AD: Lekkerste oliebollen opnieuw in R'dam

Icoon Algemeen De lekkerste oliebollen van het land zijn te koop bij de gebakkraam van Richard Visser in Rotterdam. Dat vond althans het testpanel van de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Het is alweer de vijfde keer dat Richard Visser de titel mee naar huis mag nemen. Tweede, eveneens met de beoordeling 'uitmuntend', werd Bakkerij Olink uit Maarssen.

Met de algemene kwaliteit van de oliebollen is het, ook dit jaar, weer slecht gesteld volgens de testers. Maar liefst 54 van de 92 geteste bedrijven kregen een onvoldoende. Hun oliebollen waren meestal te taai, te vet of te klef.

Vooral door het grote verschil met de concurrentie is de 37-jarige Visser in de oliebollenwereld uitgegroeid tot een waar fenomeen. Naast zijn vijf overwinningen haalde Visser ook al drie keer de tweede plaats in de test. Slechts eenmaal, in 2004, ging het mis. Toen eindigde hij als 29e omdat zijn bollen te droog zouden zijn geweest.

"Het is een schitterend product", aldus de trotse oliebollenmaker over zijn oliebollen. "Ik kijk bij wijze van spreken liever naar een mooie oliebol dan naar een mooie vrouw." Het is dan ook weinig verrassend dat Visser de drukte van de komende paar dagen met gemengde gevoelens tegemoet ziet, omdat hij door de drukte geen perfecte oliebollen kan bakken. "Wie slim is, wacht niet tot 31 december, maar haalt zijn oliebollen eerder en legt ze in de diepvries."

De complete uitslag van de test is hier na te lezen.


'Liever een mooie oliebol dan een mooie vrouw'