Skill-Shimano. Hij bleef Franco Pellizotti (bolletjestruiwinnaar van de Tour dit jaar) en Bram Tankink voor.

Van Hummel beleefde dit jaar zijn debuut in de Tour de France en was lang de rodelantaarndrager (laatste in het klassement). De Skill-renner reed in de bergen bijna gehele etappes in zijn eentje en kwam vaak net binnen de maximale tijd binnen. Na een val in de afdaling van de Col de Saisies moest hij toch afstappen. Een open knie zorgde voor een aanal hechtingen, en een verplichte periode rust. Van Hummel kon de eerste criteriums net na de Tour niet rijden, maar hij mocht het startschot geven in de Ronde van Boxmeer.

Analist: "Effect prijsverlaging consoles zal tegenvallen"

De economische crisis heeft dit jaar ook zijn sporen nagelaten in de gamesindustrie. De verkoopcijfers van met name de Wii en PlayStation 3 lopen in Amerika flinkt terug -de Xbox 360 boekte onlangs nog een recordgroei- en ook de softwareverkopen gaan flink achteruit. Veel mensen verwachten dat een prijsverlaging van de consoles hier wel wat aan kan doen, maar analist Doug Creutz denkt dat het effect van zo'n verlaging flink overschat wordt. De druk die de economische crisis uitoefent op de consument zou er wel eens voor kunnen zorgen dat zelf een lagere prijs niet genoeg is om tot kopen over te gaan.

Creuz verwacht wel dat de markt zich in september zal gaan herstellen. Op dat moment zouden namelijk de prijzen verlaagd worden en worden een aantal high-profile titels gelanceerd zoals Halo 3: ODST, The Beatles: Rock Band, Marvel Ultimate Alliance 2 en Guitar Hero 5.

Afbouw NAVO-macht Kosovo niet vanzelfsprekend

De NAVO zal haar troepenmacht KFOR in Kosovo afbouwen naarmate het land veiliger wordt. De nieuwe NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen heeft dat vandaag gezegd bij een bezoek aan Kosovo.

De NAVO heeft nu een troepenmacht van bijna 14.000 man in het nieuwe Balkanland, dat ontstond uit afscheiding van Servië. Ministers van Defensie van de NAVO-landen besloten in juni dat aantal terug te schroeven tot zo'n 10.000 man begin 2010.

"Ik wil graag benadrukken dat dit besluit samenhangt met de verbetering van de veiligheid in Kosovo", zei Rasmussen. "En ik voeg eraan toe dat ons besluit afhangt van voorwaarden."

Rasmussen, die 1 augustus Jaap de Hoop Scheffer opvolgde als NAVO-topman, zei dat de NAVO Kosovo wil blijven steunen. Het militaire bondgenootschap begon tien jaar geleden in Kosovo met 50.000 militairen. Nederland is op dit moment nog maar met een handvol militairen in Kosovo vertegenwoordigd.

"Afbouw NAVO-macht Kosovo niet vanzelfsprekend"  (foto: ANP)

Rabo: sterkere daling huizenprijs

Rabobank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 6 procent zullen dalen. Dat meldde de bank donderdag in het kwartaalbericht over de woningmarkt.

In het begin van het jaar rekende de bank nog op een daling van 3,5 procent; in mei van dit jaar was dat al bijgesteld naar 5 procent. "We hebben nu de ontwikkelingen van de huizenmarkt in het tweede kwartaal meegenomen en die waren minder gunstig dan gedacht", zei een woordvoerder.

Het aantal transacties nam in het tweede kwartaal traditiegetrouw wel toe, maar minder dan verwacht. Volgens Rabobank is het eerste kwartaal altijd het zwakste kwartaal voor de verkoop van woningen en is het tweede kwartaal beter. "Dat was nu ook wel zo, maar het verschil tussen het eerste en het tweede kwartaal was minder groot."

Ruim 20 procent van de mensen die een ander huis zouden willen kopen, heeft die plannen volgens de bank op de lange baan geschoven vanwege de crisis. "De emotie overheerst", zegt de woordvoerder. Mensen zijn bang dat ze hun eigen huis niet kwijtraken of dat ze hun baan en daarmee hun inkomen kwijtraken.

Eerdere reportage EénVandaag over de Nederlandse huizenmarkt (Deel 2)

Nu stop ik ťcht (6)

“Ik vind trouwens dat je de laatste tijd erg veel drinkt Pien. Het is Huibert ook opgevallen, op de verjaardag van pa.” Pien wordt kwaad. Ze wordt woest. Al die weken dat ze met zichzelf het gevecht tegen de alcohol is aangegaan worden in één klap teniet gedaan door die opmerking van haar zus.
”Zo, víndt Huibert dat?” Ze beent naar de kamer, direct gevolgd door een angstige Floor.

Beachvolleyduo in herkansing door

Merel Mooren en Marloes Wesselink moesten na een nederlaag in de eerste ronde hopen op de herkansing op het World Tour-toernooi beachvolleybal in Kristiansand, Noorwegen. De eerste herkansingsronde hebben de dames overleefd.

De Nederlandse vrouwen moesten het opnemen tegen Alice Rohkamper en Heike Jensen. De Australische dames werden met 21-14 en 21-16 onderuit gespeeld.

Vandaag nemen Mooren en Wesselink het op tegen Angela Vieira and Vivian Cunha uit BraziliŽ. Er doen geen Nederlandse herenteams mee in Kristiansand.

Artis legt geboorte zeepaardjes vast

De Amsterdamse dierentuin heeft woensdag de geboorte van enkele honderden zeepaardjes op film weten vast te leggen . Dat er zeepaardbaby's ter wereld komen is op zich niet zo bijzonder, wel dat het wordt gefilmd. De beesten zijn namelijk erg schuw en ze zoeken dan ook het liefst een rustig plekje uit voor de bevalling.

Bij zeepaardjes zijn het overigens niet de vrouwtjes, maar de mannetjes die baren. Tijdens de paring leggen de vrouwtjes de eitjes in de buidel van het mannetje. Die bevrucht de eitjes en broedt ze vervolgens uit. Aangezien de pasgeboren baby's nog te klein zijn, zijn ze nog niet te zien voor het publiek, maar zitten ze in een beschermde ruimte.

Siereveld verruilt Hoek voor Belgisch avontuur

Giovanni Siereveld wordt prof in BelgiŽ. De verdediger van zaterdaghoofdklasser Hoek tekende namelijk een tweejarig contract bij Eendracht Aalst, spelend op het derde niveau in BelgiŽ.

Siereveld, die volgende week 25 wordt, zou beginnen aan zijn derde seizoen bij Hoek. De club haalde hem in de zomer van 2007 weg bij provinciegenoot Kloetinge. In Hoek ontwikkelde Siereveld zich dusdanig goed, dat er al snel interesse van diverse BVO's uit Nederland en BelgiŽ kwam. Siereveld heeft dus nu gekozen voor Eendracht Aalst, waardoor Hoek drie weken voor de start van de competitie een sterkhouder verliest.

In de Zeeuwse krant PZC legt Siereveld zijn keuze als volgt uit: "Het is een prachtige kans om een stap hoger te zetten, hoewel ik het jammer vind voor Hoek. Ik ga naar een club waar het nog net iets professioneler is dan bij Hoek. Bovendien heeft Aalst een zekere status." De Vlissinger hoopt over acht dagen zijn overschrijving binnen te hebben.

Dominique van Dijk kan tekenen in Canada

Dominique van Dijk kan een contract tekenen in Canada. Toronto FC heeft de aanvallende middenvelder een aanbieding gedaan.

De 29-jarige Van Dijk was de afgelopen dagen al op proef in Canada. Toronto FC, dat speelt in de Major League Soccer in de Verenigde Staten, was snel overtuigd van zijn kwaliteiten. Na de eerste training deed de club hem al een aanbieding, die Van Dijk nu in beraad heeft.

De Groninger, die vorig seizoen was verhuurd aan FC Volendam, is momenteel clubloos. Go Ahead Eagles verlengde zijn verbintenis niet. De stijvolle voetballer speelde 258 competitiewedstrijden in Nederland. Hij deed dit voor FC Groningen, SC Cambuur, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en FC Volendam. Van Dijk scoorde 36 goals.

Deense politie pakt Irakezen op in kerk

De Deense politie heeft vandaag een kerk in een wijk van de hoofdstad Kopenhagen bestormd en zeventien Iraakse asielzoekers die er hun toevlucht hadden gezocht, aangehouden. Volgens ooggetuigen waren ongeveer vijftig agenten bij de ontruiming van de kerk in de wijk Norrebro betrokken.

De agenten lieten dertien vrouwen en kinderen in het gebedsgebouw ongemoeid.

Voor de kerk kwam het tot schermutselingen tussen agenten en betogers die het voor de asielzoekers opnamen. Vijf demonstranten werden opgepakt en kort daarna vrijgelaten, nadat de agenten hun persoonsgegevens hadden genoteerd. Vanavond vindt een nieuwe demonstratie plaats.

De predikant van de kerk, Per Ramsland, zei verbijsterd over de inval te zijn. "Ik heb me in in mijn dromen nooit kunnen voorstellen dat zoiets zou gebeuren", zei hij. De lutherse bisschop van Kopenhagen heeft de autoriteiten om opheldering gevraagd.

AGOVV laat Bokila niet naar Heerenveen vertrekken

SC Heerenveen heeft een eerste bod gedaan op AGOVV-spits Jeremy Bokila. De club uit Apeldoorn heeft dit echter afgewezen. Onlangs werd al bekend dat de Friezen interesse hadden.

Dit leidde dus tot een concreet bod. SC Heerenveen had de geboren Congolees willen kopen om hem direct weer te verhuren. FC Emmen, waarmee de Friezen een samenwerkingsverband hebben, was dan de belangrijkste kandidaat om de 21-jarige spits te huren. AGOVV wenst de topscorer van vorig seizoen, die in 65 duels in de Jupiler League 21 keer scoorde, echter niet te laten gaan.

Basketballers Amsterdam toch kampioen

Nu is het eindelijk officieel: de basketballers van EclipseJet MG Amsterdam mogen zich landskampioen van 2008/2009 noemen. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) nam daarmee het advies van de Commissie van Beroep over.

In de finale van de play-offs werd Orien Greene op het gebruik van cannabis betrapt. De Amsterdamse speler werd geschorst daarvoor, maar ondanks dat stelde de club hem nog twee keer op. Noch de speler noch de club waren op de hoogte van de opgelegde schorsing.

De Geschillen- en de Tuchtcommissie van de NBB hadden eerder al vastgesteld dat het melden van de schorsing pas op 22 mei gebeurd was en dat Amsterdam daarom de regels toch niet overtreden heeft. De beroepscommissie beaamde dat, waarna het NBB-bestuur EclipseJet MG de landstitel toekende.

Piquet jr. hangt vuile was wederom buiten

Nelson Piquet jr. heeft wederom de aanval geopend op zijn voormalige Renault-teambaas Flavio Briatore. Deze ontsloeg de Braziliaan na de Grand Prix van Hongarije wegens de tegenvallende resultaten. Piquet. jr beschuldigde de flamboyante Italiaan al eerder van een gebrek aan kennis van de F1.

"Hij snapt niets van de sport," zei Piquet jr. tegen Autosport. "Misschien dat mijn positie door alle dingen hem niets kon schelen, maar hij wist totaal niet wat er in het team gebeurde. Als je naar de pitradio luistert, dan weet je dat het gewoon een lachwekkende vertoning. Hij heeft geen idee van wat er zich in de race zich afspeelt. Soms vraagt hij of een coureur slicks of regenbanden wil, terwijl het wel duidelijk is."

"Iedereen weet dat zijn ego groter is dan van wat dan ook. Het gaat hem om het uiterlijke vertoon. Hij kan nog zo'n goede zakenman zijn, maar het Formule 1-team is zonder hem beter af. Toen ik begon zou hij alle meetings en briefings bezoeken, maar als je het zakelijke gedeelte weghaalt, dan zegt hij dingen die nergens op slaan."

"Het enige dat hij goed voor het team doet is de relatie met Bernie en de FIA. Voor de rest weet hij niet wat er speelt. Het is net zoiets als luisteren naar wat mijn zus over de auto te zeggen heeft. Pat Symonds is degene die weet waar het in het team allemaal om draait."

Briatore wil geen commentaar geven op de nieuwste uitlatingen van Piquet jr. die er geen spijt van heeft dat hij in de aanval tegen de Italiaan is gegaan. "We mogen zeggen wat we willen en ik zie niet in waarom niet meer rijders dat doen. Het was voor iedereen belangrijk om te weten wat er speelde en niet zoals andere coureurs dingen achter te houden, omdat ze vrezen dat anders hun carriŤre in gevaar komt."

President KroatiŽ wil macht kerk intomen

President Stjepan Mesic van Kroatië heeft de Rooms-Katholieke Kerk in het Oost-Europese land opnieuw tegen zich in het harnas gejaagd.

In een interview, dat de radio gisteren uitzond, keerde hij zich tegen de "bevoorrechte" positie van de kerk en stelde hij voor kruisbeelden uit gebouwen van de staat, kazernes en politiebureaus te verwijderen. "Alleen het wapenschild en mogelijk de vlag en niets anders kan daar worden gebruikt", zei de president, die eerder al blijk heeft gegeven van zijn kritiek op de macht van de kerk.

Mesic is een oorlog tegen de kerk begonnen, schreef de krant Vecernji list vandaag. De vooraanstaande katholieke theoloog Adalbert Rebic noemde de uitlatingen van de president gevaarlijk.

Bij de laatste volkstelling, in 2001, noemde rond 90 procent van de 4,4 miljoen Kroaten zich rooms-katholiek. Er zijn kleine minderheden van orthodoxe christenen, moslims en joden. De ambtstermijn van Mesic loopt eind dit jaar af. Hij mag zich niet voor een nieuwe termijn kandidaat stellen.

GeenStijl filmt douchende vrouw

De website GeenStijl heeft een filmpje geplaatst waarin cameraman Dennis een nietsvermoedende vrouw filmt, terwijl ze aan het douchen is. Dit om camping Ginsterveld te testen of de douches gluurproof zijn.

Rutger laat de cameraman met een handycam de vrouwendouches ingaan om over de muur te filmen in de aanliggende douche, waar een vrouw staat te douchen. 

De vrouw heeft inmiddels een bericht achtergelaten op de voicemail van de website en gaat juridische stappen ondernemen tegen het filmpje. Rutger meldt op Twitter dat het allemaal storm in een glas water is. "Oude media bellen de redactie over het waarom van meisje filmen in douche. Of dit nu het nodeloos kwetsen is. Zucht! WE TONEN TOCH IETS AAN," aldus Rutger.

Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

Celstraf voor pikante sms'jes

In de Chinese provincie Henan staat voortaan een gevangenisstraf van vijf dagen voor het sturen van sms'jes met een erotische getinte inhoud. Het naar elkaar toesturen van erotische berichten of foto's is een trend geworden in de provincie en daarom is besloten het te verbieden.

De provincie vindt dat het zogenoemde 'sexting', een woordspeling op texting, onder ongewenste intimiteiten valt. Sexting wordt op verschillende plaatsen in de wereld steeds populairder, met name onder jongeren. 

Ook in de Verenigde Staten is sexting verboden, omdat het 'kinderporno' zou zijn. In Pennsylvania werden eerder al zes studenten opgepakt nadat ze elkaar pikante foto's hadden gestuurd.  

 

Amerikaanse consument trapt op de rem

Ondanks dat een meerderheid van de economen zegt dat de recessie in de VS voorbij is, vielen vandaag gepubliceerde cijfers over de detailhandelsverkopen en werkloosheidsaanvragen fors tegen. De omzet van de detailhandel in de VS daalde met 0,1 procent op maandbasis in juli. Dit was een tegenvaller, er werd gerekend op een toename van 0,8 procent.

De omzet van de detailhandel exclusief auto's (Core Retail Sales) ging 0,6 procent onderuit in juli. Hier werd door economen op een toename van 0,2 procent gerekend.

De cijfers laten zien dat de Amerikaanse consument steeds harder op de rem trapt. Dit komt mede door de oplopende werkloosheid en de verminderde mogelijkheid om creditcardschulden aan te gaan.

De cijfers zijn slecht nieuws voor de Amerikaanse economie, dat voor 70 procent op consumentenuitgaven drijft. Ook de werkloosheidsaanvragen vielen hoger uit dan verwacht. Deze stegen met 8.000, terwijl er een daling van -5.000 was voorspeld.

Detailhandelsverkopen VS over juli vielen tegen

Economen: recessie VS voorbij

Een meerderheid van de economen zegt dat de Amerikaanse recessie voorbij is. Dit blijkt uit een enquête van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal onder 47 economen. Een kleine groep economen ziet de recessie in de loop van dit jaar eindigen, en slechts één econoom denkt dat de recessie pas medio 2010 zal eindigen.

De Amerikaanse werkloosheid, nu op 9,4 procent, zal naar verwachting van de economen pieken rond het nieuwe jaar op 9,9 procent. Wanneer de Amerikaanse centrale bank, de Fed, de rente zal verhogen zijn de meningen echter zeer verdeeld. 


Barrichello blij met herstel Massa

Formule 1-coureur Rubens Barrichello is blij dat zijn landgenoot Felipe Massa voorspoedig herstelt. De Brawn GP-rijder bracht gistermiddag door bij de Ferrari-coureur die herstelt van de verwondingen aan zijn schedel die hij in Hongarije opliep toen er een veer van de auto van Barrichello afbrak.

Beide coureurs zijn bevriend met elkaar en na het ongeval is dit niet veranderd. Barrichello zei op zijn Twitteraccount: "Ik heb de middag met Felipe doorgebracht en hij maakt het goed en is gelukkig nog dezelfde als voor het ongeval." Over de terugkeer van Massa in de Formule 1 wilde Barrichello het nog niet hebben. "Met betrekking tot de comeback van Felipe in de Formule 1 moeten we geduld hebben. Hij moet 100% in orde zijn voordat hij weer gaat rijden."

Fans geld terug na wisselen rugnummer

Arsenal-aanvaller Nicklas Bendtner is wel heel erg gesteld op zijn fans. De Deense spits besloot onlangs zijn rugnummer 26 in te ruilen voor een tricot met nummer 52. Fans van Bendtner die nu een gloednieuw shirt hebben met een verkeerd rugnummer krijgen hun geld terug.

"Het betekent veel voor me dat fans mijn naam en nummer dragen en ik wil niet dat ze schade oplopen doordat ik een ander nummer heb genomen", aldus de spits op de website van zijn club.

Fans die kunnen aantonen dat ze deze zomer bij een officiële Arsenal-shop een shirt van Bendtner met rugnummer 26 hebben gekocht, krijgen van de Deen geld om het shirt te laten bedrukken met zijn nieuwe nummer.

Waarom Bendtner opeens van rugnummer wisselt blijft overigens redelijk onduidelijk. De Deen verklaart op de site van Arsenal dat het getal 52 "een speciaal nummer is. Hopelijk brengt het me geluk," zo stelt de Deen.


Nieuw rugnummer  (foto: DAG)

Polen redden zich goed in Nederland

De meeste Polen (twee derde) die in Nederland werken, zijn van plan na verloop van tijd weer terug te keren naar Polen. Toch doen zij wel moeite in de Nederlandse samenleving te integreren. De meesten hebben dagelijks (44 procent) of wekelijks (20 procent) contact met de de buren. Taal vormt wel een probleem, maar meer dan de helft weet zich prima te redden met Nederlands of Engels.

Dit blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo heeft verricht in opdracht van onder meer uitzendkoepel ABU en van Popolsku, een Poolse krant in Nederland. Aan het onderzoek hebben ruim vierhonderd Polen meegewerkt die in of na 2000 naar Nederland zijn gekomen.

De meesten hebben een middelbare of hogere opleiding. Drie op de tien Polen werken naar eigen zeggen onder hun niveau en bijna de helft (48 procent) werkt op een ander terrein dan waarvoor hij of zij is opgeleid.

Vlaams geduld over Schelde-uitdieping is op

De Vlaamse premier Kris Peeters heeft de Nederlandse ambassadeur in België vandaag gezegd dat zijn geduld op is met uitstel van de uitdieping van de Schelde. Het uitstel kost de Antwerpse haven 70 miljoen euro gederfde inkomsten per jaar.

De verdieping zou volgens een verdrag dit jaar klaar moeten zijn. Maar het lijkt onhaalbaar dat Nederland de Westerschelde die termijn haalt. De Raad van State heeft recent een streep gezet door de vergunning.

Peeters had vandaag de ambassadeur ontboden, wat zeer uitzonderlijk is. "Ons geduld is op", zei Peeters na afloop. "Ons signaal is hier: Nederland voer het verdrag uit, zoals wij hebben gedaan."

De Belgische deelstaat Vlaanderen en Nederland gaan nu formeel overleg voeren over een oplossing voor de vertraging.

Ecclestone: "Race in MaleisiŽ start uur eerder"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft besloten dat de Formule 1-race in MaleisiŽ op het circuit van Sepang volgend jaar een uur eerder zal gaan starten. Dit jaar moest de race halverwege stilgelegd worden wegens zware regenval en kon wegens de invallende duisternis niet herstart worden.

Daarom wilden de Maleisische officials dat de race veel eerder op de dag gehouden zou worden, iets wat Ecclestone tot nu toe weigerde. Hij is nu overstag gegaan door de race nu om 16:00 plaatselijke tijd van start te laten gaan. Eerder wil de Brit de race niet houden, omdat dan de Europese televisiekijkers de race niet willen volgen omdat deze dan te vroeg op de dag gehouden wordt.

"We zijn dit in Singapore begonnen en hebben een extra race toegevoegd omdat het niet goed voor de TV-kijkers in Europa was. In AustraliŽ hadden we net als in MaleisiŽ een race in de schemering, dus misschien zijn we bij die laatste wat ver gegaan en zijn we op de regen gestuit. Maar ik denk dat het in het algemeen goed is wat we doen. Het is goed voor de promoters en voor de evenementen zelf dat ze in de avond gehouden worden in plaats van overdag."

'AC Milan denkt aan Drenthe'

Het Italiaanse Corriere dello Sport meldt dat AC Milan overweegt om Royston Drenthe voor een seizoen te huren van Real Madrid.

Milan zit momenteel niet lekker in de spelers die aan de linkerkant uit de voeten kunnen en zijn daarom druk op zoek naar versterkingen. Gareth Bale van Tottenham Hotspur werd reeds als belangrijke kandidaat genoemd. Mocht de jongeling uit Wales niet haalbaar zijn, dan zou Drenthe in beeld komen.

Officieel contact over een huurovereenkomst is er nog niet geweest tussen beide clubs, maar Corriere dello Sport verwacht dat Milan op zeer korte termijn Real Madrid zal benaderen over Drenthe. Naar verluidt willen de Italianen drie ŗ vier miljoen euro op tafel leggen voor de voormalig Feyenoorder.

Bij Real Madrid lijkt Drenthe echter weer een toekomst te hebben onder trainer Manuel Pellegrini. Door de blessure van Marcelo en het vertrek van Gabriel Heinze is de Nederlander in beeld om de linksbackpositie bij De Koninklijke in te gaan nemen. Drenthe mocht onlangs mee met de selectie van Real Madrid, dat een oefentrip afwerkte in Canada en de Verenigde Staten.

Palyama kansloos tegen olympisch kampioen Lin Dan

Dicky Palyama heeft in de achtste finale van het WK in Hyderabad, India, verloren van de Chinees Lin Dan. In de eerste game was de olympische kampioen van 2008 veel sterker dan de Nederlandse nummer 18 op de wereldranglijst.

Na het 11-21 verlies leek het met Palyama (31) de goede kant op te gaan. Hij bleef bij tot 4-5 maar daarna liep Lin Dan - een van de grote favorieten voor de wereldtitel - in ťťn ruk uit naar 4-13. Bij 8-20 stribbelde Palyama nog even tegen, maar met opnieuw 11-21 was het in een half uur bekeken. Palyama was de laatste Nederlander in het toernooi.

Dicky Palyama: "Ik heb zeker niet slecht gespeeld, maar ik ben toch wel een beetje teleurgesteld. Hij had namelijk letterlijk op alles een antwoord en dan kun je je uiterste best doen, maar je komt er gewoon niet aan. Er zijn twee spelers in de wereld die boven alle anderen uittorenen. Lin Dan is er een van. Tegen de andere acht toptienspelers heb ik kansen." Over zijn toernooi is hij tevreden: "Ik heb een mooie overwinning behaald op Bao Chunlai. Dat geeft mij motivatie en zelfvertrouwen om door te gaan. Mijn doel vorig jaar was om terug te komen in de top-16 van de wereld en dat is misschien nu al gelukt."

De analyse van technisch directeur Martijn van Dooremalen: "Van meet af aan was Lin Dan de sterkste. Hij liet Dicky geen moment in de wedstrijd komen. Hij speelde zeer aanvallend, lokte Dicky naar het net en dan scoorde hij regelmatig." Van Dooremalen over Palyama's toernooi: "Hij heeft in de eerste ronde een fantastische overwinning behaald op de Chinees Bao Chunlai. Zijn winst tegen de Zweed Hurskainen was verwacht. Ik vind dat Dicky een prima toernooi heeft gespeeld. Verliezen van Lin Dan is normaal."

Taiwan vraagt om hulp na tyfoon

Taiwan heeft de internationale gemeenschap om hulp gevraagd bij het redden van zeker tweeduizend mensen die van de buitenwereld zijn afgesloten door aardverschuivingen na de tyfoon Morakot. De Taiwanese autoriteiten zeiden dat ze vooral behoefte hebben aan grote vrachtvliegtuigen, aldus het Taiwanese persbureau CNA vandaag.

Taiwan heeft de vliegtuigen nodig voor het vervoeren van graafmachines naar gebieden die zijn getroffen door het natuurgeweld. De graafmachines en ander materiaal zijn onder meer nodig voor het heropenen van wegen die door aardverschuivingen onbegaanbaar zijn geworden.

De tyfoon Morakot, die het afgelopen weekeinde over de eilandstaat in het oosten van Azië raasde, heeft in Taiwan zeker 108 levens geëist. Meer dan zestig mensen worden vermist.

President Ma Ying-jeou reisde gisteren en vandaag naar de door de tyfoon getroffen gebieden in het midden en zuiden van Taiwan. Hij vreest dat het dodental verder zal oplopen.

Tijdens een bezoek vandaag aan de zuidelijke regio Tainan werd Ma geconfronteerd met woedende overlevenden van het natuurgeweld. De bewoners verwijten de regering dat ze veel te weinig heeft gedaan voor de slachtoffers van het natuurgeweld.

Het leger heeft 34.000 militairen ingezet om de inwoners van de getroffen gebieden te helpen. Met helikopters droppen militairen voedsel en medicijnen in van de buitenwereld afgesloten dorpen in het zuiden en midden van Taiwan. Sinds het weekeinde zijn zeker 14.000 mensen geëvacueerd.

'Grieppoli Amsterdam heeft geen zin'

Het opzetten van een speciale poli voor Mexicaanse griep in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is geen verstandige zet geweest. Dat vindt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De poli is gisteren geopend.

"Het heeft niet veel zin”, stelt een woordvoerster bij het RIVM namens directeur Roel Coutinho. Het initiatief van het ziekenhuis druist ook in tegen het beleid van het RIVM. "Als je griepverschijnselen hebt, moet je vooral thuis blijven en uitzieken en niet in een wachtkamer plaatsnemen", aldus de woordvoerster.

Amsterdam: Voetbalwet functioneert niet

De huidige wet die supportersgeweld rond voetbalwedstrijden moet voorkomen, functioneert niet. Ook bij interlands moet er een meldplicht komen voor supporters van de harde kernen van Nederlandse clubs, om rellen in de toekomst te voorkomen. Dat zegt locoburgemeester Lodewijk Asscher van Amsterdam donderdag in een interview met Het Parool.

Asscher doet de uitspraken naar aanleiding van ongeregeldheden rond de oefenwedstrijd Nederland-Engeland van woensdag in Amsterdam. "Hoe kan het dat leden van de harde kern van clubs uit Nijmegen, Tilburg, België en Engeland met de bus naar Amsterdam kunnen komen? Dit soort krankzinnige misstanden moet voorkomen worden. Mensen van wie we weten dat ze niet deugen, moeten zich in hun woonplaats melden."

Andere oplossingen lees je hier.


Asscher: "Voetbalwet functioneert niet"  (foto: ANP)

Connie: Scheiding was mijn idee

Connie Breukhoven heeft gisteren in SBS Shownieuws gereageerd op haar scheiding van Hans Breukhoven. De voormalige zangeres zegt dat zij degene was die het initiatief nam om er na 21 jaar een einde aan te maken. 'Het voelde alsof ik een marathon aan het lopen was, waar maar geen einde aan kwam. Nu heb ik dan eindelijk de finish bereikt.' Het echtpaar woonde de afgelopen vier jaar al apart van elkaar.

Connie benadrukt dat zij en Hans in harmonie uit elkaar gaan. 'Ik heb geen rancune jegens Hans. Voor mij is hij nog steeds de meest geweldige man ter wereld.'

Connie, die bekend werd als zangeres Vanessa, en de directeur van de winkelketen Free Record Shop traden op 20 november 1987 in het huwelijk. Connie Breukhoven behoudt haar achternaam


Connie en Hans Breukhoven  (foto: DAG)

WK hockey -21: 3e, 4e dag medailleronde

Harde beslissingen zijn niet gevallen op de tweede speeldag van medaillepoule F, de groep van Jong Oranje. Alles is nog open. Hier een overzicht van wat er gebeurde op dag acht en negen (de derde en vierde dag van de medailleronde) van het WK hockey onder 21 jaar in Boston.

Derde dag medailleronde

Poule F
Nederland ging de ongelijke strijd aan met Zuid-Afrika, de zwakke broeder uit de poule. Jong Oranje liet geen spaan heel van deze tegenstander en won met 7-0. De Nederlandse meiden staan nu op 12 punten, Zuid-Afrika heeft nog altijd geen punten gescoord.

ArgentiniŽ en Nieuw-Zeeland wisten ťťn ding zeker toen ze maandag tegen elkaar speelden: er moest gewonnen worden. Voor de verliezende ploeg zouden de halve finale-kansen verkeken zijn. De Argentijnse talenten hadden deze boodschap het beste begrepen en wonnen met 5-2. Daarmee komt de Zuid-Amerikaanse ploeg op 9 punten, de Nieuw-Zeelandsen bleven op 6 steken.

Duitsland wist daarna - ondanks een 2-0 voorsprong - niet te winnen van China (2-2) en daardoor is Oranje de nieuwe leider in poule F. De Duitse dames hebben nu 11 punten, Nederland 12. Daarmee gaat Nederland naar de halve finale.

Poule G
Ook in de verliezerspoule werd er nog gespeeld op maandag. De oersaaie confrontatie tussen Spanje en Litouwen werd simpel gewonnen door de Spaanse meiden (5-2). De bondscoach van Litouwen verklaarde later dat hij zijn ploeg wilde sparen voor het duel tegen Frankrijk. De Spaanse ploeg heeft nu 9 punten, Litouwen 3.


Vierde dag medailleronde

Poule E
Op dinsdag was het weer de beurt aan Poule E om te spelen. Korea trad aan tegen India, wat in de tweede helft in het voordeel van Korea werd beslecht: 3-2. Daarmee komt Korea op 13 punten, de IndiŽrs blijven op 6 punten hangen. AustraliŽ had moeite met Engeland, en uiteindelijk bleef het na alleen in de eerste helft gescoord te hebben, op 1-1 staan. Engeland heeft nu 11 punten, de Hockeyroos 8. Engeland en Korea gaan na Jong Oranje ook naar de halve finale.

De Verenigde Staten hadden een makkelijke wedstrijd tegen Chili: 4-0 voor de Amerikanen. Die laatste hebben nu 9 punten, de Chilenen blijven op de 3 punten die ze gehaald hebben in de poulefase.

Poule G
In de verliezerspoule speelde dinsdag Litouwen tegen Frankrijk, wat de Fransen uiteindelijk wisten te winnen. Het werd 1-2, waardoor Frankrijk op 6 punten komt en Litouwen blijft op 3 punten. Spanje gaat daar aan de leiding met 9 punten.

Pre-order editie Dragon Age: Origins onthuld

Over een paar maanden lanceert Electronic Arts de nieuwste RPG van BioWare: Dragon Age: Origins. Uiteraard kan zo'n game niet gelanceerd worden zonder een collector's edition en deze heeft de ontwikkelaar vandaag dan ook onthuld. Naast de game krijg je in deze versie een stoffen kaart van de wereld, de soundtrack en een making-of DVD, drie exclusieve items om te downloaden, een unlockable quest met unlockable characteren een stukje armor dat ook te gebruiken zal zijn in Mass Effect 2.

Voor de laatste twee hoef je de CE niet te kopen. Beide zullen te downloaden zijn met een code die je krijgt als je de game koopt. De extra quest zal ook los te koop zijn voor $15, mocht je niet de game nieuw uit de schappen halen. Er is bij dit alles nog maar ťťn groot nadeel, momenteel is deze CE alleen bevestigd voor Amerika. Nederlanders krijgen slechts twee ingame ringen die wat bonussen geven. We hebben contact gezocht met EA en zodra we meer weten, dan horen jullie het.

Dragon Age: Origins staat gepland voor een release op PC en Xbox 360 begin november, later die maand zal ook de PlayStation 3-versie volgen.

Sega tevreden over verkoopcijfers The Conduit

Er wordt veel geklaagd over het aanbod op de Wii, volgens "hardcore gamers" zijn er namelijk niet genoeg "echte games" op Nintendos console. Sega gaat daar al langer tegenin met House of the Dead, MadWorld en onlangs The Conduit. Hoewel de verkoopcijfers van de eerst genoemde titels niet om over naar huis te schrijven waren doet The Conduit het nu toch beter. Sega heeft 300.000 exemplaren verscheept, waarvan inmiddels de helft verkocht is en de game verkoopt nog steeds best redelijk. COO Mike Hayes is daar erg tevreden mee, de Wii-markt zit namelijk in een dip en een constante verkoop is dan altijd goed.

"We actually regard The Conduit as a success," zei Hayes in een gesprek met Wired, "We shipped 300,000 units, sold through half of those and now it’s at the point where it’s selling consistently at a time when Wii sales are generally depressed in the marketplace."

Volgens Hayes is het niet echt een probleem als een game geen miljoenen verkoopt op de Wii. De ontwikkelingskosten liggen vele malen lager dan op de Xbox 360 of PlayStation 3 waardoor je als ontwikkelaar meer risico kunt nemen en ook minder hoeft te verkopen. De markt voor shooters mag dan een niche zijn, door de enorme omvang van de Wii installed base is een niche nog steeds genoeg voor succes.


Met 150k verkochte exemplaren een succes

Engelaar niet in topper tegen Ajax

PSV kan komende zondag in de topper tegen Ajax hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op middenvelder Orlando Engelaar. De van Schalke 04 overgekomen Engelaar heeft nog teveel last van een knieblessure en de kans dat hij zondag kan spelen is erg klein.

Door zijn knieblessure verscheen Engelaar deze week nog niet op het trainingsveld. De medische staf van PSV acht de kans minimaal dat hij zondag in actie kan komen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Mogelijk mist Engelaar ook de heenwedstrijd in de vierde voorronde van de Europa League tegen Bnei Yehuda uit IsraŽl. De middenvelder liep zijn blessure op in de uitwedstrijd tegen Cherno More Varna. Op het kunstgras van Burgas verrekte Engelaar de binnenband van zijn linkerknie.

De artsen zeggen dat er niets is gescheurd, maar dat dit wel zou kunnen gebeuren als Engelaar te snel weer in actie zou komen.

Slimme taktieken in Pro Evolution Soccer 10 gameplay trailer

Vorig jaar werd voor het eerst in jaren FIFA 09 door de meeste gamers beter bevonden dan zijn PES-variant. Uiteraard laat Pro Evo het hier niet bij zitten en ze hopen dan ook met Pro Evolution Soccer 10 de harten van de vele voetballiefhebbende gamers terug voor zich te winnen. Vandaag zien we in wat gameplay-materiaal hoe we de tegenstanders te slim af kunnen zijn door verschillende taktieken te gebruiken.

No N00b Boyfriends allowed

N00b vs AI script vs Super Mario World

Vandaag heben we voor jullie twee opmerkelijke video's van het internet geplukt.

Video nummer ťťn is afkomstig van een zekere Robin Baumgarten, IT student in Londen.
"Waarom zelf urenlang ploeteren om door een level te komen, als je het ook door door een computer kunt laten doen?", moet Baumgarten op een avond gedacht hebben. Toen hij vervolgens hoorde dat er een 'Super Mario' wedstrijd werd gehouden, kwam ook meteen met een oplossing: een computerscript dat geheel zelfstandig een computergame kan spelen. Het resultaat is zeker niet slecht. De computer doorloopt een level van Super Mario World zonder problemen. En zelfs als het even fout dreigt te gaan, past het script zijn handelingen snel genoeg aan om de Amerikaanse loodgieter met Italiaanse roots weer op het rechte pad te krijgen.

Nu mag dit script in staat zijn om een 2d game te spelen. Wij wachten nog op het script dat ons online weet te verslaan. Tot die tijd blijft dit computerscript in onze ogen gewoon een ordinaire N00b en daar hoef je als dochter dus niet mee thuis te komen.

Hulp voor verkrachte allochtone meisjes

Het Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen en Jongeren van het UMC Utrecht gaat speciaal aan Turkse en Marokkaanse meisjes en jonge vrouwen die seksueel geweld hebben meegemaakt, traumahulp bieden. Meisjes en vrouwen van die afkomst zoeken nauwelijks professionele hulp na een aanranding of verkrachting terwijl er door een dergelijke ervaring psychische en lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Dat heeft het UMC Utrecht vandaag bekendgemaakt.

Volgens het UMC Utrecht meldden zich bij het Landelijk Psychotraumacentrum sinds 2005 zo'n 250 aangerande en verkrachte meisjes tussen de 13 en 15 jaar, voornamelijk van Nederlandse of Westerse afkomst. Van de meisjes was geen enkel meisje van Turkse of Marokkaanse afkomst, terwijl seksueel geweld onder die groep net zo vaak voorkomt. Volgens het UMC melden de Turkse en Marokkaanse meisjes zich niet omdat ze bang zijn voor ongeloof, eerwraak en stigmatisering.

Verstappen ook actief bij Bavaria City Racing

Er worden steeds meer namen bekend van coureurs die komende zondag in Rotterdam bij Bavaria City Racing in actie zullen komen. Zo zal nu ook Jos Verstappen in actie komen met een Bugatti. Eerder was de Nederlander in 2006 al actief met een A1GP-bolide.

Op het 4.600 meter lange parcours dat loopt van de Willemsbrug via de Coolsingel naar het Hofplein en terug zullen meer toppers hun opwachting maken. WRC-coureur Jari-Matti Latvala zal een demonstratie geven in de havenstad, net als tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso en de derde coureur van Red Bull Racing David Coulthard.

Kasabian-zanger heeft Mexicaanse griep

De zanger van de Britse band Kasabian heeft de Mexicaanse griep. Dat meldt The Sun vandaag. Zanger Tom Meighan zou het hebben opgelopen tijdens een tour tussen Japan en Australië. Tom heeft aan het begin van de week in het ziekenhuis gelegen en kreeg de bijbehorende symptomen.

Gitaarspeler Serge Pizzorno van de band vertelt: "We zijn allemaal zo ziek als wat. Het is vreselijk. Het is een soort virus dat we opgelopen hebben in Japan. Ik moet in mijn hotelkamer blijven." Ironisch detail is dat het laatste publiek waar ze voor gespeeld hadden verkleed waren als dokters en zusters.

De band heeft optredens geannuleerd, maar hopen dit weekend weer te kunnen spelen in Maleisië. Pizzorno vervolgt: "De dokter zei dat het een paar dagen zou duren. We moeten in onze hotelkamers blijven en rustig aan doen. We hopen snel weer te kunnen optreden, want dat is waar we hier voor komen."

De band speelt volgende week vrijdag op het Lowlands festival. Het optreden gaat vooralsnog gewoon door.

'NAC volgt Leonardo en Smolarek'

BN/De Stem meldt dat NAC Breda de transfervrije spelers Leonardo en Ebi Smolarek aandachtig in de gaten houdt.

De Bredanaars hopen de selectie op korte termijn nog te kunnen versterken. Met name in aanvallend opzicht zou trainer Robert Maaskant nog spelers willen toevoegen aan zijn huidige groep. Nourdin Boukhari leek lange tijd bij NAC te blijven, maar koos uiteindelijk voor het Turkse Kasimpasaspor.

"Natuurlijk zou ik er daar graag een vent bij hebben, ja," is Maaskant duidelijk over zijn wens. Daarbij hoopt men bij NAC dat er spelers bereid zijn om, evenals Boukhari vorig seizoen, op amateurbasis uit te komen voor de club. "Leonardo en Smolarek zijn namen die wij kennen," zegt Maaskant over beide transfervrije spelers. "Wij zitten namelijk niet stil en blijven wakker voor het geval dat er iets gebeurt. Ook wij kunnen immers nog spelers kwijtraken."

Leonardo vertrok afgelopen zomer bij Ajax en vond nog geen nieuwe club. Ebi Smolarek kreeg onlangs te horen dat zijn contract ontbonden werd bij Racing Santander.

Meer badmintonners vertrekken bij WK

Nadat zich de volledige Engelse badmintonploeg al had teruggetrokken voor het WK in het Indiase Hyderabad hebben nu zich ook twee Oostenrijkse dubbelspelers zich daar bij gevoegd. Peter Zauner en JŁrgen Koch hebben zich teruggetrokken en Mathias Boe en Carsten Mogensen de winst gegeven.

"De twee spelers hebben Hyderabad verlaten. Ze voelden zich niet veilig. Het gegeven dat het zaterdag Independence Day is en het vertrek van het Engelse team hebben hun slechte gevoelens bevorderd," luidde een verklaring van de internationale badmintonbond BWF.

De rest van de Oostenrijkse badmintonploeg zal wel blijven. "De vertrokken spelers hebben het advies van hun ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken opgevolgd. De BWF was niet van het negatief reisadvies op de hoogte."

Belgische politica naakt in blad

De Belgische Open VLD-politica Barbara Steeman doet iets dat we Femke Halsema of Rita Verdonk niet snel zien nadoen: namelijk poedelnaakt in een blad staan.

Steeman is te zien in het blad Ché waar ze compleet naakt in poseert. Zie hier de foto's (NSFW). Hier staan oudere naaktfoto's op een boot.

Het Belgische raadslid uit Lokeren: "Natuurlijk zijn er nu ook mensen die denken dat ik dit doe om stemmen te ronselen, maar dat is absoluut niet het geval. Ik doe het voor mezelf. Het is leuk om even in het middelpunt van de belangstelling te staan. Nu kan ik dit doen, over een jaar of tien niet meer."

Ook de burgemeester van Lokeren is in zijn nopjes met de shoot. "Wij zijn een open, liberale partij", zegt hij. "Iedereen doet wat hij graag doet. Ik ga daar niet moeilijk over doen. Ik heb de foto's inmiddels gezien en ik denk dat ik mag stellen dat het mooie foto's zijn."

Nadal wint eenvoudig in Montreal

Na de winst in het dubbelspel heeft tennisser Rafael Nadal nu ook zijn eerste partij in het enkelspel in Montreal gewonnen. Veel werk had de Spanjaard er in de tweede ronde niet aan, want zijn landgenoot David Ferrer gaf vroegtijdig op.

Bij een stand van 4-3 in de eerste set in het voordeel van Nadal weigerde de linkerknie van Ferrer, waardoor er een vroegtijdig einde aan de partij kwam. "Ik heb problemen met mijn knie, ik kan niet spelen. Ik heb dat probleem al sinds de voorbereiding op Wimbledon. Ik wil er nu eens goed naar laten kijken en mezelf oplappen," zei Ferrer.

Nadal vond het jammer dat hij niet meer speeltijd in zijn partij kreeg. "Ik heb meer tijd en wedstrijden nodig om mijn knieŽn te kunnen testen, maar op dit moment is alles oke. Ik heb op 100 procent van mijn huidige kunnen gespeeld, maar als je terug komt van een blessure, dan is het lastig bewegen op de baan."

"Alles is op goed, elke wedstrijd, elk punt. Het helpt me allemaal om snel weer terug te keren op mijn niveau. Morgen krijg ik weer een kans om mezelf te verbeteren," zei de voormalig nummer ťťn van de wereld die het in de volgende ronde op gaat nemen tegen de Duitser Philipp Petzschner.

Karl Hilton:"PS3-hardware is reden voor kwaliteit Haze"

De shooter Haze die een jaar geleden verscheen op de PlayStation 3 was nu niet bepaald een goede shooter. Vrij verrassend omdat de game gemaakt is door Free Radical, dezelfde studio achter het succesvolle Timesplitters. Waar ging het mis bij deze game? Karl Hilton, mede-oprichter van de studio en nu werkzaam bij Crytek, legt uit dat de game tegenviel omdat het ontwikkelteam niet kon omgaan met de PS3-hardware. Technisch is het lastig om voor de PS3 te ontwikkelen en het team liep tegen een paar struikelblokken op, waardoor ze meer bezig waren met het laten werken van de game, in plaats van ontwikkelen.

Haze had a lot of development issues which meant it wasn’t the game it should have been. A lot of them were technical issues; the PS3 is a powerful machine but a difficult one to get the best out of.

We hit a few stumbling blocks on it that meant we spent more time trying get the game running properly and less time to design the game properly.

We hoeven ons geen zorgen te maken dat de ontwikkelaars bij Crytek UK tegen hetzelde probleem aanlopen. Volgens Hilton zorgt de CryEngine er voor dat ontwikkelen een stuk makkelijk is geworden, waardoor er veel meer uit de PS3 te halen valt. We hebben het beste van Sonys console nog niet gezien, maar daar zou Crytek wel eens verandering in kunnen gaan brengen.

Toiletbezoek blijkt gelukzalig moment

Nederlanders zouden het meest genieten van een toiletbezoek. Daarna volgt een goed gesprek als een gelukzalig moment en op een derde plaats staat de natuur waar mensen vol van kunnen raken.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder duizend mensen, afgenomen door Intomart in opdracht van magazine Quest. Pas op een vierde plaats komt seks, zo blijkt uit de enquête. De vraag was 'waar we het meest van genieten'. Daarop vulde 88 procent van de ondervraagden het toiletbezoek in en 21 procent seks.

Hè, wat fijn!  (foto: ANP)

13-jarige moet solo-zeilreis uitstellen

Laura Dekker, het 13-jarige meisje uit Wijk bij Duurstede dat in haar eentje de wereld wil rondzeilen, moet haar plannen een aantal jaren uitstellen. Ook voor haar geldt gewoon de leerplicht, aldus een woordvoerster van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs).

De leerplichtambtenaar in Wijk bij Duurstede heeft inmiddels een negatief advies gegeven over de plannen van Laura. Het ministerie gaat ervan uit dat de gemeente de wet handhaaft en ervoor zorgt dat Laura gewoon op school onderwijs volgt. Afstandsonderwijs op haar boot mag niet.

Er is inmiddels contact geweest tussen ambtenaren van het ministerie van Onderwijs en van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Recordkrimp Nederlandse economie

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2009 met 5,1 procent gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze krimp is nog iets groter dan die in het eerste kwartaal die al de grootste was na de Tweede Wereldoorlog.

Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. Grootste oorzaken voor de sterke krimp van de economie waren de achterblijvende investeringen, zowel door bedrijven als door huishoudens. De export was meer dan 10 procent lager dan een jaar geleden. Het aantal banen was ruim 90 duizend lager dan een jaar geleden en, na correctie voor seizoeninvloeden, ook fors lager dan in het eerste kwartaal.

Vergeleken met het eerste kwartaal kromp de Nederlandse economie met 0,9 procent. Hierbij is rekening gehouden met werkdag- en seizoeneffecten. Het is daarmee het vijfde kwartaal op rij met een 'negatieve kwartaal-op-kwartaalgroei', meldt het CBS. "Een zo lange aaneengesloten periode van negatieve groei is niet eerder gemeten." Toch is de kwartaal-op-kwartaalkrimp minder dan de ongekend scherpe krimp van 2,7 procent in het eerste kwartaal. "Daarmee is een eerste plusje zichtbaar", aldus het CBS tijdens de presentatie vanmorgen.

De Nedelandse economie blijft achter bij die van Duitsland en Frankrijk, die het afgelopen kwartaal uit de recessie wisten te kruipen. De Duitse groei kwam uit op 0,3 procent, Dat was onder meer te danken aan hogere uitgaven van de overheid en bouwinvesteringen.

De Franse economie noteerde een groei van 0,3 procent, zo maakte minister Christine Lagarde van Financiën vanochtend bekend. Om elf uur worden de kwartaalcijfers van andere Europese landen geopenbaard.

Wolfenstein gratis als hij beter verkoopt dan Madden NFL

Lead Designer van Raven Software Manveer Heir houdt wel van een gokje, hij belooft op Twitter namelijk dat mensen die Wolfenstein kopen hun geld terugkrijgen als de game beter verkoopt dan Madden NFL 10 in augustus. Iedereen die hem volgt op Twitter en zijn bonnetje bewaart betaalt hij uit eigen zak het aankoopbedrag terug. Voor je straks naar de winkel rent, bedenk dat Madden in Amerika zo populair is als FIFA in veel Europese landen, de kans is dus niet heel groot dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Hij baseert zich namelijk op de Noord-Amerikaanse cijfers. Maar mocht Wolfenstein daar beter verkopen dan Madden, dan kom je er ook met een Europees bonnetje.

Oud-Grin medewerkers richten Outbreak Studios op

Het mooie van de gamesindustrie is dat als een bedrijf zijn deuren sluit, gepland of geforceerd, er altijd nieuwe studio's opspringen. Zo ook met het Zweedse Grin. De studio moest onlangs zijn deuren sluiten na slechte verkoopresultaten van Terminator en Bionic Commando en twintig oud-medewerkers besloten op eigen houtje verder te gaan onder de naam Outbreak Studios. Dit doen ze onder leiding van Peter Bjorklund, hij was eerder al verantwoordelijk voor de network engine van verscheidene Battlefield-titels van DICE. De nieuwe studio zal zich vooral gaan richten op games voor XBLA, PSN, PSPgo, iPhone en Games for Windows Live.


De meeste medewerkers werkten voorheen aan Terminator

Leider FARC bereid tot vredesoverleg

De Colombiaanse guerrillabeweging FARC staat open voor gesprekken met de regering over het beëindigen van het circa veertig jaar oude conflict in het Zuid-Amerikaanse land. Dat heeft FARC-leider Alfonso Cano deze week gezegd in een interview met het Colombiaanse tijdschrift Cambio.

Het is het eerste interview met de FARC-leider sinds hij vorig jaar aan het hoofd kwam te staan van de guerrillabeweging. Cano is de opvolger van FARC-oprichter Manuel Marulanda Vélez, van wie vorig jaar bekend werd, dat hij niet meer leeft.

Cano zei dat hij voorstander is "van een pollitieke oplossing" voor het conflict met de regering. Hij wil wel een aantal garanties voordat hij met medewerkers van president Alvaro Uribe rond de tafel gaat zitten. Over de aard van de garanties liet hij zich niet uit.

Negen voetbalsupporters zitten nog vast

Negen voetbalsupporters die gisterenavond zijn opgepakt rond de wedstrijd Nederland-Engeland in de Amsterdam ArenA, zitten vanochtend nog vast. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, zo liet een politiewoordvoerder weten.

In totaal hield de politie rond de oefeninterland 41 mensen aan, voornamelijk Nederlandse supporters. Zij maakten zich onder meer schuldig aan opruiing, mishandeling en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De overige supporters zijn heengezonden met boetes tot enkele honderden euro's.

  (foto: ANP)

Overlevenden tyfoon belagen president Taiwan

Woedende overlevenden in Taiwan van de tyfoon Morakot hebben vandaag president Ma Ying-jeou belaagd. De bewoners van de zuidelijke regio Tainan verweten de regering dat ze veel te weinig heeft gedaan voor de slachtoffers van het natuurgeweld.

De tyfoon Morakot, die het afgelopen weekeinde over de eilandstaat in het oosten van Azië raasde, heeft in Taiwan zeker 108 levens geëist. Zeker zestig mensen worden vermist.

President Ma bracht vandaag een bezoek aan Tainan, waar zeker 23 doden vielen. Boze bewoners probeerden bij Ma te komen. Ze verweten hem onder meer dat de regering veel te laat in actie is gekomen om mensen uit de ondergelopen gebieden te evacueren.

Het leger heeft 34.000 militairen ingezet om de inwoners van de getroffen gebieden te helpen. Met helikopters droppen militairen voedsel en medicijnen in de van de buitenwereld afgesloten dorpen in het zuiden en midden van Taiwan. Sinds het weekeinde zijn zeker 14.000 mensen geëvacueerd.

CD: Spinnerette - Spinnerette

"Spinnerette is the sound of a sweaty black leather glove holding a lollipop’s stick, shoving it into crushed glass before offering you the first lick". Althans volgens de openingszin op de eigen website van de band. Spinnerette is tevens 'Mrs. Josh Homme' aka Brody Dalle op vocalen en gitaar, gitarist Tony Bevilacqua (bandlid met Dalle in The Distillers), Jack Irons (Red Hot Chili Peppers en Pearl Jam) op drums en Alain Johannes (Eleven en half Queens Of The Stone Age). Qua aankondiging en line-up niet de minste belofte zou je zo zeggen.

'Verkoop Word in VS moet stoppen'

Microsoft maakt met een recente versie van Word inbreuk op een patent van het Canadese bedrijf i4i. De Amerikaanse rechtbank besloot daarom dat de verkoop van Word in de Verenigde Staten moet worden gestaakt.

i4i heeft patent op een aantal technieken om XML-bestanden mee te bewerken. Het bedrijf claimt dat Microsoft inbreuk op het patent maakt omdat bepaalde versies van Word XML gebruiken om bestanden op te slaan. De uitspraak houdt in dat Microsoft geen produkten meer mag verkopen die .XML, .DOCX of .DOCM-documenten kunnen openen.

Naast het verkoopverbod, moet Microsoft 277 miljoen dollar schadevergoeding betalen. Eerder oordeelde een rechter al dat i4i recht heeft op 200 miljoen dollar schadevergoeding en daar komt nu dus nog 77 miljoen bij. De softwaregigant, die van mening is dat het patent ongeldig is, gaat in beroep tegen het vonnis.

Langste hond ter wereld is niet meer

Gibson, de langste hond ter wereld, is overleden. Dit heeft zijn dierenarts, dr. Peter Walsh, gisteren bekendgemaakt in het Amerikaanse Sacramento.

Gibson was uitgerekt 2,20 meter lang. Als hij op zijn vier poten stond, was hij nog steeds 1,08 meter hoog. Dankzij die maten stond hij meer dan vijf jaar in het Guinness Book of Records.

Gibsons bazin, Sandy Hall, ontdekte in april een gezwelletje toen zij zijn teennagels aan het knippen was. Onderzoek wees uit dat Gibson kanker had. Zijn rechtervoorpoot werd meteen geamputeerd, en Gibson kreeg chemotherapie. Toch bleef de ziekte vreten aan zijn massieve lichaam.

Vorige week werden metastases in long en ruggenmerg ontdekt. Hall besloot tot euthanasie, zo meldde het tv-station CBS. "Gibson is vreedzaam ingeslapen in de liefdevolle armen van mevrouw Hall", aldus de dierenarts.


Langste hond ter wereld is niet meer  (foto: DAG)

Facebook Twitter LinkedIn

Stoere stunts en pijnlijke momenten in Trials HD trailers

Sinds gisteren is de game Trials HD op de Xbox 360 te downloaden. In deze game dien je met je motor zo snel mogelijk de meest uitdagende parcours af te leggen in een gepimpt 2D-jasje. Je zult echter tijdens het rijden veelvuldig op je plaat gaan en dat ziet er in Trials HD bijzonder spectaculair uit, net zoals de vele stunts die je uit zult moeten voeren.

Killzone 2 Napalm and Cordite

Nieuwe maps en nieuwe wapens in de derde Killzone 2 DLC

Beving ItaliŽ legt fresco bloot

'Een wonder' noemen de inwoners van de plaats L'Aquila (Italië) het. Ze bedoelen hiermee de fresco die in de katholieke kerk in het Midden-Italiaanse Onna is blootgelegd na de verwoestende aardbeving van begin april.  

Tijdens de herstelwerkzaamheden aan de muren van de kerk, werd de fresco onder een pleisterlaag ontdekt. Volgens deskundigen gaat het om een 'ongebruikelijke' fresco. De maagd Maria is namelijk boven de figuur van Christus afgebeeld. De fresco beslaat ruim vier vierkante meter en stamt uit de vijftiende eeuw. 

Michael Douglas 'kapot' door arrestatie zoon

Acteur Michael Douglas heeft erg te lijden onder de arrestatie van zijn zoon, die wegens drugshandel achter de tralies zit. "De familie is kapot en teleurgesteld in zijn recente gedrag", stelden de acteur en zijn ex-vrouw Diandra gisteren in showbizzblad People.

Het was de eerste keer dat de familie zich publiekelijk uitliet over de arrestatie van hun 30-jarige zoon. "Iedere familie die ervaring heeft met drugsmisbruik, weet hoe verpletterend dit kan zijn", stelden ze.

Cameron Douglas werd eind juli opgepakt en kan levenslang krijgen. Korte tijd later werd ook zijn vriendin in de boeien geslagen, omdat ze hem in de rechtbank een met heroïne gevulde elektrische tandenborstel toespeelde.

'De familie is kapot en teleurgesteld in zijn recente gedrag'  (foto: ANP)

Dode man aangetroffen in woning

De politie heeft gisteravond een 30-jarige man dood aangetroffen in een woning in Amsterdam-West. Ze vermoedt dat er sprake is van een misdrijf, liet een woordvoerder weten.

Agenten vonden het stoffelijk overschot rond half elf in een woning aan de Henric van Veldekehof in de wijk Geuzenveld-Slotermeer. Het huis is afgezet voor onderzoek. In dezelfde buurt werd maandagavond de eigenaresse van een kinderdagverblijf doodgestoken.

PerseÔden onzichtbaar door bewolking

Nederlanders die zich afgelopen nacht bij de sterrenwacht in Heerlen hadden gemeld om zich te vergapen aan een meteorenregen, zijn teleurgesteld weer naar huis gegaan. De Perseïden werden door regen en bewolking aan het oog onttrokken, stelde Jan Willen Souren van de sterrenwacht.

Enkele tientallen mensen waren in Heerlen uitgelopen om de meteorenregen te bekijken. Door de weersomstandigheden besloot de sterrenwacht echter om vervroegd de deuren te sluiten.

Helemaal onverwachts kwam de teleurstelling niet. Het KNMI had al gewaarschuwd voor dikke bewolking.

Belangstellenden kunnen volgend jaar overigens een nieuwe poging wagen om een glimp van de meteoren op te vangen. De Perseïden passeren elk jaar in augustus de aarde.

Zitting Veiligheidsraad over Suu Kyi afgelast

De voor vandaag geplande zitting van de VN-Veiligheidsraad over de politieke situatie in Myanmar is afgelast. Volgens diplomatieke bronnen in New York konden de vijf permanente leden het tijdens informeel vooroverleg niet eens worden over een veroordeling van het nieuwe vonnis tegen oppositieleidster Aung San Suu Kyi.

Dinsdagavond bleek ook al dat de VN-Veiligheidsraad het niet eens kon worden over een veroordeling van het vonnis. Met name China geldt als trouwe steunpilaar van de junta. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking zei later gisteren dat de wereld de soevereiniteit van Myanmar moet respecteren en dat het beter is de dialoog aan te gaan met de machthebbers in dat land.

Suu Kyi werd dinsdag tot nog eens anderhalf jaar huisarrest veroordeeld omdat zij de voorwaarden van haar huisarrest zou hebben geschonden. Als het vonnis overeind blijft, kan Suu Kyi niet deelnemen aan de verkiezingen die gepland staan voor komend jaar.

Nog geen besluit vrijlating dader Lockerbie

Er is nog geen besluit genomen over de eventuele vrijlating van de Libiër Abdelbaset Ali Mohmet al-Megrahi, die in Schotland een levenslange straf uitzit wegens zijn betrokkenheid bij de aanslag van Lockerbie. Dit heeft een woordvoerder van de Schotse regering gisteravond gezegd na berichten in de Britse media dat de zieke Megrahi vrijkomt.

Volgens de zegsman bestudeert de Schotse minister van Justitie het verzoek van Megrahi en wordt ernaar gestreefd nog deze maand een besluit te nemen. De 57-jarige Megrahi heeft prostaatkanker in de terminale fase.

Bij de bomaanslag op een Amerikaans vliegtuig boven het Schotse plaatsje Lockerbie in 1988 kwamen 270 mensen om het leven. Na jarenlange VN-sancties leverde Libië twee verdachten uit voor berechting door een speciaal Schots hof in Kamp Zeist bij Soesterberg. Een medeverdachte van Megrahi werd vrijgesproken.

CD: Diana Ross - Complete Collection

Op het moment geniet Diana Ross in ons land weer veel aandacht, natuurlijk grotendeels veroorzaakt door haar komende In Rosso-concerten. Wat is er dan beter om juist in deze periode een verzamel-cd van deze wereldster uit te brengen. Sinds kort ligt Diana Ross - Complete Collection in de winkels. 43 tracks van wereldformaat, door een zangeres van datzelfde wereldformaat ten gehore gebracht.

DVD: Terminator - The Sarah Connor Chronicles

Volgens mij kent iedereen wel de films van The Terminator. Mocht je ze nog nooit gezien hebben dan heb je er vast wel over gehoord. Maar goed, het kan gebeuren dat je er dus wel wat over gehoord hebt maar niet weet waar het over gaat. The Terminator gaat over machines die de wereld over gaan nemen. De wereld die wij als mens kennen zal er niet meer zijn. Deze robots jagen namelijk op de mens, want voor hun zijn wij ongedierte. Na een flink aantal succesvolle films, daar valt nog over te discussiŽren maar ze waren altijd goed bezocht in de bioscoop, kwam het tv-station Fox met een televisieserie. Ook weer over terminators maar dan met de invalshoek met de toekomstige leider John Conner (Thomas Dekker) en zijn moeder Sarah (Lena Headey). The Sarah Connor Chronicles speelt zich af na de gebeurtenissen in de film Terminator 2.

"Wat heb jij grote tieten!"

Ik ben nogal slecht met openingszinnen. De vrouw die op de barkruk naast mij zat, had mij dan ook al snel gevloerd met een rechtse ram tegen mijn kop.
"Misschien was het niet zo'n goede zin om mee te beginnen," dacht ik.

Knallen in Halo 3 maps

Halo: ODST komt er alweer aan dus veel mensen verwachten geen nieuwe content meer voor Halo 3 maar daar is niets van waar want Bungie gaat bij Halo: ODST nieuwe maps voor Halo 3 bundelen. Deze maps zullen op de multiplayer disc van Halo: ODST komen. Nu zijn er beelden verschenen voor deze maps die in september zullen komen.Ajacieden Amsterdam uitgezet wegens wangedrag

De politie heeft gisteravond ongeveer honderd Ajax-supporters de stad uitgezet. Ze zijn in bussen vervoerd naar een niet nader genoemde plek buiten de regio, liet een woordvoerder van de politie weten.

De voetbalfans zouden zich de hele avond hebben misdragen. Ze waren volgens de politie voortdurend uit op ruzie. De politie arresteerde verder in de binnenstad ongeveer dertig raddraaiers, vooral wegens openlijke geweldpleging. Ze sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het noodbevel om lastpakken buiten de stadsgrenzen te zetten, was mogelijk omdat locoburgemeester Lodewijk Asscher extra veiligheidsmaatregelen had getroffen rondom de oefeninterland Nederland - Engeland in de Amsterdam ArenA. Dit naar aanleiding van signalen dat diverse groepen supporters een appeltje met elkaar wilden schillen. Asscher wees daarop de binnenstad, het gebied rond de ArenA en de metrostations op de route daarnaartoe aan als veiligheidsrisicogebied. Dat betekende onder meer dat de politie er de bevoegdheid had mensen te fouilleren. De maatregelen liepen om middernacht af.

Aan het begin van de avond moest de mobiele eenheid (ME) in de binnenstad ingrijpen toen een groep van 250 tot driehonderd Nederlandse voetbalfans, vooral Ajacieden en een aantal FC Twente-aanhangers, de Engelse supporters wilde opzoeken. De ME verrichtte een aantal charges en kon daarmee een confrontatie voorkomen. De politie blokkeerde daarop de Damstraat en omsingelde een groep onruststokers totdat ze waren gefouilleerd, hun gegevens hadden achtergelaten en op film waren vastgelegd.

Het bleef de hele avond onrustig in de stad. Volgens de zegsman ging het vooralsnog om kleine vechtpartijtjes die door de ME snel de kop in konden worden gedrukt. De politie was massaal aanwezig om eventuele opstootjes tegen te gaan.

Gollum en Gimli maken hun opwachting in Risen

Deep Silver heeft een aantal van de voice-actors aangekondigd voor hun opkomende RPG Risen. Het gaat om bekende acteurs Andy Serkis en John Rhys Davies, onder velen beter bekend als Gollum en Gimli uit Lord of the Rings al werd Davies ook bekend van zijn rol in twee Indiana Jones-films. In Risen zal Serkis zijn stem verlenen aan The Inquisitor en Davies heeft zich ontfermd over Don Esteban. Maar niet alleen uit het fantasy-genre heeft Deep Silver zijn acteurs geplukt. Ook sciencefiction-actrice Lena Headey, bekend door haar rol als Sarah Connor in de TV-serie van Terminator zal een stem voor Risen inspreken.

De line-up wordt compleet gemaakt door Britse acteurs als Burn Gorman, Brendan Coyle, Damian O'Hare, Simon Greenall, Donald McCorkindale en Stuart Organ. De directie wordt gedaan door Andrew S. Walsh, die eerder ook al games als Prince of Persia en Medieval II: Total War overzag.

Vechten voor God in Hellion: Mystery of the Inquisition

Het is alweer een paar maandjes stil geweest rond de christelijke game Hellion: Mystery of the Inquisition. Nu zal ontwikkelaar Flying Fish volgende week aanwezig zijn op de Gamescom in Keulen en heeft vandaar vandaag weer twee nieuwe screenshots vrijgegeven van deze game. Hellion speelt zich af in de 13e eeuw rond de Pauselijke inquisitie. De speler speelt een soldaat van deze rechtbank, maar niet alles is wat het lijkt en al snel twijfel je aan je loyaliteiten.


Sneijder wil niet naar Inter

In de Italiaanse media kwam woensdag het bericht naar buiten dat Internazionale van plan is om Wesley Sneijder op huurbasis over te nemen van Real Madrid.

De middenvelder zelf lijkt een overgang naar de nerazzurri echter niet te zien zitten. Tegenover SBS 6 liet Sneijder weten dat hij op dit moment niet open staat voor Inter en hij voor zijn kans bij Real Madrid wil gaan. "Ik ben donderdag weer in Madrid, dus ik hoor het dan wel", aldus Sneijder. "Maar nogmaals, ik wil niet weg bij Real. Ik blijf daar knokken voor mijn plaats. Ik weet dat de transfermarkt nog ruim twee weken geopend is. Maar ik weet ook dat ik er dan nog steeds hetzelfde over denk."

Real-trainer Manuel Pellegrini nam Sneijder onlangs mee op de oefentrip van De Koninklijke naar Canada en de Verenigde Staten. Bovendien verklaarde de Chileen in de media dat hij de Utrechter graag bij zijn selectie wil houden.

Sneijder kwam in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland in de tweede helft in actie.

Het Slaapmutsje

Amanda Ewell doet het lekker in de frisse buitenlucht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1060
preview
WarioWare: Move It!
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
©FOK.nl e.a.