FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 december 2007

Ex: "Lindsay Lohan is nymfomaan"

Icoon ShowbizzVolgens de ex-vriend van de bekende drugsjunk Lindsay Lohan zou ze seks hebben gebruikt als alternatief voor drank en drugs. "Lindsay is absoluut een nymfomaan", liet Riley Giles weten. "Ze eiste dat we seks hadden, keer op keer." De 24-jarige snowboarder leerde Lohan in een afkickkliniek kennen waar ze beiden werden behandeld. Toen ze in oktober het centrum in Utah, na een behandeling van zestig dagen, verlieten maakte de beroemde actrice hun relatie bekend. Samen met haar nieuwe scharrel liet de 21-jarige actrice zich door fotografen op de foto zetten. Ze zei toen dat ze erg gelukkig was.

Na het ontslag uit de afkickkliniek ging het prille liefdespaar een blokhut in de besneeuwde bergen bewonen. "We kwamen dagenlang ons bed niet uit", liet onze beste Giles weten. "Lindsay is zo sexy, ze heeft een fantastisch lichaam." Volgens de snowboarder was er veel meer dan alleen seks. “Lindsay zei dat ze van me hield en ik zei dat ook tegen haar. We waren een maand lang elke dag samen en ik weet zeker dat ze van me hield omdat ze niet stopte met huilen toen we afscheid moesten nemen op het vliegveld."

Nadat de 21-jarige seksbom terug was gegaan naar Los Angeles, ging hun relatie andere vormen aannemen, legt Giles uit. De beste man zou zich zorgen maken om Lohan, omdat de wereld van glitter en glamour geen goede uitwerking zou hebben op haar, die de relatie een tijdje later heeft verbroken. "Het moet moeilijk zijn om daar clean te blijven. Ik zou het niet kunnen.". Nadat Lohan twee keer door de politie is betrapt met een beschonken hoofd achter het stuur en cocaïne besloot ze zichzelf op te laten nemen in de kliniek in Utah.

Softdrugs nu ook online te bestellen

Icoon OpmerkelijkHeb je trek in een joint, maar heb je geen zin om naar de shop te gaan? Of schaam je je ervoor er naar binnen te moeten? Heb je recht op medicinale wiet maar levert de apotheek niet wat je wilt? De oplossing is nabij! De alternatieven voor het halen van een blowtje zijn internet en de ‘MacWiet’.

Spelregels
Op de website www.rokersclub.nl zijn hasjes, wiet en compleet voorgedraaide jointjes te bestellen. Deze worden na (online) betaling verstuurd in een luchtkussentjesenveloppe. Wel zijn er spelregels aan verbonden; zo wordt er niet buiten Nederland geleverd, hetgeen duidelijk op de website staat vermeld. Om te mogen bestellen moeten gebruikers 21 jaar of ouder zijn en ook wordt er per bestelling niet meer dan vier gram softdrugs verzonden.

Voordelen
Wel staan er een hoop voordelen tegenover de bovengenoemde spelregels: “Mensen hoeven niet stoned naar huis te rijden. Wie medicinaal hasj gebruikt kan gewoon bestellen wat de apotheek niet verstrekt, en wie het gênant vindt hoeft niet meer een coffeeshop binnen te lopen om wiet te halen” zo jubelt de site van de rokersclub.

MacWiet
Chris Pelgram, Utrechter, heeft zelf ook last van een coffeeshop. Hij bedacht de constructie wiet-drive-in aan de rand van de stad. Als de automobilist komt aanrijden bestelt hij bij een paal, rijdt de hoek om, betaalt en neemt zijn bestelling in ontvangst en rijdt weer door. De gemeente Utrecht onderzoekt nog of de komst van zo’n MacWiet haalbaar is.

The Police toert zich rijk

Icoon MuziekOndanks de dalende platenverkoop die de muziekindustrie teistert haalden de meeste artiesten in 2007 recordbedragen op met het geven van concerten. The Police stond dit jaar aan kop met het verdienen van 92 miljoen euro (132 miljoen dollar) door het geven van 54 optredens in de VS en Canada.

Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse concertorganisatie Pollstar. Met bijna 50 miljoen euro staat de Amerikaanse countryzanger Kenny Chesney op de tweede plaats. Popster Justin Timberlake bracht met zijn optredens dit jaar 49 miljoen euro in het laatje.

De vierde plaats wordt ingenomen door Céline Dion, die 45 miljoen euro verdiende met haar shows in Las Vegas; de vijfde plaats door de Amerikaanse rockband met Nederlandse roots Van Halen, die 39 miljoen bij elkaar toerde. Ook Genesis, Rod Stewart en Josh Groban zijn in de lijst vermeld. Artiesten verdienen het veruit het grootste gedeelte van hun inkomen door het geven van optredens.


Van Halen goed voor 39 miljoen euro in 2007

Keepersprobleem Chelsea

Net als vorig seizoen kampt Chelsea met een keepersprobleem. Nu zowel Petr Cech als Carlo Cudicini geblesseerd zijn moet derde doelman Henrique Hilário weer opdraven.

Vorig seizoen lag Cech er lang uit met een schedelbasisfractuur. Vaste standin Cudicini was op dat moment ook geblesseerd, zodat Hilário de nodige wedstrijden onder de lat stond. Er werd zelfs een extra doelman, de reeds gepensioneerde Magnus Hedman, naar Londen gehaald om de problemen te verhelpen. Nu dient zich hetzelfde probleem aan bij the Blues, al lijkt de herstelperiode van Cech minder lang te duren.

De Tsjech liep tegen Blackburn Rovers een heupblessure op. Na een scan bleek dat de international een kneuzing over had gehouden aan het competitieduel. Wanneer hij precies terug is weet niemand, aangezien Chelsea geen schatting wilde maken. Op Boxing Day zal Hilário in ieder geval het doel van de Londense ploeg verdedigen.

Van Basten op verlanglijstje Bayern München

Marco van Basten zou de belangrijkste kandidaat zijn om bij Bayern München aan het eind van dit seizoen Ottmar Hitzfeld op te volgen als trainer.

Dit meldt het doorgaans betrouwbare Duitse tijdschrift Kicker en enkele kranten op internet. Mark van Bommel zal hopen dat het bericht niet klopt. De middenvelder van Bayern München weigert sinds het WK van 2006 uit te komen voor het Nederlands elftal onder van Basten. De bondscoach ontkende deze week dat hij al met clubs over een nieuw contract heeft gesproken. Hij zou ook in de belangstelling van Ajax staan.

3FM-actie levert ruim 5 miljoen euro op

3fmDit jaar heeft 3FM met de actie 'Serious Request' 5.249.466 euro opgehaald voor schoon drinkwater. Dit werd vanavond bekend gemaakt tijdens een live-uitzending op Nederland 3 en 3FM. Het bedrag is inclusief de verdubbeling van de Nederlandse regering. Vorig jaar leverde actie 2.648.495 euro op.

De dj's hebben vanavond tegen 19.30 uur het huis verlaten. Ze werden warm onthaald door hun vrouw, en op een podium naast het glazen huis kregen ze een mega-applaus van honderden toegestroomde mensen. Op dit podium traden vanmiddag Leaf, The Opposites en Alain Clark op. Na zes dagen niet gegeten te hebben kregen ze hun eerste maaltijd: een appel.

De dj’s Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Rob Stenders zaten vanaf woensdagochtend opgesloten in een glazen huis op het Plein in Den Haag. De dj’s mochten zes dagen lang niets eten en maakten non-stop radio. Luisteraars konden geld doneren, in ruil voor een plaatje dat gedraaid werd op het radiostation.

Ook België en Zwitserland deden mee aan de actie. België deed voor de tweede keer mee. Daar stond het glazen huis in Leuven, waarin dj’s Peter van de Veire, Thomas de Soete en Siska Schoeters zes dagen lang opgesloten zaten, en eveneens niets aten. Zij haalden 3.353.568 euro op.
Het Franstalige deel van Zwitserland, bestaande uit twee miljoen inwoners, deed dit jaar voor het eerst mee. Zij harkten 252.000 Zwitserse francs binnen, wat neerkomt op 151.218 euro. Daar deden ze alleen aan requestplaten, terwijl België en 3FM ook veel bedrijvenacties en een veiling hadden.

Dit betekent dat er in totaal, door de drie radiostations ¤ 8.754.252 is opgehaald.

Jaarlijks overlijden 4 miljoen mensen door gebrek aan schoon water, vaak door simpele ziektes als diarree, een direct gevolg van het drinken van vuil water. Al deze miljoenen euro’s die opgehaald zijn, gaan naar het Rode Kruis, die o.a waterpompen en rioleringen aanleggen in de armste landen van de wereld, vooral in Afrika. Meer over het waterprogramma van het Rode Kruis vind je hier.

Glazen huis
© Foto: FOK!/Petre

Gorillatax in Rwanda

Icoon OpmerkelijkBedrijven in Rwanda die afbeeldingen van berggorilla's voor reclamedoeleinden willen gebruiken, moeten daarvoor belasting gaan betalen. Het geld is bedoeld voor bescherming van de bedreigde gorillasoort, een van nationale symbolen van het Afrikaanse land.

"Vanaf begin 2008 moet elk bedrijf dat een afbeelding van de gorilla voor adverteren of ieder ander commercieel doel gebruikt, belasting betalen voor het Nationaal Vulkanenpark en specifiek het gorillabeschermingsprogramma", aldus Fidele Ruzigandekwe van het nationale toerismebureau. Buitenlandse toeristen met geld gaan vooral naar Rwanda om berggorilla's te bekijken.

 
Een gorilla

AO: Stosur meldt zich af

Samantha Stosur, de hoogst genoteerde Australische op de wereldranglijst, komt niet in actie tijdens de Australian Open. In juli van dit jaar liep de tennisster een virus op en staat pas sinds drie weken weer op de baan, waardoor een optreden tijdens het de eerste Grand Slam van het jaar onhaalbaar is.

De Australian Open begint op 14 januari en wordt in Melbourne gespeeld. "Het is zeer teleurstellend voor mij, maar ik kan niet spelen tijdens de Australische zomer", aldus de Australische tegenover een nationaal persbureau.

Stosur vervolgde: "Ik ben wel weer aan het trainen, maar ik weet dat ik niet op tijd klaar zal zijn voor de Australian Open. Het is een moeilijke beslissing, maar ik kan mij voor de langere termijn beter concentreren op weer volledig fit worden."

Proef met screening taaislijmziekte

Icoon GezondheidPasgeboren baby's in Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Utrecht worden vanaf 1 januari bij de hielprik ook getest op taaislijmziekte (cystic fybrosis). Het gaat om een experiment, zo heeft het Atrium MC bekendgemaakt.

Het bloed dat enkele dagen na de geboorte met de hielprik wordt afgenomen, wordt nu al onderzocht op zeventien erfelijke ziektes. De testmethoden op cystic fybrosis waren tot nu toe niet betrouwbaar maar die zijn de afgelopen tijd verbeterd. De proef moet ook uitwijzen welke methode het best is.

Per jaar worden in Nederland ongeveer vijftig baby's met deze erfelijke aandoening geboren. Kinderen met taaislijmziekte hebben onder andere last van de luchtwegen en het maagdarmkanaal. Als de ziekte in een vroeg stadium wordt ontdekt, biedt dat betere vooruitzichten voor de behandeling.

Het ministerie van Volksgezondheid zal aan de hand van de resultaten bekijken of het nodig is deze screening landelijk in te voeren, zo zei een woordvoerster van het departement vandaag.

Parra terug naar Colombia

Ivan Parra zal komend wielerseizoen voor een continentale ploeg uit Colombia rijden, namelijk Colombia es Pasión. De Colombiaan had bij Cofidis, waar hij de afgelopen twee seizoen voor reed, geen toekomst meer en mocht vertrekken.

Twee jaar geleden behaalde Parra zijn beste resultaat door twee etappes in de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. Dit jaar eindigde de renner op de dertiende plaats in het algemeen klassement van diezelfde ronde.

Opstootje tussen Davids en Leonardo

Leonardo en Edgar Davids hadden afgelopen maandag, tijdens de training van Ajax, onenigheid. Een aantal ploeggenoten wisten te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. Adrie Koster, trainer van de Amsterdammers, maakte zich nauwelijks druk over het voorval.

"Er was sprake van een woordenwisseling", lichtte Koster toe. De verwachting is dat Leonardo en Davids na de winterstop terug zullen keren in de selectie van Ajax. Tot die tijd traint het duo met het eerste elftal mee en spelen ze wedstrijden bij Jong Ajax.

Koster was overigens van mening dat de aanvaring tussen Davids en Leonardo goed was. "Zoiets kan de groep goed gebruiken," aldus de oefenmeester. "Ik wil er ook niet te zwaar aan tillen. Het is goed dat de groep op deze manier even op scherp wordt gezet."

Vuurwerkhandel verwacht stijging verkoop

Icoon EconomieVuurwerkhandelaren verwachten dit jaar voor ongeveer 60 miljoen euro aan vuurwerk te verkopen, een stijging van ongeveer 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat zei een woordvoerder van het platform van vuurwerkimporteurs vandaag.

In de voorverkoop hebben consumenten de afgelopen weken voor tussen de 8 en 10 miljoen aan sier- en knalvuurwerk besteld.

Volgens de gezamenlijke vuurwerkimporteurs maakten iets minder mensen dan vorig jaar gebruik van de mogelijkheid om hun vuurwerk al in de voorverkoop te bestellen. Die voorverkoop liep tot 24 december. Het gemiddelde bedrag per klant was in vergelijking met 2006 echter iets hoger waardoor de totale bestedingen van de voorverkoop ongeveer gelijk bleven.

Mutu en Piturca vallen in de prijzen

Adrian Mutu mag zich het komende jaar de beste voetballer van Roemenië noemen. De spits, die bij Fiorentina onder contract staat, wist Christian Chivu en Bogdan Lobont achter zich te houden.

Alle Roemeense voetballers konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete voetballer. Het is niet de eerste keer dat Mutu met de eer aan de haal gaat. In 2003 en 2005 werd hij ook al tot beste speler van Roemenië verkozen.

Verder werd ook bekend gemaakt wie de trainer van het jaar was. Deze titel was een prooi voor Victor Piturca, bondscoach van het nationale elftal van Roemenië.

Koude oorlog in Codename Panzers: Cold War

In Codename: Panzers: Cold War laait de koude weer helemaal op. Deze Real-time strategy game speelt zich af net na de 2e wereld oorlog in 1949. Wanneer een Amerikaans vrachtvliegtuig in botsing komt met een Russisch gevechtsvliegtuig boven het Tempelhof vliegveld van Berlijn is dit reden genoeg voor de escalatie tussen beide landen. Nog geen twaalf uur naar het ongeluk is de grond rond het vliegveld veranderd in een slagveld en breekt er een oorlog uit tussen voormalige bondgenoten.

Er zijn inmiddels al heel wat screenshots verschenen van deze game en deze delen wij natuurlijk graag met jullie. Codename: Panzers: Cold War zal op de pc verschijnen en staat voor maart 2008 op de planning.










Codename: Panzers: Cold War zal 18 missies kennen in een realistische setting van de koude oorlog. Het spel zal een real-time physics engine bevatten waardoor gebouwen op unieke en realistische wijze ineen zullen storten. Verder zal het mogelijk zijn om gebouwen te gebruiken in de gevechten door ze te bemannen of te vernietigen. Daarnaast zullen er 20 multiplayer maps zijn met drie verschillende modi: Domination, Cooperative en Team Match.

Kerstman aan het kruis genageld

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaan uit de staat Washington heeft uit protest tegen de 'vercommercialisering' van het kerstfeest een levensgrote plastic kerstman aan een kruis genageld in zijn tuin. Hij verkoopt kerstkaarten met foto's van zijn actie met de tekst 'De Kerstman stierf voor uw Mastercard'.

Beelden en foto's van de 'crucified Santa' zijn intussen nationaal nieuws in de VS. Grote nieuwszenders als CNN en ABC hebben er aandacht aan besteed en op websites is een discussie over de actie in de plaats Bremerton.

Flatgebouw in Egypte ingestort

Icoon RampEen flatgebouw van twaalf verdiepingen is vandaag in de Eyptische badplaats en haven Alexandrië ingestort. Vijf lichamen zijn uit het puin gehaald. Politiebronnen repten van twintig doden. Zeker vier mensen raakten gewond. In het gebouw zouden zeker achttien gezinnen wonen.

Reddingswerkers zoeken in de puinhopen naar slachtoffers. Het ingestorte flatgebouw staat in de wijk Fleming in het oosten van Alexandrië. Over de oorzaak van de instorting is nog niets bekend.

Nepal schaft het koningshuis af

Icoon KoningshuisNepal schaft na 240 jaar de monarchie af. Na maanden politieke crisis hebben de leiders van de grote politieke partijen gisteren definitief besloten dat de Himalayastaat een republiek moet worden.

Dat was ook de belangrijkste voorwaarde die voormalige maoïstische rebellen hadden gesteld om terug te keren in een tijdelijke regering.

De historische overeenkomst komt niet als een verrassing. De maoïsten, aanhangers van de communistische leer van de Chinese ex-leider Mao Zedong, legden vorig jaar na een jarenlange oorlog de wapens neer. De strijd, gericht op afschaffing van de monarchie en oprichting van een socialistische heilstaat, eiste meer dan 13.000 levens.

In Nepal is al geruime tijd algemeen overeenstemming over de afschaffing van koningshuis, maar de partijen verschilden van mening over de wijze waarop de monarchie moet worden beëindigd. Daarom stapten de maoïsten in september uit de interim-regering. Koning Gyanendra verloor zijn macht overigens goeddeels al in april 2006 na straatprotesten en nadat de maoïsten en een coalitie van zeven partijen hun krachten hadden gebundeld.

In het jongste akkoord is overigens afgesproken dat de republiek pas wordt uitgeroepen nadat de bevolking in april een zogeheten Constitutionele Assemblee heeft gekozen. De moaïsten eisten steeds een onmiddellijke afschaffing van de monarchie, maar ze gaan nu akkoord met deze opzet.

Bezorger helpt bij overvallen op collega's

Icoon BinnenlandsEen 17-jarige maaltijdbezorger uit Groningen heeft geholpen bij overvallen op collega-maaltijdbezorgers. Ook zette hij een overval op zichzelf in scène.

Begin augustus deed de jongen aangifte wegens beroving. Hij zou onder werktijd op zijn hoofd zijn geslagen. Zijn portemonnee werd hem afgenomen. Dit verhaal blijkt verzonnen te zijn.

Een 16-jarige collega van de jongen werd in oktober beroofd. Toen hij een maaltijd wilde bezorgen, bleek de bewoonster helemaal niets besteld te hebben. Nadat zij de deur sloot, kwamen er drie jongens op de bezorger af. Na een bedreiging met een slagwapen, gaf de bezorger zijn geld af.

Drie dagen later werd een 17-jarige bezorger overvallen. Hij had een bestelling afgeleverd bij een van de verdachten. Twee jongens bedreigden hem met een mes. Hij gaf ze zijn portemonnee met daarin enkele honderden euro's.

De 17-jarige verdachte is inmiddels ontslagen. Samen met vier anderen is hij aangehouden. De oudste verdachte is 20 jaar. Vier van de verdachten hebben een bekentenis afgelegd. Drie verdachten zitten nog vast. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen aangehouden zullen worden.

Fatima Moreira Dom Bontje 2007

Icoon MediaHockeyster en Rabobank-boegbeeld Fatima Moreira de Melo heeft de Dom Bontje-award 2007 gewonnen. De mooie De Melo dankt deze titel aan het feit dat ze door een journalist gespot werd met een losjes gedragen vossenbontje.

De verkiezing werd gehouden door Bont voor Dieren, een stichting die campagne voert voor dieren en tegen bont. Via internet kon gestemd worden. Van de 4.903 stemmers wees 34% de Rotterdamse De Melo aan als Dom Bontje. Politica Neelie Kroes en zakenvrouw Sylvia Tóth ontsprongen met 26% net de dans.

De Melo die de opvolger is van Koningin Beatrix - Bea was Dom Bontje in 2006 - ontkent ten stelligste bont te dragen.

Coole Bontgenoot
Er kon óók worden gekozen voor de Coole Bontgenoot 2007. Degene die juist het meeste strijd levert tegen het dragen van bont. SP-Kamerlid Krista van Velzen kreeg die prijs dit jaar toebedeeld vanwege haar inspanningen om tot een nertsenfokverbod te komen.

Dom Bontje Moreira de Melo en Coole Bontgenoot Van Velzen worden namens FOK! van harte gefeliciteerd. Of de FOK!-users dat ook vinden, lees je vanzelf hieronder in de reacties.



.

Oliebollenkraam uitgebrand na explosie

Icoon OpmerkelijkIn een oliebollenkraam in Nijmegen is maandagochtend een gasfles geëxplodeerd. Een 20-jarige medewerkster kreeg een steekvlam in haar gezicht. Ze liep hierbij lichte brandwonden op. De kraam op het Kelfkensbos brandde volledig uit.

De vrouw wilde de kraam net openen toen ze werd geraakt door de steekvlam. De politie kwam ter plaatse en constateerde dat er kleine vlammetjes uit verschillende gasflessen kwamen. Met een poederblusser konden deze niet gedoofd worden. De omgeving van het kraampje werd afgezet. Vervolgens scheurde er een gasfles. Een andere gasfles ontplofte.

Enkele omliggende kraampjes liepen brandschade op. De gewaarschuwde brandweer doofde de vlammen. Een nabijgelegen kruispunt werd afgezet. De Arbeidsinspectie onderzoekt de restanten van de kraam om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.

Character-art van Final Fantasy XIII en Versus XIII

Square-Enix is momenteel hard aan het werk om Final Fantasy XIII voor de PS3 te maken. Zoals inmiddels bekend is, heeft Square-Enix een flink design-team achter de hand om ook op artistiek gebied prachtige plaatjes op het scherm te toveren. Hieronder zie je de schetsen van een aantal personages uit Final Fantasy XIII en Final Fantasy versus XIII.

Final Fantasy XIII




Final Fantasy versus XIII




Beckham blij met Capello

David Beckham reageerde enthousiast op het nieuws dat Fabio Capello de nieuwe bondscoach van Engeland wordt. De middenvelder speelde eerder onder de Italiaan bij Real Madrid.

Beckham werd in zijn laatste seizoen bij Real uit de selectie gezet door Capello. Reden hiervoor was zijn handtekening onder een contract bij LA Galaxy. De Italiaanse trainer kwam echter terug op zijn beslissing, en Becks hielp zijn team alsnog aan de titel. De 32-jarige Beckham, nu actief in de Verenigde Staten, wil dolgraag zijn honderdste interland spelen. In principe moet dat geen probleem worden, aangezien de Engelsman er al 99 op zijn naam heeft staan.

"Fabio is één van de managers waar spelers naar op kijken. Ik hoop dat ik in zijn plannen voor kom", vertelde Beckham in een interview. "Ik denk dat hij belangrijk gaat worden voor zowel de spelers als het Engelse elftal. Er waren ups en downs tussen ons, maar hij nam mij terug in het elftal en geloofde in mij. Het gaf mij een geweldig einde, en ik vond het jammer dat hij ontslagen werd. In ieder geval is hij een geweldige aanstelling voor Engeland. Iedereen wil een leider die spelers respecteert en successen heeft gekend. Hij is zeker zo iemand."

Ralf Schumacher breekt met manager

Ralf Schumacher heeft besloten om de samenwerking met zijn manager Hans Mahr per direct te beëindigden. Hans Marh was sinds april 2006 de manager van de Duitser.

Hans Mahr is er niet in geslaagd om een stoeltje voor Ralf Schumacher te vinden voor het seizoen 2008. Mahr wil zich in de toekomst meer bezig gaan houden met mediazaken. De Oostenrijker werd in januari al adviseur bij RTL Duitsland.

Ralf Schumacher, die onlangs nog voor Force India testte, liet weten niet voor dit team te willen racen. De 32-jarige Duitser reed elf seizoenen in de Formule 1 en daar lijkt nu een eind aangekomen te zijn.

Musampa mag vertrekken bij AZ

Kiki Musampa mag na een maand alweer vertrekken bij AZ. Door de komst van Simon Poulsen is Musampa overbodig geworden.

Musampa zat sinds afgelopen zomer zonder club en trainde enige tijd vrijwillig mee met de formatie van Louis van Gaal. De Congolees tekende eind november een contract, maar wist vanaf het begin al dat zijn verblijf van korte duur zou zijn. "We waren vanaf de zomer al bezig met Poulsen en hebben dat Kiki ook gezegd," aldus technisch directeur Marcel Brands. "Hij heeft zelf ook aangegeven dat hij wilde vertrekken in geval de komst van Poulsen concreet werd."

Musampa heeft voor zijn komst bij AZ gespeeld voor onder andere Trabzonspor, Manchester City en Ajax. Met Ajax won hij in 1995 de Champions League. In 2005 nodigde bondscoach Marco van Basten de middenvelder uit voor een trainingsstage bij Oranje, maar speeltijd in het Nederlands elftal werd hem nooit gegund.

Duitse Stasi-film beste van 2007

Icoon FilmDe Nederlandse filmrecensenten hebben 'Das Leben der Anderen' van Florian Henckel von Donnersmarck uitgeroepen tot beste film van 2007. De film die handelt over het reilen en zeilen van de communistische Stasi in het voormalige Oost-Duitsland won ook al een Oscar.

Dat er bij de Kring van Nederlandse Filmjournalisten weinig valt te lachen blijkt wel uit de films die respectievelijk op twee en drie terechtkwamen. 'Atonement' gaat over een onmogelijke liefde in het bekrompen Engeland en 'Vier maanden, drie weken en twee dagen' is een Roemeense film over abortus. Uiteraard konden de critici niet heen om dé Nederlandse blockbuster van het jaar, dus 'Alles is Liefde' werd als beste Nederlandse film gekozen.



Florian Henckel von Donnersmarck won al vele prijzen. Foto: ANP

Dragov en Renwick stellen zich voor in The Club trailers

Bizarre Creations brengt binnenkort samen met SEGA een crossover van shooter en racegame naar de consoles. Doel van de game is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten te scoren. Punten scoor je door vijanden kapot te schieten. Hoe creatiever je bent, hoe meer punten je krijgt. Als je meerdere vijanden binnen een bepaalde tijd afschiet, ontvang je bovendien een combo-multiplier. Hieronder worden alvast twee spelers van The Club aan je voorgesteld: de Siberische jager Dragov en de politieagent Renwick.

Man ziet politie aan voor rotjongens

Icoon PolitieDe politie Alkmaar heeft al een tijdje zogenoemde bikers in het korps. Agenten die op stoere fietsen door de stad rijden om boeven en ander gespuis op te sporen. Een 68-jarige inwoner van Castricum was daar kennelijk niet van op de hoogte.

De Castricummer reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Houttil nabij het Waagplein toen volgens hem vervelende rotjongens op een fiets de weg versperden. In werkelijkheid betrof het echter een politiebiker die met een collega op de rijbaan stond om twee mannen staande te houden.

De automobilist uit Castricum reed stapvoets tegen de fiets en het been van één van de agenten aan, daarbij wild gebarend dat ze op moesten rotten. Tot zijn grote verbazing werd hij hierop uit zijn auto geplukt en staande gehouden. Een blaastest leverde op dat de man te veel gedronken had. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Twee jaar geleden is hij ook al eens bekeurd wegens het rijden met drank op.

Dames vergeten na overval politie te bellen

OpmerkelijkNa een overval op een modewinkel vanochtend in Sittard is de politie pas na drie kwartier gebeld door medewerkers van de zaak. De dames die er werken waren zo onder de indruk van de overval, dat ze vergaten de politie in te lichten.

Volgens de politie waren de zeven dames zo van streek dat ze na het vertrek van de overvallers uitgebreid met elkaar in gesprek raakten. Pas na drie kwartier kwam één van hen op het lumineuze idee om de baas te bellen. Die adviseerde de politie eens te waarschuwen.

De twee mannelijke overvallers die met vuurwapens de zaak overvielen, hadden inmiddels al alle tijd gehad zich uit de voeten te maken.

Rijkaard geen opvolger Van Basten

Wie Van Basten komende zomer na het EK zal opvolgen is nog niet bekend, Frank Rijkaard wordt het in ieder geval niet. Tegen de NOS was zijn antwoord luid en duidelijk: "Nee".

Voor de topper tegen Real Madrid van gisteren werd hem de vraag gesteld of hij interesse zou hebben in een hernieuwde ambtstermijn bij de KNVB. Rijkaard antwoordde ontkennend. Ook ontkende hij benaderd te zijn voor de functie. Rijkaard was al eerder assistent van Oranje, en van augustus 1998 tot het eind van EURO 2000 was hij hoofdcoach.

Brood ontslagen bij Heracles

Ruud Brood heeft de kerst bij Heracles Almelo niet gehaald. Vanwege de slechte resultaten is zijn contract per direct ontbonden.

Hendrie Krüzen zal voorlopig de taken waarnemen. Vanmorgen werd de spelersgroep ingelicht. Het ontslag van Brood volgt na alweer een nederlaag in de competitie, van FC Groningen werd met 2-1 verloren. Heracles won pas twee keer deze competitie en staat voorlaatste.

Het ontslag komt voor Brood als een verrassing, die sinds juli 2006 aan het roer stond bij Heracles. Na de wedstrijd tegen Groningen gaf hij aan nog niet voor ontslag te vrezen: "Zeker niet. Misschien is dat naïef, maar het houdt me echt niet bezig. Ik heb binnenkort met de voorzitter een gesprek over de toekomst, want mijn contract loopt af. Dat zal wel in Spanje plaatsvinden. Maar we hebben belangrijkere dingen aan ons hoofd."

Hoewel hij pas de tweede trainer deze voetbaljaargang is die ontslagen wordt, is hij wel de vijfde trainer die de kerst niet gehaald heeft. Eerder werd Gert Aandewiel bij Sparta ontslagen, Henk ten Cate (Ajax), Ronald Koeman (PSV) en Dennis van Wijk (Willem II) namen zelf hun ontslag.

Hagenaar (14) rijdt auto vader total loss

OngelukEen 14-jarige Hagenees heeft gistermiddag de auto van zijn vader in de prak gereden. De knaap was met een 17-jarige vriend een ritje gaan maken in vaders automobiel en vloog met hoge snelheid op de Nootdorpse Landingsbaan bij de Steentijdsingel uit de bocht en kwam tegen een paal tot stilstand.

Toen de politie ter plekke kwam, was er van de bestuurder en zijn bijrijder geen spoor te bekennen. Maar even later kwamen er twee jongens naar de auto toe met de mededeling dat ze ''iets uit de auto wilden pakken''. Omdat zij voldeden aan het signalement dat omstanders hadden doorgegeven, werden zij direct aangehouden.

Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt. Onduidelijk is nog of de knaap toestemming van zijn vader had om de auto mee te nemen.

Nederlandse skiër in Zwitserland omgekomen

Icoon OngelukEen 54-jarige Nederlander is gistermiddag in het skigebied van Crans-Montana in het kanton Valais in het zuiden van Zwitserland om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld, aldus de interneteditie van de Zwitserse krant Tages-Anzeiger.

De man kwam bij het afdalen van een piste door onbekende oorzaak tegen een boom terecht. Hij werd met zware verwondingen per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Sion. De Nederlander overleed daar aan zijn verwondingen.

Eerder kwamen gisteren een 32-jarige Nederlandse man en zijn 3-jarige dochter om het leven bij het sleeën in Oostenrijk. Bij de plaats Pongau in de buurt van Salzburg stortten zij in een diepe en nauwe kloof.

Beelden in-browser Tribes-game uitgelekt

Door een domme fout van Garagegames zijn alpha-beelden van een komende Tribes-achtige shooter uitgelekt.

Garage Games, opgezet door enkele voormalige werknemers van Dynamix (de makers van onder andere Starsiege: Tribes en Tribes 2), is op dit moment bezig met het opzetten van een online in-browser platform voor indie-games, met een volledig in de browser werkende 3D graphics en community mogelijkheden zoals bij Xbox Live en Steam, genaamd Instantaction.com

De site zal zich voornamelijk richten op 3D multiplayer games, met enkele titels die we al kennen van de Xbox Live Arcade, maar ook enkele nieuwe titels waaronder deze Tribes-achtige game.

Shacknews is achter een onbeschermde link gekomen op Instantaction.com, waar in-game beelden te zien zijn van deze Tribes-achtige shooter, met Jetpacks maar helaas nog zonder disc-launcher. Firingsquad heeft naar aanleiding van deze beelden contact gezocht met Garagegames en daar de volgende verklaring uit weten te vissen:

We want it to be like the era of Quakeworld again. Most of our fondest memories are of the quakeworld/tribes era, how cool and fun it was, and how it was not a huge investment of time and complexity, easy to get into and play but hard to master.

We don't want to worry about huge complex rules or time investments, but we want deep gameplay and we want the game just makes sense and feel good (especially the freedom of movement and team interaction). We want the out of the box experience and style to rock, and not feel mass marketed.

[...]

The game has only been in development since the end of October, but the studio / company has flirted with the idea for quite some time (as you probably remember from around March 06). This time we are for real, we have the means and motivation, and hopefully we can find a way to bring that whole PC multiplayer gaming experience we miss back in some form to the people who miss it, and maybe introduce it to many more.

Binnenkort meer nieuws dus over deze multiplayer-game met drie dimensies aan bewegingsvrijheid. Screenshots van het uitgelekte filmpje zijn hier te vinden, het filmpje zelf hier.

Mobiele toiletten blokkeren snelweg A4

Icoon BinnenlandsEen rijstrook van de snelweg A4 was vanochtend enige tijd geblokkeerd door twee mobiele toiletten. Bij het knooppunt Burgerveen verloor een vrachtwagen zijn lading, waarna de zogenaamde Dixi's op de rechterrijstrook in de richting Den Haag terecht kwamen. De rijstrook is enige tijd afgesloten geweest.

Veel mensen hebben vandaag een extra dag vrij en mede daardoor heeft de afsluiting geen file opgeleverd bij het knooppunt Burgerveen.

Iraakse trein verplettert grote familie

Icoon Shocking Een auto met een gezin van dertien mensen is in Irak volledig verpletterd door een trein. De plaatselijke politie meldde vanochtend dat het drama zich gisteren op een overweg had afgespeeld even ten noorden van de plaats Hilla. Onder de doden zijn zes jongens en vijf meisjes.

De machinist van de trein Basra - Bagdad heeft naar verluidt ontzet de locomotief verlaten en is spoorloos. Tussen de hoofdstad Bagdad en de tweede stad van het land, Basra, reden door de oorlog jaren lang geen treinen meer. De treinverbinding werd pas vorige week weer in gebruik genomen.

Afghaanse boerkabom ontmaskerd

De Afghaanse politie heeft een vrouw aangehouden die rond haar middel explosieven had verborgen onder haar boerka, een lang kledingstuk dat het lichaam inclusief gezicht vrijwel geheel bedekt. Ze droeg de bom voor de extremistische Taliban.

Ze was kennelijk van plan een zelfmoordaanslag te plegen, berichtte de politie maandag in de provincie Kunar. Na een tip werd de vrouw gevolgd en later aangehouden.

De boerka was verplicht onder het bewind van de Taliban (1996-2001) dat zich als puur islamitisch presenteerde.

Bij militaire of politiecontroles is het ongepast voor een mannelijke agent vrouwen te checken laat staan de inhoud van een boerka aan een nader onderzoek te onderwerpen. Desondanks zijn er voor zover bekend vrijwel geen aanslagen met 'boerkabommen' gepleegd. Wel blies begin december een vrouw in boerka zich in het naburige Pakistan bij een militaire controlepost op.

Megaman niet in Super Smash Bros. Brawl

De droom van veel fans blijkt helaas niet uit te komen, de inmiddels 20 jaar oude Megaman zal niet speelbaar zijn in Super Smash Bros. Brawl.

Keiji Inafune, de bedenker van onder andere Megaman, heeft in een podcast over Bionic Commando het volgende gezegd over Brawl:

Well, I really do love Super Smash Brothers. It's a great series...but, Nintendo hasn't asked me yet if they can use Mega Man in their game. I'm still waiting...we have a little bit of time left, it's not coming out for another few months. They might get around to asking us if we'd like to put Mega Man in Super Smash Brothers. Maybe if somebody from Nintendo is listening to this podcast, they'll give me a call.

Met de game nog maar enkele maanden weg lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Nintendo nog snel een karakter toe gaat voegen, dus helaas voor alle fans zal Megaman niet speelbaar zijn in Brawl.

Man vast voor moord op PvdA-topambtenaar

Icoon Misdaad De politie heeft vrijdagavond in Rotterdam een 34-jarige Rotterdammer aangehouden voor de moord op topambtenaar John Lucieer. Dit heeft de politie vanochtend  bekendgemaakt.

Lucieer, die werkte bij de gemeente Capelle aan den IJssel, werd op 3 december dood in zijn huis in het Gelderse Varik aangetroffen.

De 58-jarige ambtenaar was door een misdrijf om het leven gekomen. In zijn woonplaats was hij een bekend persoon. Hij zat voor de PvdA in de gemeenteraad van de gemeente Neerijnen en was mede-eigenaar van een plaatselijke theetuin.

Over het motief voor de moord kan de politie nog niets zeggen. De verdachte wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

'T-Mobile gaat BMW-Sauber sponsoren'

In diverse Zwitserse media wordt momenteel geschreven dat er een overeenkomst tussen het Duitse telecombedrijf T-Mobile en BMW-Sauber wordt voorbereid. T-mobile stapte eerder uit het wielrennen vanwege alle dopingschandalen.

In München vindt 14 januari de presentatie van de nieuwe bolide plaats. Naar verwachting wordt T-Mobile dan gepresenteerd als grote sponsor, naast de al bestaande sponsors Petronas en Credit Suisse.

Uitslagen Portugal speelronde 14

In Portugal werd afgelopen weekend de veertiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BenficaEstrêla Amadora3-0
CD NacionalPorto1-0
NavalAcadém.Coimbra0-1
Vitor.GuimarãesBelenenses1-0
Sporting Port.Paços Ferreira2-1
Leixões SCVitória Setúbal1-1
União LeiriaCS Marítimo1-2
Sporting BragaBoavista0-0

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Porto1435+18
2Benfica1428+17
3Sporting P.1426+10
4Vitor.Guimarães1425+3
5Vitória Setúbal1423+7
6Sp. Braga1422+3
7CS Marítimo1420+5
8Belenenses1418-1
9CD Nacional1416-2
10Naval1415-12
11Leixões SC1415-2
12Académ.Coimbra1414-8
13Estrêla Amadora1413-4
14Boavista1413-10
15Paços Ferreira149-11
16União Leiria145-13

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Lisandro LópezFC Porto11
2MakukulaMarítimo6
=LinzSp. Braga6
4LitoAcadémica Coimbra5
=EdinhoVitória Setúbal5
=MatheusVitória Setúbal5
=Nuno GomesBenfica5

Programma :

DatumThuis:Uit:
06/1Académ.CoimbraSporting Braga
06/1Estrêla AmadoraVitor.Guimarães
06/1BelenensesNacional
06/1BoavistaSporting Por.
06/1PortoNaval
06/1CS MarítimoLeixões SC
06/1Paços FerreiraUnião Leiria
06/1Vitoria SetubalBenfica

Drie jongens vast na dodelijke steekpartij

MisdaadDe jongen die in de nacht van zaterdag op zondag werd doodgestoken in de wijk Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht, is de 18-jarige Nick Loeve. In verband hiermee zitten drie jongeren (16, 17 en 18) uit Hendrik-Ido-Ambacht vast.

Het AD schrijft dat er in de wijk met ontzetting is gereageerd op de dood van Nick. De 16-jarige verdachte zou eerder op de avond ''flink in elkaar geslagen zijn''. Die ruzie werd gesust. De jongen zou na een uur zijn teruggekomen om Nick met een mes in zijn hals te steken. Hij overleed aan een slagaderlijke bloeding.

De 16-jarige jongen die door de buurt als dader wordt gezien, zou volgens buurtbewoners al geruime tijd zijn gepest door het slachtoffer. ''Maar hij was niet de enige. Waar rottigheid was, daar was Nick. Zo was het wel'', zo citeert het AD een meisje uit dezelfde wijk.

Een moeder uit de buurt zegt Nick te hebben zien sterven. ''Het was hier behoorlijk onrustig zaterdagnacht. Mijn drie zoons waren al een paar keer naar buiten gegaan om de boel te sussen. Ze waren bang dat hun auto zou worden beschadigd. Een paar jongens hadden al over auto's gelopen. Toen ze voor de laatste keer naar buiten gingen, riep een van mijn zoons: 'Hij is neergestoken'. Toen ben ik naar buiten gegaan. Een van mijn zoons heeft hem gereanimeerd, de ander heeft zijn hand vastgehouden. Vervolgens heb ik hem zien sterven.''

De gemoederen in de wijk liepen gisteren hoog op. De geëmotioneerde ouders van het slachtoffer wilden een cameraploeg van SBS6 te lijf gaan. Tussenkomst van de politie kon dat op het nippertje voorkomen.

Buurtbewoners zeggen dat overlastgevende jongeren al twee jaar een probleem zijn. Vaak onder invloed. ''Er zijn geen ouders die ingrijpen, de politie doet niets en de gemeente probeert het te verdoezelen. Want het is niet goed voor het imago: Ambacht is een rustig dorp. Ja, als je in je bed ligt.'' Verveling, problemen thuis en drank- en drugsgebruik zouden een rol spelen bij het veroorzaken van overlast.

Uitslagen Frankrijk speelronde 19

In Frankrijk werd afgelopen weekend de negentiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
AS NancyOl. Lyon1-1
AJ AuxerreAS Monaco1-0
Ol, MarseilleLe Mans1-0
CaenRC Strasbourg2-0
FC SochauxGir. Bordeaux001
Ol. NiceValenciennes1-0
FC LorientFC Metz2-0
ToulouseStade Rennes0-0
Saint-EtiennePSG0-1
RC LensLille OSCAfg.

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Ol. Lyon1939+22
2AS Nancy1935+24
3Gir. Bordeaux1933+4
4Caen1931+4
5Le Mans19300
6Valenciennes1929+6
7Ol. Nice1929+5
8FC Lorient1927+1
9AS Monaco1925+3
10St. Etienne19250
11Ol. Marseille19250
12Toulouse1925-2
13Stade Rennes1925-5
14Strasbourg1924-2
15AJ Auxerre1923-6
16PSG1922-5
17Lille OSC18210
18RC Lens1820-5
19FC Sochaux1916-10
20FC Metz197-22

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon12
2ElmanderToulouse10
=De MeloLe Mans10
=BellionGir. Bordeaux10
5NiangOl. Marseille9

Programma :

DatumThuis:Uit:
12/1ValenciennesSaint-Etienne
12/1Le MansFC Sochaux
12/1Stade RennesOl. Marseille
12/1PSGRC Lens
12/1CaenAS Nancy
12/1RC StrasbourgOl. Nice
12/1Gir. BordeauxAJ Auxerre
12/1Ol. LyonToulouse
12/1AS MonacoLorient
12/1Lille OSCFC Metz

Film Wilders ondanks 'politieke intimidatie'

De voorman van de Partij voor de Vrijheid (PVV) Geert Wilders beschuldigt het kabinet van 'pure politieke intimidatie'. In een interview in de Volkskrant vandaag zegt hij dat het kabinet 'ontoelaatbare druk' op hem uitoefent om af te zien van zijn film over de Koran.

Wilders wil de film nog steeds eind januari uitbrengen. ''De film zal commotie teweegbrengen. Het is niet mijn intentie dat het tot rellen zal komen, maar sommige tere zielen zijn snel beledigd'', aldus de PVV-leider. ''Het belangrijkste is dat het mensen de ogen ervoor opent dat ellendige dingen uit de Koran, anders dan de Bijbel of de Thora, nog steeds in de praktijk worden gebracht. En het zou goed zijn als moslims eens een beetje leerden incasseren.''

Volgens Wilders neemt justitie met opzet pas volgende maand een beslissing over wat wordt gedaan met de tientallen klachten die tegen hem zijn ingediend na zijn artikel in de Volkskrant in augustus. Daarin pleit hij voor een verbod op de Koran. ''Dit uitstel is bedoeld om mij extra onder druk te zetten om van uitzending van de Koranfilm af te zien. Het kabinet stuurt het Openbaar Ministerie op mij af. Ongehoord.'', aldus Wilders.

Joran wil onschuld bewijzen in rechtszaak

Icoon JustitieJoran van der Sloot had graag gezien dat de zaak rondom de verdwenen Natalee Holloway voor de rechter was gekomen. Dan had hij zijn onschuld kunnen bewijzen, zegt hij vandaag in een interview met het gratis dagblad DAG.

Het is zijn eerste interview na zijn tweede arrestatie in verband met de Holloway-zaak. Van der Sloot had graag een rechtszaak gezien, opdat 'alles open en bloot besproken had kunnen worden.' Ook zegt hij dat Nederlandse rechercheurs hebben getracht hem te 'breken' en vindt hij dat justitie de Amerikaanse media probeert te behagen door hem opnieuw aan te houden.

Het Openbaar Ministerie staakte 18 december de vervolging van verdachte Joran van der Sloot en medeverdachten Deepak en Satish K. wegens gebrek aan bewijs. Het is ruim 2,5 jaar geleden dat de Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween tijdens haar vakantie op Aruba.

Over de punten

We hebben lang getwijfeld over hoe we de punten van ronde 8 gingen doen in verband met de afgelastingen van de twee toppers.

We hebben besloten om de punten van ronde 8 pas door te voeren nadat de twee toppers zijn gespeeld eind januari. Dit heeft als voordeel dat we het in éénmaal kunnen doen en er op deze manier zo min mogelijk fouten kunnen worden gemaakt.

We hopen op jullie begrip.

Voor ronde 9 kun je nog wisselen tot woensdag 26 december 11:00 uur.

Dronken kerstmannen breken bioscoop af

Icoon OpmerkelijkIn het Nieuw-Zeelandse Christchurch heeft een grote groep van vijftig Kerstmannen het afgelopen weekend huisgehouden in een bioscopencomplex. De politie denkt dat het een stel studenten zijn. Terwijl de kerstfiguren door het gebouw renden, riepen ze rare dingen naar de bezoekers, scheurden ze posters van de muren af en gooiden ze kartonnen reclameborden om. "Ze vernielden alles wat op hun pad kwam", zei de beheerder van de bioscoop vandaag. Zelfs de kerstboom werd omgegooid.

Tijdens het verlaten van de bioscoop vonden de Kerstmannen het ook nog grappig om het brandalarm te activeren, waardoor honderden bezoekers het gebouw een half uur lang moesten verlaten. De kerstfiguren zijn wel mooi opgenomen door bewakingscamera’s, maar vanwege de mutsen, witte baarden en pakken zijn ze niet te herkennen.

Blessure voor Pocognoli

AZ-er Sebastien Pocognoli staat voorlopig aan de kant. De linkermiddenvelder van de Alkmaarders moest gisteren, in de competitiewedstrijd tegen Roda JC, met een brancard van het veld worden gedragen nadat hij zichzelf aan de knie blesseerde tijdens een voorzet.

Naast Pocognoli raakte ook linksback Barry Opdam geblesseerd. De routinier ondervond erg veel last van zijn hamstring en werd na de rust gewisseld. David Mendes da Silva speelde de wedstrijd eveneens niet uit omdat hij last van een pijnlijke enkel had

Uitslagen België speelronde 17

In België werd afgelopen weekend weer een speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
WesterloClub BruggeAfg.
AnderlechtBergen3-2
AA GentDender2-4
Sint-TruidenKV Mechelen0-1
Zulte-WaregemFC Brussels1-0
Ger. BeerschotEx. Moeskroen3-0
RoeselareSK LokerenAfg.
Cercle BruggeCharleroi3-1
Standard LuikRacing Genk3-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Club Brugge1637+12
2Standard Luik1737+24
3Cercle Brugge1734+22
4Ger. Beerschot1733+14
5Racing Genk1729+5
6AA Gent1727+11
7Anderlecht1727+5
8Zulte-Waregem1724-4
9Ex. Moeskroen1722-1
10SK Lokeren1621-1
11Charleroi1720-6
12Westerlo1620+4
13Roeselare1620-8
14Dender1716-13
15KV Mechelen1715-9
16Sint-Truiden1711-19
17FC Brussels1711-23
18Bergen1710-13

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1DissaRoeselare10
2JovanovicStandard Luik9
=TomouEx. Moeskroen9
=MalkiGer. Beerschot9

Programma :

DatumThuis:Uit:
19/01AA GentEx. Moeskroen
19/01AnderlechtKV Mechelen
19/01Cercle BruggeRacing Genk
19/01Ger. BeerschotDender
19/01BergenClub Brugge
19/01RoeselareCharleroi
19/01St. TruidenLokeren
19/01Standard LuikZulte-Waregem
19/01WesterloFC Brussels

Doden door winters weer in VS

Icoon WeerSneeuwstormen, ijzel en zware sneeuwval hebben afgelopen weekeinde in het midwesten van de Verenigde Staten zeker negen mensenlevens geëist. Dat berichtten Amerikaanse media. De grootste problemen deden zich voor in delen van Minnesota, Wisconsin en Michigan.

Bij tienduizenden huishoudens is de stroom uitgevallen. Op de snelwegen waren er talrijke botsingen. Bij een ongeval in Texas waren meer dan vijftig voertuigen betrokken.

Verdonk wil best met Wilders regeren

Icoon Politiek Rita Verdonk wil regeren met Geert Wilders. "Ik zou best in een regeringscoalitie met de PVV willen stappen" zegt Verdonk vandaag in De Telegraaf. Trots Op Nederland, de beweging van Verdonk, is daarmee de eerste partij die openstaat voor samenwerking met de PVV.

Verdonk benadrukt wel dat zij over een aantal zaken anders denkt dan Wilders. Zo voelt zij er niets voor om de Koran af te schaffen. "Voor mij is de grondwet leidend."

"Ik vind dat hij een paar keer de grens overgaat, want als er problemen zijn met Marokkaanse rotjongens, is de oplossing niet om de Koran af te schaffen", zegt Verdonk over Wilders. "Maar hij is niet bang, steekt zijn nek uit. Ik begrijp best dat hij daarmee de mensen in het land aanspreekt."





Grote stijging Nederlandse kerstuitgaven

Icoon EconomieHet gaat blijkbaar nog steeds goed met de Nederlandse economie. Wij geven dit jaar 15 procent meer uit aan kerstinkopen dan vorig jaar. Dat heeft de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) gisteren voorspeld op basis van voorlopige weekendcijfers van de leden. "Als de trend zich maandag zo voortzet, is de kerstomzet dit jaar 700 miljoen euro", vermoedt directeur Henk Kok. "Dat zou een recordbedrag zijn." Op zaterdag werd er al een record gebroken. Op die dag pinden de Nederlanders maarliefst negen miljoen keer, dat komt neer op bijna 400 pintransacties per seconde.

Volgens de RND komt de enorme stijging door het lange weekeinde voor de Kerst en ook door het uitstekende koopweer. "Als het gestormd en pijpenstelen geregend had, hadden we deze resultaten niet gehaald", erkent Kok. "De consument heeft alle tijd en ruimte gekregen om boodschappen en inkopen te doen."

De consument geeft dit jaar vooral zijn geld uit aan duurdere artikelen. "Het aantal artikelen is voor zover wij kunnen overzien niet gestegen", laat de voorzitter weten. "Maar de kwaliteit wel. De smokings zijn mooier, de wijn is beter en de parfum is chiquer dit jaar."

Kindje Jezus uitgerust met GPS

Icoon OpmerkelijkDe eigenaren van een grote kerststal nabij de Amerikaanse stad Miami hebben het beeld van Jezus in de kribbe voorzien van een gps-systeem. Deze voorziening moet voorkomen dat net als drie weken geleden het beeld wordt gestolen en spoorloos blijft.

Ook de beelden van Jozef en Maria zijn van het technologische snufje voorzien. Volgens de krant Miami Herald heeft een joodse advocaat uit Miami betaald voor de anti-diefstalvoorzieningen. Hij las over de diefstal van de kribbe en besloot geld te doneren om rovers voortaan buiten de stal te houden.

DVD: Santa Clause III

"It's beginning to look a lot like christmas, everywhere you go". De kerstdagen zijn inmiddels in aantocht en overal is dat duidelijk te zien. De etalages bulken weer van de kerstversierselen, Skyradio voorziet ons zes keer per uur van Mariah Carey en haar All I want for Christmas en in de schappen liggen de kadootjes klaar voor het kopen. Ook de filmindustrie springt graag in op de populariteit van het kerstfeest. Eén van de nieuwste kerstfilms is het derde deel van Disney's Santa Claus: The Escape Clause. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Uitslagen Turkije speelronde 17

In Turkije werd afgelopen weekend speelronde 17 afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
ManisasporBesiktas1-2
AnkaragücüKayserispor1-1
KonyasporKasimpasa2-1
FenerbahçeTrabzonspor3-2
BursasporAnkaraspor0-0
RizesporDenizlispor2-0
BüyüksehirGaziantepspor 1-2
SivassporGençlerbirligi2-0
OftassporGalatasaray0-0

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Fenerbahce1737+13
2Sivasspor1737+15
3Galatasaray1736+17
4Besiktas1734+8
5Kayserispor1726+7
6Konyaspor1725-5
7Denizlispor1724+1
8Ankaragücü1723-2
9Trabzonspor17220
10Rizespor1721-9
11Gaziantepspor1721-2
12Büyüksehir17200
13Oftasspor17200
14Bursaspor1719-3
15Manisaspor1717-6
16Gençlerbirligi1714-9
17Ankaraspor1713-7
18Kasimpasa179-19

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Semih SentürkFenerbahce10
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor10
3De NigrisGaziantepspor8
=HoloskoManisaspor8
=Muhammet Ali Sivasspor8
=BoboBesiktas8

Programma :

DatumThuis:Uit:
13/1SivassporTrabzonspor
13/1KonyasporBesiktas
13/1RizesporGalatasaray
13/1FenerbahceBüyüksehir
13/1BursasporDenizlispor
13/1KasimpasaGaziantepspor
13/1AnkaragücüAnkaraspor
13/1OftassporGençlerbirligi
13/1ManisasporKayserispor

Boek: Lucy O'Brien - Madonna, het icoon

"Madonna danst op haar vijftigste nog in een apenpakje", zei Anouk laatst in een interview. Dat leek haar maar niks. Maar als je zoiets over Madonna zegt, vergeet je iets heel belangrijks: Madonna doet precies wat ze wil. Ze hoeft niet uitgedost als bazige amazone het podium op, ze doet het omdat ze er zelf zin in heeft, en het kan haar niks schelen wat anderen ervan vinden.

Madonna rules


Madonna's eigenzinnigheid en haar sterke wil hebben haar gemaakt tot wat ze is: een superster en een voorbeeld voor vrouwen in de hele wereld. Hoe dat zo is gekomen, staat tot in detail beschreven in de biografie Madonna, het icoon door de Britse popjournaliste Lucy O'Brien.

Kinderzender overweegt seksuele voorlichting

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse kinderzender Nickelodeon overweegt om seksuele voorlichting te geven aan hun jonge kijkertjes. Dit naar aanleiding van de tienerzwangerschap van Jamie-Lynn Spears, het zusje van Britney. De zestienjarige heeft Amerika op zijn grondvesten doen schudden door het nieuws dat ze met kind is geschopt.

Dat Nick de kijkers wil voorlichten over seks en liefde is niet zo vreemd omdat Jamie-Lynn de ster is in hun tv-serie Zoey 101. De succesvolle serie eindigt binnenkort het derde seizoen en het vierde seizoen is gepland voor februari. Hoe ze het probleem gaan oplossen dat het karakter Zoey ook zwanger wordt is nog niet bekend. De schrijverstaking is nog steeds in volle gang.




Executie daders Bali voor eind januari

Icoon TerrorismeDe drie hoofddaders van de bomaanslag op het toeristeneiland Bali vijf jaar geleden worden binnen een maand geëxecuteerd op het Indonesische eiland Java. De rechtbank op Bali heeft alle procedures voor de uitvoering van het doodvonnis afgerond, zo is gisteren bekendgemaakt.

De hoofddaders Imam Samudra, Amrozi en Ali Gufron worden doodgeschoten door een vuurpeloton van de speciale mobiele brigade BRIMOB.

In de avond van 12 oktober 2002 ontplofte een bom bij de Eks Sari Club in Kuta op Bali. De bom kostte het leven aan 202 mensen, onder wie vier Nederlanders.

In totaal werden 26 mensen in verband met de bomaanslag aangehouden en veroordeeld.

Uitslagen Spanje speelronde 17

Dat Real Madrid de winterkampioen zou worden was al geen nieuws meer. Vandaag werd de voorsprong op de rest uitgebreid naar zeven punten middels een overwinning op Barcelona. Hieronder vind je de overige uitslagen.

Ook in Madrid werd er gespeeld tussen twee ploegen uit Madrid en Barcelona. Club Atlético de Madrid kreeg Espanyol op bezoek voor het duel tussen de twee kleine broertjes. Toch kon ook dit duel met recht een topper genoemd worden, daar de twee clubs zich in de top vijf bevonden. Atleti begon sterker, maar zag sterspits Sergio Agüero al snel met rood het veld verlaten. Ondanks het numerieke verschil zorgde Simão Sabrosa wel voor de voorsprong in het Vicente Calderón, al zou Raúl Tamudo vlak na rust al weer gelijkmaken. Toen ook Mariano Pernía even daarna rood ontving werd het de Catalanen wel erg simpel gemaakt. Toch duurde het lang voor de beslissing viel; vlak voor tijd loodste Luis García de bezoekers naar de derde stek in La Liga.

Die derde plek had Villarreal kunnen innemen als het had gewonnen van Recreativo de Huelva. Dat gebeurde echter niet; Villarreal was onder aanvoering van de man in vorm, Nihat Kahveci, wel licht de betere, maar kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken. En zoals zovaak valt de treffer dan aan de andere kant. Javier Camuñas zette de bezoekers in El Madrigal tien minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. De euforie bij Recre was echter van korte duur, want een minuut later vond Nihat alsnog het net namens El Submarino Amarilla. Hoewel Villarreal het overwicht behield nam Recreativo een punt mee naar huis.

Het Valencia van Ronald Koeman loopt ook na de verwijdering van de aanvoerders nog niet. Bij Real Zaragoza zag de Nederlandse trainer zijn club binnen een half uur twee goals incasseren. Diego Milito opende vanaf elf meter, terwijl Mora de marge verdubbelde met een eigen doelpunt. Koeman ergerde zich groen en geel aan de arbitrage, hetgeen hem op een verwijdering naar de tribune kwam te staan. Daarna liep het opeens een stuk beter bij de bezoekers, en Nikola Zigic maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Met een fraaie treffer in de slotfase wist David Silva in ieder geval nog een punt te redden voor Valencia, maar of men daarmee zo blij moet zijn is nog maar de vraag.

In het duel tussen de twee degradatieklanten Levante en Deportivo de La Coruña trokken de bezoekers aan het langste eind. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Sergio González voor de winnende treffer vanaf de stip. Sevilla boekte eindelijk weer eens een inspirerende zege. Real Racing Club, dat op bezoek kwam in het Sánchez Pizjuan, had eigenlijk weinig in te brengen. Toch kon het door een goal van Ezequiel Garay nog langszij komen nadat Frédéric Kanouté de score had geopend. Na rust stelde Sevilla orde op zaken. Ernesto Chevanton prikte de 2-1 binnen, terwijl Garay rood kreeg. Jesús Navas en Correira rondden het tegen het eind vervolgens af: 4-1.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
22/12UD AlmeríaGetafe CF0-2
22/12Real ZaragozaValencia CF2-2
22/12Sevilla FCReal Racing Club4-1
23/12Club Atlético de MadridRCD Espanyol1-2
23/12Levante UDDeportivo de La Coruña0-2
23/12CA OsasunaRCD Mallorca3-1
23/12Real Valladolid CFReal Betis Balompié0-0
23/12Villarreal CFRC Recreativo de Huelva1-1
23/12FC BarcelonaReal Madrid CF0-1
23/12Athletic Club de BilbaoReal Murcia1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1741+23
2FC Barcelona1734+19
3RCD Espanyol1733+7
4Villarreal CF1732+6
5Club Atlético de Madrid1731+12
6Real Racing Club de Santander1726-2
7Valencia CF1726-6
8Sevilla FC1723+9
9Real Zaragoza1721-1
10RCD Mallorca1721-1
11Getafe CF1721-2
12CA Osasuna17200
13RC Recreativo de Huelva1720-7
14Athletic Club de Bilbao1719-2
15UD Almería1719-6
16Real Murcia1719-6
17Real Valladolid CF1718-6
18Real Betis Balompié1718-6
19Deportivo de La Coruña1717-8
20Levante UD177-22

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC10
2Diego MilitoReal Zaragoza9
3Dani GüizaRCD Mallorca8
=Frédéric KanoutéSevilla FC8
=Lionel MessiFC Barcelona8
=Nihat KahveciVillarreal CF8
=Raúl GonzálezReal Madrid CF8
=Raúl TamudoRCD Espanyol8
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF8

Programma:

DatumThuisUit
06/01Deportivo de La CoruñaClub Atlético de Madrid
06/01RCD EspanyolVillarreal CF
06/01Real Racing ClubAthletic Club de Bilbao
06/01Real Madrid CFReal Zaragoza
06/01Sevilla FCReal Betis Balompié
06/01Valencia CFLevante UD
06/01Getafe CFReal Valladolid CF
06/01RCD MallorcaFC Barcelona
06/01Real MurciaCA Osasuna
06/01RC Recreativo de HuelvaUD Almería

CD: VA - Best Female DJ Of The World - Joyce Mercedes

Nog voordat er maar één nummer van deze cd beluisterd is, komt hij goedkoop over. Dat zit hem vooral in de titel (Best Female DJ Of The World) en de hoes (een naakte madame met een iets te zwoele blik in haar ogen). Verbazingwekkend genoeg is de blonde dame op de hoes óók de DJ. Dan wordt het interessant. Joyce Mercedes is niet alleen DJ, maar ook model. Als ze net zo goed kan draaien als ze er uit ziet, dan wordt dit een hele plezierige ervaring. In het digipack vinden we maarliefst twee mix cd's van haar hand. Natuurlijk is het digipack opgeleukt met een aantal mooie foto's van de DJ. Foto's waarvoor de neefjes Duck misschien nog iets te jong zijn om ze écht te kunnen waarderen.

VA – Best Female DJ Of The World – Joyce Mercdes
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.