Billen homo's dichtgelijmd

Een anti-homo groepering uit Irak heeft minstens drieënzestig homo's op gruwelijke wijze mishandeld. Hun billen werden aan elkaar gelijmd, waarna ze laxeermiddel kregen toegediend. Dit werd door een mensenrechtenorganisatie bekend gemaakt.

"Een anti-homo groepering gebruikt een lijm die zo sterk is dat het alleen operatief van de huid kan worden verwijderd", vertelt mensenrechtenactivist Yenar Mohamed aan AlArabiya.net. "Nadat de billen aan elkaar vastgeplakt zijn, krijgen de slachtoffers laxeermiddel toegediend. Omdat ze hun behoefte niet kunnen doen, leidt die marteling soms zelfs tot de dood. Tot nu toe zijn drieënzestig mensen op die manier gemarteld", aldus Mohamed.

De vernederende martelingen werden opgenomen met gsm's en verspreid over heel Irak. Volgens Mohamed ging de anti-homocampagne drie weken geleden van start, nadat moslimextremisten met fatwa's opriepen tot het afmaken van homoseksuelen. Een organisatie die in Irak opkomt voor de rechten van homoseksuelen heeft de gruwelijke martelpraktijken bevestigd. Volgens de organisatie werden sommige slachtoffers die de marteling overleefden, zelfs geweigerd in een ziekenhuis.