FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 oktober 2006

Jongen schiet met AK-47 in school

Icoon MisdaadEr lijkt een ware plaag van schietpartijen in scholen aan de gang te zijn in de Verenigde Staten. Deze keer betrof het een school in de Amerikaanse staat Missouri. Een 13-jarige jongen bewapend met een AK-47 liep de school binnen en richtte het geweer op twee medeleerlingen en twee personeelsleden van de school. Vervolgens schoot hij op het plafond waarbij hij een waterleiding raakte.

Hij smeekte het personeel om te voorkomen dat hij doorging met zijn plannen met de woorden: "Zorg er alstublieft voor dat ik dit niet doe." Het schoolhoofd en een assistent wisten hem te kalmeren en naar buiten te begeleiden waar hij begroet werd door twee agenten met getrokken wapens. Nadat hij het geweer op de grond liet vallen werd hij direct gearresteerd en afgevoerd. Volgens een conrector van de school had de jongen al langer plannen om een dergelijke actie uit te voeren, maar hij ging hier niet verder op in.

Na het schietincident werd in de rugzak van de jongen een briefje gevonden waarop hij aangaf een bom in de school te hebben verstopt. Hierop werden alle studenten van het terrein verwijderd en tijdelijk ondergebracht in een nabij concertgebouw waar ouders hen konden ophalen. De explosievenopruimingsdienst vond echter geen explosieven in het gebouw. In het kader van het onderzoek heeft de politie het gebied rond het huis van de jongen afgezet. Tot nu toe werden twee geweren in het huis gevonden.

Dieven parkeermeter lopen in armen agent

Icoon OpmerkelijkEen politieman zag zondagavond in een fietstunnel in Dordrecht twee mannen met een parkeermeter sjouwen. De agent zette direct zijn alarm aan en achtervolgde de daders. Een van de twee 18-jarige dieven werd gelijk in de kraag gevat. De tweede kwam met hangende pootjes terug en werd daarna aangehouden. Later meldde een derde man uit Dordrecht zich bij het politiebureau. De politieagent was eigenlijk op weg naar zijn werk en officieel nog niet in dienst.

De politieagent heeft de buit meegenomen naar het politiebureau. Het ging de drie 'parkeermeter-dieven' om de buit die in het apparaat zat. Een woordvoerder van de politie kon niet vertellen hoeveel geld er in de parkeermeter zat. Als het onderzoek afgerond is zal de parkeermeter weer teruggezet worden op de originele locatie.

Basisschool India beloont nuchtere leerlingen

Icoon Opmerkelijk Bijna veertig basisschoolleerlingen, in de leeftijd van zes tot en met elf jaar oud, uit het Indiase dorpje Zitapatti zijn beloond omdat ze niet langer dronken naar school komen. Zij kregen nieuwe schooluniformen of andere prijzen, zoals boeken.

In het dorp was sterke drank ook voor kinderen vaak vrijelijk beschikbaar. Daar kwam verandering in toen de lokale basisschool een nieuwe rector kreeg, meldde de Britse omroep BBC maandag.

De lokale basisschool begon samen met het dorpshoofd en een sociaal werker een campagne om kinderen van de drank af te helpen. Zo werd ouders verzocht geen alcohol meer aan hun kroost te geven. Ook drinken in het bijzijn van kinderen was voortaan uit den boze.

'Politici durven EU-debat niet aan'

Icoon Europa Eurocommissaris Neelie Kroes van de VVD stelt dat Nederlandse politieke partijen de kop in het zand steken waar het gaat om de toekomst van de Europese Unie. "Als we niet meepraten, wordt er voor ons besloten", waarschuwt ze. In geen van de verkiezingsprogramma's van de grote partijen staat een visie over Europa. Ook het kabinet heeft de kop in het zand gestoken na de 'nee' tegen de Europese grondwet.

Kroes heeft ook kritiek op haar eigen partij. De VVD heeft een beknopt verkiezingsprogramma, maar rept met geen woord over de Europese Unie. "Een kort en krachtig verkiezingsprogramma is mooi, maar daarin vervolgens niets over Europa zeggen kan natuurlijk echt niet", aldus de politica. De PvdA berijdt voorspelbare stokpaardjes over Europa en het CDA-programma houdt slechts een vaag verhaal over Europa. "Echt kortzichtig", concludeert Kroes.

Volgens Kroes begrijpen haar Europese collega's niets van het struisvogelgedrag in de Nederlandse politiek. Het is naast het nieuws over de 'pedopartij' de grootste bron van verbazing bij haar collega's. "Men staat perplex om over de passieve houding van Nederland". Daarnaast stoort Kroes zich aan "het kritische Europa-toontje". Zij vindt dit toontje onterecht. "Zaken als het terrorisme, het energiebeleid, de illegale immigratie en de wereldhandel kun je alleen Europees aanpakken". Zo zal Europa zich binnenkort bezig gaan houden met het aanpakken van hoge gsm-tarieven en hoge energierekeningen.

VN en landen woedend om kernproef

Icoon Noord-Korea Verschillende landen en internationale organisaties hebben de eerste Noord-Koreaanse kernproef sterk veroordeeld. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties kondigde een "krachtige en snelle" reactie aan in de vorm van een resolutie. Daarbij riep de Veiligheidsraad Noord-Korea op om geen verdere kernproeven uit te voeren.

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, permanente leden van de Veiligheidsraad, willen sancties tegen het land. De Amerikaanse president George Bush noemde de kernproeven van Noord-Korea een "provocatieve daad" en een bedreiging voor de vrede en veiligheid in de hele wereld. Zuid-Korea heeft het leger in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Daarbij heeft Zuid-Korea alle noodhulp aan het stalinistische regime stopgezet, wat kan lijden tot hongersnoden in het land. De Chinese regering noemde in een verklaring de proef "onbeschaamd. Het is alsof we een hond hebben die niet meer luistert en zelfs een beetje vals is geworden".

De NAVO heeft de Noord-Koreaanse kernproef een extreem serieuze bedreiging genoemd voor de regio en de hele wereld. De NAVO heeft Noord-Korea gevraagd om direct te stoppen met het uitvoeren van kernproeven. De militaire organisatie denkt erover na om antiraketsystemen in Europa te plaatsen. Deze schilden moeten Europa beschermen tegen mogelijke nucleaire aanvallen van Iran en Noord-Korea. Ze zouden in Polen, Tsjechië of Turkije geplaatst kunnen worden.

'Turken kiezen voor D66'

Icoon Verkiezingen Op een bijeenkomst van het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) is besloten dat Turken de verkiezingen niet moeten boycotten, maar dat er een "strategische stem" uitgebracht moet worden. In de bijeenkomst wordt duidelijk dat met deze woorden een stemadvies op D66 bedoeld wordt.

Het IOT vindt dat PvdA en CDA gestraft moeten worden voor het schrappen van Turkse kandidaat-Kamerleden van de kieslijsten. "We moeten PvdA en CDA een lesje leren", zegt iemand op de bijeenkomst. "Wie hebben ervoor gezorgd dat de PvdA en niet Leefbaar de grootste partij in Rotterdam is geworden?". De Turken zien het schrappen van de kandidaten als uitvloeisel van het anti-migrantenklimaat van de afgelopen vijf jaar. Een proteststem kan het verschil uitmaken. "Dat is een stem op D66", zo klinkt het op de bijeenkomst.

Fatma Koser Kaya, Tweede Kamerlid voor D66, weigert een mening in te nemen over de Armeense genocide. Alexander Pechtold, partijleider van D66, nam het voor haar op. Hij vindt het niet noodzakelijk dat Kaya een standpunt inneemt. Kaya ergert zich aan de ophef: ze voelt zich onder druk gezet om te zeggen hoe zij erover denkt. "Armenië was vroeger en nu in ons gezin nooit een issue. Het is bijna honderd jaar geleden gebeurd. Ik ben een Nederlands kamerlid. Moet ik over alle massamoorden die in de wereld hebben plaatsgevonden een mening hebben? Ik dacht het niet", aldus Kaya.

Misschien kan deze nieuwe doelgroep de redding betekenen voor D66. De partij staat momenteel op 1 zetel in de peilingen.

Met dank aan pberends voor de submit.

Thorpe keert terug

Het grootste zwemfenomeen van de laatste jaren Ian Thorpe keert terug in het zwembad. De Australiër die alles heeft gewonnen wat er te winnen viel besloot hiertoe nadat er een bericht in de Australische media verscheen waarin stond dat hij pizza's en hamburgers aan de lopende band wist weg te werken en de beest uihing met hollywoodsterren.

Na de afgelopen maanden behoorlijk de beest te hebben uitgehangen is het genoeg geweest. In een interview legde 'Thorpedo' uit wat hij heeft uitgespookt sinds zijn laatste olympische succes. Hij onthulde zijn wekelijkse trainingsprogramma van veertig uur, had het daarover "af en toe een glas rode wijn" en "één gezonde, ongelooflijk lekkere hamburger met groentjes per week" De waarheid zal ergens in het midden liggen want afgelopen zomer gaf Thorpe al toe dat hij misschien iets te zwaar was.

'Thorpy' zal over een aantal weken weer beginnen met trainen en op 3 november deelnemen aan een wedstrijd die als voorbereiding dient op de Australische WK-trials. Alan Thompson hoofdcoach van het nationale zwemteam hoop dat Thorpe potten kan breken in eigen land op het WK in 2007.


Thorpe keert terug

18 maanden cel voor seks in moskee

Icoon Opmerkelijk Een Keniaans koppel dat tijdens de heilige islamitische maand ramadan betrapt werd op seks in een moskee is maandag tot achttien maanden cel veroordeeld. Een gelovige had lawaai gehoord in een donkere hoek en ontdekte de twee die de liefde bedreven. Wel hadden de twee netjes hun schoenen uitgedaan voor ze de moskee betraden.

De rechtbank van Gilgil, op ongeveer honderd kilometer van Nairobi, was onverbiddelijk. De man, evenals zijn wederhelft overigens niet islamitisch, vroeg om begrip aan de rechter omdat hij dronken was en dacht in een hotel te zijn. Zijn vriendin heeft verklaard zo dronken te zijn dat ze geen idee had waar ze was of wat er gebeurde. De rechter negeerde hun excuses en vond hun gedrag "afschuwelijk".

Als straf moeten beide personen achttien maanden in de cel doorbrengen. Ze hebben veertien dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis.

Met dank aan An_O_Niem voor de submit.

Vwo'ers kiezen vaker voor hbo

Icoon Onderwijs Vwo-leerlingen blijken steeds vaker te kiezen voor het hbo dan voor een studie aan de universiteit. Dit jaar is er een sterke daling van nieuwe studenten aan universiteiten, terwijl die de voorgaande jaren altijd stabiel was. Scholieren zouden bang zijn voor de financiële gevolgen en het verliezen van leerrechten als zij niet snel genoeg hun diploma halen. Dit blijkt uit het jaarlijkse studiekeuzeonderzoek van TNS NIPO.

In 2005 begon 81 procent van de vwo'ers aan een universitaire studie. Dit jaar is dat nog maar 61 procent, een forse daling van 20 procentpunt. Deze scholieren kiezen massaal voor het hbo. De instroom van vwo'ers in het hbo steeg van 17 procent in 2005 naar 31 procent in 2006. De Verenigde Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) is verbaasd over de daling, omdat de instroom al jaren stabiel is. Overigens zijn er wel meer studenten die na het hbo overstappen naar de universiteit.

De VSNU stelt dat studenten steeds voorzichtiger worden door eventuele financiële gevolgen in de toekomst. "Ze willen graag een diploma halen, maar geen financieel risico lopen", zegt woordvoerder Jurjen van den Bergh van VSNU. Als studenten niet binnen een bepaalde termijn hun studie afronden moeten ze hun studiefinanciering terugbetalen. Ook is dit jaar het systeem van leerrechten goedgekeurd in het parlement, wat financiële onzekerheid voor studenten tot gevolg kan hebben.

Er kwamen ook andere feiten naar boven in het onderzoek. Zo spelen de ouders bij 61 procent van de scholieren een belangrijke rol bij de studiekeuze.

Mythologische plaatjes Loki

Loki combineert de sagen en mythen van vier verschillende culturen (de Azteekse, Noorse, Griekse en Egyptische) in een game. In deze action-RPG kan je kan spelen als een uit de kluiten gewassen Viking, een Griekse krijgster, een Egyptische magiër of een Azteekse shamaan. Je krijgt van je "eigen" Goden de opdracht het laatse wereldbedreigende nieuwtje om zeep te helpen. In deze game is dat Seth, de Egyptische God van het kwaad die net uit het Dodenrijk is teruggekeerd. Reden genoeg voor een ouderwets hack-and-slash festijn door de klassieke wereld.

Tijdens je reizen zal je oude bekenden als Achilles en Thor tegen het lijf lopen en knokken met klassieke vijanden als de Minotaurus en Fenrir. Daarnaast beschikt de game over het gehele scala aan features dat elke moderne, zich zelf respecterende action-RPG bezit: random items, totaal verschillende karakters met daarbij behorende speelstijlen, random decors, customizable items en multiplayer (zowel coop als PvP).

Loki moet tegen het eind van dit jaar af zijn.



Slash

Ik kom uit goed katholieke huize, tot en met de derde klas lagere school alleen met meisjes in de klas en daarna kwamen de jongens in de klas, we mochten als meisje geen broek dragen, en elke woensdagochtend naar de schoolmis en daarna biechten.

In de zesde klas werd er na lange discussies besloten om seksuele voorlichting te geven, wat vage dia’s, een verhaaltje van 15 minuten door de hoofdonderwijzer en dan behoorden wij alles te weten over de voortplanting, want dat je ook plezier kon beleven aan seks werd er niet bij verteld en nu na zoveel jaar vraag ik me af, of ze dat ook wisten.

Natuurlijk werd ik ook wijzer met de jaren, vriendjes kwamen en ja ik kwam er achter dat seks leuker is dan alleen voortplanten.

En ondanks dat ik dacht dat ik nu alles wel wist, kwam ik een paar jaar geleden achter het begrip Slash, en nee niet de gitarist van Velvet Revolver of het “schuine streepje “op je computer, maar verhalen van fans over hun geadoreerde acteurs, bandleden of hoofdpersonen in boeken.

In deze verhalen staat het hebben van seks van personen van het zelfde geslacht op de voorgrond.

Ik kwam deze het eerst tegen, in de tijd dat de Lord of the Rings film draaiden, en ik grote fan hiervan, was op zoek naar meer informatie. En ja voor ik het wist las ik een gepassioneerd verhaal waarin Aragorn op harde manier genomen werd door Legolas.

Ik toch wel nieuwsgierig geworden, begon meer verhalen te zoeken en het meeste wat ik vond was buitengewoon slecht. Een zeer korte introductie en na vijf zinnen, werd de vaseline al te voorschijn gehaald en bleken de heren over een ongelooflijk uithoudingsvermogen te bezitten, ze kwamen wel meerdere keren klaar in een tijd bestek van nog geen twee uur.

Vol verbazing las ik verder, verdomme waarom ben ik zo’n kerel nog niet tegengekomen en waarom moest die kerel dan ook nog op andere mannen vallen, mijn geluk weer.

Eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen, dat ik ook heel goede verhalen gelezen heb, verhalen die proberen de personages tot leven te brengen, die de personages een persoonlijkheid geven die herkenbaar is en die de seks tot iets moois maken, geen vulgaire wip, erop en eraf, maar erotisch en liefdevol.

Nu blijkt dat de meeste slash verhalen door heterovrouwen geschreven worden.

Je vraagt jezelf dan af, waarom? Nou waarschijnlijk om dezelfde redenen, waarom in pornofilms er altijd een of meerdere lesbische scènes voorkomen. Mannen schijnen dat prikkelend te vinden.

En ik, ja ook ik moet toegeven dat het lezen van slash inderdaad prikkelend kan werken, mits deze goed geschreven is.

Helaas is de meeste slash slecht geschreven, goedkoop en slaapverwekkend.

Van Eerd Nederlands Rallykampioen

Frits van Eerd & Erwin Mombaerts zijn in Barneveld Nederlands Rallykampioen geworden. Behalve de overwinning om het kampioenschap, werd ook de rally, de Vierhouten Pallets Nederland Rally, gewonnen.

Na afloop van de rally liet een dolgelukkige Van Eerd het aan iedereen weten: ”Eindelijk! We zeiden het dit seizoen al eens eerder, ’To finish first, you first have to finish’. De betrouwbaarheid van de door Wevers Sport geprepareerde Toyota Corolla en de 100% inzet van mijn service crew en natuurlijk navigator Erwin Mombaerts, hebben vandaag mijn droom uit laten komen.”

De strijd tijdens de rally werd voornamelijk uitgevochten tussen Van Eerd in de Toyota Corolla en Mark van Eldik in de nieuwere Subaru Impreza WRC. Aanvankelijk had die laatste het voordeel door op de eerste dag op slicks te starten, Van Eerd begon op intermediates. Dat bleek een foute keuze waardoor de Impreza-rijder een gat kon slaan met Van Eerd.

Tijdens de service wisselde Van Eerd van schoeisel, nu een juiste keuze want hij boog het verschil met Van Eldik, die van de baan schoof, om in een voorsprong van vier seconden. Op proef vier ging echter ook Van Eerd van de baan waardoor zijn rivaal weer langszij kon komen. Uiteindelijk zouden Van Eerd en Mombaerts toch winnen na een olielekkage van Mark van Eldik.

”Niet normaal wat gaaf!! Hier heb ik toch wel lang op moeten wachten hoor, een aantal maal waren we heel dichtbij een kampioenschap maar door domme pech liepen we het steeds mis. Geweldig en ongelooflijk dat het nu eindelijk gelukt is”, aldus een dolblije Nederlands kampioen rally na afloop.

Microsoft gaat voor de lange termijn

Sinds Microsoft in 2001 de console-markt is ingestapt, zijn de financiële resultaten niet om over naar huis te schrijven. De verliezen in deze tak van de industrie zijn groot: in het fiscale jaar van 2005 verloor Microsoft zo'n $485 miljoen dollar en in het fiscale jaar van 2006 (eindigde 30 juni) werd er nog meer verlies gedraaid, namelijk $1.26 miljard dollar.

Microsofts COO Kevin Turner weerlegt de verliezen. Hij zegt dat de Xbox een lange-termijn investering is:

"[...]
He continued, “People forget. Steve [Ballmer, Microsoft CEO] reminds me it took seven, eight, or nine years before Windows was profitable. People forget that. We're in it for the long term. This is a company committed to invest for the long term. We would like to make money quickly. But that's not what changes the world. That's not what innovation allows you to do. Regardless of what you look at, it takes a lot of years. This is a company that is committed to sticking to things that we believe in. Certainly, this is a space we believe in.”
[...]"


Robbie Bach, een andere hoge pief van Microsoft, zei eerder dit jaar dat het bedrijf verwacht in het fiscale jaar van 2008 voor het eerst winst te maken. We wachten af.

Punten zeventiende ronde

De op-een-na-laatste race van het seizoen en dus ook de voorlaatste ronde in de F1manager zag weer wat verrassende uitslagen, mede door het onverwachte uitvallen van Michael Schumacher. Hieronder lees je wat dat voor de standen heeft gedaan.

Winnaar van deze ronde was Dr.Maitimo. Hij scoorde maar liefst 449 punten. Op de tweede plaats kwam Flip4x4 met 445 punten, gevolgd door VerrekteZakHooi met 442 punten. De vierde plaats werd gedeeld door drie spelers die ieder 440 punten hebben gescoord, namelijk jevre, RPM en TheLemon.

In het totaalklassement heeft Proud2beDiepfries vanaf de derde plaats de koppositie overgenomen met 4715 punten. Ook RobbieF1 is twee plaatsen gestegen, naar nummer twee. Hij heeft 4704 punten. Weekstrom, die vorige week nog tweede stond, heeft nu 4701 punten en is een plekje gezakt.

Bij de subleagues is de ronde gewonnen door R.I.P.Ferrari met 429 punten. Op grote afstand, met 386 punten, volgde 't Hok. De Piepers zijn met 385 punten derde geworden, Detering vierde met 380 punten en de vijfde plaats was voor Kober Racing !!!, die 364 hebben gescoord.

Dat betekent dat in het totaalklassement R.I.P. Ferrari uiteraard de eerste plaats heeft behouden, met 4538 punten. Hun voorsprong op Twijzel boppe is nog verder gegroeid, want deze nummer twee heeft nu 4274 punten. ToetToet heeft nu 4176 punten en blijft staan op de derde plaats.

De laatste race van het seizoen is de Braziliaanse Grand Prix. Je kan hiervoor je tactische wijzigingen in je team tot zaterdag 21 oktober 00.01u aanbrengen.

Nigel de Jong ook twijfelgeval

Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands elftal weet niet of hij woensdagavond zal kunnen beschikken over middenvelder Nigel de Jong. De middenvelder heeft last van zijn rechterknie en oefende maandag apart.

De Jong werd vorig seizoen aan de meniscus van zijn rechterknie geopereerd. "De laatste weken heb ik weer last van de knie", aldus de speler van HSV. "Dan heb ik ook vocht in de knie. Ik zou eingenlijk eens een weekje moeten rusten. Maar daar is nauwelijks tijd voor. Ook met Hamburger SV hebben we een heel druk programma."

Waarschijnlijk zal Jan Vennegoor of Hesselink wel speelklaar zijn voor het duel met Albanië. Zaterdag speelde de spits van Celtic al twintig minuten mee.

EA erkent issues Battlefield 2142 demo

Vanaf de seconde dat de demo van Battlefield 2142 beschikbaar is gesteld, is er geklaagd over het feit dat spelers veel last hebben van disconnect issues. Dit is geen nieuw probleem, omdat de beta er ook last van had. EA is er echter mee bezig:
"[...]
"We are aware that some players are experiencing disconnects while playing the Demo. Please know we are running checks and making enhancements to our support systems so that these disconnects can be solved as quickly as possible."
[...]"




The Settlers VI aangekondigd

Goed nieuws voor de Settlers-fans, want Blue Byte heeft een nieuw deel in de serie aangekondigd. Deeltje nummer zes zal onthuld worden in 2007 en zal elementen als city building, strategie, het opzetten van je economie en beeldschone graphics gaan kennen.

De game zal verder meer gericht zijn op het bouwen van gefortificeerde steden. Ook zul je goed moeten plannen hoe je je stadjes op gaat bouwen, maar dat zijn we gewend van de serie. Volgens de ontwikkelaar zullen de graphics de mooiste tot nog toe worden in een strategy-game. Of het daadwerkelijk mooier gaat worden als Company of Heroes of Medieval 2: Total War moeten we nog zien.



Let op: screenshot van Settlers II: 10th Anniversary Edition

Jeugd Eemnes dringt Gouden Kooi binnen

Icoon TelevisieEen groep jongeren uit Eemnes is er afgelopen weekeinde in geslaagd op het terrein van de villa uit het televisieprogramma De Gouden Kooi te komen. Dat heeft een woordvoerder van televisiezender Talpa, die het programma uitzendt, maandag gezegd.

De jongeren namen zaterdagavond een duik in het zwembad en op zondag liep iemand met de broek naar beneden door de tuin.

Volgens de woordvoerder van Talpa wilden de jongens aantonen dat het mogelijk is om op het terrein te komen. De actie van de jongeren was wel op internet te zien, maar niet in de reguliere uitzending. Inmiddels is de beveiliging van het terrein aangescherpt.

Zie voor meer De Gouden Kooi ook het speciale forum!

Jelle Klaasen ongeplaatst voor Lakeside

Jelle Klaasen is niet geplaatst voor het aankomende Lakeside World Championschip, het meest prestigieuze dartskampioenschap ter wereld. De winnaar van vorig jaar is niet de enige bekende naam die niet geplaatst is, ook oud-winnaar Andy Fordham behoort niet tot de eerste zestien.

Dit jaar zal de British Darts Organisation voor het eerst sinds 1981 gebruik maken van zestien geplaatste spelers. We hebben deze verandering doorgevoerd om de topspelers in ronde één van elkaar gescheiden te houden. Dit zal de competitie tussen de ongeplaatsten ook bevorderen”, aldus de BDO.

De volledige lijst van de zestien geplaatste darters:

1 Martin Adams (Eng) 2 Gary Anderson (Sco) 3 Michael Van Gerwen (Ned) 4 Tony Eccles (Eng) 5 Mervyn King (Eng) 6 Simon Whitlock (Aus) 7 Darryl Fitton (Eng) 8 Ted Hankey (Eng) 9 Vincent van der Voort (Ned) 10 Martin Atkins (Eng) 11 Niels de Ruiter (Ned) 12 Mike Veitch (Sco) 13 Shaun Greatbatch (Eng) 14 John Walton (Eng) 15 Paul Hanvidge (Sco) 16 Co Stompe (Ned)


Jelle Klaasen is niet geplaatst voor de komende Lakeside

FOK!radio: 3FM-dj Paul Rabbering over zijn 90's

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Voor veel mensen zijn de jaren '90 jeugdsentiment. Zo ook voor veel FOK!kers. Wat is er dan mooier om een forum te openen over de jaren '90 en daar herinneringen op te halen? Het Nineties-forum kwam er omdat Radio 3FM deze week alleen maar muziek uit die periode draait. De dj die zich daar het meest op verheugd had, is waarschijnlijk Paul Rabbering. Hij maakt iedere middag tussen 14:00 en 16:00 uur een programma op het publieke popstation. Wat voor herinneringen heeft hij uit die periode? En wat vindt hij ervan dat er op FOK! een heel subforum over de jaren '90 is? En natuurlijk ook: komt het kuiken nog terug? We vragen het aan hem, want hij zit live in onze uitzending, die zoals vanouds om 20:00 uur begint.

En FOK! heeft er nog een nieuw subforum bij: Band of FOK!kers. Wat is dat eigenlijk? En waarom mag niet iedereen erin? We gaan het vragen aan FJD en Sickert. De eerste is mod en de tweede een zeer actieve user. Ook zij zijn bij ons in de uitzending.

En vorige week hebben de baggeraars natuurlijk het briljante lied 'FOK!kertje' opgenomen. Dat kon Hans_Gielus niet over zijn kant laten gaan. Ook hij wil graag zijn zelf geschreven muziek laten horen. 'Dik van het land' hoor je vanavond. En natuurlijk gaat Yvonne weer met ons roddelen, neemt Nikky het forum met ons door en legt Blinky een stelling neer. Dark_Angelus presenteert samen met Martijn!

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Kiplagat krijgt alsnog bonus

Het wereldrecord dat Lornah Kiplagat gisteren wist te vestigen op het WK voor wegatletiek in Debrecen heeft nog een mooi staartje gekregen voor onze landgenoot. Met haar recordtijd op de twintig kilometer verdiende ze een bonus van 50.000 dollar.

In eerste instantie zou de internationale atletiekfederatie (IAAF) het wereldrecord niet belonen met een bonus, omdat er geen accoord bestaat over premies voor wereldrecords op de weg. Maar de voorzitter van de IAAF Lamine Diack gunt Kiplagat alsnog de bonus: "Na het zien van de fantastische wedstrijd van Lornah Kiplagat, denken we dat het juist is dat atleten op dit evenement ook beloond worden voor exceptionele prestaties, al hebben we hier geen sponsor voor," aldus de preses.

Blessure Kuyt valt mee

De enkelblessure die Dirk Kuijt afgelopen zaterdag opliep, in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije, blijkt mee te vallen.

Onderzoek in het ziekenhuis toonde aan dat hij enkel een enkelband heeft verrekt. Het is niet bekend wanneer hij weer kan spelen, in ieder geval mist hij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië van aankomende woensdag.

Het is onzeker of middenvelder Nigel de Jong aankomende woensdag mee kan spelen. De Jong heeft last van zijn rechterknie en deed maandag niet mee met de groepstraining.

Programma EénNL: Voor één Nederland

Icoon VerkiezingenEénNL, de partij van Marco Pastors, presenteerde vandaag het verkiezingsprogramma van de partij. De partij wil van Nederland één plek voor íedereen maken. "Als alle mensen zich aan onze regels houden, wordt dit land weer één Nederland", aldus Pastors. Vooral de vrijheid van meningsuiting staat volgens hem onder druk. "Als mensen zich onderdrukt voelen, gaat het mis".

Het programma telt vijf prioriteiten. De partij zet in op veiligheid, onderwijs, de verzorgingsstaat, integratie en bestuurlijk Nederland. Zo wil de partij het aantal ministeries terugbrengen tot zes, moet de Eerste Kamer worden afgeschaft, moet moord met 15 jaar gevangenisstraf worden bestraft en krijgen etnische en religieuze organisaties geen subsidies meer.

De partij kiest ervoor om voor de integratie niet de harde toon te voeren die bijvoorbeeld Wilders heeft en wil niet bestempeld worden als 'integratiepartij'. Over dat onderwerp zelf is het programma duidelijk. Iedereen die Nederlander wil worden, moet binnen een jaar een inburgeringsdiploma hebben en Nederlands spreken. Ook moet gezichtsbedekkende kleding in openbare ruimtes en op straat worden verboden. De partij twijfelt eraan of islamitische scholen deze waarden wel uitdragen. EénNL wil dan ook dat de controle hierop wordt verscherpt, hoewel het géén afschaffing wenst van speciaal onderwijs. "We zeggen vooral; dit mag niet. Als het voor iedereen duidelijk is wat niet mag, komt het goed", meent Hikmat Mahawat Khan, de nummer drie van de lijst. "We moeten geen Casablanca aan de Amstel worden of een Istanbul aan de Maas."

"De islam moet een religie worden, net als alle andere, waar de gelijkheid van mannen en vrouwen wordt uitgedragen. Maar ook hoe wij in Nederland omgaan met homoseksuelen." verduidelijkt Pastors. Overigens ligt hier nog wel een uitdaging ook naar andere geloven toe.

Pastors
"Als alle mensen zich aan onze regels houden, wordt dit land weer één Nederland," aldus Marco Pastors, de lijsttrekker van EénNL.

China verzorgt radio vanuit de ruimte

Icoon RadioChina is erin geslaagd dertig muzieknummers vanuit een baan rondom de maan naar de aarde te sturen. Chinese radioluisteraars konden vanaf onze planeet meegenieten van tijdloze communistische meezingers, zoals Gezongen Lof Aan Het Moederland, Ik Hou Van China en Het Oosten Is Rood, een ode aan de Chinese vader des vaderlands Mao Zedong.

De hippe zender wilde met de eenmalige uitzending de Chinese liefde voor het moederland, het leven, vrede en de natuur uitdrukken. De nummers zijn zowel door experts als door de bevolking zelf geselecteerd.

De eerste maansatelliet die China ooit de ruimte in heeft gestuurd, is naast een peperdure radiopiraat ook geschikt voor het maken van 3D-beelden van het maanoppervlak. Daarnaast zal het de diepte van de bodem van onze natuurlijke satelliet meten en de ruimte tussen de aarde en de maan verder onderzoeken.

Orisinal games

Na een dag hard werken of een periode van stress, kan zelfs een spelletje al te stressvol of irritant zijn. Toch zijn er spelletjes waarvan je echt ontspannen wordt. We hebben het in 2002 al eens eerder geblogd, maar deze spelletjes verdienen wel een extra blogje. Over welke spelletjes heb ik het, die van orisinal. Deze flash spelletjes zijn een lust voor het oog, hebben altijd een rustig muziekje en zachte kleuren en zijn compleet geweldloos. Een heerlijke manier om eens lekker te relaxen achter je pc.

Landis gaat in de aanval

De Amerikaanse krant USA Today heeft vandaag gezegd dat wielrenner Floyd Landis alle, voor zijn verdediging relevante, informatie deze week op zijn website openbaar wil gaan maken.

Landis, die in de Tour de France werd betrapt op een afwijkende testosteronspiegel en daardoor zijn zege dreigt kwijt te raken, verwijt de onderzoekers slordigheid. Op zijn website wil de Amerikaan aantonen dat hij ten onrechte van doping wordt beschuldigd. Volgens Landis heeft het Franse dopinglab in Châtenay-Malabry, dat zijn A- en B-staal heeft geanalyseerd, onzorgvuldig gehandeld. Daarnaast is Landis boos op het Amerikaanse antidopingbureau USADA dat zijn verzoek tot seponeren heeft afgewezen, zonder hem te horen.

Vrolijke videobeelden Kirby Squeak Squad

Inmiddels zijn er al vele screenshots voorbijgekomen van Kirby Squeak Squad, de nieuwste Kirby game voor de Nintendo DS. Voor een goede indruk zijn bewegende beelden echter nog altijd het meest geschikt. Gelukkig krijgen we nu maar liefst twee minuten gameplay-beelden voorgeschoteld. Zeker voor fans van het eerste uur zullen deze beelden een feest van herkenning zijn, zowel voor het oog als het oor. Bekende deuntjes, vijanden en moves maken namelijk opnieuw hun opwachting in deze kleurrijke game.


Catalonië en Baskenland in evenwicht

De vriendschappelijke wedstrijd gisteravond tussen Catalonië en Baskenland is in Camp Nou in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Het was voor het eerst sinds 35 jaar dat beide ‘Spaanse deelstaten’ tegen elkaar speelden.

Halverwege de eerste helft kwamen de Basken op voorsprong door een doelpunt van Aritz Aduritz van Athletic de Bilbao. Diens ploeggenoot Llorente verdubbelde na rust de voorsprong voor Baskenland. Joan Verdú wist de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. In de laatste tien minuten persten de Catalanen er nog een slotoffensief uit, wat uiteindelijk in de gelijkmaker resulteerde van Albert Luque.

Wedstrijden Heerenveen verplaatst

De KNVB heeft vijf competitiewedstrijden uit de Eredivisie verplaatst. Het gaat om vier wedstrijden van Heerenveen en de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen.

De meeste duels zijn verplaatst vanwege de UEFA Cup, waarin zowel AZ als SC Heerenveen nog actief zijn.

De verplaatste wedstrijden

Vitesse - Heerenveen: oude datum 29 oktober, nieuwe datum 29 november
Heerenveen - Sparta: oude datum 4 november, nieuwe datum 5 november
NAC Breda - Heerenveen: oude datum 11 november, nieuwe datum 10 november
Heerenveen - AZ: oude datum 25 november, nieuwe datum 26 november
AZ - FC Groningen: oude datum 16 december, nieuwe datum 17 december

Top of Flop: Missing You, Missing Me

Vorige week staakten de stemmen: "Patent Pending" van Heavens eindigde in onbeslist!

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Deportees, een band uit Umeå, Zweden. Deportees bestaat uit vier heren: Jonas, Peder, Anders en Mattias. De nieuwste CD van dit kwartet heet "Damaged Goods". Om het verschijnen van deze CD te vieren werden in de afgelopen week zowaar drie release parties georganiseerd, in Umeå, in Stockholm en in Göteborg. De eerste single van deze CD heet "Missing You, Missing Me".

RealBizkit666 had maar drie woorden over voor dit nummer: "Waar... de... loos..."

Ik ben het niet eens met Koekje. Dit is een aardig liedje, niks mis mee. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Tom Cruise boos over Buttplug

Butt CruiseDe Amerikaanse fimster Tom Cruise heeft een rechtszaak aangespannen tegen de seksspeeltjesfabrikant Holesome Fun Incorporated. De reden is dat de fabrikant een nieuw speeltje op de markt heeft gebracht: The Mission Insertable butt plug. Een seksspeeltje in de vorm van het hoofd van Cruise.

Cruise eist dat met onmiddellijke ingang het verspreiden van de Holesome Fun's Dark Side of the Moon-catalogus stopgezet word. Daarin staat het Cruise-speeltje afgebeeld. De directeur van de speeltjesfabrikant is totaal niet onder de indruk van de dreigementen van Tom Cruise en denkt dat het een onmogelijk is voor Cruise de rechtszaak te winnen. "Laat hem zijn aanklacht stoppen waar de zon nooit schijnt", aldus Trey Guccione.

Met dank aan tha-bass voor de submit.

[update] Steekpartij Sociale Dienst Zeist

Icoon MisdaadBij een steekpartij in het gebouw van de Sociale Dienst in Zeist zijn maandagmiddag drie mensen gewond geraakt. Zij zijn alledrie naar het ziekenhuis overgebracht. Twee van hen zijn er ernstig aan toe.

De politie heeft de vermoedelijke dader kunnen aanhouden. Of de slachtoffers medewerkers zijn van de Sociale Dienst is nog niet bekendgemaakt. Later op de middag zal de politie meer informatie verstrekken over de toedracht van de steekpartij.

Update 18.05 uur
De politie heeft zojuist bekendgemaakt dat de vermoedelijke dader een 21-jarige man is. Hij is vanmiddag gearresteerd vlakbij het politiebureau van Zeist. Over het motief van de steekpartij is nog steeds niets bekend.

De slachtoffers van de steekpartij zijn twee baliemedewerksters en een bewaker van de Sociale Dienst. De bewaker en een van de baliemedewerksters hebben ernstige steekwonden opgelopen. De andere baliemedewerkster kreeg een klap op haar hoofd. Volgens de burgemeester van Zeist, Koos Janssen, is hun situatie zorgelijk.

Handjevol screenshots Europa Universalis III

Begin volgend jaar staat ons een nieuw deel van Europa Universalis te wachten. Het eerste wat is veranderd in deeltje drie is de grafische presentatie. Zoals in Diplomacy, heeft Paradox besloten EUIII volledig 3D vorm te geven. Op het gebied van de gameplay zijn (nog) geen drastische veranderingen te ontdekken. Je leidt een natie tussen 1453 en 1789. Nieuw is dat je in dit deel zelf kan kiezen in welk jaar je begint en wanneer het spel ophoudt, je hoeft je dus niet aan vooraf bepaalde scenario's te houden. Hiermee samenhangend zullen events nu random plaatsvinden, waardoor de gameplay een stuk dynamischer moet worden. Voor een hele hoop informatie kan je het beste kijken op de forums van Paradox, met name de FAQ en de developer diaries bevatten veel leesvoer.



Nieuwe Deense Mohammed-rel

Icoon BuitenlandsKopenhagen heeft Deense burgers ontraden naar verscheidene moslimlanden en Israël te reizen in verband met een nieuwe controverse over de islamitische profeet Mohammed. De waarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag volgt op een televisieuitzending.

Daarin drijven jonge Denen de spot met de profeet. Het ging om fragmenten van een amateurvideo van de rechtse Deense Volkspartij, waarin Mohammed onder meer wordt voorgesteld als een bierdrinkende kameel en dronken terrorist.

Eerder dit jaar leidden cartoons over Mohammed in een Deense krant wereldwijd tot gewelddadige protesten van moslims en een boycot van Deense producten. Veel Europese kranten herprintten de cartoons, die een jaar geleden waren verschenen, als steunbetuiging aan de vrijheid van meningsuiting.

Video
Op de videobeelden die eind vorige week door de publieke zender TV2 werden uitgezonden ziet de kijker jonge mannen die zich tijdens een feestje verkleden als moslim. Ook houden de jongeren een wedstrijdje wie de islamitische profeet het belachelijkst kan tekenen.

De hoofdredacteur van TV2 liet weten dat hij de video had laten uitzenden omdat voorzitter Kenneth Kristensen van de jongerenafdeling van de Deense Volkspartij het gedrag van de jongeren ongepast had genoemd. De opnames vonden plaats tijdens een zomerkamp in augustus.

De Volkspartij maakt geen deel uit van de coalitie, maar steunt de regering in het parlement.

FOK!sport zoekt devtalent

FOK!sport groeit. Er staan veel veranderingen op stapel en daarom zijn we op zoek naar versterking voor ons devteam. Heb je interesse en tijd om je technische kennis en ervaring met ons te delen, lees dan even verder.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar mensen die voldoende kennis van en aantoonbare ervaring hebben met PHP en MySQL, en raad weten met JavaScript, HTML, CSS en hoe je deze correct gebruikt. Je hebt een duidelijke programmeerstijl en kunt je programmeerkeuzes duidelijk toelichten in overzichtelijke documentatie. Je bent gewend of bereid te werken volgens vastgestelde coderings-conventies en planningen, en je kunt in teamverband functioneren. Daarnaast zou het leuk zijn als je een sportliefhebber bent.

Wat kun je verdienen?

Je verdient als FOK!devver niets, behalve natuurlijk eeuwige roem en de waardering van je medeFOK!kers.

Hoe kun je solliciteren?

Heb je zin en vooral ook tijd om je voor langere tijd voor FOK! in te zetten, dan zien we je sollicitatie graag verschijnen. Deze kun je sturen naar it@fok.nl met als onderwerp Sollicitatie FOK!sport. Vergeet in deze mail niet te vermelden wat je ervaringen op ontwikkelgebied zijn, en het meesturen van voorbeeldcode is hierbij een pre.

'Chelsea-idols' op stage bij Twente

Komende week zullen drie Engelse voetballers een week meedraaien bij de beloften van FC Twente. Het drietal is in het kader van 'Football Icon 2' op stage bij de ploeg. Voor de winnaar van dit programma ligt een profcontract bij Chelsea in het verschiet.

Afgelopen zondag arriveerden de spelers, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, in Enschede. Het is de bedoeling dat ze de komende week mee zullen draaien met Jong FC Twente. De kans is groot dat ze ook mee zullen doen in de oefenwedstrijd van woensdag tegen HSC'21.

Tijdens deze wedstrijd zullen dan ook vertegenwoordigers van Chelsea op de tribune zitten. Het is hun taak om de prestaties van de spelers nauwlettend in de gaten te houden. Aan de hand van deze stage wordt bepaald welke voetballer af moet vallen.

Het programma Football Icon 2 is vergelijkbaar met Idols. Nu gaat men echter niet op zoek naar de beste zanger(es), maar naar de beste voetballer. Darren, productmanager van de Chelsea Voetbalacademie, zegt het volgende: "Spelers mogen niet bij een club onder contract staan. Dat is de belangrijkste voorwaarde. In het voorjaar zijn we gestart met vier roadshows die in Edinburgh, Manchester, Newcastle en Londen werden gehouden. Meer dan tienduizend jongens van zestien en zeventien jaar meldden zich, maar we zijn met 2.500 spelers aan de slag gegaan. Na de top 40 over te hebben gehouden gingen we van twintig naar veertien, twaalf, tien, zes en hebben we er nu nog drie over."

Rentree Castelen pas in 2007

Feyenoord kan voorlopig nog niet beschikken over de diensten van Romeo Castelen. De aanvaller heeft vandaag een operatie ondergaan aan zijn enkel. De speler hoopt op 21 januari zijn rentree te maken in het duel tegen NAC Breda.

Enkele maanden geleden, tijdens een oefenwedstrijd tegen Katwijk (4-4), raakte Castelen geblesseerd aan zijn enkel. De verwachting was dat de international de training na enkele weken weer kon hervatten. Dit werd namelijk een ander verhaal toen hij problemen bleef houden met het gewricht. Een operatie was inmiddels onvermijdelijk en is vandaag uitgevoerd.

"Ik baal als een stekker, want het liefst word je niet geopereerd natuurlijk. Voor mij was het de eerste keer. Het gewricht wilde maar niet 'natuurlijk' herstellen. Ik heb het nog een keer geprobeerd tegen Middlesbrough maar toen ging het weer meteen mis. Tijdens de training bleef ik er last van houden. Dat is niet goed, ik moet vrij kunnen bewegen. Zonder pijn. Doorsukkelen is geen optie," aldus Castelen in Sportweek.

Het is overigens extra zuur dat Castelen voorlopig nog vanaf de zijlijn toe mag kijken. Het systeem (4-4-2) wat Feyenoord momenteel hanteert ziet de aanvaller helemaal zitten. "Ik heb bij ADO Den Haag ook het laatste halfjaar als schaduwspits om een andere spits gefungeerd. Dat liep heel lekker. Je krijgt geen dubbele dekking zoals op de flank en hebt toch iets meer vrijheid. Ik zag het helemaal zitten. En dan dit", aldus de treurende speler.

Aragonés denkt niet aan opstappen

De resultaten die Spanje neerzet zijn teleurstellend te noemen. In het EK-kwalificatietoernooi wist het land nog niet te winnen. Hierdoor wordt de roep om het ontslag van bondscoach Luis Aragonés steeds luider. De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft echter laten weten achter de oefenmeester te staan.

Een maand geleden, na het verlies tegen Noord-Ierland (3-2), gaf Aragonés aan dat hij er mee wilde stoppen. De trainer diende zijn ontslag in bij de RFEF, maar zij gingen niet akkoord met het ontslag van de 68-jarige Spanjaard. Hierdoor zat de bondscoach afgelopen zaterdag gewoon weer op de bank tijdens de verloren wedstrijd tegen Zweden (0-2).

Volgens Aragonés heeft hij geen enkele reden om zijn vertrek alsnog aan te kondigen: "Waarom zou ik nu moeten aftreden? Omdat ik twee wedstrijden op rij verloren heb? Natuurlijk snap ik dat er onrust uitbreekt in Spanje, dat hoort bij de sport. Ik ga echter al vele jaren mee en ben er van overtuigd dat we deze moeilijke periode zullen overwinnen."

Teams sluiten nieuw testcontract

De elf F1-teams hebben volgens Autosport een nieuwe testovereenkomst gesloten voor 2007. De renstallen zijn het eens geworden over hoe zij hun 30.000 testkilometers volgend jaar zullen gebruiken.

Volgens Nick Fry, de teambaas van Honda, worden er volgend jaar collectieve testsessies georganiseerd. Tijdens deze gezamenlijke tests zullen alle teams tegelijkertijd aan het werk zijn. Fry: "De volgende stap is om te kijken waar we straks met zijn allen gaan testen. Hopelijk kunnen promotors deze collectieve tests ook beter verkopen. Dat is positief. Daarnaast vind ik het wel prettig om ergens te testen waar de concurrentie ook aan het werk is. Hierdoor krijg je een beter idee van hoe de zaken ervoor staan."

O'Connor weggestuurd bij Schotland

De bondscoach van Schotland, Walter Smith, heeft Garry O'Connor uit de nationale ploeg gezet. De aanvaller van Lokomotiv Moskou mag van Smith woensdag niet meedoen in de EK-kwalificatiewedstijd tegen Oekraïne.

De manager van de speler liet de Schotse voetbalbond gisteren telefonisch weten dat O'Connor die avond niet in het hotel zou terugkeren. Hem werd daarop te verstaan gegeven dat O'Connor dan helemaal niet terug hoefde te komen.

Het is onduidelijk of de interlandcarrière van de 23-jarige O'Connor nu ten einde is. Smith zal later nog een gesprek met de spits hebben, aldus assistent-bondscoach Tommy Burns. "Voetballers hebben ook wel eens problemen, net als iedereen. Maar ik weet zeker dat de coach er met O'Connor uitkomt."

RandstadRail bijna klaar

Icoon VervoerRandstadRail, de snelle spoorverbinding tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer, gaat naar alle waarschijnlijkheid op 29 oktober rijden. Dat heeft het projectbureau aangekondigd.

De proefritten met de nieuwe blauw-witte voertuigen van de lightrail verliepen tot nu toe goed. De infrastructuur is nu zo ver af, dat de voertuigen sinds zondag op het hele traject proefrijden, inclusief de Haagse tramtunnel.

Behalve de voertuigen en de infrastructuur worden ook de beveiligingssystemen getest. Als dat allemaal voldoet, gaat de lightrail, twee maanden later dan gepland, rijden op de trajecten Den Haag Centraal - Rotterdam Hofplein en Den Haag Monstersestraat - Zoetermeer Javalaan.


Railtje komt zo...

Ljungberg niet tegen IJsland

Fredrik Ljungberg kan aankomende woensdag niet in actie komen voor Zweden in het EK-kwalificatieduel tegen IJsland.

De 29-jarige middenvelder viel afgelopen zaterdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Spanje uit vanwege een kuitblessure en moest vandaag afhaken bij de Zweedse selectie. In Groep F staat Zweden met negen punten uit drie duels comfortabel bovenaan. IJsland heeft drie punten uit drie wedstrijden.

Aston Martin onthult nieuwe raceauto

Het Engelse bedrijf Prodrive heeft samen met Aston Martin een rallywagen gebouwd. Deze wagen, de Aston Martin Racing Rally GT, zal vooral te zien zijn tijdens Grand Touring wedstrijden, maar kan ook als rallywagen dienst doen. Hiervoor is onder andere een rolkooi aangebracht in de wagen.

De Aston Martin Racing Rally GT is gebaseerd op de Vantage V8 en bevat een 4,3 liter V8. De motor staat garant voor 420pk en heeft daarbij een speciale rolkooi en vering/schokbrekers. De Rally GT heeft op dit moment een licensie voor deelname aan het Franse en Belgische GT kampioenschap. De Aston Martin is gericht op de 'privateers' (geen fabrieksteams) en wordt in een gelimiteerde oplage gefabriceerd.

Prodrive heeft veel ervaring op zowel rally als GT gebied. Het bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het Subaru World Rally Team en het Aston Martin Racing GT project. De laatste overwinning van Aston Martin in de rallywereld dateert alweer van 1956.


De Aston Martin Racing Rally GT

Niet zo happy slapping

Happy slapping is een debiel tijdverdrijf, je staat een beetje onschuldig en haalt onverwacht uit naar een willekeurige voorbijganger, typische hobby voor kansloze sukkels dus.

En in dit filmpje hebben we een voorbeeld van twee van die kansloze sukkels, alleen gaat het hier voor de happy slappende mongooltjes niet helemaal naar wens, want het slachtoffer heeft een grote sterke vriend....

Met dank aan Yi-Long voor de submit

PS3 volgende maand speelbaar voor publiek

Op de Best of Stuff event die van 3 tot 5 november in Londen gehouden wordt kunnen gamers zonder press-pass, Sony-relaties of wat voor speciale privileges dan ook, voor het eerst een Sixaxis in hun handen houden.
Het event is onderdeel van de What Hi-Fi? Sound & Vision show, waar het nieuwste op het gebied van audio en video getoond zal worden.

Mocht je interesse hebben om de PS3 zelf eens aan een grondige test te onderwerpen, tickets kosten 13 pond en zijn te bestellen via de What Hi-Fi? website.

Benitez wil geblesseerde Kuyt terug

De trainer van Liverpool, Rafael Benitez, wil dat Dirk Kuyt per direct terugkeert naar Liverpool. Benitez is bang dat de enkelblessure van de spits verergert als hij bij Oranje blijft.

"Als hij woensdag tegen Albanië speelt, mist hij mogelijk de eerstvolgende drie of vier wedstrijden van Liverpool", aldus de Spanjaard over Kuyt, die afgelopen zaterdag geblesseerd uitviel in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.

Kuyt blijft echter bij de selectie van het Nederlands elftal. "Ik heb begrepen dat er nog gekeken wordt of hij woensdag kan spelen. Onze arts heeft gisteren met zijn collega van Oranje gesproken en die zei dat ze een röntgenfoto van de enkel zouden maken. Maar als Kuyt een twijfelgeval is voor het duel met Albanië, betekent dat gewoon dat hij niet fit is," aldus Benitez, die vreest dat Kuyt, door bij Oranje te blijven, de competitiewedstrijden tegen Blackburn Rovers en Manchester United en het eerstvolgende duel in de Champions League tegen Bordeaux zal gaan missen.

Top vijf kandidaten van...

Je weet al welke partij je gaat stemmen, maar dan zit je nog met het volgende probleem, op welke persoon ga je stemmen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een beschrijving van de eerste vijf kandidaten op de kandidaatslijst van elke grote politieke partij gemaakt. Vandaag is de PvdA aan de beurt.

De lijsttrekker van de PvdA is Wouter Bos.
Bos is geboren op 14 juli 1963 in Vlaardingen. Na zijn gymnasium is hij Politicologie en Economie gaan studeren in Amsterdam en studeerde daar in beide studies cum laude af.
Na de universiteit werd Bos management consultant bij Shell Nederland, vervolgens beleidsadviseur, general affairs manager, staff planning and development manager en uiteindelijk consultant new markets, dit alles bij Shell.
In 1998 werd hij Tweede Kamer lid voor de PvdA en in 2000 staatssecretaris van Financiën.

De tweede op de lijst is Nebahat Albayrak.
Albayrak is geboren op 10 april 1968 in Sarkisla (Turkije). Ze studeerde rechten (internationaal en Europees recht) in Leiden, was gaststudent rechten in Ankara en studeerde politieke wetenschappen in Parijs.
In 1990 werd ze medewerker bij het landelijk bureau racismebestrijding. In 1992 werd ze stagiaire bij de economische afdeling van de vertegenwoordiging van de Europese commissie in Ankara. Hierna werd ze beleidsmedewerker internationale en Europese zaken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Ze is sinds 19 mei 1998 lid van de Tweede Kamer.

De derde op de lijst is Aleid Wolfsen.
Wolfsen werd geboren op 23 februari 1960 in Kampen.
Hij heeft Nederlands recht gestudeerd en de opleiding management publieke sector gevolgd.
Na zijn studie is hij hoofd afdeling juridische zaken en beleid op Ministerie van Justitie geworden. Vervolgens is hij nog rechter geweest in Amsterdam, lid gemeenteraad van Oldebroek en vice-president Arrondissementsrechtbank te Haarlem.
Wolfsen is lid van de Tweede Kamer sinds 23 mei 2002.

De nummer vier op de lijst is Jet Bussemaker.
Bussemaker is geboren op 15 januari 1961 in Capelle a/d IJssel
Na haar Atheneum-B afgerond te hebben heeft ze politicologie gestudeerd (cum laude) in Amsterdam.
Na haar studie werd ze student-assistent politicologie aan de universiteit van Amsterdam. Vervolgens ging ze aan de slag als wetenschappelijk medewerker stimuleringsgroep emancipatie-onderzoek bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Hierna werd ze onderzoeker en onderzoeksprogrammeur (verzorgingsstaat, uitkeringsgerechtigden en politieke potentiëlen), Faculteit Politieke en Sociaal-culturele Wetenschappen en Faculteit Pedagogische en Andragogische Wetenschappen, Universiteit van Amsterdam.
In 1987 ging ze het onderwijs in op de Universiteit van Amsterdam.
In 1993 promoveerde ze in de Politieke en Sociaal-culturele Wetenschappen in de Universiteit van Amsterdam. Waarna ze nog verder ging met onderzoeken.
In 1998 werd ze lid van de commissie beginselprogramma PvdA en in 2001 werd ze lid van het fractiebestuur van de Tweede Kamer.
Ze is sinds 19 mei 1998 lid van de Tweede Kamer.

Nummer vijf op de lijst is Ton Heerts.
Heerst is de hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst van de PvdA.
Na de middelbare school ging hij bij de Koninklijke Marechaussee. Hij werd lid van de vakbeweging en al snel was hij secretaris-penningmeester en een jaar later voorzitter van de Marechausseevereniging Marver. Hij was op dat moment ook lid van het CNV.
In 2000 stapte hij over naar de FNV waar hij voorzitter werd van de Algemene Federatie van Militair Personeel.
Per 1 juni 2003 werd Ton Heerts gekozen als lid van het Federatiebestuur van de FNV. Het FNV-congres van mei 2005 koos hem als vice-voorzitter naast Agnes Jongerius. En nu ziet het er naar uit dat hij na 22 november in de Tweede Kamer zit al dan niet met een ministerspost of als staatssecretaris.

Minister Ballin op het matje geroepen

Icoon BinnenlandsDe Tweede Kamer wil tekst en uitleg van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) over de ontsnapping afgelopen vrijdag van een tbs'er, die vervolgens in Rotterdam een serie misdrijven pleegde. Diverse fracties willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De 31-jarige man ontsnapte vrijdagochtend tijdens begeleid verlof. Hij beroofde en bedreigde 's middags twee mensen en verkrachtte vervolgens een 20-jarige vrouw.

De tbs'er werd 's avonds weer opgepakt bij metrostation Hoogvliet. Het CDA en de PvdA willen precies weten hoe de tbs'er heeft kunnen ontsnappen aan zijn begeleiders, zo bleek maandag uit hun schriftelijke vragen aan Hirsch Ballin.

PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen vraagt zich ook af of iedereen zich aan de nieuwe regels voor verlof, risicotaxatie en begeleiding heeft gehouden. Als dat het geval is, is het volgens hem de vraag hoe het dan mogelijk is dat ''iemand die kennelijk nog zo ongewoon gewelddadig lijkt te zijn'' toch in aanmerking komt voor verlof.

CDA-Kamerlid Cisca Joldersma wil verder weten hoe lang de ontsnapte tbs'er al in behandeling is en of er een relatie is tussen deze ontsnapping en de analyses in een recent rapport van het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP). Volgens het EFP is het gedrag van tbs'ers tijdens verlof goed te voorspellen als vooraf allerlei persoonlijke kenmerken van de patiënt beter worden bekeken.

Als de klinieken een nieuwe risicotaxatie toepassen, zullen veel minder tbs'ers zich onttrekken aan een verlof en/of een nieuw delict plegen, stelde het expertisecentrum in maart voor de parlementaire commissie die op dat moment het tbs-stelsel onderzocht.

De vrijdag ontsnapte tbs'er verbleef in de forensisch psychiatrische instelling De Kijvelanden in Poortugaal, bij Rotterdam. Deze particuliere kliniek houdt zich in opdracht van het ministerie van Justitie bezig met de verpleging en behandeling van terbeschikkinggestelden.

Moeder gedode baby's leefde in 'droomwereld'

Icoon JustitieDe 30-jarige M.A., die ervan wordt beschuldigd dat zij tussen 2000 en 2005 haar vier baby's om het leven heeft gebracht, heeft maandag voor de rechtbank in Haarlem verklaard dat de gruwelijke feiten voor haar eigenlijk onwerkelijk zijn.

"Ik leefde in een soort droomwereld'', zei zij tegen de rechters die haar ondervroegen. A. zou de baby's - drie meisjes en een jongetje - in het bad in haar woning aan de Alkmaarseweg in Beverwijk hebben verdronken. "Ik heb ze niet opzettelijk onder water gehouden'', aldus de vrouw, "ik heb het niet bewust gedaan. Ik besef wel dat ik het heb gedaan, maar eigenlijk zat ik naar een ander te kijken.''

Na de verdrinking wikkelde A. de stoffelijke overschotten in een handdoek en stopte ze in een zak. Vorig jaar december werd in een woning in Haarlem het eerst lijkje gevonden. Toen bleek dat dit meisje in Beverwijk was geboren, verplaatste het onderzoek zich naar die plaats. Onderzoek in en om de woning leidde tot de ontdekking van de drie andere dode baby's. De lugubere vondst leidde tot een schokgolf in Beverwijk.

De biologische vader van de vier kinderen, de 35-jarige J. de W., staat dinsdag terecht op verdenking van het medeplegen van moord dan wel medeplichtigheid daaraan. Hij heeft tot nu toe beweerd niets van de zwangerschappen te hebben geweten. De vrouw heeft die verklaring bevestigd.

Op de vraag of zij bang was dat haar vriend haar zou verlaten vanwege het feit dat zij zwanger was, antwoordde A. dat hij dat nooit met zoveel woorden heeft gezegd. Niettemin verkeerde zij in de veronderstelling dat de man geen kinderen wilde.

A. leefde een teruggetrokken, geïsoleerd bestaan. De rechtbank hoorde maandag haar moeder als getuige. Zij verklaarde niets van de zwangerschappen van haar dochter te hebben gemerkt.

Malouda blijft Lyon trouw

Florent Malouda zal zijn carriére voort blijven zetten bij zijn huidige werkgever Olympique Lyon. De international van Frankrijk wilde niet zeggen wat hij in de toekomst zou gaan doen, maar nu is bekend geworden dat hij tot medio 2011 heeft bijgetekend.

In de zomer van 2003 kwam Malouda over van Guingamp. Inmiddels is de 26-jarige speler een belangrijke kracht in de Franse nationale ploeg van Raymond Domenech, coach van Les Bleus. De middenvelder van Olympique Lyon speelde een goed wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Ook in het nieuwe seizoen is hij goed op dreef met vier treffers in zes wedstrijden in de Franse competitie.

Nederlander ergert zich aan leningreclames

Icoon TelevisieNederlanders ergeren zich massaal aan televisiereclames over leningen. Ruim 90 procent van alle Nederlanders noemt de leenreclames irritant en twee derde zapt weg als een dergelijke commercial op tv komt. Laagopgeleiden hebben de minste problemen met reclames over leningen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 531 Nederlanders in opdracht van InterBank, een onderdeel van ABN Amro. Het onderzoek, dat maandag werd gepubliceerd, leert dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt nooit een lening te zullen afsluiten met een kredietverstrekker die adverteert via de televisie. De ondervraagden denken dat er informatie wordt verzwegen en dat er addertjes onder het gras zitten.

Begin dit jaar is een nieuwe wet van kracht geworden, waarin regels zijn vastgelegd voor reclames over leningen. Hoewel de richtlijnen uit de Wet financiële dienstverlening (Wfd) in de meeste reclames worden overgenomen, ziet twee derde van de Nederlanders geen verschil. Vier op de vijf ondervraagden blijft erbij dat de commercials misleidend zijn.

Sukarai over Super Smash Bros. Brawl en de Wiimote

De director van Super Smash Bros. Brawl Masahiro Sakurai heeft in een interview met Famitsu te kennen gegeven dat SSBB over het algemeen geen gebruik zal gaan maken van de motion-sensing capaciteiten van de Wiimote. Hij voegde er echter het volgende aan toe:
"At the very least, you won't be using it during normal play"

Sakurai vertelde ook dat hij momenteel full-time met SSBB bezig is, ondanks diverse aanbiedingen voor andere projecten. Een project zo groot als SSBB verdient de volle aandacht, vindt hij. Een project ernaast doen zou ten koste gaan van de kwaliteit van SSBB.

Felle kritiek vanuit politiek op Wilders

De snoeiharde aanval die Kamerlid Geert Wilders in zijn functie als lijsttrekker van de Partij voor de vrijheid deze week uitte op de islam, is hem op felle kritiek komen te staan van collega politici.

Wilders liet dit weekend in de Volkskrant onder meer weten dat de paus volkomen gelijk had toen die zei dat de islam een gewelddadige religie is. ''Islam betekent onderwerping en bekering van niet moslims.'' Er is ''absoluut'' een verband tussen de islam en criminaliteit, stelt hij verder. ''De cijfers tonen dat aan. Een op de vijf Marokkaanse jongeren staat als verdachte geregistreerd. Hun gedrag vloeit voort uit hun religie en cultuur.'' Verder zei Wilders een ''tsunami te vrezen van een ons wezensvreemde cultuur die hier steeds dominanter wordt.'' Volgens Wilders zullen moslims van de grote steden naar het platteland trekken. ''De islamisering raakt ons in ons hart, in onze identiteit, in onze cultuur. Daar moet een halt aan worden toegeroepen.''

Veel politici van links tot rechts vinden de uitspraken van Wilders te ver gaan. Jan Marijnissen (SP), Martijn van Dam (PvdA) en Alexander Pechtold (D66) denken dat Wilders de wanhoop nabij is, nu hij zijn toevlucht neemt tot dergelijke krachtige uitspraken. ''Hij hoopt misschien dat hij meer aandacht krijgt als hij zich overschreeuwt'', aldus Marijnissen die de uitlatingen van Wilders ''zeer onsmakelijk'' vindt. Pechtold noemde de vergelijking met een tsunami ''misselijkmakend''.

Ook islam- en immigratiecriticus Marco Pastors, lijsttrekker van EénNL, distantieerde zich van de uitlatingen van Wilders. Hij vreest spanningen die tot uitbarsting komen door de ''te scherpe uitspraken''.

Juridisch
Directeur Ilhan Akel van het Nederlands Centrum Buitenlanders (NCB) vindt dat Wilders ''doelbewust haat zaait'' onder bevolkingsgroepen. ''Ik vind het schokkend en zeer betreurenswaardig.'' Het NCB onderzoekt of Wilders juridisch kan worden aangepakt.

Website Belief & Betrayal online

Conspiracy-liefhebbers kunnen uitkijken naar de adventure game Belief & Betrayal die wereldwijd uitgegeven zal worden door Anaconda Games. Vandaag is de nieuwe website van het spel online gegaan. Op de website vind je naast meer informatie en screens van het spel ook artwork en trailers. Er zijn enkele geheimen verborgen voor de echte puzzelaar.

De releasedatum is wel enigszins verschoven, het spel zal nu 'begin 2007' uitkomen. In Belief & Betrayal speel je de journalist Jonathan Danter, die op de begrafenis van zijn oom op enkele tegenstrijdigheden stuit. Als hij uitzoekt hoe zijn oom eigenlijk gestorven is ontdekt hij meer en meer vreemde zaken en uiteindelijk ontrafelt hij een samenzwering die terug te leiden is op het verraad van Jezus door Judas.




Trainer Overweg bijt voetballer in neus

Icoon ShockingVoetballer Christiaan de Jong van voetbalvereniging Stiens is zondagmiddag door trainer Niels Overweg van opponent Franeker in zijn neus gebeten. De wedstrijd in de derde klasse B van het amateurvoetbal is daarop in de rust gestaakt.

De Jong heeft maandag bij de politie aangifte gedaan tegen Overweg, aldus aanvoerder Allard Valkema van Stiens.

Niels Overweg is oud-international. Hij speelde vier wedstrijden voor Oranje in 1975. In zijn spelerscarrière boekte hij zijn grootste successen bij FC Twente.

Bouw Westermoskee dreigt te stoppen

Icoon BinnenlandsDe bouw van de grote Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes waar in maart van dit jaar mee werd begonnen, dreigt stil te vallen. Woningcorporatie Het Oosten heeft vandaag haar medewerking aan de realisatie van het project opgeschort. Volgens de woningcorporatie is de ernstige verdeeldheid binnen de Sociaal-Culturele Vereniging Amsterdam-West, ook bekend als vereniging Aya Sofya, de reden voor dit besluit.

De moskee is eigendom van de Turkse sociaal-religieuze beweging Milli Görüs. De Nederlandse afdeling heeft zich ontwikkeld van een islamitische beweging van gastarbeiders tot een organisatie die kiest voor de Nederlandse samenleving en niets te maken wil hebben met Turkse nationalistische groeperingen. De Nederlandse tak is onlangs echter overgenomen door Duits-Turkse geloofsgenoten. De voormalige voorzitter van de Nederlandse afdeling, Haci Karacaer, bevestigde onlangs dat conservatieve krachten meer invloed krijgen op lokale Milli Görüs-afdelingen.

Volgens het Nederlands Dagblad zetten Duitse Turken vanuit het hoofdkwartier van Milli Görüs in Keulen teveel hun fundamentalistische stempel op de koers van de moskee.

Over de bouw van de Westermoskee is door Karacaer twaalf jaar lang onderhandeld, waarbij de angst voor een fundamentalistische enclave in Amsterdam moest worden weggenomen. Stadsdeel De Baarsjes greep vorige maand al in en sloot een convenant met Milli Görüs Nederland, waarin het moskeebestuur garandeert dat de liberale koers wordt voortgezet.

Volgens de directeur van woningcorporatie Het Oosten ''is het een absolute voorwaarde dat het afgesproken beleid van Milli Görüs wordt voortgezet. Anders wordt de moskee niet gebouwd.''


Westermoskee
Impressie van de nieuwe Westermoskee, die gebouwd wordt in de stijl van de Amsterdamse school.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Dieptepunt voor Iers voetbal

In Ierland heerst er diepe teleurstelling. In de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden wist het nationale voetbalteam geen punt te verzamelen, met als dieptepunt de 5-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Cyprus.

Het Ierse voetbal verkeert dan ook in een diepe crisis, iets wat ook aanvoerder Robbie Keane weet. "Ik heb hier geen woorden voor. We hebben iedereen in de steek gelaten", aldus Keane na de wanvertoning op Cyprus. "Ik kan het niet begrijpen, ik heb er geen woorden voor. Ik weet me geen raad met de emoties die ik voel, dit was de zwartste avond uit mijn carrière."

"Onze ploeg zal de komende dagen flink onder vuur liggen. Dat moeten we accepteren en respecteren, het enige dat we kunnen doen is onze schouders er onder zetten en knokken voor eerherstel. Het mooie aan voetbal is dat er altijd een volgende wedstrijd is. We moeten ons met de hele ploeg richten op het duel van komende woensdag, tegen Tsjechië. We moeten woensdag laten zien wat we écht waard zijn."

Stijgende zeespiegel funest voor toekomst Azië

Icoon OnderzoekMiljoenen mensen in Zuidoost-Azië dreigen in de komende decennia dakloos te worden door een sterk stijgende zeespiegel. Bangladesh, India, Vietnam, China en de eilanden in de Stille Oceaan zijn de voornaamste risicogebieden volgens het Australische onderzoeksburo CSIRO. Door het broeikaseffect zal in 2030 de zeespiegel met tenminste zestien centimeter gestegen zijn en de stijging zal rond 2070 tenminste een halve meter bedragen. De temperatuurstoename zal met name funest zijn voor de laagliggende kustdorpen die te maken zullen krijgen met heftige tropische stormen in de moesson-periode.

Bij een zeespiegelstijging van een halve meter zal meer dan 100.000 kilometer aan kustgebied worden aangetast. Hierbij zullen vooral de delta's van China en Bangladesh hard getroffen worden. Door de stijgende zeespiegel en toenemende neerslag zullen infectieziekten, zoals knokkelkoorts en malaria, zich sneller onder de bevolking kunnen verspreiden, waardoor nog eens miljoenen mensen gevaar lopen.

Volgens het rapport zullen de lokale en regionale economieën in de risicosector hard geraakt worden door een onvermijdelijke instabiliteit in voedsel- en watervoorziening. Sri Lanka's bruto nationaal product wordt verwacht met 2,4 procent te dalen bij een temperatuurstijging van ongeveer twee graden Celsius. De verwachte stijging van de zeespiegel zorgt nu al voor grote migratie uit de risicogebieden. Zo hebben in de laatste twee jaar zo'n 17.000 eilandbewoners asiel aangevraagd in Nieuw-Zeeland, vergeleken met slechts 4000 aanvragen in 2003.

In het rapport wordt de Australische regering opgeroepen om milieubewuster te gaan produceren en de grenzen te openen voor milieuvluchtelingen. Australië heeft het Kyoto-verdrag, dat tot een vermindering van het broeikaseffect moet leiden, tot op heden echter nog niet ondertekend.

WK-deelnemers missen NK kortebaan

De Nederlandse zwemmers die zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap in maart, doen half december niet mee aan de Nederlandse kampioenschappen in het 25-meterbad in Drachten.

Jacco Verhaeren, de technisch directeur van de Nederlandse zwembond, heeft gezegd dat er voor die periode een trainingskamp in Zuid-Afrika zal plaatsvinden, als voorbereiding op het WK. "Het is jammer dat we een NK moeten laten schieten, maar in de voorbereiding op de WK willen we rond de Kerst liever niet in Nederland blijven. We hebben daarom in die periode een trainingkamp gepland. Bij de volgende NK's zullen we er weer bij zijn," aldus Verhaeren.

Eierterreur treft Brabantse politie

In Oudenbosch, een pittoresk dorp in het westen van Noord-Brabant, heeft de politie zondagnacht te maken gehad met een eiergooibende. Tot twee keer toe werd de plaatselijke hermandad onder vuur genomen met eieren.

Een 25-jarige man kon worden aangehouden toen een politieauto met een ei werd bekogeld. De man maakte volgens de politie deel uit van een groepje jongeren dat in de buurt rondhing. Hij ontkende, maar werd naar het bureau meegenomen voor een verhoor.

Op het politiebureau aangekomen werd hij ondervraagd. Kort voor afloop van het verhoor werd er via een klepraampje door onbekenden wederom een ei gegooid, dat op de binnenmuur van het bureau uiteen spatte.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Paard in Haagse gang

In Den Haag belden inwoners van de Zorgvlietstraat gisteren de politie met de mededeling dat ze een paard de gang van een woning binnen hadden zien gaan. Agenten troffen in de achtertuin van de desbetreffende woning een pony aan.

De 39-jarige bewoner verklaarde het beest via internet gekocht te hebben voor zijn zoontje, maar er nog geen stal en zorgplaats voor te hebben. Omdat zijn tuin alleen via het huis kan worden betreden, had hij de pony via de gang naar zijn tuin geleid.

De politie zal vandaag met de dierenbescherming bij de eigenaar langsgaan om te bespreken wat er moet gebeuren. Het achtertuintje is volgens de politie geen geschikte plek.


Er staat een....

Met dank aan Pelgrim en Esposa voor de submit.

'Airbus-baas Streiff stapt op'

Icoon BuitenlandsChristian Streiff treedt af als topman bij Airbus na slechts drie maanden aan het roer te hebben gestaan bij de Europese vliegtuigbouwer. Hij wordt mogelijk opgevolgd door Louis Gallois, die nu nog aan het hoofd staat bij moederconcern EADS.

Dat meldden diverse media maandag op basis van bronnen rond de zaak. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung bestaat er tussen Streiff en het bestuur van EADS geen vertrouwensband meer. De krant schrijft dat er te grote meningsverschillen bestonden tussen EADS en Streiff.

De topman zou bijvoorbeeld erg kritisch zijn geweest over een verdere integratie van Airbus bij EADS. Ook is er ontevredenheid over zijn diplomatieke bekwaamheid, aldus de krant. De Fransman diende vorige week zijn ontslag in. Dit is inmiddels geaccepteerd door EADS, maar nog niet officieel bekendgemaakt, aldus de Duitse krant.

De positie van Streiff staat onder grote druk nadat Airbus vorige week bekendmaakte dat de productie van de superjumbo A380 voor de derde keer vertraging heeft opgelopen door aanhoudende problemen met de bekabeling. De eerste leveringen van het dubbeldeksvliegtuig zijn nu twee jaar vertraagd.

EADS werd gedwongen een winstwaarschuwing te geven als gevolg van de problematiek met de A380.

Wat is Dit: Opgave 52 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Europese Wii launchdetails?

We weten allemaal dat de Wii op 8 december in de Europese winkels ligt, gebundeld met controller en Wii sports. De prijs van deze bundel is nog geen 250 euro, maar hoeveel de games gaan kosten en welke games er launchgame zijn weten we nog niet.

Gelukkig is er de Spaanse site Revogamers die ons wat geruchten wil vertellen omtrent de Wii launch.

Mario Galaxy, Mario Strikers Charged, Metroid Prime 3, Big Brain Wii en Excite Truck verschijnen pas in het voorjaar van 2007
First Party games (van Nintendo zelf) gaan 49 euro kosten, behalve Zelda (59)
USB Ethernet Adapter, Component- en RGB-Kabel gaan je 29 euro kosten
Wii Play gaat 49 euro kosten en je krijgt er een Wii-mote bij

Vrouw en zoontje met geweld ontvoerd

Icoon MisdaadEen 23-jarige Tilburgse vrouw en haar zoontje zijn sinds zaterdagavond spoorloos nadat zij tijdens een familiebezoek werden ontvoerd. De politie meldt dat zij met geweld een auto werden ingeduwd.

De vrouw was die avond samen met haar zoontje op bezoek bij haar familie in de Corellistraat te Tilburg. Rond 19.30 uur drongen drie of vier personen de woning binnen. De vrouw en haar zoontje werden met geweld gedwongen om naar buiten te gaan en in de auto van de ontvoerders plaats te nemen. Sindsdien ontbreekt van hen beiden ieder spoor.

De politie heeft een buurtonderzoek gestart en technische rechercheurs ter plaatse laten komen om de daders te achterhalen. De politie vermoedt dat de ontvoering te maken heeft met een relatieconflict.


Met dank aan Fireman voor de submit.

Nederlanders trouwen steeds minder

BinnenlandsNederlanders zijn niet meer trouwlustig. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) trouwden er in 2005 72.000 stellen. Dat is bijna 1200 minder dan het jaar daarvoor. Het was voor het laatst in 1945 dat het aantal huwelijken zo laag was.

De daling van het aantal huwelijken begon in 1999, toen trouwden nog 89.000 stellen. Een van de oorzaken is volgens het CBS dat men op latere leeftijd trouwt. Daarnaast daalde de afgelopen jaren het aantal mensen op huwbare leeftijd. Een derde factor is het alternatief geregistreerd partnerschap.

In 2005 was de gemiddelde leeftijd waarop men voor het eerst in het huwelijk trad gemiddeld bijna 30 jaar. In 1976 lag de huwelijksleeftijd van vrouwen nog onder de 23 jaar.

Na de oorlog
Het aantal huwelijken schommelde door de jaren heen flink. Volgens het CBS trouwden er in de jaren direct na de Tweede Wereldoorlog veel mensen, mede als gevolg van uitstel door de oorlog. ''Vanaf begin jaren zestig steeg het aantal huwelijken gestaag en in 1970 bereikte het met 124.000 een hoogtepunt. Deze stijging kwam vooral doordat de relatief omvangrijke generatie naoorlogse kinderen de huwbare leeftijd bereikte.''

Uit de cijfers blijkt verder dat na 1970 het aantal trouwpartijen sterk daalde, tot 78.000 in 1983, waarna het aantal weer steeg tot bijna 96.000 in 1990. ''Dit kan worden toegeschreven aan het relatief omvangrijke aantal kinderen van de babyboomers dat toen in het huwelijk trad.''

Myst naar de DS

Nu de PSP versie van Myst op het punt van uitkomen staat gaan de geruchten dat de DS ook een versie krijgt. Craig Parker Wood van Activision heeft namelijk laten vallen dat men bij Midway bezig is om de mogelijkheden van de DS te bekijken. Vooral het touchscreen zou voor een dergelijke adventure geschikt zijn.


Een screen uit de PSP versie

Miguel in belangstelling Real Madrid

Volgens diverse Portugese media heeft Real Madrid interesse in de diensten van de Portugees Miguel. De rechtsback staat op het moment onder contract bij concurrent Valencia.

De international, die op het WK van zich deed spreken, kan bij Valencia niet rekenen op een basisplaats. Real Madrid heeft problemen op de positie van rechtsback. Zowel Cicinho als Míchel Salgado zijn lang uitgeschakeld, waardoor De Koninklijke het nu moet doen met jongeling Alvaro Mejía.

Doordat vooral Cicinho er maanden uitligt willen de Spanjaarden in januari proberen een versterking te halen. Valencia-coach Quique Florés heeft de geruchten echter al de kop ingedrukt door te beweren dat hij Miguel niet wil laten gaan. "Zijn vertrek is ondenkbaar", aldus Florés. "Ik denk niet dat er veel waar is van deze geruchten."

Bulgaren vol zelfvertrouwen

Bulgarije was na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland van afgelopen zaterdag zeer tevreden met de 1-1.

De aanvoerder van de Bulgaren, Stilian Petrov, heeft gezegd dat nu gebleken is, dat de Bulgaren een team vormen waar rekening mee moet worden gehouden. " Veel mensen in Europa twijfelen aan onze kwaliteiten, maar na de resultaten in onze openingswedstrijden denk ik dat iedereen ons wel serieus begint te nemen," aldus Petrov. "We wisten dat Nederland een sterke ploeg heeft, maar wij speelden zeer georganiseerd. We speelden met ons hart en kregen wat we wilden. Het is duidelijk dat we spelers hebben die het aankunnen en met een beetje meer zelfvertrouwen kunnen we nog veel bereiken."

Opnieuw moeder Gouden Kooi onder de loep

Angelique uit De Gouden KooiVoor de tweede keer neemt de jeugdzorg een moeder uit het Talpa-programma De Gouden Kooi onder de loep. Bureau Jeugdzorg Flevoland brengt maandag een bezoek aan het gezin van deelneemster Angelique (45).

Het bureau onderzoekt of de kinderen tijdens de langdurige afwezigheid van hun moeder wel goed worden verzorgd. Dat bevestigde directeur Greet Bouwman van Bureau Jeugdzorg maandag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.

Bouwman vindt het heel vervelend dat deze informatie nu op straat ligt. Volgens haar komt het doordat het programma alle persoonlijke informatie zonder terughoudendheid op de buis brengt. "Normaal gesproken worden dergelijke privégegevens geheim gehouden."

Zie voor meer De Gouden Kooi ook het speciale forum!

Mooi afscheid Erik Meijer

Erik Meijer heeft gisteravond met een afscheidswedstrijd in Aken definitief een punt achter zijn voetballoopbaan gezet.

Met zijn Team Erik speelde de 37-jarige Limburger tegen Team Willi van Willi Landgraf, die ook afscheid nam. De wedstrijd eindigde in het Tivoli-stadion in 8-8, en zowel Meijer als Landgraf scoorde twee maal.

De (oud)voetballers die meededen, waren onder anderen Christian Ziege, Ulf Kirsten, Carsten Ramelow, Horst Hrubesch, Paulo Sérgio en Frank Verlaat. Afgelopen zomer stopten Meijer en Landgraf na de promotie van Alemannia Aachen als profvoetballer. Meijer is nu assistent bij Alemannia van coach Michael Frontzeck.

'Huursoldaten' voor rugdekking Nederlanders in Uruzgan

Icoon OorlogBritse troepen in het noorden van de Afghaanse provincie Helmand zullen worden teruggetrokken en moeten worden vervangen door Afghaanse 'huursoldaten'. In de hoop dat ze loyaal blijven krijgen ze voor hun dienst een extra toelage.

De evacuatie door de Britten van de districten Musa Qala, Now Zad, Sangin en Kajaki betekent dat de Nederlandse militairen in de aangrenzende provincie Uruzgan er mogelijk een gevaarlijk achterland bijkrijgen. De districten liggen allemaal tussen de 50 en 100 kilometer van de Nederlandse bases in Deh Rawod en Tarin Kowt.

De gouverneur van Helmand waarschuwt in The Times dat de terugtrekking de Taliban in de handen speelt. "We hebben niet genoeg politiemensen of soldaten om de Britten te vervangen. Deze plaatsen liggen op de smokkelroute. Als ze uit het gebied vertrekken zullen de Taliban sterker worden", aldus Amir Mohammad Akhunzada.

Volgens The Times komt het maandinkomen van de 'huurlingen' drie keer zo hoog te liggen als dat van Afghaanse militairen elders in Helmand en krijgen ze ongeveer net zoveel als Taliban-strijders. Reguliere militairen in Helmand krijgen gemiddeld omgerekend 95 euro per maand.

De Britse terugtrekking uit het noorden van Helmand is volgens officieren ingegeven door het streven troepen vrij te maken om de reconstructie in grote bevolkingscentra ter hand te kunnen nemen. Commandanten zeggen dat er wel een mobiele brigade in het leven wordt geroepen die snel waar dan ook in de provincie kan worden ingezet in de strijd tegen de Taliban.

Uitslagen MLB-playoffs 8/10

Met een 6-2 overwinning in het eigen New Busch Stadium completeerden de St. Louis Cardinals de matchup in de National League Championship Series. In een best-of-seven serie wordt het opgenomen tegen de New York Mets, die voor het eerst sinds 1988 langer overleefden dan de Yankees.

Championship Series:
American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-0
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals0-0

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Boerka houdt terreurverdachte uit handen politie

Icoon OpmerkelijkEen Britse terreurverdachte is er dagenlang in geslaagd uit handen van de politie te blijven door zich met een boerka te verkleden als moslimvrouw. De man wordt verdacht van ernstige terroristische vergrijpen. Hij is na enkele dagen alsnog opgepakt. Dit meldt de Britste krant The Times.

In Groot-Brittannië is momenteel een debat aan de gang over de kledinggewoontes van moslims, nadat oud-minister Jack Straw van Buitenlandse Zaken moslima's had opgeroepen geen sluier meer te dragen.

Shahid Malik, een parlementariër van premier Tony Blairs Labour-partij, heeft de Britten opgeroepen niet 'hysterisch' op het boerka-incident te reageren: "Als dit klopt, dan is het de eerste keer in Groot-Brittannië." Daarnaast is zo'n gebeurtenis geen aanleiding voor een algemeen boerkaverbod: "Er zijn honderden bankovervallen gepleegd door mannen met vrouwenkousen over hun hoofd, maar niemand praat over het verbieden van kousen."

Is het in Groot-Britannië voor het eerst dat een mannelijke verdachte zich heeft verkleed als moslimvrouw, in landen als Irak en Afghanistan is dat eerder wel gebeurd, onder meer door de plegers van zelfmoordaanslagen.

[V8] Rijder overlijdt op Bathurst

Tijdens het beroemde V8 Supercar evenement op de Mount Panorama van Bathurst is Mark Porter overleden tijdens de kwalificatie. De 1000-mijlsrace werd uiteindelijk gewonnen door het Betta Electrical team van Ford.

Al vrij snel in het weekend gebeurde het drama. In de vrijdag-kwalificatie spinde Porter bovenop de berg. Enkele wagens konden hem nog ontwijken, maar David Clark zag het te laat en gleed recht tegen de bestuurderskant van Porters wagen aan. Clark raakte buiten bewustzijn en kortstondig in coma. Inmiddels ademt hij weer zelfstandig. Porter kwam er niet zo goed vanaf, hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De legendarische en tevens beruchte race op de berg van Bathurst kwam dit jaar op naam van Craig Lowndes en Jamie Whincup. Daardoor behoudt Lowndes de leiding in het kampioenschap. Ver uitlopen kon hij echter niet, want directe concurrent Rick Kelly en zijn team- en naamgenoot Todd Kelly wisten hun Toll HSV-auto naar de tweede stek te sturen. De derde stek viel verrassenderwijs in handen van de Ford-rijders Courtney en Geton.

#RijdersTeamMerkRonden
1.Lowndes/WhincupBetta ElectricalFordRonden
2.R.Kelly/T.KellyToll HSVHolden161
3.Courtney/GetonJeld-WenFord161
4.Ingall/YouldenCaltexFord161
5.Dumbrell/S.RichardsJack Daniel'sHolden161
6.Ellery/MorrisSirromet WinesHolden161
7.Longhurst/OwenAutobarnHolden161
8.Pretty/WeelSupercheapHolden161
9.Davison/DenyerAPVCFord161
10. Baird/BargwannaWPSFord161
11.Bowe/JonesBOCFord161
12.Lyons/SimonsenBetta ElectricalFord161
13.Ritter/McLeanRepco ValvolineHolden160
14.Besnard/WilsonWPSFord160
15.O.Kelly/NoskeTasman MotorsportHolden159
16.Fernández/RicciardelloFujitsuFord159
17.Canto/HoldsworthRepco ValvolineHolden129
18.Jones/J.RichardsTasman MotorsportHolden151/DNF
19.McConville/MurphySupercheapHolden104/DNF
20.Luff/MacrowFujitsuFord102/DNF
21.D'Alberto/TrattToll HSVHolden93/DNF
22.Marshall/WebbGlenfords AEGFord90/DNF
23.Coulthard/RadisichTeam KiwiHolden71/DNF
24.Brede/CarusoBOCFord59/DNF
25.Halliday/BrabhamFord PerformanceFord56/DNF
26.Bright/WinterbottomFord PerformanceFord28/DNF
27.W.Davison/JohnsonFirstRock Home LoansFord27/DNF
28.Briscoe/Jim RichardsHolden Racing TeamHolden24/DNF
29.Gurr/ScottSirromet WinesHolden24/DNF
30.Perkins/PriceJack Daniel'sHolden1/DNF
31.Skaife/TanderHolden Racing TeamHolden0/DNF

Klik hier voor een filmpje van de crash.

Koné scoort wel voor Ivoorkust

Voor PSV lukt het Arouna Koné dit seizoen nog niet om te scoren, maar gisteren was hij wel op schot voor zijn land Ivoorkust. De 22-jarige aanvaller scoorde drie keer in het met 5-0 gewonnen kwalificatieduel voor de Afrika Cup tegen Gabon.

Al na tien minuten schoot Arsenal-verdediger Kolo Touré van vijfentwintig meter een vrije trap binnen. Niet lang daarna scoorde Koné de 2-0. Na de 3-0 van Aruna Dindane, maakte de PSV’er in de tweede helft nog twee doelpunten.

Voor Ivoorkust was het de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks. De Olifanten gaan in de groep, met naast Gabon ook Madagaskar, aan de leiding. De eindronde van de Afrika Cup wordt in 2008 gespeeld in Ghana.

Nieuwe moves in Sonic Genesis

Goed nieuws voor de GBA bezitters die vinden dat het met de Sonic franchise bergafwaarts ging zodra de 3D games werden uitgegeven. Je kan nu weer een ouderwetse, tweedimentionale Sonic spelen, net zoals vroeger.
Precies zoals vroeger ja, heel precies zelfs, want de screenshots komen wel heel bekend voor.



Gelukkig maakt SEGA er geen geheim van dat het een port vanaf de welbekende console is: de game heet gewoon "Sonic the Hedgehog Genesis".



Hoewel de levels hetzelfde zijn is niet alles onveranderd gebleven, zo is er een nieuwe "move" -de super sonic spin- die in Anniversary Mode is toegevoegd.
Verder kunnen de enthousiastelingen nu eindelijk hun game saven en zijn er wat unlockable features toegevoegd.

CD: Bright Eyes - Noise Floor

Verzamelaars met een reeks zeldzame tracks zijn altijd gemakkelijk af te kraken. De meeste critici zullen opmerken dat het allemaal songs zijn die de echte albums niet gehaald hebben, en dus kwalitatief een stuk minder. Voor velen is dit een reden om dit soort albums maar links te laten liggen, enkel de echte fans wagen de gok. Ook bij Noise Floor, met 16 rariteiten en b-sides uit de periode 1998 – 2005, zal dit het geval zijn. Bright Eyes is echter een band die inmiddels al zoveel wonderschone indiepop liedjes heeft afgeleverd, waarom zou je überhaupt nog aan de kwaliteit twijfelen?


Rankings: Petrova stijgt

Door haar toernooiwinst gisteren in Stuttgart is de Russische Nadja Petrova naar de vijfde plaats gestegen op de WTA-ranglijst. Michaelle Krajicek zakte een plaatsje en staat nu 35e.

Bij de heren waren er weinig verschuivingen. De Spanjaard Tommy Robredo steeg een plaatje naar de zevende plek, en de Chileen González steeg naar de tiende plaats. Beste Nederlander is Raemon Sluiter op de 90e plaats.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.370
2R. NadalSPA4.625
3I. LjubicicKRO3.190
4D. NalbandianARG2.900
5N. DavydenkoRUS2.590
6A. RoddickUSA2.585
7 T. RobredoSPA2.245
8J. BlakeUSA2.240
9M. BaghdatisCYP2.066
10 F. GonzálezCHL1.850
90R. SluiterNED453
178M. van GemerdenNED230
214R. HaaseNED188

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3.593
2J. HeninBEL3.473
3M. SharapovaRUS3.037
4S. KoeznetsovaRUS2.408
5N. PetrovaRUS2.161
6K. ClijstersBEL2.110
7J. DementievaRUS1.983
8M. HingisZWI1.850
9P. SchnyderZWI1.843
10D. SafinaRUS1.502
35M. KrajicekNED542
139E. TamaëlaNED195

Coupet verlaat trainingskamp Frankrijk

Grégory Coupet heeft zich afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Frankrijk tegen de Faeröer Eilanden van aankomende woensdag.

Afgelopen zaterdag verdedigde de sluitpost van Olympique Lyon nog het doel van 'Les Bleus' in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Schotland. Het is niet bekend gemaakt waarom Coupet het trainingskamp heeft verlaten.

In de voorbereiding op het WK in Duitsland kreeg de 33-jarige doelman het nog aan de stok met bondscoach Raymond Domenech omdat Fabien Barthez eerste keus was in de nationale ploeg. Begin oktober zei Coupet dat hij nog steeds kwaad was op de bondscoach.

Sébastien Frey van Fiorentina is inmiddels opgeroepen als tweede keeper voor de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden. Reservedoelman Mickaël Landreau van FC Nantes zal, door het vertrek van Coupet, aankomende woensdag het Franse doel verdedigen.

Sluiter in Stockholm tegen Nadal

Voor het eerst in zijn tennisloopbaan, moet Raemon Sluiter het morgen opnemen tegen Rafael Nadal.

Bij de loting voor de eerste van het ATP-toernooi in het Zweedse Stockholm, kwam de Nederlandse nummer 90 van de wereldranglijst uit de koker tegen de Spaanse nummer twee van de wereld.

Peter Wessels kan zich vandaag nog plaatsen voor het hoofdtoernooi. Gisteren was hij in de tweede ronde van de kwalificaties te sterk voor de Australiër Wayne Arthurs. Vandaag speelt Wessels tegen de Oostenrijker Alexander Peya voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Arjan de Zeeuw twijfelt over toekomst

Arjan de Zeeuw betwijfelt of hij volgend seizoen nog bij Wigan Athletic zal spelen. In 2005 kwam de 36-jarige verdediger voor de tweede maal in zijn loopbaan bij de club terecht, en hij groeide uit tot de belangrijkste speler in het debuutseizoen van Wigan in de Engelse Premier League.

"Ik vraag me serieus af of ik volgend seizoen ook nog bij Wigan speel, maar je weet het maar nooit natuurlijk. Eén ding is zeker, ik beleef nog altijd net zo veel plezier aan het voetbal als ik ooit heb beleefd en ik wil nog zo lang mogelijk op het veld doorbrengen. Ik zou zelfs kunnen overwegen naar Nederland terug te keren, maar dat is van later zorg”, aldus De Zeeuw.

'Interesse Bayern in van Gaal'

Louis van Gaal op dit moment trainer van AZ, staat in de belangstelling van het Duitse Bayern München voor de functie als hoofdcoach. Van Gaal die zondagavond nog te gast was in het programma Studio Voetbal staat niet onwelwillend tegen een overgang.

"Ik wil mijn contract bij AZ uitdienen en dat loopt tot 2008. Maar ja, daar zou ik wel willen coachen. Ik denk dat de mentaliteit van die club goed bij me past", zo zei de oefenmeester. De oud-coach van Ajax en het Nederlands elftal vertelde dat er al wel contacten tussen beide zijn geweest of Bayern geïnteresseerd is om hem pas in 2008 te contracteren is nog niet bekend.

De succescoach zou zijn trainerscarriere graag willen afsluiten na het WK in 2010, waar hij nog een land zou willen coachen. De Amsterdammer was in beeld bij Zuid-Afrika, maar daar werd Carlos Alberto Parreira aangesteld. Van Gaal was wel al weer benaderd door een land. Om welk land dat gaat wilde hij niet zeggen.

Di Montezemolo wil nog niet opgeven

Voor Michael Schumacher is het kampioenschap beslist. De Duitser heeft zich min of meer neergelegd bij het verliezen van het titelgevecht met Fernando Alonso, maar Ferrari-president Luca di Montezemolo doet dat niet.

"Ik vind het natuurlijk erg jammer wat er vandaag gebeurd is. Michael lag duidelijk vooraan. Het spijt me voor hem, hij reed een prachtige race. Ik wilde in het begin van het seizoen dat we mee zouden vechten om de titel. Ik ben erg trots dat we het gat met Renault hebben kunnen dichten in de afgelopen maanden," aldus Di Montezemolo na afloop van de Grand Prix van Japan.

"Helaas maakten we vandaag een fout en betalen daar een hoge prijs voor. Bij Ferrari weten we hoe je een overwinning moet vieren, maar ook hoe je een verlies moet accepteren. Maar het kampioenschap zal tot de laatste meter in Brazilië open zijn."

CD: Marco V - Combi:Nations II

Marco V is één van Nederlands bekendste DJ's, en zonder twijfel één van de gewoonste. Zijn studio is te vinden in de schuur achter zijn ouderlijk huis en in het interview dat hij aan FOK! gaf bleek dat hij met beide benen op de grond staat, en eigenlijk muziek maakt zoals hij dat op dat moment wil. Hij weigert zich aan één bepaalde stroming te binden, en gaf ooit zelfs aan niet op een feest als Trance Energy te willen draaien omdat men dan van hem zou verwachten louter trance te draaien. Gelukkig veranderde de opzet van Trance Energy, en kon het publiek een paar jaar later toch genieten van Marco V. De mix van stijlen die Marco's geluid typeert, is terug te vinden op zijn Combi:Nations album, waarvan het tweede deel nu in de winkel ligt.


Africam

De meeste mens zouden dolgraag eens naar een ver land willen gaan, zoals ergens in Afrika en dan op safari natuurlijk, waar je uren stilletjes in de buurt van een drinkplaats kan zitten wachten om een dier te zien. Daar hoef je nu in ieder geval niet meer helemaal voor op reis, want er is een Africam.
De Africam is een live webcamstream gericht op Nkorho Pan. Nkorho Pan is een drinkplaats in het Sabi Sands Private Game Reserve in Zuid-Afrika. 24 uur per dag kun je beelden bekijken van de dieren die er komen voor water.

Op het FOK!forum is ondertussen al een reeks topics waarin de gebeurtenissen uitgebreid worden besproken.

DVD: The Shaggy Dog



Wat hebben The Pink Panther, Last Friday en The Shaggy Dog gemeen? Stuk voor stuk zijn ze het resultaat van een remake van een succesfilm uit vervlogen tijden. In het geval van Shaggy Dog is het origineel uit 1959, waarbij het zo'n beetje de eerste succesvolle speelfilm is uit de studio's van Disney. Maar zelfs Disney had toen al leentjebuur gespeeld bij het verhaal van Felix Salten: The Hound of Florence. Orginaliteit is dus ver te zoeken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het resultaat er niet mag zijn. Nu is het de beurt aan Tim 'ToolTime' Allen om het verhaal, van de man die in een hond verandert, opnieuw gestalte te geven.

Blessureleed Vitesse groter

De fysieke problemen bij Vitesse worden alleen maar groter. In de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Germinal Beerschot Antwerpen liep Eldridge Rojer een hamstringblessure op.

Er wordt rekening gehouden met een scheurtje in de spier, en als dat inderdaad zo is, dan is Rojer enkele weken uitgeschakeld. Daarnaast kreeg Ruud Knol last van zijn knie, maar de ernst van die blessure is ook nog onduidelijk. De Arnhemmers hebben met Remco van der Schaaf, Theo Janssen en Abubakari Yakubu al enkele belangrijke spelers in de lappenmand zitten.

Noord-Korea meldt succesvolle kernproef

Icoon Noord-Korea Noord-Korea heeft maandag voor het eerst een succesvolle kernproef uitgevoerd. Dit heeft het staatspersbureau KCNA gemeld. Bij de ondergrondse kernproef is volgens het bericht geen radioactiviteit vrijgekomen.

"De nucleaire test is uitgevoerd met 100 procent van onze wijsheid en technologie'', aldus het staatspersbureau van Noord-Korea. "De kernproef is een historische gebeurtenis die ons leger en ons volk geluk heeft gebracht. De kernproef zal ertoe bijdragen om vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland en in de omliggende regio te handhaven.''

Alle Zuid-Koreaanse legereenheden zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht. China, een van de belangrijkste bondgenoten van Noord-Korea, heeft de kernproef "onbeschaamd" genoemd.

Volgens het Blauwe Huis, het presidentiële paleis in Seoul, is in Zuid-Korea een aardschok met een kracht van 3,6 à 3,7 op de schaal van Richter gevoeld omstreeks 03.35 uur (Nederlandse tijd). De ontploffing lijkt zich te hebben voorgedaan in de Noord-Koreaanse provincie Hamkyong. Enkele belangrijke ministers zijn voor spoedoverleg naar het Blauwe Huis gekomen.

Volgens een Amerikaanse bron heeft Noord-Korea China twintig minuten voor de kernproef op de hoogte gesteld. Peking op zijn beurt heeft de VS, Japan en Zuid-Korea gewaarschuwd.

Op z'n Fries

Zallik um laten zien? Hij had zijn broekje al open. Nu zou het geheim eindelijk gepresenteerd worden. Ik wist eigenlijk niet of dat zo'n goed idee was. Opeens zag ik toch wel het gevaar van dit geheimpje in. Stel voor dat opeens de deur open zou zwaaien en iemand ons geheimpje zou aanschouwen. Aan de andere kant kon ik het gevaar ook niet zo inschatten omdat ik nog steeds niet wist wat het geheimpje dan wel zou zijn.

De Roy van Zuydewijn op lijst NKP

Icoon BinnenlandsEdwin de Roy van Zuydewijn staat op plaats 2 van de Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Op de site van de NKP staat Joeri Wiersma op de eerste plaats

De vader van Joeri Wiersma, oud damkampioen Harm Wiersma, staat op de vierde plek. De voormalige partner van prinses Margarita probeerde eerder met zijn partij Democratie Alliantie mee te doen aan de verkiezingen. Die poging strandde bij de Kiesraad.

Nerdcore kalender 2007

Voor alle nerds onder ons is er een speciale kalender op de markt. Op deze kalender staan schone dames met iets "nerd"-achtigs zoals de NES Powerglove of een GameBoy.

Tevens worden voor nerds speciale data gemeld als de Tokyo Game Show en de premiere van de Transformers film.

De Nerdcore Kalender 2007 kost $ 25 en internationale bestellingen starten binnenkort.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.