Jongen schiet met AK-47 in school

Icoon MisdaadEr lijkt een ware plaag van schietpartijen in scholen aan de gang te zijn in de Verenigde Staten. Deze keer betrof het een school in de Amerikaanse staat Missouri. Een 13-jarige jongen bewapend met een AK-47 liep de school binnen en richtte het geweer op twee medeleerlingen en twee personeelsleden van de school. Vervolgens schoot hij op het plafond waarbij hij een waterleiding raakte.

Hij smeekte het personeel om te voorkomen dat hij doorging met zijn plannen met de woorden: "Zorg er alstublieft voor dat ik dit niet doe." Het schoolhoofd en een assistent wisten hem te kalmeren en naar buiten te begeleiden waar hij begroet werd door twee agenten met getrokken wapens. Nadat hij het geweer op de grond liet vallen werd hij direct gearresteerd en afgevoerd. Volgens een conrector van de school had de jongen al langer plannen om een dergelijke actie uit te voeren, maar hij ging hier niet verder op in.

Na het schietincident werd in de rugzak van de jongen een briefje gevonden waarop hij aangaf een bom in de school te hebben verstopt. Hierop werden alle studenten van het terrein verwijderd en tijdelijk ondergebracht in een nabij concertgebouw waar ouders hen konden ophalen. De explosievenopruimingsdienst vond echter geen explosieven in het gebouw. In het kader van het onderzoek heeft de politie het gebied rond het huis van de jongen afgezet. Tot nu toe werden twee geweren in het huis gevonden.