Ten Cate stond bovenaan lijstje Al Sadd

Olga (Nuongirl)
Al Sadd, dat Co Adriaanse heeft aangesteld als nieuwe trainer, had aanvankelijk Ajax-coach Henk ten Cate op het oog. Dat heeft oud-speler Marc van Hintum gezegd.

Namens de VVCS was Van Hintum betrokken bij de totstandkoming van het contract van Adriaanse. Van Hintum werd benaderd door Dieter Meinhold, een voormalig ploeggenoot van Van Hintum bij Hannover 96. De Duitser is tegenwoordig werkzaam als directeur van de voetbalbond van Qatar.

"Meinhold wilde eigenlijk Henk ten Cate introduceren bij de leiding van Al Sadd. Ik heb hem verteld dat die nog een jaar contractueel aan Ajax verbonden was. In dat gesprek heb ik de naam van Co Adriaanse laten vallen," aldus Van Hintum, die verder zei dat Adriaanse besloot om naar Qatar te verkassen na een bezoek aan de golfstaat. "De accommodaties in Qatar zijn onvoorstelbaar mooi. Al Sadd speelt in een miniatuurversie van Old Trafford. Adriaanse sprak uitvoerig met de clubleiding en de scheidende trainer. Bij het zien van het contract werd zijn enthousiasme alleen maar groter."