[IndyCar] Doornbos terug op het circuit

Peterselieman
Coureur Robert Doornbos is donderdag voor het eerst sinds zijn twee crashes in de trainingen in Indianapolis vorige week weer in actie gekomen. De Newman/Haas/Lanigan-coureur was nog niet meteen op snelheid, want hij kwam pas tot een 27e tijd in de training.

In die training was Mario Moraes de snelste met 222,739 mijl per uur. Doornbos kwam tot slechts 218,429 mijl per uur, terwijl Graham Rahal met 221,311 en een achtste plaats de potentie van de auto toonde. "Het was goed om weer in de auto te zitten, weer aan het werk," meldt de Nederlander op zijn site. "Het was verschrikkelijk om andere rijders op de baan te zien, terwijl ik in mijn bus zat."

"Jammergenoeg kenden we vandaag een slechte dag. We lijken met de setup van de auto de verkeerde kant op te gaan en daardoor heb ik niet genoten van het rijden van de auto. De wind was vandaag wel wat tricky. De snelheid zit absoluut in de auto, want we hebben al er al in de top elf mee gestaan. We moeten het weer vinden, want het zit wel in de auto. We gaan er vannacht hard aan werken en hopelijk hebben we morgen een betere dag."