Bilderberg-club bespreekt crisis in Griekenland

Dit weekend komen de leden van de Bilderberg-groep weer bijeen, om de momentele mondiale crisis te bepraten. Dat gebeurt in hotel Nafsika Astir in Vouliagmeni, Griekenland. Zoals altijd staat er ruim om het hotel een cordon privé-security, en mogen er het komend weekend geen andere gasten verblijven.

De driedaagse conferentie voltrekt zich in het diepste geheim. Naar verluidt zal het huidige treffen gericht zijn op de komende depressie. Volgens Bilderberg-watcher Daniel Estulin, die zegt dit jaar een uitnodigingsboekje te hebben onderschept, liggen er voor de leden twee opties op tafel, die ze met ingespannen krachten beide zouden kunnen verwezenlijken.

Estulin: “Optie één is een langdurige, gruwelijke depressie, waarin de wereld veroordeeld is tot decennia economische stagnatie, achteruitgang en grote delen van de bevolking op of net onder de armoedegrens. De tweede optie is een hevigere, maar kortere depressie, die de weg zou banen naar een nieuwe economische wereldorde, met minder souvereiniteit, maar wel efficiënter.”

Volgens Bilderberg kunnen mondiale problemen het beste aangepakt worden door een mondiale, kleine elite, die beslissingen neemt voor de rest van de wereld – een oligarchische aanpak van kapitalisme, met een nauwe, maar ondoorzichtige samenwerking tussen de top van het bedrijfsleven en de overheid.

De enige Bilderberger die ooit uit de school is geklapt, is voormalig chef van de Britse Labour-partij Denis Healey. Healey schrijft in een boek: “Om te zeggen dat we naar één wereldregering streven, is wellicht wat overdreven, maar niet helemaal onwaar. (…) Als Bilderbergers vonden we het onacceptabel om elkaar te blijven bevechten om futiele zaken. We dachten dat één uniforme gemeenschap wereldwijd een goede zaak was om na te streven.”

De leden bestaan al 55 jaar uit een selectie van gemiddeld elf dozijn staatshoofden, media-giganten, multinationals, (centrale) banken, non-profitorganisaties, denktanks en royalty. Onze eigen Beatrix gaat er al jaren heen – haar agenda is tot en met maandag leeg. Ditzelfde geldt voor de publieke agenda's van Bilderberg-president Robert Zoellick, Amerikaans minister van Financiën Timothy Geithner, Deutsche Bank-directeur Jo Ackermann, en vele anderen. Vorig jaar ging Prins Willem-Alexander voor het eerst met zijn moeder mee.

In 1977 schreef Times al over de conferentie van dat jaar. Toen waren onder andere Henry Kissinger, bondskanselier Helmut Schmidt, bankier Baron Rothschild en Margaret Thatcher onder de aanwezigen.

De club, die in 1954 in het gelijknamige hotel in Oosterbeek werd opgericht door de Poolse Robert Zelinger, onze eigen Prins Bernhard, medewerking en goedkeuring van de CIA en het Witte Huis, streefde er destijds naar om de belangen van kapitalisme, en in het bijzonder het Anglo-Amerikaanse systeem, te verdedigen.