FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 augustus 2007

Spyker blij na testdag met B spec

Het team van Spyker heeft vandaag voor het eerst deze week getest op het circuit van Monza. Het was de eerste keer dat het Nederlandse team hun B-specificatie inzette tijdens een openbare testdag.

Adrian Sutil mocht plaatsnemen in de oranje bolide. In de ochtend wist de Duitser nog Williams-coureur Alexander Wurz voor te blijven, maar aan het einde van de dag moest hij genoegen nemen met de langzaamste tijd van 1:25.278. Slechts twee seconden langzamer dan de eerste tijd die Fernando Alonso vandaag liet noteren en op drietienden van de Super Aguri van Takuma Sato. In totaal legde Sutil 76 ronden af met de vernieuwde wagen.

Sutil spreekt van een productieve dag met slechts enkele kleine problemen. "Deze testdag verliep best goed voor ons. We hebben zoveel mogelijk kilometers proberen te maken, maar 's middags hadden we te kampen met een tegensputterende versnellingsbak en verloren hierdoor wat tijd. Over het geheel gezien was het echter een productieve dag voor ons," aldus de Formule 1-debutant. "We hebben goede afstellingen gevonden voor de race en we weten hoe de auto zich gedraagt in een set-up voor weinig neerwaartse druk. Zowel de zachte als harde banden lijken goed te werken op de auto. Het is nu nog moeilijk vast te stellen hoe goed de auto is, omdat Monza een uniek circuit is met erg weinig grip. Ik zie de Grand Prix van Italië echter hoopvol tegemoet."

Dominic Harlow, hoofdingenieur bij Spyker, vertelde dat Monza om een uniek pakket van aerodynamische onderdelen vraagt, die ze vandaag getest hebben. "Het circuit is zwaar voor de remmen en de ophanging vanwege de kerbstones in de chicanes. Vanwege de lange perioden van acceleratie is Monza ook zwaar voor de motor. We hebben veel data verzameld. We weten dat er genoeg potentie in de auto zit en de progressie van onze voorbereidingen op de race verloopt goed."

Spyker zal morgen wederom op het circuit van Monza verschijnen. Dan zal Sakon Yamamoto plaatsnemen achter het stuur van de bolide. De Japanner zal morgen zijn eerste volwaardige testdag voor het Nederlandse team rijden.

Mensenpenis gezocht

Icoon OpmerkelijkHet Fallologisch Museum in het IJslandse plaatsje Húsavík beschikt over een enorme collectie mannelijke geslachtsdelen van tal van diersoorten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten te zien. Maar er blijft altijd wat te wensen over: het museum is al jaren in de weer om de hand te kunnen leggen op een mensenpenis, zo meldt Ananova.

In het museum hangen, liggen en staan in totaal 195 penissen van verschillende dieren, van het voortplantingsorgaan van de kleine hamster tot het indrukwekkende werktuig van de walvis. De curator Sigurdur Hjartarson runt het museum, het enige penismuseum in de wereld, al sinds 1974.

Al jaren probeert hij tevergeefs de gereserveerde plek te vullen met de penis van een mens. Hjartarson heeft ten einde raad een oproep geplaatst waarop hij veel reacties kreeg. Helaas bleken de mensen die reageerden uiteindelijk niet van plan hun penis af te staan voor het goede doel, maar waren ze gewoon uit op een lolletje.

Penis gezocht
Penis gezocht

Met dank aan Yoda87 voor de submit.

Gewelddadige dieren in Sam & Max

Op de site van Telltale Games is een trailer verschenen van het komende seizoen van Sam & Max, alsmede acht screenshots. Ook is er enige informatie bekend gemaakt over kleine vernieuwingen. Zo zal het in het tweede seizoen mogelijk zijn Sam te laten rennen. Ook lopen NPC's voortaan rond in de wereld in plaats van aan de grond genageld te wachten tot jij met ze komt praten. Iedere episode zal een unieke mini-game bevatten en alle lokaties die je al uit eerdere afleveringen kent zullen een make-over ondergaan.

Net als het eerste seizoen zullen alle afleveringen als eerste op GameTap worden aangeboden aan Amerikanen en Canadezen. De rest van de wereld hoeft echter niet meer zo lang te wachten, reeds de volgende dag is elke episode beschikbaar op de site van TellTale zelf. Er is nog niets bekend gemaakt over de releasedata, de kosten per aflevering en de verhaallijn.






Uitslagen 3e voorronde CL

Vanavond zijn de laatste kwalificatieduels voor de Champions League gespeeld, op AEK FC - Sevilla na. Slavia Praha wist Ajax de baas te blijven; hieronder vind je de overige uitslagen.

FC Steaua Bucureşti (Roe) - FC BATE Borisov (WRu) 2-0 (2-2)
12' Zaharia 1-0
54' Neaga 2-0

Rosenborg BK (Noo) - Tampere United (Fin) 2-0 (3-0)
45' Sapara 1-0
49' Konan 2-0

Celtic FC (Sch) - FC Spartak Moskva (Rus) 1-1 (1-1) (4-3 pen)
28' McDonald 1-0
45' Pavlenko 1-1

NK Dinamo Zagreb (Kro) - SV Werder Bremen (Dui) 2-3 (1-2)
13' Diego (Pen) 0-1
21' Vukojevic 1-1
38' Sanogo 1-2
41' Modric (Pen) 2-2
70' Diego (Pen) 2-3

FC Shakhtar Donetsk (Oek) - FC Red Bull Salzburg (Oos) 3-1 (0-1)
5' Meyer 0-1
9' Lucarelli 1-1
78' Castillo (Pen) 2-1
86' Brandão 3-1

SK Slavia Praha (Tsj) - AFC Ajax (Ned) 2-1 (1-0)
22' Vlcek 1-0
33' Suárez 1-1
86' Vlcek 2-1

IF Elfsborg (Zwe) - Valencia CF (Spa) 1-2 (0-3)
5' Helguera 0-1
31' Alexandersson 1-1
90' Villa 1-2

FC Dynamo Kyiv (Oek) - FK Sarajevo (Bos) 3-0 (1-0)
3' Bangoura 1-0
77' Milosevic (e.d.) 2-0
90' Rebrov (Pen) 3-0

RSC Anderlecht (Bel) - Fenerbahçe SK (Tur) 0-2 (0-1)
3' Kezman 0-1
73' Alex 0-2

FK Crvena Zvezda (Ser) - Rangers FC (Sch) 0-0 (0-1)

Liverpool FC (Eng) - Toulouse FC (Fra) 4-0 (1-0)
19' Crouch 1-0
49' Hyypiä 2-0
87' Kuijt 3-0
90' Kuijt 4-0

FC København (Den) - SL Benfica (Por) 0-1 (1-2)
17' Katsouranis 0-1

Dinamo Bucureşti (Roe) - SS Lazio (Ita) 1-3 (1-1)
27' Bratu 1-0
47' Rocchi (Pen) 1-1
54' Pandev 1-2
66' Rocchi 1-3

Arsenal FC (Eng) - AC Sparta Praha (Tsj) 3-0 (2-0)
8' Rosický 1-0
82' Fabregas 2-0
89' Eduardo 3-0

Beşiktaş JK (Tur) - FC Zürich (Zwi) 2-0 (1-1)
56' Delgado 1-0
64' Delgado 2-0

Gevangenisbewakers aangevallen in Frankrijk

Icoon MisdaadEen vrouwelijke bewaker van een gevangenis in Talaudière in Frankrijk is vannacht gewond geraakt door toedoen van een 15-jarige gevangene. De bewaker ging kijken omdat er heel veel lawaai uit de cel van de 15-jarige kwam. Toen zij door het kijkertje wilde kijken wat er aan de hand was, werd er een vloeibaar middel in haar oog gespoten. Het bleek om een menging van afwasmiddel en chloor te gaan. Zij moest overgebracht worden naar de eerste hulp en kan de eerste paar dagen niet werken. Het was bekend dat de jongen extreem gewelddadig is en binnen zijn bereik alles kapotslaat.

Een veroordeelde in de gevangenis van Colmar, eveneens in Frankrijk, heeft eerder deze week ook een bewaker aangevallen. De veroordeelde die vastzat voor enkele inbraken, had van een bewaker de hals verwond met een zakmes. Inmiddels heeft deze man zijn excuses aangeboden aan de bewaker. Hij zei paranoïde te zijn geworden omdat hij van Straatsburg naar Colmar was overgeplaatst. Wel krijgt de man strafverzwaring.

Voetbal: Ajax verliest opnieuw van Slavia Praag

Icoon Champions LeagueAjax is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In Tsjechië was Slavia Praag met 2-1 te sterk voor de mannen van trainer Henk ten Cate. Twee weken geleden verloren de Amsterdammers in eigen huis al met 1-0.

Voorafgaand aan het duel werd één minuut stilte in acht genomen om Alejandro Puerta te herdenken. De speler van Sevilla overleed gistermiddag op 22-jarige leeftijd. Ten Cate koos ervoor om met Laurent Delorge in de basis te beginnen. De Belgische speler kreeg hiermee de voorkeur boven Robbert Schilder en Dennis Rommedahl. Hedwiges Maduro kwam vanavond niet in actie. De middenvelder was nog herstellende van een lichte hersenschudding.

Om 20:30 floot arbiter Bo Larsen voor het eerst op zijn fluitje. De wedstrijd kende een nerveus begin van de twee ploegen. Na twaalf minuten spelen kwam Ajax goed weg. Thomas Vermaelen ging opzichtig in de fout, waardoor de thuisploeg een grote kans kreeg. Maarten Stekelenburg stond echter goed opgesteld, waardoor erger werd voorkomen. Kort daarna kreeg Klaas-Jan Huntelaar een grote kans. De aanvaller passeerde Vaniak, maar de hoek was te moeilijk. In de 23e minuut kwam de Tsjechische ploeg op voorsprong. De Amsterdammers kregen de bal niet uit het strafschopgebied, waardoor Vlcek uiteindelijk binnen kon schieten.

Na iets meer dan een half uur spelen liet Luis Suárez van zich spreken. De Uruguayaan bracht Ajax terug in de wedstrijd door de gelijkmaker achter de doelman van Slavia Praag te werken. In de 40e minuut probeerde Krajcík het eens van afstand, maar de bal ging ruim naast het doel van de Amsterdamse ploeg. Kort daarna kregen de Tsjechen nog een goede mogelijkheid. Stekelenburg liet zich echter niet van de wijs brengen. In de blessuretijd van de eerste helft waren de twee ploegen niet echt gevaarlijk meer.

In de eerste tien minuten van de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. De ploeg wist dit echter niet in doelpunten uit te drukken. In de 55e minuut probeerde Slavia Praag het via Ivana, maar de speler kon geen ploeggenoot bereiken. Na een uur spelen kreeg de Amsterdamse club een vrije trap. Suárez probeerde de bal binnen te koppen, maar faalde in de afronding. Nog geen tien minuten later kreeg de ploeg van trainer Ten Cate een corner. Hierdoor kon Jaap Stam de bal bijna binnen tikken, maar er stond een verdediger van Slavia Praag in de weg.

Ook Slavia Praag kreeg bij de daaropvolgende corner een goede mogelijkheid, maar de bal belandde in het zijnet. Na 72 minuten spelen kreeg Suárez een hele grote kans. De Uruguayaan had zijn vizier echter niet op scherp staan. Kort daarna probeerde ook Huntelaar het met een kopbal, maar Vaniak stond wederom goed op te letten. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Volesak de bal op een presenteerblaadje aangeboden. De speler schoot de bal echter over het doel, maar uiteindelijk wist Vlcek vijf minuten voor tijd de bevrijdende treffer te maken. In de laatste minuten van de wedstrijd werden er geen doelpunten meer gemaakt, waardoor een herhaling van vorig jaar een feit werd.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Slavia Praag - Ajax

Ajax is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In Tsjechië was Slavia Praag met 2-1 te sterk voor de mannen van trainer Henk ten Cate. Twee weken geleden verloren de Amsterdammers in eigen huis al met 1-0.

Voorafgaand aan het duel werd één minuut stilte in acht genomen om Alejandro Puerta te herdenken. De speler van Sevilla overleed gistermiddag op 22-jarige leeftijd. Ten Cate koos ervoor om met Laurent Delorge in de basis te beginnen. De Belgische speler kreeg hiermee de voorkeur boven Robbert Schilder en Dennis Rommedahl. Hedwiges Maduro kwam vanavond niet in actie. De middenvelder was nog herstellende van een lichte hersenschudding.

Om 20:30 uur floot arbiter Bo Larsen voor het eerst op zijn fluitje. De wedstrijd kende een nerveus begin van de twee ploegen. Na twaalf minuten spelen kwam Ajax goed weg. Thomas Vermaelen ging opzichtig in de fout, waardoor de thuisploeg een grote kans kreeg. Maarten Stekelenburg stond echter goed opgesteld, waardoor erger werd voorkomen. Kort daarna kreeg Klaas-Jan Huntelaar een grote kans. De aanvaller passeerde Vaniak, maar de hoek was te moeilijk. In de 23e minuut kwam de Tsjechische ploeg op voorsprong. De Amsterdammers kregen de bal niet uit het strafschopgebied, waardoor Vlcek uiteindelijk binnen kon schieten.

Na iets meer dan een half uur spelen liet Luis Suárez van zich spreken. De Uruguayaan bracht Ajax terug in de wedstrijd door de gelijkmaker achter de doelman van Slavia Praag te werken. In de 40e minuut probeerde Krajcík het eens van afstand, maar de bal ging ruim naast het doel van de Amsterdamse ploeg. Kort daarna kregen de Tsjechen nog een goede mogelijkheid. Stekelenburg liet zich echter niet van de wijs brengen. In de blessuretijd van de eerste helft waren de twee ploegen niet echt gevaarlijk meer.

In de eerste tien minuten van de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. De ploeg wist dit echter niet in doelpunten uit te drukken. In de 55e minuut probeerde Slavia Praag het via Ivana, maar de speler kon geen ploeggenoot bereiken. Na een uur spelen kreeg de Amsterdamse club een vrije trap. Suárez probeerde de bal binnen te koppen, maar faalde in de afronding. Nog geen tien minuten later kreeg de ploeg van trainer Ten Cate een corner. Hierdoor kon Jaap Stam de bal bijna binnen tikken, maar er stond een verdediger van Slavia Praag in de weg.

Ook Slavia Praag kreeg bij de daaropvolgende corner een goede mogelijkheid, maar de bal belandde in het zijnet. Na 72 minuten spelen kreeg Suárez een hele grote kans. De Uruguayaan had zijn vizier echter niet op scherp staan. Kort daarna probeerde ook Huntelaar het met een kopbal, maar Vaniak stond wederom goed op te letten. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Volesak de bal op een presenteerblaadje aangeboden. De speler schoot de bal echter over het doel, maar uiteindelijk wist Vlcek vijf minuten voor tijd de bevrijdende treffer te maken. In de laatste minuten van de wedstrijd werden er geen doelpunten meer gemaakt, waardoor een herhaling van vorig jaar een feit werd.


Karakteristieken:

Slavia Praag - Ajax 2-1 (1-0)
23' Vlcek 1-0
33' Suárez 1-1
88' Vlcek 2-1

Toeschouwers: 19.000
Arbiter: Bo Larsen (Den)
Gele kaart: Volesak (Slavia Praag), Emanuelson, Stam (Ajax)

Slavia Praag: Vaniak, Drizdal, Suchy, Brabec, Svec, Smicer (Ivana/41, Necid/82), Tavares, Kalivoda (Volesak/76), Krajcík, Janda, Vlcek

Ajax: Stekelenburg, Colin, Stam, Vermaelen, Emanuelson (Vertonghen/58), Gabri (Urzaiz/78), Heitinga, Delorge, Bakircioglü (Rommedahl/65), Huntelaar, Suárez

VPRO komt met vernieuwd programma voor jeugdige gamer

Games worden steeds populairder en hierdoor ook onder de kids bekender. Voor deze jonge gamers (8-14 jaar) komt de VPRO met een nieuw programma op de zondagochtend waarin het naast boeken en muziek dus ook gaat draaien om games. In dit games-onderdeel worden niet alleen de nieuwste games uit de doeken gedaan maar ook de actualiteit passeert de revue.

Daarnaast krijgen jonge gamers de kans om zich met hulp van de presentatoren (Willie Wartaal en Horace Cohen) en een professionele gamer klaar te stomen voor het Wereldkampioenschap FIFA 08. Hieraan kunnen echter slechts de allerbesten mee doen en vandaar dat er een selectie gemaakt gaat worden. Hier kun jij gelukkig ook bij horen! Lijkt het jou dus leuk om je FIFA-kunsten te laten zien of misschien op te treden als (gast)recensent en ben jij tussen de 8 en 14 jaar? Stuur dan eens een mailtje naar villalife@vpro.nl met je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en favoriete games (vooral FIFA-fans nodig!) . Wie weet ben je dan straks wel op tv en in de race om mee te doen aan het WK FIFA 08 of verkondig jij je mening over een nieuwe game!


Begroting 2008 nog niet rond door kabinet

Icoon PolitiekHet kabinet is het woensdag nog niet eens geworden over de begroting voor volgend jaar. Premier Jan Peter Balkenende en de meest betrokken minsters waren woensdagavond tot laat bijeen, maar naar verwachting lukt het op zijn vroegst donderdagmiddag om alle knopen door te hakken.

Ingewijden sluiten ook niet uit dat vrijdag pas een akkoord wordt bereikt. Inzet van het kabinet is te zorgen dat minima en AOW'ers met een klein pensioen er volgend jaar niet op achteruitgaan. De meeste andere huishoudens zullen dan waarschijnlijk wel een klein koopkrachtverlies lijden. Verder wil het kabinet afspraken maken over verbetering van de overheidsfinanciën, zodat in de toekomst de kosten van de vergrijzing beter zijn te betalen.

Volgens betrokkenen is er geen sprake van scherpe politieke conflicten tussen de ministers. De besprekingen duren vooral zo lang omdat ze technisch ingewikkeld zijn en er een groot aantal varianten op tafel ligt.

Basketbal: Nederland verliest van Groot-Brittannië

Het basketbalteam van Nederland heeft vanavond kansloos verloren van Groot-Brittannië. Oranje werd met 83-64 verslagen door de Britten.

In Almere startte Nederland zonder NBA-speler Francisco Elson (oogblessure) en Vincent Krieger (hamstring). Tijdens de wedstrijd werd pijnlijk duidelijk dat het team zonder deze twee spelers duidelijk kwaliteit verliest. De Britten bouwden gestaag de voorsprong uit. Aan het eind van het derde kwart stond het al 45-70, in het voordeel van de Britten. In het vierde en laatste kwart slaagde Nederland er niet meer in om die voorsprong goed te maken.

Bij Groot-Brittannië was Chicago Bulls-ster Luol Deng uitstekend bezig. Met 27 punten was hij topscorer van het duel. Bij Nederland was Kees Akerboom degene met de meeste punten. Van de 64 punten maakte hij er 20. Door het verlies vanavond is Nederland zo goed als uitgeschakeld voor promotie naar de Europese A-divisie. Het doel wat Nederland voor ogen had, het EK van 2009, lijkt dan ook niet meer haalbaar te zijn.

Nog anderhalve maand tot Eternal Sonata

De Japanse RPG Eternal Sonata, die in Europa zal verschijnen onder de minder bekende naam Trusty Bell, heeft eindelijk een datum gekregen van Bandai Namco. Op 19 oktober zullen Europese 360-bezitters eindelijk los kunnen met de langverwachte game, die inmiddels al een tijdje uit is in het Land van de Rijzende Zon. Hiermee is wel weer duidelijk dat we onderaan de voedselketen van de grote drie markten staan, want in Amerika verschijnt de game al half september.

Wild zwijn door het lint

Icoon OpmerkelijkEen wild zwijn heeft dinsdag in Eerbeek een wandelaar aangevallen. De man probeerde nog in een boom te springen, maar het beest was hem te snel af. Het wilde zwijn gooide zijn slagtanden in de strijd. De man raakte gewond aan zijn been.

Het 110 kilo wegende dier bleek eerder het Apeldoorns/Dierens kanaal over te zijn gezwommen. Hij had diverse automobilisten agressief benaderd.

Woensdagochtend werd het zwijn met behulp van een hond gevonden in een bosperceel aan het Soerense Zand in Eerbeek. Het bleek om een ziek mannetjesdier te gaan. Medewerkers van Flora- en Faunabeheer hebben het dier een nekschot gegeven.

Vrek verstopt opa en kinderen in de kofferbak

Icoon OpmerkelijkEen 37-jarige Let wilde bezuinigen op de kosten van de boottocht tussen het Spaanse eiland Mallorca en Barcelona. Daarom besloot hij zijn vader en zijn twee zoontjes te verstoppen in de kofferbak van zijn auto. De man is gearresteerd omdat hij op deze manier het leven van zijn familieleden in gevaar heeft gebracht.

De 66-jarige grootvader en diens kleinkinderen van 8 en 10 jaar oud hebben enkele uren in de kofferbak doorgebracht. Dit alles om 139 euro te besparen. De drie zijn uiteindelijk door de Spaanse politie uit de kofferbak bevrijd.

De auto stond geparkeerd in het ruim van het schip. Het was daar zeer warm en slecht geventileerd. Op welke manier de verstekelingen zijn ontdekt, is niet bekend gemaakt. Mogelijk hebben de drie om hulp geroepen of hebben ze de auto per ongeluk laten bewegen.

Met dank aan Ouwesok voor de submit.

[A1GP] Uitslag testdag 29-08-2007

Vandaag vond de tweede A1GP-testdag voor komend seizoen plaats. Op Silverstone was Duitsland het snelst, gevolgd door Groot-Brittannië en Zwitserland. Nederland kwam tot de elfde tijd.

PosTeamTijd
1Duitsland1:10.005
2Groot-Brittannië1:10.252
3Zwitserland1:10.311
4Nieuw-Zeeland1:10.618
5Zuid-Afrika1:10.714
6Portugal1:10.762
7Brazilië1:10.817
8Pakistan1:10.958
9Verenigde Staten1:11.047
10Frankrijk1:11.057
11Nederland1:11.091
12China1:11.152
13Maleisië1:11.169
14Ierland1:11.269
15Italië1:11.386
16Canada1:11.398
17Australië1:11.535
18Tsjechië1:11.828
19Libanon1:11.880
20Indonesië1:12.103
21Mexico1:12.638

Gecombineerde uitslag beide testdagen:

PosTeamTijd
1Duitsland1:10.005
2Groot-Brittannië1:10.252
3Zwitserland1:10.311
4Zuid-Afrika1:10.484
5Frankrijk1:10.531
6Nieuw-Zeeland1:10.618
7Ierland1:10.667
8Portugal1:10.762
9Brazilië1:10.817
10India1:10.882
11Pakistan1:10.958
12Verenigde Staten1:11.047
13Nederland1:11.069
14China1:11.152
15Maleisië1:11.169
16Canada1:11.398
17Australië1:11.535
18Tsjechië1:11.828
19Libanon1:11.880
20Indonesië1:12.020
21Mexico1:12.638

Voorzichtige aanvallen in SOCOM: Tactical Strike beelden

Panama, Zuid Amerika. De Amerikaanse ambassadeur is ontvoerd door een radicale groepering. Met de steun van de regering wordt het SOCOM-team ingezet om de ambassadeur te bevrijden. Je zult door de stedelijke en jungle-omgevingen van Panama struinen in je jacht op de terroristen. Zoals altijd zul je ook nu weer de mogelijkheid hebben om tot vier man multiplayer te spelen.

SOCOM: Tactical Strike verschijnt later dit jaar.












PSV en FC Sevilla akkoord over Koné

Arouna Koné zal vrijwel zeker vertrekken bij PSV. Vanavond bereikten PSV en FC Sevilla een akkoord over de transfersom van de Ivoriaan. Als Koné en Sevilla ook tot een overeenkomst komen zal PSV elf miljoen euro ontvangen van de Spaanse club.

De zaakwaarnemer van Koné is momenteel nog in Spanje om over de overgang te onderhandelen. Koné zal daarna nog een medische keuring moeten ondergaan. PSV wilde de spits aanvankelijk niet laten vertrekken en hem aan zijn contract houden, in het hedendaagse voetbal stellen contracten echter weinig meer voor. Galatasaray wilde Koné graag contracteren maar de aanvaller zelf wilde niet naar Turkije. Daarop deed Sevilla een bod.

Een bod dat door PSV niet werd geaccepteerd omdat het volgens de Eindhovenaren te laag was. Koné was hiermee niet content en had ineens last van zijn enkel. Ronald Koeman, de oefenmeester van PSV, gaf aan teleurgesteld te zijn in zijn speler. Koné op zijn beurt sprak negatief over PSV.

Als Koné definitief vertrokken is kan PSV nog tot vrijdagnacht twaalf uur nog een andere speler aantrekken. Daarna is de transfermarkt gesloten. Stan Valckx, technisch manager, wil niet zeggen op wie PSV zijn oog heeft laten vallen. "We hebben een lijstje. Met goede, betere, goedkopere en duurdere spelers. Het enige dat ik kan zeggen is dat Georgios Samaras nooit in beeld was en dat nu ook niet is."

Left 4 Dead zal tijdelijk gratis verkrijgbaar zijn

De mensen van Valve hebben het er maar druk mee, naast The Orange Box werken ze ook samen met ontwikkelaar Turtle Rock Studios aan hun zombieshooter Left 4 Dead. Om de game extra te promoten zal het waarschijnlijk het eerste weekend gratis verkrijgbaar zijn.

Gabe Newell verklaart: "We merken dat onze community heel positief reageert op onze gratis weekenden."
Hij verwacht dat dit ook zeker goed zal werken bij een game als Left 4 Dead. "Het is namelijk echt een spel dat je moet spelen om te begrijpen waarom het zo leuk is. Deze manier is namelijk tien keer zo effectief als een Tv-reclame op MTV." aldus de grote baas van Valve.

Left 4 Dead is één van de nieuwe Valve-games die door EA zal worden uitgegeven. Deze game zal overigens niet de enige zijn waarbij Valve in zee gaat met Electronic Arts. "Veel mensen omschrijven EA als een monster" verklaart Newell grappend. "De werkrelatie die we met ze hebben is fantastisch en het is dus logisch dat we als Valve met ze willen blijven werken."

Man in blote kont weken in Senegalese cel

Een student uit Ierland die onlangs midden op straat in Senegal zijn broek liet zakken, hoorde vandaag een geldstraf van driehonderd dollar tegen hem eisen. De vier weken voor de zitting heeft de man doorgebracht in een Senegalese cel.

Eind vorige maand werd Patrick Devine opgepakt bij het huisje van de gouverneur in de kuststad Saint Louis. De plaatselijke sufferd aldaar meldde dat Devine voor de gein zijn broek liet zakken zodat zijn kameraad een mooi plaatje kon schieten. "Hij heeft veel spijt van zijn daad", meldde zijn advocaat. In eerste instantie mocht de tiener nieteens op borgtocht worden vrijgelaten. Maar gelukkig mocht hij afgelopen vrijdag zijn cel verlaten.

Ondanks dat de meeste inwoners van Senegal aanhangers zijn van de islam, gelden er in het Afrikaanse land geen strikte kledingvoorschriften. Zo dragen de vrouwen in de hoofdstad Saint Louis zowel hoofddoeken als minirokjes.

Britney Spears en haar comeback

Icoon MuziekVolgens Amerikaanse bronnen komt waarschijnlijk de nieuwe single van Britney Spears volgende week uit. De single Gimme More zal de nieuwe comeback van de zangeres moeten zijn.

Al een tijdje is de 25-jarige Spears bezig met haar terugkeer in de muziekwereld. De afgelopen tijd was hectisch voor Britney. Een huwelijk, twee kinderen, een scheiding, de afkickkliniek met allerlei dingen er om heen.

Volgens diverse sites zal Britney met haar nieuwe werk een 'funky geluid' brengen. Nate Hills is de producer van de nieuwe single. Nate heeft eerder gewerkt met Nelly Furtado en Britneys ex Justin Timberlake

Britney Spears

Een comeback van Britney? Hoe zal dit aflopen.

Wegwijs in het vrouwenvoetbal

Woensdag gaat in Enschede de Eredivisie voor vrouwen van start. Zes ploegen zullen dit jaar strijden om het nationale kampioenschap. Hieronder lees je een korte introductie voor deze nieuwe competitie.

FC Twente, ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Utrecht en Willem II zullen vanaf woensdag met elkaar gaan strijden om het eerste landskampioenschap. De openingswedstrijd gaat woensdagavond tussen FC Twente en SC Heerenveen. De andere clubs komen pas donderdag in actie. De donderdag is ook gekozen als vaste speelavond voor de dames.

Clubinformatie

ADO Den Haag
Trainer/coach: Sarina Wiegman
Wedstrijdlocatie: Forepark
Samenwerkingsverband met: Ter Leede uit Sassenheim

Selectie: Barbara Lorsheijd (GDA), Linda Martens (Wartburgia), Mandy van der Berg (Westlandia),Dyanne Bito (FFC Heike Rheine, Duitsland), Jeanine van Dalen (RVVH), Monica Hoogendam (Ter Leede), Esther Scheenaard (Ter Leede), Leonne Stentler (RVVH), Sheila van den Bulk (CVV Berkel), Karin Legemate (Ter Leede), Jody Poldervaart (Ter Leede), Rianne Schorel (Soccer Boys), Chavelli Stolk (RVVH), Jill Wilmot (Ter Leede), Arlette Almeida (Ter Leede), Nangila van Eyck (Saestum), Geke Maat (UVS), Lenie Mendes Fernandes (Stedoco), Shirley Nederpel (RVVH), Priscilla de Vos (Ter Leede)

De vrouwen van ADO Den Haag hadden als voorbereiding deelname aan de Womens Cup van de UEFA. Het Haagse elftal wist echter in deze Europa cup voor vrouwen geen enkele overwinning te behalen.



AZ
Trainer/Coach: Ed Engelkes
Assistent-trainer: Carola van der Laan
Wedstrijdlocatie: Sportcomplex 't Lood in Alkmaar
Samenwerkeningsverband met Fortuna Wormerveer

Selectie: Linda Bos (Fortuna Wormerveer), Dionne Demarteau (Fortuna Wormerveer), Kim Dolstra (Fortuna Wormerveer), Mandy Faber (Ter Leede), Loes Geurts (Heike Rheine, Dui), Nancy de Graaf (Rijnvogels), Laura Gräper (Fortuna Wormerveer), Anouk van Haaster (Ter Leede), Claudia van den Heiligenberg (Ter Leede), Sharon Kok (Fortuna Wormerveer), Pauline van Koningsveld (Fortuna Wormerveer), Daphne Koster (Ter Leede), Liesbeth Migchelsen (Fortuna Wormerveer), Latoya Mitchell (Fortuna Wormerveer), Bouchra Moudou (Buitenveldert), Merel van Nes (Fortuna Wormerveer), Chantal de Ridder (Ter Leede), Afra Walden (Fortuna Wormerveer)

Waar FC Twente knap wist te winnen van Duisburg verloren de Alkmaarse dames van de Duitse nummer twee in de Bundesliga. AZ stond met rust met 2-0 achter uiteindelijk werd het 6-0.



FC Twente
Trainer/Coach: Mary Kok-Willemsen
Assistent Trainer: Stefan Hoogsteder, Jolanda Tromp
Conditie Trainer: Jurgen Kok
Wedstrijdlocatie: nog niet bekend
Samenwerkingsverband met: eigen jeugdopleiding

Selectie: Anne Garretsen(RKHVV), Nadja Olthuis (Be Quick ’28), Mirte Roelvink (Be Quick'28), Marije Brummel (Be Quick'28), Anouk Dekker (Heike Rheine), Floranne van den Broek (Oeken), Janneke Bijl (Saestum), Inge Hendrix (Woluwe, BE), Carola Winter (Sg Essen, DU), Marieke van Ottele (RKHVV), Marloes de Boer (Be Quick'28,), Aniek Schepens (RKTSV), Amber van der Heide (Fortuna Wormerveer), Rebecca Tousalwa (Wartburgia), Jolijn Heuvels (Heike Rheine), Jessica Torny (Fortuna Wormerveer), Malenthe Lugtmeier (Be Quick'28), Lorca van de Putte (Sinaai Girls, BE), Anneloes Kock (RKHVV), Sylvia Smit (Be Quick'28), Marlous Pieete (Be Quick'28).

FC Twente heeft in een aantal oefenduels goede resultaten laten zien. Een hoogtepunt in de voorbereiding is waarschijnlijk wel de overwinning op de nummer twee uit de Bundesliga FCR '01 Duisburg (3-2).



SC Heerenveen
Trainer/coach: Harry Sinkgraven
Assistent-trainer: Marleen Wissink
Wedstrijdlocatie: sportparrk Skoatterwâld
Samenwerkingsverband met Oranje Nassau uit Groningen

Selectie:
Linda van Beekhuizen (Be Quick ’28), Lianne Bouwmeester (Be Quick ’28), Judith Frijlink (Be Quick ’28) , Mariska Kogelman (Be Quick ’28), Lisanne Schaareman (Oranje Nassau), Nicole Delies (Oranje Nassau), Atty Eelkema (Oranje Nassau), Alied Schuiringa (Oranje Nassau), Hanneke Mensink (Oranje Nassau), Rosanne Roeles (Oranje Nassau), Boukje Hiemstra (Oranje Nassau) , Geertje Hiemstra (Oranje Nassau), Brenda Eefting (vv Oerterp) , Stephanie de Wal (The Knickerbockers) , Stefanie Kortenaar (HZVV), Cynthia Beekhuis (WWNA Apeldoorn) , Gave van Poucke (RSCA Anderlecht) , Sherida Spitse (vv Sneek), Floor Egberts (Oranje Nassau)

De vrouwen van Heerenveen hebben geen sterke voorbereiding gehad. De ploeg van Harry Sinkgraven ging met 6-1 onderuit tegen een combinatieteam van Bergum en BCV B1.



FC Utrecht
Trainer/coach: Maria van Kortenhof
Assistent-trainer: Mascha Hoogeveen
Wedstrijd Locatie: Klein Galgenwaard
Samenwerkingsverband met Saestum uit Zeist

Selectie:Suzanne Bakker (Wartburgia), Joniek Bonnes (Saestum), Manon van den Boogaard (Saestum), Angela Christ (Saestum), Petra Hogewoning (Ter Leede), Anouk Hoogendijk (Saestum), Judith Kuipers (Wartburgia), Roos Kwakkenbos (vv Schoonhoven), Lesley Landweer (RVVH), Miranda Loeff (SteDoCo), Gilanne Louwaars (Saestum), Denise van Luyn (Delta Sport), Tessa Oudejans (Pancratius), Loes Smeets (Saestum), Lisanne Vermeulen (Saestum), Miranda Verrips (Wartburgia), Mandy Versteegt (Sportlust ’46), Denise van Vliet (Buitenveldert), Renee de Vries (Saestum)

FC Utrecht heeft een oefendwedstrijd tegen het dameselftal van Wartburgia winnend af weten te sluiten. De dames wonnen de wedstrijd met 4-0.



Willem II
Trainer/coach: Edwin Petersen
Assistent-trainer Mireille van Rijbroek
Wedstrijdlocatie: SC 't Zand en het Willem II stadion
Samenwerkingsverband met SC 't Zand uit Tilburg

Selectie:

Niki de Cock (Anderlecht, Bel), Petra Dugardien (’t Zand), Gisele Fraikin (Scharn),Kelly Gillissen (RKTSV), Leonie Haagmans (Prinses Irene), Stephanie Harmsen (Reuver), Linda de Jong (RKTSV), Shirley Kocacinar (Reuver), Femke Maes (KFC Rapide, Bel), Inge van Son (Reuver), Sandra Swinkels (Someren), Marloe Thijs (Someren), Jette van Vlerken (RKVVO), Tamara Valentijn (DSE), Daniëlle Vermeulen (Theole), Dominique Vugts (Saestum), Marte van de Wouw (Longa), Denise Coehoorn (RVVH)Renée Slegers (Arsenal)Karin Stevens (sc Jekerdal)

Willem II kende een mooie voorbereiding. Bijna alle oefendwedstrijden werden gewonnen alleen tegen het Spaanse Atletico de Bilbao werd de strijd onbeslist afgefloten.



Programma eerste speelronde
DatumThuisUit
29/8FC TwenteSC Heerenveen
30/8ADO Den HaagWillem II
30/8FC UtrechtAZ

Alle wedstrijden in de Eredivisie voor vrouwen zijn gratis te bezoeken. Elke donderdag kun je op FOK!sport de uitslagen vinden. Heb je naast al het gewone voetbal nog niet genoeg voetbal gezien? Dan hebben we ook nog goed nieuws: elke vrijdag zal RTL beelden laten zien.

Testdag 29-08-2007

Vandaag werd er wederom getest op het circuit van Monza. Vandaag wist Fernando Alonso de snelste tijd te noteren op de gedeeltelijk aangepaste baan. Verder reed de B-versie van Spyker F1 voor het eerst in het openbaar rond.

Voor de middagpauze wist Lewis Hamilton de snelste ronde neer te zetten met een tijd van 1:23.454. Toen Alonso in de middag het stuur van de McLaren-bolide overnam, kon hij deze tijd echter verbreken en maakte er uiteindelijk 1:23.155 van.

Spyker kon vandaag het tempo van de andere auto's redelijk goed bijhouden. In de ochtend noteerde de B-specificatie de voorlaatste tijd, vlak voor Williams-rijder Alexander Wurz. Aan het einde van de dag moest Adrian Sutil echter genoegen nemen met een laatste plaats. Zijn Spyker was echter slechts twee seconde trager dan de snelste man in het veld.

Mark Webber, Takuma Sato en Alexander Wurz zorgden ervoor dat er driemaal Code Rood gold op het circuit. De race werd tevens onderbroken door een korte regenbui.

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Fernando AlonsoMcLaren Mercedes1:23.15549
2Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:23.45449
3Nick HeidfeldBMW F11:23.72584
4Jarno TrulliToyota Racing1:23.75961
5Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:23.77359
6Heikki KovalainenRenault F11:24.09351
7Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:24.266101
8Alexander WurzWilliams1:24.35670
9Christian KlienHonda Racing F11:24.59592
10Mark WebberRed Bull Racing1:24.70183
11Takuma SatoSuper Aguri F11:24.97680
12Adrian SutilSpyker F11:25.27876

King Story is de naam

Het mysterieuze 'Project O', dat ontwikkeld wordt door het zeer begaafde ontwikkelaarsteam van Marvelous Interactive's dat onder andere meewerkte aan Final Fantasy XII, Dragon Quest VIII en Harvest Moon, heeft eindelijk een officiële naam gekregen: Ousama Monogatari, of te wel King Story. Dit wist het Japanse gametijdschrift Famitsu in zijn laatste editie te vermelden.

De hoofdpersoon uit King Story is Corobo Bread. Corobo is een zieke jongen die een magische kroon vindt die hem in een koning verandert. Jij als speler mag hem gaan besturen en het is dan ook jouw doel om je nieuwe 'baantje' als koning in goede banen te leiden. Dit doe je door allerlei klusjes op te laten knappen door je onderdanen.

De game begint in een klein dorpje dat op Corobo's huis na eigenlijk alleen bestaat uit gestrekte groene vlakten. Zodra je naar buiten loopt zullen je onderdanen je volgen en zullen ze openstaan voor jouw commando's. Dit zijn commando's als: Zoek een schat, bouw een huis of/en leg een straat aan. Voor elk commando heb je weer een apart aantal mensen nodig, dit varieert van twee mensen tot tientallen mensen.

Naarmate de tijd verstrijkt en je dorp uitgroeit tot stad, zullen er meer dingen zijn die je kunt doen. Zo zullen er bijvoorbeeld steeds meer verschillende winkels zich in je stad gaan vestigen. Dit varieert van wapenwinkels tot restaurants.

Maar het leven van een koning is natuurlijk niet alleen rozengeur en maneschijn. Zo zul je ook vaak te maken krijgen met zaken die je koninkrijk zullen bedreigen, zoals vuurspuwende draken. Ook hier geldt weer dat je deze 'klusjes' kunt laten opknappen door je onderdanen. Reken echter maar wel dat je voor het verslaan van deze monsters heel wat manschappen nodig zult hebben.

De game bevat echter niet alleen een simulatiekant, er wordt namelijk ook gewerkt aan een meer RPG kant van de game. Zo zal elke bewoner van je stad een eigen leven krijgen. Zo zul je als koning met sommige personages kunnen communiceren, waarna je hun verschrikkelijke levensverhalen te horen zal krijgen. De game wordt dan ook gezien als een combinatie tussen simulatie en RPG.

De game is nu pas slechts voor 35% klaar en staat dan ook pas in 2008 gepland. De eerste videobeelden zullen in september verschijnen op de Tokyo Game Show en wij zullen dan natuurlijk zo snel mogelijk informeren als we zulke beelden in handen krijgen.

Heavenly Sword past niet op DVD

De voordelen van de Blu-Ray discs t.o.v. de DVD komen weer eens aan het licht bij Heavenly Sword. Nina Kristense (Heavenly Sword chief development), heeft CVG vertelt dat de game simpelweg te groot is voor de DVD.

"We have jam-packed the Blu-Ray disc absolutely full.", zegt Kristensen. Dit komt voornamelijk door alle audio die al 10GB van de 25GB in beslag neemt. Alleen de audio is dus al meer dan een dual-layer DVD (8,5GB).

NEC wil langer door met Been

NEC heeft laten weten langer door te willen met Mario Been. Het huidige contract van de trainer loopt na dit seizoen af. De Rotterdammer is erg blij met het feit dat hij ook na deze jaargang in Nijmegen mag blijven.

"Dat is natuurlijk een compliment. Carlos Aalbers heeft aangegeven dat ze met mij verder willen en wil daar graag in september over praten. Ik heb het prima naar mijn zin bij NEC en wil graag blijven, als ik maar groeimogelijkheden zie", liet Been in een reactie weten.

De oefenmeester heeft wel laten weten dat een aantal doelen gerealiseerd dienen te worden. "We moeten wel toe naar een ploeg die structureel kan meedoen in het linkerrijtje. Nu kampen we nog met een smalle selectie."

Valverde niet welkom tijdens WK

Alejandro Valverde zal komende maand, tijdens het WK wielrennen in Stuttgart, niet van de partij zijn. De internationale wielrenunie (UCI) is namelijk van mening dat de Spaanse wielerbond (RFEC) een disciplinaire procedure tegen de renner op moet starten.

Valverde is namelijk een van de renners die betrokken zou zijn bij de omvangrijke dopingzaak omtrent de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. Deze affaire was er mede verantwoordelijk voor dat een aantal renners werden geschorst of helemaal niet meer op de fiets klommen .

Volgens de UCI is er voldoende belastend materiaal tegen Valverde gevonden, waardoor het RFEC nu actie moet ondernemen. De Spaanse renner is nog niet formeel schuldig bevonden, maar mag toch niet deelnemen aan het WK. Deze maatregel is vooral om het aanzien van dit vooraanstaande evenement niet te beschadigen.

Streets of Rage 2 ook op Arcade Woensdag

Voor iedereen die er al een tijdje op zit te wachten heeft Microsoft een verrassing in petto, Streets of Rage 2 is de derde game die vanaf vandaag te downloaden is op Xbox Live Marketplace. Naast deze game kun je ook Super Puzzle Fighter II Turbo en War World spelen. In Streets of Rage 2 zul je weer de strijd aan gaan met Mr. X om de stad te bevrijden van zijn reign of terror. De game is voor 400 Microsoft Points te downloaden.



'Mel B gek op lesbische trioseks'

Icoon ShowbizzSpice Girl Mel B heeft met twee vrouwen tegelijk een relatie gehad. Volgens haar twee voormalige minnaressen was de zangeres ook zeer bedreven in de vrouwenliefde en gek van lesbische trioseks.

Mel B. zou eerst iets zijn begonnen met de 35-jarige Christa Parker die ze ontmoette op een schoolplein. Daarna bemoeide Christa's 26-jarige vriendin Elizabeth Rodriquez zich er ook mee, waarna de drie als trio verder ging. Rodriquez is verkoopster van seksspeeltjes en ze wist van wanten. Het trio had meerdere keren seks per week.

Mel B stopte met haar lesbische avontuurtjes toen Eddie Murphy in beeld kwam. Daarna veranderde de zangeres volgens de twee vrouwelijke exen in een emotioneel wrak en was er alleen nog telefonisch contact tussen Mel, Elizabeth en Christa.

AZ verhuurt Molhoek niet aan NEC

Rogier Molhoek zal zich voorlopig nog aan zijn contract met AZ moeten houden. NEC was namelijk geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder, maar de Alkmaarders hebben laten weten dat de speler voorlopig niet weg mag.

Gisteren werd bekend gemaakt dat Molhoek, die anderhalf jaar geleden overkwam van RKC Waalwijk, mogelijk naar een andere club wil vertrekken. Dit seizoen lijkt alles er op te wijzen dat de 26-jarige middenvelder niet veel speeltijd zal krijgen. NEC zag in de de voetballer een prima versterking voor de huidige selectie, maar zal nu naar alternatieven moeten zoeken.

Eerder liet Olaf Lindenbergh (Ajax) al weten niet naar NEC te vertrekken. In eerste instantie leek de transfer beklonken te zijn, maar later zou blijken dat de speler toch niet naar Nijmegen verhuizen. De verwachting is nu dat hij waarschijnlijk naar Qatar zal afreizen om daar zijn carrière voort te zetten.

[A1GP] Veranderingen races

Vanaf komend seizoen zullen de coureurs in de hoofdrace twee pitstops moeten maken. De afgelopen seizoenen hoefden de rijders maar één stop te maken. Ook zal de sprintrace langer gaan duren.

De teams zullen pas kort voor de hoofdrace, namelijk bij het opengaan van de pitsstraat, horen tussen welke ronden de tweede stop gemaakt moet worden. De eerste stop moet elke keer tussen de achtste en zestiende ronde gemaakt worden.

De lengte van de hoofdrace blijft met 69 minuten en een ronde ongewijzigd, maar de sprintrace zal iets langer duren. Deze wordt namelijk met tien minuten verlengd tot 29 minuten en een ronde.

Engelse launch Manhunt 2 nog niet in zicht

Rockstar heeft het flink zwaar met de launch van Manhunt 2. Vrijdag kwam in Amerika eindelijk het goede nieuws dat de game van Adult Only omlaag werd gerate naar Mature, iets waar niet iedereen blij mee was. Hierdoor kan de game eindelijk in de normale gameswinkels verschijnen met Halloween. Helaas gaat het in Europa ook niet heel soepel.
In Engeland krijgt de game namelijk geen rating van de BBFC, hierdoor kan de game niet in de winkels komen.

De reden zou kunnen zijn dat de versie die Rockstar in Europa wil uitbrengen de originele versie is, terwijl in Amerika inmiddels een aangepaste versie is gestuurd naar de ESRB. Mocht de game ook in Europa niet kunnen verschijnen, dan is het waarschijnlijk dat Rockstar ook hier een aangepaste versie van de game in de winkels zal leggen.

Werkstraf voor kindermisbruiker scouting

Icoon JustitieEen hopman uit Vlaardingen heeft een werkstraf van 240 uur gekregen voor het misbruiken van minderjarige meisjes bij de scouting. Die straf legde de rechtbank Rotterdam op. Daarnaast kreeg hopman Ronald B. een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

Het vonnis was fors milder dan de eis. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van drie jaar geëist waarvan een voorwaardelijk. De hopman begon met het misbruiken van jonge meisjes in 1996. Naar eigen zeggen vergreep hij zich aan minstens twaalf kinderen. Ondanks de bekentenis van de man vond de rechter slechts twee zaken bewezen.

De zaak kwam aan het rollen toen het laatste slachtoffertje alles vertelde aan scoutingleider. De politie vond een grote hoeveelheid kinderporno op de computer van B. waarvan hij een groot deel zelf had gemaakt. Ook maakte de pedofiel duizenden foto's van slapende meisjes.

De advocaat van de hopman vroeg de rechtbank geen celstraf te op te leggen, omdat zijn cliënt in therapie is gegaan. De rechter ging daarin mee en honoreerde de wens omdat B. al 43 dagen vast zat in voorarrest.

Top of Flop User's Choice: Typical

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

xTomer's tip leverde een gelijkspel op: Hunters & Collectors - True Tears of Joy is onbeslist.

De tip van vanavond is van poehej:

"Probeer deze eens. MuteMath - Typical"

Gran Turismo 5 Prologue niet gratis?

Er bestaat al een tijdje onduidelijkheid over de prijs en het schademodel in Gran Turismo 5: Prologue. Nu komt de site IGN met het bericht dat GT5: Prologue niet gratis zal zijn en dat alleen in de Blu-Ray versie een schademodel zal zitten.

Tijdens de Games Convention in Leipzig heeft de ontwikkelaar van het spel nog gezegd dat het spel gratis zou zijn, maar Sony wist te vertellen dat ze nog niet zeker wisten of het gratis zou worden. Nu weet dus IGN te melden dat het niet gratis zal zijn. De vraag is nu wie er gelijk heeft en hopelijk zal Sony hier snel duidelijkheid in geven.

Over het schademodel is dus ook wat onduidelijkheid, want eerst zou er geen schademodel inzitten en toen weer wel. De vraag is nu of het ook in Prologue zal zitten, en volgens IGN dus alleen in de Blu-Ray versie. Het zou kunnen dat IGN zich vergist, omdat ook gemeld was dat het schademodel later te downloaden zou zijn via het PSN als een update. De tijd zal het ons leren.

'Terror Jaap' stond op dodenlijst

Icoon TelevisieTerror Jaap, de 24-jarige Jaap Amesz uit Brielle die deeluitmaakt van het tv-programma De Gouden Kooi, heeft ooit op een dodenlijst gestaan. Dat gebeurde nadat zijn broer vier jaar geleden om het leven kwam ''als gevolg van een combinatie tussen zaken en geweld.''

Na de moord op zijn broer heeft Jaap een tijdlang ondergedoken gezeten, zo zegt hij deze week in roddelblad Party. ''Ik moest me verstoppen omdat er voor mij ook gevaar was. Maandenlang heb ik geleefd in een kleine ruimte met alleen een tafel, een stoel en een tv.'' Volgens Terror Jaap is hij in die tijd veel in gewicht aangekomen. ''Ik heb in die tijd veel gelezen en zonder lichaamsbeweging. En veel gegeten.''

'Fucking' Jaap weegt momenteel ruim 170 kilo. Dat is te dik, meent de Briellenaar: ''Met dit gewicht haal ik de 50 jaar niet. Maar het kan me wel helpen om De Gouden Kooi te winnen. Hier zitten nu zes lekkere, jonge mensen èn Jaap. Snap je? Ik onderscheid me, ik val meer en meer op. Ik ben dik en lelijk en daar ben ik blij om, want het gaat me rijk maken.''

Jaap maakte faam in het programma door onder meer medebewoners onophoudelijk te treiteren. Zo rolde hij door zijn eigen kots om daarna in andermans bed te stappen, leegde vuilnisbakken in de bedden en besmeurde medebewoners met paardenpoep. Hij rende met zijn broek op zijn knieën als een mafkees door het huis en maakte heel veel ruzie. Ook kreeg hij een keer een trap in zijn noten van de inmiddels verdwenen bewoonster Natasia.



Klassieker: Jaap wordt geraakt daar waar het pijn doet

-
Kijk voor meer De Gouden Kooi in De Gouden Kooi.

Gevonden portemonnee weer gestolen

Icoon OpmerkelijkEen eerlijke vindster leverde gisteren keurig een gevonden portemonnee in bij een benzinestation in het Zuid-Hollandse Delfgauw. Een 46-jarige man hoorde dat en meldde zich bij de kassa. Hij beweerde dat zijn vrouw de portemonnee had laten liggen op het toilet.

De medewerker van het benzinestation geloofde hem en gaf de portemonnee mee aan de brutale dief. Later meldde zich een 44-jarige vrouw -de rechtmatige eigenaresse- bij het pompstation met de vraag of iemand haar portemonnee had gevonden. Door camerabeelden kon het kenteken van de man worden nagetrokken. Hij is opgepakt.

Wouter Bos maakt acteerdebuut

Icoon FilmMinister van Financiën Wouter Bos maakt zijn acteerdebuut in de Nederlandse speelfilm Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi. De politicus speelt de rol van Minister-President, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Actrice Katja Schuurman wist Bos te strikken voor de rol. Zij speelt een van de hoofdrollen in de speelfilm. Regisseur Hans Pos liet weten dat Bos direct enthousiast was. "Dit is een leuke knipoog naar de realiteit en hij begreep dat heel goed."

In de film heeft de waanzinnige Professor Lupardi (gespeeld door Arjan Ederveen) een machine ontwikkeld waarmee hij het klimaat van de hele wereld naar zijn hand kan zetten. Kapitein Rob (gespeeld door Thijs Römer) moet in de film de wereld behoeden voor een ramp.

De film is gebaseerd op de gelijknamige stripverhalen van de overleden tekenaar Pieter J. Kuhn. Vanaf 29 november draait Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi in de bioscoop.
Subheader
De Minister van Financiën wordt tijdelijk de Minister-President.

Brit maakt portret Bush uit pornofoto's

KunstDe Britse kunstenaar Jonathan Yeo heeft de woede gewekt van Republikeinse Amerikanen. De 36-jarige artiest heeft namelijk een portret gemaakt van de Amerikaanse president George Bush door foto's uit naakt- en pornomagazines op een bepaalde manier aan elkaar te plakken. De kunstenaar handelde uit wraak omdat hem in het verleden toestemming was geweigerd een normaal portret van Bush te maken.

Het controversiële kunstwerk prijkt nu in een galerij van de Britse wijk Soho. ''Dit werk getuigt van weinig smaak. Wat bezielt iemand om een foto van onze president te maken uit pornografisch materiaal?'', aldus boze Amerikanen uit het Bush-kamp.

Volgens de kunstenmaker was het nog niet eenvoudig om de huid van een vijftiger na te bootsen met lichaamsdelen van jonge fruitige meisjes. ''Daarom ging ik op zoek naar meer nichedingen, zoals bijvoorbeeld tijdschriften voor naturisten. Voor zijn haar deed ik beroep op enkele Duitse sites, waar ze duidelijk nog nooit van waxen gehoord hebben.''



'Porn George'

Inside informatie over de beta van Playstation Home

Volgens IGN is het moeilijk aan informatie te komen over de gesloten beta van Home, maar hebben zij desondanks wat weten los te peuteren bij een anonieme tester van de beta.

Home moet dit jaar nog gelaunched worden en daar wordt door veel mensen met veel enthousiasme naar uitgekeken. Over het digitale en sociale netwerk deed Sony tijdens de E3 nog een aantal aankondigingen, helaas zitten deze volgens de anonieme bron nog niet in de beta. Onder andere de mogelijkheid om vanuit Home naar games als Resistance te gaan, de trophy room en een nieuwe lobby liet Sony op de E3 zien, maar zijn nog niet te vinden in de beta.

Dat deze functies (nog) ontbreken doet verder niks af aan de essentie van Home volgens de tester. Het communiceren is makkelijk en vermakelijk en de physics werken goed en bij het vormgeven van je karakter heb je de beloofde keuzes en vrijheid. De basis lijkt dus in orde te zijn en wat we allemaal wel en niet gaan krijgen zal bij de launch blijken.



[upd] Vrachtwagen stort van viaduct A73

Icoon OngelukOp de snelweg A73 ter hoogte van Nijmegen is een vrachtwagen van een viaduct gestort. Het voertuig kwam terecht op een fietspad en de vrachtwagenchauffeur raakte daarbij bekneld. Volgens de politie is de chauffeur inmiddels bevrijd uit zijn voertuig en overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij het ongeval waren nog vier andere vrachtwagens betrokken. Een chauffeur zag een file te laat en botste op de vrachtwagen voor hem. Een andere chauffeur knalde met zijn vrachtwagen zo hard op zijn voorganger, dat die van het viaduct af stortte. Een van de chauffeurs zit nog in zijn voertuig bekneld en de traumahelikopter is ter plaatse.

Het verkeer wordt op dit moment omgeleid via de A2 langs Eindhoven. Andere mogelijkheden zijn er niet omdat er geen andere snelwegen aansluiten op de A73 tussen Venlo en Nijmegen. Het verkeer ondervindt veel hinder van het ongeval en de afsluiting en omleiding zal zeker nog uren duren, meldt de politie.

Update 17.49 uur
De chauffeur van het laatste voertuig is inmiddels bevrijd door de hulpverleners. Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het verkeer ondervindt nog steeds veel hinder van het ongeluk. Op het moment van schrijven staat er 13 kilometer file op de A73, tussen Haps en Dukenburg.


De vrachtwagen kwam terecht op een fietspad.

Groen licht voor CL-loting

De loting voor de eerste fase van de Champions League zal zoals gepland gewoon doorgaan. Aankomende donderdag zullen daarom 33 clubs meedoen in de loting, in plaats van 32.

Reden hiervoor is het uitstellen van het kwalificatieduel tussen Sevilla en AEK Athene. Door het overlijden van Antonio Puerta wordt het duel nu aankomende maandag gespeeld. Dit is dus na de loting. De UEFA heeft inmiddels bevestigd dat de loting morgen gewoon zal worden voltrokken.

"De loting zal donderdag om 18.00 CET plaatsvinden, zoals gepland", aldus secretaris David Taylor op UEFA.com. "Er zijn enkele complicaties vanwege de tragische en onvoorziene omstandigheden die de afgelasting van AEK - Sevilla inleidden. Dit betekent dat beide clubs voorlopig allebei geplaatst zijn voor de Champions League."

De complicaties die Taylor bedoelt is het verschil in punten op de UEFA coëfficiënten ranglijst tussen beide clubs. In het geval van Sevilla zou de club in pot 2 geplaatst worden. AEK, dat beduidend lager staat, zou vanuit pot 4 in een groep geloot worden. Sevilla won het eerste duel met 2-0 in eigen huis. Een mogelijkheid is dat als AEK deze achterstand weet weg te poetsen, het achteraf ook in pot 2 terechtkomt.

Vermiste man ligt 8 jaar dood in zijn flat

Een man die acht jaar geleden als vermist was opgegeven in Kroatië is dood teruggevonden in diens eigen flat in het centrum van Zagreb. Zijn lijk lag er ook al acht jaar.

Ivan Bosanac werd in februari 1999 door zijn familie als vermist opgegeven. De man was toen 81 jaar oud. Na de melding indertijd over de verdwijning doorzocht de politie het appartement, maar er werd niets gevonden.

De buurman van Bosanac vond maandag het vergane lijk nadat hij het al die tijd leegstaande appartement was binnengegaan om zijn aangrenzende woning uit te breiden. ''Ik weet zeker dat het Ivan is, ik ken hem al jaren'', verzekerde buurman Sasa Mersinjak. Volgens hem lag Bosanac naast zijn bed in een jas onder een berg vuilnis.

Futuristisch geweld op twee Killzone 2 filmpjes

Moesten we na de E3 trailer van weleer een hele poos wachten tot we eindelijk weer wat zagen van Killzone 2; nu duiken er opeens onverwachts twee geheel nieuwe filmpjes van de langverwachte Nederlandse shooter op.

De ingrediënten zijn bekend: grijsfilter, dropships en een hoop wapengekletter op de achtergrond. Desalniettemin is het grafisch allemaal nog steeds zeer dik in orde.

NFL: Uitslagen preseason wedstrijden week 3

Tussen Michael Vick's rechtszaak door worden in de NFL ook de preseason wedstrijden nog gespeeld. De Jets wonnen eindelijk weer eens het jaarlijkse duel met de Giants en de Colts hebben hun eerste overwinning te pakken. Alleen de Chicago Bears hebben tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen, terwijl zowel de Bengals, als de Cardinals als de Chiefs nog geen wedstrijd hebben weten te winnen.

WedstrijdUitslag
Green Bay Packers - Jacksonville Jaguars13 - 21
Kansas City Chiefs - New Orleans Saints7 - 30
Buffalo Bills - Tennessee Titans17 - 28
Carolina Panthers - New England Patriots7 - 24
Oakland Raiders - St. Louis Rams20 - 10
Indianapolis Colts - Detroit Lions37 - 10
Miami Dolphins - Tampa Bay Buccaneers28 - 31
Washington Redskins - Baltimore Ravens13 - 7
New York Giants - New York Jets12 - 20
Houston Texans - Dallas Cowboys28 - 16
Chicago Bears - San Francisco 49ers31 - 28
Denver Broncos - Cleveland Browns16 - 17
Seattle Seahawks - Minnesota Vikings30 - 13
Arizona Cardinals - San Diego Chargers31 - 33
Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles27 - 13
Atlanta Falcons - Cincinnati Bengals24 - 19

Voor Hamilton geen data meer van Alonso

De Duitse krant Sport Bild weet vandaag te melden dat het voor de engineers van Lewis Hamilton een stuk moeilijker is geworden om de data en set-up te kopiëren van teamgenoot Fernando Alonso.

McLaren Mercedes wil op deze manier Alonso meer in bescherming nemen. Volgens de krant werd het de engineers en monteurs van Hamilton moeilijk gemaakt om tijdens de Grand Prix van Turkije data te kopiëren van Alonso. Dit zou geleid hebben tot de lekke band van Hamilton. Alonso kon naar verluid zijn auto juist heel makkelijk op de juiste afstelling voor zijn banden zetten, in tegenstelling tot de Brit die de juiste afstelling maar niet kon vinden. McLaren ontkent overigens het verbod, alles binnen het team zou transparant zijn opgezet.

Vinylsingle Drentse zangeres mateloos populair

Icoon MuziekDe Drentse zangeres Silvia brengt zaterdag haar nieuwe single 'T'rug naar jou' uit op vinyl. Nog voordat hij officieel is uitgebracht, zijn van de vijfhonderd exemplaren die geperst worden al driehonderd via Marktplaats.nl verkocht.

Vader en manager Jo Swart is overrompeld door de populariteit van het vinyl. ''Vroeger verkocht ik lp's op markten. Vanaf ongeveer 1990 tot 2005 maakten die plaats voor de cd. Maar nu wordt veel muziek gedownload en is de cd-markt ingestort. Op een markt in Twente ontdekte ik dat daar het vinyl weer mateloos populair is.''

Hij bedacht de nieuwe single van zijn dochter, die eerder al drie cd's uitbracht, ook uit te brengen op vinyl. ''Via Marktplaats krijgen we aanvragen uit het hele land. Sommige mensen bestellen er een paar tegelijk. Mijn vrouw is de hele dag bezig met het opschrijven van de adressen waar de singles straks naartoe moeten.''

Zaterdag wordt de plaat gepresenteerd op de markt in het Overijsselse Weerselo. Swart: ''Ik was eigenlijk van plan om zelf 250 singles mee te nemen naar de markt en Silvia de andere helft mee te geven naar concerten, maar ik denk dat we na zaterdag nog maar heel weinig over hebben.''


Silvia op vinyl

Benfica wil Soldado overnemen

De Portugese topclub Benfica is bereid twaalf miljoen euro neer te tellen voor Roberto Soldado. De Spaanse spits is op dit moment speler van Real Madrid.

Benfica, sinds kort getraind door oud-Real Madrid speler en coach José Antonio Camacho, zoekt naar versterking in de voorhoede. De zaakwaarnemer van Soldado, Alberto Toldrá, heeft inmiddels bevestigd dat er belangstelling is vanuit Portugal. In de krant A Bola gaf hij aan dat Soldado eerst zeker wil weten of Benfica Champions League gaat spelen. Daarvoor moet het vanavond bij FC Kopenhagen een 2-1 voorsprong verdedigen.

"Benfica past perfect bij Soldado. Hij zou ook best een seizoen in Lissabon willen spelen. Daar zou hij meer speeltijd krijgen voor zijn ontwikkeling, en bovendien wordt hij dan getraind door Camacho", aldus Toldrá. Benfica is niet karig wat betreft het bedrag. Twaalf miljoen euro is het bedrag dat de club bereid is te betalen. Real Madrid, dat met Ruud van Nistelrooij en Javier Saviola twee andere diepe spitsen in de gelederen heeft lijkt Soldado echter niet zomaar te willen laten gaan.

Zombies op Dead Island screens

Het Poolse Techland heeft vandaag een aantal screenshots voor hun survival horror Dead Island vrijgegeven. Als hoofdpersoon van dit spel kom je na een schipbreuk op een onbewoond eiland terecht, dat toch niet helemaal onbewoond blijkt te zijn. Het eiland wordt bevolkt door hongerige zombies en mutanten en met een wapenarsenaal van dertig verschillende wapens moet je zien te overleven. Naast het standaard wapenarsenaal kan de speler ook vallen maken om de zombies nu echt naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

Hieronder kan je de screens bekijken.





Gutiérrez wint Eneco Tour

José Ivan Gutiérrez heeft de Eneco Tour gewonnen. De Spanjaard van Caisse d'Epargne wist de vier seconden achterstand op Thomas Dekker in de afsluitende tijdrit ruimschoots goed te maken.

Gutiérrez eindigde in de tijdrit, over 29,6 kilometer rondom Sittard-Geleen, als tweede achter de Belg Sébastien Rosseler kwam. Dekker werd teleurstellend 21e op ruim een minuut achterstand. Hierdoor viel de Nederlander in het algemeen klassement terug naar de vijfde plaats.

Basketbal: Nederland zonder Elson

NBA-speler Francisco Elson doet woensdagavond niet mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Groot-Brittannië. Elson heeft nog steeds last van zijn oogblessure.

Begin deze maand kreeg Elson in de wedstrijd tegen Wit-Rusland een blessure aan zijn oog. De Nederlander leek er weinig last van te hebben na de wedstrijd. De afgelopen week werd zijn zicht echter minder met het oog, reden om Elson niet te laten spelen. In overleg met zijn club, de San Antonio Spurs, is besloten dat Elson terugkeert naar Amerika voor medisch onderzoek en behandeling.

Nederland speelt woensdag in Almere tegen Groot-Brittannië. Van de Britten moet gewonnen worden om de leidende positie in de EK-kwalificatiegroep te behouden.

Aanhoudingen voor vechtpartij Den Bosch

Icoon MisdaadDe politie heeft tot op heden in totaal vijf personen aangehouden voor de massale vechtpartij afgelopen maandagavond in de Bossche woonwijk Hambaken. Een woordvoerster van de politie heeft dat vandaag desgevraagd gezegd. Het gaat om inwoners van Den Bosch (20 tot 24 jaar oud).

Ze werden aangehouden op diverse plekken in de stad, maar niet in de wijk. Ongeveer zestig jongeren van twee rivaliserende groepen Antillianen en Marokkanen gingen in de nacht van maandag op dinsdag op de vuist. Ze gingen elkaar te lijf met slagwapens en er werd geschoten.

Een van de vechtersbazen, een 22-jarige man uit Den Bosch, raakte aan zijn hoofd gewond door een slag met een hamer en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Hij is de enige verdachte die dezelfde avond werd opgepakt. De overige vier verdachten werden dinsdagavond opgepakt. De politie laat niets los over hun afkomst en wil ook niet zeggen of ze in de wijk wonen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aanleiding voor de ruzie is vermoedelijk een slepend conflict over criminele activiteiten.

14-jarige Groninger begint universitaire studie

Icoon OnderwijsDe 14-jarige Tijn Berends uit Groningen begint dit studiejaar met de opleiding technische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Dat verklaarde een woordvoerder vanmiddag.

De jongen, die binnenkort 15 wordt en een IQ heeft van 160, sloeg de groepen zeven en acht van de basisschool over, omdat hij na groep zes al uitgeleerd was. Daarna rondde hij met succes het gymnasium af en nu is het tijd voor een universitaire studie.

Volgens de zegsman komt het heel af en toe voor dat zo'n jonge student aan een opleiding begint. ''Dat zijn vooral studenten met een uitzonderlijk talent voor wiskunde. Als ze dan ook nog goed kunnen leren, schieten ze door de vakken heen.''

Hoewel de jongen een stuk jonger is dan zijn studiegenoten, zal hij in eerste instantie geen persoonlijke begeleiding krijgen. ''Juist niet'', licht de woordvoerder toe. ''We willen hem normaal bij de groep betrekken.'' Berends zelf wil niet naar buiten treden. Als Berends in een keer door zijn studie rolt, is hij op zijn 18e klaar. Zijn plan is om dan nog een opleiding te gaan volgen.

Bereden politie A'dam met bakstenen bekogeld

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft gisteravond acht personen gearresteerd die agenten te paard met bakstenen bekogelden. Eén van de stenen kwam volgens de politie terecht op de rug van een paard.

Het incident vond plaats in Amsterdam-Zuidoost bij de flat Hoptille waar een groep jongeren al langere tijd voor overlast zorgt. Toen de politieruiters een groep van 20 man naderden, nam de helft de benen. De anderen begonnen met bakstenen te gooien.

De arrestanten zijn allen mannen tussen de 18 en 25 jaar oud. Vermoedelijk behoren ze tot een groep hangjongeren die zichzelf 'Hopi Boys' noemt en die vaker de confrontatie zoekt met de politie. Een woordvoerder zegt meer arrestaties niet uit te sluiten.

Met dank aan neegij voor de submit.

Bush wil 50 miljard extra voor Irak

Icoon AmerikaDe Amerikaanse president George Bush wil het Congres volgende maand vragen om 50 miljard dollar (36,6 miljard euro) extra voor de oorlog in Irak. Dat meldde The Washington Post woensdag.

Het geld is bedoeld om het veiligheidsoffensief in Bagdad en de provincie Anbar te financieren. Als gevolg hiervan is het aantal Amerikaanse militairen in Irak gegroeid met 28.000 tot 160.000 manschappen.

Het verzoek wordt volgens de krant direct ingediend na een langverwacht rapport over de toestand in Irak medio september. Met de miljarden kan het offensief in de hoofdstad tot in het voorjaar worden voortgezet.

Arjan Human lang geblesseerd

Zaterdaghoofdklasser ASWH heeft enkele dagen voor de start van de nieuwe competitie een tegenvaller van jewelste moeten incasseren. Spits Arjan Human is namelijk minimaal een half jaar niet beschikbaar voor de Ambachters.

Human (28) viel afgelopen zaterdag met een blessure uit in het na strafschoppen gewonnen duel in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen WKE. De spits bleek na medisch onderzoek een kruisband afgescheurd te hebben en bovendien een zware kneuzing aan de meniscus en het kraakbeen daarom heen te hebben opgelopen. De Zeeuwse aanvaller zal hierdoor zes tot negen maanden aan de kant moeten staan.

Voor ASWH een gevoelige tik, want de ploeg wil meedoen om de titel in de sterke hoofdklasse A en had Human daar zeer goed bij kunnen gebruiken. In de afgelopen drie seizoenen scoorde Human, die vorig jaar tot twee keer toe een stage bij een profclub in China afwerkte, 43 goals in competitieverband voor ASWH.

WipeOut HD zal vrijwel hetzelfde zijn als PSP-versies

De ontwikkelaars van WipeOut HD hebben nieuwe details losgelaten rondom dit spel. Later dit jaar zal WipeOut HD te downloaden zijn via het PlayStation Network. Met het lijstje hieronder kun je alvast een indruk krijgen van wat je kan verwachten:

- De game zal acht banen bevatten, alle afkomstig uit beide PSP delen. Zes uit WipeOut Pure en twee uit WipeOut Pulse.

- De game krijgt dezelfde soundtrack als die van WipeOut Pure(PSP). De keuze hiervoor zou zijn gemaakt omdat het porten van de PS2 soundtracks meer tijd zou gaan kosten.

- De acht banen zullen identiek zijn aan de PSP versies, WipeOut Pure en Pulse. Deze banen zullen echter wel gedetailleerder zijn.

- Later kan er via het PlayStation Network(PSN) meer content worden gedownload zoals nu al het geval is bij WipeOut Pure en WipeOut Pulse.

- Mocht de game een succes worden, dan wordt overwogen om de game later alsnog op Blu-ray disc uit te brengen. Welk prijskaartje de game hierdoor zal krijgen is niet bekend.


Ten Cate stond bovenaan lijstje Al Sadd

Al Sadd, dat Co Adriaanse heeft aangesteld als nieuwe trainer, had aanvankelijk Ajax-coach Henk ten Cate op het oog. Dat heeft oud-speler Marc van Hintum gezegd.

Namens de VVCS was Van Hintum betrokken bij de totstandkoming van het contract van Adriaanse. Van Hintum werd benaderd door Dieter Meinhold, een voormalig ploeggenoot van Van Hintum bij Hannover 96. De Duitser is tegenwoordig werkzaam als directeur van de voetbalbond van Qatar.

"Meinhold wilde eigenlijk Henk ten Cate introduceren bij de leiding van Al Sadd. Ik heb hem verteld dat die nog een jaar contractueel aan Ajax verbonden was. In dat gesprek heb ik de naam van Co Adriaanse laten vallen," aldus Van Hintum, die verder zei dat Adriaanse besloot om naar Qatar te verkassen na een bezoek aan de golfstaat. "De accommodaties in Qatar zijn onvoorstelbaar mooi. Al Sadd speelt in een miniatuurversie van Old Trafford. Adriaanse sprak uitvoerig met de clubleiding en de scheidende trainer. Bij het zien van het contract werd zijn enthousiasme alleen maar groter."

49 procent vrouwen wil meer seks

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Goed nieuws voor (bijna alle) mannen: ook vrouwen willen meer seks! Uit de resultaten van een enquête van het tijdschrift Celebrity blijkt namelijk dat 49 % van de vrouwen vindt dat ze niet genoeg seks krijgt.

Vrouwen zijn ook helemaal niet zo braaf als veel mannen denken. Maar liefst 60 % van de vrouwen kijkt wel eens naar porno. Masturberen doen ze graag en de helft gebruikt daar ook wel eens een vibrator voor. Een derde van de vrouwen gebruikt deze vibrator ook, of misschien wel juist tijdens een vrijpartij met iemand anders. Ook speelt een derde graag met zaken als ijsklontjes, handboeien en blinddoeken.

Zelfs doe-het-zelf-porno is geliefd: 29 % neemt de seks wel eens op op video. Daarnaast stript 40 % wel eens voor haar mannetje of vrouwtje. Een op de tien vrouwen heeft wel eens een triootje gehad en een op de vijf wil een keer. Niet bekend is overigens of dat dan met een extra man erbij moet, met een extra vrouw, of zelfs alleen met drie vrouwen.

Die laatste optie is trouwens niet onwaarschijnlijk, want op het verlanglijstje scoren zaken als seks met een andere vrouw en seks met een bekend persoon hoog. Bovenaan staat echter seks hebben op een gekke plek, dus mocht je binnenkort een stelletje betrappen op een plaats waar je het niet verwacht, dan weet je dat ze volkomen normaal zijn.

Het onderzoek is gehouden onder meer dan tweeduizend vrouwen.


Seks in een paskamertje is helemaal niet raar.

Met dank aan Longman en JeweetS voor de submit.

Stel je vragen aan.......

Vorige maand kon je onder meer vragen stellen aan voetballers Maceo Rigters en Patrick Zwaanswijk en oud-coach Lex Schoenmakers. Ditmaal is een autocoureur bereid gevonden om vragen te beantwoorden en wel: Carlo van Dam.

Wie is Carlo van Dam

Carlo van Dam heeft in de afgelopen jaren al meer dan 100 bekers bij elkaar gereden. Zijn belangrijkste overwinning momenteel is het behalen van het Europees Kampioenschap Formula A in 2001 met het P.D.B. Racing Team.

Zijn opmerkelijke resultaten werden ook opgevangen door het Renault F1-team en Carlo werd uitgenodigd om een Formule Renaultwagen te testen op het Portugese circuit van Estoril. Na een positieve test die, naast rijderskwaliteiten, was gebasseerd op volwassenheid, aanpassingsvermogen en de capaciteit om het potentieel te realiseren kreeg Carlo een plaats aangeboden in het Renault Driver Development-programma, een initiatief om jong talent verder te helpen.

In 2002 werd Carlo vice-kampioen in de Italian Open Masters FA en eindigde hij als 4e en beste nieuweling met het Trulli Kart Team in het wereldkampioenschap Karting.

Tijdens het seizoen 2004 maakte Carlo zijn debuut in de formule-racerij. Met het team Van Amersfoort Racing reed hij het Nederlands Kampioenschap Formule Renault. En niet geheel onopgemerkt; zo finishte Carlo 5e in het eindklassement van het kampioenschap met 3 podiums, 3 snelste raceronden en 3 pole positions. Gedurende het seizoen boekte Carlo veel progressie en tijdens het laatste weekend op Zandvoort brak hij ook nog eens het baanrecord voor de Formule Renault.

Zijn ambities in de Formule Renault zette hij de seizoenen erna voort op Europees niveau. Uitkomend voor het Franse SG Formula wist hij in 2006 als 3e te eindigen in de Eurocup met 1 overwinning.

Dit seizoen rijdt hij in de Duitse Formule 3, waar hij momenteel aan de leiding gaat in het algemeen klassement.

Hieronder kun je tot 1 september je vragen stellen. Daarna worden de leukste naar Carlo verstuurd.

Dernie gaat Toyota adviseren

Frank Dernie gaat het team van Toyota adviseren. Dernie werkte tot begin dit jaar nog als technisch adviseur bij Williams. De Brit gaat al dertig jaar mee in de Formule 1 en werkte ook al bij Lotus, Benetton, Arrows, Ligier en Lola Cars.

Toyota schakelt de hulp van Dernie in, omdat de renstal uit Keulen momenteel slechts zevende staat in het klassement. De adviseur gaat zich vooral bezighouden met aerodynamica en de ontwikkeling van het daaraan gerelateerde chassis. Dernie zal niet vaak naar de Toyota-fabriek hoeven te komen om zijn plannen te openbaren. Ook tijdens de raceweekenden wordt de technicus niet regelmatig verwacht.

Dernie zal onder chassismanager Pascal Vasselon komen te werken. Yoshiaki Kinoshita, vice-president van het Toyota-team, zei over de aanstelling van Dernie: "We zijn erg blij dat Frank voor ons gaat werken. Hij heeft ongelooflijk veel Formule 1-ervaring en dat zal ons, als jong team, enorm helpen bij het bereiken van onze doelen. Ik weet zeker dat Frank een positieve bijdrage zal leveren."

[WK atletiek] Dietzsch prolongeert wereldtitel dis

Franka Dietzsch heeft bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka haar wereldtitel met de discus geprolongeerd. De 39-jarige Duitse won met een afstand van 66,61 meter.

Voor Dietzsch was het haar derde wereldtitel in totaal. Ook in 1999 was ze de beste. Het zilver ging naar de Russische Daria Pisjtsjalnikova met 65,78 meter. De Cubaanse Yarelis Barrios won brons met 63,90 meter.

Renault werkt aan elektronica voor 2008

Gisteren, op de eerste testdag op het circuit van Monza, heeft het team van Renault F1 heeft vooral gewerkt aan de elektronische systemen voor 2008. Testrijder Nelson Piquet Jr. kwam voor de Franse renstal de baan op en reed de achtste tijd.

"De wagen voelde niet echt anders aan. De auto was alleen iets minder voorspelbaar en een tikje lastiger te besturen. Dat maakte het moeilijk om consistent te rijden, maar volgens mij vond ik al snel een goed ritme. We hebben met name gewerkt aan het aanpassen van de set-up aan de nieuwe configuratie voor 2008. Het was alles bij elkaar een goede dag. We hebben veel gedaan gekregen", aldus Piquet Jr.

Christian Silk, de testingenieur van Renault, zei dat het een productieve dag was. "We hebben keihard gewerkt tijdens onze eerste testdag in de 2008-configuratie en we hebben veel interessante data verzameld. De auto was betrouwbaar en de nieuwe elektronische systemen werkten probleemloos. Laat in de middag besloten we vast te beginnen met de voorbereidingen op de race van volgende week, aangezien de omstandigheden op de baan vanaf woensdag mogelijk zullen verslechteren."

Davids steunt Ajax

Ajax krijgt vanavond tijdens de cruciale uitwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag steun van ploeggenoot Edgar Davids. De middenvelder arriveerde vandaag in Tsjechië en wil zijn medespelers persoonlijk succes wensen.

De middenvelder brak vorige maand tijdens een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn been. Hij revalideerde de afgelopen weken in de Verenigde Staten, maar wilde speciaal voor de wedstrijd naar Praag reizen.

Win Heineken speakerkratjes: de uitslag

Ja, ja het is zover, vanmorgen hebben we met de hele crew van de FOK! weblog een vergadering gehad en onder toezicht van mijn katten de tien gelukkige winnaars getrokken van de Heineken speakerkratjes.
Dus staat je naam hieronder dan kun je binnenkort de postbode aan de deur verwachten met een pakketje.

  • marhoog
  • Sorcerers_Apprentice
  • SoupNazi
  • rammes
  • ReGuLuS
  • Mist_R_Roel
  • PeJaKo
  • Bierbroeder
  • Jo0Lz
  • InNuedo
Namens de hele crew van de FOK! weblog van harte en hopelijk veel plezier met jullie prijs. En uiteraard bedanken we iedereen die een reactie heeft achtergelaten voor het meedoen.
Maar we moeten natuurlijk wel weten waar we speakerkratjes heen moeten sturen dus het vriendelijke verzoek aan alle winnaars een mailtje te sturen naar Klonk-apestaartje-fok.nl en daarin even hun FOK! usernaam en naam, adres en woonplaats te vermelden.

 

Lekker

Ik moest ook even goed kijken naar deze Japanse reclame, het lijkt in eerste instantie erg op een of andere make-up reclame, maar zoals je bijna gewend bent is in Japan niets wat je denkt. En zo is dit ook geen make-up reclame maar een reclame voor een snoepje op een stokje...

Met dank aan Crashcat voor de submit

Canarisch eiland te koop

Icoon OpmerkelijkEen mooi Canarisch eiland met een oppervlakte van circa 270 voetbalvelden is te koop. Het eiland Montaña Clara, ten noorden van Isla Graciosa, boven het bekendere Lanzarote, staat voor 9 miljoen euro in de etalage.

De erfgenamen van een hoge ambtenaar die het paradijselijke en inmiddels als natuurgebied beschermde oord vijftig jaar geleden kocht, willen het te gelde maken. Dit berichtte de Spaanse krant El País woensdag.

Bij het eiland hoort een grotendeels onder de zeespiegel gelegen uitgedoofde vulkaan die met zijn krater perfecte mogelijkheden biedt om met boten aan te leggen, aldus de ingeschakelde makelaar Márquez.

Veel mogelijkheden biedt het eiland overigens niet. Er is enkel een hutje voor de eigenaar(s) van 25 vierkante meter en voor de rest staan de autoriteiten er geen bebouwing toe.

Devolder naar Quick Step

Stijn Devolder rijdt volgend seizoen in dienst van QuickStep. De Belgische kampioen bereikte gisteren een overeenkomst met het team van ploegleider Patrick Lefevere.


Nadat begin deze maand werd bekend dat de huidige ploeg van Devolder, Discovery Channel, er aan het eind van dit seizoen mee stopt, brak de strijd om de gunsten van Devolder los. Verschillende teams, waaronder Rabobank, hadden interesse in de Belg.

Begin juni werd Devolder Belgisch kampioen, en kort daarna won hij de Ronde van Oostenrijk. Devolder liet de Tour dit jaar schieten om een gooi te doen naar een hoge eindklassering in de Vuelta.

Skil niet verder met Vierhouten

In juni van dit jaar kreeg Aart Vierhouten nog te horen dat zijn aflopende contract bij Skil- Shimano zou worden verlengd. De 37-jarige renner heeft nu te horen gekregen dat er toch geen plaats meer voor hem is.

De voormalig renner van onder andere Rabobank en Lotto is wegkapitein bij Skil en wordt door collega-renners als Maarten den Bakker beschouwd als "het cement van de ploeg". Shimano, de co-sponsor van de ploeg, eist echter twaalf plaatsen in de ploeg op voor Aziatische renners.

Smith wil zich ook toeleggen op kogelslingeren

Kogelstoter en discuswerper Rutger Smith wil zich in 2008 ook gaan richten op het kogelslingeren.

Smith wil dit in elk geval op nationaal niveau gaan doen. In de jeugd won Smith als a-junior al drie nationale titels met het kogelslingeren. Zijn persoonlijk record in die discipline staat op 60 meter en 89 centimeter. Het Nederlands record van Ronald Gram staat op 71 meter en 77 centimeter.

Op 15 september gaat Smith in Helsingborgh proberen het Nederlands record bij het discuswerpen te verbreken. Sinds 1990 staat dat met een afstand van 68 meter en 12 centimeter op naam van Erik de Bruin.

Fans geven Puerta laatste eerbetoon

"Puerta, Sevilla is met jou". Dat waren de woorden die duizenden fans vannacht in Sevilla scandeerden. Ze betuigden Antonio Puerta hun eer.

Gistermiddag overleed de 22-jarige voetballer na een reeks hartaanvallen. Puerta, die een vrouw achterlaat, werd vannacht van het ziekenhuis naar het Sanchez Pizjuan stadion van Sevilla gebracht. Daar is een rouwkapel ingericht, waar supporters petjes, truitjes en bloemen leggen als eerbetoon.


De verslagen selectie van Sevilla, met onder meer Frédéric Kanouté en Renato


Ook fans van stadsrivaal Real Betis steken de nabestaanden een hart onder de riem


Sevillistas stroomden massaal toe om de avondwake bij te wonen


Consequenties Spaans voetbal

Vanwege het overlijden van Puerta heeft de Spaanse voetbalbond besloten alle eerste ronde-duels van de Copa del Rey, die vanavond gespeeld zouden worden, af te gelasten. Real Madrid, dat vanavond vriendschappelijk om de Trofeo Santiago Bernabéu tegen Sporting Club de Portugal zou spelen, heeft ook haar wedstrijd afgelast. FC Barcelona laat haar oefenduel met FC Internazionale wel door gaan, al heeft de Catalaanse club laten weten 10% van de recette te doneren aan een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar hartaandoeningen. Valencia moet wel gewoon spelen. Los Ches nemen het in Zweden op tegen IF Elfsborg voor een plaats in de Champions League.

Rasmussen was in de Pyreneeën

Michael Rasmussen is nog voor de Tour de France op trainingsstage geweest in de Pyreneeën. Dat verklaart de Deen tegenover de UCI. Het zou gaan om een door de Rabobank georganiseerd trainingskamp waar ook Denis Menchov bij aanwezig was.

Deze training zou van 27 tot en met 29 juni hebben plaatsgevonden. Het Deens antidopingagentschap bevestigt dat zij inderdaad een fax hebben ontvangen van Rasmussen op 26 juni, waarin hij aangeeft te zullen trainen in de Pyreneeën. De UCI zei onlangs nog tegenover de Deense televisie dat zij niet op de hoogte was van zijn verblijf in de Pyreneeën. Het management van de Rabobank Wielerploeg heeft nooit gesproken over het trainingskamp in de Pyreneeën. Het team wil ook niet reageren op het commentaar van de Deen.

In de where abouts die Rasmussen aan de UCI doorgaf schreef hij eerst dat hij van 4 juni tot en met 12 juni in Mexico was, later had hij het over een verlenging van 12 tot en met 28 juni. In de Tour de France gaf Rasmussen later aan dat hij de 26e al in Italië terug was gekeerd.

'Vrouwen FC Twente mogen niet te goed worden'

De Stichting Eredivisie Vrouwen heeft, al voordat de competitie van start gegaan is, een zeer omstreden beslissing genomen. Middenveldster Sanne Pluim van FC Twente is namelijk geweigerd als speler. De reden die de stichting hiervoor opgeeft, is dat het team anders te goed zou worden.

FC Twente en Heerenveen openen vanavond in Enschede het vrouwenvoetbalseizoen. De opzet van het damesvoetbal is echter nogal anders dan die van het herenvoetbal. De aan de KNVB gelieerde Stichting Eredivisie Vrouwen streeft naar een 'evenwichtige competitie'. Om te voorkomen dat FC Twente te goed wordt, heeft zij gedreigd om het team uit de competitie te gooien als Sanne Pluim en haar beoogde teamgenote Karin Stevens zouden worden vastgelegd. Het leek de stichting beter als Pluim voor Heerenveen zou gaan spelen.

De voetbalster heeft dit geweigerd. Pluim: "Ik heb er wel aan gedacht om gewoon naar Heerenveen te gaan. Maar het gaat om het principe. Hoe alles is gelopen en hoe ik onder druk ben gezet. Er zijn al genoeg ja-knikkers. Ik wil gewoon een eigen mening hebben."

Pluim traint inmiddels wel mee met de selectie van FC Twente. Uitzicht op speeltijd heeft ze voorlopig echter niet. Het is nog maar zeer de vraag of die speeltijd er gaat komen in de Eredivisie van het Nederlandse damesvoetbal.

[CCWS] Grand Prix van Arizona afgelast

De Champ Car Grand Prix van Phoenix zal dit seizoen niet door gaan. Hierdoor zijn er in plaats van vier nog drie races te gaan in het kampioenschap.

De Champ Car Grand Prix van Phoenix stond gepland voor 2 december en zou de laatste race zijn van dit seizoen. Een gebrek aan geld is de reden om het evenement af te blazen. "Om een evenement van deze omvang te organiseren hebben we veel steun nodig uit het bedrijfsleven," aldus race-organisator Dale Jensen in een persverklaring. "En hoewel we een aantal zeer goede partners hebben gevonden, bleek het niet genoeg om een gezonde financiële basis te creëren. Namens mij en mijn partner Bradley Yonover en al onze werknemers willen wij iedereen bedanken voor hun medewerking tot op dit punt. Helaas is het economische klimaat niet juist gebleken om een evenement als deze succesvol te kunnen organiseren."

Het seizoen zal nu in Mexico worden afgesloten met de race op 11 november in Mexico City.

Naakte winkeldief steelt bier

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een ongewone winkeldiefstal in een tankstation in DeSoto in de Amerikaanse staat Missouri. Een naakte man komt op 18 augustus om half zes 's nachts de winkel binnen en doet een radslag. De winkelbediende Vicky Gaines is zo afgeleid dat ze niet ziet dat een tweede persoon achterin de winkel binnenkomt en een sixpack bier meeneemt.


"Dit is de eerste keer in mijn twaalf jaar politiewerk dat dit gebeurt", aldus een rechercheur die op de zaak gezet is. Gaines had de politie gebeld toen de naakte man verscheen. "Er is een naakte man met een masker hier, kunnen jullie hierheen komen?".

Het nieuws komt nu pas naar buiten, omdat het politieonderzoek afgerond moest worden. Nu blijkt dat de daders gepakt zijn. Wat hun straf is, is niet bekend.

Eredivisie vrouwenvoetbal van start

Vanavond om 19.30 is er een primeur in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Dan gaat namelijk de Eredivisie voor vrouwenvoetbal van start. Dan zal in het ARKE-stadion in Enschede de wedstrijd FC Twente-Heerenveen beginnen en daarmee zal officieel het seizoen van start gaan.

Rond 18.15 uur zal vanuit het ARKE-stadion een persconferentie gegeven worden. Dan zal men meer openheid geven over de plannen omtrent het vrouwenvoetbal in Nederland. Tevens zal dan de hoofdsponsor bekend gemaakt worden. Het bestuur van de Stichting Eredivisie Vrouwen zal aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Ook zal hier een startsein worden gegeven voor een topproject van de Hogeschool in Amsterdam voor jonge talentvolle voetbalsters

Het vrouwenvoetbal in Nederland staat aan het begin van een unieke gebeurtenis. De zes deelnemende BVO's (FC Twente, Heerenveen, AZ, ADO Den Haag, Willem II en FC Utrecht) zien dit als een belangrijke stap in de richting van de professionalisering van het vrouwenvoetbal.

Overigens begint de WK Voetbal voor vrouwen op 10 september van dit jaar. Dit toernooi, waaraan 16 landenteams meedoen, wordt gehouden in China. Het Nederlandse vrouwenteam hoopt natuurlijk in de toekomst mee te gaan doen aan de WK voor vrouwen.

Kieron Dyer breekt been

Kieron Dyer heeft in het League Cup-duel met Bristol Rovers zijn been gebroken. De middenvelder van West Ham United liep een dubbele fraktuur aan zijn rechter onderbeen op.

Na een harde overtreding van Joe Jacobson, die de bal net kwijt was, moest Dyer van het veld worden gedragen. Dit alles gebeurde vrij snel in het duel. West Ham, de club die Dyer eerder deze maand overnam van Newcastle United, wil geen schatting doen over de revalidatieperiode. Zeker is wel dat de Engels international meerdere maanden langs de kant zal staan.

"Kieron moest per brancard het veld verlaten, waarna hij onmiddelijk naar het ziekenhuis werd vervoerd", aldus een statement op West Ham's website. "Daar werd bevestigd dat zowel de tibia als de fibula gebroken waren. Het is te vroeg om te zeggen hoe lang hij uit de roulatie is. Dit zal duidelijker worden na de eerste operatie."

Blatter kritisch over Van der Vaart

In de Duitse krant Sport Bild heeft de voorzitter van de FIFA, Joseph Blatter, harde kritiek geuit op HSV-speler Rafael van der Vaart. De Nederlandse international probeerde tevergeefs een transfer naar Valencia af te dwingen. Blatter verwijt dat Van der Vaart enkel uit is op geld.

De middenvelder liet zich zelfs fotograferen in een shirt van de Spaanse club. Blatter noemde dat "karakterloos en ongedisciplineerd". "Waarom doen spelers zoals Van der Vaart dat? Vanwege geld. En onder invloed van spelersmakelaars."

Blatter zei wel dat de FIFA niet zal ingrijpen. "We zijn geen politie. Er zijn 250 miljoen mensen actief in het voetbal. Daar tel ik spelers, functionarissen, scheidsrechters, trainers enzovoort bij. Daar zitten natuurlijk niet alleen witte lammetjes bij."

Briatore: "Zie Alonso graag bij Renault"

Flavio Briatore ziet Fernando Alonso graag bij Renault komen. Sinds de interne ruzies bij McLaren Mercedes is de geruchtenmachine al aan de gang over een mogelijke vertrek van Alonso.

"Ik vind Fernando een geweldige coureur", vertelt Briatore. "Dat kan ik niet ontkennen. Hij is een zeer speciale rijder en we hadden bij Renault een uitstekende band met elkaar. We zijn altijd vrienden gebleven, ondanks dat hij besloten heeft om voor McLaren te gaan rijden. Natuurlijk zou ik graag zien dat hij voor mijn team kwam rijden, maar ik denk dat elk team dat wel zou willen."

Renault neemt halverwege september een besluit over het aanblijven van Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen in 2008.

Nederland telt 19 miljoen mobiele aansluitingen

Icoon BinnenlandsAan het eind van dit jaar zijn er negentien miljoen mobiele aansluitingen in Nederland. Dat is de verwachting van Telecompaper, dat de ontwikkelingen in de telecomindustrie volgt.

Uit de woensdag gepubliceerde inventarisatie van het onderzoeksbureau blijkt dat het aantal mobiele aansluitingen in het tweede kwartaal van dit jaar is gegroeid tot bijna 18,5 miljoen. De onderzoekers verwachten voor de rest van dit jaar per kwartaal een groei van ruim een kwart miljoen.

Steeds meer Nederlanders schaffen een tweede mobiele telefoon aan. Er zijn meer mobiele aansluitingen in Nederland dan dat er inwoners zijn. Uit het onderzoek blijkt dat de zogenoemde penetratiegraad in het tweede kwartaal van dit jaar is gestegen tot ruim 112 procent.

Opnieuw Amsterdammer overleden na aanrijding met tram

Icoon VervoerEen 24-jarige fietsster is woensdagochtend rond 07:30 onder een tram terecht gekomen. De vrouw stak bij een oversteekplaats voor fietsers de rijbaan over van de Arlandaweg (in stadsdeel Slotervaart) en zag daarbij een naderende tram over het hoofd. Dit heeft zij met haar leven moeten bekopen.

De bestuurder van de tram, lijn 12, is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. De ongevallendienst onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding. Afgelopen vrijdag kwam ook al een vrouw om het leven, in Amsterdam Osdorp, nadat zij werd geraakt door een tram.

Subheader
De politie heeft net het stoffelijk overschot afgevoerd en de blinderingshekken verwijderd.

Met dank aan A.l.e.x voor de submit.

Honderden vrouwen boos op Renault

Icoon OpmerkelijkHonderden vrouwelijke Renault-rijders hebben aanstoot genomen aan de nieuwste reclamecampagne van het bedrijf. Circa 30.000 vrouwen die in een Twingo rijden of hebben gereden, kregen een amicale brief op de deurmat zonder afzender.

De brief begint met ''hey lieffie'' en suggereert dat het gaat om een schrijven van een vriendin. Veel klanten hebben dit echter anders begrepen en een dienden een klacht in.

''Het was niet de bedoeling dat mensen aanstoot zouden nemen aan deze actie'', aldus een woordvoerder van Renault vandaag. ''Daarom hebben we iedereen een excuusbrief gestuurd.'' De zegsman erkent dat de actie niet handig was. ''De actie was een teaser, zoals dat heet. In de volgende brief zouden de vrouwen uitgenodigd worden bij de dealer.'' Ook de Reclame Code Commissie ontving een aantal klachten.


Net echt...

'BBC moet censuur in natuurprogramma's voorkomen'

Icoon TelevisieTwee Nederlandse biologen hebben een petitie opgesteld om te voorkomen dat Nederlandse omroepen in natuurdocumentaires van de BBC schrappen. Zij vragen de BBC te voorkomen dat in zulke programma's wordt gesneden.

Als dat niet mogelijk is, moet de Britse omroep tenminste de Nederlandse omroepen verplichten dat zij voor uitzending van de documentaire aangeven welke passages zijn geschrapt.

Evolutiebioloog Gerdien de Jong, werkzaam aan de Universiteit Utrecht, en Hans Roskam van het Instituut Biologie in Leiden, vragen collega-biologen in het blad Bionieuws om steun. De Jong maakte vorige maand bekend dat de EO (Evangelische Omroep) fragmenten had aangepast of verwijderd uit een natuurserie van de BBC waarin de evolutietheorie aan bod kwam. Het laatste deel van de tiendelige serie The Life of Mammals (Het leven van zoogdieren), dat gaat over mensapen en de mens, werd niet uitgezonden.

Ierse drugsdealer besmeurd met pek en veren

OpmerkelijkAfgelopen zondagavond vond in het Noord-Ierse Belfast een nogal opmerkelijk geval van eigenrichting plaats. Een lokale drugsdealer werd door twee gemaskerde mannen aan een lantaarnpaal gebonden en vervolgens overgoten met pek en veren. Ook kreeg hij een bord met de tekst 'I'm a drug dealing scumbag' omgehangen. Daarna werden er foto's genomen, die werden opgestuurd naar een lokale krant.

Volgens getuigen werd het schouwspel gadegeslagen door een groep omwonenden, waaronder kleine kinderen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren zowel de daders als het slachtoffer alweer verdwenen.

Daders onbekend
Het geheel vond plaats in de wijk Taughmonagh, een bolwerk van de Ulster Defence Association (UDA). Al snel werd de beschuldigende vinger dan ook hun kant op gestoken. Maandag liet de UDA echter weten niet verantwoordelijk te zijn. Naar eigen zeggen zouden bewoners van de wijk bij hen hebben aangeklopt met aanhoudende klachten over deze man, maar heeft de UDA ze doorverwezen naar de politie. Wel speculeerden ze dat er onder de bevolking dusdanig weinig vertrouwen in de politie bestaat, dat ze uit frustratie het recht in eigen hand genomen hebben.

Geschiedenis
Pek en veren worden al zo'n 1000 jaar gebruikt om mensen te straffen en te vernederen. Het bestond al tijdens de kruistochten. In latere tijden werd het bekend als straf in het Wilde Westen van de VS. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt tegen collaborateurs en ook in de Noord-Ierse 'Troubles' werd het regelmatig ingezet. Beide strijdende partijen straften zo mensen die ervan verdacht werden samen te werken met de vijand, of relaties met hen te onderhouden.

Pek en veren zijn zelden dodelijk, maar zorgen - naast de vernedering - wel voor pijnlijke brandwonden.



Aan de schandpaal

Met dank aan Radonir voor de vertaling en de submit.

Royston Drenthe ramt Spaanse politieauto

Icoon PolitieVoetballer Royston Drenthe is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto op een politiewagen gebotst. De Spaanse politieagent heeft hier een lichte hersenschudding aan overgehouden. Drenthe bleef, evenals zijn meereizende vrienden en vriendin ongedeerd.

Volgens de Spaanse sportkrant Marca reed de voetballer van Real Madrid met zijn Audi Q7 om 05:30 over de Spaanse snelweg M30. Toen zijn navigatiesysteem aangaf dat hij naar links moest afslaan, ontdekte hij een verkeerde route in gedachte te hebben gehad. In een uiterste poging om zijn vergissing recht te zetten, maakte hij een verkeerde manoeuvre en raakte daarbij de politieauto die van de andere kant naderde.

De 20-jarige Nederlander van Surinaamse afkomst werd na het ongeluk aan een blaastest blootgesteld, waaruit geen ongeoorloofd alcoholpromillage naar voren is gekomen.

Subheader
Drenthe in actie.

Nieuwe vinger voor Telstar-fan

Icoon VoetbalStormvogels Telstar-fan Mike ten Cate (foto hier) uit IJmuiden krijgt gratis een nieuwe vinger aangeboden door Diortho Lifelike. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het maken van levensechte vingerprothese, doet dat omdat de 20-jarige fan zijn vinger onlangs verloor in het stadion van de eerste divisieclub.

Toen Stormvogels Telstar in een wedstrijd tegen Haarlem scoorde, ging Ten Cate uit pure blijdschap aan het hek hangen. Daarbij bleef zijn vinger echter haken en scheurde af. Dat gebeurde zodanig dat deze niet meer aangezet kon worden.

Het bedrijf meldde zich na berichten in de media over de ongelukkige fan. Mike had overigens eerder al een shirt met handtekeningen van alle spelers gehad en trainer Luc Nijholt heeft hem persoonlijk gesproken.

'Kraakwacht-rel' in Vlaardingse politiek

PolitiekIn Vlaardingen is een rel ontstaan rond CDA-wethouder Cees Oosterom. De wethouder heeft onlangs vier kraakwachten uit een gemeentepand aan de Westhavenkade verwijderd om daar vervolgens zijn eigen zoon en de zoon van gemeentesecretaris Jan Brinkman als antikrakers te huisvesten. Morgen vindt er een extra vergadering plaats over het lot van Oosterom en de gemeentesecretaris.

Mogelijk wordt er een motie van wantrouwen wegens belangenverstrengeling aangenomen. De fractie van de Vlaardingse SP is van plan die in te dienen. De SP hoopt andere oppositiepartijen als Leefbaar Vlaardingen en AOV achter zich te krijgen. Steun van de VVD is al verzekerd. Het college van B en W in Vlaardingen bestaat uit PvdA, CDA en GroenLinks.

De officiële verklaring van het college van B en W, waarin ontkent wordt dat er sprake is van belangenverstrengeling, luidt dat de gemeente uit financiële overwegingen het contract met de vaste onroerendgoedbeheerder heeft opgezegd en zelf een beheersmaatschappij heeft opgericht. Dat betekende automatisch dat de zittende kraakwacht moest verdwijnen en er zodoende behoefte was aan een nieuwe kraakwacht.

Opvallend is dan weer wel, als er niets mis zou zijn, dat de zoons van de wethouder en de gemeentesecretaris het bewuste pand inmiddels weer hebben verlaten.

Niemand wil ontsnappen uit Noorse nor

Icoon BizarIn Nederland is er in de volksmond wel eens ophef ontstaan over het 'luizenleven' dat gevangenen zouden hebben. In Noorwegen doen ze het nog iets beter. De Noorse gevangenis Bastoey is namelijk zo prettig om 'in te leven', dat niemand er wil ontsnappen.

Het detentiecentrum lijkt meer op een vakantiepark dan op een gevangenis. En sinds deze week is het complex ook helemaal milieuvriendelijk. Het bestuur heeft namelijk zonnepanelen laten installeren en voor de verwarming wordt nu hout gebruikt in plaats van olie. Tevens wordt er streng gerecycled en wordt het voedsel op ecologische manier verbouwd.

Bastoey, liggend op een prachtig eilandje ten zuiden van Oslo, doet meer denken aan een zomerkamp, dan aan een gevangenis. De circa 115 gevangenen wonen in gewone huizen en worden ook niet opgesloten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de voedselvoorziening op het land. Ze bewerken namelijk zelf het land, halen de bessen van de struiken of gaan vissen met een boot van negen meter die tot hun beschikking staat. Daarnaast mogen ook de dieren niet vergeten worden, want de tweehonderd kippen, acht paarden, twintig koeien en veertig schapen moeten wel goed verzorgd worden. De gevangenen kunnen ook vrijuit gebruik maken van kettingzagen of landbouwwerktuigen.

Binnen in het complex hebben de gevangen ook behoorlijke vrijheden. Naast diverse studies is het ook mogelijk om psychologische hulp te vragen. Verder kunnen ze onder andere tennissen en zwemmen en hebben de gevangenen ieder een eigen tv.

Onder de gevangenen bevinden zich talloze moordenaars en serieverkrachters. De filosofie achter de 'gevangenis' is dat men elkaar respecteert, milieubewust en diervriendelijk wordt en dat men zichzelf en elkaar normen en waarden aanleert. Volgens gevangenisdirecteur Oeyvind Alnaes worden gevangenen op deze manier gemotiveerd doordat ze ieder hun eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen."Op deze manier hopen we hun gedrag en levensstijl te beïnvloeden", vervolgt hij.

Een van de gevangenen, een 41-jarige voormalige drugssmokkelaar, beweerde in een interview dat hij zichzelf een ander mens voelt, sinds hij in Bastoey zit. "In de vorige gevangenis was alles koud, kil en afstandelijk en had ik de indruk dat ik met de dag depressiever werd". Volgens de Noorse krant Aftenposten dienen veel andere gedetineerden uit Noorwegen een verzoek in om in Bastoey hun straf uit te zitten.

Directeur Alnaes maakt kenbaar dat met slechts 69 werknemers in het complex, het een nijpende zaak is. "Maar dat is precies zoals ik het hebben wil!", zegt hij

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Nederland arresteert Filippijnse communistenleider

Icoon PolitieDe Filippijnse communistenleider Jose Maria Sison (68), die in de jaren tachtig naar Nederland vluchtte,  heeft volgens justitie vanuit ons land opdracht gegeven voor bloedige moordaanslagen op de Filippijnen. Hij werd daarom gisteren in zijn woonplaats Utrecht gearresteerd door het team internationale misdrijven van de nationale recherche. Hij zal in Nederland worden vervolgd voor de liquidaties van zijn voormalige medestanders Romulo Kintanar en Arturo Tabara.

Door de arrestatie van de communistische oppositieleider komt er hoogstwaarschijnlijk een voorlopig einde aan het vredesoverleg tussen het Nationaal Democratisch Front (NDF) en de Filipijnse regering. De aanklachten tegen hem zijn volgens zijn partij ''pure verzinsels''.

De NDF geldt als politieke arm van de maoïstische opstandelingenbeweging Bagong Alyansang Makabayan (Bayan). Secretaris-generaal Renato Reyes van Bayan verklaarde vanochtend tegen de Filipijnse televisiezender GMA dat de arrestatie en de invallen in kantoren van de NDF ''een grove aanval zijn op de burgerlijke vrijheden van deze mensen''.

De regering van de Filipijnse presidente Gloria Arroyo zou volgens Bayan achter de actie van de Nederlandse autoriteiten steken. ''De arrestatie is vermoedelijk gedaan met medeweten van de Arroyo-regering die de vredesgesprekken wil saboteren. Het is zeer waarschijnlijk dat de regering-Arroyo de laatste nagel in de doodskist heeft geslagen van de vredesgesprekken met de NDF. De Filipijnse regering heeft lang gestreefd naar het vastzetten van Sison en het stopzetten van het vredesproces.''

De communistenleider woont sinds 1987 in ons land. Overigens staat Sison al sinds 2002 op de terreurlijst en wordt zijn bijstandsuitkering bevroren.

Albayrak wil criminele vreemdeling wel uitzetten

PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Vreemdelingenzaken) wil criminele vreemdelingen wel degelijk uitzetten. Eerder deze maand werd gemeld dat Albayrak de vorig jaar door oud-minister Verdonk aangekondigde maatregelen om criminele vluchtelingen strenger te straffen, voorlopig had stop gezet. Dat blijkt echter slechts één kant van het verhaal te zijn.

De PvdA-bewindsvrouw zegt vandaag in De Telegraaf dat ze criminele vreemdelingen wel degelijk hard gaat aanpakken. Ze wil alleen niet dat de goeden onder de kwaden lijden. Het plan van Verdonk bestond eruit dat iedereen die ook maar een veroordeling op zijn naam kreeg binnen de eerste drie jaar van zijn rechtmatig verblijf, het land uitgezet kon worden.

Volgens Albayrak zou in zo'n geval bijvoorbeeld ook een Tunesische vrouw die met een Nederlander is getrouwd en hier twee jaar woont en ruzie krijgt met haar buurvrouw en haar fors uitscheld, kunnen worden uitgezet, terwijl haar gezin hier woont. ''Stel dat de vrouw voor de scheldpartij beboet wordt, zou dat dan kunnen.'' De maatregel zou niet alleen gezinsvormers treffen of asielzoekers, maar ook kenniswerkers, zoals een Amerikaan die bij een groot Nederlands bedrijf werkt en een verkeersongeval veroorzaakt.

Albayrak: ''Het is beter de aandacht te richten op échte misdadigers, en dat kan door maatregelen die nu al bestaan beter te benutten. Ik heb het vermoeden dat we veel te weinig gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die we hebben. Als blijkt dat het effect van de bestaande maatregelen onvoldoende zijn, dan is voor mij alles bespreekbaar. Ook rigoureuze maatregelen.''

De pardonregeling van het nieuwe kabinet heeft tot nog toe in het geval van 650 vreemdelingen aangetoond dat zij moeten worden uitgezet, zo laat de staatssecretaris weten. Het gaat om oorlogsmisdadigers, leugenaars en criminelen. Volgens haar verloopt de regeling naar wens: ''Er was hel en verdoemenis voorspeld. Volgens Verdonk zouden 200.000 illegalen zich melden voor de regeling. Er is geen significante stijging van de instroom asielzoekers.''

Politie zoekt racistische belagers Angolees meisje

PolitieDe politie is het Brabantse Deurne is op zoek naar een groep jongens die vrijdagochtend rond kwart voor acht een 14-jarige meisje hebben aangerand en racistisch bejegend. Het uit Angola afkomstige slachtoffer werd bij de Oude Liesselseweg in Deurne door vijf jongens staande gehouden.

Het vijftal betastte het meisje, zat haar achterna en schold haar discriminerend uit. De groep liet haar ook hakenkruizen zien. Een nog onbekende oudere man met een hond kwam het meisje te hulp waarna de daders wegliepen.

Het meisje was vrijdagochtend op weg naar school, toen zij werd tegengehouden door de groep. Het betreft circa 14-jaar oude jongens met stekelhaar en donkere kleding aan.

Met dank aan DuchessX voor de submit.

'Vrouwen FC Twente mogen niet te goed worden'

Icoon VoetbalDe Stichting Eredivisie Vrouwen heeft, al voordat de competitie van start gegaan is, een zeer omstreden beslissing genomen. Middenveldster Sanne Pluim van FC Twente is namelijk geweigerd als speler. De reden die de stichting hiervoor opgeeft, is dat het team anders te goed zou worden.

FC Twente en Heerenveen openen vanavond in Enschede het vrouwenvoetbalseizoen. De opzet van het damesvoetbal is echter nogal anders dan die van het herenvoetbal. De aan de KNVB gelieerde Stichting Eredivisie Vrouwen streeft naar een 'evenwichtige competitie'. Om te voorkomen dat FC Twente te goed wordt, heeft zij gedreigd om het team uit de competitie te gooien als Sanne Pluim en haar beoogde teamgenote Karin Stevens zouden worden vastgelegd. Het leek de stichting beter als Pluim voor Heerenveen zou gaan spelen.

De voetbalster heeft dit geweigerd. Pluim: "Ik heb er wel aan gedacht om gewoon naar Heerenveen te gaan. Maar het gaat om het principe. Hoe alles is gelopen en hoe ik onder druk ben gezet. Er zijn al genoeg ja-knikkers. Ik wil gewoon een eigen mening hebben."

Pluim traint inmiddels wel mee met de selectie van FC Twente. Uitzicht op speeltijd heeft ze voorlopig echter niet. Het is nog maar zeer de vraag of die speeltijd er gaat komen in de Eredivisie van het Nederlandse damesvoetbal.

Voor meer sportnieuws ga je natuurlijk naar FOK!sport.

CD: Divine Heresy - Bleed the Fifth!

Het heeft even geduurd voor Dino Cazares met een nieuwe band op de proppen is gekomen. De kogelronde ex-gitarist van Fear Factory moet een tijdje goed ziek zijn geweest van het feit dat zijn band gekaapt is door Christian Olde Wolbers en een niet onaardige doorstart beleefde zonder hem. Twee jaar terug hoorden we voor het laatst van de Amerikaan toen hij een bijdrage leverde aan het Roadrunner United-project. Divine Heresy is de naam van zijn nieuwe band waarmee keihard probeert terug te slaan.

Flexibele hamster

Hamster, suffe beesten blijven het toch. Suffe, rare, schattige knuffelbare en zelfs schattige beestjes. Naast goed rennen over molentjes zijn ze ook nog eens heel erg goed in gaatjes graven en zich verstoppen onder zaagsel. Als het zaagsel ze niet bevalt, dan proppen ze zichzelf gewoon naarbuiten, op zoek naar nieuw zaagsel.

Met dank aan een anoniem iemand voor de submit

Nepuitzending EO valt slecht op Curaçao

Icoon RadioDe Evangelische Omroep (EO) heeft ''riooljournalistiek'' bedreven met haar radio-uitzending over een gefingeerde aanval van Venezuela op Curaçao. Dat stelt Pedro Atacho, fractieleider van de PAR in de Staten van de Nederlandse Antillen.

De EO bracht maandagochtend een nepreportage ('Wat als Chávez de Antillen pikt?') in het programma De Ochtenden op Radio 1, waarin werd gesuggereerd dat Venezuela de Antillen was binnengevallen. Daarbij zouden vier doden zijn gevallen. De omroep deed het voorkomen alsof minister van Defensie Eimert van Middelkoop de inval bevestigde. Na enige tijd werd duidelijk dat het fictief was.

Atacho, fractieleider van de grootste partij op Curaçao, vindt de uitzending onverantwoord en heeft de directie van de EO gevraagd om ervoor te zorgen dat ''dergelijke uitzendingen nooit meer plaats zullen vinden''.

''Wat zouden de EO en het Nederlandse volk ervan vinden als een Antilliaans radiostation zou doen alsof de Duitse premier Merkel aankondigde dat de Duitsers Nederland waren binnen gevallen en er al doden te betreuren waren, of dat Nederlandse troepen het noorden van België in waren getrokken'', vraagt Atacho zich af in een open brief aan de EO. Op de website van De Ochtenden stelt de omroep dat het item achteraf gezien ''niet in deze vorm'' had moeten worden uitgezonden.

'Holleeder heeft nog twee jaar te leven'

Icoon BinnenlandsHet proces tegen Willem Holleeder dreigt opnieuw forse vertraging op te lopen vanwege diens slechte fysieke conditie, schrijft De Telegraaf.

Als Holleeder onder het zware gevangenisregime gedetineerd blijft heeft hij nog twee jaar te leven. Dat blijkt na medisch onderzoek op Holleeder, hij zou doodziek zijn.

Afgelopen mei werd het proces tegen Holleeder en negen medeverdachten tot september geschorst. Door zijn slechte lichamelijke conditie was hij niet in staat het proces bij te wonen. Het proces tegen Holleeder, verdacht van het afpersen van diverse vastgoedhandelaren, zou over anderhalve week hervat moeten worden.

Revalidatie

Als reactie op eerdere bevindingen van cardiologen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft justitie vorige week een andere hartspecialist om een second opinion gevraagd. Deze heeft bevestigd dat de hartspier van Holleeder na de operatie maar voor één vijfde deel van de normale capaciteit functioneert.

Als Holleeder normaal zou revalideren was dit percentage veel hoger geweest. Hierdoor kan het hart niet genoeg zuurstof door het lichaam pompen en lopen andere organen schade op. Holleeder kan wel in de gevangenis blijven, maar dan moet hij wel betere revalidatie mogelijkheden krijgen.

Het ministerie van Justitie heeft deze week directeur Lemkens van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught verzocht te bezien of Holleeder in een minder streng regime kan worden geplaatst. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een versoepeling van het handboeienregime. Hij wordt nu per dag twee uur gelucht op een binnenplaatsje van drie bij zes meter en mag slechts af en toe op de hometrainer.

CD: For those about to jazz

SubheaderJazz is een wereldwijd begrip. Maar net zo wereldwijd als het begrip zelf is, zo wereldwijd kan het verschil in stijl zijn. Er zijn namelijk zeer veel verschillende stijlen in Jazz. Dixieland, ragtime, bebop, jazzrock en ga zo maar door. De verschillende stijlen onderscheiden zich ook vaak in het gebruik van de instrumenten. Wat wel over het algemeen voorkomt in Jazz is de improvisatie tijdens het spelen. Daardoor kan ieder muziekstuk weer heel anders klinken en maakt het de jazz meteen uitermate geschikt om live te spelen. Mede daaraan danken de jazzclubs hun populariteit.

DVD: Stranger than Fiction

Als komiek valt het niet mee om van je lollige imago af te komen en serieus genomen te worden. Een van de weinige acteurs die dat toch lukte is Jim Carrey. De perfecte malloot voor elke komedie, maar in The Truman Show toonde hij dat meer was dan de lolbroek uit Liar, Liar, Dumb & Dumber en The Mask. Een andere acteur van wie je niet snel verwacht dat hij een serieuze rol kan spelen is Will Ferrell. De meeste mensen kennen hem van Elf, Old School en Talledega Nights, maar opeens was daar zijn behoorlijk serieuze rol in Stranger than Fiction. De film was begin dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien en sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Eredivisie vrouwenvoetbal van start

Icoon VoetbalVanavond om 19.30 is er een primeur in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Dan gaat namelijk de Eredivisie voor vrouwenvoetbal van start. Dan zal in het ARKE-stadion in Enschede de wedstrijd FC Twente-Heerenveen beginnen en daarmee zal officieel het seizoen van start gaan.

Rond 18.15 uur zal vanuit het ARKE-stadion een persconferentie gegeven worden. Dan zal men meer openheid geven over de plannen omtrent het vrouwenvoetbal in Nederland. Tevens zal dan de hoofdsponsor bekend gemaakt worden. Het bestuur van de Stichting Eredivisie Vrouwen zal aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Ook zal hier een startsein worden gegeven voor een topproject van de Hogeschool in Amsterdam voor jonge talentvolle voetbalsters

Het vrouwenvoetbal in Nederland staat aan het begin van een unieke gebeurtenis. De zes deelnemende BVO's (FC Twente, Heerenveen, AZ, ADO Den Haag, Willem II en FC Utrecht) zien dit als een belangrijke stap in de richting van de professionalisering van het vrouwenvoetbal.

Overigens begint de WK Voetbal voor vrouwen op 10 september van dit jaar. Dit toernooi, waaraan 16 landenteams meedoen, wordt gehouden in China. Het Nederlandse vrouwenteam hoopt natuurlijk in de toekomst mee te gaan doen aan de WK voor vrouwen.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

SBK-08 aangekondigd en eerste beelden

Uitgever Black Bean Games heeft aangegeven dat er een nieuw deel in de maak is in de SBK-serie. In mei van 2008 zal SBK-08 Superbike World Championship op de markt verschijnen. De serie zal, anders dan dit jaar, ook gelijk de next-gen consoles aandoen. SBK is de enige game die de licenties heeft voor de Superbike World Championships en staat ook helemaal in het teken van dit kampioenschap. Alle motoren, coureurs en teams zullen weer helemaal up-to-date zijn in 2008.

SBK-08 zal verschijnen voor Xbox 360, PS2, PS3, PSP en PC.




Krajicek door op US Open

Icoon TennisMichaëlla Krajicek heeft zich voor de tweede ronde geplaatst van de US Open. De als 32e geplaatste Nederlandse was met 6-2 en 6-0 te sterk voor Alberta Brianti.

In alle servicegames van de Italiaanse kreeg Krajicek kansen om te breken en deed dat dan ook. De games die Brianti op het bord kreeg, dankte ze vooral aan concentratieverlies bij Krajicek.

Haar tweede partij op Flushing Meadows speelt ze tegen Agnes Szavay, die Sandra Klösel (Dui) simpel aan de kant zette: 6-1,6-2. Krajicek speelde nimmer tegen de Hongaarse, maar ze kennen elkaar wel. Ze dubbelden namelijk enige jaren op de ITF Tour en wonnen zelfs een titel.

Subheader
Brianti had niets te vertellen op de baan.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Kuznetsova snel klaar

Svetlana Kuznetsova heeft vrij eenvoudig de tweede ronde bereikt op de US Open. De als vierde geplaatste Russische tennisster versloeg in het Arthur Ashe Stadium de Tsjechische Klara Zakopalova met 6-2 en 6-3.


"Ik ben blij dat ik door ben. Ik heb het gevoel dat mijn spel steeds beter wordt. Hopelijk kan ik mezelf iedere wedstrijd verbeteren," aldus de Russin die het toernooi in 2004 wist te winnen.

Uitslagen Carling Cup

Gisteravond werden er wedstrijden gespeeld in de strijd om de Carling Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BirminghamHereford2-1
Bristol RoversWest Ham United1-2
BurnelyOldham3-0
CardiffLeyton Orient1-0
CarlisleCoventry0-2
CharltonStockport4-3
DerbyBlackpool*2-2
LutonSunderland3-0
Milton Keynes DonsSheffield United2-3
PeterboroughWest Brom0-2
PlymouthDoncaster2-0
PortsmouthLeeds3-0
RochdaleNorwich*1-1
Sheffield Wed.Hartlepool2-1
ShrewsburyFulham0-1
SouthendWatford2-0
SwanseaReading0-1
WiganHull City0-1
WolverhamptonMorecambe1-3
WrexhamAston Villa0-5

* wint na het nemen van penalty's

De wedstrijd tussen Nottingham Forest en Leicester City werd gestaakt nadat verdediger Clive Clarke instortte.

Pauw & Witteman kraken Knevel en Van de Brink af

Icoon ShowbizzJeroen Pauw zegt dat hij de tv-prestaties van het EO-talkshowduo Andries Knevel en Tijs van de Brink 'verschrikkelijk’ vindt. "Twee gereformeerde mannetjes die hel en verdoemenis preken over de Playboy, maar wel met een paar Playboyvrouwen als hun versie van een vaas met bloemen aan tafel zitten."

Beiden heren werden afgelopen zomer vervangen door het duo van de EO, en ondanks sterke taal van Pauw werd de EO-variant van hun programma redelijk goed bekeken. Maar Witteman is van mening dat Knevel en Van de Brink niet meer op de plek van Pauw en Witteman moeten terugkeren. "Wij hebben van dat tijdstip een succes gemaakt. Maar de helft van de tijd zit er een heel ander duo. Ik vraag me af of je dat wel moet doen."

"Succes is relatief. Ze waren minder succesvol dan wij. Dan kun je beter het origineel op dat tijdstip programmeren. Ik kijk liever naar hen dan naar een herhaling van L.A. Law, maar dat is het dan ook wel," aldus Witteman. Vanaf komende maandag is het late night-programma van de heren weer te zien.

Subheader
Pauw en Witteman.


Hewitt probleemloos naar tweede ronde

Lleyton Hewitt heeft zich zonder weinig problemen weten te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. De als zestiende geplaatste Australische vechtjas won met 6-2, 6-4 en 6-2 van de Amerikaan Amer Delic.

Ook Juan Ignacio Chela, twintigste op de plaatsingslijst, won zijn partij in de eerste ronde. De Argentijn versloeg de Amerikaan Michael McClune in straight sets: 6-2, 6-1 en 7-6.

Heineken ziet omzet stijgen

Icoon FinancieelBierbrouwer Heineken heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van 6,1 miljard euro. Een jaar eerder kwam de omzet uit op 5,7 miljard euro.

De operationele winst kwam over het eerste halfjaar uit op 906 miljoen euro. Over dezelfde periode vorig jaar was dit nog 726 miljoen euro.

De resultaten zijn in lijn met wat analisten verwachtten. Zij waren uitgegaan van een omzet van 6,2 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 861 miljoen euro. Heineken maakte woensdag voorbeurs de halfjaarcijfers bekend.

De bierbrouwer verwacht dat in de tweede helft van dit jaar het biervolume groeit, maar in een langzamer tempo dan in dezelfde periode vorig jaar. Het wisselvallige weer is hiervan de oorzaak, aldus Heineken.

Krajicek door op US Open

Michaëlla Krajicek heeft zich voor de tweede ronde geplaatst van de US Open. De als 32e geplaatste Nederlandse was met tweemaal 6-2 te sterk voor Alberta Brianti.

In alle servicegames van de Italiaanse kreeg Krajicek kansen om te breken en deed dat dan ook. De games die Brianti op het bord kreeg, dankte ze vooral aan concentratieverlies bij Krajicek.

Krajicek zal het in de tweede ronde moeten opnemen tegen Agnes Szavay, die Sandra Klösel met 6-1 en 6-2 versloeg.

'Jos was al zeker een jaar ziek'

Icoon AlgemeenJos Brink was, achteraf bekeken, al veel langer ziek dan aanvankelijk leek. In een exclusief interview met Weekblad Privé vertelt de wederhelft van de cabaretier en televisiepresentator Frank Sanders dat Jos het laatste jaar van zijn leven al veel pijn had in het been waarin later kanker werd geconstateerd en hartverscheurend hoestte. "Als ik zei dat hij naar de dokter moest, dan zei Jos 'ja', maar ging niet."

"Bij Jos wist je heel vaak niet wat er in hem omging. Ik weet zeker dat hij heel erg aan het leven hing. En dat kan ik niet rijmen met de wetenschap dat hij veel langer ziek is geweest. Een jaar? Langer nog, denk ik nu", vertelt Frank openhartig. "Die pijn in zijn been. Dat bleef maar voortduren. Datzelfde met z'n hoest, zo'n droog geluid dat niet goed klinkt. Dan ging hij wel en kreeg hij zo'n pufding, zo'n inhaler. Dan werden de verschijnselen aangepakt, maar de rest niet."

Een paar maanden voor Jos overleed vond Frank zijn geliefde half versuft en in een plas bloed onderaan de trap. "Dat was heel verdacht", zegt Frank nu. "Want wéér was het dat been geweest waardoor hij viel. En tegelijkertijd werd dat hoestje maar erger en erger."

Ze kwamen eerder terug van een vakantie omdat Jos het niet meer aan kon. Dat Jos zo snel achteruit zou gaan had niemand gedacht. "Ik ben verdrietig, zo verdrietig over hoe het gegaan is. Dat die man het ziekenhuis niet in wilde en toch ging, dat elke keer alles misging. Was er een sprankje hoop, dan werd die strohalm meteen weer omgehakt. We liepen voortdurend achter de feiten aan, het ging zo ontzettend snel nog zo veel slechter. Tot na drie weken al het einde kwam.

Ondanks de moeilijke periode die Frank met hem meemaakte, prijst Frank zich een gelukkig mens. "Ik ben blij, trots en dankbaar dat het publiek massaal heeft gereageerd op de dood van Jos. Dankbaar ook, dat de mensen zo lang dol op hem zijn gebleven, nog steeds gek op hem zijn en dat hebben laten blijken."


Jos Brink, 1942-2007 †

Met dank aan static voor de submit.

Ajax met Gabri tegen Slavia Praag

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, kan vanavond, tijdens het beslissende duel met Slavia Praag om een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League, over Gabri beschikken. De middenvelder is voldoende hersteld van een knieblessure die hem de afgelopen week aan de kant hield.

Op advies van de artsen bleef Hedwiges Maduro in Amsterdam achter. De middenvelder heeft een hersenschudding. Laurent Delorge, Robbert Schilder of Dennis Rommedahl zouden op de linkerflank kunnen posteren.

Afgaande op de laatste training gisteren kiest Ten Cate voor Rommedahl. In dat geval zal Luis Suarez vlak achter diepe spits Klaas-Jan Huntelaar spelen.

Ajax verloor de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag met 0-1.

Moslim op de loop voor minirok

Suhayb Salam is weggelopen bij de opnames van een tv-programma toen er een vrouw kwam aanlopen in een minirok. Bimbo’s en Boerka’s,de naam van het programma, wordt morgenavond utgezonden.

Salam runt samen met zijn vader de omstreden moskee van Tilburg. Zijn vader weigerde in 2004 nog Rita Verdonk de hand te schudden. Zoonlief heeft een hekel aan minirokken. "Ik wens dit niet te zien en minirokken hebben niets te maken met emancipatie",meldt Suhayb, die voor even de studio verlaat.

Na een tijdje komt de man terug, echter op een voorwaarde. De kortgerokte vrouw moet uit zijn zicht gaan zitten. Suhaybsvrouw is ook in de studio aanwezig, geheel traditioneel gekleed in boerka.

Imam Ahmed en zoon Suhayb waren eerder al eens te gast bij Pauw en Witteman. Daar waren ze niet gediend van de alcohol die daar werd geschonken. De presentatoren gingen dan ook op het verzoek geen alcohol te schenken in.

Het fragment is hier te zien.

Brandweer boekt successen in Griekenland

Icoon BuitenlandsDe Griekse brandweer lijkt de bosbranden steeds meer onder controle te krijgen. Het vuur woedt nog in 25 regio's op het schiereiland Peloponnesos en op het eiland Euboea, maakte de brandweer woensdagochtend bekend. Dinsdag bestreden brandweerlieden nog op 36 plaatsen het vuur.

Geholpen door een afgezwakte wind, hoopt de brandweer dat alle branden woensdag tegen de avond onder controle zijn gebracht. De massale branden, die zes dagen geleden begonnen, hebben 64 mensen het leven gekost. Minstens 184.000 hectare land - een gebied groter dan de provincie Zeeland - is daarbij verwoest.

Subheader


Geen faillissementsaanvraag Spyker

Spyker Cars, dat al enige tijd in zwaar weer zit, heeft een meningsverschil met verzekeraar Zürich over een vordering, maar van een faillissementsaanvraag waarover gisteren bericht werd, is geen sprake. Het bedrijf is wel over een claim in gesprek met de verzekeraar. Dat heeft de fabrikant van luxe sportwagens uit Zeewolde gisteren gezegd.

Spyker liet dit weten in een reactie op een bericht in het AD. De krant meldde gisterochtend dat schuldeisers het faillissement van de sportwagenfabrikant hadden aangevraagd bij de rechtbank in Maastricht. Dat klopt echter niet, zo bevestigde ook een woordvoerder van de rechtbank.

Het bericht, dat het AD later op de dag op zijn website rechtzette ('Spyker: wel vordering, niet failliet'), had tot gevolg dat het aandeel Spyker meteen na opening van de effectenbeurs in Amsterdam kelderde. Het aandeel ging uiteindelijk ruim 12% lager de handel uit op 4,60 euro. Eerder dit jaar noteerde het nog een koers van ruim 21 euro, maar die waarde verdampte snel door aanhoudende berichten over grote financiële problemen.

De beurstoezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel in aandelen Spyker die gisteren plaatsvond teruggedraaid. 

De AFM stelde vast dat dinsdag ''handel op basis van valse en/of misleidende berichten heeft plaatsgevonden''. Spyker verklaarde gisteren na sluiting van de beurs dat het zich gaat beraden op stappen tegen het AD. Het bedrijf, sinds vorig jaar ook eigenaar van een Formule 1-team, publiceert vrijdag zijn halfjaarcijfers.

Poeder bij TNT Fashion ongevaarlijk

Icoon BinnenlandsWerknemers van logistiek bedrijf TNT in Oldenzaal zaten gisteren enkele uren vast op kantoor omdat een verdacht zakje met poeder was gevonden. Uit onderzoek van het RIVM bleek 's nachts dat het poeder ongevaarlijk was, meldde de politie.

De werknemers konden kort na middernacht naar huis, nadat de brandweer hen had ontsmet. Ze zaten sinds het einde van de middag in quarantaine.

De aard van de stof is vooralsnog onbekend, maar vaststaat dat het niet om gevaarlijke middelen gaat. Ook heeft het RIVM geconstateerd dat geen sprake is van verdovende middelen of amfetamine. Het zakje met poeder zat in een doos met kleding uit Bangladesh.

GRAW 2 Throwback Pack nu gratis

Een vervroegde Sinterklaas voor de 360 eigenaars van heden ten dage, de Throwback Mappack die afgelopen mei is uitgekomen voor Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 is nu gratis geworden.

Kostte deze pack tussen mei en nu nog 800 punten, nu valt deze dus gratis te downloaden. Deze mappack bevat de volgende geremasterde maps:

Bonfires uit Ghost Recon 2
Mountain Falls uit Ghost Recon 2
Peninsula uit Ghost Recon 2
Mountain Base uit Ghost Recon 2: Summit Strike
Desert Gulch uit Ghost Recon: Advanced Warfighter
Fishing Village uit Ghost Recon Advanced Warfighter
Jungle Mines uit Ghost Recon Advanced Warfighter


Nieuw: Spreekuur voor moedervlekken

Icoon MedischMensen die zich zorgen maken over hun moedervlekken kunnen terecht bij het speciale spreekuur dat de Stichting Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) is begonnen.

De aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam verbonden instelling wil mensen met een verhoogd risico op huidkanker sneller kunnen doorverwijzen voor behandeling.

Dat heeft de stichting dinsdag laten weten. Veranderende moedervlekken kunnen wijzen op huidkanker. Sommige mensen hebben daarop door erfelijke oorzaken meer kans. Vooral voor hen heeft het SNIP het spreekuur opgezet. De stichting werkt nauw samen met het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis dat familieleden van huidkankerpatiënten doorstuurt naar het spreekuur.

Leicester City speler onwel tijdens wedstrijd


Bij het Carling Cup duel tussen Leicester City en Nottingham Forrest is tijdens de rust de Ierse speler Clive Clark in elkaar gezakt.
Eerder deze week werd het Engelse voetbal al overschaduwd door de dood van de talentvolle speler Ray Jones (auto-ongeluk). Daarnaast kreeg de gehele voetbalwereld vandaag nog een harde klap te verwerken door het trieste overlijden van Sevilla speler Antonio Puerta.

Op de website van Leicester City verklaarde voorzitter Tim Davies vanmiddag: "Hij voelt zich niet goed, maar hij praat inmiddels weer. Dit lukte hem eerder vandaag niet". De wedstrijd werd na dit incident direct stil gelegd en zal op een andere datum uitgespeeld worden.

Zojuist is op de website verschenen dat de toestand van de speler inmiddels "stabiel" is.

Amerikaanse senator in opspraak

Icoon PolitiekDe Republikeinse senator Larry Craig is in opspraak geraakt. In een openbaar toilet van een luchthaven zou hij seksuele toenadering hebben gezocht tot een man. Deze man bleek echter een agent in burger te zijn.

Craig betaalde eerst de boete van ongeveer 370 euro en bekende schuld. Hij werd van mogelijk onzedelijk gedrag beschuldigd. Later kwam hij op zijn beslissing terug en zei dat hij helemaal niets verkeerd heeft gedaan. Hij is inmiddels uit het campagneteam van Mitt Romney gestapt, die zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen namens de Republikeinen.

Larry Craig

Gehoornde monsters en hangjeugd aan kruizen in Jericho

Vandaag hebben de heren en dames van Codemasters vier nieuwe screenshots van hun aankomende horror-game Jericho naar buiten gebracht.

In de game maak je deel uit van het Jericho team, een groep van zeven personen die interesses van de overheid beschermen tegen paranormale bedreigingen. Alle teamleden zijn getrained in het gebruik van traditionele wapens, maar ze hebben ook ieder een eigen paranormale expertise die varieert van helderziendheid tot alchemie.

De game zal binnen enkele maanden voor de PC, Xbox 360 en PS3 in de schappen liggen.

Brommer rijdt 127 km per uur

Icoon PolitieIn Medemblik moest een 17-jarige jongen zijn kentekenbewijs inleveren en zijn brommer. Hij reed over de Randweg met 127 kilometer per uur, terwijl daar een snelheid is toegestaan van dertig kilometer per uur. Zijn pech was dat er op dat moment net een politiecontrole was. Hij moest zijn brommer aan de kant zetten, die meteen werd ingevorderd. Een andere overtreder was een andere brommerrijder die iets meer dan vijftig kilometer per uur reed.

Snelheidsduivel...

Borderlands heeft toch geen HDD nodig

Ondanks eerdere berichten zal de game Borderlands geen HDD vereisen op de Xbox 360. De directeur van Gearbox, Pitchford, vertelde laatst in een interview dat dit waarschijnlijk wel het geval zou zijn; maar hij had het bij het verkeerde eind.

Steve Jones, hoofd-programmeur bij Gear Box, heeft aangegeven dat de game Borderlands ook zonder HDD te spelen zal zijn op de Xbox 360. Als de HDD er is zal daar gebruik van gemaakt worden, maar het is geen vereiste. Pitchford bevestigde dit tegenover 1up.com en vertelde dat hij niet had gedacht dat het zonder HDD zou lukken. "It was so impossible to imagine that even I had it wrong and I needed our lead programmer to sort me out."

Borderlands is een FPS van Gearbox en door de unieke manier van het 'procedurally generating' (het generen van veel verschillende content met behulp van slechts een klein aantal basis-elementen) van wapens en bepantsering zal deze FPS heel veel verschillende wapens bevatten. Volgens de laatste berichten tot wel 500.000 stuks.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.