Pattinama verlengt contract met NAC Breda

De familie Pattinama wordt komend seizoen mogelijk door twee voetballers met een profcontract in de Eredivisie vertegenwoordigd. NAC Breda-speler Edinho Pattinama tekent vrijdag een contract bij de Bredanaars, terwijl zijn broer Jordao bij Feyenoord al een contract heeft.

Edinho is een twintigjarige aanvaller, die vorig seizoen in vijf officiële Eredivisieduels van NAC in actie kwam. De jongste van de twee krijgt in de voorbereiding de kans om trainer Robert Maaskant te overtuigen. Weet hij dit niet te doen, dan zal hij worden verhuurd.

"Dan is spelen in de Jupiler League of bij een andere club in de Eredivisie wellicht een betere optie", weet zijn vader Ton Pattinama, die betoogt in het Algemeen Dagblad. "Ook Edinho moet minuten maken."

Wellicht komen Jordao en Edinho Pattinama elkaar volgend seizoen in de Eredivisie tegen, maar het kan ook zomaar zijn dat zij in de Jupiler League in actie gaan komen. Voor Jordao geldt namelijk dat hij Mario Been voor zich moet winnen, anders rest een huurperiode bij Excelsior.