Gesink: "Spanning voor AGR neemt toe"

Sjors (Sj0rSz)
Robert Gesink neemt aanstaande zondag deel aan de Amstel Gold Race. De renner van Rabobank beschikt in de Nederlandse klassieker over een meesterknecht, Oscar Freire. De druk ligt in elk geval bij onze landgenoot.

"Ik weet eigenlijk niet hoe ik daarmee omga. Ik zie het wel," was de duidelijke taal van Gesink. Veel mensen zullen de renner als bescheiden en nuchter omschrijven. Toch weet de jongeling precies wat hij wil en laat dat in wedstrijden heel duidelijk merken. "In wedstrijden kan ik heel goed voor mezelf opkomen."

Ondanks het feit dat Gesink dit voorjaar nog niet veel uitschieters had, maakt de renner zich geen zorgen. "Ik kon in Baskenland in de zwaarste rit lang mee met Contador en co. En ook nadat ik zijn versnelling niet had kunnen volgen, lukte het me wel me in een goede groep te handhaven. Contador is gewoon een andere klasse."

De komende week zal de Amstel Gold Race in elk geval door zijn hoofd blijven spoken. De renner is namelijk de uitgesproken kopman, omdat Freire nog niet 100 procent fit is. "De spanning neemt wel toe, ik denk nu dagelijks maar aan één ding: de Gold Race. En eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik met die druk omga."

Aan het winnen van de Nederlandse klassieker wil Gesink voorlopig nog niet denken. Dat heeft vooral te maken met de explosiviteit, die de 22-jarige renner naar eigen zeggen nog mist. "Ik train er wel op: na een training nog even tien sprintjes eruit persen, maar op explosiviteit zit weinig rek."