FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 april 2009

Weer brand in Veendam

In Veendam woedde vanavond weer een flinke brand. Ditmaal werd een ijssalon in de Veenlustpassage in de as gelegd. Een woordvoerder van de hulpdiensten meldde dat de brand rond negen uur vanavond begon.

Eergisterochtend woedde al een brand in een filiaal van Albert Heijn in Veendam. Ook de buurgemeente Menterwolde hebben de afgelopen tijd diverse branden gewoed. Twee politieteams onderzoeken de branden.

Zwarte economie groeit dankzij crisis

De economische crisis zorgt voor een krimpende officiële economie. De zwarte economie groeit echter juist door de recessie.

Dit blijkt uit een Oostenrijks onderzoek. De onderzoekers verwachten dat de zwarte economie in de veertien rijkste EU-landen dit jaar met 0,3 tot 0,9 procent zal groeien. In de landen die het hardst getroffen zijn door de crisis, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, is de groei het hoogste. De voormalige Oostbloklanden zijn in het onderzoek niet meegenomen, maar verwacht wordt dat de groei daar nog hoger is.

De zwarte economie omvat activiteiten als zwart werk, zwarte handel en prostitutie. De onderzoekers, die verbonden zijn aan de universiteit van Linz, stellen dat deze activiteiten voor het eerst in vijftien jaar weer toenemen.

"Als je in België rondloopt in het weekend zie je meer bouwwerkzaamheden dan door de week"
, stelt de econoom Friedrich Schneider. Volgens hem hebben veel van de beunhazen naast hun zwarte klusjes ook nog een reguliere baan.

Hewitt onderuit tegen Safin

Lleyton Hewitt heeft zijn toernooi-overwinning in Houston in Monte Carlo geen vervolg kunnen geven. De Australiër die voor het eerst in twee jaar een toernooi won, verloor in de eerste ronde van Marat Safin.

De Rus was net als Hewitt in het verleden nummer één van de wereld. Op het gravel in Monaco was Safin in de tweestrijd de beste. Het werd 6-4 en 7-5, waardoor de Rus het in de tweede ronde op mag nemen tegen Nicolas Lapentti.

Uitslag Bayern München - FC Barcelona

FC Barcelona heeft zich voor de halve finales van de Champions League geplaatst. De Catalanen speelden in de Allianz Arena gelijk tegen Bayern München. Een week geleden waren zij nog met 4-0 te sterk, waardoor de Duitsers zijn uitgeschakeld.

Bayern München kende een goede start van de wedstrijd en wist in het eerste kwartier zelfs nog een aantal kansen te produceren. Toni kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal en Ribéry zag zijn poging over het doel gaan. Toch nam FC Barcelona het initiatief, naarmate het duel vorderde, steeds meer het initiatief. Vlak voor rust kreeg Van Bommel nog een kans, maar zijn schot ging naast. De bezoekers wisten via Alves ook niet te scoren.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Bayern München op voorsprong kwam. Ribéry werd door Zé Roberto weggestuurd, waarna de Fransman oog in oog met Victor Valdés niet faalde. FC Barcelona hoefde na deze treffer niet in paniek te raken, aangezien zij vorige week met 4-0 wonnen.

Een kwartier voor tijd zorgde Keita ervoor dat Bayern München ook deze wedstrijd niet zou gaan winnen. Na een oogstrelende combinatie wist de speler van de Catalaanse club raak te schieten. Kort daarna werd een goal van Borowski nog afgekeurd, wat overigens het enige resterende wapenfeit van de Duitsers was.


Karakteristieken

Bayern München - FC Barcelona 1-1
47’ Ribéry 1-0
73’ Keita 1-1

Toeschouwers: 65.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Allianz Arena, München
Gele kaart: Lúcio, Demichelis, Borowski, Lell (Bayern München), Daniel Alves, Puyol (FC Barcelona)

Opstellingen

Bayern München: Butt, Lell, Lúcio, Demichelis, Lahm, Sosa (Altintop/78), van Bommel, Ottl, Zé Roberto (Borowski/78), Toni, Ribéry

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Xavi, Touré, Keita, Messi, Eto'o, Iniesta (Hleb/78)

Uitslag Chelsea - Liverpool

Chelsea heeft de halve finale van het Champions Leaguetoernooi bereikt. In een spannende en doelpuntrijke ontmoeting met Liverpool stokte de teller uiteindelijk op 4-4.

Zonder de geblesseerde aanvoerder Steven Gerrard leverde Liverpool de eerste speldenprikjes op het veld van The Blues, waar na de 1-3 nederlaag in eigen huis minstens drie keer gescoord moest worden. Na een klein kwartier bracht dat de eerste echte kans, toen Fernando Torres van zo'n zestien meter de bal over het doel van Petr Čech werkte. De bezoekers bleven de bovenliggende partij, en gevaarlijke vrije trappen waren het gevolg. Vanaf rechts mocht Fábio Aurélio de bal het strafschopgebied in brengen nadat Frank Lampard een overtreding beging op Dirk Kuijt. In plaats van richting een medespeler schoot de Braziliaanse linksback echter direct op goal, en verraste Čech volledig: 0-1.

De ploeg van de tijdelijke trainer Guus Hiddink kon geen vat op de wedstrijd krijgen en kreeg voortdurend te maken met snelle rushes van Gerrard's vervanger, Yossi Benayoun. Na een klein half uur spelen hield Branislav Ivanović vast in zijn eigen strafschopgebied, hetgeen volgens scheidsrechter Luis Medina Cantalejo voldoende was een strafschop toe te kennen aan The Reds. Xabi Alonso, de speler die vastgehouden werd, legde zelf aan vanaf elf meter en stuurde de Tsjechische doelman de verkeerde hoek in voor de verdubbelde marge. Uiteraard merkte ook Hiddink op dat het de verkeerde kant op ging, en haalde Salomon Kalou uit het veld om hem te vervangen voor Nicolas Anelka.

Vlak voor de thee kregen Rafa Benítez' mannen nog een enorme mogelijkheid op de virtuele voorsprong, maar Dirk Kuijts inzet werd ternauwernood van de lijn gered door de goalie. In het tweede bedrijf begon Chelsea uitstekend, omdat het eindelijk echt gevaarlijk werd. Na vijf minuten viel zelfs de Londense treffer, toen een lage voorzet van Anelka werd getoucheerd door Didier Drogba en vervolgens over de eigen doellijn werd gewerkt door Pepe Reina.

De verliezend finalist van vorig seizoen kreeg vervolgens het overwicht. Drogba schoot een vrije trap eerst nog rakelings naast, maar even later was het alsnog raak, toen Alex een kanonskogel loste op het doel van de Spaanse doelman: 2-2. De bezoekers moesten op zoek naar de herstelde voorsprong, maar konden het spel uit de eerste helft bij lange na niet benaderen. Hierdoor kon de thuisclub op zoek naar de beslissing, die uiteindelijk een kwartier voor tijd viel. Drogba ontsnapte op links en vond Lampard vrij voor de goal, waarop de aanvoerder raak tikte: 3-2.

Ondanks dat de Liverpudlians zo goed als verslagen waren op dat moment kwamen zij toch nog enigszins terug, toen Lucas Leiva zijn schot van richting veranderd zag en zowaar in het doel zag belanden. Alsof het duel in de Engelse hoofdstad nog niet krankzinnig genoeg was bracht Dirk Kuijt twee minuten later de spanning weer volledig terug. De Nederlander kon van dichtbij raak koppen op een voorzet van Albert Riera. De enorme druk werd The Blues uiteindelijk niet teveel, want in de voorlaatste minuut besliste Lampard alsnog het duel met zijn tweede treffer.

In de halve eindstrijd treft Chelsea FC Barcelona, dat vanavond afrekende met FC Bayern München.

Chelsea FC* (ENG) - Liverpool FC (ENG) 4-4 (3-1)
19' Fábio Aurélio 0-1
28' Xabi Alonso (Pen) 0-2
51' José Manuel Reina (e.d.) 1-2
57' Alex 2-2
76' Frank Lampard 3-2
81' Lucas Leiva 3-3
83' Dirk Kuijt 3-4
89' Frank Lampard 4-4

Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Luis Medina Cantalejo (ESP)
Gele kaart: Branislav Ivanović, Ricardo Carvalho, Ashley Cole (Chelsea), Yossi Benayoun, Álvaro Arbeloa (Liverpool)

Opstellingen:

Chelsea FC: Čech; Ivanovic, Alex, Carvalho, A. Cole; Ballack, Essien, Lampard; Kalou (Anelka/36), Malouda, Drogba (Di Santo/90+4).

Liverpool FC: Reina; Arbeloa (Babel/85), Carragher, ¦krtel, Fábio Aurélio; Lucas, Mascherano (Riera/69), Xabi Alonso; Kuijt, Benayoun, Torres (N'Gog/80).

Terugslag voor Bouma

Wilfred Bouma heeft in zijn maandenlange revalidatieproces te kampen gehad met de nodige terugslagen, maar daar is er nu weer eentje bijgekomen.

De verdediger van Aston Villa raakte in de aanloop naar dit seizoen zwaar geblesseerd aan zijn enkel en revalideerde sindsdien van het euvel. Recentelijk hervatte hij de training bij Villa en speelde hij zelfs mee in een wedstrijd van het beloftenteam tegen Tottenham Hotspur.

Na het duel kreeg hij een reactie, waardoor Bouma mogelijk weer eventjes uitgeschakeld is. Villa-manager Martin O'Neill hoopt dat het om enkele dagen gaat in plaats van enkele weken. "Momenteel sukkelt hij een beetje met de kwetsuur. Hij heeft niet getraind, maar het ziet er niet heel slecht uit. Ik denk dat hij een kleine terugslag heeft gehad", aldus O'Neill op de clubsite.

D66 twittert EU-verkiezingsproblemen

D66 heeft dinsdag zijn programma voor de verkiezingen van het Europees Parlement in tien ‘tweets’ op Twitter gepresenteerd. D66 is daarmee de eerste Nederlandse partij die dit doet. Via Twitter kunnen internetgebruikers meteen reageren op de programmapunten.

Volgens Marietje Schaake, nummer 3 op de D66-lijst, is deze aanpak bedoeld voor mensen die geen tijd hebben hele verkiezingsprogramma’s door te spitten. "Iedereen heeft tijd voor tien tweets.”

De democraten pleiten in deze tweets onder meer voor meer samenwerking tussen scholen en universiteiten in de EU, een gezamenlijk Europees buitenlandbeleid en een betere aanpak van het milieuprobleem.

De verkiezingen voor het Europarlement worden in Nederland op 4 juni gehouden.


D66 twittert EU-verkiezingsproblemen  (foto: DAG)

NASA fotografeert 'hand van God'

Of er misschien toch een god bestaat is nog altijd niet duidelijk. Toch is het de NASA na zes jaar weer gelukt een bijzondere hand van gigantische afmetingen te fotograferen.

De foto van een enorme hand die naar de hemel grijpt is gemaakt door een observatietelescoop. Er is een groep sterren op te zien die 150 lichtjaren van ons verwijderd is. Op de afbeelding staat een hand met vijf reusachtige vingers die wijzen naar een rode sterrengloed.

Het natuurverschijnsel zou worden veroorzaakt door een bijzondere ster die zeer snel ronddraait. De ster produceert aparte vormen door energie uit te spugen. De enorme hand is daar volgens NASA slechts een voorbeeld van.

De enorme 'hand van God' is hier te zien 

Goldman Sachs vergeet december

Maandag kwam Goldman Sachs met sterke winstcijfers over het eerste kwartaal, maar er duiken berichten op dat dit cijfer opgepoetst is door een boekhoudkundige truc, waarbij de maand december in het niets verdween. Daarbij dient wel te worden opgemerkt dat het afgelopen boekjaar van Goldman Sachs in november afliep.

Sinds dit kwartaal is de Amerikaanse zakenbank overgeschakeld op kalenderjaar als boekjaar. Over het zwakke december werd dus niet gerapporteerd, waar naar schatting 800 miljoen dollar werd verloren. In het eerste kwartaal werd 1,66 miljard winst geboekt.

Goldman Sachs geeft extra aandelen uit om kapitaal op te halen om zo de steun van de Amerikaanse overheid terug te betalen. Hierdoor kan de zakenbank via extra bonussen 'de beste financiële jongetjes van de klas' naar zich toe trekken. De bonussen liggen uiterst gevoelig in Amerika, zeker bij instellingen die overheidssteun ontvangen.


Bernanke 'fundamenteel optimistisch'

Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de Fed, liet dinsdag weten te denken dat de recessie de komende tijd wat minder erg wordt en zei 'fundamenteel optimistisch' te zijn over de lange termijn vooruitzichten voor de economie.

Bernanke: "We hebben recent voorlopige signalen gezien dat de scherpe daling van de economische activiteit aan het vertragen is." De voorzitter van de Federal Reserve haalde daarbij recente cijfers over de huizenmarkt, autoverkopen en de consumentenuitgaven aan.

"De huidige economische omstandigheden zijn moeilijk, maar de fundamenten van onze economie zijn sterk en we hebben niet te maken met problemen die niet opgelost kunnen worden door inzicht, geduld en vasthoudendheid", aldus Bernanke.

Bernanke: Amerikaanse economie fundamenteel sterk

Donker binnen en buiten op Darkness Within-screens

In Darkness Within: In Pursuit Of Loath Nolder speelde je de rol van detective Howard E. Loreid, die een moordzaak onderzoekt. Het bijzonder griezelige en erg uitdagende spel was het eerste deel in een trilogie, waarvan het voortbestaan door het faillisement van uitgever Lighthouse Interactive twijfelachtig was. Ontwikkelaar Zoetrope heeft echter een website voor het spel online gezet en geeft aan dat de ontwikkeling nog gewoon in volle gang is. Wel zijn ze druk op zoek naar een nieuwe uitgever. De eerste paar screenshots zijn hieronder te vinden.

In Dark Lineage komt Howard erachter dat zijn eigen verleden op een of andere manier verbonden is met de geheimen die hij ontrafelt gedurende de moordzaak. De ontwikkelaars beloven ons dat het spel nog enger zal zijn dan het eerste deel. De belangrijkste verandering is het gebruik van een realtime 3D game engine waardoor je volledig vrij zal kunnen rondlopen en bijvoorbeeld zelf met lichtbronnen kan sjouwen of met voorwerpen kan gooien. Net als in het eerste deel zijn er drie moeilijkheidsgraden om uit te kiezen en is zelf onderstrepen van aanwijzingen in teksten een belangrijk onderdeel van het spel.

Voor meer informatie over het spel kun je terecht op de officiële website van het spel.






Dreiging op Kamp Holland ondanks dode niet veranderd

De dreigingsanalyse van de militaire basis Kamp Holland in het Afghaanse Uruzgan is sinds de raketaanslagen van vorige week niet echt veranderd. Dat zei minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

"Er is geen aanleiding voor de commandant om hele nieuwe dingen te doen.” Dat zei de minister tegen Kamerleden die daar vragen over hadden naar aanleiding van de raketaanval waarbij een Nederlandse militair omkwam.

Volgens Van Middelkoop zijn er wel nog wat maatregelen denkbaar om de open ruimte op het kamp beter te beschermen. Maar hij wilde daar niet over uitweiden en stelde dat dit de verantwoordelijkheid van de commandant is.


Dreiging op Kamp Holland ondanks dode niet veranderd  (foto: DAG)

'Reclame Burger King vernederend'

De Spaanse tak van de hamburgerketen Burger King moet stoppen met hun reclamecampagne voor de Texas Whopper. Dat wil althans Mexico. In de reclame zit een man gehuld in een Mexicaanse vlag naast een cowboy die twee keer zo groot is. Mexico vindt dit vernederend. 

Jorge Zermeño Infante, de Mexicaanse ambassadeur in Spanje, zegt dat de reclame een "belediging voor Mexico en de Mexicanen" is. Dit heeft het Spaanse persbureau Europa Press vandaag naar buiten gebracht. De ambassadeur beweerde dat vlaggen en andere staatssymbolen respectvol moeten worden behandeld. 


 
De bewuste reclamespot van Burger King

Painkiller keert eind dit jaar terug in Resurrection

Het Duitse bedrijf JoWood heeft bekend gemaakt dat er vijf jaar na het origineel een vervolg zal verschijnen voor de religieuze shooter Painkiller. De game zal ontwikkeld worden door het Oostenrijkse bedrijf Homegrown Games en de titel Painkiller: Resurrection dragen. Ondanks de leeftijd van het origineel zal Resurrection gebouwd worden op dezelfde engine, al krijgt die natuurlijk flink wat upgrades. Homegrown was erg onder de indruk met wat er nog allemaal mogelijk is met de originele engine op het gebied van reflections, blur, HDR-effecten en hoeveelheden polygonen, zonder dat het ten koste ging van de framerate.

Painkiller: Resurrection zal eind dit jaar verschijnen voor de PC, waarna er nog gekeken zal worden naar een port voor de Xbox 360.


Met Resurrection keren we terug naar de beruchte wereld tussen hemel en hel, het vagevuur, waar gestorven zielen boeten voor zonde die ze in het leven begaan hebben. Het verhaal draait om ex-CIA-agent William Sherman. Tijdens zijn laatste missie bracht hij niet alleen een drugsbaas om, maar ook een groot aantal onschuldige burgers. Hij moet daarvoor boeten, maar in het Vagevuur wacht een grotere rol op hem en zowel goed als kwaad willen hem gebruiken voor hun eigen doeleinden.

Gibson-scheiding wellicht duurste in Hollywood

De op handen zijnde scheiding van Mel Gibson en zijn vrouw Robyn, zou wel eens de de duurste scheiding kunnen gaan worden in de geschiedenis van Hollywood. Dit beweert althans advocaat Lynn Soodik tegenover People.com. "Iedere advocaat zou haar aanraden om aanspraak te maken op de helft."

Omdat het stel 28 jaar geleden trouwde in gemeenschap van goederen, heeft Robyn nu in principe recht op de helft van het vermogen van haar aanstaande ex-man. Ook toekomstige inkomsten, gegenereerd uit bijvoorbeeld de Lethal Weapon-reeks, zijn volgens Lynn voor de helft van Robyn. Het huidig vermogen van Gibson wordt geschat op bijna 750 miljoen euro. 

Paris laat topkapper in de kou staan

Het zou een grote happening moeten worden. De Nederlandse topkapper Rob Peetoom had niemand minder dan Paris Hilton uitgenodigd om eens in ons land te komen voor een boekpresentatie. Vanmiddag zou Peetoom haar haar onder handen nemen, maar helaas liet Paris verstek gaan.

De bekende kapper heeft al zijn avonturen op papier gezet en een boek uitgebracht. Hem leek het wel een leuk idee om de hotelerfgename uit te nodigen om het eerste exemplaar van deze roman in ontvangst te nemen. Paris, altijd in voor een feestje, nam de uitnodiging met beide handen aan.

Voor het grote feest van vanavond zou Peetoom Paris nog even een nieuw kapsel aanmeten. Maar de blonde filmster was nergens te bekennen. Ze had zich namelijk de hele nacht overgegeven aan feesten, zuipen en roken lag vanmiddag nog op een oor.

De kapper baalt stevig van de gemiste afspraak. Helaas kan hij er niet veel tegen doen. Paris is namelijk een vriendin van Peetoom, en daarom kan hij haar niet dwingen haar haar te laten doen.

THE BUNKER Online TEASER!

Binnenkort start Enjoy Media met een nieuw Reality-format, namelijk The Bunker.  Hierin zullen 8 personen voor 25 dagen worden opgesloten in een kale bunker.  De kijker bepaalt hun lot.
Stefan, onze razende reporter van FOK!tv, liet zich geblinddoekt naar de bunker brengen en maakte er een reportage.  Deze zal in de komende dagen worden gepresenteerd op FOK!.  Vandaag alvast een voorproefje! Praat ook meet op het forum over The Bunker Online.

 

Jiskefet overweegt comeback

Goed nieuws voor de fans van Jiskefet. Michiel Romeyn, Kees Prins en Herman Koch denken namelijk na over een doorstart van de humoristische serie. Tussen 1990 en 2005 was het onvolprezen trio verantwoordelijk voor typetjes als corpsballen in 'De Lullo's', kantoorpikkies in 'Debiteuren/Crediteuren' en homofiele zeelieden in 'De Heeren van de Bruyne Ster'.

"We hebben vage plannen om iets in het theater te gaan doen, of iets incidenteels", verklaart Koch, beter bekend als Kerstens of Jos. "Het jeukt af en toe wel. Maar je moet nooit als programma een comeback maken, dat is volgens mij geen goed idee."

Mocht er inderdaad een vervolg komen op Jiskefet, dan zal dit niet eerder zijn dan in het najaar van 2010. Pas over anderhalf jaar hebben alle drie de heren namelijk tijd om samen iets te ondernemen.


De Lullo's zijn altijd in voor een feestje
 
Met dank aan Paul voor de submit

Scheidsrechter Kuipers naar EK-21

Björn Kuipers is komende zomer één van de scheidsrechters op het EK voor spelers tot 21 jaar.

Kuipers zal minimaal één duel leiden gaan leiden op het EK. Kuipers floot tot dusverre 21 internationale duels. De laatste was het WK-kwalificatieduel tussen Albanië en Hongarije op 28 maart.

Het EK wordt van 15 tot 29 juni gehouden in Zweden. Jong Oranje ontbreekt op het toernooi dat het in 2006 en 2007 won.

Winnaars FOK!sport

Vorige week werd Anton Geesink 75 jaar. Behalve een special over deze grote sportman mochten we ook prijzen weggeven. Hieronder de winnaars.

In samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam mochten we drie exemplaren weggeven van het boek Een killer in kimono. Het enige wat je hiervoor hoefde te doen was ons een mailtje te sturen.

tomtomaat
Gravedigger
Borisz

Gefeliciteerd, jullie krijgen het boek toegestuurd. Niet gewonnen? Hou FOK!sport in de gaten, voor andere acties. En heb je een vooruitziende blik, doe dan mee aan de FOK F1-voorspeller.

Ritsma breekt sleutelbeen op circuit Assen

Rintje Ritsma heeft bij een motorongeluk op het circuit van Assen zijn sleutelbeen gebroken. De voormalige schaatser reed gisteren zijn eerste race.

Ritsma deed dat in de 1000cc-superbikeklasse. Ritsma, die pas anderhalve week zijn racelicentie heeft, eindigde daarin als laatste. "Ik verwacht twee tot drie weken uit de roulatie te zijn", aldus Ritsma over het ongeluk na een bezoek aan het ziekenhuis. "We hebben alles super goed voor elkaar, een mooi team, goede materialen, enthousiaste sponsors en dan gebeurt dit. Ik baal er enorm van, maar gelukkig valt het erg mee."

VMBO'ers gaan veiligheid Roermond verbeteren

In Roermond gaan vijftig leerlingen van het VMBO aan de slag met de veiligheid in die stad. Op het stadhuis doen ze het project 'Wegwijs op het gemeentehuis'. Dit project wordt georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek. In het kader van het project hebben de jongeren 2500 euro te besteden om de veiligheid in de stad te verbeteren.

De leerlingen beginnen morgenvroeg met gesprekken met ambtenaren en gemeenteraadsleden. In de middag houden ze een 'gemeenteraadsvergadering', voorgezeten door burgemeester Henk van Beers. Het plan dat in die vergadering de meeste steun krijgt, wordt daadwerkelijk door de gemeente gerealiseerd.

Vrouw dreigde van kerk te springen in Delft

Vanmiddag dreigde een verwarde vrouw van de Nieuwe Kerk in Delft te springen. Rondom de kerk stonden vele mensen op het marktplein de poging tot zelfmoord te bekijken. De vrouw dreigde een half uur lang met springen, maar is uiteindelijk toch niet gesprongen na onderhandelingen met de politie. De blondine hing al met haar benen over de balustrade boven de klok.

Honderden bezoekers zaten op de terrasjes en stonden op het marktplein toe te kijken, waardoor de politie moeite had met het afzetten van een deel van de Markt. Er stonden zelfs ouders met kinderen naar de schokkende zelfmoordpoging te kijken. Een bezoeker ging dat toch wel te ver en riep: "Ga toch weg, jullie bezorgen je kinderen nog een trauma voor het leven." Omstreeks kwart over drie vanmiddag is de vrouw van de kerk gehaald en verlieten de ramptoeristen de plek des onheils.

Foto's zijn hier te bekijken.

Google verlost vrouw van pleinvrees

Een Britse vrouw is voor het eerst in twintig jaar weer buiten geweest. De veertigjarige moeder was door straatvrees al die tijd aan huis gekluisterd. Gelukkig hebben ze voor zulke mensen internet uitgevonden, en is Sue Curtis dankzij Google Street View eindelijk weer buitenshuis geweest.

Curtis volgt nu, uiteraard online, een cursus om haar angsten in toom te houden. En met succes, want de vrouw heeft zelfs al een voet op de stoep voor haar huis in West Harton gezet.

"Dat lijkt misschien niet ver, maar voor mij is het al een heel huzarenstukje", vertelt de vrouw enthousiast. "Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn angst zal kunnen overwinnen en weer een normaal leven zal kunnen leiden. Ik wist dat cognitieve gedragstherapie me zou kunnen helpen en dankzij die internetlessen voel ik mezelf er weer bovenop komen."

In 1989 raakte ze ernstig in paniek en sindsdien heeft ze nog geen dag haar huis verlaten. "In die tijd kreeg ik soms vijftien tot twintig aanvallen per dag, zeer angstaanjagend was dat. Ik woog nog maar een dikke dertig kilogram en kwam gedurende achttien maanden zelfs mijn bed niet meer uit. Ik wilde op den duur niet meer naar buiten, dus bleef ik gewoon binnen."

TBS'er op proefverlof gruwelijk in de fout

In Enschede is een tbs'er aangehouden die afgelopen weekend tijdens zijn proefverlof een vrouw zou hebben gegijzeld en verkracht. Dat meldt RTV Oost. De 34-jarige patiënt zou verblijven in de Van der Hoevenkliniek in Utrecht.

Afgelopen zondag kwam bij de politie Twente een melding binnen van een vrouw die vertelde dat ze was bedreigd en gegijzeld. De vrouw was gevlucht naar de buren. Gealarmeerde politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in. De vrouw deed aangifte van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling, bedreiging en verkrachting. Even later werd de tbs'er aangehouden. Het slachtoffer zegt een vriendin van hem te zijn.

De politie hield ook een 40-jarige vrouw aan. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de gijzeling.

De politie noch de tbs-kliniek doet vooralsnog verdere mededelingen.

Discussieer mee over de zin van proefverlof op ons forum.


TBS'er op proefverlof gruwelijk in de fout  (foto: DAG)

Piratenaanval voorkomen door dolfijnen

Volgens het Russische staatspersbureau RIA Novosti heeft een school dolfijnen bewezen de beste vriend van de mens te zijn. Dankzij hun heldhaftige optreden hebben de flippers een aanval van Somalische piraten op Chinese koopvaardijschepen weten te voorkomen.

Gisteren zou een aantal Chinese schepen in de Golf van Aden namelijk zijn omsingeld door meer dan duizend dolfijnen. Ze fungeerden als een levend schild opdat de piraten de schepen niet konden bereiken. De piraten hadden geen verweer tegen de dieren en moesten dan ook met de staart tussen de benen afdruipen.

OutRun Online Arcade vanaf morgen beschikbaar

Gamers die van nostalgie houden, opgelet: vanaf morgen is OutRun Online Arcade beschikbaar voor download. De Xbox Live Arcade-game kun je vanaf morgen spelen tegen anderen uit de wereld. En met het hoge arcade-gehalte die we van OutRun kennen, belooft dat wel wat spectaculairs natuurlijk.

Voor maar liefst 800 Microsoft Points ben je een trotse eigenaar van deze Arcade-game. Het mooie weer van morgen komt goed uit, want de landschappen van OutRun zijn namelijk op z'n mooist als het mooi weer is. Al klinkt dit niet logisch, leuk klinkt het in ieder geval wel. Kortom: OutRun Online Arcade, 800 Microsoft Points, morgen.

'Hamburger SV wil Sulejmani en Elia'

Miralem Sulejmani komt bij Ajax amper uit de verf, maar niettemin is er interesse van Hamburger SV en Werder Bremen voor de jonge Servische voetballer. Dit meldt Hamburger Morgenpost.

Afgelopen zomer kocht Ajax Sulejmani voor een recordbedrag van 16,5 miljoen euro van sc Heerenveen. De 20-jarige speler, die eerder voor Partizan Belgrado uitkwam, wist tot dusver nog niet te imponeren in Amsterdam. Ajax zou een bedrag van twintig miljoen euro voor de Serviër willen ontvangen.

Desondanks speelde Mickey 23 keer voor Ajax. In die duels scoorde Sulejmani zeven doelpunten. Vanwege een vormcrisis heeft trainer Marco van Basten besloten om de buitenspeler in te ruilen voor de Argentijn Dario Cvitanich.

Vanwege het vertrek van Ivica Olic naar Bayern München, moet HSV voor volgend seizoen de gelederen versterken. Naast Sulejmani zou daarom ook FC Twente-revelatie Eljero Elia op het verlanglijstje staan. Elia heeft echter aangegeven naar Engeland of Spanje te willen verkassen.

Politie betrapt baby achter stuur personenauto

De politie van Heerenveen heeft gisteren een wel heel jonge bestuurder van de weg geplukt. Een motoragent kon zijn ogen niet geloven toen hij een kind van slechts één jaar achter het stuur van een auto zag. Naast hem op de bestuurdersstoel zat een 34-jarige man uit Drachten.

De Fries had geen andere keus dan de dreumes bij hem op de stoel te zetten. De auto was namelijk helemaal volgestouwd met allemaal spullen. Tussen alle rommel bleken ook nog een man en een vrouw op de achterbank te zitten.

De politie heeft alle vier inzittenden meegenomen naar het bureau. De drie volwassenen kregen ieder een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. De bestuurder kreeg daarnaast ook nog een boete omdat de kleine zijn zicht belemmerde.


De kleine is vast fan van The Beatles
 
Met dank aan Nizno voor de submit

Halo-encyclopedie op komst

De allergrootste Halo-fans mogen binnenkort massaal hun kennis nachecken in een geplande Halo-encyclopedie. Bungie heeft vandaag laten weten dat ze een bedrijf hebben gevonden dat een heuse Halo-encyclopedie in elkaar zal flansen.

Het is de bedoeling dat de encyclopedie werkelijk alle informatie zal bevatten over de spellen Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo Wars and Halo 3: ODST. Voertuigen, wapens, omgevingen, personages, het zal allemaal uitgebreid behandeld worden in het boek.

Het 352-pagina's tellende boek zal naar alle waarschijnlijkheid november dit jaar verschijnen. Bungie voegde er nog wel even aan toe dat er in de encyclopedie absoluut niks over Halo 4 zal staan, om eventuele vragen alvast te voorkomen.



Binnenkort geen geheimen meer!

Snoek dood na kannibalistische actie

In het Groningse Sebaldeburen heeft een visser dit weekend een bizarre vangst gedaan. Hij ving namelijk een snoek die was gestikt in een andere snoek.

Roel Elsinga zag ineens een vis op het water drijven. "Met een hark haalde ik de vis op het droge", vertelt de sportvisser.

"Het bleek een snoek van 98 centimeter te zijn. Maar uit de bek van deze snoek stak een staart van een andere vis. Het lukte me deze vis uit de bek van de snoek te trekken en wat bleek: het was een snoek van 70 cm. Hierdoor is de grootste snoek waarschijnlijk gestikt."

Voor foto's van de snoek, zie het bronbericht.

Koning lang zoet met kruisbandblessure

Telstar-aanvaller Bob Koning heeft een lange herstelperiode voor de boeg. De 23-jarige Koning zal zes tot negen maanden moeten revalideren van een kruisbandblessure.

Koning viel afgelopen vrijdag in de rust van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk uit met een knieblessure. Aanvankelijk dacht men dat de aanvaller schade aan zijn meniscus had opgelopen, maar bij nader onderzoek kwam het kruisbandletsel aan het licht.

Door de kwetsuur zal Koning minimaal een half jaar niet in actie kunnen komen. Dit seizoen scoorde de aanvaller vier keer in twintig wedstrijden.

Voronin heeft spijt van rode kaart

Andrei Voronin bewees zijn ploeg Hertha BSC afgelopen weekend een slechte dienst door in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Hannover 96 (2-0 verlies voor de Berlijners, red.) tegen een domme rode kaart op te lopen.

Zonder oog voor de bal te hebben schopte de Oekraïner tegenstander Leon Andreasen onderuit. Toen de middenvelder op de grond lag en Voronin de rode kaart had gekregen, schoot de aanvaller ook nog eens de bal tegen de rug van Andreasen.

Voronin bood na afloop meteen zijn verontschuldigingen aan voor zijn actie. "Het spijt me. Het was zó dom, natuurlijk mag dit niet gebeuren. Ik weet niet wat er met me aan de hand was."

"Het is de eerste rode kaart in mijn loopbaan. De frustratie was zo groot, omdat we voor de derde opeenvolgende keer verloren. Na afloop ben ik direct naar de kleedkamer van de scheidsrechter gegaan om mijn verontschuldigingen aan te bieden."

Hertha-trainer Lucien Favre gaf al aan het incident niet te accepteren. "Wat hij heeft gedaan, kan gewoon niet", aldus de Zwitserse trainer. Voronin dreigt nu een flink deel van de slotfase van het Bundesliga-seizoen van de kant te moeten bekijken.

Grensrechter redt leven international Bulgarije

Georgi Iliev mag dankbaar zijn dat Plamen Georgiev grensrechter was bij de wedstrijd tussen Tsjerno More Varna en Lokomotiv Plovdiv. Dankzij doortastend optreden van Georgiev ontsnapte de 27-jarige middenvelder aan de dood.

Iliev botste in de negende minuut van het thuisduel met Lokomotiv Plovdiv met zijn gezicht vol op een opponent. Hierbij slikte hij zijn tong in en raakte hij bewusteloos.

Assistent Georgiev zag het gevaar en greep in. "Ik liet mijn vlag direct vallen en ontfermde me over hem. In dit soort situaties moet je heel voorzichtig zijn, maar ik heb er ervaring mee en heb geen moment geaarzeld", aldus het verhaal van de grensrechter. Iliev kwam er uiteindelijk met een gebroken kaak vanaf.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Been stuurt ook El Kabir weg

In navolging van Rachid Bouaouzan heeft NEC-trainer Mario Been ook Moestafa El Kabir definitief weggestuurd.

"Zolang ik nog trainer ben van NEC, keert El Kabir niet meer terug," aldus Been. "Om geen onnodige onrust te veroorzaken heb ik hem zaterdag gewoon meegenomen naar De Graafschap", doet de trainer de situatie uit de doeken in De Gelderlander.

Bouaouzan kwam een kwartier te laat bij de wedstrijdbespreking, waarmee het geduld van Been met hem op was. "Ik had deze kwestie ook het liefst intern opgelost, maar nu het nieuws op straat ligt draai ik er niet omheen: ik heb het helemaal gehad met hem. NEC kan zich geen kapitaalvernietiging veroorloven, daarom krijgt iedereen bij mij een tweede kans. Maar die heeft Bouaouzan nu definitief verspeeld. Ik hoef hem niet meer te zien."

El Kabir werd vorige maand vanwege overgewicht uit de selectie van NEC gezet. Been over hem: "Zolang ik nog trainer van NEC ben, keert ook El Kabir niet meer terug."

Ook met Arek Radomski ligt Been overhoop, maar met hem moet nog een gesprek plaatsvinden. Veel hoop voor de Pool lijkt er echter niet meer te zijn. "Met Radomski ga ik van de week ook nog eens om de tafel zitten. Hij roept in de krant dat hij niet meer weet wat hij nog bij NEC te zoeken heeft. Nou, dan lever je toch lekker je contract in?"

Wéér pornosletje in RTL-programma

RTL Nederland vecht met SBS en de publieke omroep om de kijkcijfers en daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. Voor de tweede keer binnen een maand blijkt een pornosletje in een RTL-programma te figueren.

GeenStijl ontdekte dat een kandidate van Daten in het Donker gewoon aan keiharde porno (NSFW) doet. Nadia heet Diana, of andersom en staat op de pornosite van Kim Holland. Eerder deze maand merkten oplettende FOK!kers ook al op dat een porno-actrice meedoet aan Take Me Out. Dit dagelijkse datingprogramma heeft dagelijks 30 vrouwen die 1 man kunnen kiezen. Op FOK! wordt al druk gespeculeerd dat veel vrouwen gewoon betaald worden om er te staan. Zo doet er ook een webcambabe mee.

Zeker is dat Jorinde aan keiharde porno doet. Zo was ze te zien in Don en Adjes Tieners voor Geld, Trek je Rijk, Tienergangbang en Nationale Hoerentest (NSFW). Dit deed ze onder de naam Danique en Lieffie. 

Praat ook mee op het forum over Take Me Out.

Van Nistelrooy heeft honger naar de bal

Real Madrid-spits Ruud van Nistelrooy kan niet wachten om weer aan de slag te gaan na zijn operatie aan zijn rechterknie. 'Van Gol' zal pas volgend seizoen weer in actie komen, maar is nu al gemotiveerd.

"Ik denk dat ik over een maand weer kan trainen. Het voelt goed en ben dan ook optimistisch. Ik zie er echt naar uit om weer met een bal bezig te zijn en een wedstrijd te spelen", aldus de woorden van Van Nistelrooy in de Spaanse krant Marca.

"Ondanks dat ik nog tot volgend seizoen moet wachten, ben ik zeer enthousiast en gemotiveerd", zegt de aanvaller, die eind vorig jaar werd geopereerd aan zijn knie en sindsdien buitenspel staat.

Katie Green topless op strand Tenerife

Het Britse model Katie Green is alweer topless gespot op een buitenlands strand. Eerder werd ze al gespot op het strand van Portugal en Spanje , waar ze eveneens gespot werd door de fotografen van de verschillende sensatiekranten. Katie was, na haar vakantie naar Portugal met de kerst, opnieuw toe aan vakantie en dat deed ze dus op het Spaanse Tenerife.

Dat de 21-jarige model een kinky dame is blijkt wel uit een bekentenis van haar tegenover de Britse tabloid The Sun:"Ik heb een keer seks gehad op het dak van een hotel. Het was met een vriendje waarmee ik een lange relatie had. We liepen gewoon de trap op en we deden het. Het was enorm spannend, omdat er overal camera's hingen. Sinds die keer heb ik nooit meer op detzelfde manier gekeken naar dat hotel."

De foto's zijn hier te zien.

O ja, en natuurlijk zijn de foto's NSFW .

Voorjaar wielrenner Mollema lijkt voorbij

Bauke Mollema zal dit voorjaar vermoedelijk niet meer in actie komen. Vorige week stapte de renner van Rabobank af in de Ronde van Baskenland en vandaag onderging hij in Groningen een bloedonderzoek. Hij zal sowieso niet starten in de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië.

"Ik heb inmiddels alweer een aantal dagen kunnen bijkomen van de Ronde van Baskenland, maar ik ben nog steeds niet 100 procent fit", aldus Mollema. "Waar het aan ligt, ik weet het niet. Mijn herstelvermogen leek niet in orde. Het bloedonderzoek gebeurt vooral om zo veel mogelijk zaken te kunnen uitsluiten. Ik neem hoe dan ook de komende week rust en ik zal dan ook niet aan de start verschijnen in de Waalse Pijl en in de Ronde van Romandië."

Uitslagen zondaghoofdklasse

Zaterdag en gisteren werden er inhaalwedstrijden gespeeld in de Zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

11 april

FC Hilversum - Hollandia 1-2
4' Kees Stavenuiter 0-1
48' Tom Clobus 1-1
73' Bob Kortebos 1-2

VUC - ADO'20 0-1
90' Patrick Krop 0-1

90. Richie Mensah (VUC)

13 april

Hollandia - HBS 2-2
28' Tjeerd Westdijk 0-1
41' Kees Stavenuiter 1-1
50' Paul Bekker 1-2
54' Travis Reuser 2-2

FC Omniworld - VUC 3-1
11' Saïd Saïdi Amor 1-0
26' Saïd Saïdi Amor 2-0
40' Mark Moen 2-1
59' Jeroen Hessing 3-1

Argon - DWV 5-0
12' Anton den Haan 1-0
24' Patrick Lokken 2-0
53' Michael van Laere 3-0
61' Patrick Lokken 4-0
73' Laurens van der Greft 5-0

Haaglandia - VVSB 2-1
23' Erkan Sensoy 1-0
63' Brutil Hosé 2-0
77' Vladimir Jozic 2-1

ADO'20 - Elinkwijk 1-1
63' Dennis Baino 1-0 e.d
90' Derk Schut 1-1

AFC - Westlandia 0-1
71' Kevin Braber 0-1

85. Stephan Veenboer (AFC)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Argon203941-22
2. Westlandia203936-21
3. Haaglandia203638-31
4. FC Hilversum203434-32
5. VVSB213232-26
6. AFC193136-27
7. Hollandia202929-26
8. ADO'20212934-31
9. FC Omniworld212536-33
10. HBS212426-42
11. Elinkwijk202025-36
12. VUC191922-33
13. DWV20109-38

Hoofdklasse B

10/11 april

Schijndel - Gemert 0-3
25' Erik van Dijk 0-1
50' Jorzolino Falkenstein 0-2
75' Ronald van Herpen 0-3

EVV - Papendrecht 1-1
70' Jeroen Evelein 1-0
80' Bas Verhoeven 1-1

Dijkse Boys - SV Deurne 1-0
47' Maurice Verberne 1-0

Venray - UNA 2-4

13 april

LONGA - Schijndel 2-1
35' Bram Somers 1-0
44' Bas Smulders 1-1
62' Joep van der Velden 2-1

OJC Rosmalen - Meerssen 2-2
40' Wesley Meeusen 1-0
43' Jesse Krncevic 2-0
73' Rene Thoma 2-1
81' Michiel Pluim 2-2

Gemert - Papendrecht 3-0
57' Mark van Dijk 1-0
71' Erik van Dijk 2-0
85' Ronald van Herpen 3-0

DESK - JVC Cuijk 2-1
20' Randy Hofmeijer 0-1
40' Jelle Hakkert 1-1
71' Rudy Aerts 2-1

UNA - Dijkse Boys 1-2
15' Carlo Vorstembosch 1-0
40' Hamza Benmira 1-1
79' Anthony de Haan 1-2

Deurne - Baronie 3-2
6' Guillermo Zschüsschen 0-1
14' Willem van der Wegen 0-2
56' Joep Sijbers 1-2 (penalty)
67' Joep Sijbers 2-2
84' Joep Sijbers 3-2

EVV - Venray 0-2
15' Bob Crooij 0-1
62' Bob Crooij 0-2


De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Gemert224442-14
2. Baronie224341-26
3. EVV223932-22
4. Dijkse Boys223633-24
5. UNA223438-30
6. JVC Cuijk222936-33
7. Deurne222927-25
8. DESK222934-50
9. Papendrecht222827-31
10. sv Meerssen222834-45
11. Schijndel / Bol Accountants222726-26
12. sv Venray222639-42
13. OJC Rosmalen222123-28
14. LONGA221024-60

Hoofdklasse C

11 april

Babberich - Sneek Wit Zwart 2-0
8' Jeroen Drenth 1-0
26' Simon Rooks 2-0

Alcides - Quick'20 2-3
29' Andreas Gurkan 0-1
35' Erik Lanting 1-1
49' Sargon Gouriye 1-2
60' Yume Ramos 2-2
90' Bas Damink 2-3

De Bataven - WSV 1-2
52' Gertie Rikken 1-0
85' Sjoerd Jens 1-1
90' Samir Makhoukhi 1-2

SC Joure - Be Quick 1887 3-1
6' Frank Stabler 1-0
17' Wieger van der Ven 1-1
52' Pieter Buise 2-1
84' Nico de Jong 3-1

De Treffers - Germania 3-1
5' Patrick van Leeuwe 0-1 (penalty)
9' Saïd Echarqui 1-1
38' Saïd Echarqui 2-1
53' Kevin Sissing 3-1

13 april

Babberich – De Treffers 1-2
3' Aleh Putsila 0-1
8' Bjorn Suppers 0-2
70' Mohassin Ouchene 1-2

Sneek Wit Zwart – SC Joure 2-1
11' Theo Ydema 1-0
43' Oane Hornstra 1-1
67' Freerk de Jong 2-1

Harvey Bisschop (Sneek Wit Zwart)

WSV – Alcides 2-2
20' Yumé Ramos 0-1
28' Samir Makhouki 1-1
62' Anouk Rest 2-1
78' Joey van den Berg 2-2

Be Quick 1887 – HSC’21 1-2
3' Daan Akkermans 0-1
9' Daan Akkermans 0-2
57' Raymond Bolts 1-2

Germania – WKE 0-1
21' Theo Genissen 0-1

Bijzonderheden: In de 70e minuut mist Patrick van Leeuwe namens Germania een strafschop.

FC Lienden – De Bataven 4-1
24' Jeroen van de Kerkhof 1-0 (penalty)
69' Jeroen van de Kerkhof 2-0
72' Jeroen van de Kerkhof 3-0
75' Cor Prein 3-1 (penalty)
88' Jeroen van de Kerkhof 4-1 (penalty)

Rein Meekels (De Bataven)

Quick ’20 – Achilles’29 0-3
7' Luuk d'Hooghe 0-1
20' Ivo Rigter 0-2
45' Luuk d'Hooghe 0-3

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE224244-19
2. Achilles'29224039-24
3. De Treffers224034-22
4. FC Lienden213944-28
5. HSC'21213846-28
6. Quick'20203737-28
7. Be Quick 1887222728-29
8. Sneek Wit Zwart222723-29
9. WSV212431-39
10. Germania212219-30
11. sc Joure212126-39
12. Alcides222028-52
13. De Bataven221621-39
14. Babberich211528-42

Grensrechter redt leven international Bulgarije

Georgi Iliev mag dankbaar zijn dat Plamen Georgiev grensrechter was bij de wedstrijd tussen Tsjerno More Varna en Lokomotiv Plovdiv. Dankzij doortastend optreden van Georgiev ontsnapte de 27-jarige middenvelder aan de dood.

Iliev botste in de negende minuut van het thuisduel met Lokomotiv Plovdiv met zijn gezicht vol op een opponent. Hierbij slikte hij zijn tong in en raakte hij bewusteloos.

Assistent Georgiev zag het gevaar en greep in. "Ik liet mijn vlag direct vallen en ontfermde me over hem. In dit soort situaties moet je heel voorzichtig zijn, maar ik heb er ervaring mee en heb geen moment geaarzeld", aldus het verhaal van de grensrechter. Iliev kwam er uiteindelijk met een gebroken kaak vanaf.

Rentree De Jongh in Scheldeprijs

Steven de Jongh zal morgen in de Scheldeprijs zijn rentree maken in het profpeloton. De 35-jarige renner van Quick-Step moest het voorjaar missen dankzij een hamstringblessure die hij opliep tijdens de Ronde van Qatar.

"De Scheldeprijs is normaal gezien de laatste wedstrijd van mijn voorjaar. Nu wordt de wedstrijd in Antwerpen een begin van een nieuw programma om weer competitief te raken", liet de Nederlander weten tegenover Sporza.

Vorig jaar won Mark Cavendish de Scheldeprijs door in de massasprint De Jongh's ploeggenoot Tom Boonen te kloppen. Dit jaar zal de semi-klassieker een andere winnaar kennen, aangezien de Brit vorige week aankondigde niet te zullen starten in Antwerpen.

Jongetje van zes krijgt PSP vol met porno

Het zal je maar gebeuren: je koopt een PSP bij Wal-Mart, blijkt deze vol met porno te staan! Voor velen misschien een (natte) droom, maar niet als je moeder bent van de zesjarige Eliso Tovar.

Eliso's moeder kocht voor haar zoon een PSP bij Wal-Mart. Het jongetje was natuurlijk erg blij met dit cadeautje. Toch was er iets niet helemaal in de haak, want op de achtergrond van de PSP stond de foto van een blote chick. Blijkbaar zat er nog een memory-card in de PSP met honderden pornografische plaatjes. Wal-Mart betreurt dit voorval en heeft Eliso een gloednieuwe PSP-game beloofd. De moeder van Eliso is het hier niet mee eens en eist een gloednieuwe PSP.

Neem ook een kijkje op onze gamessite, FOK!games .

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond een inhaalronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Het ging om wedstrijden in de hoofdklasse A en de hoofdklasse C. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Capelle - FC Lisse 1-2 (1-0)
4. 1-0 Henk Roeland 52. 1-1 René van Wieringen 70. 1-2 René van Wieringen

Heerjansdam - Rijnsburgse Boys 1-1 (0-1)
45 (+1). 0-1 Danny van der Vijver 55. 1-1 Indomar Valentijn

Scheveningen - Katwijk 1-0 (1-0)
2. 1-0 Rodney van Engel

STAND

1. Rijnsburgse Boys 22-55
2. Capelle 22-47
3. Barendrecht 22-45
4. Ter Leede 22-39
5. ASWH 22-38
6. Quick Boys 22-35
7. Katwijk 22-32
8. FC Lisse 22-31
9. Noordwijk 22-24
10. DOTO 22-22
11. Excelsior Maassluis 22-20
12. Scheveningen 22-19
13. ARC 22-17
14. Heerjansdam 22-15

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 18
2. Henk Roeland (Capelle) 14
3. Onno Doeland (DOTO) 12
=. Michael van Dommelen (Barendrecht) 12
=. Joost Leonard (Noordwijk) 12
6. Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 11
=. Arie Jonker (Katwijk) 11
=. Benjamin Martha (Quick Boys) 11
=. Youri Petrov (ASWH) 11

Hoofdklasse C

Excelsior '31 - Staphorst 2-3 (1-2)
13. 0-1 Rurik Wind 37. 1-1 Sjors Brugge 40. 1-2 Leon Kosse (strafschop) 54. 1-3 Bas Bloemen 71. 2-3 Jolf Stel

Flevo Boys - Be Quick '28 3-2 (1-0)
32. 1-0 Frank van der Plaats 61. 1-1 Stephan Rahantoknam 73. 1-2 Marino Promes 83. 2-2 Arjen Postma (strafschop) 90 (+1). 3-2 Arjen Postma

Go-Ahead Kampen - SC Genemuiden 0-3 (0-1)
26. 0-1 Florencio Cornelia (strafschop) 49. 0-2 Martijn Jansen 70. 0-3 Erik Rotman

Harkemase Boys - Berkum 4-2 (1-2)
14. 0-1 Chris van der Meulen 16. 0-2 Jean Paul Ndizeye 32. 1-2 Oebele Schokker 51. 2-2 Martijn Barto 66. 3-2 Dennis Loer 69. 4-2 Jelmer Slager


STAND

1. Harkemase Boys 21-45
2. HHC Hardenberg 22-45
3. Nunspeet 22-37
4. WHC 22-36
5. Be Quick '28 22-33
6. Berkum 22-32
7. Flevo Boys 22-28
8. Go-Ahead Kampen 22-27 *
9. SC Genemuiden 22-26 (+3)
10. Excelsior '31 22-26 (+2) *
11. Staphorst 22-26 (-15)
12. ONS Sneek 22-26 (-17)
13. PKC '83 21-23
14. Oranje Nassau 22-17

*= één punt in mindering

Topscorers:

1. Arjen Postma (Flevo Boys) 18
2. Marc van der Meulen (Berkum) 14
3. Martijn Barto (Harkemase Boys) 13
=. Chris van der Meulen (Berkum) 13
5. Erwin Schouten (Nunspeet) 11
6. Martijn Brakke (Staphorst) 10
=. Gerard Kocks (HHC Hardenberg) 10
=. Jolf Stel (Excelsior '31) 10

FIA vraagt BBC-interviews Whitmarsh op

De FIA heeft de BBC gevraagd om kopieën te overhandigen van de interviews die McLaren-teambaas Martin Whitmarsh aan de omroep heeft gegeven na de Grand Prix van Australië. De filmopnames zouden verduidelijken hoeveel Whitmarsh wist van de verklaringen van Lewis Hamilton en Dave Ryan.

Trulli raakte aan het eind van de race in Melbourne van de baan, waarna Hamilton de Italiaan inhaalde. Na een opdracht van McLaren mocht Trulli de Brit passeren, maar na afloop van de race werd de Toyota-coureur op basis van de verklaringen van McLaren en Hamilton bestraft met 25 seconden tijdstraf.

De FIA heeft na bestudering van het radioverkeer tussen Hamilton en McLaren besloten de bolides van het Britse team uit de uitslag te schrappen en Trulli de derde plaats wederom toe te kennen. Op 29 april zal de zaak door de World Motor Sport Council uitgebreid behandeld worden.

In aanloop hier naar toe heeft Whitmarsh sportief directeur Dave Ryan al ontslagen, omdat hij niet alleen het belang van McLaren, maar ook het belang van de sport had geschaad door de opdracht aan Hamilton te verstrekken om Trulli voorbij te laten. Whitmarsh zei zelf pas naderhand van het contact tussen Ryan, Hamilton en de FIA op de hoogte te zijn gesteld.

De Brit zei direct na de race in Australië tegen BBC Radio 5: "Onder de safety car ging de auto van Jarno Trulli buiten de baan en reed over het gras. Lewis ging hem legitiem voorbij. Kort daarna reed Trulli Hamilton weer voorbij en de eerste tekenen van de stewards wijzen er op dat dit niet toegestaan is. Ze doen er nu onderzoek naar en we zullen spoedig weten of het een derde of vierde plaats is." Een verklaring die er op kan duiden dat hij wist wat de verklaringen van Hamilton en Ryan tegenover de stewards zou zijn.

Campagne tegen drinken in sportkantines

De gemeente Den Haag begint een campagne om het drinken in sportkantines te beperken. Onder het motto 'drinken, maak er geen sport van' wil de gemeente vanaf morgen personeel van sportkantines en bestuurders van sportverenigingen bewust maken van de gevaren van alcohol. De gemeente Den Haag zegt de eerste grote stad te zijn die met een dergelijke aanpak komt.

Gemeenten krijgen van de overheid geld om de gezondheid van inwoners te verbeteren. Alcohol is daarbij, als erkende ziekmaker, een speerpunt. Het is al langer bekend dat er in sportkantines doorgaans veel alcohol wordt geschonken, niet in de laatste plaats aan jongeren.

Met een 'toolkit' geeft de gemeente informatie over onder meer de gevaren van alcohol. Ook krijgen de sportverenigingen tips hoe ze binnen hun club een verantwoord alcoholbeleid kunnen opzetten.

[MotoGP] De Angelis niet bestraft

Alex de Angelis moest zich maandag na afloop van de Moto GP-race melden bij de wedstrijdleiding, omdat hij Dani Pedrosa bijna van het circuit had gereden. De Italiaan mocht uiteindelijk zijn zesde plaats behouden.

"Ik ben enorm blij met dit resultaat," aldus De Angelis. "We verdienen dit na al het harde werken. Mijn start was slecht, maar mijn ritme vervolgens goed. Ik probeerde kalm te blijven en zoveel mogelijk mensen in te halen. Het podium was dan misschien buiten bereik, maar steeds had ik het gevoel dat een er een goed resultaat in zat. Laten we hopen dat we dit het gehele seizoen vast kunnen houden. Na de race moest ik naar de wedstrijdleiding om mijn kant van het verhaal te vertellen, met betrekking tot de aanvaring. Er werd geen klacht ingediend, dus uiteindelijk valt het allemaal wel mee."

Vakbond BVPP wijst TNT-voorstel ook af

De leden van vakbond BVPP hebben het principeakkoord voor de cao van postbedrijf TNT afgewezen. Volgens dat akkoord zouden postbodes en sorteerders minder gaan verdienen. TNT beloofde in ruil daarvoor geen banen te schrappen.

Vorige week wezen de leden van vakbond CNV Publieke Zaak het akkoord ook al van de hand. Het resultaat van de stemming bij vakbond Abvakabo wordt volgende week verwacht.

BVPP-bestuurder Paul Jekkers vreest dat de afwijzing van het akkoord zal leiden tot een grootscheeps banenverlies bij het postbedrijf. "Het meest voor de hand liggend is dat TNT een reorganisatie zal aankondigen", stelde Jekkers in een reactie. Volgens de vakbondsbestuurder zal TNT zonder een akkoord over loonsverlaging in de komende vier jaar elfduizend banen schrappen. "Daarbij gaat het om ongeveer zevenduizend gedwongen ontslagen."

 Een postsorteerder aan het werk. (foto: ANP)

Schuster haalt uit naar Calderón

Bernd Schuster heeft hard uitgehaald naar de leiding van zijn voormalige werkgever, Real Madrid. In de Spaanse krant Marca laat de Duitser niets heel van Ramon Calderón, die destijds de voorzitter van de ploeg uit Madrid was.

"Van alle versterkingen waar ik om heb gevraagd, kwam niemand", aldus Schuster. Hij had graag gezien dat Dani Alves, Cesc Fàbregas en David Villa naar de Madrileense hoofdstad zouden komen. Calderón stak zijn tijd echter in het aantrekken van Cristiano Ronaldo. Deze transfer is echter nooit van de grond gekomen.

Uiteindelijk koos Real Madrid ervoor om Rafael van der Vaart aan te trekken. "Toen Julio Baptista en Robinho de club verlieten, moesten we wel iets doen," aldus Schuster, die hiermee aangeeft dat de komt van de international van het Nederlands elftal vooral een noodoplossing was.

Daarnaast verliep ook de relatie tussen Schuster en Predrag Mijatovic, technisch directeur van De Koninklijke, zeer moeizaam. "Hij heeft me vanaf het begin dwars gezeten. Ik was niet zijn favoriet", was de duidelijke taal van de trainer.

Na het vertrek van Schuster kwam Juande Ramos aan de macht, die het veel beter doet dan zijn voorganger. Op dit moment is Real Madrid de enige club die FC Barcelona nog van de Spaanse landstitel kan afhouden.

Eerste donkere Chinees in volleybalteam

Volleyballer Ding Hui is de eerste donkere atleet die op het hoogste niveau voor China uit mag komen. Dit melden de Chinese media.

De 19-jarige volleyballer heeft een Zuid-Afrikaanse vader en een Chinese moeder. Hij groeide op in Hangzhou, waar hij een dragende speler was van het volleybalteam uit die regio. In het nationale team moet hij de belangrijkste speler worden voor de Olympische Spelen in Londen in 2012.

De Jong blijft VPZ trouw

Bob de Jong zal ook volgend seizoen bij VPZ blijven. De olympisch kampioen op de tien kilometer verlengde dinsdag zijn contract bij de schaatsploeg.

De Jong wil tijdens de Olympische Spelen van Vancouver, die in 2010 worden gehouden, opnieuw een gouden medaille in de wacht slepen. In 2006 was hij namelijk de beste op de laatste afstand, maar volgend jaar lijkt dit een onmogelijke missie te worden. Sven Kramer, de revelatie van de afgelopen jaren, verloor afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd op de 5.000 en 10.000 meter.

Verder zal De Jong gewoon in Duitsland blijven trainen en zal op de grote toernooien bijgestaan worden door de staf van VPZ. Daarnaast zal hij in de zomer ook met de schaatsploeg meetrainen.

Woensdag uitspraak in diffuser-issue

Het Court of Appeal van de FIA heeft zich vandaag gebogen over de vermeende illegale diffusers in de Formule 1. Brawn GP, Toyota en Williams gebruiken een dubbele diffuser, maar enkele andere teams uit de sport vinden dat deze verboden moet worden.

In Australië tekenden Ferrari, Red Bull Racing en Renault protest aan tegen de dubbele diffuser die volgens die teams niet legaal zou zijn. De diffuser zou minimaal drie tienden per ronde winst opleveren. In Maleisië sloot BMW Sauber zich aan bij dit rijtje en vorige week werd bekend dat ook McLaren bij de zaak aanwezig zal zijn.

Bij de technische keuringen in Australië en Maleisië zijn de bolides van Brawn GP, Toyota en Williams legaal verklaard, waarop er een bezwaar werd ingediend. Dit is afgewezen, waarna de zaak aan het Court of Appeal van de FIA is voorgelegd.

BMW houdt rekening met een negatieve uitspraak in de zaak, want het team is begonnen met de ontwikkeling van een eigen dubbele diffuser. Ferrari onderzoekt de mogelijkheid om een soortgelijk iets op de auto te kunnen zetten.

Woensdag zal het Court of Appeal uitspraak doen.

Angelina Jolie de mooiste ter wereld

Uit een online poll van Vanity Fair, blijkt dat vrouwen Angelina Jolie de mooiste vrouw ter wereld vinden. Maar liefst 58 procent van de stemmen gingen naar Jolie. Gisele Bündchen staat met 9 procent op een goede tweede plaats, gevolgd door Halle Berry met 4 procent van de stemmen.

De deelnemers konden een keuze maken uit negentien bekende dames. Waaronder zangeres Beyoncé, actrice Gwyneth Paltrow, koningin Rania van Jordanië en de Franse presidentsvrouw Carla Bruni. Op de website verklaart Vanity Fair die keuze: 'Uit de miljarden vrouwen op deze planeet, zijn er maar negentien in staat een oorlog te ontketenen. Onder deze moderne Helena's van Troje treffen we legendes, een koningin, een First lady en op zijn minst twee bedpartners van Leonardo Di Caprio'.

Het is niet de eerste keer dat Angeline een dergelijke verkiezing wint, vorige maand stond ze bovenaan de lijst 'mooiste mensen ter wereld' van het Australische magazine Who. Kate Winslet was toen tweede.


De volledige lijst is hier te vinden

Disney’s dansende desillusies

Vol afschuw kijk ik naar mijn beeldscherm. De synchroon dansende Disneyfiguurtjes wekken zulke tegenzin in mij op, dat ik mijn hoofd afwend. Ik sla mijn handen voor mijn ogen en wil het niet geloven. De laatste keer dat ik zo vol ontsteltenis naar een internetfilmpje keek, was toen twee vrouwen poep- plas- en nog vele engere vormen van seks met elkaar hadden. Maar dit gaat veel dieper. Ik voel mijn hart scheuren en grote wonden in mijn ziel hakken. Want Disney heeft mij, de trouwste fan van de afgelopen 24 jaar, enorm verraden.

Vrachtwagen bekogeld met stenen

Twee jongens van ongeveer zestien jaar oud hebben gisteravond in Venlo met stenen gegooid vanaf een viaduct over de A67. Een steen raakte hierbij de voorruit van een vrachtwagen. De chauffeur van deze vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

De politie liet vandaag weten dat de twee in zwarte kleding geklede jongens later door getuigen nog gesignaleerd zijn op een skatebaan in de buurt van het viaduct. Hierna zijn ze op de fiets vertrokken. De politie heeft de jongens niet meer kunnen vinden en neemt de zaak hoog op.

Van der Sar genomineerd voor award

Manchester United-keeper Edwin van der Sar maakt kans op de PFA Player of the Year-award, de prijs voor de beste speler van de Premier League dit seizoen.

De concurrentie voor Van der Sar komt met name van ploeggenoten. Ook Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Cristiano Ronaldo en Ryan Giggs zijn namelijk in de race om de award te winnen. Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard is de enige genomineerde die niet bij Manchester United onder contract staat.

De spelers uit de Premier League zullen namens hun belangenorganisatie, de Professional Footballers’ Association (PFA), hun stem uitbrengen. De winnaar wordt op 27 april tijdens een gala in Londen bekendgemaakt. Van der Sars teamgenoot Ronaldo won in 2007 en 2008.

Van der Sar kan de eerste doelman sinds 1978 worden die de award wint. In dat jaar was Peter Shilton de gelukkige.

Paddoverbod blijft van kracht

Het in december ingevoerde paddoverbod is niet onrechtmatig. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag bepaald in een kort geding, dat onder meer de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) tegen de Staat had aangespannen.

De smartshophouders vingen in november al bot bij de voorzieningenrechter in Den Haag. Die besloot dat er geen gronden waren om de invoering van het paddoverbod tegen te houden. Het Hof heeft nu in hoger beroep bepaald dat die uitspraak juist was.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) verbood de teelt en verkoop van verse paddo's, omdat de hallucinerende paddenstoelen schadelijk voor de gezondheid zouden zijn. Dat gebeurde naar aanleiding van enkele ernstige incidenten, vooral bij buitenlandse toeristen.

Paddoverkopers vinden dat Klink te snel was in zijn oordeel. Zij voerden aan dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat paddo's schadelijk zijn voor de gezondheid en eisten onder meer schadevergoeding voor hun omzetverlies. Het Hof wees die eis af.

Paddoverbod blijft van kracht  (foto: ANP)

Bos wil praten met ontevreden Kolk

Vitesse-trainer Theo Bos wil met Santi Kolk om de tafel gaan zitten om over zijn toekomst in Arnhem te praten. De 27-jarige Kolk was vorig seizoen nog clubtopscorer van Vitesse, maar is inmiddels in de pikorde voorbijgestreefd door Lasse Nilsson en Ricky van Wolfswinkel.

Kolk wil zo snel mogelijk met Bos praten om duidelijkheid te krijgen over zijn situatie. De trainer van Vitesse kan zich hierin vinden. "Ook ik wil de conversatie graag aangaan", aldus Bos zondag na de wedstrijd tegen FC Groningen.

"Ik ben de eerste die begrip heeft voor zijn teleurstelling. Kolk moet alleen wel snappen dat ik naar het elftal kijk. Op dit moment vind ik anderen gewoon beter. En dat wordt onderbouwd door de cijfers. Die spreken momenteel tegen hem."

Europa wil onze privacygegevens beter beschermen

Internetgebruikers in de EU moeten het recht hebben zelf te bepalen hoe hun persoonsgegevens worden gebruikt. De Europese Commissie zal altijd actie ondernemen, als EU-lidstaten er niet voor zorgen dat dat recht wordt gewaarborgd bij nieuwe internettechnologieën, zoals reclame op basis van internetgedrag en online sociale netwerken (bijvoorbeeld Hyves en Facebook).

Europees Commissaris Viviane Reding (Informatietechnologie) heeft dat vandaag gezegd. "De Europese privacyregels zijn glashelder”, aldus de eurocommissaris. "Persoonsgegevens mogen alleen worden gebruikt met voorafgaande toestemming door de betrokkene". Aan dit basisprincipe valt volgens haar niet te tornen.

Reding maakte vandaag bekend dat ze een procedure tegen het Verenigd Koninkrijk begint na klachten van internetgebruikers over schending van hun privacy.


Europa wil onze privacygegevens beter beschermen  (foto: DAG)

'Rijsbergen bij handhaving trainer De Graafschap

Wanneer De Graafschap zich weet te handhaven in de Eredivisie, zal Wim Rijsbergen volgend seizoen trainer zijn van de Doetinchemmers volgens De Gelderlander.

Momenteel staat Darije Kalezic aan het roer bij De Superboeren. De Bosniër is sinds het vertrek van Henk van Stee de eindverantwoordelijke op De Vijverberg.

Bij degradatie wordt Kalezic definitief de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. Wanneer De Graafschap in de Eredivisie blijft, moet hij echter plaatsmaken voor Rijsbergen, die als laatst actief was als bondscoach van Trinindad & Tobago.

SP wil spoeddebat over persvrijheid

De SP Utrecht heeft vandaag een spoeddebat aangevraagd over het tegenhouden van een artikel in huis-aan-huiskrant Ons Utrecht door burgemeester Aleid Wolfsen. De aanvraag voor het debat is ook ondertekend door Leefbaar Utrecht, D66 en groep Mossel.

Volgens de hoofdredacteur van het weekblad Ons Utrecht, Robert-Jan van der Horst, wilde Wolfsen niet dat er een stuk geplaatst zou worden over zijn pensionkostenvergoeding. Dit is een vergoeding voor woonkosten die burgemeesters maken die nog niet in de plaats wonen waar ze werken. In het gewraakte artikel stelt bestuursrechtdeskundige Twan Tak dat Wolfsen een deel van die vergoeding ten onrechte heeft ontvangen.

Uitgeverij Holland Combinatie liet na een gesprek met Wolfsen volgens Van der Horst 120.000 nieuwe exemplaren van Ons Utrecht drukken zonder het bewuste artikel.

De SP in Utrecht maakt zich zorgen over de beperking van de persvrijheid. Michel Eggermont, raadslid van de partij, zegt dat het artikel in Ons Utrecht op geen enkele manier over de schreef gaat. "De acties van de burgemeester en de afdeling communicatie om een kleine huis-aan-huiskrant onder druk te zetten zijn buiten alle proporties. We kunnen geen democratie hebben in Utrecht zonder een vrije pers", zegt Eggermont.

Fractievoorzitter Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht vindt het ongelooflijk wat er allemaal gebeurt. "Dit is een situatie die je je in Nederland niet kunt voorstellen." Oldenborg begrijpt wel dat Wolfsen niet zit te wachten op een verhaal of hij zijn pensionkostenvergoeding al dan niet terecht heeft ontvangen. "Maar dit gaat helemaal niet meer om zijn vergoeding. Het gaat om de reactie van de burgemeester. Zo ga je niet met de media om", aldus Oldenborg.

Het spoeddebat is voor donderdag gepland.

SP wil spoeddebat over persvrijheid  (foto: ANP)

Tomasson zo goed als hersteld

Jon Dahl Tomasson zal vanaf woensdag weer meetrainen met de Feyenoord-selectie. De aanvaller kwam voor het laatst vier weken geleden in actie.

Vier weken geleden liep hij een hamstringblessure op in de wedstrijd tegen PSV. Naast Tomasson zal Feyenoord ook weer kunnen beschikken over de jonge Zuid-Afrikaan Kermit Erasmus. Hij was lange tijd uitgeschakeld met een knieblessure maar kan dus nog net de slotfase van de competitie meemaken.

Medailles toch in Whistler uitgereikt

Bij de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver in 2010 zullen de medailles uitgereikt worden in Whistler. Eerder werd de medailleceremonie nog geschrapt om kosten te besparen.

Het organisatiecomité VANOC en het IOC zijn er in geslaagd om meer dan drie miljoen euro te besparen, waardoor in het budget ruimte ontstaat voor de uitreiking van de medailles in het centrum van Whistler. "We willen het mooiste voor de atleten, de toeschouwers, de media en voor de inwoners van Whistler," aldus een verklaring van het VANOC.

Overname Essent door RWE onzeker

Het doorgaan van de verkoop van Essent aan het Duitse RWE is plotseling onzeker geworden. Coalitiepartij VVD van Provinciale Staten in Noord-Brabant liet weten niet achter de overname te staan. Hierdoor hangt het van een aantal kleine fracties af of een meerderheid van Provinciale Staten voor de voorgenomen verkoop is.

Volgende week moet er door de provincie een definitief besluit worden genomen. Omdat Noord-Brabant 30,8 procent van de aandelen Essent in handen heeft, is de stem van die provincie beslissend.

Kubica krijgt lichtere auto

BMW Sauber is druk bezig om voor Barcelona de F1.09 lichter te maken. Het Duits/Zwitserse Formule 1-team doet dit om Robert Kubica de mogelijkheid te geven om van KERS gebruik te gaan maken. Nu verhindert het gewicht van de Pool het gebruik van het systeem nog.

Doel is om het chassis van de auto van de Pool lichter te maken, zodat niet alleen KERS geplaatst kan worden, maar ook het gewicht in de auto beter verdeeld zal worden. Naar verwachting zal dit bij de Grand Prix van Spanje voor Kubica het geval zijn.

Teambaas Mario Theissen is er van overtuigd dat alleen de auto's die KERS aan boord hebben mee doen om de prijzen. "“Ik denk dat je KERS op den duur nodig hebt om vooraan te staan. Dat geldt voor de startgrid, maar ook tijdens de race".

Aanbod huurwoningen stijgt

Het aanbod van huurwoningen in Nederland is in maart met 28 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van woningwebsite Direct Wonen.

De toename werd vooral veroorzaakt door mensen die hun woning niet verkocht krijgen en daarom proberen te verhuren. "Particuliere woningbezitters krijgen hun huis niet verkocht. Een heleboel mensen zitten met dubbele lasten en kiezen voor het alternatief verhuren", zei Direct Wonen-directeur Bianca Arts. De toename van het huuraanbod is niet van de laatste tijd. In januari en februari steeg het aanbod met respectievelijk 30 en 11 procent.

Vooral het aanbod in het duurdere segment (huizen met een huurprijs vanaf 800 euro) nam vorige maand toe. Daardoor stegen de prijzen van huurwoningen met gemiddeld 4,6 procent tot 843 euro. Amsterdam gaat nog steeds aan kop als duurste stad van Nederland. De gemiddelde huurprijs bedroeg 1390 euro. Net als vorige maand is Groningen de goedkoopste stad met een gemiddelde prijs van 464 euro.

Volgens de makelaarsorganisatie NVM zijn er momenteel ongeveer 30.000 tot 35.000 huiseigenaren die hun huis moeten verkopen, omdat ze inmiddels een andere woning hebben gekocht. In Nederland staan ongeveer 150.000 woningen te koop. De gemiddelde tijd dat een huis te koop stond, liep in het eerste kwartaal op naar 105 dagen, tegen 84 dagen in het kwartaal ervoor.

'Burgemeester Utrecht hield krant tegen'

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft de verspreiding van huis-aan-huiskrant Ons Utrecht tegengehouden. Dat zegt hoofdredacteur Robert-Jan van der Horst van het weekblad.

Afgelopen weekeinde hadden Van der Horst en Wolfsen uitputtend overleg over een artikel over de pensionkostenvergoeding. Dit is een vergoeding voor woonkosten die burgemeesters maken die nog niet in de plaats wonen waar ze werken. "In het bewuste artikel stelt bestuursrechtdeskundige Twan Tak dat Wolfsen een deel van zijn pensionkostenvergoeding ten onrechte heeft ontvangen."

Volgens Van der Horst heeft Wolfsen het artikel ingezien en hij maakte bezwaar tegen plaatsing. "Hij vond het stuk pertinent onjuist en vreesde bovendien imagoschade." Van der Horst bleef bij zijn standpunt dat het artikel evenwichtig was.

Vanochtend werd duidelijk dat de vrijdag gedrukte editie herdrukt is zonder het gewraakte artikel. "Wolfsen heeft blijkbaar contact gehad met onze uitgever Uitgeverij Holland Combinatie. Zij hebben zonder mijn medeweten opdracht gegeven 120.000 nieuwe exemplaren van Ons Utrecht laten drukken zonder het bewuste artikel", aldus Van der Horst.

Zowel Uitgeverij Holland Combinatie als de gemeente laten weten nog niet bereikbaar te zijn voor commentaar. De SP Utrecht heeft vandaag een spoeddebat aangevraagd over de gang van zaken. De aanvraag voor het debat is ook ondertekend door Leefbaar Utrecht, D66 en groep Mossel.

Ferrari stuurt Baldesserri naar fabriek

Het Formule 1-team van Ferrari heeft ingegrepen om de slechte start van het seizoen 2009 het hoofd te gaan bieden. Teammanager Luca Baldisserri zal zijn plaats aan de pitmuur opgeven en zich in de fabriek bezig gaan houden met de ontwikkeling van de F60.

Onder leiding van Aldo Costa zal een werkgroep zich gaan buigen over welke verbeteringen mogelijk zijn op de Ferrari-bolide. Er wordt onder meer gekeken naar het inpassen van de dubbele diffuser zoals Brawn GP, Toyota en Williams hebben, mits deze toegestaan blijft. Op het circuit wordt Baldisserri vervangen door Chris Dyer die chief track engineer is.

Wii MotionPlus vanaf 12 juni in de winkels

De eerste game die compatibel is met Wii MotionPlus, Virtua Tennis 2009, zal in mei al in de winkels verschijnen, maar gelukkig laat de nieuwe manier van gamen op de Wii niet heel lang op zich wachten. Nintendo heeft bekend gemaakt dat we vanaf 12 juni de extension voor de Wiimote in de winkels kunnen vinden. De eerste game van Nintendo zelf die van Wii MotionPlus gebruik gaat maken zal pas op 24 juli volgen, dan komt namelijk Wii Sports Resort uit.

"Iedereen die met Wii heeft gespeeld, kan zich het moment herinneren dat ze zich voor het eerst realiseerden dat dit een ongelofelijke manier is om videogames te spelen", zegt Laurent Fischer, Managing Director voor Marketing & PR van Nintendo of Europe. "Wii MotionPlus geeft je dat gevoel opnieuw en zorgt voor meer realisme tijdens het spelen van videogames. In Wii Sports Resort krijgen mensen de kans om volledig op te gaan in een verzameling fantastische spellen, die optimaal gebruikmaken van deze nieuwe technologie."

Naast Virtua Tennis en Wii Sports Resort zullen ook Grand Slam Tennis en Tiger Woods PGA Tour 10 gebruik maken van Wii MotionPlus


Hudson Soft werkt aan exclusieve DS-game

Konami heeft bekend gemaakt dat Hudson Soft bezig is met een nieuwe game die exclusief gaat verschijnen voor de Nintendo DS. Het spel gaat Miami Crisis heten en gaat over de politieagent Martin Law en de FBI-agente Sara Sterling.

Het spel zal twee gezichten hebben. Het gedeelte waarin je speelt als de stoere Martin Law zal een meer actie-georiënteerd deel zijn, terwijl je met Sara Sterling puzzeltjes mag op gaan lossen om zo de nodige 'aanwijzingen' te verzamelen. Beide agenten doen hun best een terroristische samenzwering bloot te leggen.

Er zijn verder nog geen beelden van de game beschikbaar, ondanks dat het spel al in september zal verschijnen. We houden jullie op de hoogte.




Monfils onderuit in Monte Carlo

Gaël Monfils moet al na de eerste ronde van het Masterstoernooi van Monte Carlo naar huis. De Serviër Janko Tipsarevic was veel beter dan de als negende geplaatste Fransman: 6-3 en 6-1.

Monfils verloor maar liefst vijf keer zijn service en wist in de tweede set slechts 12 van de 39 punten te winnen. Normaal gesproken speelt Monfils goed op gravel. Zo behaalde hij vorig jaar de halve finale van Roland Garros en de finale van Acapulco.

Volgens de nummer tien van de wereld lag het niet aan zijn knieën, die stevig ingetaped waren. "Ik speel er al langer mee en ben eraan gewend. Ze geven mijn knieën extra steun, legde Monfils uit. "Als ik ze niet intape dan heb ik pijn. Eigenlijk al als ik de trap op en afloop."

Software verkopen UK: Wii Fit breekt record Pokemon Yellow

Het heeft even geduurd, maar het record meeste weken op plek 1 in de Engelse softwarelijst is dan eindelijk gebroken. Sinds vele jaren was dit record in handen van Pokémon Yellow met tien weken, maar afgelopen week knalde Wii Fit daar overheen door voor de elfde keer sinds de launch die eerste plek te bezetten. Zelfs EA's nieuwste titel The Godfather II kon daar niks aan doen, de game komt op 2 binnen en is gelijk ook de enige nieuwe game in de lijst. Mario & Sonic at the Olympic Games kende ook een goede week door te stijgen naar plaats 3 en daarmee Resident Evil 5 naar de vierde plek te duwen.


Beatles Rock Band krijgt speciale instrumenten

Op 9 september maken The Beatles hun debuut in de wereld van de games met The Beatles Rock Band, een speciale versie van de populaire muziekgame die draait om de muziek van deze legendarische Britse band. Natuurlijk kan dat niet zonder speciale instrumenten om mee te spelen, volgens Gamestop zal de limited edition bundle naast de game een Höfner Bass-controller, een uniek drumstel met parelkleurige afwerking, een metalen kickpedal en een standaard voor de microfoon bevatten. Daarnaast krijgt de bundel ook wat extra "speciale content". Wat deze content is blijft voorlopig nog een mysterie.

De bundel moet in de Amerikaanse winkels een slordige $249,99 gaan kosten. Je zult dus stevig in de buidel moeten tasten voor al dit moois.

Konami praat over SAW-game

Konami heeft voor het eerst officieel van zich laten horen met betrekking tot de aankomende SAW-game, het officiële spel van de ondertussen vijf delen tellende SAW-filmreeks. Konami is de uitgever van het spel.

Het spel gaat zich afspelen in een verlaten 'gestoord' gekkenhuis dat is overgenomen door Jigsaw, de geflipte indirecte moordenaar uit de films. Het spel zal bestaan uit het verkennen van omgevingen en het oplossen van puzzels.

Verder doet David Daniels, merketingman van Konami, een gedurfde uitspraak zoals we ze niet vaker horen:

"As the leader in the survival horror genre, it only made sense to align with one of cinema's most iconic horror franchises to create an entirely new survival horror experience."

Het spel staat gepland voor een release tijdens de herfst van dit jaar en zal verschijnen op de Playstation 3, Xbox 360 en PC.




Bekijk de bijna volledige line-up van Grand Slam Tennis

Electronic Arts heeft een flinke lading screenshots vrijgegeven van de aankomende tennisgame Grand Slam Tennis. Hierin zien we een groot deel van de speelbare (ex-)topspelers zoals Federer, Ivanovic, Sampras en Becker. Grand Slam Tennis zal uitgebreid gebruik gaan maken van Wii MotionPlus en moet zodoende een realistischere ervaring bieden dan Wii Tennis kon.

Grand Slam Tennis komt 19 juni exclusief naar de Wii.












Pieckenhagen mist NAC Breda mogelijk ook

Heracles Almelo zal het waarschijnlijk ook komende vrijdag zonder doelman Martin Pieckenhagen moeten doen. De ervaren Duitser kampt met een knieblessure.

De problemen aan het gewricht hielden Pieckenhagen ook afgelopen weekend in het duel met Feyenoord aan de kant. Heracles-trainer Gert Heerkes acht de kans dat de goalie vrijdag tegen NAC in actie komt niet groot.

"Of hij vrijdag haalt, is een groot vraagteken", meldt Heerkes in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft een mediale knieband verrekt. Hij zal er niet heel lang uit zijn, maar vrijdag is kort dag."

Brandende huizen in screenshots Six Days in Fallujah

Of de game in Europa verschijnt is nog alles behalve zeker, Konami zelf lijkt namelijk bang te zijn dat de game het geweld niet goed weergeeft, maar dat weerhoudt ons er niet van om jullie weer wat screenshots te laten zien van Six Days in Fallujah. Deze oorlogsshooter speelt zich af bij de stad Fallujah, de plek met de meeste verzetsstrijders van Saddam Hussein en een plek waar de meest intense gevechten van de Tweede Golfoorlog plaatsvonden. De makers willen als een soort documentaire verslag doen van deze veldslag en hebben hiervoor uitgebreid gepraat met soldaten die er gevochten hebben.

Six Days in Fallujah is in ontwikkeling voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.


Stelletje sterft bij seksspel

Een 28-jarige man en een 19-jarige vrouw zijn op eerste paasdag dood aangetroffen in een auto nabij het Duitse Krefeld. Een voorbijganger vond de lichamen en alarmeerde de politie. De politie vermoedt dat het duo om het leven is gekomen bij een seksspel.

De twee hadden elkaar via het internet leren kennen en het klikte zo goed dat een ontmoeting volgde. Het stel is in een auto naar een afgelegen parkeerplaats vlakbij Krefeld gereden. Wat hier verder heeft plaatsgevonden is nog onbekend. De doodsoorzaak zou in ieder geval te maken hebben met een seksspel. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.

Injaz, de eerste gekloonde kameel

Na Dolly het gekloonde schaap, is er in de Verenigde Arabische Emiraten nu de gekloonde kameel Injaz geboren. Injaz volgt Dolly, dat het eerste zoogdier ter wereld is dat gekloond werd, op. Injaz, een éénbultige vrouwtjeskameel, is acht april ter wereld gekomen. Dat is vandaag bekend geworden. 

Volgens De krant The National Times zijn wetenschappers van het Kamelen Reproductie Centrum vijf jaar met het project bezig geweest. Injaz, of haar geboorte althans, is een doorbraak in het onderzoeksprogramma zo laat de directeur van het reproductiecentrum weten. In het centrum wordt getracht waardevolle genen van de snelste kamelen en kamelen die de meeste melk geven, te bewaren zodat ze in de toekomst gebruikt kunnen worden. 

Het is afwachten hoe oud Injaz wordt,  Dolly het schaap is 'slechts' zes jaar oud geworden. Ze werd in 1996 geboren in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.  

Stalker Gerard Joling heeft spijt van geintje

De 35-jarige stalker van Gerard Joling heeft er spijt van dat hij de zanger en tv-presentator de stuipen op het lijf heeft gejaagd met een valse bommelding. De officier van justitie eiste vandaag een celstraf van twaalf maanden tegen de Rotterdammer, waarvan zes voorwaardelijk.

De man zit al sinds 13 december in voorarrest. Hij wordt verdacht van bedreiging, het doen van een valse bommelding en stalking. Tijdens de rechtszaak bleek dat hij dit had gedaan nadat hij was afgewezen voor een figurantenrol. Zelf beschouwde hij het als een geintje waarvan hij de consequenties niet had voorzien, vertelde hij de rechter. Hij heeft inmiddels in een brief zijn spijt betuigd.

Silence-Lotto ontslaat 'zondebok' Steels

Silence-Lotto gaat niet verder met trainer Tom Steels. De Belgische formatie draait het hele voorseizoen al slecht en de voormalige sprinter lijkt nu als zondebok gekozen te worden voor deze mindere resultaten.

Steels introduceerde bij de ploeg een nieuw trainingsprogramma. Dit 'Powertec'-programma werd echter stevig ter discussie gesteld door de renners. Leif Hoste weigerde van begin af aan al hier aan mee te werken.

Silence-Lotto behaalde in 2009 nog maar één zege. Cadel Evans won een rit in de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali. Afgelopen zondag eindigden Hoste en Johan Van Summeren respectievelijk als vierde en vijfde in Parijs-Roubaix.

Van Persie: "Grote kans dat ik blijf"

De kans is groot dat Robin van Persie zijn carrière bij Arsenal zal voortzetten. Hiermee drukt de international van het Nederlands elftal de geruchten over een mogelijk vertrek eigenhandig de kop in.

"We hebben een paar bijeenkomsten gehad in een zeer positieve sfeer," liet Van Persie weten. "Het belangrijkste is dat beide partijen de intentie hebben om te verlengen en zoals ik het zie hebben we dat allebei, dus is er een grote kans dat ik blijf."

Arsène Wenger, trainer van The Gunners, liet eerder al weten dat er voorlopig niet over een nieuw contract wordt gesproken. Volgens de oefenmeester zou de ploeg zich de komende weken op de naderende wedstrijden moeten focussen.

"We praten over een nieuw contract, maar nu even niet, omdat de manager wil dat we er niet meer over praten. Dat is zijn mening, daar heb ik geen problemen mee. Dan wachten we wel. We gaan aan het einde van het seizoen door met de besprekingen. Ik heb hier een contract dat ik respecteer en wat er daarna gebeurt weet ik niet omdat we nog steeds in onderhandeling zijn", lichtte Van Persie toe.

Belg breekt wereldrecord vliegtuig-opstijgen

De Belg Hugo Uvijn (65) uit Oelegem heeft het wereldrecord opstijgen met vliegtuigen gebroken. Hij steeg in 82 minuten 23 keer op met evenzoveel verschillende types vliegtuigen.

De Belg had met Pasen op het vliegveld van Malle de sleutels gekregen van vele toestellen van andere hobbypiloten, die de recordpoging een leuk idee vonden. Steeds steeg hij snel op, vloog een rondje, landde en rende naar het volgende toestel. Eenmaal struikelde hij, maar dat kostte weinig tijd. Halverwege de recordpoging ging het regenen, maar ook dat was geen bezwaar.

De voormalig helikopterpiloot van de Belgische politie organiseerde de recordpoging omdat hij veertig jaar geleden zijn eerste vlucht maakte, meldde Gazet van Antwerpen vandaag.


Belg breekt wereldrecord vliegtuig-opstijgen  (foto: DAG)

Been wil gesprek met Radomski

Mario Been wil op korte termijn een onderhoud met Arek Radomski. De speler van NEC zit de laatste weken voornamelijk op de bank en steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De Pool zou zich zelfs niet meer kunnen motiveren voor een wedstrijd.

"Met Radomski ga ik van de week nog eens om de tafel zitten. Hij roept in de krant dat hij niet meer weet wat hij nog bij NEC te zoeken heeft. Nou, dan lever je toch lekker je contract in," foeterde Been in De Gelderlander.

Dit weekend werd Rachid Bouaouzan definitief uit de selectie van NEC verwijderd. Daarnaast werd ook Moestafa El Kabir uit het eerste elftal gezet. "Zolang ik nog trainer van NEC ben, keert ook El Kabir niet meer terug," was de duidelijke taal van Been.

Preud'homme gepolst als bondscoach België

Michel Preud'homme is door de Belgische voetbalbond (KVBV) gevraagd als bondscoach van de nationale ploeg. De trainer, die als opvolger van de ontslagen René Vandereycken wordt genoemd, werkt momenteel bij AA Gent.

Michel Louwagie bevestigde het nieuws dinsdag aan een Franse radiozender. De manager van AA Gent liet daarnaast ook weten dat hij zijn trainer niet kwijt wil. "We willen ons driejarig project met hem voortzetten. De miljoenen die zijn overgang naar de bond eventueel zouden opleveren, hebben wij niet nodig."

Microsoft verlengt garantie voor E74 foutmeldingen

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat naast de Red Ring of Death nog een andere foutmelding op extra garantie mag rekenen. In juli 2007 verlengde Microsoft al de garantie op de drie rode lampjes van twee naar drie jaar, nu gebeurt hetzelfde met de E74 foutmelding.

De E74 foutmelding komt voor wanneer er sprake is van problemen met de beeld- en geluidskabel. Hij komt echter ook vaak voor als de kabel gewoon jarenlang op zijn plek zit, in deze gevallen gaat het waarschijnlijk om problemen met de grafische kaart of de upscaler-chip (die ervoor zorgt dat beeld opgeschaald wordt naar hogere resoluties).

Microsoft heeft na onderzoek van de foutmeldingen besloten dat het hier gaat om een verwant probleem aan de Red Ring of Death (deze heeft namelijk te maken met een grafische chip die kapot gaat) en daarom besloten tot een verlenging van de garantie.

While the majority of Xbox 360 owners continue to have a great experience with their console, we are aware that a very small percentage of our customers have reported receiving an error that displays "E74" on their screen. After investigating the issue, we have determined that the E74 error message can indicate the general hardware failure that is associated with three flashing red lights error on the console. As a result, we have decided to cover repairs related to the E74 error message under our three-year warranty program for certain general hardware failures that was announced in July 2007.

Maar er is nog beter nieuws: als je in het verleden een E74-foutmelding hebt gehad en hebt moeten betalen voor de reparatie, dan zal Microsoft ervoor zorgen dat je geld terug kunt krijgen.


De gewraakte foutmelding

Gesink: "Spanning voor AGR neemt toe"

Robert Gesink neemt aanstaande zondag deel aan de Amstel Gold Race. De renner van Rabobank beschikt in de Nederlandse klassieker over een meesterknecht, Oscar Freire. De druk ligt in elk geval bij onze landgenoot.

"Ik weet eigenlijk niet hoe ik daarmee omga. Ik zie het wel," was de duidelijke taal van Gesink. Veel mensen zullen de renner als bescheiden en nuchter omschrijven. Toch weet de jongeling precies wat hij wil en laat dat in wedstrijden heel duidelijk merken. "In wedstrijden kan ik heel goed voor mezelf opkomen."

Ondanks het feit dat Gesink dit voorjaar nog niet veel uitschieters had, maakt de renner zich geen zorgen. "Ik kon in Baskenland in de zwaarste rit lang mee met Contador en co. En ook nadat ik zijn versnelling niet had kunnen volgen, lukte het me wel me in een goede groep te handhaven. Contador is gewoon een andere klasse."

De komende week zal de Amstel Gold Race in elk geval door zijn hoofd blijven spoken. De renner is namelijk de uitgesproken kopman, omdat Freire nog niet 100 procent fit is. "De spanning neemt wel toe, ik denk nu dagelijks maar aan één ding: de Gold Race. En eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik met die druk omga."

Aan het winnen van de Nederlandse klassieker wil Gesink voorlopig nog niet denken. Dat heeft vooral te maken met de explosiviteit, die de 22-jarige renner naar eigen zeggen nog mist. "Ik train er wel op: na een training nog even tien sprintjes eruit persen, maar op explosiviteit zit weinig rek."

Lifestyle: Quechua 2 Seconds Base 4.2 tent

Toen ik vorig jaar besloot op vakantie naar Italië te gaan, was al snel duidelijk dat we een trektocht gingen maken met de auto. Heerlijk zonder vast plan een beetje toeren door Duitsland, Oostenrijk en Italië om vervolgens met name dat laatste land beter te leren kennen. De achterbanken van de -niet al te riante- Peugeot 306 helemaal plat en alle kampeerspulletjes en kleding pasten er net in. Eenmaal op de camping aangekomen wil je -zeker na een lange rit- lekker snel ontspannen en een hapje gaan eten. Groot is dan ook de frustratie als het allemaal niet helemaal loopt zoals je had gewild. Een echte relatiekiller is op zo'n moment het opzetten van de tent. Lijntjes spannen, stokken in elkaar klikken en de boel door de daarvoor aangewezen sleuven jagen. En voor een ieder die nog nooit gekampeerd heeft: dat valt elke keer weer tegen. We werden dan ook nog net niet uitgelachen door de relaxed uitziende Fransozen en Italianen die blijkbaar veel minder moeite hadden met het opzetten van hun tent. Ze bleken allen te beschikken over ogenschijnlijk normale tenten van het merk Quechua, in Nederland vrijwel onbekend.

Geen RaceSalon bij Bavaria City Racing

De Bavaria City Racing zal ook dit jaar weer in het centrum van Rotterdam worden georganiseerd. De organisatie heeft de RaceSalon echter moeten schrappen, omdat titelsponsor ING zich heeft teruggetrokken. De economische crisis is hier verantwoordelijk voor.

Men liet wel weten te proberen de RaceSalon in 2010 weer terug te laten keren. De afgelopen twee edities van de Bavaria City Racing werd dit evenement in Ahoy gehouden. "We hebben geen concessies willen doen aan het concept van het evenement en hebben zodoende besloten in 2009 geen RaceSalon te organiseren," liet Jolanda Jansen, woordvoerster van Ahoy, in een reactie weten.

Zij vervolgde met de woorden: "In december 2008 hebben we nog de Nationale ExpoJaarpijs gewonnen voor het beste evenementconcept in de categorie 'business-to-consumer'. De bekroonde formule heeft zich dus bewezen en is sterk genoeg voor een kwalitatief volwaardige derde editie in 2010."

Aanstaande woensdag maakt de organisatie bekend welke teams naar Rotterdam zullen afreizen. Vorig jaar zorgde de Bavaria City Racing voor ongeveer 500.000 belangstellenden.

Philips roept miljoen Senseo's terug

Elektronicaconcern Philips roept een groot aantal koffiezetapparaten van het Senseo-model terug, vanwege een veiligheidsrisico. Het gaat in totaal om een paar miljoen apparaten waarvan één miljoen stuks in Nederland. Dat zei Harry Hendriks, directeur Philips Nederland vandaag. In totaal heeft Philips wereldwijd ruim 25 miljoen Senseo's verkocht.

Het probleem kan optreden bij een combinatie van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme. Door de kalkafzetting kan een ventiel worden geblokkeerd, waardoor de druk die in het apparaat wordt opgebouwd niet kan ontsnappen. In combinatie met een haperend veiligheidsmechanisme zouden onderdelen in het rond kunnen gaan vliegen, aldus Hendriks.

Er is volgens hem "een heel klein" veiligheidsrisico van drie op een miljoen per jaar. Tot nu toe heeft zich in Nederland één storing voorgedaan, welke geen letselschade tot gevolg had. Ook buiten Nederland is een aantal storingen gemeld.

"We willen koste wat kost voorkomen dat schade zich wel voordoet en gaan daarom vrijwillig over tot zo'n omvangrijke actie", zei Hendriks.

De storing kan optreden bij bepaalde Senseo-modellen die geproduceerd zijn tussen juli 2006 en november 2008. Philips publiceert morgenochtend advertenties in diverse dagbladen waarin het meer informatie verstrekt over de exacte modellen en vervolgstappen voor de eigenaren van een apparaat.

Consumenten die een risico-apparaat bezitten, kunnen bij Philips meteen een ontkalkingssetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna een doos, waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. Vervolgens wordt de boiler van de Senseo vervangen, waardoor het probleem wordt verholpen. Al met al duurt dit proces volgens Hendriks een paar weken.

Op de site van Senseo kun je controleren of jouw Senseo teruggestuurd moet worden.


Foutje, bedankt.  (foto: ANP)

Omzet uitzendbranche met vijfde gedaald

De omzet van de Nederlandse uitzendbranche is in de periode van 23 februari tot en met 21 maart met een vijfde gedaald op jaarbasis. Het aantal gewerkte uren in tijdelijke functies daalde met 23 procent. Dat heeft brancheorganisatie ABU vandaag bekendgemaakt.

De zwaarste teruggang vond plaats in de industriële sector, waar de omzet met 31 procent afnam. Het aantal uren daalde met 32 procent. Ook in de technische sector ging het slecht met een omzetdaling van 29 procent en een afname van het aantal uren met 32 procent.

In administratieve en medische banen ging het wat beter. De omzet in de administratieve sector ging 7 procent achteruit, het aantal uren 10 procent. In medische functies werd 6 procent minder omzet gehaald en daalde het aantal uren met 16 procent.


Omzet uitzendbranche met vijfde gedaald  (foto: DAG)

Schutter talentenjacht eerder in de fout

De 44-jarige man die afgelopen vrijdagnacht bij café Laurenshof in Rotterdam Oosterflank een man doodschoot en drie andere mensen verwondde, is al eens veroordeeld voor poging tot doodslag. In maart 2006 probeerde hij al eens iemand te vermoorden waarvoor hij tot drie jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk werd veroordeeld.

Nadat hij zijn straf had uitgezeten in een gevangenis in Rotterdam, kwam hij in augustus 2008 vrij. Kort hierna werd hij door de politie opgepakt voor het stelen van een fiets. Vrijdagnacht schoot hij tijdens een talentenjacht de 46-jarige Terry Hoekman dood. Ook schoot hij de 41-jarige Marcel Hokke, die al sinds zijn kinderjaren in een rolstoel zit, in zijn been. Diens rolstoel en kleding zijn in beslag genomen voor onderzoek aldus de vader van Marcel. 

Bij de schietpartij vielen nog twee andere gewonden waaronder Richard die een kogel in zijn onderrug kreeg, Na de schietpartij werd de dader overmeesterd door een bezoeker van het café. De politie moest voorkomen dat hij werd 'gelyncht' door de cafébezoekers. 

Inmiddels is het café een soort van rouwcentrum geworden voor Terry Hoekman. Een meterslang spandoek dat zondag al in de Kuip hing, tijdens de wedstrijd Feyenoord – Heracles, hangt nu voor het café.

Op het forum is er ook een discussie over de schietpartij.

'Erkens vertrekt bij Fortuna'

De kranten in Limburg schrijven dat interim-directeur Hans Erkens opstapt bij Fortuna Sittard. Erkens zou deze beslissing zondagavond kenbaar hebben gemaakt aan de commissarissen.

De Limburgse kranten baseren zich op bronnen, die beweren dat Erkens voor zichzelf geen rol meer ziet in de reddingsoperatie die Fortuna Sittard in leven moet houden. Sinds het afketsen van de fusie met Roda JC zoekt men in Sittard naar oplossingen om de noodlijdende club overeind te houden.

Erkens was de afgelopen maanden een voornaam voorvechter van de fusieclub Sporting Limburg.

Pranjic ontevreden met Heerenveen-publiek

Het meest opvallende moment van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Volendam was ongetwijfeld de openlijke confrontatie tussen Heerenveen-middenvelder Danijel Pranjic en de aanhang van de Friezen.

Heerenveen speelde geen beste wedstrijd tegen Volendam, wat de ploeg van trainer Trond Sollied op een fluitconcert van het thuispubliek kwam te staan. Pranjic pikte dit niet en zocht openlijk de confrontatie met de eigen fans.

De Kroaat, die het veld overigens voortijdig moest verlaten vanwege een rode kaart, kon na afloop maar niet begrijpen dat het thuispubliek zich tegen Heerenveen keerde, dit ondanks het slechte spel van de Friezen. "Ik kan me voorstellen dat de mensen gefrustreerd zijn, maar ze moeten ons juist helpen als het slecht gaat", aldus Pranjic tegenover de NOS. "We vormen met zijn allen een geheel, met het team én met het publiek. Het hele stadion is Heerenveen, op het veld en op de tribunes."

De Kroatische linkspoot vond in trainer Sollied een medestander. "De fans moeten achter de ploeg staan. Ik ben teleurgesteld dat het niet gebeurde. Het lijkt op zo'n manier wel alsof je een uitwedstrijd speelt", was het commentaar van de Noor.

Twee doden in huis Leeuwarden

Vanochtend rond 08:30 uur zijn in een woning in Leeuwarden twee lichamen gevonden. Een oplettende voorbijgangster waarschuwde de politie nadat ze iets verdachts had gezien bij de woning.

Afgelopen nacht hadden buurtbewoners al de politie gebeld omdat ze een hoop geschreeuw en vier schoten hadden gehoord, de politie kon toen echter niets ontdekken. Na de oproep vanochtend heeft de politie de twee ontzielde lichamen aangetroffen, het gewaarschuwde ambulancepersoneel kon niets meer betekenen voor de slachtoffers.

De omgeving rond de woning in de Jan Lievenstraat is afgezet en een buurtonderzoek is in volle gang. Als u meer informatie heeft omtrent deze zaak, kunt u contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Makaay waarschuwt Nederlands talent

Roy Makaay is van mening dat jonge, talentvolle voetballers niet te snel naar het buitenland moeten vertrekken. De aanvaller van Feyenoord is van mening dat dit gevolgen heeft voor Nederlandse successen op het Europese podium.

"Jongens zoals Jaap Stam, Philip Cocu, de broertjes De Boer – zij zijn het grote verschil met nu," liet Makaay in een reactie weten. "Nu is driekwart van Oranje afkomstig van grote clubs uit het buitenland. Talenten gaan op hun achttiende of negentiende, na drie goede wedstrijden, al naar het buitenland. Als je dan speelt, is het niet zo erg, maar dat is lang niet altijd het geval."

De routinier ging verder met de woorden: "Alleen al doordat wij sporadisch succes hebben in Europa, lopen we financieel achter bij de topclubs. Daardoor kunnen we onze talenten moeilijker behouden. Wat we er aan kunnen doen? We moeten onze jonge spelers duidelijk maken dat het beter is nog even in Nederland te blijven. Dat is moeilijk. Wie een goede aanbieding krijgt, zegt niet gemakkelijk nee."

Daarnaast is Makaay van mening dat Nederlandse clubs beter moeten handelen, zodat het maximale uit een transfer gehaald kan worden. "Daar moeten de Nederlandse clubs geld uit genereren. Leg je talenten zo lang mogelijk vast, zodat ze alleen bij een astronomisch bedrag vertrekken."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

CDA zal pleiten voor verbod op Irakgame

Vorige week kondigde uitgever Konami aan dat er een spel in ontwikkeling was over de Irakoorlog. De game zou zich met name toeleggen op het meest gewelddadige conflict binnen deze oorlog, namelijk de slag om Fallujah. In deze veldslag kwamen veel onschuldige burgers om door het gebruik van wit fosfor en napalm, maar ook werden zwaargewonde Iraakse soldaten gewoon neergeschoten. Dit alles was voor veel Engelse veteranen een reden om op te roepen tot een verbod en sindsdien is de discussie vrij hevig.

 Vorige week zocht FOK! contact met de Nederlandse politiek. GroenLinks reageerde vrij snel met de mededeling dat de partij tegen een verbod is, maar het desalniettemin een uitermate smakeloze game vond. Vandaag hebben we ook een reactie gehad van regeringspartij CDA. De Christen-Democraten vinden het net als hun oppositie een smakeloze game, maar willen een stap verder gaan. Mocht Konami Six Days in Fallujah in Nederland willen uitbrengen dan zal de partij pleiten voor een verbod op de game.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games

Six Days in Fallujah
Six Days in Fallujah

 

Makaay waarschuwt Nederlands talent

Roy Makaay is van mening dat jonge, talentvolle voetballers niet te snel naar het buitenland moeten vertrekken. De aanvaller van Feyenoord is van mening dat dit gevolgen heeft voor Nederlandse successen op het Europese podium.

"Jongens zoals Jaap Stam, Philip Cocu, de broertjes De Boer – zij zijn het grote verschil met nu," liet Makaay in een reactie weten. "Nu is driekwart van Oranje afkomstig van grote clubs uit het buitenland. Talenten gaan op hun achttiende of negentiende, na drie goede wedstrijden, al naar het buitenland. Als je dan speelt, is het niet zo erg, maar dat is lang niet altijd het geval."

De routinier ging verder met de woorden: "Alleen al doordat wij sporadisch succes hebben in Europa, lopen we financieel achter bij de topclubs. Daardoor kunnen we onze talenten moeilijker behouden. Wat we er aan kunnen doen? We moeten onze jonge spelers duidelijk maken dat het beter is nog even in Nederland te blijven. Dat is moeilijk. Wie een goede aanbieding krijgt, zegt niet gemakkelijk nee."

Daarnaast is Makaay van mening dat Nederlandse clubs beter moeten handelen, zodat het maximale uit een transfer gehaald kan worden. "Daar moeten de Nederlandse clubs geld uit genereren. Leg je talenten zo lang mogelijk vast, zodat ze alleen bij een astronomisch bedrag vertrekken."

Alonso blijft in Renault geloven

Fernando Alonso heeft alle vertrouwen in Renault. Het Franse Formule 1-team kende een slechte start van het nieuwe seizoen, maar de Spanjaard denkt dat men in staat moet zijn zich terug te knokken.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat het team de wagen nog verder kan verbeteren," aldus Alonso, die het seizoen met een vijfde plaats in Melbourne opende. "Ik geloof in dit team en vorig jaar hebben we laten zien dat we ons terug kunnen vechten."

"Het team werkt keihard om de R29 competitief te maken voor de komende races," ging de Spanjaard verder. "Het is echter heel moeilijk om veel aan de auto te veranderen voordat we weer terug in Europa zijn. Toch hebben we veel geleerd in de eerste races en is er in Maleisië zeker wat progressie geboekt. In China moeten we opnieuw een stap voorwaarts zien te zetten en hopelijk scoren we daar dan wel punten."

Ook blikte Alonso nog even terug op de regenrace in Maleisië, die twee weken geleden plaats vond. "Ik had een fantastische start en lag binnen een paar bochten al op de derde plek. Ik had op dat moment duidelijk voordeel van ons KERS-systeem. Ik reed echter met heel veel brandstof aan boord, waardoor het moeilijk was om de anderen achter me te houden. Toen het begon te regenen, raakte ik van de baan nog voordat ik naar natweerbanden kon overstappen. Het was daarna een kwestie van op het juiste moment op de juiste banden rijden, maar het was erg lastig om in te schatten hoe zwaar het op een bepaald moment ging regenen."

CDA voor verbod op Six Days in Fallujah

Vorige week kondigde Konami aan dat er een spel in ontwikkeling was over de Irakoorlog. De game zou zich met name toeleggen op het meest gewelddadige conflict binnen deze oorlog, namelijk de slag om Fallujah. In deze veldslag kwamen veel onschuldige burgers om door het gebruik van wit fosfor en napalm, maar ook werden zwaargewonde Iraakse soldaten gewoon neergeschoten. Dit alles was voor veel Engelse veteranen een reden om op te roepen tot een verbod en sindsdien is de discussie vrij hevig.

Vorige week zocht FOK! contact met de Nederlandse politiek. GroenLinks reageerde vrij snel met de mededeling dat de partij tegen een verbod is, maar het desalniettemin een uitermate smakeloze game vond. Vandaag hebben we ook een reactie gehad van regeringspartij CDA. De Christen-Democraten vinden het net als hun oppositie een smakeloze game, maar willen een stap verder gaan. Mocht Konami de game in Nederland willen uitbrengen zal de partij pleiten voor een verbod op de game.

Du Chatinier: "Het draait voorin niet"

FC Utrecht maakt op dit moment een minder goede periode in de Eredivisie voor. De ploeg won op 13 februari zijn laatste wedstrijd en wist in de daaropvolgende zeven competitiewedstrijden geen punten meer te pakken. Ook werd er door de ploeg uit de Domstad niet meer gescoord.

"Het draait voorin gewoon niet meer," liet Du Chatinier in een reactie weten. "Dat is vreemd en het is ook lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Maar aan de andere kant, wat schiet ik ermee op als ik hiervan wakker lig?"

"Vorige week tegen FC Groningen (1-0 nederlaag, red.) creëerden we genoeg, maar de bal wilde er gewoon niet in," ging de oefenmeester verder. "Bij PSV was het minder, maar dat vind ik geen schande. Alleen wordt er nu een hele heisa van gemaakt doordat we al een paar weken op rij droogstaan. Ons middenveld en de verdediging functioneren werkelijk uitstekend. Wat mij betreft heeft het vooral met geluk te maken. Dat ontbreekt er bij ons aan."

Eén van de oorzaken lijkt bij de absentie van Cedric van der Gun te liggen. Du Chatinier stelde de aanvaller, die dit seizoen negen keer wist te scoren, sinds begin maart niet meer op.

Van der Gun gaf toe er de laatste dagen regelmatig aan herinnerd te worden. "Maar waar het aan ligt, dat kan ik ook niet zomaar even zeggen. Net als dat ik nu niet vind dat we over een crisis kunnen spreken, vond ik het in januari en februari niet zo goed als iedereen zei en schreef. Vergis je niet, toen speelden we tegen clubs als De Graafschap en ADO Den Haag. Dat maakt wel een verschil."

Maleisische kinderen breken record langste LAN-party

In 2008 zette een groep van 203 mensen een Guinness Record neer voor langste LAN-party. In totaal werd er 36 uur non-stop gegamed. Een mooi record, maar het werd dit weekend verpletterd in Maleisië. Op het Cyber Fusion 2009-evenement kwamen 300 kinderen bij elkaar en klokten een mooie 40 uur aan non-spot LAN-geweld. Games die veel werden gespeeld waren bijvoorbeeld Team Fortress 2, Unreal Tournament en Quake. Ook World of Warcraft werd actief gespeeld, maar dan vooral als er even wat minder te doen was.

De Guzman: "In drie jaar niet beter geworden"

Feyenoord-middenvelder Jonathan de Guzman heeft de conclusie getrokken dat hij zich niet verder heeft ontwikkeld in dienst van de Rotterdamse club. De middenvelder, die momenteel herstelt van een zware knieblessure, zei dit tegen Voetbal International.

"Ik moet concluderen dat ik in drie jaar niet beter ben geworden", aldus Johan Derksen, die de woorden van De Guzman maandag citeerde. "Ik haalde een bepaald niveau, maar dat extra stapje lukte niet."

De Guzman maakt sinds het seizoen 2005/2006 deel uit van de selectie van Feyenoord. De 21-jarige middenvelder raakte deze jaargang geblesseerd aan zijn meniscus en verbleef de afgelopen maanden in zijn geboorteland Canada om daar te revalideren. Dit seizoen zal De Guzman niet meer in actie komen.

Ferrari: "China moet keerpunt worden"

Het seizoen verloopt vooralsnog dramatisch voor Scuderia Ferrari. Toch zou de Grand Prix van China, die komend weekend verreden wordt, voor een ommekeer moeten gaan zorgen. De twee coureurs, Felipe Massa en Kimi Räikkönen, zullen in Shanghai hun eerste punten moeten pakken.

"China moet het keerpunt worden'," liet een woordvoerder van het Italiaanse team weten. Na de Grote Prijs van Maleisië werd er intern overleg gevoerd. In die bewuste race kwam Massa als negende over de finish en werd Räikkönen veertiende.

Aan het overleg deden volgens Luca di Montezemolo veelal boze mensen mee. "Boos op zichzelf, maar vastbesloten terug te slaan. Het team heeft vertrouwen in elkaar en ik in het team."

Voor Scuderia Ferrari is het in elk geval zaak om nieuwe technologieën zo snel mogelijk toe te voegen, wat als doel heeft om de prestaties op korte termijn naar een hoger plan te tillen.

Halo-spelers plegen genocide op de Covenant

Bungie heeft wat leuke cijfers bekend gemaakt van hun inmiddels 1,5 jaar oude verkoopsucces Halo 3. Hieruit blijkt dat de spelers alles behalve lieverdjes zijn, want zelfs termen als genocide en volkerenmoord komen niet in de buurt van de oorlogsmisdaden die deze mensen hebben gepleegd. Inmiddels zijn meer dan tien miljard Covenant om het leven gekomen, waaronder waarschijnlijk ook vrouwen, bejaarden en kinderen. Dat betekent dat er in de oorlog elke dag 17,5 miljoen Covenant om het leven komen.

Voor wat leuke vergelijkingen om een beeld te krijgen van hoeveel tien miljard nu eigenlijk is kun je een kijkje nemen op de site van Bungie. Wist je bijvoorbeeld dat als we elke Covenant achter elkaar zouden leggen, je 456 keer de aarde rond zou kunnen gaan?


Another one bites the dust

Moeder wint 33 miljoen achter fruitmachine

Eigenlijk was de 38-jarige Rachael Renee Romanick van plan met haar vier kinderen thuis rustig Pasen te vieren. Een vriendin haalde haar over mee te gaan naar het Terrible's Rail City-casino in het Amerikaanse Sparks, Nevada. Na slechts tien minuten een eenarmige bandiet muntjes voeren, spuugde deze de Megabucks jackpot van 33 miljoen dollar (24.843.189 euro) uit.

Het was de op één na grootste prijs ooit uit een fruitmachine. De grootste prijs werd in 2003 gewonnen door een man in Las Vegas, hij won toen 39.7 miljoen dollar ( 29.842.907 euro).

Nederlandse gijzelaars zonder geweld vrij

Jan Hoogendoorn en zijn vrouw Heleen Janszen zijn vandaag zonder geweld vrijgekomen. Ze maken het wat gezondheid betreft goed. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Of er losgeld is betaald, is niet bekend.

De twee waren rond half tien vanochtend op weg naar het Gouvernementshouse in Sanaa, een pand van de Jemenitische autoriteiten. Daar zullen ze worden opgevangen door de Nederlandse ambassadeur in Jemen.

The Lost and Damned een miljoen keer verkocht?

In februari verscheen de eerste uitbreiding voor Grand Theft Auto IV op Xbox Live in de vorm van The Lost and Damned. Volgens ons een haast perfecte uitbreiding met slechts een paar kleine schoonheidsfoutjes. Microsoft maakte eerder al bekend dat deze DLC een recordopbrengst heeft opgebracht voor Xbox Live-standaarden. Niet heel verrassend, want de expansion kost met €20/$20 wat meer dan het gemiddelde Xbox Live-product.

Volgens niet nader genoemde bronnen van Variety zou The Lost and Damned ongeveer een miljoen keer over de digitale toonbank zijn gegaan. Daarmee zal de game minimaal $20 miljoen hebben opgeleverd en waarschijnlijk nog wel meer. Daarmee heeft Microsoft een groot deel van zijn investering er al uit, want het bedrijf heeft $50 miljoen neergelegd voor de exclusieve DLC. Met nog één expansion te gaan lijkt het dus een verstandige investering te zijn. Toch is er ook een schaduwzijde: er zijn bijna zeven miljoen exemplaren van GTAIV verkocht voor de X360, waarom koopt een groot deel van de spelers de game dan niet?

Jongetje van zes krijgt PSP vol met porno

Het zou je gebeuren: Je koopt een PSP bij Wal-Mart, blijkt deze vol met porno te staan! Voor velen misschien een (natte) droom maar niet als je moeder bent van zes-jarige Eliso Tovar.

Eliso's moeder kocht voor haar zoon een PSP bij Wal-Mart. Het jongetje was natuurlijk erg blij met dit cadeautje. Toch was er iet niet helemaal in de haak want op de achtergrond van de PSP stond de foto van een blote chick. Blijkbaar zat er nog een memory-card in de PSP met honderden pornografische plaatjes. Wal-Mart betreurt dit voorval en heeft Eliso een gloednieuwe PSP-game beloofd. De moeder van Eliso is het hier niet mee eens en eist een gloednieuwe PSP.

Pakistan akkoord met invoering sharia

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari heeft een regeling ondertekend waarbij de islamitische wetgeving wordt ingevoerd in het noordwesten van het land. Dat meldden Pakistaanse media vandaag. Zardari zette zijn krabbel gisterenavond laat, na een oproep van het parlement om dat te doen. Vrijwel alle partijen stemden voor.

Het provinciale bestuur in Noordwest-Pakistan ging in februari akkoord met invoering van de sharia in de Swatvallei en omliggende gebieden, in ruil voor een staakt-het-vuren met de plaatselijke Taliban. Feitelijk is de islamitische regelgeving er al praktijk.

Zardari aarzelde echter om de regeling officieel te bekrachtigen, na kritiek in binnen- en buitenland dat de regering hiermee zou capituleren voor terreur. Daarom had hij het parlement om advies gevraagd.

Vermeer start deze maand onderhandelingen

Kenneth Vermeer zal deze maand al met Ajax gaan onderhandelen over een contractverlenging voor de doelman.

Het contract van de 23-jarige Vermeer loopt op dit moment af in medio 2010. In dat contract staat dat beide partijen na dit seizoen om de tafel moeten voor een verlenging.

Ajax wilde al eerder onderhandelingen starten over een contractverlenging maar Vermeer hield dit tegen. "Nu Kenneth eerste keeper is, is de situatie veranderd", legt technisch manager Danny Blind uit. "Zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht heeft laten weten dat ze binnenkort al willen praten. Deze week gaan we een afspraak maken."

Pas als de onderhandelingen met Vermeer afgerond zijn zal er duidelijkheid komen voor tweede doelman Maarten Stekelenburg. De goalie van Oranje zit bij Ajax op de reservebank maar zolang Vermeer niet bijtekent mag hij de club nog niet verlaten.

"De situatie van Maarten is op dit moment hetzelfde als die van alle andere spelers met langlopende contracten", aldus Blind. "Die blijven gewoon, tenzij er een aanbieding komt die voor Ajax interessant is."

'Dani Fernandez akkoord met Feyenoord'

De transfer van Dani Fernandez naar Feyenoord is bijna in kannen en kruiken, zo meldt De Telegraaf. De Spaanse rechtsback, momenteel spelend voor NEC, heeft met de Rotterdammers wat betreft de hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een overgang.

Dmitri Selyuk, de Oekraïense voetbalmakelaar die de transferrechten van Fernandez bezit, woonde zondag de wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo bij en sprak door over een transfer van de Spanjaard. De rechtsback, die ooit onder contract stond bij FC Barcelona, gaat voor drie seizoenen tekenen in De Kuip.

"Het ziet er goed uit. Ik verwacht dat we op korte termijn ook de laatste zaken afronden, zodat het contract getekend kan worden", was het commentaar van Selyuk.

Phil Spector schuldig aan doodslag

De Amerikaanse muziekproducent Phil Spector is schuldig bevonden aan doodslag op de 40-jarige actrice Lana Clarkson. De actrice werkte in 2003 als serveerster bij The House of Blues venue in Los Angeles, en ging na haar werk met Spector naar zijn huis. De volgende ochtend werd ze dood in de foyer aangetroffen.

Spector heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, zijn advocaat betoogde dat Clarkson bij de producent thuis zelfmoord heeft gepleegd. De producer kan veroordeeld worden tot levenslang. De uitspraak volgt op 29 mei.

Spector werd in de muziekwereld bekend toen hij in de jaren 60 een nieuwe opnametechniek introduceerde, de Wall of Sound. De producent heeft samengewerkt met bekende artiesten waaronder Ike en Tina Turner, De Beatles en de Righteous Brothers.

Besluit over aanschaf JSF mogelijk uitgesteld

Het besluit om het gevechtsvliegtuig JSF aan te schaffen wordt mogelijk doorgeschoven naar een volgende kabinetsperiode. Het kabinet schaft in dit scenario dan wel het huidige en volgend jaar een testtoestel aan.

De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie overleggen deze week over deze mogelijke uitkomst die een einde kan maken aan een patstelling in de coalitie. Ingewijden hebben vandaag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

Aanvankelijk zou in 2010 het kabinet een besluit nemen over de aankoop van tientallen JSF-toestellen die de huidige F-16's moeten vervangen. Dit jaar zouden er twee testtoestellen worden aangeschaft. Coalitiepartij PvdA maakt echter bezwaar tegen de JSF, terwijl het CDA voorstander is. De ChristenUnie wil eerst de ervaringen bekijken met een testtoestel.

Uitstel of afstel?  (foto: ANP)

Hangbrug bezwijkt, 9 kinderen vallen dood

Zeker negen mensen zijn gisteren omgekomen in Peru, doordat een hangbrug vol leerlingen van een middelbare school in tweeën brak. Tientallen studenten tussen de 10 en 13 jaar oud vielen in het onderliggende ravijn, maakte de burgemeester van de stad Coracora in de Andes bekend.

Zeker veertig kinderen en mogelijk docenten zijn naar het ziekenhuis gebracht. "De verwondingen zijn ernstig”, liet een arts in het hospitaal weten. De veertig meter lange brug overspant een bijna honderd meter diep ravijn in Coracora. De leerlingen moeten over de brug om bij de school te kunnen komen. Coracora ligt zeshonderd kilometer ten zuiden van Lima. 

Hangbrug bezwijkt, 9 kinderen vallen dood  (foto: DAG)

Papiergeld in beha redt leven Braziliaanse vrouw

Een Braziliaanse vrouw heeft een schietpartij overleefd dankzij het papiergeld dat ze in haar beha had gestopt. Dat meldden Braziliaanse media vandaag.

De 58-jarige Ivonete Pereira ging met de bus van Salvador naar haar vakantiehuis iets verderop. Omdat ze wist van de vele overvallen in het gebied, verstopte ze 150 real (ruim 50 euro) in de linkerzijde van haar beha. Onderweg stapte een aantal overvallers de bus in.

Een kogel werd gelost die Pereira in de borst trof. Dankzij het papiergeld werd de kogel afgeremd en raakte deze haar hart niet. Wel moest de kogel in het ziekenhuis verwijderd worden uit haar borst.


Papiergeld in beha redt leven Braziliaanse vrouw  (foto: DAG)

Michael Jackson kan veiling niet tegenhouden

Meer dan tweeduizend persoonlijke objecten van Michael Jackson komen tegen zijn zin onder de hamer. Dat was vandaag ook de uitkomst van een tweede rechtszaak die het productiebedrijf van de popster had aangespannen tegen het bedrijf dat de veiling organiseert.

De veiling is door het popidool zelf bedacht omdat hij kampt met een nijpend geldtekort. Jackson moest vorig jaar zijn landgoed Neverland verkopen omdat hij zijn hypotheekschuld niet meer kon betalen. Maar omdat sommige van de spullen "onbetaalbaar en onvervangbaar" zijn en "uitzonderlijke emotionele waarde" bezitten, wilde de zanger toch afzien van de openbare uitverkoop. De rechter heeft hem nu ook in hoger beroep in het ongelijk gesteld.

Verkocht worden onder meer de hekken van Jacksons ranch Neverland. Het landgoed zelf had Jackson eerder al verkocht. De witte glitterhandschoen die de zanger in de videoclip van het nummer Billie Jean droeg, gaat ook onder de hamer. Zanger Mika heeft al gezegd het kleinood, dat meer dan 15.000 dollar kost, per se te willen bemachtigen voor zijn optredens.

Een zilveren Rolls Royce waarvan het interieur is versierd met 24-karaats goud, zal naar verwachting tussen de 140.000 en 160.000 dollar opbrengen. Een met goud geverfde troon zal vermoedelijk voor 1500 tot 2500 dollar van de hand gaan.

Julien's Auctions brengt de spullen van Jackson van 22 tot en met 25 april onder de hamer. De totale verwachte opbrengst ligt tussen de 1,5 en 3 miljoen dollar.

Honkballen op je IPhone

Com2uS heeft dit weekend één van de twee geplande honkbal games uitgebracht, het spel heet 9 Innings: Pro Baseball 2009, kost 5 dollar en is voor de IPhone.

Je hebt een aantal game modi: seizoensmode, waarin je 126 games hebt, waarvan je er ook een aantal automatisch kan laten spelen als je dit teveel vind. Een toernooimodus, waarin de wedstrijden steeds moeilijker worden. Ook heb je nog een modus waarin je gewoon vrij kan spelen.

Bekijk hieronder de debuuttrailer.

inFamous toch niet in juni, demo in mei

Voor velen stond 6 juni in de agenda om even bij de plaatselijke gameboer langs te gaan om de free-roaming superherogame inFamous op te pikken. Sony heeft bekend gemaakt dat die datum geschrapt is en dat inFamous een nieuwe releasedatum heeft gekregen.
Amerikaanse gamers kunnen in ieder geval vanaf 28 mei al tekeer gaan met Cole, of de Europese release is opgeschoven is nog onbekend, maar gezien de wereldwijde releasestrategie zal die waarschijnlijk ook een week opgeschoven worden.
Op 7 mei zullen Amerikanen met een pre-order de demo alvast kunnen spelen, op 21 mei zal er een publieke demo in de PSN Store verschijnen. Of we, net zoals met Killzone 2, in Europa al op 7 mei een demo mogen verwachten is nog niet bekend.

Noord-Korea: overleg is zinloos

Noord-Korea vindt het zinloos om te onderhandelen over hun nucleaire programma. Vanwege de kritiek die de Verenigde Naties uitten over de proef met een langeafstandsraket doet het land niet meer mee aan de onderhandelingen. Er is ook gedreigd met het opnieuw opstarten van de nucleaire fabriek die al wordt ontmanteld.

Noord-Korea lijkt met deze actie te reageren op de verklaring die de Veiligheidsraad kort daarvoor had uitgesproken. In deze verklaring wordt het land herinnerd aan een resolutie uit 2006. Het land heeft toen een verbod gekregen om langeafstandraketten te testen. Daarnaast worden de huidige sancties verzwaard en heeft men gevraagd weer deel te nemen aan de onderhandelingen over het atoomprogramma.

De Veiligheidsraad wilde aanvankelijk een resolutie aannemen tegen Noord-Korea, maar de permanente leden Rusland en China verzetten zich daar tegen.

Het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat: "er geen noodzaak meer is voor een zeslandenoverleg. Wij zullen nooit meer deelnemen aan zulke besprekingen en wij zullen niet gebonden zijn aan overeenkomsten die daar uit voortkomen."

Utrechtse accountant wint Grote Geschiedenis Quiz

De Utrechtse accountant Lex van Eijndhoven mag zich de nationale geschiedeniskenner van het jaar 2009 noemen. In de finale van de Grote Geschiedenis Quiz van de NPS versloeg hij gisterochtend radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte. Het programma werd uitgezonden op Nederland 2.

Ook dit jaar was de Grote Geschiedenis Quiz een spannende strijd tussen bekende en onbekende Nederlanders. In de finale liep Van Eijndhoven uiteindelijk uit op Kijk in de Vegte. De Utrechtse accountant won een reis voor twee personen naar een bestemming naar keuze ter waarde van 10.000 euro.

De Grote Geschiedenis Quiz is een co-produktie van Andere Tijden (NPS/VPRO), de Volkskrant en het Historisch Nieuwsblad. De uitzending werd voor het eerst gepresenteerd door Joost Karhof.

Goldman Sachs betaalt overheidssteun terug

Het Amerikaanse bankconcern Goldman Sachs is van plan om de 10 miljard dollar die het aan overheidssteun heeft gekregen, op korte termijn terug te betalen. De bank kondigde gisteren een aandelenemissie van 5 miljard dollar aan. Het bedrijf gaat andere fondsen aanspreken om het resterende bedrag terug te betalen.

Dat liet Goldman Sachs gisteren weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het bankconcern presenteerde een nettowinst die analisten meeviel.

De nettowinst kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op 1,66 miljard dollar. Dit betekende een stijging van 13 procent ten opzichte van de winst in het eerste kwartaal van het voorgaande boekjaar. De baten stegen ook met 13 procent, tot 9,4 miljard dollar.

Word wat je wilde worden met Job Wanted!

Toen we allemaal klein waren, hadden we grote dromen over wat we wilden zijn als we groot waren. Egamer wilde dolgraag brandweerman zijn, SpankmasterC droomde over het leven van een stripper en Nebo wilde niets liever dan professioneel koeienmelker zijn. SpankmasterC leeft zijn droom maar voor Egamer en Nebo lijkt het vrijwel onmogelijk. Nu kan het echter allemaal, dankzij Help Wanted. In deze game kun je aan de slag met ruim vijftig verschillende banen. Vandaag is de debuut trailer verschenen.

[MotoGP] Stoner wint GP Qatar

Casey Stoner heeft de eerste MotoGP race van het seizoen gewonnen. De race in Qatar werd gisteren nog afgelast vanwege een zeldzame wolkbreuk boven het woestijnstaatje.

De zege kwam voor Stoner, wereldkampioen in 2007, geen moment in gevaar. De van pole gestartte Australiër werd op afstand gevolgd door Valentino Rossi, hij eindigde met acht seconden achterstand als tweede. De Spanjaard Jorge Lorenzo werd derde.

Death Race op zijn Mario Karts

Death Race, de jaar oude film waarin Jason Statham moet racen voor zijn leven, lijkt eigenlijk heel veel op een Mario-kart. Je hebt de powerups, je hebt de snelheden, je hebt die verdomde overpowerde kutpowerups en een dynamisch veranderende baan. Je zou bijna afvragen waarom er geen game van gemaakt is. Misschien een gat dat opgevuld gaat worden door Split/Second? Dit nieuwtje gaat over een scene uit Death Race, alleen dan iets vrolijker gemaakt met geluidseffectjes uit Mario Kart. Kablooie!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.