FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 12 oktober 2007

Dode door schietpartij in Rotterdam

Icoon MisdaadIn de Abrikozentuin in Rotterdam-Zuid is vanavond door een schietpartij een 20-jarige man om het leven gekomen. In de tuin van zijn ouderlijk huis is hij door twee mannen neergeschoten.

Tussen de jongeman en de daders was een confrontatie aan de gang, aldus een politiewoordvoerder. Een aantal keren werd er geschoten. Na de geloste schoten zijn de twee mannen op de vlucht geslagen. De twee zijn vooralsnog niet gevonden. De aanleiding van de schietpartij is ook nog niet duidelijk.
Met dank aan ikbennietgek en robinotten voor de submit.

Uitslagen Jupiler League speelronde 12

Vandaag stond de twaalfde speelronde in de Jupiler League op het programma. Door een 4-1 overwinning op FC Eindhoven heeft RKC Waalwijk de tweede periode weten te winnen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC DordrechtFC Omniworld3-3
MVVStormvogels Telstar2-1
FC VolendamFC Den Bosch4-1
RBC RoosendaalBV Veendam4-1
FC EmmenHelmond Sport2-1
HFC HaarlemFortuna Sittard1-2
sc cambuurGo Ahead Eagles0-2
FC ZwolleAGOVV Apeldoorn5-0
FC EindhovenRKC Waalwijk1-4
TOP OssADO Den Haag1-3

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1RKC Waalwijk1283130-1627
2FC Den Bosch1272322-1723
3Go Ahead Eagles1270526-1821
4FC Volendam1262426-1620
5FC Dordrecht1262424-1520
6FC Zwolle1254323-1619
7BV Veendam1254322-1819
8MVV1254317-1519
9ADO Den Haag1253417-1818
10Helmond Sport1252515-1517
11AGOVV Apeldoorn1251623-3616
12Fortuna Sittard1243517-1615
13RBC Roosendaal1243515-1515
14sc Cambuur1243520-2515
15FC Emmen1236315-2115
16TOP Oss1234511-1813
17HFC Haarlem1225514-1611
18Stormvogels Telstar1231810-1710
19FC Omniworld1216517-219
20FC Eindhoven1214716-317

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1ThiebautMVV11
2Garcia RKC Waalwijk9
35Spelers7

Programma

DatumThuisUit
19-10Go Ahead EaglesFC Omniworld
19-10Stormvogels TelstarFC Den Bosch
19-10FC DordrechtFC Volendam
19-10AGOVV ApeldoornFC Eindhoven
19-10FC EmmenFC Zwolle
19-10ADO Den HaagFortuna Sittard
19-10Helmond Sportsc Cambuur
19-10MVVHFC Haarlem
19-10RKC WaalwijkBV Veendam
19-10TOP OssRBC Roosendaal

'Radicale moslims nemen NMO over'

Icoon MediaDe Nederlandse Moslim Omroep (NMO) stond altijd voor een liberale Islam, maar daar gaat waarschijnlijk verandering inkomen. Sinds de fusie met de orthodoxe concurrent, de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) maken radicale moslims in het bestuur de dienst uit.

Actualiteitenrubriek NOVA zond gisteravond een reportage uit over de NMO. Volgens het programma heeft een nieuw bestuurslid banden met het Moslimbroederschap, dat een uitvloeisel van terreurnetwerk Al Qaida is. PvdA-er en Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem maakt zich zorgen. Hij ziet de conservatieve Islam steeds meer invloed winnen in moslimorganisaties in ons land.

Olie naar recordprijs

Icoon EconomieDe olieprijs heeft vandaag een record bereikt van 84 dollar per vat (159 liter) door de toegenomen spanningen tussen Turkije en Noord-Irak. De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie bereikte 84,05 dollar en zakte later iets terug.

De olieprijs ging sterk omhoog, nadat Koerdische rebellen van de PKK vandaag bekendmaakten dat ze hun posities in het noorden van Irak verlaten en naar Turkije trekken. De verklaring van de PKK is een reactie op een zinspeling van de Turkse regering op een aanval van het Turkse leger op Koerdische rebellen in Noord-Irak. In de regio wordt een derde van de olie in de wereld opgepompt.

[Update] Altaïr moordt er op los in Assassin's Creed beelden

In november zul je in de huid van Altaïr kunnen kruipen, een Hashashin van het zuivere soort. Jouw opdracht is complex in al z'n eenvoudigheid; je moet namelijk de personen vermoorden die achter de Derde Kruistochten zitten en hier goed geld mee weten te verdienen. Natuurlijk zul je dat niet met de blote hand doen, je krijgt onder meer werpmessen, zwaarden en een dolk mee om je opdracht uit te voeren.
Het is dus nog even wachten tot we het tuig van het Heilige Land kunnen verjagen, tot die tijd zullen het moeten doen met het onderstaande gameplay-filmpje en het handjevol screenshots die iets lager staan..


















En dan hebben we ook nog twee renders van karakters uit de game voor jullie.



[Update]
Inmiddels is er nog een gameplay-filmpje opgedoken die we jullie niet wilden onthouden.

Unreal Tournament 3 beta-demo te downloaden

De beta-demo van Unreal Tournament 3 is momenteel te downloaden. Op drie maps zul je je helemaal uit kunnen leven op je tegenstanders, je teamgenoten en je muis en/of toetsenbord. De maps in kwestie zijn als volgt:

HeatRay (Deathmatch):
This battle takes place in a night-time urban setting. Players battle over who gets to use a Dark Walker super weapon after it is spawned by a passing drop-ship. If you manage to get it, be sure to rack up the kills quickly since everyone will be gunning for you. The Dark Walker is like a giant piñata -- when it dies it drops a U-Damage and a Berzerk power-up. If you want to stay hidden from the Dark Walker keep an eye out for the Invisibility power-up.

ShangriLa (Deathmatch):
A stark contrast to HeatRay's moody setting, ShangriLa is a sunny, tranquil map set high in the Izanagi Mountains. This map is designed in the traditional style of big Team Deathmatch maps, so it should please the most hardcore UT Deathmatch players. Fight over the U-damage in the central courtyard, or try to control the Shield-belt alley. You can find jumpboots in a vulnerable spot at the end of a dock, but the risk is worth the reward as they will go a long way toward helping you control the map.

Suspense (Vehicle Capture the Flag):
Set on a massive suspension bridge deep in Axon territory, this map is a playground of gameplay possibilities. It's a favorite in Epic office playtests because you can find almost all the Axon vehicles, as well as the Redeemer super-weapon. Whether you are sniping from the bridge towers, camping with the tank, towing hover-boarding flag-runners from your Raptor, controlling the redeemer from underneath the bridge, bombarding from afar with Hellfire SPMA artillery, or doing fast attacks with Manta's and Scorpions, everyone will find something they love doing in Suspense.

De 736mb grote demo van Unreal Tournament 3 is op de volgende locaties te downloaden:

3dgamers
Fileplanet
CG.ro
Gamershell
Fileshack
Gbase
Gamestar
KFiles
Gamesfire
Worthplaying
Games2unreal
MiniNova(torrent)
Devotti
techpowerup
Auww05
Filefront
Itavision
NGZ
Gameservers.net
UTZone.de
wiboender
Allerinternet
Multiplay
4players[
Gameswelt
Fragland
Gamedemos
FZ
Actionrip

Met dank aan Moe_Szyslak en RDJ134 voor de links

Verkoop Paddo's verboden

Sinds 1994 mochten ze in Nederland worden verkocht, maar binnenkort verdwijnen ze uit de shops. Het was nog eventjes spannend, echter vandaag beslistte het kabinet ze inderdaad te gaan verbieden.

Eén van de veiligste "drugs", want zo wil ik ze niet eens noemen. Het is gewoon een geestelijke opkikker, en is totaal niet verslavend. Geestelijk én lichamelijk niet.

Maar goed, nu ik toch jullie aandacht heb: Teken even deze petitie en bezoek RedDePaddo.nl

En onthoud de verkoop wordt verboden, maar IS nog niet verboden. Even inslaan en drogen, ik verwacht de komende dagen drukte bij de shops..

Kabinet gaat haatuitingen harder aanpakken

JustitieDe ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie om zogenoemde haatuitingen steviger aan te pakken. Hieronder vallen uitingen die ''enkel het doel hebben om anderen in de samenleving ernstig te kwetsen''.

Om dit mogelijk te maken hoeft de wet niet te worden veranderd. Wel houdt het in dat de strafbaarstelling van godslastering gehandhaafd blijft. Het Openbaar Ministerie gaat voor de strengere aanpak meer prioriteit geven aan de opsporing en vervolging van discriminatie, haatzaaien en het ernstig kwetsen van anderen.

Drie jaar geleden wilde toenmalig regeringspartij D66 het artikel over smadelijke godslastering juist geheel uit de wet schrappen. De partij reageerde toen op de suggestie van de toenmalige CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner dat het wetsartikel over godslastering strenger zou moeten worden toegepast. D66 zei toen dat er geen sprake van kan zijn ''dat diepgelovigen erger geraakt kunnen worden dan atheïsten.''

Hirsch Ballin is duidelijk een andere mening toegedaan. ''Mensen kunnen niet alleen ernstig gekwetst worden door iets over henzelf te zeggen, maar ook over wat hun heilig is'', aldus een verklaring van het ministerie van Justitie.

De hardere aanpak is een direct gevolg van een wetenschappelijk rapport van eind 2006. Daarin werd gewezen op de soms zeer grove uitingen die te vinden zijn op internet. ''Zeker deze bovenlaag moet worden aangepakt'', stelt het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Bond legt badmintoncompetitie stil

De Nederlandse Badminton Bond (NBB) heeft vrijdag besloten de competitie in de Topliga stil te leggen. De bond heeft al tijden ruzie met zes van de acht clubs in de competitie.

‘De bende van zes’ zoals de clubs worden genoemd, zijn van mening dat de bond alleen rekening houd met de topspelers van de topcub BC Amersfoort. Het programma van zaterdag is geschrapt, nadat duidelijk was geworden dat de clubs uit protest komend weekeinde niet zouden aantreden.

Volgens de clubs zijn er in januari 2007 al afspraken zijn gemaakt door de acht clubs uit de Big Boss Liga over bijvoorbeeld het aantal dubbele competitieweekeinden en geen doordeweekse wedstrijden. De NBB kwam echter met een ander programma, waarin volgens de verbolgen clubs alleen rekening is gehouden met de wensen van BC Amersfoort dat een aantal internationals onder contract heeft.

Driejarig jongetje maakt ritje in accu-auto

Icoon OpmerkelijkIn de plaats Omro (in de Amerikaanse staat Wisconsin) is een driejarig jongetje door de politie van de openbare weg gehaald. Hij reed met een vriendje door de straten met een accu aangedreven speelgoeduitvoering van een Mustang GT.

Het jongetje beheerste de theorie van het autorijden vrij goed. Hij stopte volgens ooggetuigen netjes voor het rode stoplicht. Een toegesnelde agent kon de joyriders tot stoppen manen en heeft de accu vervolgens uit de auto gehaald. Op die manier kunnen de jongetjes niet opnieuw een stukje gaan touren.

Gerrard heeft vertrouwen in Rooney

Steven Gerrard heeft, ondanks de kritiek die Wayne Rooney over zich heen krijgt, toch vertrouwen in de speler. De aanvaller van Manchester United was geruime tijd geblesseerd. Bovendien wist hij al zestien wedstrijden geen interlandgoal meer te maken.

Gerrard snapt niets van de kritiek en liet zelfs weten in Rooney en Michael Owen een koningskoppel te zien. "Wayne is flink geblesseerd geweest en heeft dus een tijdje niet voor Engeland gespeeld", aldus de aanvoerder van de Engelse nationale ploeg. "Zoals ik hem nu op de trainingen meemaak is hij echter hartstikke fit. Dat is goed voor hem en goed voor het hele team, want een Rooney in vorm is belangrijk voor ons."

Sauerbreij derde bij WB snowboard

Snowboardster Nicolien Sauerbreij is het wereldbekerseizoen sterk gestart. De 28-jarige Amsterdamse eindigde bij de openingswedstrijd in Landgraaf als derde op de parallelslalom.

De Duitse Amelie Kober won de wereldbekerwedstrijd. In de finale versloeg de Duitse, de nummer twee van de Olympische Spelen in Turijn, de Oostenrijkse Hei Neururer. Op de Limburgse indoorbaan was nagenoeg de volledige wereldtop aanwezig.

Sauerbreij kwalificeerde zich als elfde voor de finaleronden. In de halve eindstrijd verloor Sauerbreij van Kober.

Hierro: "Raúl is een legende"

Luis Aragones ligt wederom onder vuur. De bondscoach van Spanje is namelijk niet van plan om Raúl Gonzalez voor de nationale ploeg op te roepen, ondanks het feit dat de aanvaller tot nu toe een goed seizoen bij Real Madrid speelt.

Spanje moet het aanstaande zaterdag, in het kader van de kwalificaties voor het EK van 2008, opnemen tegen Denemarken. Dit moet zonder de deelname van Raúl gaan gebeuren. Aragonés liet in aanloop naar deze wedstrijd weten dat Raúl op drie WK's en twee EK's actief was, maar liet er retorisch op volgen: ""En hoeveel heeft hij er daarvan gewonnen?"

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Fernando Hierro, heeft een andere mening dan Aragonés. "Raúl is een legende, maar misschien dat het nog tien jaar duurt voor we inzien wat we met hem in handen hadden", liet de eerstgenoemde weten. In het verleden speelden hij, samen met Raúl, bij Real Madrid.

Hierro gooide uiteindelijk nog wat meer olie op het vuur door de volgende uitspraak te doen: "De inzet is hoog zaterdag. We moeten ons kwalificeren voor het EK, iedere speler weet dat. Richting hen heb ik dan ook geen enkele twijfel."

Lagere straffen voor moord op Duits echtpaar

Icoon JustitieHet gerechtshof in Leeuwarden heeft vandaag de twee belangrijkste verdachten van de moord op een Duits echtpaar vorig jaar in Musselkanaal in hoger beroep lagere straffen gegeven. De 25-jarige Sebastian O. werd door de rechtbank in Groningen eerder tot 20 jaar cel veroordeeld.

Het hof vond 15 jaar cel echter genoeg. De 18-jarige medeverdachte David F. werd door de rechtbank tot 15 jaar veroordeeld. In hoger beroep achtte het hof 12 jaar cel voldoende.

De 73-jarige Helmut Posanski en zijn 71-jarige vrouw Rosa uit het Duitse grensdorpje Lathen waren op 3 juli vorig jaar aan het vissen bij het Groningse Musselkanaal. Sebastian O., zijn nu 17-jarige vriendin Patricia G., en zijn vriend David F. waren daar ook aan het vissen. David F. wilde graag de auto van de Duitse slachtoffers stelen. Om de autosleutels te bemachtigen, sloegen David en Sebastian de Duitsers met houten palen op het hoofd. Het bejaarde echtpaar overleed ter plekke.

Het hof stelde dat in enigszins vergelijkbare zaken 15 jaar werd opgelegd en dat dat daarom een passende straf is. F. was ten tijde van de moord 17 en wilde daarom volgens het minderjarigenstrafrecht worden berecht. Het hof heeft hem echter volgens het meerderjarigenstrafrecht 12 jaar cel gegeven omdat het zo'n ernstig delict is.

Patricia G. werd grotendeels vrijgesproken. Zij stond op de uitkijk om haar vrienden te waarschuwen als er tijdens de moord mensen aankwamen. G. kreeg 204 dagen jeugddetentie en jeugd-tbs.

Hirsi Ali trekt weer van leer vanuit de VS

Icoon BuitenlandsAyaan Hirsi Ali verkondigt haar boodschap weer voluit vanuit de Verenigde Staten. Na alle ophef in Nederland, verspreidde het Spaanse persbureau EFE vandaag vanuit Washington een vraaggesprek met de Nederlandse voormalige parlementariër.

Daarin stelt ze dat de ''islam geen religie is, maar een destructieve politieke filosofie''. In het interview refereert Hirsi Ali niet aan de politieke discussie in ons land over haar beveiliging. Ze zegt wel dat de vermoorde Theo van Gogh ''geen enkele bescherming had'' en dat het haar missie is om ''overal ter wereld te blijven uitleggen waarom hij is vermoord''.

''Het is mijn droom dat de islam op dezelfde wijze eindigt als het communisme, en dat de moslims worden bevrijd van die destructieve en totalitaire dogma's'', stelt de Nederlandse ex-politica. Hirsi Ali zegt ook dat om dat doel te bereiken inspanningen moeten worden geleverd. ''We mogen niet met de armen over elkaar blijven zitten.''

Hirsi Ali verklaart dat ze in verband met bedreigingen van militante moslims vandaag niet fysiek aanwezig kon zijn op een forum in de Mexicaanse stad Monterrey, waar over de culturen in de wereld wordt gesproken. Via een videoconferentie nam ze vanuit Washington deel aan een debat in Monterrey.

Top of Flop User's Choice: Mega Mindy

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

paultjuhhh's tip was wel okay: Andy McKee - Drifting is een top,  dus.

De tip van vanavond is er weer eentje van Bierbroeder:

"Deze keer een iets minder kansloze clip."

Weer steekpartij tussen vmbo-scholieren

Icoon MisdaadEr is opnieuw een steekpartij tussen twee scholieren geweest. In Rotterdam-West stak een 15-jarige jongen op straat een scholier en een medewerkerster van een vmbo-school met een mes. De slachtoffers zijn met steekwonden aan gezicht en armen naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn buiten levensgevaar. De dader is gearresteerd.

De vrouw liep met een groep leerlingen op straat toen de 15-jarige jongen op hen af kwam. Hij had het gemunt op een van de scholieren, volgens de politie waarschijnlijk vanwege een eerdere ruzie. De leerling werd vrijwel meteen gestoken. Toen de medewerkster tussenbeide kwam, werd ze ook geraakt.

Gisteren was het ook al raak. Een vmbo-leerling in Amsterdam werd tijdens een ruzie dodelijk getroffen. Premier Balkenende heeft vanmiddag zijn deelneming betuigd met de nabestaanden van die jongen.

Met dank aan BereNDD, pankoei, Viking84 en Calibrero voor de submit.

Vis van 100 jaar oud wordt opgegeten

Icoon OpmerkelijkIn Rotterdam wordt vandaag een joekel van een heilbot schoongemaakt en klaargemaakt voor consumptie. Het enorme beest weegt 260 kilo en men vermoedt dat hij meer dan 100 jaar oud is. De verwachting is dat ongeveer 700 mensen zullen smikkelen van de vis. Het bedrijf Schmidt Zeevis neemt het schoonmaken voor zijn rekening.

Doordat de poolkappen steeds verder smelten, komt er steeds meer zeeoppervlak vrij om geëxploiteerd te worden als visvangstgebied. De vispopulatie is hier soms anders dan in de gebruikelijke visgebieden. Vissers maken hier natuurlijk dankbaar gebruik van.

Het Haagse Promenade Hotel heeft de monsterheilbot gekocht. Wat een bordje heilbot gaat kosten is niet bekend.

Brutal Legend onthuld in Game Informer

Tim Schafer, die spellen als Psychonauts, Full Throttle, en Grim Fandango op zijn naam heeft staan, komt met een nieuwe game. Zijn nieuwste creatie Brutal Legend is op de cover van Game Informer verschenen. In deze game zal acteur Jack Black, bekend van de band Tenacious D en films als School of Rock, Nacho Libre en King Kong, de rol van roadie Eddy Riggs aannemen. Nadat Eddy is overleden beland hij in de hel en moet hij zijn weg zien te vinden naar de Rock&Roll-hemel. Op dit moment is er nog niet veel bekend over Brutal Legend maar daar zal binnenkort wel verandering in komen.



Bos: Schiphol blijft volledig in publieke handen

Icoon VervoerDe luchthaven Schiphol blijft voor 100 procent in publieke handen. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën vrijdag gezegd na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad.

In het regeerakkoord was vastgelegd dat het kabinet zou kijken naar de mogelijkheid om een deel van de aandelen in Schiphol te verkopen. Uiteindelijk ziet het kabinet daar nu dus vanaf. Volgens minister Bos levert een aandelenverkoop weinig voordeel op voor het publieke belang. Ook zou er te weinig draagvlak zijn voor het afstoten van aandelen Schiphol.

De PvdA-bewindsman bracht in herinnering dat de nationale luchthaven voor een aantal uitdagingen staat. De luchthaven wil verder groeien, en dat staat op gespannen voet met de belangen van omwonenden en het milieu. "Die uitdagingen kunnen we beter aan als Schiphol in publieke handen blijft", meent Bos.


[A1GP] Uitslag 2e vrije training Brno

In de eerste training waar de racecoureurs in actie komen heeft huidig kampioen, Team Duitsland, de snelste tijd gereden. Nederland wist met Jeroen Bleekemolen de vierde tijd te rijden.

Uitslag tweede vrije training:

Pos.TeamCoureurTijdVerschilRonden
1GermanyChristian Vietoris 1'45.33617
2Great BritainRobbie Kerr 1'45.956 0.62017
3New ZealandJonny Reid 1'46.171 0.83511
4NetherlandsJeroen Bleekemolen 1'46.3471.01116
5PortugalJoão Urbano 1'46.6041.26814
6IrelandAdam Carroll 1'46.6161.28019
7FranceNicolas Lapierre 1'46.9341.59815
8BrazilSérgio Jimenez 1'47.1811.84518
9South AfricaAdrian Zaugg 1'47.2181.88216
10IndiaNarain Karthikeyan 1'47.4902.15416
11SwitzerlandNeel Jani 1'47.5912.25516
12CanadaJames Hinchcliffe 1'47.6092.27317
13IndonesiaSatrio Hermanto 1'47.8572.52120
14Czech RepublicErik Janis 1'47.9872.65117
15ChinaCheng Cong Fu 1'48.1022.76617
16AustraliaIan Dyk 1'48.1302.79421
17MalaysiaAlex Yoong 1'48.1472.81116
18ItalyEnrico Toccacelo 1'48.2802.94416
19LebanonKhalil Beschir 1'48.7243.38817
20MexicoMichel Jourdain Jr. 1'48.8823.54620
21USABuddy Rice 1'49.1483.81218
22PakistanAdam Khan 1'50.2844.94823

Servië zet miljoen op hoofd van Mladic

Icoon BuitenlandsDe Servische autoriteiten hebben een prijs op het hoofd van de gewezen generaal Ratko Mladic gezet. Inlichtingen die leiden tot de arrestatie van de door het Joegoslavië-Tribunaal gezochte Bosnisch-Servische commandant leveren de tipgever 1 miljoen euro op.

Dat maakte de Servische overheid vrijdag bekend. De Verenigde Staten zetten ruim acht jaar geleden al een prijs van 5 miljoen dollar op het hoofd van Mladic. Dat heeft echter, voor zover bekend, de arrestatie van de voortvluchtige generaal geen moment dichterbij gebracht. Naast de beloning voor Mladic, die onder meer wordt beschuldigd van genocide na de val van Srebrenica, heeft Belgrado ook een beloning van 250.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt naar Stojan Zupljanin en/of Goran Hadzic.

Opstelling Jong Oranje

Tegen Estland maken vanavond Dirk Marcellis, Geert Arend Roorda en Lorenzo Davids hun debuut in Jong Oranje.

SC Heerenveen is hofleverancier met vier spelers. Roorda en Davids zullen het middelveld bezetten samen met Luigi Bruins. Marcellis staat samen met Kees Luijckx achterin. Evander Sno start vanavond als centrumspits in het elftal van Foppe de Haan. De wedstrijd begint om 19:30 uur en is live te volgen op RTL7.

Opstelling

Kenneth Vermeer (Willem II, Ned); Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen, Ned), Dirk Marcellis (PSV, Ned), Kees Luijckx (Excelsior, Ned), Jeroen Drost (SC Heerenveen, Ned); Geert Arend Roorda (SC Heerenveen, Ned), Luigi Bruins (Feyenoord, Ned), Lorenzo Davids (NEC, Ned); Roy Beerens (SC Heerenveen, Ned), Evander Sno (Celtic, Schotl.), Royston Drenthe (Real Madrid, Spa).

Chinees handelsoverschot blijft hoog

Icoon EconomieHet handelsoverschot van China is in september uitgekomen op 23,91 miljard dollar (16,8 miljard euro), het op drie na hoogste Chinese handelsoverschot ooit. Dat maakte de Chinese regering vrijdag bekend.

In augustus kwam het handelsoverschot uit op 25 miljard dollar. Het handelsoverschot over de eerste negen maanden van het jaar staat nu al op 185,7 miljard dollar (130,9 miljard euro), meer dan het handelsoverschot over het hele jaar 2006. En de drukste maanden, in de aanloop naar de feestdagen, moeten nog komen.

De nieuwe cijfers zijn koren op de molen van Westerse critici van het Chinese financiële beleid. De Verenigde Staten en de Europese Unie vinden dat Peking de Chinese munt kunstmatig laag houdt, zodat Chinese producten in het buitenland extra goedkoop zijn.

Boogerd gewond na val

Tijdens een trainingsrit vandaag op Tholen is Michael Boogerd bij een val gewond geraakt. De Hagenaar had verwondingen aan zijn linkerknie en klaagde over hoofdpijn.

Onderzoek in het ziekenhuis van Bergen op Zoom heeft uitgewezen dat er niets gebroken was. "Maar zijn knie heeft een flinke tik gehad. Het is afwachten hoe dat herstelt", aldus de ploegleider van Rabobank, Erik Breukink.

Volgende week zaterdag rijdt Boogerd zijn laatste grote koers, de Ronde van Lombardije. Of de val dat afscheid verhindert kon Breukink nog niet zeggen. "Er was in ieder geval niets kapot, maar we zullen de komende dagen moeten afwachten."

Mols wijst schikkingsvoorstel van drie duels af

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoord-spits Michael Mols een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden gedaan naar aanleiding van de rode kaart die hij ontving in het bekerduel van Jong Feyenoord gisteren tegen Jong AZ.

Mols zou hierin een slaande beweging hebben gemaakt naar tegenstander Milano Koenders. De schorsing geldt ook voor het A-elftal van de Rotterdammers. Feyenoord heeft gezegd dat het in beroep gaat tegen de straf.

Man gebruikt 123 namen voor uitkeringsfraude

Icoon OpmerkelijkDe 47-jarige Wayne Patterson uit Nieuw-Zeeland wist tussen 2003 en 2006 3,48 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars (1,9 miljoen euro) buit te maken van de overheid. Dit deed hij door onder 123 verschillende identiteiten een uitkering aan te vragen.

Vorig jaar oktober viel de politie de woning van de uitkeringstrekker binnen. Daarbij werd 950.000 dollar aan contanten gevonden, grotendeels in de tuin begraven. Ook had de fraudeur 18 goudstaven in zijn bezit, verstopt onder de douchevloer. In dozen vond de politie valse identiteitspapieren, bankpasjes en paspoorten.

De politie heeft niet alleen het onrechtmatig opgestreken geld ingevorderd. Ook het geld dat de rasoplichter met het gestolen geld had verdiend, is in beslag genomen. De fraudeur had namelijk een gedeelte van zijn buit in buitenlandse bedrijven geïnvesteerd, wat hem nog eens 1 miljoen dollar opleverde.

De rechter heeft Patterson een 8 jarige gevangenisstraf opgelegd, wegens uitkeringsfraude. Dit is niet de eerste keer dat hij wordt gestraft voor oplichterij. In 1991 kreeg hij in de VS een gevangenisstraf van 8 jaar, omdat hij de overheid (omgerekend) 1,4 miljoen euro afhandig had gemaakt. Hij kwam vrij na 3 jaar en is toen het land uit gezet. Later in Australie heeft hij nog 3 jaar gezeten wegens uitkeringsfraude.

Met dank aan Chulaa voor de submit.

Lijst olympische nominaties blijft groeien

De lijst van nominaties voor de Olympische Spelen in Peking blijt groeien. De sportkoepel NOCNSF heeft vandaag bekend gemaakt dat de voordrachten van de wielrensters Chantal Beltman en Andrea Bosman zijn geaccepteerd. Zij eindigden als eerste en vierde bij een wereldbekerwedstrijd in Zweden.

Atlete Laurien Hoos heeft een nominatie gekregen voor de zevenkamp nadat zij onlangs tijdens een wedstrijd in Woerden 6199 punten behaalde. Ondanks dat de wedstrijd niet op de lijst van kwalificatiemomenten stond, heeft het NOCNSF toch ingestemd met deze nominatiepoging.

Ook Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes hebben een olympische nominatie ontvangen. Maar omdat ze allebei niet niet aan de internationale norm hebben voldaan, zullen ze hun nominatie niet kunnen gebruiken. Van Gelder hoopt na zijn zilveren medaille op de ringen bij de wereldkampioenschappen in Stuttgart nog wel op een wildcard. Epke Zonderland, die bij de WK als vierde eindigde op de rek, haalde de internationale en nationale eis wel.

Meer reizigers tevreden over stiptheid NS

Icoon VervoerSteeds meer klanten van de Nederlandse Spoorwegen zijn tevreden over de mate waarin treinen op tijd rijden. In het derde kwartaal van dit jaar gaf 51 procent van de reizigers het bedrijf een 7 of hoger voor punctualiteit. Dat is de hoogste waardering in jaren.

Het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) bracht de klanttevredenheidscijfers vrijdag naar buiten. Het Locov noemt de toename van het aantal klanten dat tevreden is over de stiptheid van treinen opvallend. De adviesorganisatie, waarin onder meer Rover, ANWB en Consumentenbond actief zijn, vermoedt dat de invoering van de drastisch aangepaste dienstregeling na een gewenningsperiode haar vruchten afwerpt.

Ieder kwartaal laten NS, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Locov de tevredenheid van NS-klanten onderzoeken. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat de treinreizigers meer tevreden zijn over vrijwel alle aspecten die onderwerp van onderzoek zijn. Over de maanden juli, augustus en september gaf 74 procent van de reizigers NS een algemene beoordeling van een 7 of hoger. Dat was ook het beste rapportcijfer sinds lange tijd.

NS scoort overigens traditiegetrouw het beste in het derde kwartaal. "Door de vakanties zijn er minder reizigers, en in de zomer veroorzaakt het weer zelden problemen," verklaart het Locov.

'Positie Jaakke dinsdag ter discussie'

Sportweek meldt dat na het vertrek van Henk ten Cate bij Ajax de storm nog niet is gaan liggen in Amsterdam. De positie van voorzitter John Jaakke zou aanstaande dinsdag tijdens de algemene ledenraadvergadering ter discussie zal staan. Naast voorzitter van Ajax is Jaakke ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax NV.

In 2003 werd Jaakke, op voorspraak van oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn, benoemd tot voorzitter van Ajax. Volgens het beleidsplan van de Amsterdammers streeft Ajax een consistente aanpak na, maar sinds zijn aantreden nam Jaakke afscheid van de trainers Ronald Koeman, Danny Blind en Henk ten Cate. En ook technisch directeur Louis van Gaal diende zijn contract onder het bewind van Jaakke niet uit.

Leo van Wijk, vice-president van Air France-KLM, zou de belangrijkste kandidaat zijn om Jaakke op te volgen Van Wijk is een geboren Amsterdammer, speelde vroeger in het tweede elftal van Ajax en is bovendien een jeugdvriend van Johan Cruijff.

PVV wil Suikerfeest op scholen verbieden

Icoon PolitiekFractievoorzitter Geert Wilders van de PVV wil dat het verboden wordt het islamitische Suikerfeest op scholen te vieren. Die vraag heeft hij samen met zijn fractiegenoot Bosma aan minister Plasterk van OCW gesteld. Dat doet hij naar aanleiding van het bericht dat moslims vandaag, nu de Ramadan is afgelopen, weer mogen eten, drinken en vrijen.

Wilders stelt, dat veel scholen islamitische leerlingen vrijaf hebben gegeven om het Suikerfeest te vieren. Hij vraagt of Plasterk de mening deelt dat de scholen geen leerlingen vrijaf mogen geven om het Suikerfeest te vieren en hij vraagt of de leerplichtambtenaar scholieren die niet op komen dagen tijdens het Suikerfeest op school geregistreerd en gesanctioneerd kunnen worden.

Ook wil Wilders dat uitgezocht wordt hoeveel islamitische leerlingen vandaag vrij hebben gekregen van school. Verder is Wilders van mening dat Nederlandse scholen gevrijwaard moeten blijven van het Suikerfeest en vraagt hij de viering van het feest te verbieden op scholen.

Onduidelijkheid rond sponsor ABN Amro-toernooi

Nu ABN-Amro definitief is overgenomen door een bankentrio is onduidelijk wat er gaat gebeuren met het ABN Amro-tennistoernooi. Het huidige sponsorcontract loopt tot en met volgend jaar.

"We zijn aan het praten over een verlenging”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek. "We hebben in ieder geval een contract tot volgend jaar. Ik weet niet hoe het daarna verder gaat. Maar voor de komende editie zullen we er in ieder geval niks van merken”.

Vincken langer bij Feyenoord

Tim Vincken heeft een nieuw contract getekend bij Feyenoord. De aanvaller, die momenteel geblesseerd is, zette vandaag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, die hem tot medio 2010 aan de Rotterdamse club verbindt. Zijn oude contract liep tot medio 2009.

Al jaren wordt Vincken gezien als een groot talent, door blessures komt hij echt amper aan spelen toe. Feyenoord-directeur Peter Bosz heeft desalniettemin veel vertrouwen in de jonge vleugelaanvaller. "Tim gaat op dit moment door een moeilijke periode heen. Als oud-voetballer weet ik hoe het is om terug te komen van een blessure en direct weer geblesseerd te raken. Mentaal is dat verschrikkelijk zwaar. Als je door de blessures heen kijkt, zie je dat Tim een groot talent is die op dit niveau uit de voeten kan. Dat vertrouwen wilden wij laten blijken. Wij geloven in zijn talent."

Emotionele dag op school na steekpartij

Icoon OnderwijsMeer dan honderd docenten en scholieren zijn vanochtend op het Technisch College (TeC) in Amsterdam-West bijeengekomen om te praten over de dood van de 16-jarige leerling Youssef Mokhtari. De emoties liepen daarbij hoog op, zei directeur Ton Senf.

Ook in moskeeën in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart was het erg druk met mensen die steun bij elkaar zochten na de steekpartij van gisteren.

In de school hangt een foto van Youssef, het slachtoffer. Ook hangt er een bord waar leerkrachten en leerlingen hartenkreten kunnen achterlaten. ''Gisteren waren er nog twee plantjes. Nu is er eentje dood'', heeft een scholier er geschreven.

Een medewerker van de school kreeg gisterochtend om 10 uur een leerling op bezoek, vertelde Senf. ''Hij zei: mees, ik wil morgen een vrije dag voor het Suikerfeest. De leraar vertelde dat hij een briefje moest halen bij zijn mentor en toestemming moest vragen van zijn ouders. 'Beloof me iets lekkers mee te nemen als het een fijne dag is geweest', zei de docent. Om één uur was deze leerling dood.''

De directeur wilde nog niets kwijt over de toedracht van de steekpartij, waarna de 14-jarige scholier Hüseyin P. is aangehouden. Ook wilde Senf niet ingaan op de vraag of de dader een vlindermes bij zich had op school. Youssef en de dader zaten bij elkaar in de klas in het derde jaar en leerden voor automonteur.

Blatter wil af van roulatiesysteem voor WK

Joseph Blatter wil dat het wereldkampioenschap voetbal in de toekomst niet meer iedere vier jaar op een ander continent gehouden wordt.

Momenteel is er een soort roulatiesysteem, waardoor ieder werelddeel om de beurt de mondiale titelstrijd mag organiseren. Dit systeem had tot gevolg dat er voor het WK van 2014 slechts één kandidaat-organisator was, namelijk Brazilië.

Blatter is van mening dat een dergelijk gebrek aan concurrentie niet goed is. "Zoals het nu gaat in Zuid-Amerika is een slechte zaak met slechts één bieder. Het is beter om drie of vier landen te hebben die het WK willen organiseren, en een beetje concurrentie kan natuurlijk nooit kwaad. Ik pleit er dan ook voor om de markt open te gooien."

Als dit inderdaad zou worden gedaan in de toekomst, dan maakt ons land een grotere kans voor de organisatie van het WK van 2018. Volgens het roulatiesysteem zou Azië of Oceanië dat jaar aan de beurt zijn om de mondiale titelstrijd te huisvesten, maar de kans lijkt groot dat Blatter dit systeem aan zijn laars zal lappen. "Het kan best zijn dat in 2018 het WK aan de hoogste bieder toegewezen wordt".

Kabinet blijft Wilders beveiligen

PVV-leider Geert Wilders blijft zolang hij bedreigd wordt altijd beschermd, ongeacht de uitspraken die hij doet. Dat heeft CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie mede namens premier Jan Peter Balkenende laten weten aan Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim.

De voormalige SP'er stelde eind augustus vragen over de beveiliging van Wilders. Hij wilde onder meer weten of de ministers het met hem eens waren dat Wilders zelf schuldig is aan zijn mogelijk onveilige leefsituatie. Yildirim meent dat Wilders conflicten en tegenstelling tussen bevolkingsgroepen creëert en mensen ernstig krenkt. Hij wilde daarom van de bewindslieden weten of zij vinden dat er maatregelen getroffen moeten worden om het doen van ''normloze uitspraken die de verhoudingen in onze samenleving op scherp zetten'' tegen te gaan. Verder vroeg hij zich af of de bewindslieden het gerechtvaardigd vinden dat Wilders mogelijk levenslang op de kosten van de staat beveiligd wordt.

Minister Hirsch Ballin en premier Balkenende zeggen dat het kabinet het van wezenlijk belang vindt dat de democratische rechtsorde veilig en ongestoord kan functioneren. ''De overheid heeft daarom een speciale verantwoordelijkheid om politici te beveiligen. Uitgangspunt daarbij is dat een bedreigd persoon, ongeacht de dreiging, zo normaal en ongestoord mogelijk kan werken.'' De uitspraken en de kosten zijn daarbij niet leidend.

So Blonde krijgt andere engine en releasedatum

De heldin van So Blonde, de 17 jaar oude Sunny blond, was al een lekker ding, maar door een overstap naar een andere engine zal ze er nog beter uit gaan zien. So Blonde zou begin november uitkomen, dit is echter verschoven naar februari 2008. Door deze verschuiving hebben de ontwikkelaars besloten over te stappen naar een andere engine om zo het spel nog beter uit de verf te laten komen.

Voorheen maakte So Blonde gebruik van de Wintermute-engine. De ontwikkelaars van Wizarbox zijn nu overgestapt naar de open source-engine Ogre. Deze engine maakt het mogelijk om een nog betere tekenfilmstijl te creëren en meer details in de achtergronden en personages te verwerken. Om de verschillen aan te tonen hebben de ontwikkelaars een screenshot erbij gedaan.



Engeland zonder Terry tegen Estland

Engeland moet morgen zonder aanvoerder John Terry het EK-kwalificatieduel tegen Estland spelen. De verdediger van Chelsea heeft last van zijn knie.

Bondscoach Steve McClaren wil met het oog op de wedstrijd tegen Rusland, woensdag in Moskou, geen enkel risico nemen met Terry. Steven Gerrard zal de honneurs als aanvoerder waarnemen. Sol Campbell zal Terry waarschijnlijk achterin vervangen.

Horror-schrijver blijkt griezelige kannibaal

ShockingEen Mexicaan die bezig was een carrière op te bouwen als schrijver van horror-romans, blijkt zelf een horror-personage te zijn. In zijn woning trof de politie het bovenlichaam van zijn 30-jarige vriendin aan in een kast. Eén van haar benen zat in de koelkast en enkele van haar botten in een doos cornflakes.

De man, José Luis Calva, vertelde de politie dat hij een gedeelte van zijn vriendin had gekookt, maar dat hij er niet van had gegeten. In zijn woning werd een manuscript aangetroffen met de veelzeggende titel 'Kannibalistische Instincten'. De politie kwam Calva op het spoor toen buren melding maakten van een onwelriekende geur.

Inmiddels bekijkt de politie ook of Calva iets te maken heeft met de verdwijning van twee andere vrouwen onder wie een apothekersassistente, wier lichaam in stukken gehakt in 2004 werd gevonden. Met die vrouw was de horrorschrijver in spe ook bevriend. De andere is een prostituee die eerder dit jaar werd vermoord.



Luis Calva, die gewond raakte bij een vluchtpoging

Mendes da Silva: "Ik zit op tachtig procent"

Het gaat de goede kant op met David Mendes da Silva. Sinds hij vorige week zijn rentree maakte bij Jong AZ, gaat het vooral fysiek steeds een stukje beter met de defensieve middenvelder.

Gisteren deed hij één helft mee in de bekerwedstrijd van Jong AZ tegen de beloften van Feyenoord. "Ik heb een goede, maar zware week gehad. Mijn lichaam vroeg nu halverwege om rust, dus dan moet je daar gehoor aan geven. Ik heb nog een hele weg te gaan, maar het gaat goed. Momenteel zit ik op tachtig procent. Dat moet de komende weken verder omhoog. Maar dat kost tijd."

Mogelijk gevaarlijk gaslek in Heinenoord

Icoon BinnenlandsBij werkzaamheden aan de Sluisendijk in de Zuid-Hollandse plaats Heinenoord is vanochtend rond 11.30 uur een lek ontstaan, dat mogelijk een gevaarlijk gas verspreidt. Dit heeft de politie gemeld.

Inwoners wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Welke stof het is, is nog niet bekend.

De woordvoerder van de politie kon nog niet inschatten in hoeverre er sprake is van een gevaarlijke situatie.

Rigters denkt aan verhuur

Blackburn Rovers-aanvaller Maceo Rigters wil verhuurd worden als hij niet meer speeltijd krijgt van manager Mark Hughes.

"Hij zegt dat ik simpelweg de pech heb dat de andere spitsen het zo goed doen. Dus wie weet, speel ik over een paar weken wel. Zo niet, dan wil ik snel verhuurd worden. Maar zo ver denk ik nog even niet," aldus de topscorer van het Europees kampioenschap onder de 21 van afgelopen zomer.

In ruim twee maanden tijd speelde Rigters slechts drie officiële duels voor de Rovers. Alleen tegen het Finse MyPa in de tweede voorronde van de UEFA Cup kreeg hij een basisplek. De concurrentie voor de positie in de spits is met Roque Santa Cruz, Benni McCarthy, Jason Roberts en Matt Derbyshire groot.

14-jarige messteker zwaaide eerder met mes

Icoon MisdaadDe 14-jarige Hüseyin P., die gisteren in Amsterdam zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari doodstak, blijkt één dag eerder ook al met het vlindermes te hebben gedreigd. Dat schrijft het Parool vandaag. Bovendien blijkt de Turkse knaap al eerder scholieren te hebben bedreigd met een mes.

Hüseyin zat pas twee weken in de lwo-klas aan het Technisch College aan de Vlaardingenlaan, waar hij leerde voor automonteur. Volgens schoolgenoten wilde hij de baas zijn in de klas en leidde dat al snel tot conflicten. Hij 'hield van ruzie' en van 'stoer doen'.

Kraspen
Gistermorgen maakte slachtoffer Youssef in de klas een grapje over de achternaam van Hüseyin, die hij verbasterde tot een scheldwoord. Daarop gooide Hüseyin een kraspen naar zijn klasgenoot. ''Wacht maar'', zei Youssef, ''Na school wacht ik je op.'' Dat deed Youssef dan ook. Toen Hüseyin naar buiten kwam kregen ze woorden waarna Hüseyin met het vlindermes Youssef in de linkerkant van zijn nek stak.

Leerlingen beweren in het Parool dat ze eerder deze week een leraar hebben gewaarschuwd dat Hüseyin een mes bij zich had. Hij werd daarop woensdag gefouilleerd maar er werd niets gevonden. Daarna begon Hüseyin op een muur te beuken. Hij moest zijn woede kwijt. Toen later weer tegen een leraar werd gezegd dat hij een mes had, zei een leraar: ''Ik kan er niks aan doen, het is buiten school.''

Vlucht
Na het steken vluchtte Hüseyin weg. Hij werd echter achterhaald door een Surinaamse jongen. Een grote groep anderen namen hen daarna onder handen en sleurden hem terug naar school. Hüseyin had een blauw oog en hoestte bloed op. Een bewaker nam hem mee de school in, maar eerst liet hij hem de hevig bloedende Youssef zien en zei: ''Kijk wat je gedaan hebt.''

Slachtoffer Youssef Mokhtari, jongste zoon van in totaal zeven kinderen en de oogappel van zijn moeder, raakte al snel buiten bewustzijn en overleed op weg naar het ziekenhuis.

[A1GP] Uitslag 2e rookie training Brno

In de tweede rookie training op het circuit van Brno was Team Canada de snelste. Nederland deed het iets beter dan in de eerst sessie en werd twaalfde. Gecombineerd staat echter Team Duitsland nog steeds boven aan met de snelste tijd uit de eerste rookie training.

Uitslag tweede rookie training:

Pos.TeamCoureurTijdVerschilRonden
1CanadaRobert Wickens 1'49.03711
2AustraliaJohn Martin 1'49.1310,09414
3IrelandAdam Carroll 1'49.3720,33510
4PortugalJoão Urbano 1'49.4250,38812
5USACharlie Kimball 1'49.5200,48312
6MalaysiaAaron Lim 1'49.6590,62213
7LebanonKhalil Beschir 1'49.9540,9178
8IndonesiaSatrio Hermanto 1'49.9760,93911
9South AfricaWesleigh Orr 1'50.2911,25413
10SwitzerlandNatacha Gachnang 1'50.7051,66811
11FranceNicolas Prost 1'50.7731,73611
12NetherlandsArie Luyendyk Jr. 1'50.8401,80311
13Czech RepublicErik Janis 1'50.8811,84410
14MexicoMichel Jourdain Jr. 1'51.2222,18513
15ItalyPaolo Bossini 1'51.7382,70112
16IndiaParthiva Sureshwaren 1'51.8852,84812
17ChinaMarchy Lee 1'51.9552,91813
18BrazilSérgio Jimenez 0
19GermanyChristian Vietoris 0

Gecombineerde uitslag van beide rookie trainingen:

Pos.TeamCoureurTijdVerschil
1GermanyChristian Vietoris 1'48.841
2PortugalJoão Urbano 1'48.842 0.001
3CanadaRobert Wickens 1'49.037 0.196
4AustraliaJohn Martin 1'49.131 0.290
5IrelandAdam Carroll 1'49.138 0.297
6SwitzerlandNatacha Gachnang 1'49.267 0.426
7Czech RepublicErik Janis 1'49.323 0.482
8IndonesiaSatrio Hermanto 1'49.461 0.620
9USACharlie Kimball 1'49.520 0.679
10BrazilSérgio Jimenez 1'49.641 0.800
11MalaysiaAaron Lim 1'49.659 0.818
12FranceNicolas Prost 1'49.9081.067
13LebanonKhalil Beschir 1'49.9541.113
14South AfricaWesleigh Orr 1'50.2911.450
15NetherlandsArie Luyendyk Jr. 1'50.8401.999
16MexicoMichel Jourdain Jr. 1'51.2222.381
17ItalyPaolo Bossini 1'51.7382.897
18IndiaParthiva Sureshwaren 1'51.8853.044
19ChinaMarchy Lee 1'51.9553.114

[A1GP] Uitslag 1e rookie training Brno

Tijdens de eerste rookie training van de A1GP op het circuit van Brno was Team Duitsland het snelste met Christian Vietoris. Nederland werd vijftiende op meer dan twee seconden. Hieronder vind je de volledige uitslag.

Uitslag eerste rookie training Brno:

Pos.TeamCoureurTijdVerschilRonden
1GermanyChristian Vietoris 1'48.84111
2PortugalJoão Urbano 1'48.842 0.00110
3IrelandAdam Carroll 1'49.138 0.29711
4SwitzerlandNatacha Gachnang 1'49.267 0.42610
5Czech RepublicErik Janis 1'49.323 0.4829
6AustraliaJohn Martin 1'49.382 0.54110
7CanadaRobert Wickens 1'49.402 0.56110
8IndonesiaSatrio Hermanto 1'49.461 0.62013
9BrazilSérgio Jimenez 1'49.641 0.8009
10USACharlie Kimball 1'49.742 0.90112
11FranceNicolas Prost 1'49.9081.06711
12LebanonKhalil Beschir 1'50.1841.34311
13South AfricaWesleigh Orr 1'50.3561.5159
14MalaysiaAaron Lim 1'50.7321.8919
15NetherlandsArie Luyendyk Jr. 1'51.1282.28710
16MexicoMichel Jourdain Jr. 1'51.5052.6649
17ItalyPaolo Bossini 1'52.0173.1768
18IndiaParthiva Sureshwaren 1'53.0784.23711
19ChinaMarchy Lee 1'55.9907.1495

Moslims willen betere relatie met christenen

Ruim 130 islamitische schriftgeleerden hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar christelijke leiders, onder wie paus Benedictus XVI. In de brief wordt gepleit voor meer begrip tussen de islam en het christendom. De briefschrijvers stellen dat er veel overeenkomsten zijn tussen beiden religies. Ze gaan ervan uit dat Allah en de God uit de bijbel één en dezelfde is.

In de brief wijzen ze ook op de gemeenschappelijke toekomst: ''Als moslims en christenen niet in vrede leven, kan de wereld niet in vrede leven. Gelet op het verschrikkelijke wapentuig van de moderne wereld en nu christenen en moslims meer dan ooit tevoren gemengd wonen, kan geen kant eenzijdig een conflict winnen tussen meer dan de helft van de inwoners van de wereld. Onze gemeenschappelijke toekomst staat op het spel. Misschien staat het overleven van de wereld op het spel.''

Met dank aan Rorata voor de submit.

Spyker heeft R. Schumacher niet nodig

Ralf Schumacher rijdt volgend seizoen niet voor Spyker F1. Volgens geruchten zou Schumacher daar een stoeltje kunnen krijgen, maar volgens de nieuwe teameigenaar Vijay Mallya heeft Spyker Ralf niet nodig.

"Door mijn rol als sponsor bij Toyota ken ik Ralf heel goed en ik schat hem ook heel hoog in. Bij de keuze van je rijders mag je je echter niet laten leiden door je gevoelens, maar wel door het hoofd", aldus Mallya. "Ik wil enkele rijders die het team vooruit kunnen helpen." Ralf Schumacher behoort volgens Mallya dus niet tot die categorie.

"Of wij een coureur uit India nemen? Dat zullen we alleen doen als we iemand kunnen vinden die klaar is voor de Formule 1. Anders niet."

CDA-agent sloeg zijn vrouw tien keer

Hennie Kuipers, tot gisteren fractievoorzitter van het CDA in Rijssen-Holten, heeft toegegeven zijn eega tijdens hun dertigjarige huwelijk tien keer flink te hebben geslagen. De CDA'er werd eind vorige maand in de cel gezet op verdenking van de mishandeling van zijn vrouw.

Kuipers is naast zijn bezigheden in de politiek ook werkzaam bij de politie. De zaak kwam aan het rollen toen zijn vrouw aangifte deed nadat Kuipers haar had verteld dat hij een vriendin had. Ze vroeg toen ook meteen echtscheiding aan. Volgens de 50-jarige politicus heeft hij zijn vrouw zeven jaar geleden voor het laatst mishandeld.

De politicus uit het zwaar gereformeerde Overijsselse dorp ''betreurt'' de gebeurtenissen. Hij is nog wel raadslid maar beraadt zich op zijn positie. De CDA-politieman is gisteren vrijgelaten.

Met dank aan alarad en Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

KNVB seponeert 'gokzaak'

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft het onderzoek na aanleiding van de uitspraken van Robert Maaskant en André Wetzel over het gokken gestaakt. De aanklager vond onvoldoende bewijs.

De Telegraaf citeerde onlangs MVV-coach Robert Maaskant over illegale gokpraktijken bij ADO Den Haag en RBC Roosendaal. Maaskant ontkent in zijn verklaring aan de KNVB dat hij expliciete beschuldigingen heeft geuit. De uitspraken van André Wetzel gingen over een zaak die te lang geleden speelde om daar nog verder op in te gaan, aldus de KNVB. Op basis hiervan heeft de aanklager de zaak geseponeerd.

De aanklager stelt wel weer een nieuw onderzoek in naar de uitspraken van Wetzel na de wedstrijd VVV Venlo - FC Utrecht. Wetzel stoorde zich mateloos aan de regelmatige amicale gesprekken tussen de grensrechter en Utrecht-trainer Willem van Hanegem. Diezelfde grensrechter keurde ook nog eens een buitenspeldoelpunt goed. "Ik zal de aanklager terugschrijven dat ik het gedrag van de grensrechter niet professioneel vond, maar ik beschuldig hem nergens van", aldus Wetzel.

Defensie verbiedt hoogbouw in Enschede

Icoon BinnenlandsHet ministerie van Defensie verbiedt de gemeente Enschede een 110 meter hoge woontoren te bouwen in het centrum van de stad. Volgens het ministerie kunnen gebouwen die hoger zijn dan 45 meter de radarinstallatie op Vliegveld Twente storen.

''We zijn in gesprek met Defensie, maar als we er niet uitkomen, stappen we naar de rechter'', aldus een woordvoerder van de gemeente Enschede.

De radarinstallatie maakt deel uit van een landelijk dekkend netwerk, waarmee Defensie het vliegverkeer boven Nederland in de gaten houdt. ''De maatregel is een jaar geleden van kracht geworden. Bestaande gebouwen die hoger zijn mogen blijven staan, maar nieuwe projecten die nog in de planfase verkeren worden door Defensie verboden.''

Een woordvoerder van Defensie zegt in een reactie dat het hoogbouwverbod al vele jaren van kracht is. Het gaat in totaal om acht radarstations. ''Binnen een cirkel van 28 kilometer mag er niet hoger dan 45 meter worden gebouwd.'' Defensie heeft vorig jaar in brief aan de gemeenten de regel nog eens onder de aandacht gebracht. ''Dat was nodig, omdat het vooral iets van de laatste tijd is dat er steeds hoger wordt gebouwd en er grote windmolenprojecten worden ontwikkeld.''

In zeer specifieke gevallen kan Defensie een ontheffing verlenen. Of de bouw van de 110 meter hoge woontoren in Enschede daar mogelijk onder valt, kan Defensie nog niet zeggen.

Nadal naar ABN Amro Tournament

Toernooidirecteur Richard Krajicek kondigde vanmorgen met trots aan dat Rafael Nadal volgend jaar zal verschijnen op het ABN Amro Tennis Tournament.

De nummer twee van de wereld moest vorig jaar nog afzeggen voor het toernooi in Ahoy. Naast Nadal zijn ook Lleyton Hewitt, Andy Murray en Mikhail Yoezhny van de partij. De Nederlanders Robin Haase en Raemon Sluiter ontvingen een wildcard voor het ATP-toernooi.

Kamer wil ook inburgering Polen

Icoon PolitiekEen Kamermeerderheid wil dat arbeidsmigranten uit Polen (en andere Oost-Europese landen) óók moeten inburgeren. Volgens de Europese regels hoeven EU-ingezetenen niet in te burgeren, maar veel Kamerleden maken zich zorgen over problemen bij de integratie. Zij beraden zich nu op manieren om die regels te omzeilen, schrijft de Volkskrant vandaag.

Uit een studie van de gezamenlijke Europese immigratiediensten blijkt dat de instroom van arbeidsmigranten uit de nieuwe EU-lidstaten nu al veel belangrijker is dan de groep migranten van buiten de Europese Unie. Terwijl alleen die laatste groep hoeft in te burgeren.

'Getto's aan het vormen'
Het hardst in hun oordeel over de grote toestroom van Polen zijn de Partij voor de Vrijheid (PVV) en de SP. ''We zijn met open ogen nieuwe getto's aan het maken. De instroom van arbeidsmigranten uit Oost-Europa is een enorm probleem dat totaal wordt onderschat'', zegt Kamerlid Paul Ulenbelt van de SP. PVV'er Sietse Fritsma wil de grenzen het liefst alsnog sluiten.

De VVD noemt het belachelijk dat een moderne Turk uit Istanbul die hier komt wonen wél moet inburgeren, maar een plattelander uit Bulgarije bijvoorbeeld niet. ''Terwijl voor die laatste de kloof met de Nederlandse samenleving veel groter is'' aldus VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra.

Coalitie
De coalitiepartijen CDA en PvdA zien de problemen ook. Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA pleit voor een verbrede leerplicht, waardoor ouders van Poolse kinderen die in Nederland naar school gaan een taalcursus moeten volgen. Madeleine van Toorenburg (CDA) wil verplichte opvoedingsondersteuning voor Oost-Europese ouders.

Sinds mei kunnen Polen ongehinderd aan het werk in Nederland. Voor Bulgaren en Roemenen vallen de laatste beperkingen in 2012 weg. Het kabinet heeft al gezegd geen gebruik te zullen maken van een mogelijkheid om de grenzen voor deze groep daarna nog eens twee jaar dicht te houden.

Veel arrestaties in jacht op kinderporno

Icoon MisdaadIn de strijd tegen kinderporno zijn de autoriteiten in Frankrijk en Duitsland een grote operatie begonnen. Honderden mensen zijn gearresteerd en honderden woningen zijn doorzocht.

Alleen de Franse politie hield de afgelopen dagen al 310 mensen aan op verdenking van handel in kinderporno via internet. Het gaat om een landelijke vierdaagse operatie die maandag is begonnen. Meer dan 1,4 miljoen foto's en 27.000 video's zijn in beslag genomen. Van de aangehouden personen hebben 132 inmiddels een bekentenis afgelegd. Van 24 arrestanten is gebleken dat zij onschuldig zijn.

''Het gaat om mannen van alle sociale achtergronden, onderwijzers en leraren, IT'ers, directeuren, militairen of arbeiders'', aldus de Franse politie.

In het Duitse Saarland doorzochten agenten 110 woningen. Volgens een woordvoerder van politie zijn daarbij onder meer 160 pc's, 52 laptops meer dan 7000 dvd's en cd's in beslag genomen. Onder de verdachten in Duitsland bevinden zich volgens het Openbaar Ministerie zeker drie agenten, meldde de krant Saarbrücken Zeitung vandaag. Een verdachte had volgens de politie meer dan 100.000 foto's opgeslagen.

Al Gore en IPCC winnen Nobelprijs Vrede

Icoon AlgemeenHet Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) heeft samen met Al Gore de Nobelprijs voor de Vrede 2007 toegekend gekregen. Het Nobelcomité maakte dit vanochtend in Oslo bekend. Eerder werd al duidelijk dat Gore één van de genomineerden was voor de prijs.

Het klimaatpanel van de Verenigde Naties en Gore krijgen de prijs voor het wereldwijd ''bewust maken van de risico's van de klimaatveranderingen''. Aan de prestigieuze prijs, die op 10 december in Oslo wordt uitgereikt, is een bedrag van 1,1 miljoen euro verbonden.


Nobelprijs-winnaar Al Gore

Minder abortussen wereldwijd

Icoon MedischHet aantal abortussen in de wereld neemt af, vooral als gevolg van geboortebeperkingsmaatregelen. Maar de helft van de zwangerschapsonderbrekingen gebeurt nog altijd onder onveilige omstandigheden. Jaarlijks sterven daardoor 70.000 vrouwen.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde studies van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en het Amerikaanse Alan Guttmacher Instituut, gespecialiseerd in onderzoek naar seksuele gezondheid.

In 2003, het laatste jaar met volledige statistieken, werden wereldwijd 42 miljoen abortussen uitgevoerd. In 1995 waren er dat nog 46 miljoen. Vooral in ontwikkelde landen nam het aantal zwangerschapsonderbrekingen af. In armere landen is het gebruik van voorbehoedmiddelen vaak nog een groot taboe.

Van de circa 20 miljoen risicovolle abortussen wordt 97 procent in ontwikkelingslanden uitgevoerd. Veel zwangerschapsonderbrekingen gebeuren in het geheim en onder slechte medische omstandigheden veel slechter. Jaarlijks lopen vijf miljoen vrouwen tijdelijke of blijvende gezondheidsschade op als gevolg van een abortus.

Ministers willen verbod op verkoop paddo's

Icoon PolitiekHet kabinet wil de verkoop van paddo's inderdaad gaan verbieden. Deze week kwam al het bericht naar buiten dat deze week de knoop zou worden doorgehakt. De gevolgen van het gebruik van paddo's zijn volgens de regering te onvoorspelbaar. Smartshops die straks toch paddo's blijven verkopen, kunnen worden gesloten.

De CDA-ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) hebben afgesproken dat paddo's onder de Opiumwet komen te vallen. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie bevestigde vandaag dat dit gaat gebeuren. Het verbod zal gelden voor zowel gedroogde als voor verse paddo's.

Indiër overleeft 'intelligentietransfusie' niet

Icoon OpmerkelijkEen Indiase jongen heeft de wens van zijn ouders om zijn oudere broer slimmer te maken niet overleefd. Zijn ouders dachten het intelligentieniveau van hun zoon te verhogen door bloed over te hevelen van de ene naar de andere zoon.

De moeder van de twee droomde dat een goeroe haar adviseerde deze transfusie uit te voeren. Ze besloot samen met haar man een poging te wagen. De ouders lieten twee artsen deze zogenaamde 'intelligentietransfusie' uitvoeren.

Gek genoeg mislukte de transfusie en de 11-jarige jongen overleed. Zijn oudere broer ligt in het ziekenhuis en vecht daar voor zijn leven. De artsen claimden te zijn overvallen door de ouders. Hen is moord ten laste gelegd.

DVD: Grandma's Boy

Iedereen kent ze wel: van die types die eeuwig jong blijven. Maar dan niet op de positieve manier, nee, ze zijn altijd blijven hangen in de puberjaren. Het vooroordeel dat gamers altijd van die eeuwige puberige nerds zijn, is natuurlijk onterecht. In Grandma's Boy wordt het vooroordeel gebruikt als basis voor een film over gamestester Alex. De film was nooit in de Nederlandse bioscopen te zien, maar is nu uitgebracht op dvd.

EA koopt Pandemic Studios en BioWare Corp

Onlangs heeft EA bekend gemaakt dat zij samen met Elevated Partners een meerderheid van de aandelen van de VG Holding Group heeft opgekocht. Met deze holding krijgen ze onder andere de development-teams Pandemic Studios (Star Wars Battlefront, Full Spectrum Warrior) en BioWare Corp. (Mass Effect) in handen. Met de deal is ongeveer 775 miljoen dollar gemoeid. Op deze manier hoopt EA meer bekend te raken op het terrein van actie-, adventure- en role playing games. De fusie van de teams heeft dus alles te maken met het opvullen van een marketing-gat waar EA nu nog mee te maken heeft.

Met deze overname krijgt EA er ook zo'n 800 medewerkers bij. Al deze mensen zijn verdeeld in divisies in onder andere Los Angeles, Austin, Brisbane (Australië ) en Edmonton (Canada). Het bedrag dat gepaard gaat met de overname (775 miljoen dollar) is het grootste bedrag ooit betaald in de game-industrie. De overname zal in januari 2008 voldaan zijn aldus EA.

Krajicek met wildcard naar Zürich

Michaëlla Krajicek heeft een wildcard gekregen voor de Zürich Open. De Nederlandse werd in eerste instantie niet rechtstreeks toegelaten tot het WTA-toernooi.

Krajicek was van plan om zich dit weekeinde via het kwalificatietoernooi toegang te verschaffen tot het hoofdtoernooi. De 31e plaats op de Wereldranglijst leverde Krajicek echter een wildcard op waardoor ze geen kwalificaties hoeft te spelen.

Naast Krajicek gaat ook de Zwitserse Timea Bacsinszky met een wildcard de baan op. De wildcard heeft ze te danken aan Martina Hingis die zich voor het toernooi heeft afgemeld.

DVD: Katie Melua - Concert under the Sea

In oktober 2006 werd het wereldrecord voor het diepste onderwater concert gebroken. Het was een actie naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het booreiland Troll, aan de Noorse kust. De Noorse platformmanager Jan Hauge is de geestelijk vader van dit zotte plan. In de documentaire die nu is verschenen over het concert, zien we hem herhaaldelijk zijn hoofd schudden en letterlijk met zijn handen in het haar zitten. Het was geen eenvoudig klusje om Melua op de bodem van één van die eilandpoten te krijgen, inclusief alle bandleden, apparatuur, een vertegenwoordiger van het 'Guinness Book of Worldrecords' en nog wat plaatselijk personeel.

Crash of the Titans barst los in trailer

Vandaag zal het spel Crash of the Titans al te vinden zijn in de winkel voor de PS2, Xbox360, PSP, Nintendo DS en de Nintendo Wii maar voor diegene die eerst nog wat beelden willen bekijken hebben wij een nieuwe trailer voor jullie.

In de trailer is te zien op wat voor manier Crash Bandicoot de situatie naar zijn hand kan zetten om zijn vijanden te verslaan. Zoals we gewend zijn van de Crash Bandicoot-games zitten er weer vreemde wezens in het spel met de nodige (vreemde) humor.

'Panathinaikos kocht plek tegen Ajax'

De Servische krant Politika onthulde deze week dat niet Panathinaikos maar Rode Ster Belgrado de tegenstander van Ajax moest zijn in de Europa Cup I-finale in 1971. De Grieken hadden de Joegoslaven omgekocht.

Deze onthulling komt van Despina Gaspari, de toenmalige vrouw van de in 1999 overleden Griekse dictator Georgios Papadopoulos. Rode Ster had de heenwedstrijd tegen Panathinaikos gewonnen met 4-1. Gaspari: "Toen ik bij de return de eretribune opkwam zei ik tegen de voorzitter van Panathinaikos dat ik erg nerveus was. Mijn man stelde mij gerust, omdat het duel al was verkocht volgens hem."

De return werd uiteindelijk dus ook gewonnen door Panathinaikos met 3-0. Rode Ster verklaarde na de wedstrijd zo slecht te hebben gespeeld vanwege een opgelopen voedselvergiftiging. Gelukkig was er aan het einde toch nog gerechtigheid: Panathinaikos verloor met 2-0 van Ajax.

CD: KT Tunstall - Drastic Fantastic

Sommige mensen zit het leven (na een tijd van hard ploeteren) ineens behoorlijk mee, zo ook KT Tunstall. Ze is zeker niet de minst onplezierige dame om tegenaan te kijken, heeft een gouden keeltje en een vrachtlading prijzen op de schoorsteenmantel staan naar aanleiding van haar overdonderende debuutalbum Eye to the Telescope. De catchy popblues van het eerste succesnummer 'Black Horse and the Cherry Tree' en de opvolger 'Suddenly I See' waren er mede verantwoordelijk voor dat haar debuut meer dan vier miljoen keer langs de scanner bij de toonbank ging. Momenteel ligt haar tweede studioalbum Drastic Fantastic in de schappen.

Platini: "Buitenlandersvoorstel onmogelijk"

Onlangs liet FIFA-preses Sepp Blatter een proefballonnetje op om het aantal buitenlandse spelers per club in te perken tot maximaal vijf. UEFA-baas Michel Platini vindt het een goed idee, maar denkt dat het niet haalbaar is.

"De filosofie achter het idee is fantastisch, maar we ontberen een juridische grondslag hiervoor", aldus Platini. "Een van de basisregels van de EU is het vrije verkeer van werknemers." De Fransman wijst hiermee naar een uitspraak van het Europees Gerechtshof waarin een 'buitenlandersquota' wordt gezien als een schending van Europese verdragen.

"Ik kan FIFA best begrijpen want zij hebben 208 nationale voetbalbonden onder zich en er zijn 29 EU-landen die in onze federatie zitten. Het idee is uitstekend maar voor mij onmogelijk", aldus Platini.

Snoop Dogg moet toiletten schrobben

Icoon JustitieSnoop Dogg moet binnenkort afval rapen en publieke toiletten schoonmaken in een openbaar park in Orange County (Californië). De Amerikaanse rapper, die in het echt Calvin Broadus heet, moet de straf doen van de rechter wegens het illegaal vervoeren van een wapenstok in zijn bagage. Vorige maand bekende hij dat het wapen van hem was.

Het verboden wapen werd vorig jaar ontdekt in een koffer op de John Wayne-luchthaven in Orange County. Het is niet de eerste keer dat de rapper een veroordeling aan zijn broek heeft. Eerder kreeg hij al straf wegens onder meer verboden wapen- en drugsbezit.

Snoop Dogg moet 160 uur werken in het park.

Met dank aan mouthman voor de submit.

'Alonso terug naar Renault in 2008'

Volgens de Duitse krant Bild heeft McLaren-coureur Fernando Alonso een intentieverklaring ondertekend om met ingang van januari 2008 terug te keren bij Renault.

Volgens de krant krijgt de Spanjaard een contract aangeboden voor drie jaar, maar alleen als de huidig wereldkampioen zijn contract met McLaren succesvol kan ontbinden. Het grootste obstakel zal de afkoopsom zijn die het team moet betalen aan McLaren-Mercedes. Renault CEO Carlos Ghosn wil de Formule 1 betaalbaar houden en zou zijn portemonnee niet willen opentrekken voor de aankoop van sterren. Het lijkt er dus op dat een sponsor, bijvoorbeeld ING, diep in de buidel zal moeten tasten.

Naast Renault heeft ook Toyota interesse en heeft het een recordcontract aangeboden aan Alonso. Het Japanse team is bereid om een salaris te betalen van 150 miljoen dollar voor in totaal drie jaar. Daarmee zou hij haast het zelfde gaan verdienen als Michael Schumacher dat deed bij Ferrari. De Duitser kon rekenen op zo'n 60 miljoen dollar per seizoen.

Uitslagen basketbaleredivisie 11/10/2007

Vanavond is er een einde gekomen aan de tweede competitieronde in de Nederlandse basketbaleredivisie. Huidig kampioen EiffelTowers stoomt door en Groningen laat weer punten liggen.

De Groningers speelden uit bij Matrixx Magixx in Nijmegen. De fans zagen een dramatische wedstrijd, de tweede verloren wedstrijd al in het prille seizoen. De eerste drie kwarten werden door de Groningers met verlies afgesloten. Schoten gingen naast, rebounds werden niet gepakt en een hele lading fouten deden het team van Pep Claros de das om. Het werd uiteindelijk 89-69.

MyGuide Amsterdam moest afgelopen dinsdag haar eerste nederlaag incasseren. In Weert werd het door Upstairs Weert verslagen met 88-91. De eerste helft speelden de Amsterdammers prima. Dit werd vervolgd met een zwakke tweede helft waarbij vier spelers met vijf persoonlijke fouten naar de kant konden. Door al deze persoonlijke fouten mochten de Limburgers maar liefst 40 keer schieten vanaf de vrije worplijn, in tegenstelling tot de Amsterdammers die maar 20 keer mochten aanleggen voor een vrije worp.


Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
09/10/2007Upstairs WeertMyGuide Amsterdam91-88
09/10/2007Z&Z LeidenAris Friesland97-90
10/10/2007West-Brabant GiantsDen Helder Seals89-77
11/10/2007Rotterdam ChallengersEiffelTowers Den Bosch63-73
11/10/2007Landstede ZwolleOmniwold Almere89-71
11/10/2007Matrixx MagixxCapitals Groningen89-69


Stand na twee competitierondes

#TeamGPWV
1EiffelTowers Den Bosch2420
2Z&Z Leiden2420
3Upstairs Weert2420
4West-Brabant Giants2420
5Matrixx Magixx2420
6Landstede Zwolle2211
7MyGuide Amsterdam2211
8Aris Friesland2002
9Capitals Groningen2002
10Den Helder Seals2002
11Omniworld Almere2002
12Rotterdam Challengers2002


Programma

DatumThuisUit
13/10/2007Landstede ZwolleEiffelTowers Den Bosch
13/10/2007Den Helder SealsOmniwold Almere
13/10/2007MyGuide AmsterdamMatrixx Magixx
13/10/2007Rotterdam ChallengersUpstairs Weert
13/10/2007West-Brabant GiantsAris Friesland

DVD: Aron Gauder - The District (Nyocker)

SubheaderGeen subtiele verfilming van een Romeo & Julliet thema, maar een ondubbelzinnige verwijzing hiernaar. Richie is een Roma en zijn vader vindt het niet goed dat hij verliefd is op Jules. Jules is geen Roma en haar vader vindt het ook niet goed dat Richie verliefd is op Jules. Maar Richie begrijpt dat geld belangrijk is, want vrouwen houden van geld. Dus verzint hij met zijn vrienden een plan. Zo simpel en eenvoudig als het maar kan zijn, ze zorgen ervoor dat er in het district een oliebron komt te liggen. Hoe?, nog eenvoudiger. Ze reizen gewoon terug in de tijd en begraven er een gigantische hoop mammoeten die in hun eigen tijd tot olie zijn vergaan.

Moslims eten, drinken en seksen weer

Icoon BinnenlandsVoor de meeste moslims is het vandaag feest. Ze hebben 30 dagen overdag niet gegeten, gedronken, gerookt of seks gehad vanwege de ramadan. Dat wordt vandaag even ingehaald tijdens het Suikerfeest.

In Nederland houdt naar schatting 80 tot 90 procent van de moslims zich aan de ramadan, waarmee de maand wordt gevierd waarin de profeet Mohammed zijn eerste openbaringen van de Koran kreeg. Dat komt neer op tussen de 800.000 en 900.000 mensen. Sommigen hebben komende week ook herfstvakantie, en kunnen dus flink los gaan.

De dag begint met het uitspreken van een feestgebed in de moskee. Na het gebed omhelst men elkaar en kan het feest beginnen. Ook bellen veel moslims aan het eind van de vastenmaand met hun familieleden in het land van herkomst.

Zorgen om groeiend personeelstekort bij defensie

Icoon OorlogDe Tweede Kamer maakt zich zorgen over een groeiend personeelstekort bij defensie. Militairen geven steeds vaker de voorkeur aan een beter betaalde baan in het bedrijfsleven. Daardoor wordt het steeds moeilijker om vacatures te vervullen.

Naast het geld speelt ook de druk van familie en vrienden een rol. Die hebben vaak veel moeite met de gevaarlijke missies.

Inmiddels is het tekort opgelopen tot vijftien procent. De grote partijen in de Kamer verwachten dat het personeelstekort een rol kan gaan spelen in de discussie over verlenging van de Nederlandse missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Om het tekort tegen te gaan, wordt er nu een generaal ingesteld speciaal voor personeelswerving. Ook zouden er onorthodoxe wervingsplannen komen.

CD: David Bowie - The Buddha of Suburbia

The Buddha of Suburbia is een album met een verhaal. Letterlijk, want de muziek werd door David Bowie in 1993 gecomponeerd als soundtrack bij een tv-serie van de BBC met dezelfde titel. Maar in de serie werd uiteindelijk alleen de titelsong gebruikt. Bowie bewerkte de rest van de muziek tot een album. Dat leidde een onopgemerkt bestaan. Nu is het opnieuw uitgebracht.

The Buddha of Suburbia

Hardwareverkopen Japan, DS terug op één

De PSP heeft dankzij Final Fantasy VII: Crisis Core eventjes bovenaan mogen staan, maar de DS is weer terug op haar vertrouwde plekje. Desalniettemin blijft de PSP uitstekend verkopen. Naast de DS is ook de Xbox 360 weer terug op zijn eigen niveau van ongeveer 1500 verkopen in de week, de Halo 3 hype is over in Japan.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite87.44572.8955.575.094
PSP86.895102.8091.948.215
Wii20.70424.1432.715.158
PS310.82213.105722.930
PS210.44612.980607.361
X3601.5475.215152.336
GBA SP1954926.532
Cube109739.894
NDS903020.918
GB Micro472292.906
GBA041968

Super Metroid in Virtual Console

Nintendo heeft zoals elke vrijdag de Virtual Console op de Wii gevuld. Vandaag zijn er een tweetal games toegevoegd: Super Metroid (SNES, 800 punten) en Probotector II (NES, 600 punten).

Super Metroid:
In deze klassieker uit 1994 keert Samus Aran terug naar de planeet Zebes om de ruimtepiraten en hun leider Mother Brain voor eens en altijd te stoppen. Gelukkig is Samus beter dan ooit uitgerust voor actie.

Super Metroid introduceerde nieuwe functies die standaard zouden worden in de Metroid Prime-serie, zoals de oplaadbare straal, de grijpstraal en een kaartsysteem op het scherm waardoor spelers de weg konden vinden in de gigantische spelwereld.

Probotector II:
In het NES-schietspel Probotector II: Return of the Evil Forces moeten de gevechtsrobots RD008 en RC011 weer eens in actie komen als ruimtewezens opnieuw proberen de aarde over te nemen.

FIFPro en UEFA gaan samenwerken

De spelersvakbond FIFPro en de UEFA gaan samenwerken. De voorzitters van de twee organisaties, Philippe Piat en Michel Platini, hebben in Brussel een akkoord ondertekend.

"Dit is een historisch moment. Het zal de manier waarop het Europees voetbal wordt beheerd veranderen", aldus Platini. "De spelers zullen vanaf nu worden vertegenwoordigd in het Strategisch Comité. In dit comité wordt het beleid uitgestippeld."

De samenwerking tussen de twee bonden moet de dialoog tussen de spelers en de bond verbeteren. "De spelers vervullen de hoofdrol in het voetbal. Daarom moeten we ze beschermen, naar ze luisteren en ze betrekken in het beleid. Dankzij dit akkoord wordt dit allemaal mogelijk. We zijn we een stap dichter bij het betrekken van alle partijen in het beslissingsproces."

Schuurdictatuur

Donderdag 11 oktober. Het is een trieste symboliek. Op de dag dat het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS) werelkundig maakt dat het tijd wordt dat de toenemende seksualisering op scholen een halt wordt toegeroepen, blijkt dat er toch wel iets belangrijkere dingen zijn waar we ons druk om moeten maken. Volgens het APS Op feestjes komt ook steeds vaker de zogenoemde 'schuurdictatuur' voor, waar jongens achter het meisje tegen billen aanschuren. "Leerlingen etaleren borsten en billen alsof het niks is", aldus Anke Visser van de projectgroep preventie seksuele intimidatie.

Iedereen ruikt kennelijk zijn kans nu het CDA en de ChristenUnie in de regering zitten, maar hou maar weer fijn ff je bek Anke. Er is echt geen hond die zich nog druk maakt om dat preutse gekrakeel van je. We kunnen beter wat doen tegen de toenemende agressie en het wapenbezit van de scholieren. Wat een trieste kutdag zeg.

Verder nog wat? Eh ja, in sommige fotoboeken wil echt niemand kijken, nieuwe hype: nodig mensen op YouTube uit voor je verjaardag , Verburg duwt wilde zwijnen de snelweg op om haar betoog kracht bij te zetten en natuurlijk wederom geen nieuws over Maddie

Ohw ja, we hebben ook nog een nieuw volkslied. Wie het nog niet heeft gehoord klkt even op 'lees verder'

Fiji-goalie krijgt geen visum vanwege schoonvader

Het nationale voetbalelftal van Fiji werkt de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland onder protest af. Simione Tamanisau, de eerste doelman van de eilandbewoners, kreeg geen visum om Nieuw-Zeeland binnen te komen.

De goalie wordt gestraft omdat zijn schoonvader een functie heeft bij de marechaussee. Sinds de militaire coup op de Fiji-eilanden van eind vorig jaar komen personen die banden hebben met een militair Nieuw-Zeeland niet meer in.

De nationale voetbalbond van Fiji wil de regering van Nieuw-Zeeland voor de rechtbank slepen. Bovendien stuurde de bond een protestbrief naar de FIFA en overweegt het naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) te stappen. "Dit is oneerlijk", aldus de voorzitter van de voetbalbond, Sahu Khan. "Simione is één van onze sleutelspelers. Dat de autoriteiten in Nieuw-Zeeland iedereen een visum geven behalve hem, betekent dat we niet alleen tegen de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland spelen maar ook tegen hun regering."

Paolo Maldini nadert rentree

Paolo Maldini staat op het punt om zijn rentree te maken bij AC Milan. De 39-jarige verdediger zal vandaag meespelen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Spaanse Athletic Bilbao. Nadat hij in mei een operatie aan zijn knie onderging, kwam Maldini niet meer in actie.

Het is de bedoeling dat Maldini alleen de eerste helft speelt. "Na meer dan vier maanden uit de roulatie te zijn geweest, is dit een belangrijke test", aldus de 97-voudig Italiaans international. "Ik heb er in ieder geval hard voor gewerkt."

Murray praat met ATP over uitlatingen

Volgende week praat de Britse tennisser Andy Murray in Madrid met de vertegenwoordigers van de spelersvakbond ATP. Zij doen onderzoek naar gokken in tennis. Eerder deze week zei Murray dat iedereen weet dat er sprake is van corruptie in de sport.

"Maar ik ga zeker geen namen noemen”, aldus Murray. "Ik heb er met een aantal spelers over gesproken en sommige dingen moeten opgehelderd worden. Daarom ga ik met de ATP praten."

De nummer twee van de wereld, de Spanjaard Rafael Nadal, toont weinig begrip voor de uitspraken van Murray. Nadal heeft gezegd dat Murray totaal geen bewijs heeft voor de gokpraktijken.

Feillu winnaar van Parijs-Bourges

Romain Feillu heeft Parijs-Bourges op zijn naam geschreven. De Franse renner uit de Agritubel-equipe was in de eendagskoers over 194,3 kilometer in de massasprint de Zwitser Aurélien Clerc en de Wit-Rus Aleksandr Oesov de baas.

De 23-jarige Feillu boekte zijn vierde seizoenszege. Hij won eerder de Ronde van Groot-Brittannië, het Circuit van de Aulne en een etappe in de Ronde van Luxemburg.

Boek: Geluidloos - Frank Schätzing

Geluidloos is het derde boek van schrijver Frank Schätzing dat in het Nederlands vertaald is. Het boek heeft als basisthema een terroristische aanslag op de G8-top die in Duitsland wordt georganiseerd. Dit alleen al is een onderwerp dat, helaas, erg actueel is. De dreiging van terrorisme hangt, sinds 9/11, als een zware deken over de wereld. Dat dit voor schrijvers een dankbaar thema is, is wel te begrijpen. De één zal er beter werk uit extraheren dan de ander. Schätzing behoort duidelijk tot de eerste groep; hij weet er een heel intrigerend en indringend boek over te schrijven. Een heuse thriller.

PC softwareverkopen USA, strategy edition

Er zijn wederom nieuwe salescharts uit de US of A overgekomen, ditmaal van de week van 23-9 tot en met 29-9.

Opvallend is de lage hoeveelheid Sims 2 prullaria, twee zeer fijne strategy games vormen samen de top 2, en Halo 2 weet toch nog te verkopen.

PositieTitelUitgever
1World in ConflictSierra
2Company Of Heroes: Opposing FrontsTHQ
3The Sims 2 Bon VoyageEA
4World Of Warcraft: Burning CrusadeV ivendi
5BioShock2K Games
6Medal Of Honor: Airborne EA
7World Of Warcraft Vivendi
8The Sims 2 Deluxe EA
9Halo 2 Microsoft
10World In Conflict Collector's EditionSierra

EU, Gore en Bono genoemd voor Nobelprijs

Icoon AlgemeenDe Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore, U2-voorman en activist Bono en de Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl krijgen later deze morgen mogelijk een zeer belangrijk telefoontje. Ze zijn volgens Britse, Amerikaanse en Zweedse media belangrijke kanshebbers voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Volgens de Noorse televisie is de kans ook groot dat de Europese Unie als organisatie met de eer gaat strijken. De werkelijke gelukkige wordt vandaag rond 11.00 uur bekend.

In de jaarlijkse speculaties valt een ding op: de nieuwe klimaatgoeroe Gore zal de prijs mogelijk kunnen mislopen omdat er in 2008 verkiezingen zijn in de Verenigde Staten en het Nobelcomité zou geen verkapt stemadvies willen geven. Nieuwszender CNN berichtte gisteren dat sommige Democratische partijgenoten van Gore juist hopen dat een Nobelprijs Gore zal doen besluiten zich alsnog te kandideren voor het presidentschap.

Volgens informatie van Britse gokkantoren zijn er ook belangrijke 'outsiders' in de race, zoals de Chinese mensenrechtenactiviste Rebiya Kadeer, de Indiase voorzitter van het VN-overlegorgaan over klimaatveranderingen Rajendra Pachauri en de Finse oud-politicus en vredesonderhandelaar Martti Ahtisaari.

Vorig jaar won 'microkredietbankier' Mohammed Yunus uit Bangladesh en die stond toen nergens hoog op een lijstje van media of bookmakers. Dit jaar zijn er meer dan 180 personen voorgedragen.

Overigens mag alleen een select gezelschap kandidaten voor deze prijs voordragen: het gaat onder anderen om leden van nationale parlementen, hoofdbestuurders van universiteiten of grote instituten en voormalige winnaars. Het Nobelcomité maakt de namenlijst met alle genomineerden overigens niet bekend, dat mag pas na vijftig jaar. Het aantal genomineerden is vaak wel bekend.

Heimspiel Handballmanager 2008 demo online

De laatste demo van Demo Donderdag is de Duitse toptitel Heimspiel Handballmanager 2008. Heimspiel Handballmanager 2008 is op dit moment de enige game met de officiële licentie van de Duitse Handball Bundesliga.

In de game ben je (zoals in wel meer sportmanager-games) de totalitaire baas van een handbalvereniging, en moet je je zowel bezig houden met de wedstrijden als met de managers-kant van het team. De demo kent één club, zeven man op het speelveld en vijf in-game dagen om er het beste van te maken!

De demo is 623 MB, en is helaas alleen in het Duits beschikbaar op de volgende mirrors:

Gamer's Hell
Filefront
Gamestar
PC Games (torrent)

Daarnaast zijn er ook nog enkele screens van de game beschikbaar, en een trailer.






Call of Duty 4 demo staat eindelijk online

Demo Donderdag gaat gewoon door, nu met de grootste(letterlijk en figuurlijk) demo van de dag: Call of Duty 4: Modern Combat.

Na veel gezeur met servers, en zelfs geruchten dat de demo Yahoo! exclusief zou zijn staat de demo nu eindelijk op meerdere sites, en kan hij eindelijk met hoge snelheid gedownload worden.

Bereid je bij de download voor op een bestandsgrootte van 1,37 GB.

Gamer's Hell
GBase
Fileplanet
3D Downloads
Actiontrip
Filefront
Winboard
K-Files
Internode
FZ
UTTwente
I3D
WorldStream
Computergames.ro
Fragland
GGMania
Worthplaying

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.