FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 april 2009

Meerderheid nog steeds in voor Koninginnedag

Zes op de tien Nederlanders willen dat Koninginnedag behouden blijft als Willem-Alexander de troon bestijgt. Dat zegt TNS-NIPO naar aanleiding van een enquête onder ruim vijfhonderd personen.

Een derde van de ondervraagden liet weten stond onverschillig tegenover het voortbestaan van de feestdag. Vijf procent vindt dat de viering helemaal mag verdwijnen.

Koninginnedag zou bij het aantreden van Willem-Alexander wel moeten worden omgedoopt naar 'Koningsdag', beklemtoont bijna een kwart van de ondervraagden.

Zes op de tien Nederlanders zijn voor behoud koninginnedag.  (foto: ANP)

Pearl Jam in augustus naar Ahoy

Pearl Jam geeft in augustus vier shows in Europa, waaronder één in Nederland. Op donderdag 13 augustus is het Rotterdamse Ahoy het toneel voor een show van deze band. De voorverkoop begint 8 mei.

"Slechts vier Europese steden doet Pearl Jam deze zomer aan en wij zijn erg blij dat ook Rotterdam deel uitmaakt van dit handjevol optredens", aldus een woordvoerster van organisator Mojo Concerts vandaag.

Pearl Jam in augustus naar Ahoy  (foto: ANP)

Brouwerijbezoek populair dagje uit

Het op één na leukste uitje van Nederland is de Hertog Jan brouwerij in Arcen. In de top-tien, die is samengesteld door de website dagjeweg.nl, moet de brouwerij alleen Sprookjeswonderland Enkhuizen voor laten gaan.

Iets dat bijzonder gewaardeerd wordt aan het dagje uit bij Hertog Jan is de proeverij. Maar bezoekers prijzen ook de rondleiding door de Arcense brouwerij. Niet alleen vinden ze het vertelde verhaal interessant, ook stralen de medewerkers plezier in hun werk uit. Bovendien zijn de kosten voor dit uitje relatief laag tegenover andere uitstapjes.

Opvallend is dat de brouwerij met de tweede plaats hoger scoort dan een aantal bekende bestemmingen voor een dagje uit. Zo moeten bijvoorbeeld NEMO, dierenpark Emmen en de Efteling de brouwerij voor laten gaan op de ranglijst.

[Upd] Telegraaf blundert met 'alien'

Een vrouw uit het Arabische oliestaatje Qatar heeft een bijzondere foto gemaakt. Terwijl zij omringd was door talloze ooggetuigen, wist de van angst verstijfde vrouw namelijk een buitenaards wezen te fotograferen.

De alien werd ontdekt in een parkeergarage in de hoofdstad van Qatar. De vrouw bedacht zich niet, maar pakte haar mobieltje en zette het wezen op de foto. Hierna zette de alien het op een lopen.

"Een groot aantal ooggetuigen verifieerde wat de vrouw zag", berichtten Arabische media. Toen de omstanders dichterbij wilden komen, vluchtte het wezen weg.

De Arabische alien is hier te zien.

Update 23.15 uur:
Volgens de site Niburu, de site voor alle paranormale zaken, is de foto duidelijk nep. Volgens een Amerikaans forum gaat het hier slechts om een rubberen poppetje. De Telegraaf dook echter direct bovenop de gefotografeerde 'alien', waarop wij het klakkeloos overnamen. emo

Politiek is voor kernenergie

Om ook de komende dertig jaar in de toenemende energiebehoefte te voorzien is het niet uit te sluiten dat er in Europa meer kerncentrales worden gebouwd. Dat stellen CDA, VVD en D66 op een debat dat door de Evert Vermeer Stichting werd gehouden in Den Haag. De PvdA kiest voor meer kolencentrales.

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen stelt dat we "wat betreft onze energie onafhankelijk moeten worden van allerlei ayatollah's en van meneer Poetin. Daarom kunnen wij niet om kernenergie heen." Ook CDA'er Wim van de Camp is van mening dat kernenergie de komende dertig jaar onvermijdelijk is.

D66 is wat terughoudender in haar standpunt. Toch sluit Sophie in 't Veld van D66 de komst van meer kerncentrales niet uit. "Ik zie het als een laatste optie, want er hangt een prijskaartje aan en het gaat gepaard met gevaren. Maar het is niet realistisch om kernenergie helemaal uit te sluiten."

De PvdA vindt kernenergie geen optie. Volgens PvdA'er Thijs Berman moet de focus liggen bij het stimuleren van duurzame energie. Tot het zover is, zijn kolencentrales de minst slechte keuze volgens de PvdA.

Opnieuw operatie Haase

Robin Haase moet opnieuw onder het mes. De tennisser kampt al een jaar met een knieblessure en moet daarvoor een kijkoperatie ondergaan.

"Er blijft vocht in de knie komen, de doktoren weten ook niet hoe het komt. Op een scan is niet veel te zien. Er waren twee opties: een cortisoneninjectie of een kijkoperatie. Ik heb voor de operatie gekozen", aldus Haase.

"Ik hoop dat het meevalt. Er is op de scan wel een vlekje te zien. In het gunstigste geval is het een kwestie van wegknippen en spoelen." Maar zelfs als dat het geval is duurt het nog minstens twee maanden voordat Haase weer kan gaan spelen.

Anus broekpoepende kleuter in brand gestoken

In de Amerikaans staat Michigan moeten twee broers voor de rechter verschijnen wegens een onvoorstelbaar gruwelijke daad. Het duo heeft namelijk een zesjarig jongetje een harde straf gegeven omdat hij in zijn broek had gepoept. De twee hebben de anus van het ventje in brand gestoken. De 36-jarige Gerald en de 43-jarige Glen Hall lopen de kans voor vijftien jaar achter de tralies te belanden wegens kindermishandeling.

De kleuter werd door de broers meegenomen naar een schuurtje. Hier greep het tweetal naar een gasbrander en stak hiermee het achterwerk van het kereltje in brand. Ook zijn ondergescheten kleren vielen ten prooi aan de vlammen.

Het jongetje werd afgevoerd naar het ziekenhuis, alwaar de politie werd gealarmeerd. Het duo, dat in het huis waar het jongetje woonde verbouwingswerkzaamheden uitvoerde, werd hierop in de boeien geslagen. De twee zouden heel wat op hun kerfstok hebben.

Alarmfase vier wegens varkensgriep

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vanavond tijdens spoedoverleg in Geneve het alarmniveau voor de dodelijke varkensgriep verhoogd van fase drie naar vier. Oorspronkelijk zou de bijeenkomst morgen worden gehouden, maar de WHO besloot wegens de situatie in Mexico eerder bijeen te komen.

Volgens de VN-organisatie is het risico op een pandemie wezenlijk toegenomen. Hele gemeenschappen kunnen worden geraakt door besmetting van mens op mens.

De WHO wil nu de nadruk leggen op het tegengaan van de verspreiding van het nieuwe virus. Landen wordt gevraagd reisadviezen en controles van reizigers te overwegen. Getroffen landen zouden vaccinatiecampagnes moeten overwegen, evenals beperking van de bewegingsvrijheid van personen in besmet gebied.

Gelukkig heeft hij dat nog meegemaakt

Dit is geen ode aan Martin Bril. Daarvoor ken ik hem absoluut niet genoeg. Ik ken hem als lezer, kon van zijn stukjes genieten, maar om daar nou de hoogmoed vandaan te halen om een ode aan hem te schrijven, nee zeker niet. Er zijn er die hem beter kenden, die beter en mooier kunnen beschrijven wat hij kon en wat hij teweegbracht. Waar dit wel over gaat is waar ik aan moest denken naar aanleiding van de reakties op zijn dood. Reakties waarvan vooral de hoeveelheid me verbaasde en tegelijk verheugde dat een schrijver kennelijk nog steeds heel veel los kan maken in mensen.

Spammers als de kippen bij de varkensgriep

Spammers zijn er als de kippen bij om een graantje mee te pikken van het varkensgriepvirus. Volgens virusbestrijder McAfee is spam over de varkensgriep inmiddels goed voor 3 tot 4 procent van alle wereldwijde spam.

Sinds het weekend neemt de stroom emails met verwijzigingen naar sites waar het middel tegen het virus te koop zouden zijn gestaag toe. Meestal zijn het nep-sites en is het de afzenders te doen om de creditcardgegevens van de geadresseerden. Of om ze neppillen aan te smeren.

Apothekers verwachten geen run op medicijnen

De Nederlandse apothekers verwachten geen stormloop op griepmedicijnen. Dat heeft een zegsman van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) vandaag gemeld.

De vereniging van apothekers heeft ook nog geen signalen ontvangen dat haar leden al worden platgebeld door bezorgde burgers. "Nederland lijkt zich niet druk te maken zolang het virus niet in Nederland is aangetroffen”, stelt een zegsman.

Het RIVM stelde eerder vandaag al dat Nederland goed is voorbereid op een eventuele pandemie. Er liggen draaiboeken klaar en er zijn 4,5 miljoen doses van het antigriepmiddel Tamiflu beschikbaar. Het RIVM verwacht dat dit genoeg is om tijdens een pandemie alle grieppatiënten te behandelen.

Het RIVM en de KNMP hebben samen een speciaal distributieplan ontwikkeld om deze medicijnen in het geval van een grieppandemie zo snel mogelijk te kunnen verstrekken. Daarnaast heeft de Nederlandse overheid een contract gesloten met een producent van geneesmiddelen voor de levering tijdens een pandemie van voldoende vaccin voor alle Nederlanders, zodra er een vaccin ontwikkeld is.

Rookverbod blijft nog even wankelen

Morgen buigt het gerechtshof zich over de vrijspraak van een Bredaas rokerscafé. Het staat vrijwel vast dat ook de Hoge Raad er nog aan te pas komt.

Aan de verwarring over de rechtmatigheid van het rookverbod in de horeca kan alleen door de Hoge Raad een einde worden gemaakt. Pas na een uitspraak van het hoogste rechtscollege wordt duidelijk of verantwoordelijk minister Klink (Volksgezondheid) de regelgeving kan handhaven of moet aanpassen.

Die verwachting spreekt de advocaat van de stichting Red de Kleine Horecaondernemer, Jaap Tempelman, uit aan de vooravond van de beroepszaak tegen het van overtreding van het rookverbod vrijgesproken Bredase café Victoria. Morgen buigt het gerechtshof in Den Bosch zich over deze kwestie. Tempelman: "Wat het hof ook zal oordelen, óf het Openbaar Ministerie óf wij brengen de zaak bij de Hoge Raad aan."

Café Victoria werd begin deze maand door de rechter in Breda vrijgesproken van overtreding van het rookverbod. De rechter oordeelde dat kleine cafés zonder personeel onevenredig hard worden getroffen door het verbod. Eerder werd in een vergelijkbare zaak het Groningse café De Kachel wél door de rechter veroordeeld.

De rechtsgeldigheid van dat Groningse vonnis wordt door de bezwaarschriftencommissie van Klinks ministerie betwist. Vorige week werd bekend dat die commissie, net als de rechter in Breda, vindt dat horecaondernemers met en zonder personeel ongelijk worden behandeld. Klink is het oneens met zijn adviescommissie en heeft het bezwaarschrift van café De Kachel ongegrond verklaard.

Juist omdat het om interpretatie van juridische regelgeving gaat lijkt de Hoge Raad het verlossende woord te moeten spreken. Alles draait om het zogeheten gelijkheidsbeginsel. De regelgeving van Klink verplicht kleine cafés zonder personeel een algeheel rookverbod in te stellen, terwijl in andere gevallen sprake is van bestrijding van hinder en overlast voor het personeel. Dat laatste vloeit voort uit de Tabakswet. In een aparte maatregel binnen die wet is het rookverbod voor horecaondernemers zonder personeel vastgelegd.

Klink vindt dat de bezwaarschriftencommissie van zijn eigen ministerie te veel naar de letter van de wet kijkt. "Dat is wel een heel curieuze opstelling", vindt raadsman Tempelman van de kleine horecaondernemers. "Wie heeft die wet opgesteld? Hij is er zelf verantwoordelijk voor dat horecaondernemers niet gelijk worden behandeld."

Niet alleen in de kwestie van het vrijgesproken café Victoria maar ook in die van het veroordeelde café De Kachel is beroep ingesteld. Eind volgende maand buigt ook het gerechtshof in Leeuwarden zich over het rookverbod.

Bij de bezwaarschriftencommissie van het ministerie van VWS zijn inmiddels honderden bezwaarschriften van bekeurde horecaondernemers ingediend. "Dat is niet zo verwonderlijk", zegt een woordvoerster van Klink. "Zolang er onduidelijkheid heerst, worden de grenzen van de wet gezocht."

Hoewel er naast café Victoria en café De Kachel nog andere cafés zijn betrapt op herhaalde overtreding van het rookverbod staan er geen nieuwe strafzaken tegen horecaondernemers op stapel. Volgens controledienst Voedsel en Waren Autoriteit wordt het rookverbod ook in cafés steeds beter nageleefd. Bij een steekproef vorige maand in 25 gemeenten werd vastgesteld dat bij 83 procent van de bezochte cafés niet werd gerookt.


Rookverbod blijft nog even wankelen  (foto: DAG)

Zie ook het topic over het rookverbod op ons forum.

Plasje tegen politieauto wordt duur geintje

Een plasje tegen een politieauto gisterochtend wordt een duur geintje voor een 29-jarige Almeerder. De man moet 500 euro boete betalen, maakte de politie vandaag bekend.

De beschonken man waterde tijdens het uitgaan op de Grote Markt in zijn woonplaats tegen de politieauto. Toen de politie hem wilde aanhouden, werd hij boos en gedroeg zich zo agressief dat meerdere agenten nodig waren om hem onder controle te brengen. Die kregen ook beledigingen van de Almeerder naar het hoofd geslingerd.

De man verliet het bureau gisteren ontnuchterd: met de fikse boete op zak voor wildplassen, verzet en belediging.


Plasje tegen politieauto wordt duur geintje  (foto: DAG)

Need For Speed: Shift video toont rauwe race-actie

Electronic Arts komt dit jaar met een nieuwe Need For Speed, namelijk Need For Speed: Shift voor de PC, Playstation Portable, PlayStation 3, en Xbox 360. Met deze Need For Speed slaat Electronic Arts wederom een nieuwe weg in. Er is geen sprake van een open wereld en de game bestaat uit bestaande en fictieve circuits. Vandaag is er een interview verschenen met producer Jesse Abney waardoor we meer leren over de game.

Nooit zonder brandstof in gameplay video's Fuel

Op 14 mei verschijnt Fuel voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. In deze game krijgen spelers 14.400 vierkante kilometer aan land met meer dan 160.000 kilometer aan asfalt, onverharde wegen en paden tot hun beschikking. Deze wegen worden bereden met motoren, buggy's en meer. Ook het weer gaat in Fuel een belangrijke rol spelen. Vandaag zijn er twee nieuwe video's verschenen die ons een klein stukje van het gigantische landschap laat zien terwijl er op een motor wordt rondgereden.


Jonge aanranders aangehouden

Een 18-jarig meisje uit Gouda is zaterdagmiddag aangerand in haar woonplaats door vijf jongetjes van 7, 8, 9, 10 en 12 jaar oud, ook uit die plaats. Het incident vond plaats achter de voetbalvelden van de Jodan Boys, op het Verkennerspad. Honderden mensen keken daar op het moment van de aanranding naar een wedstrijd.

Rond 14.35 uur fietste het meisje over het smalle fietspad toen zij tegen werd gehouden door het vijftal. Daarop begonnen de aanrandertjes haar te betasten. Toen zij haar fiets los kon rukken is ze snel weggereden en heeft zij de politie gewaarschuwd. Deze trof de vijf crimineeltjes in de buurt van het Verkennerspad aan en hield de jongetjes aan op verdenking van aanranding. Het vijftal is later op de avond aan de ouders overgedragen.

Hoe de zaak verder verloopt is aan de jeugdofficier van justitie. De jonge zedendelinquenten zijn inmiddels aangemeld bij Buro Jeugdzorg. Zij kunnen rekenen op een strenge aanpak. 

Ouders aanspreken op de opvoeding 
Eind vorig jaar kondigden minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) en minister Hirsch Ballin (Justitie) een wettelijke regeling aan die de ouders - wanneer nodig - verplicht aanspreekt op hun verantwoordelijkheid voor de opvoeding. De mogelijkheid tot het stopzetten van kinderbijslag wordt in dit verband ook onderzocht, wanneer de ouders hulp weigeren.

Er wordt dit jaar nog een begin gemaakt met een landelijk registratiesysteem. Dit systeem moet de omvang en kenmerken van criminele 12-minners in kaart brengen.

Grootste talent van Ecuador naar Villarreal

Jefferson Antonio Montero is vanaf volgend seizoen in La Liga te bewonderen. Villarreal wist de negentienjarige middenvelder voor maar liefst vijf seizoenen aan zich te binden.

Montero komt nu nog uit voor Independiente, een club uit Ecuador. Montero maakt daar het seizoen af, en pakt dan het eerste vliegtuig richting Spanje. Eerder stond hij onder contract bij onder meer El Nacional en Emelec.

De drievoudig international wordt in Ecuador gezien als het grootste talent van het land. Daarop besloot Real Madrid de belofte vast te leggen, maar tot een overeenkomst kwam het niet. Villarreal was slagvaardiger en legde de middenvelder voor de komende vijf seizoenen vast.

Broer De Guzman in belangstelling Spurs

Tottenham Hotspur heeft verregaande interresse in Julian de Guzman. De oudere broer van Jonathan de Guzman maakt indruk op de Spaanse velden.

Julian de Guzman speelt nu nog in dienst van Deportivo La Coruńa. De Guzman zelf zou ook wel open staan voor een transfer naar Tottenham. "De Premier League is een van de beste competities van de wereld. Als er iets interessants op mijn pad komt, dan zal ik daar zeker over nadenken", aldus de Canadees tegen The Daily Mail.

De Spurs tonen volgens De Guzman belangstelling in hem, maar er is nog niets concreet. "Ik moet me nu concentreren op mijn eigen spel, en ik laat alles maar op me afkomen."

"Ik weet dat ze me al enkele wedstrijden nauwgezet in de gaten houden. Ik heb echter nog niemand van de club gesproken en ik ga me vanzelfsprekend voor de volle 100% inzetten voor Deportivo", besloot De Guzman.

Hughes: "De Jong heeft ons stabieler gemaakt"

Trainer van Manchester City, Mark Hughes, prijst de rol van Nigel de Jong. De verdedigende middenvelder maakt volgens Hughes grote indruk in de Premier League.

"Eerder dit seizoen speelden we erg naďef in uitwedstrijden. Ons team herbergt vooral aanvallend ingestelde spelers, dus dat was ook ons strijdplan. Als we wat verdedigender spelen, acht ik de kans groter dat we punten pakken. Hierin speel Nigel de Jong een eminente rol. Hij maakt ons team samen met Vincent Kompany een stuk stabieler", sprak Hughes op de clubsite.

Hughes was na de 2-1 overwinning dit weekeinde op Everton hoopvol. "Het was een grote teleurstelling om in de UEFA Cup uitgeschakeld te worden, maar ik zie ook voordelen. We hebben nu een minder druk programma en kunnen ons dus volledig richten op de competitie", besloot Hughes.

Punten F1-voorspeller ronde 4

De Grand Prix op het circuit van Bahrein betekende de vierde ronde in het Formule 1-kampioenschap. Tijd voor de uitslagen deze ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement.

Deze ronde is er flink gescoord door de deelnemers en de beste ditmaal was WEST met liefst 39 punten. Tweede met 38 punten werd deze ronde Timotino. Op de voet gevolgd door TheHipster met 37 punten, Zaff met 36 punten en Nagel met 35 punten.

In het klassement gaat Mist nog steeds aan de leiding met 98 punten. Opgeklommen naar de tweede plaats met 92 punten is nu Yabadabadaan. Derde staat nu Charrel met 88 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door WEST met 87 punten. Hij wordt op zijn beurt op de hielen gezeten door Sufferdt met 86 punten.

De volgende Grand Prix is op 10 mei op het circuit van Barcelona in Spanje. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 7 mei 23:59 uur.

AZ gaat contract Pocognoli openbreken

Na Héctor Moreno en Niklas Moisander is nu Sebastien Pocognoli aan de beurt. De Belg zal een nieuw contract gaan tekenen bij AZ. De verbintenis van Pocognoli loopt nu nog door tot de zomer van 2012.

"Het komt zeker goed. Ik hoop dat we het snel kunnen afronden. Dit is een teken van vertrouwen van de club. Het is goed om te weten dat AZ tevreden over mij is en het was ook mijn intentie om mijn contract te verlengen. Ik ben hier echt blij mee", vertelt hij tegenover Sportweek.

"Mijn gevoel bij deze club is gewoon goed. Dat zeg ik niet, omdat we net kampioen zijn geworden, het gaat om het totaalplaatje." Mocht zich in de zomer een club voor Pocognoli melden, dan staat hij niet te springen om een transfer te maken. "Als ik naar een andere club ga, is het nog maar de vraag of ik daar meteen basisspeler ben. Het lijkt me beter om met AZ goed te presteren in de Champions League en me zo in de kijker te spelen."

De jonge Belg zou reeds een gesprek met technisch directeur Marcel Brands hebben gehad. Pocognoli verwacht dat hij er voor het einde van het seizoen uit zal komen met AZ.

Fŕbregas groot fan van Manchester United

Aanvoerder van Arsenal, Cesc Fŕbregas, geeft te kennen dat hij een grote fan is van Manchester United. Arsenal treedt komende week aan tegen het team van Sir Alex Ferguson.

"Ik ben een grote fan van het Manchester United", aldus Fŕbregas aan News of the world. "Ik heb er geen moeite mee te zeggen dat zij een van de beste clubs van de wereld zijn. We hebben veel respect voor ze."

Fŕbregas gaf aan dat hij vooral het gevaar van Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo vreest. "Rooney en Ronaldo zijn zeer goede voetballers. Ze kunnen in iedere wedstrijd het verschil maken", zo geeft hij aan.

Desalniettemin heeft de Spanjaard er veel vertrouwen in dat zijn team ManU kan verslaan. "We weten hoe we ze kunnen verslaan, dat is wel gebleken in onze eerdere confrontaties."

Hole-in-one voor halfblinde golfer met 1 arm

Een 45-jarige Brit heeft een hole-in-one geslagen. Dat lukt een melkboer uit Schubbekutteveen ook nog wel, maar de Britse Alan Perrin is toch wel erg bijzonder. Perrin heeft namelijk slechts één arm en één oog, wat toch een extra handicap oplevert in de golfsport.

De golfer zat vroeger bij de marine. Zeventien jaar geleden raakte Perrin bij een ontploffing in het zuiden van Engeland zwaargewond. Sindsdien moet hij een arm en een oog missen.

"Ik ben enorm blij", zegt de bijzondere golfer. "Ik had nog nooit een hole-in-one geslagen, dus ik ben best trots op mezelf. Ik zocht naar mijn balletje en vond het nergens. Tot ik besefte dat ik meteen raak had geslagen. Wanneer ik met golf ben begonnen? Na mijn ongeval pas. Golf onderscheidt de mindervaliden niét van de gewone mensen. Dat maakt het zo onweerstaanbaar tof."

Stekelenburg maakt opwachting bij Jong Ajax

Maarten Stekelenburg maakt maandagavond zijn opwachting in het kampioensduel van Jong Ajax. De gepasseerde keeper van het eerste elftal, krijgt de voorkeur boven Sergio Padt.

De doelman van het Nederlands Elftal stond op 22 februari voor het laatst tussen de palen in de wedstrijd tegen FC Volendam. Sindsdien is Kenneth Vermeer eerste keus van Ajax-trainer Marco van Basten.

De keuze van beloften-trainer Adrie Koster is opmerkelijk. Sergio Padt keepte tot dusver alle wedstrijden bij Jong Ajax. Stekelenburg gaat met het tweede elftal van Ajax proberen de titel binnen te slepen. Om die titel te bemachtigen moet er eerst minimaal een punt worden gepakt tegen de beloften van Vitesse.

Naast Stekelenburg zullen ook de A-spelers Siem de Jong, Daley Blind, Jeffrey Sarpong en Darko Bodul in de belangrijke wedstrijd acteren.

Video toont gameplay van Uncharted 2 multiplayer

Na de update van het voorgaande bericht konden jullie genieten van niet alleen screenshots van de multiplayer van Uncharted 2, maar ook van meer informatie dankzij een interview met Justin Richmond. Er is zojuist een trailer verschenen met bewegende beelden van de multiplayer die de game met zich mee krijgt. Bij deze een apart bericht omdat het continu updaten van berichten enigszins verwarrend wordt en omdat deze trailer stiekem zijn eigen bericht verdient.

FOK!radio: Beatrix, Utregs Glorie en The Bunker

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er was de afgelopen tijd een hoop te doen over de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen. Hij zou druk op de redactie van het AD en een lokale krant hebben uitgevoerd om een publicatie tegen te houden over zijn declaratiegedrag. Hij heeft daar al uitgebreid excuses voor gemaakt, maar dat is voor de Utrechtse politieke partij Utregs Glorie niet genoeg. Zij zijn een petitie gestart om te komen tot een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken in de 'kwestie Wolfsen'. Is dat terecht of moeten ze niet zo zeuren? We vragen alle details aan de drijvende kracht achter de actie. Luisteren dus, vanavond vanaf 19:30 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Als je FOK!-eigenaar Danny nog niet kende, kon je afgelopen weekend veel over hem te weten komen. Hij zat namelijk in de kick-off van The Bunker. Een real-life project dat FOK! samen met onder andere De winnaar van Big Brother I, Bart Spring in 't Veld, heeft opgezet. Onder andere Bart en Ruud uit BB1 zaten samen met Danny een weekend lang in de Bunker. Hoe is dat gegaan? Dat vragen we aan de oppergoeroe zelf.

Ga jij naar The Bunker kijken? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 donkere bunker, en de kijker bepaalt wat er gebeurt. Back to basics in 'The Bunker'. Vanavond gaat het dan echt officieel van start. In FOK!radio ben je bij de start en hoor je wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt.

Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Varkensgriep in Verenigd Koninkrijk

De Britse minister van Volksgezondheid heeft zojuist een varkensgriepgeval in Schotland bevestigd. Daarmee is het Verenigd Koninkrijk het vijfde land, en na Spanje het tweede in Europa, waar het virus is vastgesteld.

In Mexico zijn sinds vanmiddag 149 doden bevestigd, bijna een verdubbeling tegenover gisteren. Nieuwe verdachte gevallen duiken overal ter wereld op, van Puerto Rico tot Duitsland en van Ibiza tot Noorwegen.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor ook in Nederland verdachte gevallen worden bekendgemaakt. Op het internet gonst het van de geruchten over kennissen uit Mexico, maar tot nu toe heeft de overheid niets bevestigd.

Friese boer vangt gier met regenjas

Een aardappelteler uit het Friese Nieuwebildtdijk had zaterdag een vreemde gast op zijn erf. Rond de boerderij was namelijk een gier op zoek naar voedsel. De oververmoeide Rüppell gier, die in ons land niet voorkomt, werd door de heldhaftige boer gevangen.

De landbouwer bedacht zich namelijk niet, maar gooide zijn regenjas over de roofvogel. Hierna stopte hij het beest weg in een doos.

De gier, die luistert naar de naam Hakuna, is inmiddels overgebracht naar vogelopvang De Fûgelhelling in Ureterp. Hakuna blijkt twee weken geleden te zijn ontsnapt bij een valkenier uit het Vlaamse Wechelderzande. Zijn baasje, Andy Vandendries, is inmiddels onderweg om zijn huisdier op te halen.

Button: "Red Bull ligt voor op ons"

Brawn GP-rijder Jenson Button denkt dat zijn team voorbij gestreefd is door Red Bull Racing. De Brit won afgelopen weekend in Bahrein, maar had hierbij het geluk dat Sebastian Vettel in de race klem zat achter Lewis Hamilton.

"Deze overwinning smaakt zeer zoet, omdat we het niet verwachtten na de slechte kwalificatie van zaterdag. Iedereen is dichterbij gekomen en ik denk dat Red Bull ons zelfs heeft ingehaald. Deze is daarom prachtig en ik moet de complimenten aan de jongens geven," aldus Button die zondag Vettel op zeven seconden achter hem als tweede zag eindigen.

"De onderdelen op de auto beginnen nu oud te worden en nu we teruggaan naar Europa kunnen we alles vervangen, een nieuw aerodynamisch pakket op de auto zetten en hopelijk maken we dan een stap voorwaarts," aldus de Engelsman die er vertrouwen in heeft dat het team nog enkele stappen kan maken dit jaar.

Zijn teambaas Ross Brawn heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de updates. "We hebben enkele updates in het verschiet liggen voor Barcelona en de races daarna. We hadden geen updates voor de eerste vier races, want er was niets. Het gaan naar de eerste race was alles wat we konden doen en er was niets in de planning. Dat proces begon pas weer toen we in staat waren om het team te kopen en daarna is dat gaan lopen. In Barcelona profiteren we er van."

De Brit gaf toe dat zijn team in staat mag worden geacht om te vechten voor de titel op de lange termijn, maar hij wil er nog niet aan denken. "We gaan er voor om races te winnen. We hebben een pijnlijke herstructurering van het bedrijf achter de rug, en iedereen kan zien wat we hebben bereikt. Ik ben optimistisch. We hebben een goed rijdersduo en de rest is aan ons."

Aardbeving treft Mexico

Mexico is zojuist getroffen door een aardbeving. Ooggetuigen in de hoofdstad voelen gebouwen trillen. Ook zagen mensen hogere gebouwen schudden. Metingen duiden op een beving van 6.0 op de schaal van Richter.

Het epicentrum bevindt zich ongeveer 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad, zuidoostelijk van Tixtla, in de regio Guerrero. De beving vond plaats op ruim 40 kilometer diepte. Over mogelijke schade en slachtoffers is vooralsnog niets bekend.

Knebel verwachtte meer van voorjaar

Harold Knebel is niet helemaal tevreden over het voorjaar van Rabobank. De directeur van de Rabobank-wielerploegen is tevreden over aanvallen, die in diverse koersen te zien waren, maar is minder positief over de middenmoot van de ploeg.

"De oorzaak van de tegenvallende resultaten? Het kan de samenstelling van de ploeg zijn, de manier waarop we gekoerst hebben, er zijn allerlei zaken die we moeten bespreken," liet Knebel aan het ANP weten. "We moeten niet vergeten dat Freire lang geblesseerd was. Hij pakt elk jaar zeven overwinningen, die mag je er nu van aftrekken."

Knebel miste vooral de goede knechten voor de kopmannen van de ploeg. "Ik had ook meer verwacht van de middenmoot in de ploeg. Als je een goed voorseizoen wilt rijden, heb je een paar kopmannen nodig met een brede en sterke laag daarachter. Die heb ik deze maand niet gezien. We zullen daarom naar de samenstelling van de selectie kijken. Er lopen dit jaar achttien van de dertig contracten af, dus we zullen ons sowieso op de transfermarkt begeven."

Twente wil door met Rajkovic

FC Twente wil Slobodan Rajkovic graag voor nog een seizoen vastleggen. De Serviër wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea, en voldoet aan de verwachtingen.

De 20-jarige verdediger werd dit seizoen al uitgeleend aan FC Twente. Het is echter nog niet duidelijk wat Chelsea volgend seizoen van plan is met Rajkovic. "Wij willen hem graag nog een jaar huren", zegt voorzitter Joop Munsterman.

"Onze wens is duidelijk. Hij is van waarde geweest dit seizoen, en we willen graag met hem door. Maar eerst moet Chelsea bepalen wat ze met Rajkovic willen", aldus de beleidsbepaler.

Munsterman bevestigde eveneens tegenover Sportweek dat trainer Steve McClaren een oriënterend gesprek heeft gevoerd met Sekou Cissé. De 23-jarige aanvaller van Roda JC zou in Enschede het aanstaande vertrek van Eljero Elia moeten opvangen.

Vergoossen in beeld bij Genk

Sef Vergoossen staat in de belangstelling van RC Genk. De oud-trainer van onder meer PSV en Roda JC zou de rol als technisch directeur tijdelijk moeten gaan invullen.

Racing Genk was al een tijdje op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Daarop maakte Vergoossen een rapport over de ideale technisch directeur voor Genk. De Belgische topclub kon op de korte termijn geen geschikte technisch eindverantwoordelijke vinden, en klopt nu bij Vergoossen aan.

"Vorige week belde algemeen directeur Dirk Degraen me met wens om toch nog voor hen in actie te komen", zegt Vergoossen tegenover Sporza. "Maar ik wil me niet laten vastpinnen op een fulltimebaan. Ik wil flexibeler zijn en op elk moment andere keuzes kunnen maken in mijn leven", aldus de oefenmeester.

"Als ik besluit om op het aanbod in te gaan, dan zet ik me er voor de volle 100% voor in. Maar ik wil ook niks vrijblijvend doen. Genk moet aangeven wat essentieel is, ik zie dan wel wat ik kan betekenen en of ik er ruimte voor heb", besloot Vergoossen zijn betoog. In de tussentijd gaat Genk wel op zoek naar een andere technisch directeur.

[Update] Uncharted 2 multiplayer screens en interview

[Update]
Er is zojuist een interview verschenen over de multiplayer.

Boem tsjakka boem tsjakka boem boem boem. Al enkele dagen geleden werd bekend gemaakt dat je de multiplayer beta van Uncharted 2: Among Thieves mag uittesten als je de PS3-game inFamous koopt. Nou, dat is een goede deal. Maar ja, wat moet je ervan verwachten? Daar zijn nieuwe screenshots voor. Nieuwe screenshots kunnen je namelijk een indruk geven van het spel... Naja, hieronder staan ze. Kijk en geniet.


2 Unlimited komt naar je toe deze Koninginnedag

Ray Slijngaard en Anita Doth, de originele leden van 2 Unlimited, treden donderdag op tijdens het Koninginnedagfeest van Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Volgens het radiostation is het voor het eerst sinds dertien jaar dat Ray en Anita in Nederland samen een podium beklimmen. Op 11 april traden de twee op tijdens het I Love the 90’s-evenement in het Belgische Hasselt. De producers van 2 Unlimited claimden toen dat dat het enige reünieconcert wereldwijd zou zijn.

2 Unlimited was in de jaren negentig enorm populair met hits als No Limit en Twilight Zone.

Jeugdsentiment op Koninginnedag 2009

Keira Knightley te gewelddadig voor op tv

Te gewelddadig, dat vindt Clearcast, de Britse reclame code commissie, van de nieuwe campagne tegen huiselijk geweld in Engeland. Pijnpunt is een spotje waarin Hollywoodster Keira Knightley na een dag draaien op de filmset thuiskomt en daar door haar jaloerse vriend in elkaar wordt geslagen en getrapt. Op het einde verschijnt de boodschap: "Wordt het niet tijd dat iemand CUT roept?"

Het filmpje is inmiddels al een miljoen keer bekeken op YouTube, maar mag voorlopig niet worden uitgezonden op de Engelse televisie, zo oordeelde Clearcast. De commissie wil dat de brute eindscène eerst wordt verwijderd.

De makers van het filmpje liggen daar niet wakker van. "Ons doel was om huiselijk geweld onder de aandacht te brengen en om een debat op gang te brengen. Daar zijn we in geslaagd, ook zonder uitzending op televisie."

Susan Boyle aangerand door presentator

En wéér is er een amateurfilmpje opgedoken met Susan Boyle in de hoofdrol. Waren het eerder beelden van een 25-jarige Boyle die I Don't Know How To Love Him zingt op het gouden huwelijk van haar ouders, nu is het een filmpje van een 33-jarige Boyle die hetzelfde nummer zingt tijdens de talentenjacht My Kind of People in 1995.

Het is dit keer niet de loepzuivere stem van de zingende huisvrouw die de aandacht trekt, maar het idiote gedrag van presentator Michael Barrymore. Terwijl Boyle staat op te treden, probeert Barrymore onder haar rok te kijken en maakt hij obscene gebaren. Tot slot pakt hij haar nog even vol op de mond. Waarmee eigenlijk twee dingen duidelijk worden: Michael Barrymore heeft geen neus voor talent en Susan Boyle is wel degelijk een keer gekust.


Susan Boyle aangerand door presentator  (foto: DAG)

Nog geen varkensgriep in Nederland

Een aantal Nederlandse reizigers dat met griepachtige verschijnselen terugkeerde uit Mexico blijkt geen varkensgriep te hebben. Dat meldde het RIVM vandaag.

De RIVM roept mensen die sinds 17 april zijn teruggekeerd uit Mexico en die meer dan 38,5 graden koorts en luchtwegklachten hebben zich te melden bij hun huisarts.

In Mexico zijn mogelijk al 103 mensen overleden aan varkensgriep. vandaag werd het eerste geval van varkensgriep in Europa ontdekt. De patiënt is een 23-jarige student, die net was teruggekeerd uit Mexico.

Nog geen varkensgriep in Nederland  (foto: ANP)

Vliegen over de file...

De vliegende auto bestaat. Minister Eurlings (Verkeer) bekijkt vandaag in Soesterberg hoe het nieuwe voertuig zijn weg in het luchtruim vindt. Producent Pal-V denkt het vehikel in 2012 beschikbaar te hebben, maar dat betekent nog niet dat Nederland massaal het luchtruim kan kiezen als de wegen vastlopen.

"De eerste toepassing zal zijn voorbehouden aan hulpdiensten", zegt een woordvoerster van de Dienst Verkeer en Scheepvaart. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft bovendien het nodige werk te verzetten voor de kruising tussen een gyrocopter (eenmanshelikopter) en carver (kantelende driewieler) de weg op en de lucht in mag.

"De Rijksdienst voor het Wegverkeer bepaalt waar een voertuig aan moet voldoen voor het de weg op mag. De Luchtvaartinspectie doet dat voor de lucht. De diensten gaan nu nadenken over regels voor de vliegende auto", aldus de woordvoerster.

Vliegen over de file...  (foto: ANP)

Brawn en Virgin onderhandelen over nieuwe deal

Brawn GP is nog steeds in onderhandeling met Virgin over het uitbreiden van de sponsordeal. Het bedrijf van Richard Branson stapte vlak voor de start van het Formule 1-seizoen in bij het nieuwbakken team en wil nu de deal voor niet al te veel geld verlengen.

De deal met Brawn GP heeft Virgin veel exposure opgeleverd en de eisen voor een nieuwe deal zijn aan Brawn GP overhandigd. "Sinds de start van het seizoen is de populariteit van het team enorm gestegen. We zijn met elkaar in gesprek, net als anderen, en het zou kunnen dat we een grote reclamecampagne rond Brawn GP starten. Het zou ook kunnen dat het plan niet van de grond komt," aldus Branson.

De steenrijke ondernemer wil niet te veel investeren in de Formule 1. "Laten we zien hoe de zaken zich ontvouwen. Misschien komt er wel iemand voorbij die bereid is een absurde prijs te betalen en dan is het wat mij betreft einde verhaal, want daar kan ik niet tegenop. Ik heb een bod gedaan dat mijns inziens heel behoorlijk is."

Teambaas Ross Brawn is naarstig op zoek naar sponsors om de toekomst van het team veilig te stellen. Een deal met Virgin zou hem daarbij helpen. "Zeker in deze financieel moeilijke tijd is het belangrijk zekerheid te hebben. Het zou fijn zijn een groot deel van ons budget voor de komende seizoenen te kunnen veiligstellen. Het is nu een kwestie van begrijpen wat we van elkaar willen," aldus Brawn die Jenson Button zag winnen in Australië, Maleisië en Bahrein.

Adelaide United weigert bod AZ op doelman

AZ heeft de 18-jarige doelman Mark Birighitti op het oog om Joey Didulica op te volgen. Adelaide United is echter niet van plan het talent voor een spotprijs te laten gaan.

Birighitti kreeg van zijn club toestemming om bij AZ een stageperiode af te werken. Toen de Alkmaarders echter met een bod op de jonge doelman kwamen, was men bij Adelaide United echter een stuk minder meegaand.

De club eist zo'n half miljoen euro voor Birighitti, die niet voor eind 2009 weg mag. "We staan onze spelers niet in de weg als ze weg willen, maar het moet wel een goede prijs zijn", verklaarde technisch directeur Michael Valkanisin tegen VI.

"AZ heeft een bod gedaan dat niet past bij een speler als Mark. Ze proberen hem als een koopje bij ons weg te halen", voegde Valkanisin hier aan toe. De technisch directeur vond het bod van AZ zelfs 'beledigend'. "We verdienen meer respect."

Schaars niet akkoord met schikkingsvoorstel

AZ-middenvelder Stijn Schaars stemt niet in met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing (waarvan één voorwaardelijk) naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Ajax van afgelopen zondag.

Schaars werd in de tweede helft van de confrontatie met Ajax van het veld gestuurd door scheidsrechter Pieter Vink na een overtreding op tegenstander Vurnon Anita. De tuchtcommissie zal zich nu gaan bezighouden met de zaak.

FC Groningen-verdediger Gibril Sankoh accepteerde van de aanklager een voorstel van vijf wedstrijden schorsing (één duel voorwaardelijk). De verdediger uit Sierra-Leone kreeg rood in de ontmoeting met Willem II. Roda JC-middenvelder Boldizsár Bodor moet nog reageren op zijn voorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk. De Hongaar werd zaterdag in de wedstrijd tegen FC Volendam met een rode kaart weggestuurd.

Oud-Ajacied Escudé in beeld bij Inter

Sky Sports meldt dat het Italiaanse Internazionale verdediger Julien Escudé in het vizier heeft.

De Fransman, die tussen 2003 en 2006 drie seizoenen voor Ajax voetbalde, speelt momenteel voor het Spaanse Sevilla en heeft bij deze club een contract tot medio 2011. Escudé zegt echter best naar Inter te willen verhuizen.

"Ik probeer mijn contracten altijd te respecteren, maar je weet maar nooit wat er gebeurt", vertelde Escudé. "Wanneer een club als Inter naar je informeert, betekent het dat je toch iets goed doet."

Britse leger gebruikt games met een luchtje

Het Britse leger denkt dé methode te hebben gevonden om haar soldaten optimaal voor te bereiden op missies: softwareprogramma's die geurtjes verspreiden. Onder leiding van onderzoeker Bob Stone wordt aan de Birmingham University druk geëxperimenteerd met games die zo'n realistisch beeld geven van oorlogssituaties, dat zelfs de geur klopt.

Stone maakt daarvoor gebruik van het scent delivery system van het Amerikaanse bedrijf Biopic. Dit systeem blaast op voorgeprogrammeerde tijden lucht door een capsule, waardoor de meest uiteenlopende luchtjes vrijkomen: van verbrand rubber tot kruitdampen. Ideaal om een gevechtssituatie na te bootsen. "Het belang van geur wordt vaak onderschat", weet Stone, "maar na zicht is het onze belangrijkste bron van zintuiglijke informatie."

De games zijn niet alleen nuttig voor soldaten die nog worden uitgezonden, maar kunnen ook gebruikt worden voor de behandeling van dienders die terugkomen uit een oorlogsgebied en die lijden aan een posttraumatisch stresssyndroom, denkt het leger. Het eerste project van Stone dat Defensie waarschijnlijk gaat gebruiken is SubSafe, een virtuele reconstructie van een nucleaire onderzeeër. Inclusief bedompte lucht dus.

Hamilton: "Ik overwoog te stoppen"

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij wilde stoppen met racen na leugens die in Australië tegen de wedstrijdleiding verteld werden. De McLaren-coureur vertelde samen met het team dat Jarno Trulli hem zonder reden gepasseerd was, terwijl dit een opdracht van het Britse team bleek te zijn geweest.

Tegen de BBC deed Hamilton zijn relaas. "Ik was er niet meer honderd procent zeker van dat ik hier de komende vijf jaar nog wilde zijn. Wil ik nog wel zo lang in de spotlight staan, terwijl ik niet meer naar de snackbar of bioscoop kan gaan of gewoon plezier kan maken met mensen, zonder dat er foto's van me worden gemaakt? Als ik een coureur wil zijn en als ik hiermee door wil gaan, dan is dat wel wat ik moet accepteren. Wat iedereen ook zegt, ik geef alles wat ik heb. En soms zal er een moment zijn dat ik het niet goed doe. Ik ben ook maar een mens."

De Brit wil zich alleen op het racen kunnen concentreren. De randzaken vindt hij storend. "Nee, ik geniet daar niet van. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik houd van mijn baan en ik houd ervan om de auto te besturen. Dat zal niet veranderen. Maar al die politiek… Ik ben hier om plezier te hebben en races te winnen, maar iedereen moet overal een mening over hebben. Dat is soms moeilijk."

Hamilton gaf aan niet weg te willen bij McLaren en dat geruchten over een breuk tussen beide partijen onzin is. "Ik houd van dit team. Ik ben hier al jaren. Vanaf mijn tiende was dit het team waarvoor ik wilde rijden en ik rijd er nu voor. We hebben samen de wereldtitel gewonnen, we hebben samen een wereldkampioenschap net verloren en er zullen nog veel jaren komen waarin we winnen en veel waarin we verliezen. Ik ben blij waar ik ben."

Britse leger gebruikt games met een luchtje

Het Britse leger denkt dé methode te hebben gevonden om haar soldaten optimaal voor te bereiden op missies: softwareprogramma's die geurtjes verspreiden. Onder leiding van onderzoeker Bob Stone wordt aan de Birmingham University druk geëxperimenteerd met games die zo'n realistisch beeld geven van oorlogssituaties, dat zelfs de geur klopt.

Stone maakt daarvoor gebruik van het scent delivery system van het Amerikaanse bedrijf Biopic. Dit systeem blaast op voorgeprogrammeerde tijden lucht door een capsule, waardoor de meest uiteenlopende luchtjes vrijkomen: van verbrand rubber tot kruitdampen. Ideaal om een gevechtssituatie na te bootsen. "Het belang van geur wordt vaak onderschat", weet Stone, "maar na zicht is het onze belangrijkste bron van zintuiglijke informatie."

De games zijn niet alleen nuttig voor soldaten die nog worden uitgezonden, maar kunnen ook gebruikt worden voor de behandeling van dienders die terugkomen uit een oorlogsgebied en die lijden aan een posttraumatisch stresssyndroom, denkt het leger. Het eerste project van Stone dat Defensie waarschijnlijk gaat gebruiken is SubSafe, een virtuele reconstructie van een nucleaire onderzeeër. Inclusief bedompte lucht dus.

Meer gamenieuws vind je op FOK!games!

President Pakistan: 'Bin Laden is dood'

Pakistaanse inzichtendiensten hebben het sterke vermoeden dat Al-Qaidaleider Osama Bin Laden dood is. Dit heeft de Pakistaanse president Asif Ali Zardari vandaag laten weten, zo meldt persbureau Reuters. 

"Er is geen spoor meer te bekennen van Bin Laden. We hebben het sterke vermoeden dat hij dood is", zo stelde Zardari. De president moest hier wel direct bij toegeven dat er geen bewijs is voor zijn vermoeden. 'Onze inlichtingendiensen achten het evident dat Bin Laden dood is. Maar hard bewijs hebben we niet."

De Amerikanen delen de mening van de Pakistaanse president niet. Volgens Washington houdt de terroristenleider zich juist schuil in het noordwesten van Pakistan.

In maart dook er voor het laatst een nieuwe geluidsopname op van Bin Laden. Aan de authenticiteit van de cassette, waarvan televisiezender Al-Jazeera delen liet horen, werd echter getwijfeld. Het vermoeden bestaat dat, als Bin Laden nog leeft, kampt met een slechte gezondheid. De terroristenleider zou in maart 52 worden, maar hij kampte in het verleden al met verschillende ziektes. Het bericht dat hij hieraan bezweken zou zijn werd ook al enkele malen de wereld in geholpen, maar ook deze berichtgeving kon nooit worden geverifieerd.

GM grijpt in: Hummer verdwijnt

De noodlijdende Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) grijpt rigoureus in. GM gaat voor 27 miljard dollar aan schulden verwerken en ontslaat tegen de 8000 werknemers. Het bedrijf wil zich in de VS gaan richten op vier merken: Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC.

Eind 2009 zullen Saab, Saturn en Hummer verdwijnen, Pontiac uiterlijk in 2011. GM probeert een bankroet te voorkomen door hun bedrijfsobligaties om te zetten in aandelen. De deadline voor de ruil loopt op 26 mei af.

Een Hummer

Di Montezemolo: "Ik heb vertrouwen in toekomst"

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft er vertrouwen in dat Ferrari de vorm teruggaat vinden. Het Italiaanse team kende dit jaar de slechtste seizoensstart in 28 jaar en pakte pas in de vierde race drie punten dankzij de zesde plaats van Kimi Räikkönen.

"Een paar maanden geleden werd dit team nog bijna kampioen," aldus Di Montezemolo die niet blij was met de prestaties van Ferrari dit jaar. "Als ik de reden van mindere prestaties ken, kan ik ermee leven. Pas als dat niet het geval is, begin ik me zorgen te maken. Ik reken erop dat we ons terugvechten."

Een van de redenen die Di Montezemolo aanvoert voor het gebrek aan snelheid van de F60 is de gewijzigde regelgeving die niet duidelijk is. "De regels zijn zeer slecht op papier gezet. Het zijn grijze regels, waarmee ik bedoel te zeggen dat er ruimte is voor verschillende interpretaties. Renault, McLaren en Ferrari zijn stuk voor stuk kampioen geweest, maar verschillen van mening met de concurrentie. Dan is er iets mis."

Ook de invoering van KERS kan de goedkeuring van de Italiaan niet verdragen. "Het gaat om veel geld en het KERS-systeem wordt gebruikt als link tussen de sport en auto's op de openbare weg. Wij hebben ervoor gekozen om meteen met KERS aan de slag te gaan. Het gaat hier om veel geld, veiligheid, betrouwbaarheid en het bouwen van een compleet andere auto. Vervolgens wordt KERS niet eens verplicht gesteld. Ongelooflijk," aldus de Italiaan die er ook op wees dat Ferrari niet alleen vorig jaar veel geld kwijt was om Massa competitief te houden, maar ook nu weer veel geld kwijt is om een nieuwe diffuser te bouwen.

Ondertussen ziet Ferrari-teambaas Stefano Domenicali de eerste tekenen van herstel bij zijn renstal. "We hadden alleen met beide auto's zo moeten presteren. Het is alleen zeer vervelend om onze auto's te zien botsen in de eerste bocht. Dan roep je: Mamma mia, nu wordt het echt een moeilijk verhaal. Felipe was vanaf dat moment eigenlijk kansloos, maar zijn rondetijden waren best strak. Dat geeft hoop voor de toekomst."

Domenicali beseft dat het Italiaanse team er nog hard aan moet trekken om dit seizoen er nog wat van te maken. "We zijn er nog lang niet en zullen onze coureurs van een betere auto moeten voorzien voordat we écht stappen voorwaarts kunnen zetten. Dat komt wel. Ferrari beschikt over alle elementen om succesvol te zijn," aldus de Italiaan die meldde dat Spanje toch niet als evaluatiepunt voor de rest van het seizoen zal dienen.

Boonen gaat voor groene trui in Tour

Tom Boonen herstelt op dit moment van een kleine breuk in zijn voet, die hij tijdens de Scheldeprijs Vlaanderen op liep. Toch kijkt de Belg inmiddels alweer vooruit en richt zich op de groene trui in de Tour de France.

"De groene trui is een doel op zich. Ik wil het nog eens proberen en alles op alles zetten," liet Boonen, die het groen in 2007 al een keer naar Prijs bracht, in een reactie weten. "Het is wellicht een van de laatste jaren dat ik voor groen kan meedoen. Ik ben nooit een rassprinter geweest."

Toch geeft hij ook toe dat het mentaal steeds lastiger wordt. "Ik heb wel iedereen al geklopt en ik kan iedereen kloppen, maar niet elke keer."

Mark Cavendish wordt inmiddels getipt als één van de favorieten voor de groene trui in La Grande Boucle. "Hij is de snelste sprinter van de wereld, daar moet je geen doekjes om winden," aldus Boonen. "Hoe ik Cavendish moet kloppen? Door sneller te sprinten."

Barsten in het windmolenfort?

Bij de windmolens overigens veel en veel te laat, want ondanks vele zinnige argumenten tegen die krengen is er net zo lang doorgedramd tot wij tegen een paar duizend van die gevallen aan zitten te kijken. Vandaag was weer zo’n dag. Te weinig wind, en toch malen die molens maar. Als ze stil zouden staan zouden vele mensen zich iets gaan afvragen, dus draaien ze. Voor niks, want er komt geen enkele Watt energie uit. Tweeduizend leugens dus? Jep.

Gesink komt voorlopig niet in actie

Robert Gesink zal de komende weken nog niet in actie komen. De renner van Rabobank kiest voor een hoogtestage in de Sierra Nevada en keert pas op 7 juni terug in het peloton. Dan staat namelijk de Dauphiné Libéré op het programma.

Gesink eindigde vorig jaar nog als vierde in het eindklassement van deze rittenkoers. Afgelopen zondag, tijdens Luik-Bastenaken-Luik, kon Gesink niet echt imponeren. De oorzaak lag in zijn voorbereiding, die niet helemaal vlekkeloos verliep.

Gesink had namelijk een scheurtje in de pees van zijn rechterbovenbeen, waardoor hij de Waalse Pijl al moest laten schieten. Ook zijn deelname aan Luik-Bastenaken-Luik stond even op de tocht, maar daar is hij uiteindelijk toch gestart.

Transfergeruchten week 17

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Ryan BabelLiverpoolArsenal
Sulejman SmajicDenderFC Groningen
Léon HeseDe GraafschapVitesse of Willem II
Cédric CarrassoToulouseBayern München
Jan PolakAnderlechtUdinese
Jeroen VeldmateFC GroningenDe Graafschap (huur)
Elias PechHertha BSCHeracles
DodoCorinthiansManchester United
Simon CziommerFC Utrecht/AZHeracles
Tomas NecidCSKA MoskouArsenal, Real Madrid of Bayern München
Chris MavingaParis Saint-GermainArsenal
Mamadou SakhoParis Saint-GermainArsenal
Juan MataValenciaBayern München
Rafael van der VaartReal MadridBayern München
Christian VieriAtalanta BergamoCorinthians
Zlatan IbrahimovicInternazionaleChelsea, Liverpool, Manchester City, Real Madrid of Barcelona
Hans van de HaarAGOVV/Ado Den HaagSparta Nijkerk
Nick TolVolendam (amateurs)FC Volendam
KakáAC MilanManchester United
Mauro ZárateAl-Sadd/Lazio Roma (huur)Lazio Roma
Mattias BjärsmyrIFK GöteborgAZ
Johan VonlanthenRed Bull SalzburgAZ

Albanië vraagt EU-lidmaatschap aan

De Albanese minister-president Sali Berisha heeft tijdens een ministerraad gezegd dat Albanië morgen officieel het lidmaatschap van de Europese Unie zal aanvragen. Hiermee is het land na Montenegro het tweede land dat in korte tijd toetreding zoekt tot de EU.

Afgelopen weekend kondigde de Franse president Sarkozy al aan het idee van het Albanese EU-lidmaatschap te steunen. De daadwerkelijke beslissing is genomen na overleg met diverse Europese hoofdsteden die het land hebben gesteund om de stap te maken, aldus de Albanese premier. Op dit moment reist Berisha af naar Praag om de documenten te overhandigen aan de Tsjechische regering. Dit omdat Tsjechië dit halfjaar de voorzitter is van EU.

Volendam laat Molenaar meetrainen

Niet alleen middenvelder Nick Tol van het in de zaterdaghoofdklasse uitkomende amateurteam van Volendam heeft de belangstelling gewekt van de proftak. Spits Jaap Molenaar mag de komende tijd gaan meetrainen met de selectie van trainer Frans Adelaar en komt na die stage mogelijk in aanmerking voor een overstap naar de profs.

De snelle spits maakt dit seizoen furore bij Volendam. Ondanks het feit dat hij niet altijd in de basis staat, is hij met dertien treffers clubtopscorer. Met name zijn prestaties tegen de grootmachten Spakenburg en IJsselmeervogels vielen op. De aanvaller met de bijnaam Vlugge Japie scoorde drie keer in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen kampioen IJsselmeervogels, terwijl hij op de Westmaat met twee goals een 1-0 achterstand omboog in een 1-2 overwinning bij Spakenburg. Ook afgelopen zaterdag tegen Geinoord produceerde de 23-jarige Molenaar een hattrick.

[Giro] Saxo Bank met Voigt en Cancellara

Saxo Bank heeft de selectie voor de Giro d'Italia, die op 9 mei van start gaat, bekend gemaakt. Ploegleider Bjarne Riis bracht de namen maandag naar buiten.

Lars Bak, Fabian Cancellara, Jurgen van Goolen, Matthew Goss, Juan José Haedo, Anders Lund, Jason McCartney, Nicki Sřrensen en Jens Voigt zullen begin mei aan de start verschijnen. De Italiaanse wielerronde begint dan met een ploegentijdrit.

Griep verspreidt, EU: 'Blijf weg uit Mexico, VS'

Ook vandaag groeit het aantal verdachte griepgevallen gestaag. Morgen zal de World Health Organization (WHO) te kennen geven, of het alarmniveau wordt opgeschroefd. Donderdag komen de EU-ministers van volksgezondheid bijeen.

Spanje is vandaag officieel het vierde land geworden, en het eerste niet-Noord-Amerikaanse, waar het virus is vastgesteld. Een woordvoerster van de EU heeft Europeanen afgeraden nog langer naar Mexico of de VS te reizen. "Doe dit alleen als het volstrekt noodzakelijk is", is het devies. Dit alles om verspreiding (zie hieronder) te voorkomen.

In verscheidene landen worden meerdere gevallen onderzocht. Hierbij een actueel overzicht, met telkens eerst het land, edan de plaats of regio. Zie voor een gedetailleerde kaart met veel losse incidenten Google Maps, dat om de paar uur geüpdate wordt. Overigens staan enkele gevallen nog niet op die kaart, maar het is momenteel de meest volledige online.

Vermoede gevallen van varkensgriep (H1N1), het rijtje, te beginnen met de Amerika's. Mexico, Verenigde Staten (Californië, Texas, New York, Michigan, Ohio, Indiana, Kansas), Canada (Quebec/Montreal, Nova Scotia, British Columbia), Colombia (Bogota), Brazilië (Sao Paolo).

Europa: Verenigd Koninkrijk (Schotland, Northamptonshire), Denemarken (Kopenhagen), Frankrijk (Nord, Parijs), Italië (Venetië), Spanje (Bilbao, Navarra, Castille y León, Madrid, Barcelona, Andalusië, Balearen, Catalonië, Teruel, Almansa, Valencia, Murcia, Girona).

Elders: Israël (Netanyahu), Australië (Sydney), China (Hong Kong), Nieuw-Zeeland (Portland, Otago, Nelson-Tasman).

Pedofiele goeroe ontsnapt uit gevangenis

De 27-jarige goeroe Juliano Verbard is uit een gevangenis op het Franse eiland Réunion ontsnapt. De goeroe werd maandag door drie personen opgepikt met een gekaapte helikopter. Verbard is veroordeeld voor verkrachting en aanranding van kinderen.

Verbard is samen met twee van zijn aanhangers bevrijd. De helikopter is niet ver van de gevangenis geland. Op de plek van de landing stond een bestelbusje klaar. De goeroe en zijn aanhangers zijn er met dit busje vandoor gegaan.

Verbard was de leider van een sekte op Réunion. Hij zat een gevangenisstraf van vijftien jaar uit. Hij heeft meerdere kinderen, van negen tot dertien jaar, aangerand en verkracht. De moeders van de kinderen waren lid van de sekte.

[Fotoreportage] Huldiging AZ

Afgelopen zondag stond de huldiging van AZ op het programma. Vorig weekend sleepte de ploeg uit Alkmaar de landstitel in de wacht. FOK!user lynda was bij de festiviteiten aanwezig en maakte onder andere de volgende foto's.

Voorafgaand aan de huldiging speelde AZ nog een wedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. Veel mensen waren al bezig met de huldiging, die na de wedstrijd zou plaats vinden. De Alkmaarse formatie slaagde er overigens niet in om drie punten te pakken. De wedstrijd eindigde namelijk in een gelijkspel (1-1).

Voor Joey Didulica verliep de middag minder goed. Hij werd in de tweede helft namelijk met hoofdletsel afgevoerd. Uiteindelijk bleek dat de keeper slechts een lichte hersenschudding aan de botsing met Luis Suárez had overgehouden.

Naar schatting waren er afgelopen zondag 35.000 mensen aanwezig om de huldiging van AZ bij te wonen. De sfeer zat er al goed in, voordat de boot aan zou meren. Op deze boot bevonden zich de selectie van AZ en een aantal prominenten van de Alkmaarse club.

Na afloop van het duel tussen Ajax en AZ vertrok iedereen naar de haven om zich voor te bereiden op de komst van de boot. Veel mensen stonden op de kade of zaten in bootjes. Andere mensen zochten een creatieve oplossing, zoals de foto hierboven laat zien. Deze fans bevonden zich namelijk in en op de Karpeton Garage.

Uiteindelijk werd het lange wachten beloond en kwam de selectie van AZ aan in Alkmaar. Kort daarvoor was de boot met de selectie nog door de politie tegen gehouden. Op de plaats van de huldiging stonden namelijk teveel mensen op de voetgangersbrug, die niet tegen het gewicht bestand was, maar dat mocht de pret niet drukken.

Voorzitter Dirk Scheringa was daarna de eerste, die op het podium verscheen. Hij werd door de tienduizenden aanwezige mensen toegezongen. Vervolgens was het de beurt aan de technische staf, waaronder trainer Louis van Gaal, van de selectie. Tot slot verscheen de selectie van AZ ten tonele, die er na opkomst gelijk één groot feest van maakten.

Veel mensen konden overigens niet goed zien wat er op het ponton gebeurde. Hier liet de selectie van AZ zich namelijk zien, nadat men van de boot af was gekomen. De gemeente Alkmaar maakte daarom gebruik van grote schermen, zodat niemand iets van de huldiging hoefde te missen.

Daarnaast zorgde de aankomst van de boot ervoor dat de feestvreugde nog groter werd. Her en der werden zelfs Bengaalse fakkels aangestoken. Alle fans van AZ lieten zien dat zij, 28 jaar na dato, erg blij waren met het behaalde kampioenschap. De huldiging van AZ werd om 21:30 uur afgesloten, maar het feest ging nog tot in de kleine uurtjes door.

816 miljard euro aan Duitse rommelkredieten

Volgens een uitgelekt rapport van de Duitse financiële toezichthouder BaFin hebben Duitse banken voor 816 miljard euro aan rommelkredieten in bezit. De toezichthouder noemde de uitgelekte cijfers zelf misleidend.

De getallen voor de individuele instellingen zouden niet met elkaar kunnen worden vergeleken. Bovendien zouden de schattingen geen rekening houden met eventuele risicobeperkende maatregelen die banken hebben genomen.

Hypo Real Estate, de hypotheekbank die naar verwachting binnenkort zal worden genationaliseerd, heeft met 268 miljard euro de meeste rommelkredieten. WestLB, LBBW, Commerzbank en HSH Nordbank zouden volgens het rapport tussen de euro 84 en 105 miljard euro aan risicovolle leningen bezitten. Andere banken stonden voor kleinere bedragen in het rapport.

De Duitse overheid werkt momenteel aan een 'bad bank', een overheidsbank die de rommelkredieten kan overnemen. Het plan moet er voor zorgen dat de kredietverstrekking aan bedrijven weer op gang komt. De 816 miljard euro aan Duitse rommelkredieten is ongeveer gelijk aan 1/3 van het Duitse bruto binnenlands product (BBP).

816.000.000.000 euro schade bij Duitse financiële instellingen

Van Bueren kijkt terug op rentree

Maandenlang stond hij buitenspel met een enkelblessure. Na een moeilijke revalidatieperiode mocht hij uiteindelijk weer wedstrijdritme op doen bij Jong Sparta. En dus speelde Edwin van Bueren afgelopen maandag mee in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord. Centraal op het middenveld liet hij zien dat de Sparta-supporters zich geen zorgen hoeven te maken.

De glazenwasser is terug
Ouderwets bikkelend dichtte hij de gaten en coachte hij tegelijkertijd zijn jonge ploeggenoten. In Den Haag en Volendam keek hij toe hoe zijn teamgenoten van het eerste elftal met wisselend succes liepen te zwoegen op het veld. Uitgerekend in de cruciale thuiswedstrijd tegen De Graafschap mocht Van Bueren weer speelminuten maken in het eerste. In de 56e minuut verving de middenvelder Erik Falkenburg. Begeleid door luid applaus kwam hij veld in: de glazenwasser mag eindelijk weer poetsen op het hoogste niveau.

"Kansen tegen Ajax en NEC"
Met een dubbel gevoel kijkt Van Bueren terug op zijn rentree, maar zich zorgen maken doet hij niet. Sparta speelt volgend seizoen met de alleskunner in de Eredivisie. "We zijn er nog niet, maar ik verwacht niet dat we nog in de problemen komen", zei Van Bueren vrijdag tegen Goal.com. "Volgende week spelen we thuis tegen Ajax en daarna spelen we nog in Nijmegen tegen NEC. Tegen beide tegenstanders zie ik mogelijkheden en verwacht ik dat we punten zullen pakken. Ook ik ben teleurgesteld in het spel en het resultaat van vandaag. Het zorgt voor een dubbel gevoel bij mijn rentree."

Geduld
"Ik ben blij dat ik eindelijk weer speelminuten heb gemaakt in het eerste elftal. Dat we vandaag niet hebben weten te winnen van De Graafschap, is echter een behoorlijke teleurstelling. We komen moeilijk tot scoren momenteel, maar dat is geen reden om ons grote zorgen te maken", vervolgt Van Bueren zijn verhaal. De middenvelder is van mening dat de doelpunten vanzelf zullen komen voor Sparta. "De bal hoeft maar een keer goed te vallen. Dat is slechts een kwestie van tijd. We hebben een voetballende ploeg en zullen ook op die wijze tot kansen en treffers moeten komen. Vandaag misten we net een paar keer het beslissende geluk in de afronding."

Andere tactiek
Van Bueren verklaarde verder dat hij niet had gerekend op de tactiek, die trainer Foeke Booy bedacht had voor het duel met FC Volendam (3-0, verlies). "Dat hij tegen Volendam niet koos voor voetballende spelers op het middenveld, heeft me wel verrast. Ik leg me echter neer bij de keuzes van de trainer", aldus de middenvelder. "In de groep heeft deze tijdelijke verandering van tactiek ook geen onrust veroorzaakt. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en stelt het teambelang voorop. Dat we in deze fase van de competitie nog strijden tegen degradatie is in mijn ogen voornamelijk te wijten aan twee dingen. We hebben gewoon veel te weinig punten verzameld in uitwedstrijden. Dat had echt beter gemoeten."

Routine
"Wat echter ook van grote invloed is geweest, is de afwezigheid van een aantal routiniers. Zelf was ik lange tijd geblesseerd, maar datzelfde geldt voor Karim Touzani. Verder kunnen we nog altijd niet beschikken over Sander van Gessel en Charles Dissels."

"Om te voorkomen dat we volgend seizoen weer in de moeilijkheden komen, hoop ik op de juiste versterkingen. Één of twee oudere rotten die het team kunnen dragen, zouden we er wel bij kunnen gebruiken. Tot die tijd richt ik me met Sparta op het ontlopen van degradatie. Dat gaat met deze selectie ongetwijfeld lukken", besluit Van Bueren zijn relaas optimistisch.

Goals tegen ADO leveren Tomasson mijlpaal op

De twee goals van Jon Dahl Tomasson waren zondag erg belangrijk voor Feyenoord in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Naast de 2-3 overwinning mocht de Deen ook een persoonlijk succesje vieren met zijn doelpunten.

Voor Tomasson waren het namelijk treffer nummer 99 en 100 in de Eredivisie. De aanvaller maakte 63 van deze competitietreffers in dienst van Feyenoord. Bij de overige 37 goals liet hij de supporters van sc Heerenveen juichen.

Met deze prestatie is Tomasson de negende buitenlandse speler die de barričre van 100 Eredivisiedoelpunten slecht. Halvar Thoresen (ex-FC Twente en PSV) voert dit klassement sinds 1987 aan met 152 doelpunten. Onlangs slaagde FC Twente-spits Blaise N'Kufo er ook in de mijlpaal van 100 treffers te bereiken.

Makaay: "Iedereen gunt het elkaar"

Feyenoord-aanvaller Roy Makaay scoorde in zijn 500ste officiële duel de winnende treffer voor de Rotterdammers. De diepe spits van de Stadionclub was ook één van de eerste spelers, die naar Diego Biseswar toegingen na de twee goede assists waar Jon Dahl Tomasson uit wist te scoren.

Na een heel moeilijk begin van de competitie met veel blessures en een vertrekkende coach is Feyenoord op de weg terug. Plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal lijkt twee wedstrijden voor het einde van de competitie zo goed als zeker. Makaay wil Feyenoord echter niet als favoriet in de play-offs betitelen. "We bekijken iedere wedstrijd op zich. We moeten elke wedstrijd afzonderlijk van elkaar zien en zo proberen om succesvol te zijn in de play-offs"

Wanneer Feyenoord het toetje van het seizoen goed doorstaat en Europees voetbal afdwingt, zal dit een korte vakantie betekenen voor de Feyenoord-selectie. Makaay lijkt dat niet als een probleem te zien. "Dat weekje vakantie heb ik er graag voor over en ik denk met mij ook de rest van de ploeg."

Dit was zeker terug te zien in de wedstrijd tegen ADO. Feyenoord moest meegaan in het vechtvoetbal van de thuisclub en bleek uiteindelijk de sterkste. ADO had voor het duel een aantal ongelukkige wedstrijden achter de rug, hetgeen misschien wel eens meegespeeld zou kunnen hebben in het achterhoofd van de spelers. Makaay hierover: "We wisten natuurlijk dat ze het tegen Sparta in de laatste minuten hebben weggegeven en dat ze vorige week na een 3-0 voorsprong toch nog drie doelpunten weggaven. Dat zal bij hen vast mee hebben gespeeld. Mede daarom heb ik nooit het gevoel gehad dat we hier zouden verliezen."

Een uitleg voor het hernieuwde vertrouwen en de verbetering van het spel bij Feyenoord had Makaay snel paraat. "We zijn teruggegaan naar de basis en we zijn meer een team. Iedereen is bereid voor elkaar te werken en iedereen gunt het elkaar ook. Dat maakt het verschil."

Evenement: In Qontrol Ctrl.Alt.Delete

Deze review is geschreven door FOK!user Boy_Snakeye

Stonden er 2 weken geleden in de RAI nog mooie glimmende bolides, afgelopen weekend was het tijd voor de 5e editie van In Qontrol. Zoals q-dance het noemt: "de afsluiter van het binnenseizoen" Het thema was de vraag:"Who is in Qontrol". De achterliggende gedachte dat we allemaal beheert worden door iets groters. Geld, media, de regering. Of ben JIJ het??? Heerlijk filosofisch dus.


Foto: Carlos - Q-dance

Schaars hoopt op clementie

Voordat het feest aan de kades van Alkmaar losbarstte was er nog die tumultueuze wedstrijd in de Amsterdam ArenA. AZ kwam voor, hield Ajax in de houdgreep, maar door een rode kaart van Stijn Schaars lukte het de Amsterdammers te ontkomen (1-1). Schaars baalde dat AZ haar spelletje niet kon spelen door een dwaling.

"Het is zuur dat ik een directe rode kaart krijg waar geel op z´n plaats is", ging hij tegenover Goal.com direct in op zijn overtreding op Vurnon Anita. "Ik schop hem niet en ga gewoon voor de bal. Daar heb je mee te dealen, want we hadden Ajax eigenlijk waar we ze hebben wilden."

"We stonden 0-1 voor, konden ons eigen spelletje spelen. Met de ruimte die zij in de tweede helft weg gaan geven weet je dat je weg kan counteren naar twee, drie nul. Dat hoopten we voort te zetten, maar dan krijg je zo´n kaart. Dan moet je de jongens gewoon een compliment geven dat ze overeind blijven."

Wat vond Schaars van het algehele optreden van Pieter Vink? "Ik heb gehoord dat de eerste penalty geen penalty was, maar ik heb net ook gezegd dat die man zijn werk naar eer en geweten doet. Dan zit-ie er ook wel eens naast. Bij mij was het geen rode kaart. Ik hoop dat de mensen van de arbitragecommissie daar ook rekening mee houden", aldus Schaars, die hoopt de laatste wedstrijd van het seizoen de schaal op het veld te mogen ontvangen van Henk Kesler.

Gras kost terreinknecht Wembley z'n baan

De grasproblemen van Wembley hebben terreinknecht Steve Welsh zijn baan gekost.Het nieuwe Wembley, twee jaar geleden geopend, heeft in dat korte tijdsbestek al zeven grasmatten gehad.

De laatste grasmat kreeg veel kritiek te verwerken. Onder andere bondscoach Fabio Capello liet zich negatief uit over het heilige veld van Wembley. Alex Ferguson van Manchester United en Arsčne Wenger van Arsenal deden dat na hun halve finale in de FA Cup.

De beleidsbepalers van het stadion grijpen nu dus in, volgens The Mail.

Objection! aan je voeten

Phoenix Wright is een succesvolle serie op de Nintendo DS. In deze games is het de bedoeling om de onschuld van je cliënt te bewijzen in verschillende rechtszaken. Dit doe je door met bewijzen te komen. Doe je dit, dan roept de persoon in de game heel hard 'Objection!' of 'Hold it!' Fans van de serie kunnen de onderstaande schoenen vast wel waarderen. Met links kun je een knetterharde 'Objection!' in iemand zijn anus rammen, en wil je dit met rechts doen dan spoort de schoen je aan om dit niet te doen. Ideaal toch? Het paar is momenteel te verkrijgen op eBay en de maat is 43.


Werknemer stoort zich aan collega met kinderen

Uit een onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl blijkt dat veel werknemers, 43 procent, zich ergeren aan collega's met kinderen. De grootste ergernis is met 37 procent, collega's die thuis blijven omdat hun kind ziek is. Aan het onderzoek deden 587 mensen mee.

Eerder naar huis gaan om een oppas af te lossen staat ook hoog op het lijstje met ergernissen, evenals het geklets van collega's over hun nakomelingen. Oudere werknemers kunnen het minst hebben van deze collega's, bijna de helft van deze groep geeft aan zich er mateloos aan te ergeren.

De leeftijdscategorie zesentwintig tot vijfendertig jaar ergert zich het minst aan collega's met kinderen. 'Verklaring hiervoor is dat deze leeftijdsgroep net kinderen heeft of er aan wil beginnen. Zij hebben dus regelmatig te maken met kindgerelateerde zaken of vinden het leuk over hun kroost te praten', zegt Marco de Weerd van de vacaturesite.

Vaak wordt gedacht dat vrouwen het heerlijk vinden over hun kinderen op te scheppen, maar niets is minder waar. Uit het onderzoek kwam naar voren dat vrouwen zich zelfs meer ergeren, aan het gedrag van collega's met kinderen, dan mannen.

Square Enix: "We doen er te lang over"

In een interview met GameIndustry.biz heeft Yoichi Wada, CEO van Square Enix, toegegeven dat ze er bij Square Enix te lang over doen om hun games af te maken. Het is de eerste keer dat we iets van Square Enix horen nadat ze Eidos hebben ingelijfd, waarbij Wada ingaat op het vervroegd uit geven van spellen om zo financiële risico's zoveel mogelijk te verkleinen. Een tactiek waar Eidos voor de overname door Square Enix toch vooral op gericht was.

"In reality I think the issues we have are basically the same. On one side you might say that because of the budgetary constraints they released the games without having the games polished to perfection, but on the other side we take too long to release the game."

Dus waar Eidos nog wel eens onafgemaakte games uitbracht, daar heeft Square Enix er een handje van om juist te lang door te gaan. Wada geeft in het interview subtiel aan dat er bij de mensen van Eidos in het vervolg iets anders gewerkt moet gaan worden.

"I personally believe that having a good cost performance and having a good quality game can co-exist - I think that this relationship is actually a positive one. But when you look to the creators they tend to think that if they're asked to pursue a better cost performance, they have to sacrifice quality.[...] It's not true, but we have to change the mindset of the creators." aldus Wada

Voor het hele interview kun je hier terecht.
Fallout 3 DLC ook te koop in winkels

Hoewel de naam anders doet vermoeden, komt het soms voor dat downloadable content gewoon in de winkel te koop is. Zo ook met de DLC voor Fallout 3. 'Operation Anchorage' en 'The Pitt' zullen samen in een pakket te koop zijn in de winkel vanaf 29 mei. De kosten zullen hetzelfde zijn in vergelijking met het downloaden van de content. Koop je de content in de winkel, dan krijg je er wel een mooie gratis Vault Boy poster bij...Dita Von Teese opnieuw uit de kleren

De sexy Dita Von Teese gaat opnieuw samenwerken met het lingeriemerk Wonderbra. De koningin van het burleske showt natuurlijk zelf haar ontwerpen met retrolook.

The 'Wonderbra by Dita Von Teese' collectie bevat  jarretelles, slips en beha’s, geïnspireerd door de glitter en glamour van het Hollywood van vroeger. Ze gebruikt stoffen uit de jaren ‘40 en ‘50 en de nieuwe collectie doet qua ontwerp erg denken aan haar vorige lingerielijn voor het merk. Bekijk hier de foto’s.

“Ik wilde altijd al lang iets met lingerie doen. Ik vind het belangrijk dat ik dingen maak die ik zelf zou willen dragen. Mijn doel is om in elke vrouw haar seksuele kracht naar boven te brengen. Ik vind het helemaal niet seksistisch wat ik doe. Mat mijn ontwerpen moet je geen mannen verleiden, maar je eigen vrouwelijkheid omarmen”, aldus Von Teese.


Dita Von Teese opnieuw uit de kleren  (foto: DAG)

Oeps! Britney Spears heeft tampon uit haar rokje hangen

Blijft niets Britney Spears dan bespaard? Vorige maand stond ze nog voor aap toen ze tijdens een show in Tampa haar danseressen wilde laten weten dat haar vagina zojuist uit haar outfit was gefloept. Helaas voor Spears stond haar microfoon nog aan, waardoor de stampvolle arena per ongeluk op de hoogte werd gesteld van haar 'wardrobe malfunction.'

Deze maand was er weer een gênant incidentje toen een danser tijdens een optreden per ongeluk een extension uit haar hoofd trok. Auw!

De meest recente blooper? Video-opnames van een dansende Britney die iets tussen haar benen heeft hangen, waarschijnlijk een tampon. Niets menselijks is Britney blijkbaar vreemd. En the show must go on.


Oeps! Britney Spears heeft tampon uit haar rokje hangen  (foto: DAG)

Ook Spanje getroffen door varkensgriep

In Europa is het eerste geval van varkensgriep ontdekt. Het Spaanse ministerie van Gezondheid heeft dat vandaag bevestigd. Het gaat om iemand in Almansa in midden-Spanje.

De patiënt is een 23-jarige student die net terug is van een studiereis in Mexico. Volgens minister Trinidad Jiménez van Gezondheid zijn in Spanje mogelijk zestien mensen met varkensgriep besmet, aldus het Spaanse persbureau Europa Press.

EU-commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) raadt reizigers af om naar gebieden te gaan waar de varkensgriep heerst. Dat heeft hij maandag laten weten.

"Persoonlijk zou ik proberen reizen naar deze gebieden te vermijden”, zei Vassiliou. Daarmee wordt volgens hem het risico op verspreiding van het virus beperkt.


Ook Spanje getroffen door varkensgriep  (foto: DAG)

Ubisoft neemt trademark op Driver: The Recruit

Velen van jullie zullen misschien met afgrijzen terugdenken aan de de eerste Driver game. Ikzelf in ieder geval wel. Niet omdat de game slecht was, verre van dat zelfs, maar in mijn nachtmerries beleef ik nog wel eens de tientallen pogingen om de tutorial in de parkeergarage in het eerste level van Driver te voltooien.

Na deze game zijn er nog drie Driver games uitgebracht die helaas allemaal iets slechter ontvangen werden door de pers. Ubisoft gaat toch proberen een nieuwe Driver game te maken. De naam van de game was nog onbekend tot, waarschijnlijk, nu. Het is namelijk uitgelekt dat Ubisoft een trademark heeft genomen op de naam Driver: The Recruit. Dit zou dus zeer waarschijnlijk de naam zijn van de nieuwe game.

Meer details over de game zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk weten we na de E3 in juni meer.

Boek: Claudia de Breij - Krijg nou tieten

Zwangerschapsboeken zijn er in overvloed. Loop een willekeurige boekhandel binnen (of zoek er eentje online) en je hebt een heuse 'zwangerschapssectie'. De meeste van die boeken zijn vrij feitelijk en vooral ook droog wat betreft stof. Het gaat om de alom bekende 9 maanden-doorloop. Om binnen dit saaie genre een vrolijke noot te brengen, schreef Claudia de Breij haar boek Krijg nou tieten. Een 'ander' geluid, dat moet haar eigen verhaal opleveren. Ingegeven door de legio boeken die ze ongetwijfeld zelf heeft gelezen tijdens haar zwangerschap van Bing, wilde ze met dit boekje vooral de 'gaten' vullen die andere boeken leeg laten. Zijn die 'gaatjes' na het lezen van Krijg nou tieten gevuld?

[NASCAR] Uitslag Aarons 499

Op de Talladega Superspeedway heeft Brad Keselowski in een tumultueus einde de Aarons 499 op zijn naam geschreven. Terwijl Keselowski over de finish kwam, crashte achter hem Carl Edwards in de hekken. Dale Earnhardt jr. werd tweede en Ryan Newman kwam in een wrak van een auto als derde over de finish.

Het is de eerste overwinning voor Keselowski en eigenaar James Finch van Phoenix Racing in hun carričre, maar dat was bijna niet gelukt. Edwards en Keselowski waren in de in de laatste paar honderd meter verwikkeld in een gevecht om de eerste plaats, waarbij Keselowski hoog de baan op ging om Edwards buitenom te passeren maar die wist de aanval te blokken. Onmiddellijk plaatste Keselowski een nieuwe aanval, dit keer aan de binnenkant. Edwards probeerde opnieuw om de nummer 9 te blokkeren maar Keselowski zat er al naast.

De beide wagens raakten elkaar waarbij de auto van Edwards met de achterwielen van de grond kwam, vervolgens door de lucht vloog en bovenop de motorkap van de Chevrolet van Ryan Newman terecht kwam die op de derde plaats lag. De wagen van Edwards belandde vervolgens in de hekken en reed zo nog een tien meter door. Uiteindelijk stapte Edwards zelf uit en kon op een holletje over de finishlijn en werd als 24e geklasseerd. Newmans gesloopte wagen kwam uiteidnlijk toch als derde over de meet.

In de kluts die ontstond werd Marcos Ambrose vierde en rookie Scot Speed wist ondanks een straf van één rodne als vijfde te eindigen. Busch, Greg Biffle, Brian Vickers, rookie Joey Logano en Jeff Burton maakten de top tien compleet.

Keselowski maakte na afloop zijn excuses tegenover Edwards, zeggend dat het niet zijn bedoeling was om Edwards stuk te rijden maar dat hij zich gedwongen zag niet aan de kant te gaan omdat hij anders gediskwalificeerd zou worden omdat hij dan de gele lijn aan de binnenkant moest passeren. Acht toeschouwers raakten licht gewond toen de #99 Ford van Edwards in het vanghek getorpedeerd werd op het rechte stuk. Laatstgenoemde zei dat Keselowski er niet veel aan had kunnen doen en dat hij zelf niet doorhad dat Keselowski al naast hem zat waardoor hij hem niet meer kon ontwijken.

De race kende negen cautionperiodes, waarbij de Big One al in vroeg plaatshad: in de zevende ronde botsten de wagens van Matt Kenseth en Jeff Gordon toen beiden op dezelfde plek wilden rijden. Het incident veroorzaakte crashes van maar liefst veertien andere wagens. Het team van Gordon had heel wat tijd nodig om diens wagen weer op te lappen. Het kostte de leider in het klassement uiteindelijk 55 ronden achterstand voordat het team Dupont de Chevrolet afdoende gerepareerd had. Gordon eindigde op een 37e plaats en verliest daarmee de leiding in het klassement aan Kurt Busch.


Uitslag Aarons 499

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
19Brad Keselowski Chevrolet190/5 188
211Dale Earnhardt Jr. Chevrolet175/5 188
325Ryan Newman Chevrolet170/5 188
434Marcos Ambrose Toyota160/0 188
58Scott Speed * Toyota160/5 188
628Kurt Busch Dodge155/5 188
72Greg Biffle Ford151/5 188
830Brian Vickers Toyota147/5 188
922Joey Logano * Toyota143/5 188
1020Jeff Burton Chevrolet139/5 188
1141Reed Sorenson Dodge130/0 188
1210David Ragan Ford132/5 188
1324Paul Menard Ford129/5 188
1417Joe Nemechek Toyota126/5 188
156Regan Smith Chevrolet118/0 188
1615Casey Mears Chevrolet120/5 188
1713Matt Kenseth Ford117/5 188
1843Max Papis * Toyota109/0 188
1939Elliott Sadler Dodge111/5 188
201Juan Montoya Chevrolet108/5 188
2131Michael Waltrip Toyota105/5 188
2218Denny Hamlin Toyota102/5 188
2329Tony Stewart Chevrolet94/0 188
2416Carl Edwards Ford96/5 187Accident
2523Kyle Busch Toyota98/10 187
2633David Reutimann Toyota85/0 187
2740John Andretti Chevrolet87/5 187
2812Bobby Labonte Ford79/0 179Accident
2942Robby Gordon Toyota76/0 179Accident
3036Jimmie Johnson Chevrolet78/5 179Accident
3137David Stremme Dodge70/0 179Accident
3227Jeremy Mayfield Toyota72/5 179Accident
333Martin Truex Jr. Chevrolet69/5 179Accident
344Sam Hornish Jr. Dodge66/5 179Accident
3538A.J. Allmendinger Dodge58/0 164
3635Kasey Kahne Dodge55/0 133
3714Jeff Gordon Chevrolet52/0 128
3819Kevin Harvick Chevrolet49/0 127
395Clint Bowyer Chevrolet46/0 8
4026David Gilliland Chevrolet43/0 6Accident
4121Scott Riggs Toyota40/0 6Accident
4232Jamie McMurray Ford37/0 6Accident
437Mark Martin Chevrolet34/0 6Accident
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Klassement na negen races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Kurt Busch12999013
2Jeff Gordon1294-59015
3Jimmie Johnson1235-649014
4Tony Stewart1232-679003
5Denny Hamlin1190-1099002
6Kyle Busch1124-1759123
7Carl Edwards1119-1809001
8Clint Bowyer1098-2019003
9Jeff Burton1092-2079001
10Greg Biffle1081-2189003
11David Reutimann1077-2229101
12Matt Kenseth1063-2369023

Zware kanonnen zwijgen op Sri Lanka

Srilankaanse militairen hebben de opdracht gekregen bij hun offensief tegen de Tamil Tijgers geen zware wapens en gevechtsvliegtuigen meer te gebruiken. Dat heeft de regering vandaag laten weten.

De regering heeft de maatregel genomen om burgers te ontzien die klem zitten tussen de militairen en strijders van de rebellenbeweging Tamil Tijgers (LTTE). Het leger probeert het laatste bolwerk van de rebellen, een gebied van ongeveer 3 bij 4 kilometer in het noordoosten van Sri Lanka, te veroveren.

Volgens de Verenigde Naties zitten in het strijdgebied circa 50.000 mensen klem. Mensenrechtenorganisatie Human Right’s watch maakt zich ernstig zorgen om de burgerbevolking in het gebied. VN-gezant John Holmes is in Sri Lanka om te proberen een bestand te bereiken.

Humanitaire situatie
De Tamil Tijgers kondigden gisteren een eenzijdig staakt-het-vuren af vanwege de humanitaire situatie. De regering wees een bestand evenwel direct van de hand. De minister van Defensie op het eiland zei dat 'overgave de enige optie is' voor de in het nauw gedreven opstandelingen.

Een woordvoerder van de Tamil Tijgers liet vandaag weten dat de rebellenbeweging zich nooit zal overgeven en door zal vechten voor zijn idealen. De Tijgers strijden al bijna veertig jaar voor een eigen staat in het noordoosten van het overwegend boeddhistische eiland. De strijd kostte al aan tienduizenden mensen het leven.

Rechtszaak commando's in Oostenrijk begonnen

De rechtszaak tegen negen Nederlandse militairen in de Oostenrijkse plaats Zell am See is vanochtend begonnen met onder meer de openingsverklaringen van de advocaten. Het negental staat terecht voor betrokkenheid bij een grote vechtpartij tijdens het uitgaan in oktober 2007. De commando’s stellen dat zij zich slechts verdedigden tegen agressors.

Volgens hun Oostenrijkse advocaat Kurt Jellinek heeft de politie haar werk in deze zaak slecht gedaan. Zo is volgens de raadsman niet meteen aan de militairen verteld dat ze als verdachten werden gehoord, waardoor ze niet op hun rechten zijn gewezen. De commando’s, die een weekeinde vrij waren tijdens een oefening die meerdere weken duurde, zouden de boel hebben willen sussen om een gewonde collega te beschermen. Deze man had een kopstoot en schoppen tegen zijn hoofd gehad.

[NHL] Uitslag Hurricanes - Devils

De Carolina Hurricanes wonnen gisteren met 4-0 van de New Jersey Devils en brachten de stand in de serie op 3-3. Hierdoor is een zevende beslissende wedstrijd nodig. Deze wordt thuis bij de New Jersey Devils gespeeld.

Man van de wedstrijd was Ray Whitney met een goal en drie assists. Center Eric Staal voegde daar nog twee goals en een assist aan toe. Hurricanes-goalie Cam Ward stopte alle 28 schoten die op hem afgevuurd werden. De eerste goal viel na tien minuten in de eerste periode. De Hurricanes hadden daarvoor al goede kansen, maar die werden steeds gemist. Nu scoorde Whitney uit een assist van Staal van achter het net.

Staal zelf bracht Carolina op een 2-0 voorsprong uit een assist van Whitney, die de puck van Paul Martin afpakte. Staal maakte ook nog de 3-0 in dezelfde periode via een one-timer. De pass kwam wederom van Whitney. Omdat goalie Cam Ward zijn doel schoon hield, zelfs na een goed schot van Brendan Shanahan halverwege de tweede periode, gingen de Hurricanes de derde periode in met een 3-0 voorsprong en een 29-15 voordeel in het aantal schoten op doel.

In de derde periode was het definitief gedaan toen Jussi Jokinen scoorde in een vijf-tegen-driesituatie. In deze periode liep het aardig uit de hand na twaalf minuten toen er een vechtpartij ontstond. Tim Gleason (Hurricanes), Mike Rupp en David Clarkson (beide Devils) werden de rest van de wedstrijd geschorst terwijl Brian Rolston nog een straf van twee minuten voor diezelfde Mike Rupp moest uitzitten. Na deze scrimmage werd er niet meer gescoord.

[NHL] Uitslag Rangers - Capitals

De Washington Capitals hebben de stand in de serie tegen de New York Rangers weer gelijk gebracht: 3-3. De geschorste Rangers-coach John Tortorella zag met lede ogen toe hoe de Rangers werden gedomineerd en naar een 5-3 nederlaag werden gespeeld na een 5-1 achterstand.

De laatste twee goals van de Rangers vielen pas in de derde periode, de laatste zelfs met nog maar zes seconden te gaan. De Rangers hadden na het einde van de eerste periode echter eigenlijk al geen kans meer op de overwinning. De Rangers hadden weliswaar meer schoten op doel dan de Capitals in vrijwel elke periode, maar werden zelden gevaarlijk.

Goalie Lundqvist van de Rangers had wederom een moeizame avond. Waar hij in het begin van de serie er vrijwel persoonlijk voor zorgde dat de Rangers een 3-1 voorsprong namen speelt hij de laatste twee wedstrijden vrij matig. Hij liet nu vijf goals toe in slechts twintig schoten op doel, waarna hij werd vervangen door Stephen Valiquette. Deze hoefde in de gehele derde periode slechts twee reddingen te maken, waarschijnlijk omdat de Capitals het na een 5-1 voorsprong wel geloofden en hun energie wilden sparen voor de zevende beslissende wedstrijd. Alex Ovechkin, die één goal maakte: "Hij kan niet elke avond als een god spelen en kan niet elke wedstrijd voor ze winnen."

Lundqvist zal in de zevende en beslissende wedstrijd nog een kans krijgen. Jim Schoenfeld, interim-coach tijdens de schorsing van Tortorella: "Hij heeft zelden drie slechte wedstrijden op rij. We moeten de puck langer in de aanvalszone houden en meer op doel schieten, maar ook Lundqvist moet zelf beter gaan spelen."

Milan Jurcina maakte de eerste goal voor de Capitals. De verdediger scoorde nadat hij de puck op de helft van de Rangers afpakte van Nikolai Zherdev. De tweede goal was van verdediger Tom Poti, die scoorde nadat hij in een drie-tegen-éénsituatie terecht kwam vlak nadat hij uit de penalty-box kwam. Daarvoor scoorde Mike Green al in de powerplay. In de tweede periode breidden de Capitals hun voorsprong uit door goals van Viktor Kozlov en Alex Ovechkin.

Uitslagen Duitsland speelronde 29

Afgelopen weekend stond de 29e speelronde in de Bundelsiga op het programma. Koploper VfL Wolfsburg ging verrassend onderuit bij laagvlieger Energie Cottbus, waardoor het Hertha BSC dichterbij zag komen. Bayern München en Hamburger SV wisten niet te profiteren van de nederlaag van Wolfsburg.

Energie Cottbus - VfL Wolfsburg

Koploper in de Bundesliga VfL Wolfsburg moest dit weekend bij de nummer zeventien Energie Cottbus. De ploeg van trainer Felix Magath was in de eerst helft geen schim van het team dat de laatste tijd de zeges aaneen reeg. In de tweede helft probeerde Wolfsburg het wel, maar Cottbus-doelman Gerhard Tremmel bleek een onneembare vesting. Via goals van Dimitar Rangelov en Ervin Skela deed de thuisploeg goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Bayern München - Schalke 04

Bayern München kwam in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 niet in de wedstrijd. De ploeg met Mark van Bommel in de basis kwam in de 21e minuut op achterstand door een goal van Halil Altintop die uit een corner raak kopte. In het vervolg van de eerste helft kwam Der Rekordmeister niet tot mogelijkheden, ondanks de pogingen van spits Luca Toni om een strafschop op te eisen.

In de tweede helft ging het harde duel verder en Schalke-middenvelder Jermaine Jones kon na 70 minuten dan ook inrukken met een tweede gele kaart. Hetzelfde lot onderging Bayern-speler Franck Ribéry, waarna de thuisploeg tegen het op de counter loerende Schalke niet meer tot kansen kwam. De fans eisten hierop het vertrek van Bayern-coach Jürgen Klinsmann en inmiddels is hieraan gehoor gegeven door de clubleiding in München.

Hamburger SV had kunnen profiteren van het verlies van Wolfsburg en Bayern, maar de club van Martin Jol ging zelf met 2-0 onderuit bij Borussia Dortmund. Hertha BSC profiteerde wel van het verlies van de top drie. De club uit Berlijn won vrijdag bij promovendus 1899 Hoffenheim met 0-1. Onderin deed Karlsruher SC goede zaken door uit Bayer Leverkusen met 0-1 te kloppen.


Uitslagen speelronde 29

ThuisUitUitslag
1899 Hoffenheim Hertha BSC0-1
VfB Stuttgart Eintracht Frankfurt2-0
Bayer Leverkusen Karlsruher SC0-1
Werder Bremen VfL Bochum3-2
Hannover 96 1. FC Köln2-1
Bayern München Schalke 040-1
Borussia Dortmund Hamburger SV2-0
Borussia Mönchengladbach Arminia Bielefeld1-1
Energie Cottbus VfL Wolfsburg 2-0

De Stand

# Team GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VfL Wolfsburg 29 17 6 6 57 62 - 36
2 Hertha BSC 29 17 4 8 55 43 - 35
3 Bayern München 29 16 6 7 54 59 - 37
4 VfB Stuttgart 29 16 6 7 54 52 - 37
5 Hamburger SV 29 17 3 9 54 42 - 40
6 Schalke 04 29 14 7 8 49 43 - 27
7 Borussia Dortmund 29 12 13 4 49 47 - 33
8 1899 Hoffenheim 29 12 9 8 45 54 - 41
9 Bayer Leverkusen 29 12 6 11 42 50 - 37
10 Werder Bremen 29 10 9 10 39 55 - 41
11 Eintracht Frankfurt 29 8 8 13 32 36 - 47
12 1. FC Köln 29 9 5 15 32 31 - 45
13 Hannover 96 29 8 8 13 32 41 - 59
14 VfL Bochum 29 6 10 13 28 35 - 47
15 Energie Cottbus 29 7 5 17 26 26 - 51
16 Arminia Bielefeld 29 4 13 12 25 23 - 42
17 Borussia Mönchengladbach 29 6 6 17 24 35 - 54
18 Karlsruher SC 29 6 4 19 22 21 - 46

Topscorers

#SpelerClubGoals
1 Grafite VfL Wolfsburg 22
2 Mario Gómez VfB Stuttgart 19
3 Patrick Helmes Bayer Leverkusen 18
=Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 18
5 Edin D¸eko VfL Wolfsburg 16
=Claudio Pizarro Werder Bremen 16

Programma speelronde 30

Datum Thuis Uit
1/5VfL Bochum Hannover 96
2/5Bayern München Borussia Mönchengladbach
2/5Karlsruher SC Energie Cottbus
2/5Arminia Bielefeld VfB Stuttgart
2/5Schalke 04 Bayer Leverkusen
2/5Eintracht Frankfurt Borussia Dortmund
2/5VfL Wolfsburg 1899 Hoffenheim
3/5Hamburger SV Hertha BSC
3/51. FC Köln Werder Bremen

EK squash voor landenteams morgen van start

De Nederlandse squashteams beginnen morgen aan het Europese Kampioenschap squash voor landenteams in het Zweedse Malmö. De Oranjemannen, die voor het eerst onder leiding staan van veelvoudig nationaal kampioen Lucas Buit, openen het toernooi morgenochtend om 11.00 uur tegen Zwitserland.

De als derde geplaatste herenploeg, bestaande uit Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Rene Mijs en Bart Ravelli, moet het verder opnemen tegen Schotland (woensdag, 14.30 uur) en het ijzersterke Frankrijk (donderdag, 16.00 uur). Nederland moet bij de eerste twee eindigen in groep B om de halve finales te bereiken.

De Nederlandse squashdames zijn tijdens het EK in Zweden als tweede ingeschaald, achter de grote favoriet Engeland. De voormalige Australische Natalie Grinham treedt voor het eerst op als kopvrouw van de Oranjedames. Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom maken ook deel uit van het keurkorps van bondscoach Nicole Beumer. Nederland speelt, eveneens in poule B, achtereenvolgens tegen Wales (dinsdag, 18.30 uur), Denemarken (woensdag, 13.00 uur) en Frankrijk (donderdag, 10.00 uur). Ook voor de damesploeg geldt dat een plek bij de beste twee vereist is om door te dringen tot de laatste vier.

Real time scores kunnen gevolgd worden via de website van toernooipartner Horizon.

Poule-indeling heren

Poule A Poule B
Engeland (1) Frankrijk (2)
Duitsland (4) NEDERLAND (3)
Wales (5) Zwitserland (6)
Spanje (8) Schotland (7)

Poule-indeling dames

Poule A Poule B
Engeland (1) NEDERLAND (2)
Ierland (4) Frankrijk (3)
Duitsland (5) Denemarken (6)
België (8) Wales (7)

De Joker ook gewoon speelbaar op de Xbox 360

Vorige week kon je lezen dat de Joker speelbaar zal zijn in de PS3-versie van Batman: Arkham Asylum. De Joker zou na het uitspelen van de game gratis te downloaden zijn om te gebruiken in de Challenge Maps.

Volgens XboxWorld360 komt de Joker echter ook gewoon naar de Xbox 360. Om met de Joker te spelen op de Xbox 360 zouden spelers echter wel moeten betalen. Om welk bedrag het gaat is nog niet bekend, en of de PS3-versie wel gratis is, is ook niet meer zeker. Batman: Arkham Asylum is vanaf 29 mei beschikbaar voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC.Russische agent draait door: drie doden

Een Russische politieman heeft in de hoofdstad Moskou vandaag drie mensen doodgeschoten en zes andere personen verwond. Dat heeft de politie laten weten.

De agent schoot eerst de bestuurder dood van de wagen waarin hij werd vervoerd. Daarna stapte hij een supermarkt binnen, waar hij een cassière en een man doodschoot. Zes anderen raakten gewond.

De schutter is aangehouden. Volgens de politie verkeerde de man in een verwarde toestand na een ruzie met zijn vrouw. Andere bronnen zeiden dat de agent een zenuwinzinking had gekregen na problemen op zijn werk.

Grote biljetten ineens populair

'Stop de persen!' riep het journaille wereldwijd toen zakenbank Lehman Brothers op 15 september 2008 viel en daarmee de kredietcrisis in een overdonderende stroomversnelling bracht.

'Start de persen!' zei de directie van de Europese Centrale Bank (ECB) niet lang daarna. Uit het vorige week verschenen jaarverslag van de ECB blijkt dat in de eerste helft van oktober een ware run is ontstaan op grote eurobiljetten.

"In reactie op de toegenomen spanningen op de financiële markten", schrijft de ECB, "werd in de eerste helft van oktober 2008 een sterke toename van het aantal eurobankbiljetten in omloop genoteerd, met een tegenwaarde van 35 tot 40 miljard euro."

Opvallend genoeg steeg met name de vraag naar biljetten van 100 en 500 euro. Van laatstgenoemde briefje waren er eind 2008 maar liefst 17,1 procent meer dan een jaar eerder. De stijging van grote eurocoupures werd volgens de ECB "in belangrijke mate veroorzaakt door vraag van buiten het eurogebied."

Hoe kan dat? De verklaring laat zich gemakkelijk raden. Toen Lehman Brothers de financiële wereld op zijn grondvesten deed schudden, zochten zenuwachtig geworden meer en minder welgestelden op grote schaal zekerheid in euro's. Niet op een bankrekening, maar gewoon als geld in het handje. De bankrekeningen werden geplunderd en 35 tot 40 miljard euro verdween in kluizen en onder matrassen. Met name niet-Europeanen verkozen de euro (waarschijnlijk) boven die tot voor kort andere harde munt, de dollar.

Eind 2008 waren er overigens 13,1 miljard eurobankbiljetten in omloop, met een waarde van 762,8 miljard euro. Dit is een toename van 8,3 procent in aantal en van 12,7 procent in waarde ten opzichte van eind 2007.

Al jaren stijgt het aantal eurobiljetten, maar in 2008 was de toename groter dan ooit. Met dank aan het financiële gegoochel van Lehman Brothers.


Grote biljetten ineens populair  (foto: DAG)

Billen homo's dichtgelijmd

Een anti-homo groepering uit Irak heeft minstens drieënzestig homo's op gruwelijke wijze mishandeld. Hun billen werden aan elkaar gelijmd, waarna ze laxeermiddel kregen toegediend. Dit werd door een mensenrechtenorganisatie bekend gemaakt.

"Een anti-homo groepering gebruikt een lijm die zo sterk is dat het alleen operatief van de huid kan worden verwijderd", vertelt mensenrechtenactivist Yenar Mohamed aan AlArabiya.net. "Nadat de billen aan elkaar vastgeplakt zijn, krijgen de slachtoffers laxeermiddel toegediend. Omdat ze hun behoefte niet kunnen doen, leidt die marteling soms zelfs tot de dood. Tot nu toe zijn drieënzestig mensen op die manier gemarteld", aldus Mohamed.

De vernederende martelingen werden opgenomen met gsm's en verspreid over heel Irak. Volgens Mohamed ging de anti-homocampagne drie weken geleden van start, nadat moslimextremisten met fatwa's opriepen tot het afmaken van homoseksuelen. Een organisatie die in Irak opkomt voor de rechten van homoseksuelen heeft de gruwelijke martelpraktijken bevestigd. Volgens de organisatie werden sommige slachtoffers die de marteling overleefden, zelfs geweigerd in een ziekenhuis.

Ontslag Klinsmann een feit

Eerder deze ochtend kwam het bericht naar buiten dat Arsčne Wenger gepolst is als vervanger van Jürgen Klinsmann maar de trainer van Arsenal heeft geen zin in een transfer naar Duitsland. Op de website van Bayern München staat nu dat de trainer ontslagen is.

Vanochtend vond een gesprek met Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoenesz en Karl Hopfner plaats waarin het ontslag besproken werd. Verder mogen ook assistent-trainer Martin Vasquez en Nick Theslof vertrekken. Jupp Heynckes, de voorzitter van de club, gaat de resterende wedstrijden de ploeg coachen. Zijn assistent wordt Hermann Gerland. Ze zullen vanaf morgen de trainingen leiden.

Afgelopen zaterdag verloor Bayern tegen Schalke 04 met 0-1 en dit deed Klinsmann de das om. Op dit moment staat de ploeg derde in Duitsland, met slechts één punt achterstand op Hertha BSC en drie punten achterstand op koploper VfL Wolfsburg.

Bolt wil 9,4 lopen

Olympisch kampioen Usain Bolt zette tijdens de afgelopen Olympische spelen een wereldrecord op de 100 meter sprint neer, maar dat is nog niet genoeg.

"Ik wil in ieder geval 9,5 lopen. Misschien 9,4, maar ik denk dat dat het maximaal haalbare is op de 100 meter," aldus de 22-jarige Jamaicaan. Op dit moment is hij wereldrecordhouder op de 100, 200 en 4x100 meter. Op deze afstanden zal hij zich ook willen laten zien tijdens de wereldkampioenschappen in Berlijn.

Alleen wereldkampioen worden is voor Bolt niet genoeg: "Ik wil een sportlegende worden. Ik wil op een constant hoog niveau lopen en dat de media over mij schrijven dat ik de enige ter wereld ben die ieder seizoen de beste was. Dat is mijn doel."

Bos en Impey spreken over valpartij

Wielrenner Theo Bos heeft met Daryl Impey gesproken over het incident in de Ronde van Turkije waarbij de Zuid-Afrikaan in volle sprint hard onderuit ging. De twee hebben inmiddels per mail over het incident gesproken.

Onder andere Lance Armstrong haalde via Twitter hard uit naar Bos. De Amerikaan vond dat de Nederlander een maand geschorst zou moeten worden voor het van het fiets trekken van Impey. Bos ontkent dat er opzet in het spel is en dat de Zuid-Afrikaan hem in de hekken wilde rijden.

Impey brak bij de valpartij een ruggenwervel en haalde op zijn website hard uit naar Bos: "Het was een compleet idiote actie. Bos verdient het niet om nog ooit op een fiets te zitten," aldus de Zuid-Afrikaan. De zaak greep Bos zeer aan: "Ik ben er goed ziek van," aldus de Raborenner die gemaild heeft met Impey. "Binnenkort bel ik hem op. Dat heb ik hem voorgesteld in het mailtje. Zijn reactie was positief. Hij staat er open voor. Dus zal ik hem snel spreken. Ik hoop dat het snel goed gaat met hem."

China weert varkensvlees uit Mexico en VS

China heeft per direct een importverbod voor varkensvlees uit Mexico en enkele zuidelijke staten in de Verenigde Staten ingesteld. Dat heeft de Chinese regering vandaag bekendgemaakt.

Met de maatregel wil Peking voorkomen dat de varkensgriep van Mexico en de Verenigde Staten overslaat naar China. Eerder stelde Rusland al een verbod in op de import van varkensvlees uit Mexico en een aantal andere Latijns-Amerikaanse landen en enkele staten van de Verenigde Staten.

De varkensgriep heeft in Mexico mogelijk ruim honderd levens geëist. Ongeveer 1600 Mexicanen zijn besmet geraakt.

Geen Mexicaanse karbonades in China  (foto: ANP)

Susan Boyle heeft concurrent erbij: Hollie Steel

Allemaal bijgekomen van het even verpletterende als voorgekookte optreden van kerkhulpje annex kattenvrouwtje Susan Boyle? Mooi, want hier is alweer de nieuwste sensatie uit de stallen van tv-talentenjacht Britain's Got Talent. Dames en heren, graag uw aandacht voor de slechts 10-jarige Hollie Steel.

De kleine ballerina zou in eerste instantie helemaal niet meedoen aan de talentenjacht. Maar omdat haar 15-jarige broer ook zijn kunstje mocht doen, waren Hollie's ouders bereid met de hand over het hart te strijken. Het optreden van haar grote broer, een tapdansact op Fly Me To The Moon, was geen succes. Hollie daarentegen spetterde bijkans het podium af.

Bij de eerste maten van haar vertolking van I Could've Danced All Night gaat de hand van het immer sceptische jurylid Simon Cowell nog demonstratief naar de rode knop, maar dan… dan zet het meisje haar keeltje open en raakt Cowell en de complete zaal met hem compleet in extase.

Wat een stem, wat een show, wat een wereld vol talent! Het wordt nog een hele kluif voor Susan Boyle om de talentenjacht te winnen.


Susan Boyle heeft concurrent erbij: Hollie Steel  (foto: DAG)

Nieuwe diffuser Toro Rosso in Barcelona

Scuderia Toro Rosso zal in de Formule 1 in Spanje aan de start verschijnen met een nieuwe diffuser. Het Italiaanse team is na Force India, McLaren en Renault het vierde team dat na de uitspraken van het Court of Appeal van de FIA met een nieuwe diffuser op de proppen komt.

"We kijken erg uit naar de volgende race in Spanje. We zullen wat veranderingen aan de diffuser doorvoeren, wat meer neerwaartse druk moet opleveren. Het hele veld zit dicht bij elkaar, dus wie op zondag goed wil presteren, moet het in de kwalificatie al goed doen. Met vijf auto's binnen een tiende, is dat erg moeilijk. We zullen ons dan ook zo goed mogelijk moeten voorbereiden om uit Q1 te komen," aldus teambaas Franz Tost die hoopt dat het team met de komst nieuwe diffuser een stap voorwaarts kan maken.

Zeven gewonden bij spectaculaire Nascar-crash

Bij een spectaculair ongeluk in de Amerikaanse Nascar-series zijn gisteren zeven mensen licht gewond geraakt. Het ongeluk vond plaats in de slotfase van de race op het circuit van Talladega, Allabama.

Coureur Carl Edwards probeerde in de laatste ronde Brad Keselowski van zich af te houden. Hierbij kwamen beide wagens met elkaar in contact, waarbij de bollide van Edwards het luchtruim koos. De auto smakte vervolgens hard tegen het hekwerk en door het rondvliegende puin raakten zeven toeschouwers licht gewond.

Twee mensen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Coureur Carl Edwards kon zonder noemenswaardige blessures uit het wrak van zijn auto klimmen en passeerde lopend de finish.


Zeven gewonden bij spectaculaire Nascar-crash  (foto: DAG)

[IndyCar] Uitslag Kansas

Chip Ganassi Racing-coureur Scot Dixon heeft op de Kansas Speedway de overwinning gepakt in de IndyCar Series. Op de eerste oval van het seizoen werd Helio Castroneves tweede en Tony Kanaan pakte de derde plaats. Nederlander Robert Doornbos kreeg een straf en eindigde als twaalfde.

Newman/Haas/Lanigan-coureur en polesitter Graham Rahal kwam goed weg bij de start, en Dixon haalde Rahals teamgenoot Doornbos al vroeg in de race in. Doornbos had zich als vierde gekwalificeerd maar mocht als tweede starten vanwege de straffen van Dario Franchitti en Castroneves die achteraan het veld moesten starten.

De race van 200 ronden kende drie cautionperiodes, waarvan de eerste werd veroorzaakt door de crash van Vitor Meira die afgesneden werd door Hideki Mutoh en daarna geraakt werd door Castroneves. De rest van het veld kwam tijdens de neutralisatie binnen voor pitstops. Daarbij kwam Doornbos aan de leiding te rijden, maar bij het wegrijden in de pit raakte de Nederlander een band die van de wagen van teamgenoot Rahal afkwam en Doornbos werd daarvoor bestraft. Hij moest zich helemaal naar de staart van het veld terug laten zakken en begon aan een inhaalrace vanaf de negentiende plek. Daardoor kwam Dixon opnieuw aan de leiding te rijden.

Na de eerste neutralisatie was er een lange tijd van gestaag rijden waarbij Dixon zijn voorsprong uitbouwde tot ruim drie seconden. Een volgende serie pitstops werd under green gehouden maar Dixon bleef aan de leiding vóór Tony Kanaan, Briscoe en Rahal. In ronde 96 volgde opnieuw een gelevlagsituatie waarbij Raphael Matos in de muur was beland nadat hij in Bocht 4 te wijd was gegaan. In de pitstops die tijdens deze neutralisatie plaatshadden verloor Dixon zijn leidende positie aan Ryan Briscoe.

De laatste caution kwam in de 152e ronde toen Dario Franchitti niet op tijd doorhad dat de bolide van Rahal voor hem langzamer reed om de pitstraat in te gaan. De Schot week uit, haalde daardoor de bocht niet meer en belandde in de betonnen muur. Hoewel de wagen van Franchitti erg beschadigd was kon de coureur zelf ongedeerd uitstappen. Hij verloor hierdoor wel de leidende positie in het kampioenschap.

Opnieuw was de neutralisatie aanleiding voor teams om een pitstop te maken. Dixon behield de leiding omdat Briscoe - die op dat moment vooraan had gereden - eerder naar binnen ging voor zijn pitstop. Castroneves had de tweede plek opgeëist voor Kanaan en Briscoe, die lag na zijn pitstop op de vierde plaats. Marco Andretti moest na de laatste pitstops zijn vijfde plaats afstaan aan teamgenoot Danica Patrick en Rahal wist nog dankzij een mooie inhaalactie op Japanner Mutoh de zevende plek te pakken. Ed Carpenter en Dan Wheldon werden respectievelijk negende en tiende.

Doornbos profiteerde van alle pitstops en klom op naar de twaalfde plaats, wat het hoogst haalbare was deze race aangezien de Nederlander door zijn straf een ronde achterstand had opgelopen. De nummer elf Mario Moraes lag een ronde voor op onze landgenoot en was derhalve onbereikbaar.

De volgende race in de IndyCar Series is de beroemde Indy 500 die op 24 mei verreden zal worden. Eerder al is op 5 mei een rookietestdag, waaraan ook Doornbos deel mag nemen. De kwalificatiedagen voor de Indy 500 zijn op 9 en 10 mei en op 16 en 17 mei.


Uitslag Kansas Speedway

Pos. Rijder Team Ronden
1 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:43:21.004
2 H. Castroneves Team Penske + 0.710
3 T. Kanaan Andretti Green Racing + 1.502
4 R. Briscoe Team Penske + 1.887
5 D. Patrick Andretti Green Racing + 2.650
6 M. Andretti Andretti Green Racing + 3.801
7 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 7.823
8 H. Mutoh Andretti Green Racing + 8.543
9 E. Carpenter Vision Racing + 8.087
10 D. Wheldon Panther Racing + 9.786
11 M. Moraes KV Racing + 20.904
12 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 1 ronde(n)
13 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 1 ronde(n)
14 J. Wilson Dale Coyne Racing + 1 ronde(n)
15 R. Hunter-Reay Vision Racing + 4 ronde(n)
16 M. Duno Dreyer & Reinbold Racing + 5 ronde(n)
DNFS. Barrett Team 3G + 19 ronde(n)
DNFD. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 49 ronde(n)
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 81 ronde(n)
DNFR. Matos Luczo Dragon Racing + 105 ronde(n)
DNFE.J. Viso HVM Racing + 163 ronde(n)
DNFV. Meira AJ Foyt Racing + 186 ronde(n)


Klassement na drie races

Pos. Naam Team Punten
1. T. Kanaan Andretti Green 100
2. R. Briscoe Penske 99
3. D. Franchitti Chip Ganassi 96
4. S. Dixon Chip Ganassi 81
5. R. Hunter-Reay Vision Racing 74
6. D. Patrick Andretti Green 74
7. M. Andretti Andretti Green 73
8. G. Rahal NHL Racing 72
9. W. Power Penske 69
10. H. Castroneves Penske 66
11. D. Wheldon Panther Racing 66
12. J. Wilson Dale Coyne Racing65
13. R. Doornbos NHL Racing 59
14. H. Mutoh Andretti Green 51
15. V. Meira A.J. Foyt 50
16. R. Matos Luczo Dragon 48
17. E. Carpenter Vision Racing 46
18. S. Barrett Team 3G 44
19. M. Moraes KV Racing 43
20. A. Tagliani Conquest Racing 40
21. D. Manning D&R Racing 38
22. E.J. Viso HVM Racing 37
23. M. Conway D&R Racing 36
24. S. Fisher Sarah Fisher 17
25. M. Duno D&R Racing 14

Zwemcoach: "Verklaar record Bernard ongeldig"

De Australische zwemcoach Alan Thompson vindt dat het wereldrecord op de 100 meter vrije slag van de Alain Bernard niet erkend mag worden. De Fransman heeft volgens Thompson gezwommen in een illegaal badpak.

Bernard dook vorige week in het Franse Montpellier als eerste zwemmer op de 100 meter vrij onder de 47 seconden: 46,94. Hij deed dit in een pak van Arena dat gemaakt is van polyurethaan, wat de zwemmer meer drijfvermogen geeft. Dit pak is nog niet goedgekeurd door zwembond FINA dat de laatste tijd veel te verduren krijgt door de nieuwe zwemkleding voor de sporters.

"Ik denk dat dit record een gevaarlijke standaard heeft neergezet als dit soort pakken worden goedgekeurd. Het is te vergelijken met het geval Libby Trickett, die een wereldrecord brak terwijl ze tegen Michael Phelps zwom tijdens een demonstratie. Haar record werd ongeldig verklaard. Dat was geen officieel evenement en Bernard zwom in een onofficieel zwempak," aldus Thompson in de Australian. De zwemcoach eist net als zijn collega's duidelijkheid over de regels waaraan de zwempakken aan moeten voldoen.

Enkele details Assassin's Creed 2

Dit jaar komt Ubisoft met Assassin's Creed 2. De game speelt zich deze keer voornamelijk af in Venetië, in de vijftiende eeuw. Vandaag zijn er enkele details naar buiten gekomen die we graag met jullie willen delen.

- Ezio Auditore di Firenze vervangt Altaďr. Hij is een verleider en is daarmee een warmer personage dan Altaďr. De beste man handelt niet in opdracht, maar uit wraak omdat hij verraden is door het hoofd van een belangrijke familie.

- Desmond Miles, welke we kennen uit het origineel, keert terug.

- De stukken in het heden worden in Assassin's Creed 2 een stuk spannender dan in het eerste deel. Je zult er dus niet alleen een beetje rond kunnen lopen.

- Het feit dat Ezio kan zwemmen brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo kan hij zich verstoppen onder water en mensen in het water trekken om te vermoorden. Ook zou de Leap of Faith in de game zitten, en is het mogelijk om deze in het water te doen.

- Gedurende het verhaal kom je bekende historische figuren tegen waarbij sommigen goed-, en anderen kwaadaardig zijn. Eén van deze mensen is Leonardo da Vinci welke handige gadgets voor je zal ontwerpen. Eén van deze gadgets is een vliegmachine, welke je niet alleen op anders onbereikbare plaatsen brengt, maar die je ook nodig zult hebben gedurende sommige missies.

- Naast vechten met de vele wapens in het spel, zul je ook je vuisten moeten gebruiken.

- Door de unieke kledingstijl van Ezio past hij in meerdere groepen. Hij kan daarmee verstopt blijven tussen verschillende mensen in plaats van alleen de priesters uit het eerste deel.

- Plannen voor Assassin's Creed 3 zijn al gemaakt.Jemen herovert piratenschip

Jemenitische militairen hebben vandaag een tanker zonder vracht heroverd, die gisteren door Somalische piraten was gekaapt. De Jemenieten doodden zeker drie piraten en namen negen zeerovers gevangen.

Dat heeft het ministerie van Defensie van Jemen laten weten. De tanker wordt naar de Jemenitische havenstad Aden gebracht.

De zeerovers vielen de tanker Qana met aan boord 23 bemanningsleden aan, toen hij zonder lading voor de kust van Jemen voer op weg naar Aden.

Bij een mislukte poging zondag van de Jemenitische kustwacht om de tanker te heroveren, kwamen twee piraten om het leven.


Jemen herovert piratenschip  (foto: DAG)

Green Day naar Ahoy

De Amerikaanse punk-rockband Green Day treedt op vrijdag 16 oktober op in Ahoy in Rotterdam. Dat maakte dj Giel Beelen vanochtend bekend in zijn radioprogramma op 3FM. Kaarten voor het concert gaan zaterdag om 10.00 uur in de verkoop.

Green Day gaat dit jaar voor het eerst sinds drie jaar weer op wereldtournee. De toer begint in juli in de Verenigde Staten. Het nieuwe album 21st Century Breakdown ligt vanaf 15 mei in de winkels. De plaat volgt American Idiot uit 2004 op.

Green Day brak in 1994 door met het nummer Basket Case.

Meer over Green Day lees je natuurlijk in hun eigen topic op het forum!


Green Day (foto: ANP)

Wenger weigert bod van Bayern

Bayern München probeerde de trainer van Arsenal naar Duitsland te halen. Arsčne Wenger zou de huidige trainer, Jürgen Klinsmann, moeten vervangen maar de Franse trainer blijft liever in Londen.

De Fransman werd een flink tranferbedrag beloofd maar de trainer wilde hier niet op in gaan. Zijn contract loopt tot 2011 bij Arsenal en tot dan wil hier niet over andere aanbiedingen praten.

Onder Klinsmann speelt Bayern vrij wisselvallig. De ploeg is nog in de titelrace maar alleen omdat de concurrentie steken laat valen. In de Champions League ging de Duitse club in de kwartfinales onderuit tegen een oppermachtig FC Barcelona.


AZ, Ajax en Feyenoord volgen Fins international

Kari Arkivuo is een Finse international die door meerdere Nederlandse clubs in de gaten wordt gehouden. Topscouts van Ajax, AZ en Feyenoord zijn al meerdere keren gespot bij Go Ahead Eagles waar de Fin actief is.

Hans De Vroome, voorzitter van de club, heeft tot nu toe geen concreet bod gehad. “Maar het klopt dat er opmerkelijk veel belangstelling lijkt te zijn voor Kari. Ook van topclubs.” sinds de winterstop is Arkivuo bij de nummer zeven van de Jupiler League aan het voetballen. De aanvallende middenvelder ging naar Nederland na een goed gesprek met voormalig Ajacied Jari Litmannen. Hij speelde hiervoor bij de Noorse Sandefjord, waarmee hij naar de eerste divisie van Noorwegen promoveerde.

Ronaldo blijft scoren

Ronaldo is het scoren nog niet verleerd. De Braziliaanse aanvaller van Corinthians scoorde tegen Santos tweemaal. Zijn club, die op dit moment bezig is om Christian Vieri een contract aan te bieden, won de wedstrijd met 3-1.

De wedstrijd was de eerste van het lokale staatskampioenschap Paulistăo. Op dit moment staat de voormalige spits van onder andere Real Madrid en Inter op acht doelpunten in negen wedstrijden. Aantal maanden geleden kreeg Ronaldo nog een waarschuwing van zijn coach. Mano Menezes gaf aan dat het trainen belangrijker moet zijn dan het nachtleven. Voorlopig heeft de spits het advies opgevolgd en is bezig met een goede reeks bij zijn club.

[VOR] Ericsson 4 als eerste in Boston

Ericsson 4 is er zondag in geslaagd om de zesde etappe in de Volvo Ocean Race op zijn naam te schrijven. Bovendien verstevigt de Zweedse boot door deze zege de leidende positie in het algemeen klassement.

De formatie had slechts vijftien dagen nodig om de afstand tussen Rio de Janeiro en Boston te overbruggen. Enkele minuten na aankomst van de Ericsson 4 kwam ook de Ericsson 3 over de finish. De top drie werd gecompleteerd door Telefonica Blue.

PVV: strafwet moet worden herzien

De PVV dient vandaag een wetsvoorstel in bij de Raad van State met betrekking tot de strafwetgeving. De partij is van mening dat de strafwet grondig moet worden herzien en stelt ondermeer voor om taakstraffen nagenoeg af te schaffen, minimumstraffen in te voeren en de maximumstraffen fors te verhogen.

PVV-Kamerlid en oud-officier van justitie Raymond de Roon: "We moeten de rechters corrigeren, zodat straffen weer een afschrikwekkende werking krijgen. De overlast en criminaliteit moet veel sneller en veel harder worden teruggedrongen dan het kabinet wil. Het roer moet drastisch om. Een taakstraf is geen straf en de gevangenisstraffen zijn vaak te kort."

Als voorbeeld worden straatterroristen en moord aangehaald. Moord wordt wat de PVV betreft met minimaal twintig jaar en maximaal zestig jaar bestraft. Openlijke geweldpleging moet met ten minste een jaar celstraf worden bestraft en elke volgende keer moet de celstraf langer worden. Minimumstraffen worden dus langer als iemand al eerder de fout in is gegaan.

Platje: "Hoog tijd dat ik weer scoorde"

FC Volendam heeft de mogelijke handhaving in de Eredivisie voor een groot deel aan Melvin Platje te danken. De spits fungeert dit seizoen vooral als invaller, maar weet dan ook altijd het verschil te maken. Dit weekend was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker tegen Roda JC (1-1).

"Ik had al vier wedstrijden niet gescoord, dus het was hoog tijd dat ik weer eens een doelpuntje maakte", was de droge reactie van Platje. "Het was een belangrijke goal, want nu blijven we boven Roda staan."

De speler van FC Volendam is inmiddels uitgegroeid tot 'supersub', dus zou men verwachten dat hij ook eens in de basis mag starten. Daarom besloot Platje met de woorden: "Natuurlijk wil ik het liefst in de basis beginnen, maar de trainer maakt zijn keuze. De andere jongens doen het natuurlijk ook goed voorin. En ik kom pas net kijken hč, het is mijn eerste seizoen in de Eredivisie. Ik zie het dus allemaal wel, ik probeer gewoon elke invalbeurt en elke training mijn best te doen. Hopelijk kiest de trainer dan een keer voor mij. Misschien zondag, als we thuis spelen tegen FC Groningen."

Cruijff kijkt uit naar halve finales CL

Johan Cruijff kijkt enorm uit naar de halve finales van de Champions League, met daarin drie Engelse ploegen. Toch is hij kritisch.

"Wat de amusementswaarde betreft, is het een voordeel dat drie Engelse clubs in actie komen", laat hij optekenen in zijn column in De Telegraaf. "Ze maken er meestal een foutenfestival van, maar het is altijd wel fantastisch om te zien. En omdat voetbal gespeeld wordt om het de mensen naar de zin te maken, is daar niets mis mee."

"De enige vreemde eend in de bijt is Barcelona, dat qua spel normaal gesproken superieur aan Chelsea moet zijn. Veel zal afhangen van de balsnelheid en het positiespel. Voeren ze dat goed uit, dan voorzie ik weinig problemen. Maar zodra ze daar niet aan toekomen en ook nog eens in het eigen strafschopgebied worden gedrukt, dan hangt een verrassing in de lucht."

"Ik ben benieuwd of Guus Hiddink erin slaagt om alle spelers nu wel vooruit te laten denken, zodra Chelsea niet in balbezit is. Die instelling is er door de jaren heen ingeslopen en het is een enorme klus om dat eruit te krijgen. Lukt dat morgen in Barcelona, dan kunnen we wel eens een topwedstrijd te zien krijgen, van twee ploegen die allebei voor hun kans gaan."

Konami stopt met Six Days In Fallujah

Na de aankondiging van de game Six Days In Fallujah regende het kritiek op het dak van Konami. Het zou smakeloos zijn en van een gebrek aan respect betuigen ten opzichte van de nabestaanden van de slachtoffers die in Irak zijn gevallen. Geen betere reclame dan gratis reclame, zou je denken, maar bij Konami dachten ze daar toch anders over.

Konami heeft namelijk besloten de game niet uit te geven. Hoewel het doel van de game was om spelers te laten ervaren hoe het was om in Fallujah te vechten, waarbij vele burgers het leven lieten, wisten weinig mensen deze moeite te waarderen. Bij de productie zijn onder meer satellietfoto's en dagboeken en verhalen van soldaten die er bij waren gebruikt. Of ontwikkelaar Atomic gewoon op zoek gaat naar een nieuwe uitgever is niet bekend.

Suárez wilde Didulica niet raken

Luis Suárez was zichtbaar geschokt, nadat hij gisteren het hoofd van Joey Didulica met zijn knie raakte. Op het eerste gezicht zag het er voor de doelman van AZ ernstig uit, die daarvoor een strafschop van de Ajacied stopte. Bovendien werd hij per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

"Ik schrok echt," liet Suárez in een reactie weten. "De bal was eerst los en op het moment dat de keeper hem alsnog klem pakte, kon ik niet meer stoppen. Het was nooit mijn bedoeling om Didulica te raken."

Suárez liet in elk geval weten contact op te nemen met Didulica. "Ik heb zijn nummer en stuur hem een sms. Ik hoop dat het snel beter met hem gaat," aldus de Uruguayaan.

Diverse onderzoeken in het ziekenhuis hebben inmiddels uitgewezen dat de keeper van AZ een lichte hersenschudding heeft opgelopen.

Trulli verklaart strategische beslissing Bahrein

Jarno Trulli reed gisteren gedurende de tweede stint tijdens de Grand Prix van Bahrein op harde banden. De verklaring voor deze beslissing was eenvoudig. De Italiaan moest het namelijk 25 ronden volhouden en Toyota wist niet of hij het wel zo lang met de zachte variant vol kon houden.

Saillant detail is dat de andere coureurs op dat moment op zachte banden rondreden, die te snel zouden slijten. "We vertrouwden de zachte banden niet helemaal," verklaarde de Italiaan. "Het team had natuurlijk een beter idee dan ik en vanwege alle data die we in de winter hadden verzameld, waren we niet helemaal zeker hoe lang we competitief konden blijven op de zachte band. Dat was een van de redenen achter de keuze. Helaas pakte het niet uit goed uit, maar ik heb toch een podiumplek behaald."

Nintendo DS blijkt doos met stenen

De Amerikaanse moeder Jodi Wykle wilde met haar zoon een grapje uithalen voor zijn zestiende verjaardag. Ze kocht voor hem de game Guitar Hero: On Tour voor de Nintendo DS, terwijl de jongen helemaal geen DS had. Nadat ze hem er mee gepest had toverde ze alsnog een mooie Nintendo DS-verpakking tevoorschijn. Helemaal gelukkig maakte de jongen de doos open om vervolgens slechts wat papier en stenen eruit te halen, iets dat hij niet bepaald grappig vond.

Gelukkig voor de jongen was het ook helemaal geen grap van zijn moeder, ze was net zo verbaasd als hij. De bedoeling was namelijk hem echt een DS te geven. Dus ging ze terug naar de Wal-Mart waar ze het apparaat gekocht had, maar die vonden dat het niet hun probleem was en stuurde de vrouw gewoon met lege handen naar huis. Ook Nintendo vond dat het probleem niet bij hun lag en dus bleek een telefoontje naar The Big N niet nuttig. Mevrouw Wykle liet dit niet over haar kant gaan en nam contact op met de media.

Omdat ze haar zoon niet teleur wilde stellen kocht ze een tweede Nintendo DS en opende hem in de Wal-Mart zodat ze zeker wist dat er een handheld inzat. Nadat haar verhaal in de media kwam besloot Wal-Mart dat het wellicht toch wel hun probleem was en leverde de vrouw een volledige vergoeding voor de doos met stenen en een waardebon van $20 voor haar problemen.

De vrouw adviseert nu anderen om voortaan ook dozen open te maken in de winkel om te zorgen dat er bewijs is als de inhoud niet klopt. Verschillende consumentenbonden hebben aangegeven dat het altijd handig is om te controleren of je ook koopt wat je denkt dat je koopt. Het laten openmaken van een doos door de winkelier kun je altijd doen bij twijfel.

Voor meer gamesnieuws kun je terecht op FOK!games.

Nintendo DS
Een doos stenen voor moederdag

Gratis DLC Street Fighter IV

Vanaf heden is er gratis DLC te verkrijgen voor Street Fighter IV. Onder de naam 'The Power Up Pack' zal de DLC een aantal nieuwe features aan het spel toevoegen; een nieuwe Championship Mode en een 'double blind character selection'. Ook zal er een nieuwe replay-mode aan het spel worden toegevoegd. Hiermee kunnen spelers herhalingen van wedstrijden downloaden, waarbij zelfs de knoppen-reeksen kunnen worden bekeken.

De DLC is beschikbaar voor Xbox 360 en PS3 en weegt ongeveer 16 mb.

Geen NDS, maar doos met stenen als verjaardagscadeau

De Amerikaanse moeder Jodi Wykle wilde met haar zoon een grapje uithalen voor zijn zestiende verjaardag. Ze kocht voor hem de game Guitar Hero: On Tour voor de Nintendo DS, terwijl de jongen helemaal geen DS had. Nadat ze hem er mee gepest had toverde ze alsnog een mooie Nintendo DS-verpakking tevoorschijn. Helemaal gelukkig maakte de jongen de doos open om vervolgens slechts wat papier en stenen eruit te halen, iets dat hij niet bepaald grappig vond.

Gelukkig voor de jongen was het ook helemaal geen grap van zijn moeder, ze was net zo verbaasd als hij. De bedoeling was namelijk hem echt een DS te geven. Dus ging ze terug naar de Wal-Mart waar ze het apparaat gekocht had, maar die vonden dat het niet hun probleem was en stuurde de vrouw gewoon met lege handen naar huis. Ook Nintendo vond dat het probleem niet bij hun lag en dus bleek een telefoontje naar The Big N niet nuttig. Mevrouw Wykle liet dit niet over haar kant gaan en nam contact op met de media.

Omdat ze haar zoon niet teleur wilde stellen kocht ze een tweede Nintendo DS en opende hem in de Wal-Mart zodat ze zeker wist dat er een handheld inzat. Nadat haar verhaal in de media kwam besloot Wal-Mart dat het wellicht toch wel hun probleem was en leverde de vrouw een volledige vergoeding voor de doos met stenen en een waardebon van $20 voor haar problemen.

"Customer service is something we're passionate about at Wal-Mart. Our store looked into the situation. We are working with the customer directly to refund her money to ensure that she is satisfied with her experience at Wal-Mart."

De vrouw adviseert nu anderen om voortaan ook dozen open te maken in de winkel om te zorgen dat er bewijs is als de inhoud niet klopt. Verschillende consumentenbonden hebben aangegeven dat het altijd handig is om te controleren of je ook koopt wat je denkt dat je koopt. Het laten openmaken van een doos door de winkelier kun je altijd doen bij twijfel.


Een doos met stenen voor moederdag?

Uitslagen Engeland speelronde 34

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Manchester United na rust voorbij Tottenham Hotspur

Manchester United heeft drie punten overgehouden aan het duel tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson wist het duel uiteindelijk met 5-2 te winnen, nadat men in de tweede helft een 0-2-achterstand wist weg te poetsen.

Na een klein half uur kwamen The Spurs via een doelpunt van Bent op voorsprong en nog geen vijf minuten later zaten de bezoekers op rozen. Modric verdubbelde de score namelijk. Keeper Gomes zorgde in de tweede helft voor de ommekeer door een penalty te veroorzaken, die door Cristiano Ronaldo werd benut. Tien minuten later bracht Rooney The Mancunians op gelijke hoogte. Daarna had men slechts elf minuten nodig om het verschil te maken. Cristiano Ronaldo, Rooney en Berbatov schoten allen raak.

Kuyt bezorgt Liverpool zege op Hull City

Liverpool heeft dit weekend met 1-3 van Hull City, dat tijdens de winterstop als revelatie van de Premier League werd bestempeld, gewonnen. De overwinning van The Reds kwam overigens tot stand door twee doelpunten van Kuyt.

Vlak voor rust kwam Liverpool via een doelpunt van Xabi Alonso op voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen bouwde Kuyt de voorsprong weer uit, maar Geovanni wist niet veel later de aansluitingstreffer binnen te tikken. Uiteindelijk was het opnieuw Kuyt die in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde. Hierdoor was de ploeg van trainer Rafael Benítez zeker van de drie punten, die hard nodig zijn om in het spoor van Manchester United te blijven. Deze ploeg gaat momenteel nog aan de leiding in de Engelse competitie en heeft één wedstrijd minder gespeeld.


Uitslagen van speelronde 34:

ThuisUitUitslag
Fulham Stoke City 1-0
Everton Manchester City 1-2
Bolton Wanderers Aston Villa 1-1
West Bromwich Albion Sunderland 3-0
West Ham United Chelsea 0-1
Hull City Liverpool 1-3
Manchester United Tottenham Hotspur 5-2
Arsenal Middlesbrough 2-0
Blackburn Rovers Wigan Athletic 2-0

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 33 24 5 4 77 61-23
2 Liverpool 34 21 11 2 74 66-26
3 Chelsea 34 21 8 5 71 56-20
4 Arsenal 34 18 11 5 65 60-32
5 Aston Villa 34 15 10 9 55 50-44
6 Everton 34 14 11 9 53 48-36
7 Fulham 34 12 11 11 47 34-28
8 West Ham United 34 12 9 13 45 38-38
9 Manchester City 34 13 5 16 44 53-45
10 Tottenham Hotspur 34 12 8 14 44 41-41
11 Wigan Athletic 33 11 8 14 41 31-38
12 Stoke City 34 10 9 15 39 33-49
13 Bolton Wanderers 34 11 5 18 38 40-51
14 Portsmouth 33 9 10 14 37 35-50
15 Blackburn Rovers 34 9 10 15 37 37-55
16 Sunderland 34 9 8 17 35 31-46
17 Hull City 34 8 10 16 34 37-59
18 Middlesbrough 34 7 10 17 31 25-49
19 Newcastle United 33 6 12 15 30 37-53
20 West Bromwich Albion 34 7 7 20 28 33-63

Vanavond wordt het duel tussen Newcastle United en Portsmouth nog gespeeld.

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Cristiano RonaldoManchester United17
2AnelkaChelsea15

Programma speelronde 35:

DatumThuisUit
02/05Middlesbrough Manchester United
02/05Wigan Athletic Bolton Wanderers
02/05Tottenham Hotspur West Bromwich Albion
02/05Stoke City West Ham United
02/05Portsmouth Arsenal
02/05Manchester City Blackburn Rovers
02/05Chelsea Fulham
03/05Liverpool Newcastle United
03/05Sunderland Everton
04/05Aston Villa Hull City

Martin Bril op 2 mei begraven

Schrijver en columnist Martin Bril wordt zaterdag 2 mei in besloten kring begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Daaraan voorafgaand heeft er een herdenkingsdienst plaats in kerkgebouw De Duif in de hoofdstad. Dat meldde de Volkskrant vandaag.

Bril overleed woensdag op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Meer dan 10.000 mensen hebben inmiddels hun condoleance overgebracht via de website van de Volkskrant. Sinds 2001 schreef Bril dagelijks een column in het dagblad. De krant herdenkt de schrijver de komende weken met bijdragen van columnisten, schrijvers, journalisten en tekenaars op de voorpagina onder de noemer In de Geest van Martin Bril.

Martin Bril op 2 mei begraven  (foto: ANP)

Derijck: "We werden na de goals onrustig"

Timothy Derijck leek zijn oude club Feyenoord pijn te gaan doen, maar door een sterk laatste kwartier van de Rotterdammers bleef ADO Den Haag gisteren met lege handen staan.

"We werden na die doelpunten onrustig", zag Derijck een patroon in het spel van ADO. "Zeker het eerste en het derde tegendoelpunt waren vermijdbaar."

Derijck scoorde tegen zijn oude club de 1-0. "Een mooi moment. Maar ik had liever een of drie punten gehad", zegt de Belg in het Algemeen Dagblad. In de slotminuut kopte hij ook nog bijna de 3-3. "Die keeper pakte hem echt geweldig."

Uiteindelijk maakte Makaay de 2-3. Derijck: "Makaay zie je de hele wedstrijd niet, maar je mag hem nooit een meter ruimte geven. En met een snelle jongen als Biseswar moet er altijd rugdekking zijn. Het gaat erom dat je altijd om je heen kijkt, niet alleen naar je eigen man."

Cartoony uiterlijk van Ghostbusters op screenshots

Red Fly Studios legt momenteel de laatstse hand aan Ghostbusters voor de Nintendo DS. Je kruipt in de rol van een van de heren die de straten van New York beschermen tegen angstaanjagende en vrij doorzichtige verschijningen. In de screenshots die de ontwikkelaar onlangs vrijgaf kun je zien hoe de game in zijn werk zal gaan als je te voet of te auto door The Big Apple gaat.


Seedorf blijft hopen op titel

Clarence Seedorf blijft geloven in een kampioenschap met AC Milan, dat sinds gisteren tweede staat in de Italiaanse Serie A.

"We moeten tot de laatste snik blijven geloven in een kampioenschap", zegt de Nederlander tegen Milan Channel. "We zullen zien wat Inter vanavond doet", vervolgde hij, niet wetende dat Inter bij Napoli zou verliezen. "Hoe dan ook, wij zijn volledig geconcentreerd op het treffen met Catania."

"Dat zal een sleutelwedstrijd worden om Champions League veilig te stellen. Daarna kunnen we gaan kijken naar de clash met Juventus."

Geen grote veranderingen binnen Eidos na overname

Vorige week werd de overname van Eidos door Square Enix dan afgerond, waarmee het bedrijf volledig in handen kwam van de Japanse publisher. Deze heeft nu aangekondigd dat de overname geen gevolg zal gaan hebben voor het label Eidos of voor de titels die het bedrijf in ontwikkeling had. Er worden geen projecten geschrapt en games zullen dus gewoon onder de naam van Eidos blijven verschijnen. De CEO Phil Rogers zal zijn baan gewoon behouden net als het merendeel van het overige personeel. Eidos kan daardoor gewoon doorwerken met het plan dat Rogers opstelde toen hij in januari aantrad om in drie jaar de nadruk weer echt te gaan leggen op gameplay, games met karakter.

"We're never complacent, but we're pleased with our progress. We were clear early on that it was a multi-year programme that we were on, and we talk internally about the first year of three, to give you some sense of rhythm or cadence. We're pleased that we've set out with a clear direction - Eidos has had different directions in the past, but when you bore back to the common direction it's about the absolute gameplay, games with character.

Voor een uitgebreid interview met Phil Rogers en Yoichi Wada, CEO van Square Enix, kun je een kijkje nemen op Gamesindustry.

CD: The Veils - Sun Gangs

Nick Drake, Elliott Smith, Jeff Buckley, Ben Christophers, Tom Mcrae, Nick Cave, Tom Waits en David Eugene Edwards zijn slechts enkele beroemde voorbeelden die hun hartverscheurende zielsleed met het publiek deelden middels hun vakmanschap van singer-songwriter. Geleden leed, pijn in de ziel, liefdesverdriet, dood, verderf en apocalyptische denkbeelden werden gedeeld met de wereld. Kunstenaars die klanken, noten en tonen kunnen omzetten in empathie, verdriet en melancholie.

Grauwe sfeerbeelden van Parijs in The Saboteur

Pandemic en Electronic Arts hebben weer een aantal screenshots vrijgegeven van de open-wereld-actiegame The Saboteur, een game waarin je vrij mag ronddolen in het door de Nazi's bezette Parijs. In onderstaande screenshots kun je alvast bekijken hoe het Parijs er van toen uitzag en hoe de combat een beetje in zijn werk zal gaan.

The Saboteur is in ontwikkeling voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


The Saboteur neemt ons mee naar het begin van de jaren '40 naar het door Nazi-Duitsland bezette Frankrijk. Je mag vrij rondlopen door Parijs en je doel is het dwarsbomen van de Duitsers. Samen met het Franse verzet, de Britse spionagediensten en een leuke verzameling wapens zul je zeppelins opblazen, treinen doen ontsporen, bruggen vernietigen en complete vijandelijke instanties met de grond gelijk maken. Alles mag onder het mom van wraak.

Uitslagen Italië speelronde 33

Vandaag werd in Italië de 33e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

AC Milan - Palermo

Na tien minuten kwam AC Milan op voorsprong tegen Palermo. Kaká opende de score uit een penalty. Niet veel later wist routinier Filippo Inzaghi de 2-0 te scoren uit een assist van Massimo Ambrosini. Kaká kreeg in de tweede helft wederom de gelegenheid om vanuit een strafschop te scoren. De Braziliaan faalde niet en scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 3-0.

Reggina - Juventus

Juventus heeft twee punten laten liggen tegen de voornaamste degradatiekandidaat van de Serie A. Tegen Reggina kwamen de Bianconeri niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Claudio Ranieri had het zwaar tegen de hekkensluiter van de Serie A. Reggina kwam tot tweemaal toe op voorsprong. De 1-0 was afkomstig van Antonino Barilla en de 2-1 werd bezorgd door Emil Halfredsson. De gelijkmakers van Juve werden geleverd door respectievelijk Alessandro Del Piero en Cristiano Zanetti.

Fiorentina - AS Roma

In de strijd om een plaatsje in de Champions League heeft Fiorentina een hele goede slag geslagen. De ploeg van trainer Cesare Prandelli versloeg in het eigen Artemio Franchi stadion concurrent AS Roma met 4-1. De Florentijnen konden al vroeg juichen. Het was Juan Manuel Vargas die na zes minuten verantwoordelijk was voor de 1-0. Een vroege verdubbeling van de voorsprong door Alberto Gilardino vlak na rust en een rode kaart voor Roma-middenvelder David Pizarro beslisten de wedstrijd. Wederom Gilardino en Massimo Gobbi vergrootten het Romeinse leed vervolgens, waarna Julio Baptista vlak voor tijd de eer redde voor de brigade van Luciano Spalletti. Fiorentina heeft door deze zege de vierde plats overgenomen van Genoa, dat bij winst morgen op Bologna weer over Viola heengaat. Roma moet in vijf duels zes punten goedmaken op Fiorentina om de vierde plaats alsnog te bemachtigen.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Bologna Genoa 2-0
Napoli Internazionale 1-0
Lecce Catania 2-1
Torino Siena 1-0
Reggina Juventus 2-2
Lazio Roma Atalanta Bergamo 0-1
Sampdoria Cagliari 3-3
AC Milan Palermo 3-0
Chievo Udinese 1-2
Fiorentina AS Roma 4-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Internazionale 33 22 8 3 74 58-25
2 AC Milan 33 20 7 6 67 62-29
3 Juventus 33 19 8 6 65 59-32
4 Fiorentina 33 18 4 11 58 48-35
5 Genoa 33 16 9 8 57 43-32
6 AS Roma 33 15 7 11 52 52-52
7 Cagliari 33 14 7 12 49 41-34
8 Palermo 33 15 4 14 49 46-44
9 Lazio Roma 33 14 5 14 47 44-46
10 Atalanta Bergamo 33 13 5 15 44 37-36
11 Udinese 32 11 9 12 42 43-43
12 Napoli 33 11 9 13 42 36-37
13 Sampdoria 33 10 11 12 41 39-44
14 Catania 33 11 7 15 40 34-39
15 Siena 33 10 7 16 37 29-36
16 Chievo 32 8 10 14 34 30-40
17 Torino 33 7 9 17 30 30-52
18 Bologna 33 7 8 18 29 36-57
19 Lecce 33 5 12 16 27 31-57
20 Reggina 33 4 12 17 24 25-53


Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Vaio Bologna 21
2Ibrahimovic Internazionale 20
3Gilardino Fiorentina 18
4Diego Milito Genoa 16
5Kaká AC Milan 14
=Pato AC Milan 14
7Mutu Fiorentina 13
=Cavani Palermo 13

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 2/5 Internazionale Lazio Roma
za 2/5 Bologna Reggina
zo 3/5 Fiorentina Torino
zo 3/5 Juventus Lecce
zo 3/5 Siena Napoli
zo 3/5 Palermo Cagliari
zo 3/5 Catania AC Milan
zo 3/5 Udinese Atalanta Bergamo
zo 3/5 AS Roma Chievo
zo 3/5 Genoa Sampdoria

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren werd er weer een speelronde gespeeld in de Zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Hollandia - Elinkwijk 1-1
38' Bastin Verweij 0-1 (penalty)
45' Jordi Piek 1-1

Hilversum - VUC 2-0
35' Jerainol van der Pol 1-0
90' Lars de Kort 2-0

FC Omniworld - ADO '20 2-0
4' Jeroen Hessing 1-0
11' Eri Etwi 2-0

80. Terry Bosma (ADO'20)

Argon - AFC 0-1
45' Gijs Roodbeen 0-1 (penalty)

45. Jasper de Haer (Argon/2x geel)

HBS - DWV 1-0
48' Sander Westerduin 1-0

Haaglandia - Westlandia 3-1
10' Erkan Sensoy 1-0
69' Dennis Roerade 1-1 e.d.
71' Mourad Mghizrat 2-1
90' Erkan Sensoy 3-1

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia224239-24
2. Argon224041-23
3. Haaglandia224045-36
4. FC Hilversum224039-32
5. AFC223641-31
6. VVSB223334-28
7. Hollandia223030-29
8. ADO'20233034-33
9. FC Omniworld222838-33
10. HBS232828-43
11. VUC222123-36
12. Elinkwijk222126-40
13. DWV221111-41

Hoofdklasse B

EVV - UNA 2-1
33' Jeroen Evelein 1-0
53' Tim Strijbosch 2-0
75' Jeroen Evelein 2-1

Gemert - Baronie 1-1
80' Bart van Berlo 0-1
87' Erik van Dijk 1-1

Bas Peys (Gemert)

OJC Rosmalen – SV Deurne 0-0

DESK – Venray 1-2
' Luuk Snijders 0-1
' Roel Willemse 1-1
' Bas Joosten 1-2

Schijndel – SV Meerssen 1-0
' Fatah Hadouir 1-0

JVC Cuijk - Papendrecht 1-2
' Frits van Putten 1-0
' Giovanni Klaverweide 1-1
' Brian Vink 1-2

LONGA - Dijkse Boys 1-4
' Enis Genc 0-1
' Serdar Gul 0-2
' Mohammed Yahia 1-2
' Freddy Lutgens 1-3
' Enis Genc 1-4

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Gemert244845-16
2. Baronie244744-27
3. EVV244536-23
4. Dijkse Boys243937-27
5. UNA243742-34
6. sv Venray243243-43
7. DESK243237-52
8. Papendrecht243129-36
9. sv Meerssen243138-46
10. sv Deurne243028-27
11. Schijndel / Bol Accountants243027-28
12. JVC Cuijk242937-37
13. OJC Rosmalen242225-31
14. LONGA241025-66

LONGA is gedegradeerd.

Hoofdklasse C

Sneek Wit Zwart - Babberich 2-3
' Sjouke Pieter Oosterling 1-0
' Arjan Goorman 1-1
' Abdel Haouli 1-2
' Jihad Ouchene 1-3
' Chekina Nzoko 2-3

WSV - De Treffers 0-3
63' Aleh Putsila 0-1
87' Ricky Bochem 0-2
89' Aleh Putsila 0-3

Achilles'29 - Alcides 2-0
65' Maarten Smulders 1-0
74' Luuk d'Hooghe 2-0

De Bataven - sc Joure 0-3
11' Shutlan Axwijk 0-1
30' Peter Buise 0-2
84' Peter van der Slot 0-3

Be Quick 1887 - Germania 1-0
48' Jorco van Hezel 1-0

F.C.Lienden - WKE 0-1
34' Paul Weerman 0-1

Quick'20 – HSC’21 1-0
90' Michel Lage Venterink 1-0

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE244849-19
2. HSC'21244452-30
3. Achilles '29244443-26
4. De Treffers244439-24
5. Quick'20234342-34
6. FC Lienden234046-31
7. Be Quick 1887243131-31
8. sc Joure243033-40
9. Sneek Wit Zwart242726-34
10. Germania242521-33
11. WSV242434-48
12. Babberich242133-48
13. Alcides242029-57
14. De Bataven241622-45

Releasedatum Red Faction: Guerrilla naar voren geschoven

Goed nieuws voor de mensen die zin hebben om hele werelden met een hamer te slopen, THQ heeft aangegeven dat de releasedatum van Red Faction: Guerrilla een weekje naar voren is geschoven. Dat betekent dat we nu de game al op 5 juni kunnen spelen. Het derde deel in de Red Faction-serie speelt zich af 50 jaar na de rellen van het origineel. Je keert in Guerrilla terug naar Mars, met ook dit keer weer open werelden die nieuwe standaarden moeten zetten op het gebied van sloopwerk.


Ostrichized

Contractsverlenging voor Nevland

Erik Nevland is aan zijn tweede seizoen bezig bij Fulham. De voormalige spits van FC Groningen verruilde in 2007 Nederland voor Engeland en had aanpassingsproblemen aan het begin. Inmiddels wordt de 31-jarige aanvaller ans een supersub gezien in Londen.

Hij kan bij de voormalige club van Edwin van der Sar niet rekenen op een basisplaats maar doet het voortreffelijk in zijn invalbeurten. Zaterdag scoorde hij tegen Stoke City het winnende doelpunt. De Zweedse club Viking IF heeft interesse in de spits en Nevland zou naar het aanbod willen luisteren.

Tegenover Sky Sports laat trainer Roy Hodgson weten tevreden te zijn over zijn kracht: "Erik is een fantastische prof. Hij is niet erg groot of snel, maar heeft een uniek neusje voor de goal. Het is belangrijk om zulke spelers in je selectie te hebben. Ze beslissen wedstrijden voor je." Over de interesse vanuit zijn vaderland zegt Hodgson het volgende weten. "Hij heeft daar eerder al gespeeld en ze willen hem erg graag terughebben, maar ik wil Erik er graag bijhouden. We gaan daar de komende weken over praten."

Rugblessure voor Silvestre

Arsenal heeft het hele seizoen al te kampen met vele blessures. Deze week staan de halve finale van de Champions League op het programma en hoogstwaarschijnlijk zonder de verdediger Mikael Silvestre. Een rugblessure maakt hem een onzekerheid voor de wedstrijd.

"Silvestre heeft een rugblessure en de kans dat hij op Old Trafford kan spelen is fifty-fifty", zo liet trainer Arsene Wenger weten. De trainer mist in de verdediging ook al William Gallas, Gael Clichy en Johan Djourou. De Oranje-international Robin van Persie ontbreekt in de aanval.

Manchester United daartegenover beschikt over een fitte ploeg. De ervaren verdediger Gary Neville heeft een voetblessure maar Wes Brown keert terug van een blessure waardoor trainer Alex Ferguson eigenlijk weinig zorgen heeft. Indien Ryan Giggs in actie komt tijdens het duel, zou dat zijn achthonderdste wedstrijd in het shirt van The Red Devils.

[NBA] Uitslag Bulls - Celtics

De Chicago Bulls hebben gisteravond tweemaal een verlenging nodig om langs de Boston Celtics te komen. Het werd uiteindelijke 121-118 in het voordeel van de Bulls. Hiermee is het 2-2 geworden in de best of seven series.

De Boston Celtics zijn niet dezelfde ploeg zonder de ster Kevin Garnett. De grote power forward heeft een blessure en is nog niet in actie gekomen tijdens deze play-offs. Voor hem speelt Glen Davis in de basis. Davis was goed voor tien punten en elf rebounds gisteravond. Paul Pierce was topscorer van de wedstrijd met 29 punten. Ray Allen moest het met een punt minder doen. De voormalige Supersonic schoot vijf van zijn elf driepunters.

Bij de Bulls waren de scores eerlijker verdeeld. Derrick Rose, de nummer één van de draft pick bewees weer waarom hij als eerste is gekozen. Hij eindigde de wedstrijd met 23 punten, negen assists en elf rebounds. Ben Gordon scoorde 22 punten. De Bulls speelden met slechts twee wisselspelers. Kirk Heinrich en Brad Miller waren de twee spelers die van de bank af kwamen. Officieel stond Lindsey Hunter nog vijftien seconden op het veld maar dat was van weinig betekenis. Miller scoorde twaalf punten terwijl Heinrich er achttien in legde.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslagStand
Chicago BullsBoston Celtics121-1182-2
Detroit PistonsCleveland Cavaliers78-990-4*
Philadelphia 76ersOrlando Magic81-842-2
Houston RocketsPortland Trailblazers89-883-1

* Door naar de volgende ronde

De crisis is nu, de crisis is u

Er mag best een referendum gehouden worden, waarbij het volk ingelicht wordt over de functie van het vorstendom en de macht die daarmee gepaard gaat, en een keuze krijgt. President (democratisch verkozen, 10 miljoen per jaar) of vorstenhuis (uit de juiste kut gekropen, kost het tienvoudige). Bea mag d'r paleisjes houden, Wim-Lex een aardige hybride uitzoeken en Van Vollenhoven zijn bril, maar het is fucking 2009, geen 1600 meer. Zesentwintig achternamen zegt mij niks, hoor. Eén is toch wel genoeg? En dat bloed van hun, da's even blauw als Marco Borsato's concerttour. Kortom: opzouten.

Ruim honderd doden door varkensgriep

De nieuwe varkensgriepvariant heeft in Mexico mogelijk al aan 103 mensen het leven gekost. Dit heeft de Mexicaanse minister van Volksgezondheid laten weten. De Mexicaanse overheid vermoedt van 1600 mensen dat ze besmet zijn geraakt met het griepvirus, 400 van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Niet alleen Mexico kampt met het virus. Ook in Canada, de VS en Nieuw Zeeland stak de varkensgriep de kop op. Hier zou het echter om een mildere variant van het virus gaan.

In Europa wordt van een aantal mensen vermoed dat ze de nieuwe variant van het griepvirus hebben opgelopen, maar deze personen moeten nog nader worden onderzocht. Er is intensief contact tussen de autoriteiten in de VS, Canada, Mexico en Europa.

In Nederland zijn nog geen gevallen geconstateerd. Het RIVM adviseert mensen die na 17 april zijn teruggekeerd uit Mexico en die binnen vier dagen hoge koorts hadden, een dokter te bezoeken.


Ruim honderd doden door varkensgriep  (foto: DAG)

McLaren komt zonder advocaten naar Parijs

McLaren zal woensdag zonder zijn gebruikelijke leger advocaten voor de World Motor Sport Council verschijnen. Dat heeft teambaas Martin Whitmarsh gisteren in Bahrein laten weten.

De Britse renstal moet zich tijdens een hoorzitting in Parijs verantwoorden voor liegen tegen de stewards in Australië en Maleisië. Eerder deze week maakte Whitmarsh hierover al per brief zijn excuses aan FIA-president Max Mosley. Hij liet daarin al weten volledig met de FIA mee te willen werken.

McLaren kiest nu dan ook voor een andere aanpak dan tijdens eerdere schandalen. Naar verwachting zal dit leiden tot een vermindering van het aantal punten en een schorsing voor een race, maar blijven hardere sancties zoals uitsluiting of torenhoge boetes uit.

"Ik zal alleen naar de hoorzitting gaan. Maar ik moet nog advies inwinnen van de belanghebbenden en de FIA," aldus Withmarsh. "Het is geen gecompliceerde hoorzitting. We hebben besloten de aanklachten niet aan te vechten en dat maakt het proces simpeler."

Profs kiezen Giggs tot speler van het jaar

De Engelse spelersvakbond PFA heeft Ryan Giggs uitgeroepen tot voetballer van het jaar in de Premier League. De 35-jarige aanvaller van Manchester United kreeg de voorkeur boven zijn teamgenoten Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo, Nemanja Vidic en Rio Ferdinand en Liverpool-middenvelder Steven Gerrard.

Giggs, al achttien jaar spelend bij United, speelde in totaal bijna achthonderd wedstrijden voor de topclub. Dit seizoen speelde hij twaalf competitiewedstrijden, waarin hij één keer het net wist te vinden.

"Ik ben zo gelukkig geweest vele prijzen te winnen. Twee keer werd ik gekozen tot talent van het jaar, maar dit is de echte prijs," aldus een zeer blije Giggs.

Sollied: "Topclubs moeten Elia halen"

De generale bekerfinale tussen sc Heerenveen en FC Twente eindigde zaterdagavond in 1-1. Bij FC Twente blonk Eljero Elia, zoals wel vaker dit seizoen, uit.

Trainer van Heerenveen Trond Sollied loofde het spel van Twente-aanvaller Eljero Elia. De Noorse oefenmeester is ervan overtuigd dat de rappe aanvaller snel de overstap naar een topclub moet maken.

"Als ze hem niet halen, zijn alle scouts zo blind als Stevie Wonder", aldus Sollied na afloop van het duel in Heerenveen. "Elia is van uitzonderlijke klasse en hoort in de Champions League thuis. Hij is technisch goed en als hij versnelt, is hij bijna niet af te stoppen."

Op 17 mei treffen beide ploegen elkaar weer. In de Kuip wordt dan de bekerfinale gespeeld. "Onze backs zullen in de finale heel goed moeten zijn", besloot Sollied zijn betoog.

VVD bespioneert Geert Wilders

De VVD laat de besloten partijbijeenkomsten van de PVV bijwonen door een anonieme bezoeker die daarna verslag uitbrengt. Volgens deze VVD-mol is de taal van Geert Wilders tijdens PVV-vergaderingen nog harder dan in het parlement. Dat zegt VVD-Kamerlid Fred Teeven vandaag in de Volkskrant.

Teeven onderhoudt namens de VVD-fractie de contacten met de negenkoppige fractie van de PVV. Hem was beloofd dat hij de niet-openbare PVV-bijeenkomsten kon bijwonen. 'Maar die belofte komen ze niet na, ik mag er niet in', zegt Teeven. Een niet als VVD'er herkenbare bezoeker volgt daarom de tocht van Wilders door Nederland. 'Wat ik hoor, is dat Wilders heel weinig respect toont op die avonden.' Op 20 april was Wilders in Den Helder. Voor 25 mei en 1 juni zijn bijeenkomsten in Den Haag en Rotterdam aangekondigd.

Alle partijen worstelen met hun houding tegenover Wilders, die in de peilingen nu al wekenlang rond de dertig zetels haalt. De volgende Kamerverkiezingen zijn in 2011. Eerst dienen zich de Europese verkiezingen (in Nederland op 4 juni) en de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 aan.

Sommige politici kiezen voor een harde lijn - zoals Pechtold van D66. Maar CDA-voorzitter Van Heeswijk zei eind vorige maand een toekomstige coalitie van CDA, VVD en PVV niet uit te sluiten. Dat maakte de socioloog Anton Zijderveld zo boos dat hij zijn partijlidmaatschap heeft opgezegd. Hij verwijt het CDA 'islamofobie' en vindt dat de partij Wilders minder voorzichtig moet bejegenen.


VVD 'bespioneert' Geert Wilders  (foto: DAG)

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse

Er werd gisteren weer een compleet programma afgewerkt bij de vrouwen en mannen in de Rabo Hoofdklasse. Hieronder volgen de uitslagen.

Uitslagen dames:

SCHC - Amsterdam 4-1
8' Agliotti 1-0
17' Agliotti 2-0
40' Garcia 3-0
55' Van Maasakker 4-0 (sc)
61' Van Male 4-1 (sc)

Kampong - Laren 3-1
10' De Vos 0-1
42' De Goede 1-1
46' Van der Pols 2-1
69' Herbert 3-1

Bant (Kampong)

Nijmegen - Klein Zwiterland 1-6
10' Van der Stel 0-1
15' Van der Stel 0-2
18' Padalino 0-3
28' Danson 0-4
45' Padalino 0-5 (sc)
47' Mulder 1-5
60' Padalino 1-6 (sc)

Hurley - Rotterdam 2-3
4' Brands 1-0 (sc)
42' Van Bemmel 2-0
44' Visser 2-1 (sc)
63' Visser 2-2 (sc)
68' Van Dooren 2-3 (sc)

HDM - HGC 5-1
10' Kimman 1-0
18' Kanevsky 2-0
40' Rinne 3-0
55' Van Vorselen 4-0
58' Forgesson 4-1
65' Kimman 5-1

Schoemaker (Coach HGC)

Den Bosch – Pinoké 4-0
6' Goderie 1-0
13' Paumen 2-0 (sc)
26' Paumen 3-0 (sc)
42' Paumen 4-0 (sc)

Stand dames:

#PloegGespeeldGewonnenGelijkVerlorenPunten+/-
1Den Bosch211911588927
2Amsterdam211812557225
3Laren211425444930
4SCHC211155384636
5Klein Zwitserland211128354729
6Kampong211047343529
7HDM21768273440
8Rotterdam216312214753
9Nijmegen215313183049
10HGC214314152874
11Pinoké21221781454
12Hurley21141672368

Amsterdam, Den Bosch en Laren hebben zich al geplaatst voor de play-offs.Uitslagen heren:

Laren - Amsterdam 2-3
12' Prins 0-1
25' Musters 1-1
46' Faaij 2-1
64' Freixa 2-2
68' Hoyng 2-3

SCHC - Kampong 1-3
4' Caspers 0-1
9' Pere Castello 0-2 13' Paredes 1-2
38' Jonker 1-3

HCKZ - Pinoké 3-4
13' Koops 0-1 (sc)
20' Mattheussens 1-1
31' Ralph 2-1 (sc)
38' Neumeier 2-2 (sb)
43' Van der Weerd 2-3
44' Matheson 2-4
49' Schubert 3-4

HGC - Bloemendaal 3-4
' Dwyer 0-1
' Dwyer 0-2
' De Nooijer 0-3
' Kranstauber 1-3
' Iding 2-3
' Jolie 2-4 (sc)
' Kranstauber 3-4

Oranje Zwart - Den Bosch 3-3
3' Judge 1-0
9' De Voogd 2-0
20' Montag 2-1 (sc)
30' Vila 2-2
43' Van der Weerden 3-2 (sc)
62' Campbell 3-3

Mulder (aanvoerder Den Bosch)

Tilburg - Rotterdam 3-7
3' Tigges 0-1 (sc)
20' Hermkens 1-1
24' J. Hertzberger 1-2
28' Burrows 1-3
30' J. Hertzberger 1-4
39' Van der Loo 2-4
45' Mac Cormik 3-4
60' Burrows 3-5
62' Ritmeester 3-6
63' Gommerts 3-7

W. Hertzberger (Rotterdam)

Stand heren:

#PloegGespeeldGewonnenGelijkVerlorenPunten+/-
1Bloemendaal211632518540
2Amsterdam211434457645
3Oranje Zwart211434455933
4Rotterdam211182417659
5SCHC21849286968
6Kampong21768275964
7HGC21678257565
8Laren216411225559
9Den Bosch215511205380
10Tilburg216114195178
11Pinoké214413164982
12Klein Zwitserland213414134476

Bloemendaal, Oranje Zwart, Amsterdam en Rotterdam plaatsen zich voor de play-offs.

Koevermans: "Ik wil van waarde zijn"


Danny Koevermans heeft wederom in een interview aangegeven dat als hij geen belangrijkere rol bij PSV gaat spelen dat hij dan wil vertrekken.

"Ik heb de laatste tijd uitzicht op niets", zegt hij na afloop van Heracles Almelo - PSV (0-2). "Ik loop vaak warm, maar kom ik er toch niet in. Ik kan best een goede bankzitter zijn, maar dan wel op basis van meer invalbeurten."

"Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunt en de zege", reageerde de aanvaller, "maar niet met mijn situatie. Ik kwam met de instelling naar Almelo dat het weer niets zou worden, dat het zou zijn meegenomen wanneer ik zou spelen."

Koevermans wil desondanks graag bij PSV blijven. "Maar dan wil ik wel van waarde kunnen zijn. Anders heeft het geen zin. Ik heb binnenkort een gesprek met Rutten en dan hoor ik het wel. Ik heb nog geen idee wat hij wil, maar ik wil graag duidelijkheid. Zodat ik weet waar ik aan toe ben. Op nog zo'n seizoen zit ik niet te wachten, dan kan ik beter vertrekken, lijkt me. Dat is beter voor alle partijen."

Mishandelde fan eist miljoenen van Snoop Dogg

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg heeft een miljoenenclaim ontvangen van een fan die beweert tijdens een concert te zijn mishandeld door de artiest en zijn beveiligers. De man eist in een civiele zaak voor een Amerikaanse rechtbank een bedrag van 22 miljoen dollar, meldde de BBC gisteren.

De man, ene Richard Monroe Jr., beweert dat Snoop Dogg hem met een microfoon sloeg toen hij in zijn enthousiasme in 2005 in Seattle het podium wilde beklimmen. Daarna zouden beveiligers van de rapper het slachtoffer hebben geschopt en geslagen. "Het was bruut. Ik was geschokt en kon het niet geloven", aldus de man. Na de mishandeling zou het slachtoffer voor dood zijn achtergelaten.

De advocaat van Snoop Dogg, in het dagelijks leven Calvin Broadus geheten, noemde de aantijgingen overdreven. Hij dacht dat de fan hem wilde aanvallen en dat zijn beveiligers daarom ingrepen. Bovendien zou de man zijn versie van het verhaal meerdere malen hebben aangepast.

Mishandelde fan eist miljoenen van Snoop Dogg  (foto: ANP)

Prins Willem-Alexander wordt 42 jaar

Prins Willem-Alexander viert vandaag zijn 42e verjaardag. De troonopvolger viert zijn verjaardag in huiselijke kring, samen met prinses Máxima en zijn dochtertjes Amalia, Alexia en Ariane.

De prins zal de komende week in ieder geval weer twee keer op pad gaan. Op woensdag neemt hij in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam het eerste exemplaar van de ideeënwaaier 'Maak ons Land' in ontvangst. Het bevat ideeën hoe Nederland er in de toekomst uit moet zien.

Op donderdag reizen Willem-Alexander en zijn gezin af naar Apeldoorn. Daar viert de prins met zijn moeder en andere familieleden Koninginnedag.

Velen vragen zich af of Willem-Alexander zijn verjaardag volgend jaar als koning zal vieren. De laatste week werd volop gespeculeerd of koningin Beatrix binnenkort haar aftreden bekend zal maken. Dit is een van de dingen die de vorstin zelf mag beslissen, en waarschijnlijk is zij de enige die het weet.

De jarige job en zijn vrouw (foto: ANP)

CD: Rene Schuurmans - Blij dat ik leef

Het is een genre apart; het Nederlandse lied. Tegenwoordig zijn er nagenoeg even zoveel artiesten als dat er Hollandse liedjes zijn. Hits worden het echter niet allemaal, laat staan toppers. Binnen het 'oranje-segment' is er ook ruimte voor Rene Schuurmans, en dus ook tijd om een cd van deze Hollandse jongen eens onder de loep te nemen. Met de 'geweldige' titel Blij dat ik leef gaan we aan de slag.

Eerste dopinggeval in badminton

In de wielersport mag doping dan inmiddels bijna geen nieuws meer heten, het badminton bleef er vooralsnog van verschoond. Nu kent ook die sport echter zijn eerste schorsing wegens doping.

De dubieuze eer gaat naar Alexander Schrekkerman. De 37-jarige speler van Badminton Club Culemborg, die uitkomt in de eredivisie badminton, heeft van de tuchtcommissie van de badmintonbond een schorsing van een jaar opgelegd gekregen. Daarin mag hij zich op geen enkele manier met zijn sport bezighouden.

Schrekkerman, die tot de subtop wordt gerekend, werd op 6 december 2008 positief getest na een wedstrijd in Wijchen. Als reden gaf hij een 'pilletje' op, die hij enkele weken daarvoor zou hebben uitgeprobeerd.

Op het gebruik van doping staat normaal gesproken een schorsing van twee jaar. De tuchtcommissie besloot ditmaal tot een lagere straf omdat het om het eerste dopinggeval in de geschiedenis van de bond gaat. De club van Schrekkerman vindt de straf evenwel absurd en gaat mogelijk in beroep.

Wereldbank spreekt reserves aan tegen crisis

De Wereldbank moet diep in zijn reserves tasten om ontwikkelingslanden door de economische crisis heen te helpen. Het totale bedrag dat beschikbaar is voor leningen aan middeninkomenslanden moet binnen drie jaar omhoog naar 100 miljard dollar. Geld dat is toegezegd voor hulp aan de armste landen moet eerder worden geleverd.

Dat bleek gisteren uit de slotverklaring van de halfjaarlijkse vergadering van het ontwikkelingscomité van de Wereldbank en het IMF. "Iedereen erkent dat we direct moeten blijven handelen om een humanitaire crisis te voorkomen", sprak Wereldbank-topman Robert Zoellick na afloop van de vergadering. "De Wereldbank staat er financieel goed voor, nu moeten we dat geld zo snel en flexibel mogelijk inzetten."

De ministers die samen het ontwikkelingscomité vormen erkenden dat er meer internationale hulp nodig is om de ontwikkelingslanden door de crisis te slepen. "We roepen alle donoren op hun beloftes voor meer ontwikkelingshulp sneller uit te voeren en om te overwegen om nog meer te doen", stelden zij in hun slotverklaring.

Eerder op de dag waarschuwde minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders voor de destabiliserende werking die de crisis heeft in de armere landen. "De situatie is desastreus, de armste landen worden getroffen door een financiële drooglegging", aldus Koenders. "Onze grote zorg is dat dit kan leiden tot meer politieke instabiliteit."

De ministers onderstreepten de noodzaak van een hervorming van het bestuur van de Wereldbank. Opkomende economieën en ontwikkelingslanden moeten daardoor meer te zeggen krijgen over de beslissingen van de bank. "De crisis verandert de wereld en de Wereldbank moet meeveranderen", aldus Zoellick. In de lente van volgend jaar moet duidelijk zijn hoe de hervorming wordt vormgegeven.

Volgens Koenders moeten de stemmen gelijk worden verdeeld over landen die bijdragen aan de middelen van de bank en landen die leningen en giften krijgen. Daarnaast moet het automatisme verdwijnen dat de president van de bank altijd uit de Verenigde Staten komt en de baas van het IMF altijd een Europeaan is. De minister maakte zich tegelijkertijd sterk voor het behoud van de Nederlandse zetel in het bestuur van de bank. Nederland is een belangrijke donor van de Wereldbank'', aldus Koenders. "Dat moet zich vertalen in de stemverhouding. Wij gaan niet opschuiven zodat anderen die niets aan ontwikkelingshulp doen meer te zeggen krijgen."

Uitslagen Spanje speelronde 33

Een belangrijke speelronde in Spanje, waarin de zaken aan kop beslist konden worden, of juist spannender. Het laatste is waar, aangezien Real Madrid dichterbij kwam aan FC Barcelona.

FC Barcelona had een lastige uitwedstrijd op het programma, aangezien de Catalanen moesten aantreden in en tegen nummer vier Valencia. Barça begon als de bovenliggende ploeg en nam dan ook niet verrassend de leiding via Lionel Messi. Naar de rust toe groeide de thuisclub in de wedstrijd, en vlak voor de thee zorgde Hedwiges Maduro zelfs voor de gelijkmaker. Los Ches waren echter nog niet toe aan de pauze, en namen de leiding door een treffer van Pablo Hernández. De ploeg van Pep Guardiola trachtte na rust lange tijd tevergeefs de stand weer gelijk te trekken. Vier minuten voor tijd gebeurde het dan toch; Thierry Henry redde een punt voor de koploper.

Real Madrid kon hierdoor twee punten inlopen, als het zou winnen bij Sevilla. De Madrilenen hadden al vijf jaar niet gezegevierd in het Sánchez Pizjuán, en kwamen ook zondagavond al snel weer op achterstand toen Renato het net vond. De bezoekers kregen alle hoeken van het veld te zien, maar hielden desondanks de schade bepert, en kwamen vlak voor rust onverdiend op 1-1 toen Raúl doelman Andrés Palop verschalkte. In het tweede bedrijf nam Real Madrid het over en vond via aanvoerder Raúl nogmaals twee keer het net. De aangeslagen Sevillistas konden maar met moeite aansluiting vinden, maar tien minuten voor tijd wist Diego Capel de spanning alsnog terug te brengen. In blessuretijd maakte Marcelo alsnog aan alle onzekerheid een eind: 2-4.

In Bilbao kende Athletic een vreemde winstpartij. Nadat de cijfers 2-1 al lang op het scorebord prijkten had arbiter Bernardino González Vázquez het niet meer in de hand. In totaal trok de scheidsrechter vijfmaal rood, een vrij logisch gevolg op de maar liefst zeventien gele kaarten die hij uitdeelde. Espanyol werkte zich uit de degradatiezone door een zakelijk zege op Real Betis. Luis García en Román Martínez tekenden voor de enige treffers. Numancia lijkt zich niet te kunnen handhaven. Het ging wederom onderuit, dit maal bij Almería. Asier Goiria's aanslutingstreffer vlak voor tijd zou te laat komen in het met 2-1 verloren duel.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
25/4UD AlmeríaCD Numancia2-1
25/4Málaga CFDeportivo de La Coruńa1-1
25/4Valencia CFFC Barcelona2-2
26/4Athletic ClubReal Racing Club2-1
26/4RCD EspanyolReal Betis Balompié2-0
26/4Getafe CFVillarreal CF1-2
26/4RC Recreativo de HuelvaRCD Mallorca2-4
26/4Real Valladolid CFCA Osasuna0-0
26/4Sevilla FCReal Madrid CF2-4
26/4Club Atlético de MadridReal Sporting de Gijón3-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*3326438294-26
2Real Madrid CF*3325357877-35
3Sevilla FC33176105746-38
4Valencia CF3316895662-47
5Villarreal CF33151085549-44
6Club Atlético de Madrid33157115267-54
7Málaga CF33149105152-51
8Deportivo de La Coruńa33148115043-43
9RCD Mallorca33119134243-51
10Real Valladolid CF33125164142-51
11UD Almería33117154040-52
12Athletic Club de Bilbao**33117154044-54
13Real Racing Club de Santander33109143944-42
14Real Betis Balompié33910143747-53
15CA Osasuna33812133637-41
16RCD Espanyol33811143534-46
17Getafe CF33810153443-52
18Real Sporting de Gijón33110223339-72
19RC Recreativo de Huelva3379173030-50
20CD Numancia3384212835-66

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Europa League voorronde 2009-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona27
2David VillaValencia CF25
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid23
4Lionel MessiFC Barcelona21
5Álvaro NegredoUD Almería19
=Raúl GonzálezReal Madrid CF19
7Gonzalo HiguaínReal Madrid CF18
8Thierry HenryFC Barcelona17
9Frédéric KanoutéSevilla FC16
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid15

Programma:

DatumThuisUit
2/5Real Madrid CFFC Barcelona
2/5CD NumanciaMálaga CF
2/5Villarreal CFSevilla FC
3/5Real Racing ClubUD Almería
3/5Real Sporting de GijónAthletic Club
3/5RCD MallorcaGetafe CF
3/5CA OsasunaRC Recreativo de Huelva
3/5Deportivo de La CoruńaReal Valladolid CF
3/5RCD EspanyolValencia CF
3/5Real Betis BalompiéClub Atlético de Madrid

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1049
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.