Van Bommel weet het nog steeds niet

Olga (Nuongirl)
Mark van Bommel heeft vrijdag tijdens een persconferentie laten weten dat hij meer bedenktijd wil wat betreft het wel of niet verlengen van zijn aflopende contract bij Bayern München. De middenvelder kan bij de regerend kampioen van Duitsland voor een seizoen bijtekenen.

Dat is echter niet naar de zin van Van Bommel, die een langer lopende nieuwe verbintenis prefereert. De Beierse club heeft echter sinds de laatste gesprekken tussen de aanvoerder en de club niets meer van zich laten horen.

Van Bommel, bezig aan zijn derde seizoen in Zuid-Duitsland, wil graag bij Bayern blijven. "Ik zit in feite in een luxe-positie", zei hij begin januari tegen Voetbal International. "Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Dat betekent dat ik kan gaan en staan wanneer ik besluit om niet in te gaan op de aanbieding van Bayern. De druk ligt niet bij mij maar bij Bayern."

Binnen de geledingen van Der Rekordmeister zou er echter verdeeldheid zijn over Van Bommel. Manager Dieter Hoeness is gecharmeerd van de Nederlander, terwijl trainer Jürgen Klinsmann liever de Braziliaan Zé Roberto en de beoogde aankoop Anatoli Tymoschuk in zijn elftal ziet.