[NHL] Uitslag Hurricanes - Devils

Denny (nyny83)
De Carolina Hurricanes wonnen gisteren met 4-0 van de New Jersey Devils en brachten de stand in de serie op 3-3. Hierdoor is een zevende beslissende wedstrijd nodig. Deze wordt thuis bij de New Jersey Devils gespeeld.

Man van de wedstrijd was Ray Whitney met een goal en drie assists. Center Eric Staal voegde daar nog twee goals en een assist aan toe. Hurricanes-goalie Cam Ward stopte alle 28 schoten die op hem afgevuurd werden. De eerste goal viel na tien minuten in de eerste periode. De Hurricanes hadden daarvoor al goede kansen, maar die werden steeds gemist. Nu scoorde Whitney uit een assist van Staal van achter het net.

Staal zelf bracht Carolina op een 2-0 voorsprong uit een assist van Whitney, die de puck van Paul Martin afpakte. Staal maakte ook nog de 3-0 in dezelfde periode via een one-timer. De pass kwam wederom van Whitney. Omdat goalie Cam Ward zijn doel schoon hield, zelfs na een goed schot van Brendan Shanahan halverwege de tweede periode, gingen de Hurricanes de derde periode in met een 3-0 voorsprong en een 29-15 voordeel in het aantal schoten op doel.

In de derde periode was het definitief gedaan toen Jussi Jokinen scoorde in een vijf-tegen-driesituatie. In deze periode liep het aardig uit de hand na twaalf minuten toen er een vechtpartij ontstond. Tim Gleason (Hurricanes), Mike Rupp en David Clarkson (beide Devils) werden de rest van de wedstrijd geschorst terwijl Brian Rolston nog een straf van twee minuten voor diezelfde Mike Rupp moest uitzitten. Na deze scrimmage werd er niet meer gescoord.