FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 juni 2005

Oostenrijkse politie vindt vier babylijkjes

Icoon Een 32-jarige vrouw uit het Oostenrijkse Graz heeft tegenover de lokale politie verklaard dat ze vier kinderen om het leven heeft gebracht. De vrouw verklaarde te lijden aan existentiële angst. Ze hield haar kinderen jaren lang verborgen omdat ze bang was haar levenspartner te verliezen.

Twee van de kinderen werden deze week gevonden in een vrieskist. Een onderhuurder zocht naar ijsjes voor zijn kinderen, maar vond, verpakt in een plastic zak, een kinderlijkje met de placenta en navelstreng nog verbonden. Het tweede kind werd verder naar onderen in de vriezer gevonden. Het derde kind, een meisje, werd teruggevonden in een kist met cement en het vierde kind lag in de tuin van de woning onder bouwafval begraven.

De moeder van de kinderen kon zich in eerste instantie niets herinneren van de moorden, maar bedacht zich vandaag. Ze verklaarde in shock te zijn en kon zich niet herinneren of ze haar kinderen heeft verstikt, verdronken of geslagen. "We geloven dat het één keer kan zijn gebeurd, maar vier keer is hoogst onwaarschijnlijk", aldus een politiewoordvoerder.

De partner en vermoedelijke vader van de kinderen verklaarde tegenover de politie dat hij niet op de hoogte was van de zwangerschappen van zijn vriendin. Hij is aangehouden en zit vast op verdenking van medeplichtigheid aan de moorden.


Speurhond
Speurhond op het plaats delict



Met dank aan Vince_Taylor, scannerrob en een onbekende fok!ker die dit bericht d.m.v. de nieuws-submit aan ons hebben gemeld.

[update] Zwaar onweer trok over Nederland

yohan.nl en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI waarschuwt watersporters, strandgasten en wandelaars bedacht te zijn op fikse onweersbuien die in de loop van de middag van het zuidwesten naar het noordoosten over Nederland trekken. Naast windstoten tot 90 kilometer per uur kan plaatselijk zéér veel regen vallen.

Boven Frankrijk ontstonden aan het begin van de middag zware onweersbuien die nu richting Nederland drijven.


Dreigende wolken drijven bij Noordwijkerhout het land binnen. (Foto FOK!-user CittaR)

Meer foto's van CittaR.


Onweersbuien rond 16:30

Actuele onweerssituatie op deze site.

Update 23:20
Het onweer is inmiddels over Nederland heengetrokken en zorgde voor de nodige overlast. In Amsterdam en Den Haag werd het openbaar vervoer door blikseminslag verstoord. Het metrovervoer in Amsterdam lag de hele avond stil omdat de wissels en seinen niet meer waren aan te sturen.

Van en naar Den Haag Centraal Station konden vanavond de trams enkele uren niet rijden door blikseminslag. Bij Schiphol ontstond vertraging voor inkomende vluchten. Vanwege zware windstoten en gevaar voor bliksem was maar één landingsbaan open.

De avondspits was door het noodweer twee keer zo druk als anders, vooral door hevige regen en hagel tijdens onweersbuien.

Het KNMI verwacht voor vannacht geen onweer meer. Het wordt vrijwel overal droog. De komende dagen worden wisselvallig met van tijd tot tijd zon en een paar buien. De maxima zullen rond de 16 of 17 graden liggen.

-
Onweerwolkenfoto's uit Katwijk.
Onweerwolkenfoto's uit Dokkum.

Uitslagen Nacompetitie (03/06)

Vanavond werd er weer gespeeld in de nacompetitie. Hieronder vind je de uitslagen en de standen.

Poule A

RBC Roosendaal - Stormvogels Telstar 2-1
57' Meye 0-1
65' Hammond 1-1
70' Hammond 2-1

Geel: Oliseh (RBC Roosendaal), Correia, Galatà (Stormvog/Telstar).

VVV Venlo - FC Volendam 1-1
35' Ketting 0-1
50' Garcia 1-1

Geel: Jans, Jacobs (VVV Venlo), Bridji (FC Volendam).

Stand :
1.FC Volendam 4-8
2.RBC Roosendaal 4-8
3.Stormvogels/Telstar 4-4
4.VVV-Venlo 4-1


Poule B

FC Zwolle - Helmond Sport 1-1

42' Braber 0-1
86' v.d. Wal 1-1

Geel: Schol (FC Zwolle).

Sparta - De Graafschap 1-0
14' Kinet 1-0

Geel: Robbemond, Duits (De Graafschap).

Stand :
1. Sparta 4-9
2. Helmond Sport 4-8
3. De Graafschap 4-4
4. FC Zwolle 4-1

Vuurgevecht na ripdeal Potter-manuscript

Icoon Dat de Harry Potter-reeks immens populair in binnen- en buitenland is, zal vrijwel niemand zijn ontgaan. Enkele Britten waren zelfs bereid om letterlijk over lijken te gaan, nadat een journalist hen een gestolen manuscript van het - nog niet gepubliceerde - zesde deel van de reeks wist te ontfutselen, terwijl het alleen tegen betaling aan hem was aangeboden. Toen de journalist zonder te betalen er met het manuscript vandoor ging, besloten de 'gedupeerden' hem koste wat kost terug te halen; hierbij schoten ze onder andere met vuurwapens op hun opponent.

John Askill, een ervaren verslaggever van de Britse tabloid The Sun, ontmoette het tweetal nadat zij het immens populaire boulevardblad hadden ingelicht over hun handelswaar. De twee hadden een prijs van rond de 30.000 pond (circa 45.000 euro) op het oog, maar Askill was vastbesloten het manuscript zonder te betalen in handen te krijgen. Dit lukte hem, maar deze actie werd hem bijna noodlottig, aangezien de twee aanbieders hem daarop achtervolgden met slag- en vuurwapens.

Opvallend detail is dat The Daily Mirror, de grote concurrent van The Sun, al eerder in contact was geweest met de twee zwarthandelaars. Journalisten van The Mirror hadden het tweetal al eerder bezocht, en hadden de politie gewaarschuwd nadat ze vuurwapens hadden gesignaleerd in de flat van de wapentrekkers. Beide tabloids claimen nu het manuscript te hebben gered. Ook zeggen zowel The Sun als The Daily Mirror dat ze geen enkele intentie hadden stukken uit het boek te publiceren. Liefhebbers moeten dus nog even wachten op de officiële uitgave voordat ze zich kunnen storten op Harry Potter and the Half-blood Prince.

Jong Oranje wint belangrijk duel

Jong Oranje blijft in de race om een ticket voor het EK volgend jaar. De ploeg van Foppe de Haan won in de slotfase van Roemenië met 2-0.

Makkelijk ging dat niet, want Jong Oranje slaagde er pas in de slotfase in om tot scoren te komen. Nick Hofs forceerde in de 85ste minuut de beslissing. En vijf minuten later zorgde Klaas Jan Huntelaar van SC Heerenveen ervoor dat de drie punten definitief in bezit van Jong Oranje kwamen.

Door de zege naderde Nederland koploper Roemenië op één punt, terwijl Jong Oranje één duel minder heeft gespeeld. Tsjechië heeft eveneens elf punten, maar heeft op zijn beurt een wedstrijd minder gespeeld.

Bollywood-oscars kosten Amsterdam geld

Icoon Media nieuwsDe organisatie van het Bollywoodfestival dat volgende week begint zal Amsterdam waarschijnlijk veel geld kosten. Tot dusver zijn nauwelijks sponsors gevonden voor het internationale festijn rond de Indiase film. De stad betaalde één miljoen euro voor de komst van het IIFA, dat wereldwijd door 400 miljoen mensen bekeken wordt.

Op het filmfestival vindt onder meer de uitreiking van de 'Bollywood-oscars', de prijzen voor de beste Indiase films, plaats. Volgens Peter Wybenga van Amsterdam Partners is tot dusver slechts 50.000 euro binnen. Toen de komst van het festival werd aangekondigd werd door de evenementenorganisator nog gesteld dat men nog 'een paar ton' nodig had van de begrote anderhalf miljoen euro. Volgens Wybenga is de tijd echter te kort geweest om de investering nu al terug te verdienen via sponsors. In de contracten is al vastgelegd dat Amsterdam in 2006 opnieuw het festival mag organiseren.

Wybenga meent dat de investering sowieso zeer de moeite waard is, ook als sponsorbijdragen tegenvallen. Zo worden er tienduizenden bezoekers verwacht, waaronder veel acteurs en regisseurs uit de Indiase filmindustrie, en mag er gerekend worden op een grote structurele toename van toeristen uit India. Eerder werd al gesteld dat het evenement kan leiden tot de opnames van Indiase films in Amsterdam.

Bollywood, de bijnaam van de Indiase film die hoofdzakelijk in Bombay wordt geproduceerd, is de grootste filmindustrie van de wereld. Met een jaarlijkse productie van 900 films is de Indiase film zelfs meer dan dubbel zo groot als het Amerikaanse Hollywood. Bereikt Hollywood ongeveer één miljard mensen, Bollywood bereikt er ongeveer drie miljard. Niet alleen India, maar ook in Pakistan, het Midden-Oosten, Afrika, China en bij alle Indiërs in de rest van de wereld is Bollywood populair.

Nadal verslaat Federer op RG

De Spanjaard Rafael Nadal heeft op fantastische wijze de finale van het graveltoernooi van Roland Garros bereikt. Dit deed hij door de nummer één van de wereld, Roger Federer, met 6-3 4-6 6-4 6-3 te verslaan.

In de eerste set begon Nadal meteen sterk, hij brak Federer al in zijn eerste servicegame. Deze set telde in totaal maar liefst zes breaks, waarvan vier van de zijde van Nadal en twee van de Zwitser. Het werd dus een overwinning voor de Spanjaard, met 6-3. In de tweede set kwam Federer beter in de wedstrijd. Hij liep uit tot 5-1, totdat Nadal weer wat beter ging spelen en terugkwam tot 5-4. Maar Federer pakte op zijn eigen service toch de tweede set, waardoor de stand weer gelijk werd.

Op 3-2 in de derde set op de service van Federer speelt Nadal een aantal sterke punten, waardoor hij Federer breekt en 4-2 voorkomt. Federer laat dit niet zomaar glippen en breekt meteen terug en houdt vervolgens zijn eigen service: 4-4. Nadal deed dit ook, waardoor het 5-4 voor de vandaag 19 geworden Spanjaard werd. Hij maakte het de nummmer één van de wereld op zijn service weer moeilijk, zelfs zo moeilijk dat hij een aantal setpoints krijgt. Op het derde setpunt is het na een geweldige rally raak. Dit betekende de 2-1 voorsprong in sets voor Nadal.

In de vierde set schakelde Federer een tandje bij, voor zover dat nog kon, want het niveau van deze partij was erg hoog. Hij pakte een break in de derde game: 2-1. Op 3-2 voor de Zwitser maakt hij een aantal onnodige fouten, waardoor weer gelijk kan maken tot 3-3. Federer gaat minder spelen en klaagt over de invallende duisternis. De umpire overlegt even, maar de hoofdscheidsrechter geeft aan dat er doorgespeeld wordt. Nadal maakte het Federer weer moeilijk en kwam wederom tot een break: 5-3. Nadal kreeg nu de kans om de wedstrijd zelf uit te serveren. Dit liet hij zich niet meer ontglippen en het ongelooflijke werd voor hem de waarheid: op zijn 19e verjaardag Federer verslaan en de finale van Roland Garros bereiken. Daarin speelt Nadal zondag tegen de Argentijn Puerta.

Gestolen reuzenrad tot schroot verwerkt

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Het reuzenrad dat kort geleden werd gestolen in Apeldoorn is tot schroot verwerkt. Twee weken geleden verdween de oplegger met de zestien staanders, acht poten en hoofdas op klaarlichte dag.

Tijdens het onderzoek naar de diefstal van de 40 meter hoge attractie kwam de politie uit bij een verwerkingsbedrijf. Daar bleek dat de stalen delen zijn verwerkt en afgevoerd, aldus een woordvoerder. De politie is nog op zoek naar de daders.

Blikseminslagen zorgen voor OV-storingen

Icoon Binnenlands nieuwsBlikseminslagen hebben aan het begin van de avond gezorgd voor problemen met het openbaar vervoer in Amsterdam en Den Haag. In de hoofdstad is sinds 18.30 uur vrijwel geen metroverkeer meer mogelijk. In de Hofstad reed van en naar het Centraal Station geen tramverkeer.

In tegenstelling tot de metro's in Amsterdam zijn de Haagse trams inmiddels weer op gang gekomen. Rond 20.15 uur was de storing verholpen. In Amsterdam is het nog onduidelijk hoe lang de storing gaat duren. De ondergrondse stations zijn afgesloten, de bovengrondse platforms worden afgesloten, aldus het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB). Het voertuigvolgsysteem is uitgevallen, waardoor wissels en seinen niet aan te sturen zijn.

Anouk bevalt van dochter

IcoonDe zangeres Anouk heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur het leven geschonken aan een dochter. Het meisje, dat 3300 gram woog, heeft de naam Phoenix Ray gekregen. Moeder en kind maken het prima

Phoenix Ray is het derde kind van de 30-jarige Haagse zangeres, die voluit Anouk Teeuwe heet, en haar partner Remon Stotijn, bij het grote publiek beter bekend als The Anonymous Mis van de groep Postmen. Ze hadden al twee zoons, de nu driejarige Benjahmin en Elijah, nu anderhalf jaar oud.

Anouk
Na twee zonen nu ook een dochter voor Anouk

Zes EK-finaleplaatsen voor turners

De Nederlandse afvaardiging op het EK Turnen in Debrecen heeft bij de heren, net als bij de dames, zes finaleplaatsen gehaald.

De finale van de onderdelen meerkamp, sprong, rek en vloer werden bereikt door Jeffrey Wammes. Ook Epke Zonderland haalde de finale van de meerkamp.

Favoriet voor het goud op ringen, Youri van Gelder, bereikte als verwacht de finale op zijn onderdeel, de ringen. Het scheelde niet veel of zijn EK was geëindigd in een grote teleurstelling. Het aanvangstijdstip van zijn oefening was een uur vervroegd, maar 'The Lord of the Rings', zoals zijn bijnaam luidt, was hier niet van op de hoogte. Hierdoor was zijn warming-up niet zoals deze moest zijn. Van Gelder zette nog wel de op één na beste prestatie neer.

Zoon overlijdt bij reanimatie vader

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen man die poogde zijn vader te reanimeren nadat hij werd getroffen door een hartaanval heeft dat zelf met de dood moeten bekopen. De 75-jarige Carlton Cox kreeg een hartaanval terwijl hij bezig was met wieden tussen zijn tomatenplanten. Zijn 47-jarige zoon Marty hoorde hem om hulp roepen en gaf zijn vader mond-op-mond-behandeling en hartmassage, in afwachting van de komst van de ambulance.

Zijn pogingen om het hart van zijn vader weer op gang te krijgen bleken zoveel van Marty te eisen dat hij zelf werd getroffen door een hartaanval. Toen de ambulance arriveerde op hun boerderij in Seneca, in de Amerikaanse staat South-Carolina, bleken zowel vader als zoon het leven te hebben gelaten.

Kabinet richt overkoepelende terreurdienst op

RuL0R had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet kabinet heeft besloten een nieuwe overkoepelende dienst te lanceren, waarin een aantal speciale eenheden behorend bij de politie en defensie zijn aangesloten. De terreurdienst, Dienst Speciale Interventies (DSI) geheten, is speciaal bedoeld voor bij terreursituaties, als er sprake is van grof geweld en bij andere bijzondere situaties. Dit voorstel, ontworpen door de ministers van Justitie (Donner), Binnenlandse Zaken (Remkes) en Defensie (Kamp) is vrijdagmiddag definitief verklaard.

Met deze nieuwe dienst is het de bedoeling dat er een organisatie ontstaat die sneller kan ingrijpen bij speciale situaties. Onderdeel van de DSI zijn onder andere de Bijzondere Bijstands Eenheid-Snelle Interventie Eenheid (BBE-SIE), een scherpschutterscapaciteit en een eigen leiding. Daarnaast heeft de DSI recht om andere eenheden aan te sturen, zoals de Aanhoudings- en Ondersteuningseenheden (AEO) van de politie van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB), de BBE-Mariniers en tenslotte de Koninkelijke Marechaussee. De verantwoordelijkheid voor de laatstgenoemde eenheden blijft overigens wel bij de politie en het ministerie van Defensie liggen.

Naast het feit dat door de oprichting van de DSI sneller en eenduidiger kan worden gehandeld, zullen er voortaan ook sneller besluiten kunnen worden genomen betreffende de inzet van de DSI. Bestaande wetten en regelgeving kunnen hierdoor mogelijk aangepast worden.

Blind Date

Je hebt een blind date met een leuke vrouw alleen ze is een beetje irriterend.
Ze vraagt of je mee gaat naar binnen om even een Biertje te pakken dus je zegt geen nee want je bent zelf ook heel erg wanhopig want het is alweer lang geleden dat je een beetje gesnuffeld hebt. Ze gaat naar de keuken en opeens wordt je gebeld. Het is een vriend van je en je vertelt hem hetzelfde:"Ze is een beetje irritant maar ben wel heel erg wanhopig". Dan opeens wordt je verraden vanuit een onverwachte hoek.

PlayStation 2 wereldwijd 90 miljoen keer verkocht

Sony heeft vandaag aangekondigd dat de PlayStation 2 wereldwijd inmiddels al 90 miljoen keer verkocht is.

Sinds de launch op 4 maart 2000 in Japan is de verkoop van de PlayStation 2 altijd stabiel gebleven en is tevens wereldwijd de favoriete console. Met name de nieuwe en bovendien kleinere PlayStation 2 (SCPH-70000 serie) die sinds november 2004 wordt verkocht doet het goed. Er is wereldwijd veel vraag naar en de vraag groeit nog steeds met 16.17 miljoen verkochte exemplaren in het laatste fiscale jaar (eindigde maart 2005). De verkoop van 90 miljoen exemplaren binnen vijf jaar en drie maanden sinds de launch van de console, is ruim twee jaar en drie maanden sneller in verkoopsnelheid vergeleken met de eerste PlayStation, die tevens 100 miljoen keer wereldwijd verkocht.

Als we kijken naar de software, dan zijn er inmiddels 5000 games beschikbaar voor de PlayStation 2, met ongeveer 800 miljoen verkochte games wereldwijd. Vooral in 2004 is er veel software verkocht, er werden toen globaal gezien maar liefst 252 miljoen games verkocht.

De PlayStation 2-verkopen per gebied:

quote
PlayStation 2 Cumulative Shipment by Territory (as of June 2, 2005)

* Japan (including Asian countries and regions including South Korea) : 21.04 million units (launch date: March 4, 2000)
* North America : 36.48 million units (launch date: October 26, 2000)
* Europe/PAL : 32.48 million units (launch date: November 24, 2000)


Rijke landen Europa: Nederland op zeven

static had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonUit onderzoek van Eurostat blijkt dat Nederland op zeven staat in de lijst van rijkste landen van Europa. Op één staat Luxemburg, gevolgd door respectievelijk Noorwegen, Ierland, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk.

De verschillen binnen Europa zijn overigens wel groot. Zo hebben de inwoners van nummer laatst van de EU-landen, Letland, vijf keer zo weinig te besteden als de Luxemburgers.

De kandidaat EU-landen staan op ongeveer het niveau van Letland of hebben zelfs nog minder koopkracht: Roemenië, Bulgarije en Turkije. Alleen Kroatië heeft iets meer koopkracht.

RG: Puerta eerste finalist

Mariano Puerta heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Argentijn versloeg in een vijfsetter zijn Russische tegenstander Nikolai Davydenko.

De wedstrijd tussen de twee gravenbijters begon door de regen anderhalf uur later. Puerta kwam als beste uit de startblokken. De Argentijn knokte zich in de eerste set van 2-3 naar 6-3. Hij zag in het vervolg van de partij Davydenko steeds beter in zijn spel komen. De Russische hardhitter sleepte met 7-5 en 6-2 de twee volgende sets in de wacht en leek op weg naar een finaleplek.

Puerta greep in de vierde set echter de laatste kans op de finale en pakte de set met 6-4. Ook in de vijfde en beslissende set kwam Puerta op achterstand. Hij moest een break achterstand (2-4) wegwerken. Bij een stand van 5-4 kreeg Puerta op de service van Davydenko zelfs matchpoints. Hij wist de game te winnen en pakte de set met 6-4.

Mariano Puerta speelt zondag in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen Roger Federer en Rafael Nadal gaat.

WRC: Loeb blijft heer en meester

Eigenlijk had de rally van Turkije gisteren al moeten beginnen met een super special stage in de avond. Deze werd echter afgeblazen en dus begonnen de rijders vanochtend aan hun eerste kilometers. Aan het einde van de dag was het weer het vertrouwde beeld dit seizoen in de rallysport met Sebastien Loeb bovenaan het klassement.

Stage 2
Vanochtend werd gestart onder een heldere hemel bij een temperatuur van 21 graden. Er werd begonnen met Phaselis 1, deze stage was ook meteen de langste van de dag. Ondanks het feit dat Loeb als eerste de baan op moest, en dus als stofzuiger voor de andere rijders fungeerde, wist hij deze stage toch te winnen. Hij pakte dertien seconden op de verrassende nummer twee Gianluigi Galli met zijn Mitsubishi. Directe concurrenten voor Loeb in het kampioenschap, Solberg en Grönholm, werden respectievelijk derde en vierde. De terugkerende Carlos Sainz liet zien dat hij het rijden nog niet verleerd was en begon deze rally met een tiende positie op de stage.

Stage 3
Stage drie, Arykanda, was een korte met zijn twaalf kilometer. Loeb pakte opnieuw de overwinning, maar Gigi Galli reed weer fantastisch en pakte de tweede plek op 4.3 sec. afstand van de Fransman. Grönholm verloor 0.1 sec. op Galli op deze stage en wist hiermee het duo op plek vier voor te blijven. Sainz en Solberg zetten allebei een identieke tijd neer op deze proef en worden vierde.


Petter Solberg in actie op de eerste dag

Stage 4
Galli zet zijn goede resultaten voort en pakt op deze stage zijn eerste overwinning. Doordat Loeb op plaats vijf eindigt pakt hij daarmee op dat moment de leiding in het klassement. Sainz wordt tweede op de proef, en laat daarmee zien dat hij niet veel tijd nodig had om weer in zijn oude vertrouwde ritme terug te komen. Solberg pakt de derde tijd voor Marcus Grönholm.

Stage 5
Op stage vijf zette Loeb met zijn Citroën weer orde op zaken. Hij pakte de leiding in het algemeen klassement terug van Galli. Grönholm werd tweede op de stage voor Sainz en Solberg. Loeb heeft dan 22 sec. voorsprong op Galli. Op de derde plek in het algemeen klassement staat Solberg met een kleine voorsprong van 5.8 sec. op Marcus Grönholm. Carlos Sainz maakt de top vijf vol, hij staat op 12.3 sec. van de nummer vier.


De verassend sterk rijdende Gigi Galli met zijn Lancer WRC

Stage 6
Citroën pakt zijn eerste één-twee stage overwinning van de rally. De tweede maal dat de Arykanda stage vandaag werd verreden was Loeb opnieuw de snelste nu echter gevolgd door zijn teamgenoot Sainz. Als derde eindigt Grönholm die zijn voorsprong met twee seconden ziet teruglopen op ‘El Matador’. Solberg finisht als vierde en verliest 0.4 sec. op de Fin en zijn Peugeot, Galli verliest met zijn vijfde plaats ook maar marginaal op Solberg. Hij finisht 0.2 sec. achter de Noor in zijn Impreza WRC.

Stage 7
Tijdens de middagstages was de temperatuur opgelopen naar een 24 graden Celsius. Ook was er wat meer bewolking dan in de ochtend, maar het zou de rest van de dag goed weer blijven. Opnieuw pakt Loeb de stage overwinning. De Fransman heeft nog maar één stage tot nu toe niet gewonnen. Galli heeft opnieuw de snelheid in zijn Lancer gevonden en finisht als tweede. Hiermee verslaat hij Grönholm op plek drie en zijn teamgenoot Rovanperä op plek vier. Solberg valt tegen met een vijfde positie en heeft nog maar een voorsprong van 2.8 sec. op Grönholm.


Solberg aan het proberen om aansluiting te vinden bij de top

Stage 8
Op deze stage vergroot Loeb zijn voorsprong op Galli tot boven de minuut. Grönholm finisht als tweede voor Solberg. Hierdoor pakt de Fin de derde plaats over in het algemeen klassement met een voorsprong van 16.8 sec. Sainz en Galli maken het rijtje van de top vijf vol. Rovanperä moet op deze proef uitvallen vanwege een beschadiging aan zijn achterophanging. Ook Henning Solberg had problemen, hij verloor een achterwiel van zijn Focus maar wist de stage uit te rijden met een achterstand van meer dan een minuut. Zijn teamgenoot Janne Tuohino had minder geluk en moest stoppen op de proef. Als laatste viel ook Armin Schwarz uit, hij zal niet meer aan de start komen van deze rally.

Stage 9
De laatste stage van de dag was opnieuw voor Sebastien Loeb. Hij wist als enige de super special stage onder de 2:10 min. te verrijden. Als tweede finishte Markko Märtin, de Peugeot rijder wist op het einde van een slechte dag toch nog een aansprekend resultaat neer te zetten. Toni Gardemeister pakte de derde tijd voor Carlos Sainz. De oude Spanjaard liet vandaag weer zien dat hij nog steeds goed mee kan komen tussen de jonge rijders.

Algemeen klassement na dag 1:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr1:54:07.2
2.G. GalliMits1:55:16.8+1:09.6
3. M. GrönholmPeu1:55:20.4+1:13.2
4.P. SolbergSub1:55.37.8+1:30.6
5.C. SainzCitr1:56:00.3+1:53.1

RG: Antal v/d Duim in finale jongens

Antal van der Duim heeft de finale van het jongens toernooi op Roland Garros bereikt. De Nederlander versloeg in de halve finale de Slowaak Lukas Lacko in drie sets, setstanden waren 6-4 4-6 en 7-5.

In de finale zal de ongeplaatste Nederlander het moeten gaan opnemen tegen de Kroaat Marin Cilic. Cilic was in twee sets te sterk voor de als eerste geplaatste Brit Andrew Murray, setstanden waren 7-5 en 6-3.

'Napoleon stierf door vergiftiging'

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Franse keizer Napoleon Bonaparte is niet, zoals aangenomen, aan maagkanker gestorven, maar hij werd vergiftigd met arsenicum. Dit stelt de voorzitter van de Internationale Bond van Forensisch Toxicologen, Pascal Kintz. Hij kwam tot die conclusie op basis van nieuw onderzoek naar het haar van de voormalige heerser, dat werd uitgevoerd op verzoek van de Canadese Napoleon-kenner Ben Weidler, schrijver van zes boeken over de vorst en tevens voorzitter van het Napoleontisch Genootschap.

Napoleon stierf op 5 mei 1821 op het eiland Sint Helena in de Atlantische Oceaan. Hij was daar in 1815 naar toe verbannen nadat hij de Slag bij Waterloo verloren had. Wetenschappers twijfelen al jaren over de doodsoorzaak van de keizer. Bij eerder onderzoek werd al arsenicum gevonden in het haar van Napoleon, maar dat werd toegeschreven aan veelvuldig voorkomen van de stof in allerlei middeltjes in die tijd.

De sporen die Kintz vond in twee losse haren zijn echter van anorganisch arsenicum. Daaruit trekt hij de conclusie dat de keizer vermoord is, vermoedelijk door Britten en Fransen die een tweede glorieuze terugkeer naar Frankrijk van Napoleon wilden voorkomen, zoals in het voorjaar van 1815. Toen wist de keizer terug te keren na verbannen te zijn geweest naar het eiland Elba, in de Middellandse Zee. Hij slaagde er toen zelfs in om de macht weer naar zich toe te trekken.

Napoleon Bonaparte
Napoleon Bonaparte, Keizer der Fransen

Kritiek op euro neemt toe

Botje96 had ons via de nieuws-submit te melden:

Na het Franse en Nederlandse 'Nee' tegen de Europese Grondwet, is de discussie over de euro stevig losgebarsten. Nadat gisteren het Duitse weekblad der Stern meldde dat de Duitse economie lijdt onder de euro, heeft vandaag een Italiaanse minister gezegd dat de euro de economie in zijn land negatief beïnvloed.

Het gaat om Roberto Maroni van Lega Nord, de Italiaanse minister van Welzijn. Volgens hem zou Italië de lire tijdelijk moeten laten terugkeren. In het verleden devalueerde Italië zijn munteenheid nogal eens als het economisch minder ging. Met de euro is dat niet meer mogelijk. Met een tijdelijke terugkeer van de lire denkt hij de economie weer op de rails te kunnen zetten.

Maroni zegt dat zijn partij niet tegen Europese eenwording is en ook niet terugverlangt naar de lire. Een woordvoerder van de Europese Commissie wilde niet reageren op Maroni's uitlatingen.

Uiteenspatten
De Volkskrant schrijft vandaag dat doemscenario's over het einde van de euro opduiken na het 'Nee' in Frankrijk en Nederland, maar dat de autoriteiten ze afdoen als flauwekul. Economen maken zich echter wel zorgen. In de Volkskrant zeggen zij dat de euro wel eens uit elkaar zou kunnen spatten.

Rick van der Ploeg, hoogleraar aan de Europese Universiteit in Florence: ''De huidige politieke realiteit kan tot gevolg hebben dat de euro wordt weggegooid''. Redding is volgens hem nog wel mogelijk. ''Maar dan moeten die lethargische reuzen Frankrijk en Duitsland hun arbeidsmarkt wel onmiddellijk gaan hervormen.''

Paul de Grauwe, hoogleraar internationale economie aan de Universiteit van Leuven: ''Het is niet langer ondenkbaar dat de euro uit elkaar zal spatten. Bij een gezonde euro hoort een politieke unie, maar die is voorlopig hard weggestemd''.

Sweder van Wijnbergen, hoogleraar algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam, waarschuwde in de jaren negentig samen met ander economen al dat Europa zich niet voor één munt zou lenen. Volgens die critici liepen de economieën van de deelnemers niet gelijk met elkaar. Bovendien behoort bij een muntunie ook een politieke unie. Euro-voorstanders zeiden dat die politieke unie er met de euro 'als aanjager' vanzelf wel zou komen. Na het 'Nee' van Frankrijk en Nederland lijkt dat voorlopig echter nog ver weg.

Van Wijnbergen nu: ''De Europese economieën zijn niet meer, maar juist minder met elkaar in de pas gaan lopen. In Spanje en Finland groeit de economie met meer dan 3%, terwijl Duitsland en Italië sterk achterblijven.'' Doordat men nu de euro heeft kunnen die verschillen in economische prestaties niet meer door middel van wisselkoersen of monetair beleid opgevangen worden. Normaal gesproken zouden werknemers in een unie moeten reizen naar de regio's waar het economisch goed gaat, dan worden regionale verschillen automatisch uitgevlakt. ''Maar die arbeidsmobiliteit is er niet in Europa en gaat er ook nóóit komen'', zo stelt Van Wijnbergen.

Het Knipperlicht

Auto rijden is een vak apart. Je kunt het of je kunt het niet zo simpel is het. Een van de 1ste autorijlessen wordt je aangeleerd om je knipperlicht vaak te gebruiken maar in werkelijkheid wordt het knipperlicht heel erg weinig gebruikt en daardoor komen soms ook ongelukken. Als je je knipperlicht gebruikt dan vermijd je ook irritaties, vooral op rotondes. Het is een kleine moeite en als je daarmee ongelukken kunt vermijden dan zou ik zeggen gebruik je knipperlicht.

Naakte Schoonheden - Deel 8

Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5, Deel 6 en Deel 7 voor degene die het weer allemaal gemist hebben, voor de personen die de serie hard aan het volgen zijn is dit deel 8 alweer.

En natuurlijk de 2 open dirs met vrouwelijk schoon: De eerste en De tweede.

Helaas kan er deze keer ook weer niet met de nummertjes gespeeld worden, maar treur niet want er zijn wel weer 2 leuke filmpjes te bewonderen. Het eerste filmpje gaat over 2 meiden die elkaar erg lekker vinden en het tweede filmpje gaat ook over 2 meiden die elkaar erg lekker vinden.

Have Fun...

Willem II contracteert Jonge Belg

Willem II heeft de 19-jarige Belg Jonathan Wilmet gecontracteerd. Wilmet is afkomstig van het Engelse Nottingham Forrest waar hij geen nieuw contract kreeg. De aanvaller zal het aankomende seizoen starten in het beloftenteam van de club uit Tilburg.

Eerder kwam de Belg uit voor RWDM en het Franse Lens. Wilmet speelde afgelopen seizoen geen enkel wedstrijd voor Forrest, en kreeg daarom ook geen nieuw contract aangeboden. Forest degradeerde dit seizoen naar League One, de voormalige Second Divsion.

Fusie tussen Den Bosch en EiffelTowers

De basketbalclubs Tulip Den Bosch en EiffelTowers zijn vrijdag gefuseerd. De voorzitters van de twee clubs hebben dit vrijdag bekend gemaakt. De nieuwe club zal EiffelTowers gaan heten, hoofdcoach wordt Randy Wiel.

De Europese ambities van EiffelTowers is een van de belangrijkste reden voor de fusie. Sporthal De Horstacker in Nijmegen voldoet niet aan de strenge eisen van de Europese competities en op korte termijn is er ook geen uitzicht op een andere accommodatie. Den Bosch heeft met De Maaspoort wel de benodigde hal.

De organisaties van de beide clubs zullen in elkaar worden geschoven. De thuiswedstrijden zullen worden gespeeld in de Maaspoort, de trainingen en andere activiteiten in Nijmegen.

Sergi zet punt achter loopbaan

Sergi, voormalig international van Spanje, zet een punt achter zijn voetballoopbaan. Vrijdag maakte de verdediger van Atletico Madrid dit bekend.

"Ik denk dat dit het juiste moment is om afscheid te nemen van het voetbal. Je moet weten wanneer je moet stoppen en ik denk dat die tijd voor mij nu is gekomen," aldus de 33-jarige voetballer.

In 1993 debuteerde Sergi onder Johan Cruijff bij Barcelona. De Spanjaard veroverde drie landstitels, en kwam tussen 1994 en 2002 56 keer uit voor het nationale elftal. In 2002 verruilde Sergi Barcelona voor Atletico.

Sammer weg bij VfB Stuttgart

De Duitse voetbalclub VfB Stuttgart en diens trainer Matthias Sammer zijn uit elkaar.

Sammer was trainer van de Duitse club sinds de zomer van 2004 toen hij Felix Magath opvolgde, en hij had nog een contract van twee jaar bij Stuttgart.

De oud-international begon zijn trainersloopbaan bij Borussia Dortmund, waarna hij na vier jaar de overstap maakte naar Stuttgart. Door een slechte reeks aan het einde van de afgelopen competitie, de club greep daardoor naast deelname aan de Champions League, kwam de positie van de trainer onder druk te staan.

Precursors aangekondigd + screens

In Precursors wordt de speler meegenomen naar de uithoeken van de ruimte. Al vliegend in een ruimteschip kan je van planeet naar planeet reizen en zul je te maken krijgen met ruimtepiraterij. Op de planeten zullen niet zo vaak oorlogen voorkomen en zal je je als speler meer bezig houden met praten met de verscheidene buitenaardse rassen.

Als speler moet je zien te overleven in een oorlog tussen twee rassen. De invloed hiervan zal vooral merkbaar zijn tussen de acties en keuzes die gemaakt worden in de meer dan 250 verschillende missies. Je kan als speler kiezen of je je leven doorbrengt als bijvoorbeeld een smokkelaar, handelaar of een bountyhunter.






Hongerige Zwervers

Twee zwervers lopen over een landweggetje, stuiterend van kant naar
kant, vaag van de honger. Opeens zien ze een boerderij!
Met een sukkeldrafje gaan ze erop af en kloppen op de deur. Dan
doet er een boerin open, maar wát voor een: lélijk, lélijk,grote
etterende zweren, klittend vet haar, een gescheurde vieze jurk, oksels als
een regenwoud en stinkend als een nertsenfarm.
"Heeft u iets te eten voor ons?" vragen de zwervers. "Jawel,"
antwoordt de vleesgeworden oerboleet, "maar dan moet je me nadien
wèl een beurt geven!"
De ene zwerver wendt zich af, dikke tranen wenend om zoveel onrecht.
De andere zegt: "Dat is goed!" en gaat mee naar binnen. En vreten
dat hij doet! Na een uur is de koelkast leeg en de zwerver vol.
Hoopvol glimmend pakt de boerin hem bij de hand, loodst hem mee
naar de hooiberg en begint zich te ontkleden. "Mijn god," denkt de
zwerver, "dit is te erg, hoe kom ik hier levend en vooral niet
geïnfecteerd vanaf?"
Terwijl de boerin ruftend van voorpret achterover leunt, valt zijn
oog op een forse maïskolf. "Een geschenk uit de hemel!" denkt hij,
en gaat met de kolf aan de slag.
Nadat de vleesklomp klauwend en krijsend is klaargekomen, werpt
hij de kolf achter de hooiberg en gaat zijn weegs.
Even later komt hij zijn collega tegen. "En, lekker gegeten?"
vraagt die. "Heerlijk," zegt hij, "maar jij?"
"Oh, zalig! Ik zit achter een hooiberg te bidden, valt er zo een
warme maïskolf uit de hemel, met duimendik boter erop!"

Blowjob

Blowjob is voor een man fijn om te ontvangen. Er zijn ook mannen die dit graag doen maar dat wil ik niet weten en helemaal niet zien maar als je denkt dat wij mannen de enige zijn die blowjobs ontvangen dan heb je het mis.
Bekijk de blowjob sessie van een aap. Ik kan zeggen dat dit aapje het wel goed onder de controle heeft en geen hulp nodig heeft of een derde helpende hand nodig heeft. Het filmpje is nog niet boven water.

[Upd] Patrick Kluivert naar Valencia

Volgens De Telegraaf staat Patrick Kluivert op het punt om een driejarige verbintenis met de Spaanse club Valencia te tekenen. Het dagblad zegt dat de 28-jarige aanvaller een mondeling akkoord bereikte met de club.

Kluivert kreeg vorige week van manager Graeme Souness te horen dat er voor hem geen toekomst meer was bij Newcastle United. Vanwege een aparte clausule in zijn contract kan de topscorer aller tijden van Oranje gratis vertrekken bij de Engelse club.

Als Newcastle niet bij de eerste tien zou eindigen in de Premier League, dan trad de clausule in werking. Newcastle United eindigde op een teleurstellende veertiende plek. Kluivert speelde eerder al zes seizoen voor FC Barcelona en wilde graag terugkeren naar Spanje. Overigens wilde Kluivert de transfer bevestigen noch ontkennen.

Update
Inmiddels heeft Valencia de transfer ook bevestigd. Patrick Kluivert heeft een contract getekend dat hem voor drie jaar verbindt aan de Spaanse club.

Väyrynen definitief naar PSV

Het zat al een tijdje in de lucht, maar vandaag werd het officieel bekend gemaakt : Mika Väyrynen speelt vanaf het aankomende seizoen voor PSV.

De Finse International, die van SC Heerenveen overstapt naar de club uit Eindhoven, zal een contract voor 4 jaar tekenen. Momenteel is de middenvelder met het nationale team van Finland in voorbereiding. Volgende week woensdag speelt Finland de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal.

Ji-Sung Park lijkt daarentegen toch te vertrekken bij de Eindhovense club. De Koreaanse international heeft de gesprekken met PSV over contractverlenging voorlopig stopgezet, nu Manchester United zich heeft gemeld bij de zaakwaarnemer van Park, Chiel Dekker. Maar de Engelse club zal nog wel even geduld moeten hebben. "Eerst moet Guus Hiddink nog eens met Park praten over wat het beste voor hem is. Tot die tijd zetten we alle geïnteresseerde clubs in de koelkast",aldus de voorzitter van PSV.

27 Spelers uit Nederland actief op WK

Niet alleen de selectie van het Nederlands elftal herbergt talenten die hebben geschitterd op de Nederlandse velden. Op het Wereldkampioenschap voetbal onder de 20 jaar zullen er in totaal 27 spelers van Nederlandse clubs in actie komen.

De definitieve selectie van Oranje onder twintig kent geen verrassingen. Bondscoach Foppe de Haan hoefde geen wijzigingen door te voeren. Ibrahum Afellay, die het rugnummer tien krijgt toebedeeld, is een van de spelers waarvan wordt gedacht dat hij zal uitblinken tijdens het toernooi."Nu Kalou niet op tijd de Nederlandse nationaliteit heeft, hoop ik natuurlijk op de nummer 10-positie te spelen, maar het is aan de trainer om de opstelling te maken. Ik acht Oranje zeker kansrijk voor een plek bij de laatste vier," aldus de middenvelder van PSV.

Ondanks dat Affelay de enige PSV-er in de selectie is, zijn er meerdere spelers van de club uit Eindhoven tijdens het WK actief. De aanvaller Johan Vonlanthen, die dit seizoen op huurbasis uitkwam voor Brescia, vormt met Guilherme Afonso, spelend voor FC Twente, de 'Nederlandse' afvaardiging bij de selectie van Zwitserland.

De andere landen die een 'Nederlander' in hun selectie hebben opgenomen zijn Marokko (Rachid Tiberkanine van Ajax en Karim El Ahmadi van FC Twente), Turkije (Nery Turcios van FC Groningen), Canada (Graham Ramalho van FC Groningen en Marcel de Jong (foto) van Helmond Sport) en Brazilië (Filipe van Ajax).

Sportieve vrijdag II

In mijn vorige blog zijn we al actief bezig geweest op vrijdag. Dus dat gaan we deze keer weer doen.
We beginnen met het oude vertrouwde Duckhunt. Want zeg nou zelf, wie heeft niet ooit met gun en al voor de tv gezeten om de irritante eenden af te schieten?

En over oude spellen gesproken.... Bomberman is er ook zo een. Even vertrouwd als altijd, maar het is in een nieuw, moderner jasje gestoken.

En we sluiten af met een leuk, maar moeilijk spelletje.
Ik ben op het moment bij level 12.

Als jij verder komt laat het dan ff weten in de reacties.

[update] Talpa mag 'Tien' voor 5 miljoen hebben

yohan.nl, pberends en Ali Salami hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsTalpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft van concurrent SBS Broadcasting het aanbod gekregen de naam 'Tien' voor vijf miljoen euro te kopen. Eerder vandaag besloot een rechter dat Talpa deze naam niet mag gebruiken, omdat deze teveel lijkt op TV10, waarvan de rechten liggen bij SBS.

Thomas Notermans, woordvoerder van Talpa, bevestigde vanavond dat SBS het aanbod had gedaan. Behalve de geldsom wil de omroep dat Talpa het aangekochte programma Expeditie Robinson het komende jaar niet op de buis brengt. Expeditie Robinson werd voorheen door Net5 uitgezonden, dat onderdeel is van SBS Broadcasting.

Volgens Notermans heeft Talpa het aanbod afgewezen. Hij vertrouwt op een hoger beroep die het mediabedrijf gaat aanspannen. "Wij denken dat wij gelijk hebben en de naam Tien gewoon moeten kunnen gebruiken. Dit aanbod sterkt ons in die mening want de naam is gewoon te koop. Zo heilig is de titel dus ook weer niet voor SBS. Wij nemen het aanbod dus niet in overweging en verzinnen ondertussen een andere naam voor de zender", aldus Notermans.

Update
SBS Broadcasting ontkent de berichten van gisteren dat het de naam Tien te koop aanbiedt aan Talpa. Volgens een woordvoerder van SBS heeft juist Talpa het initiatief genomen voor nieuwe onderhandelingen. Ook de eis dat Talpa Expeditie Robinson voorlopig niet mag uitzenden wordt door SBS ontkend. "Het is flauwekul dat we Tien willen ruilen tegen Expeditie Robinson, want daar loopt nog een juridische procedure over. Wat het genoemde bedrag betreft: wij doen nooit mededelingen over lopende gesprekken", zo zegt een woordvoerder in De Telegraaf.

Troussier ontslagen bij Olympique Marseille

Philippe Troussier heeft moeten boeten voor het teleurstellende seizoen van Olympique Marseille. Na zeven maanden is de Fransman ontslagen.

Afgelopen seizoen eindigde de Franse club als vijfde in de Franse competitie, daarmee werd net Europees voetbal misgelopen. Marseille probeert nog via de Intertoto Cup een plaats in de UEFA Cup af te dwingen voor volgend seizoen.

Voor de clubleiding waren de teleurstellende resultaten aanleiding om Troussier te ontslaan. "Zijn missie is ten einde. We hebben hem bedankt voor al zijn inspanningen," aldus voorzitter Pape Diouf.

Als mogelijke opvolger van Troussier wordt de naam van Jean Fernandez van FC Metz genoemd.

Vrouw aan het stuur?

De meeste mannen zullen het over deze stelling eens zijn: "Vrouw aan het stuur, bloed aan de muur". Maar voordat we allemaal met boze reacties komen, hebben de vrouwen aan het stuur wel een pluimpje verdiend, want zonder de vrouwen hadden we momenteel niets om te lachen. De man in het volgende filmpje zal hier vast en zeker over mee kunnen praten maar het is en blijft een grote sukkel, want je denkt toch echt niet dat een lief vrouwtje iemand van de weg wilt afduwen?
Nee, de meeste vrouwen zijn daar niet toe in staat...

Elkhattabi te duur voor NAC

NAC Breda wil AZ-speler Ali Elkhattabi in het nieuwe seizoen naast Pierre van Hooijdonk zien spelen. Nu Anthony Lurling naar 1. FC Köln is vertrokken, zoekt de club nog steeds een tweede spits.

Voor Elkhattabi is er geen plaats meer in Alkmaar en hij mag transfervrij vertrekken. Maar het AD meldt dat de club uit Breda erg geschrokken is van de salariseisen van de spits. Elkhattabi verdient bij AZ een salaris, dat de Brabanders niet kunnen betalen. Naast NAC hebben ook FC Groningen en ADO Den Haag interesse in de Marokkaan.

Operatie voor Alexander Oltrop

Schaatser Alexander Oltrop uit de commerciële TVM-ploeg zal aankomende maandag in Antwerpen aan zijn heup worden geopereerd.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de sprinter een scheurtje in het kraakbeen van zijn heup heeft. De Nederlander verbleef de afgelopen dagen nog in Montreux en trainde daar mee met zijn ploegmakkers.

Afgelopen schaatsseizoen had Oltrop voortdurend klachten aan zijn heup en kon daardoor ook nauwelijks op topniveau komen. "Ik ben blij dat de oorzaak van mijn problemen nu is gevonden. De verwachting van de artsen is dat ik drie weken na de operatie alweer kan gaan trainen en dat is goed nieuws."

Bedreiging op scholen komt vaak voor

Uit een enquête die is gehouden onder 614 schooldirecteuren is gebleken dat geweld van ouders tegen personeel op basisscholen veelvuldig voorkomt. De afgelopen drie jaar zijn leraren op duizenden basisscholen door ouders bedreigd, terwijl op vele honderden scholen geweld is gebruikt.

Het geweld tegen docenten komt veel vaker voor dan uit cijfers van de Onderwijsinspectie naar voren komt, aldus de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS), die het onderzoek uitvoerde. De inspectie gaat ervan uit dat niet meer dan twee procent van de basisscholen te maken heeft met fysiek geweld, en een kleine dertig procent met beledigingen en bedreigingen.

37 Procent van de ondervraagden gaf echter aan dat er de afgelopen drie jaar minstens één keer sprake is geweest van bedreiging door ouders, waarvan zeven procent vaker dan drie keer. Elf procent van de directeuren gaf aan te maken te hebben gehad met ouders die fysiek geweld gebruikten. Drie procent hiervan zei vaker dan één keer hiermee geconfronteerd te zijn. Het gaat dan om bijvoorbeeld duwen, stompen, schoppen en slaan, maar ook met voorwerpen gooien en het gebruik van honkbalknuppels wordt niet geschuwd. In de helft van de gevallen is aangifte gedaan bij de politie.

Tieten Masseren

Sommige mannen weten niet hoe je met de boezems van een vrouw moet omgaan. Ze knijpen soms maar wat en dat vind een vrouw niet prettig en ze wordt er ook niet opgewonden van.
Eerst zal er een cursus gevolgd worden door de vrouw zelf want ze moet wel weten wat lekker is en hoe dat eigenlijk aanvoelt.
Daarna pas kan de man beginnen met oefenen en dit zal waarschijnlijk op een leuke pop gedaan worden. Iets minder realistisch maar je moet ergens beginnen toch.

[update] Londense Tower Bridge weer dicht

Powwow en mrdoctor hadden ons vrijwel tegelijk via de nieuws-submit te melden:

De wereldberoemde Londense Tower Bridge is gisteren, nadat deze werd geopend voor het scheepvaartverkeer, vast komen te zitten. Hierdoor willen de brugdelen niet meer sluiten waardoor er enorme verkeersopstoppingen in de Britse hoofdstad zijn ontstaan.

De brug over de Thames River ging in halverwege de middag open om enkele schepen door te laten, maar kon vervolgens niet meer dicht. Gisterenavond laat waren technici er nog altijd niet in geslaagd om de 111 jaar oude brug weer in beweging te krijgen.

Inmiddels is men er in geslaagd om de brug na tien uur te hebben opengestaan, weer dicht te krijgen. Het was de vierde keer in drie maanden dat de brug dienst weigerde. Men zegt dat het open blijven staan van de brug een softwareprobleem is.


London Tower Bridge
De Tower Bridge in volle glorie. Foto: © Londonbyclick.com

AZ wil tien miljoen voor Kromkamp

Voetbalclub AZ heeft gezegd dat het Jan Kromkamp alleen wil verkopen als er een club komt die minimaal tien miljoen euro wil betalen voor de verdediger.

Eerder werd er in de media gezegd dat de club uit Alkmaar 15 miljoen Euro wou hebben voor de international, maar dit blijkt dus niet waar te zijn.

De nieuwe club van Co Adriaanse, FC Porto, is in onderhandeling met AZ. "Tien miljoen is de vraagprijs. We wachten nu op een reactie vanuit Porto," aldus een woordvoerder van AZ. De woordvoerder zei ook dat de vraagprijs van 15 miljoen, die de zaakwaarnemer van Kromkamp eerder naar buiten had gebracht, onzin was.

Kromkamp zelf zei eerder deze week nog dat hij teleurgesteld was in de Alkmaarse club."Ik ben heel erg teleurgesteld. Dit is mijn grote kans. Porto is een grote club en daar had ik graag voor willen spelen. En ik ken de trainer".

Vandereyken weg bij RC Genk

De Belgische club Racing Genk heeft trainer René Vandereyken ontslagen.

De trainer dwong onlangs in een beslissingswedstrijd tegen Standard Luik nog Europees voetbal met de Belgische club af, maar toch moet de trainer plaatsmaken voor een nieuw gezicht. Vandereyken was pas een jaar in dienst in Genk en was eerder trainer van FC Twente.

"De raad van beheer van KRC Genk heeft unaniem beslist om de samenwerking met coach René Vandereyken stop te zetten. Genk zal omtrent deze beslissing geen verdere commentaar geven", aldus een verklaring op de website.

'Internet-televisie is televisie-omroep'

Bedrijven die het publiek via internet tegen betaling niet-individuele video's op verzoek aanbieden, moeten als tv-omroep worden aangemerkt. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Het bedrijf Mediakabel BV was eerder naar het Nederlandse Commissariaat voor de Media gegaan om aan te vechten dat het een omroep is. Zij oordeelde al dat Mediakabel er toch aan moest geloven. Hierop legde het bedrijf de kwestie voor aan de Raad van State die het dossier weer doorschoof naar het Europese Hof.

Mediakabel vindt dat het een interactieve dienst is en derhalve niet aan de Europese regels hoeft te voldoen die gelden voor omroepen. Regels voor Europese omroepen zijn dat vijftig procent van de uitgezonden tv-programma's van Europese makelij moet zijn en dat tien procent van de programma's gekocht moet worden van onafhankelijke Europese producenten.

Mediakabel biedt haar abonnees de 'Mr. Zap'-dienst aan, die het mogelijk maakt dat de abonnee met behulp van een decoderingsapparaat en een smartcard televisieprogramma's ontvangt. Daarnaast biedt Mediakabel 'Filmtime' aan waarmee tegen betaling films kunnen worden opgevraagd. Vanwege deze laatste dienst is Mediakabel een televisie-omroep, volgens het Commissariaat voor de Media.

"Het Hof merkt op dat een dienst onder het begrip 'televisieomroepen' in de zin van de Europese richtlijn valt, wanneer hij bestaat in het oorspronkelijke uitzenden van televisieprogramma's die zijn bestemd voor ontvangst door het publiek, dat wil zeggen een onbepaald aantal potentiële televisiekijkers, aan wie tegelijkertijd dezelfde beelden worden doorgegeven. De techniek waarmee de beelden worden doorgegeven, is voor deze beoordeling niet doorslaggevend", zo zegt het Hof. 'Filmtime' is dus wel een omroep. "Het doorslaggevende criterium voor dit begrip is het uitzenden van 'voor ontvangst door het publiek bestemde' televisieprogramma's."

Raadsel ravage in Beverwijk opgelost

Op 19 februari 2004 ontstond een ravage in Beverwijk. Er stroomden miljoenen liters water verschillende straten in, er sprong een gasleiding en er reed een bestelbusje in een gat in de weg. De schade bedroeg ruim 100.000 euro. Tot voor kort had het gemeentebestuur van de Noordhollandse gemeente geen flauw benul waardoor die ravage was veroorzaakt.

Nu weet men het wel: Waterleidingbedrijf PWN (puur water en natuur) voerde een geheime proef uit, die jammerlijk mislukte. Doel van de proef was een nieuw computerprogramma te testen, dat een deel van het personeel overbodig zou maken. Toen monteurs echter de verkeerde buizen dichtdraaiden, sprongen er verschillende leidingen. Een en ander blijkt uit een intern PWN-rapport dat de gemeente kortgeleden heeft ingezien.

50.000 WarCraft III accounts geband

Als er een developer fanatiek tegen cheaters is dan is het Blizzard. Al verscheidene keren hebben ze al cheaters geband en laatst zijn er 53.928 WarCraft III Battle.net accounts geband. 8.168 CD-keys die gebruikt zijn voor deze accounts kunnen een maand geen games spelen die tellen voor de Ladders van Battle.net en 3.331 CD-keys zijn helemaal uitgesloten van Ladder games. Als deze overtreders nog een keer in de fout gaan zal de CD-key helemaal worden geband van Battle.net.

NBA: Miami Heat komt op een voorsprong

Miami Heat heeft de vijfde wedstrijd gewonnen van de Detroit Pistons in de finale van de Eastern Conference. De Heats wonnen met 88-76 en brachten daarmee de stand in de best-of-seven-serie op een 3-2 voorsprong.

Shaquille O'Neal was aardig op dreef voor de Heats met 20 punten en vijf rebounds. Helaas raakte de ploeg wel een belangrijke speler kwijt. Guard Dwyane Wade hield aan de wedstrijd een blessure aan zijn ribspier over en het is onzeker of hij in de volgende wedstrijd kan meespelen.

In het tweede kwart van de wedstrijd kreeg Miami de wedstrijd onder controle, ze lieten Detroit maar zes veldscores toe. Halverwege de wedstrijd stond het 53-39 en gedurende de rest van de wedstrijd werden de Pistons telkens op een marge van meer dan tien punten gehouden.

De Miami Heat zijn nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap in de Eastern Conference, en daarmee een plek in de finale van de NBA tegen de San Antonio Spurs.

Geel wil seks in Twentse disco

Discotheek New York in Hengelo gaat binnenkort speciale flirtnachten houden. Bezoekers kunnen dan middels een polsbandje aangeven of ze zin hebben in seks of al bezet zijn.

Er komen vier kleuren lichtgevende polsbandjes: Rood (zin om te flirten), Groen (ben homo), Blauw (heb al een relatie), Geel (zin in een seksdate). Bij binnenkomst kan de bezoeker zelf kiezen welke kleur bandje hij wil.

Het artikel (in de Telegraaf) vermeldt niet of homo's die zin in seks hebben twee bandjes om moeten (groen en geel). De eerste 'Flirt Night' staat gepland voor 11 juni.

Jacco Bijlsma, van het landelijke vakblad Nightlife Magazine, zegt in een reactie dat discotheekeigenaren steeds innovatiever worden in hun strijd klanten binnen te halen. Ze zullen ook wel moeten, meent Bijlsma, want tot een paar jaar terug was een kroeg of een disco de beste ontmoetingsplek van Nederland. Nu moet de horeca de concurrentie aangaan met internet.

[Gerucht] PS3 launcht ook zonder harde schijf

Masayuki Chatani, "chief technology officer" bij Sony, heeft zijn twijfels uitgesproken over het bij de launch al leveren van de PS3 inclusief harde schijf. In de Famitsu zei hij dat hij het wellicht overbodig vond bij de launch, omdat mensen toch weer wilden upgraden naar een grotere versie. Daarom vindt hij dat er ook een optie moet zijn om de PS3 bij de launch zonder harde schijf aan te schaffen. Wellicht zullen er weer losse Memory Cards te koop zijn, zoals ook bij de PlayStation 2 het geval was. Chatani zei ook dat hij, net als Microsoft, verwachtte dat men de hard-drives ook in andere consoles zal gebruiken om met eigen savegames te spelen. De grootste vraag is nog wat de harde schijf voor impact op de prijs zal hebben. Als de PS3 standaard mét harde schijf wordt geleverd zal dit de prijs flink omhoog doen gaan en wellicht zal dit mensen afschrikken om een PS3 te kopen.
Hoewel het niet officieel bevestigd of getoond is, gelooft men dat de HD in een slot aan de onderkant van de console kan worden geplaatst.

Woede over schietbaan in 'moord-pand'

De politie en de marechaussee willen van het Kerkraadse pand waar twee jaar geleden sportschooleigenaar Lei Vromen werd doodgeschoten, een opleidingscentrum inclusief oefenschietbanen maken. De familie van Vromen is laaiend: "Uitgerekend op de plek waar Lei met drie kogels om het leven is gebracht, gaat de politie schietoefeningen doen."

Oud-marinier Paul S. schoot op 24 oktober 2003 zijn ex-schoonmoeder José Vromen (56) en haar kinderen Patrick (34) en Daniëla (29) dood. Daarna toog hij naar de sportschool van zijn ex-schoonvader Lei (60) en vermoordde ook hem. Aanleiding voor de schietpartij zou een conflict zijn over de exploitatie van de sportschool.

Uitgerekend in dit pand aan de Tunnelweg in Kerkrade wil de politie nu een schietbaan aanleggen. "Onze schietbanen in de politieschool in Heerlen zijn onlangs door brand verwoest. We hebben naar alternatieven gezocht, maar de banen van schietverenigingen voldoen niet aan de eisen van de politie. De dichtstbijzijnde politieschietbaan ligt in Eindhoven", verklaart R. Bollen, hoofd financieel-economische bedrijfsvoering van de politie Limburg-Zuid. Banen in het Belgische Luik en het Duitse Aken komen niet in aanmerking omdat de wapenwetten in het buitenland anders zijn.

Bollen geeft aan dat de politie benaderd is door de Brabantse firma Fitland die het pand aan de Tunnelweg huurt. "Het is het enige geschikte pand met alle benodigde vergunningen. Deze beslissing is uit pure nood geboren." S., een fanatiek vuurwapenliefhebber, liet enkele jaren geleden in het betreffende pand een schietbaan aanleggen, maar kreeg nooit toestemming om er met scherp te mogen schieten.

Bruns van Twente naar Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft Ruud Bruns transfervrij overgenomen van FC Twente. De aanvaller tekende een contract voor een seizoen met een optie voor nog eens twee jaar.

Bruns speelde het afgelopen seizoen één wedstrijd in de hoofdmacht van de ploeg uit Enschede. Tevens doorliep hij de gehele jeugdopleiding bij de club uit het Arke Stadion.

Nelson,eigendom van FC Twente, maar het afgelopen seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles, zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe club. Zijn contract bij Twente wordt niet verlengd en Go Ahead wil niet verder met de middenvelder.

Wilders wil referendum over Turkije

Tweede Kamerlid Geert Wilders wil dat er nog dit jaar een referendum wordt gehouden over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. De EU gaf eind vorig jaar het groene licht om de toetredingsonderhandelingen met Turkije te starten. Deze moeten eind dit jaar van start gaan. Naar verwachting zal het tot circa 2015 duren eer Turkije klaar is om daadwerkelijk EU-lid te worden.

Wilders wil niet wachten tot Turkije klaar is om lid te worden. Hij vindt dat nu al de mening van het volk moet worden gepeild over de toetredingsonderhandelingen. Tegen Novum nieuws zei het Kamerlid: ''Alle partijen hebben nu de mond vol over het referendum als fantastisch middel. Dan is dit een goed onderwerp voor de volgende.'' Wachten tot alle onderhandelingen met Turkije zijn afgerond zet de kiezer volgens Wilders voor een voldongen feit. Dan kun je niet meer terug.

Tijdens het Tweede Kamerdebat gisteren, over de uitkomst van het EU-Grondwet referendum, heeft het kabinet overigens al aangegeven niet bereid te zijn een referendum over Turkije te houden. Het Kamerlid zal daarom nog voor de zomer een initiatiefwet indienen om het toch mogelijk te maken. Hij heeft daarbij dan wel de steun van een meerderheid van de parlementariërs nodig.

nVidia zal next-gen videokaart op 21 juni onthullen

Videokaartenbakker nVidia heeft laten weten dat de officiële bekendmaking van haar next-gen GPU, met als codenaam de G70, op 21 juni plaats zal vinden. Bij de presentatie zal er onder andere een LAN-party zijn met Battlefield 2 en demonstraties van verscheidene nog te verschijnen games.

Wat waarschijnlijke specificaties van de 7800GTX (Het topmodel uit de G70 serie):
-Gemaakt met 0,11 micron procedé
-Geen nieuwe features, enkel sneller
-8 vertex units
-24 shader-pipelines
-256MB GDDR-III geheugen op 1,4ghz
-Single-slot koeling
-Geen drastische toename stroomverbruik
-Snelheidswinst van zo'n 50% ivm. een 6800 ultra
-Gebaseerd op Playstation 3 GPU


De 7800GTX

Pr0n naar de PSP

Japanse bezitters van de PSP kunnen vanaf 8 juli gaan genieten van natuurfilms voor volwassenen voor deze handheld van Sony. Twee pornouitgevers zullen een totaal van acht films uitbrengen speciaal voor het UMD-formaat. De uitgever Glay'z zal vijf titels uitgeven op 8 juli en uitgever H.M.P. zal drie films uitgeven op 16 juli. De prijs van de films komt te liggen tussen de 15 en de 30 euro.

Dat er pornografische films op de PSP worden uitgebracht komt doordat Sony alleen goedkeuring hoeft te geven voor software releases op de PSP.

"[...]
"Unlike games, we believe that UMD movies are an all-purpose media, like DVD movies. We do not control their content in the way that we do with games," commented an SCE representative in a previous interview with Impress PC Watch. "We are not in a position to know what kinds of UMD videos get released."
[...]"


Rosenmöller stort deel vergoeding terug

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Een maand nadat er flinke ophef ontstond over de vergoeding die Paul Rosenmöller kreeg voor zijn werkzaamheden als voorzitter van de commissie Pavem, is bekend gemaakt dat hij een deel van zijn vergoeding terug stort. Het gaat om een bedrag van 25 duizend euro, die wordt terug gestort op de rekening van het ministerie van Sociale Zaken. Een woordvoerder van minister Aart Jan de Geus heeft dit gisteren medegedeeld.

Rosenmöller kreeg, onder andere uit eigen kring, forse kritiek te verduren, toen bekend werd dat hij voor zijn commissiewerk, één dag werk per week, een vergoeding van 1360 euro kreeg. Hierdoor ontving hij een 'maandsalaris' bijna 5900 euro, waar maximaal 4150 euro is toegestaan. Dat is de helft van het maandinkomen van iemand uit de hoogste ambtelijke schaal.

Naar aanleiding van alle ophef is het ministerie van Sociale Zaken is begonnen om de regelingen over vergoedingen bij de verschillende departementen nog eens op een rij te zetten en kritisch te beoordelen. Rosenmöller wilde dat volgens de Geus echter dat niet afwachten en heeft vervolgens 'een persoonlijke keuze gemaakt' door het geld deels terug te storten.

De tijdelijke commissie Pavem werd op 1 juli 2003 ingesteld om de participatie van allochtone vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. De commissie, waarin ook prinses Máxima zit, wordt op 1 juli aanstaande ontbonden, na het geven van een eindadvies. De Geus benadrukt dat de commissie tot op heden 'goed werk heeft geleverd'.

Ziekenboeg Oranje zo goed als leeg

Er is positief nieuws uit de ziekenboeg van het Nederlands elftal. Alleen Roy Makaay trainde donderdag niet mee met de Nederlandse selectie. Alle andere internationals waren van de partij.

De spits van het Duitse Bayern München moet nog een dag rust houden wegens een blessure aan zijn bovenbeen, die hij overgehouden heeft aan de oefenwedstrijd dinsdagavond met de Duitse club.

Mark van Bommel, Andre Ooijer en Wilfred Bouma, die tot donderdag niet meededen aan de groepstraining waren weer van de partij. Tijdens de training haakte donderdag Khalid Boulahrouz af. De verdediger kreeg weer wat last van zijn knieblessure, die hem maandag en dinsdag ook al langs de kant had gehouden. Maar de kwetsuur schijnt niet al te ernstig te zijn.

"Alles gaat goed hier. We hebben vanochtend volle bak getraind in de Kuip, dat was mooi. En de PSV'ers zijn weer fit, dus dat is prima," liet Jan Vennegoor of Hesselink via de website van PSV weten.

Trainer Caparrós vertrekt bij Sevilla FC

Trainer Joaquín Caparrós vertrekt bij Sevilla FC. De coach heeft een aanbieding om zijn contract bij de Spaanse club te verlengen naast zich neergelegd.

In 2000 kwam Caparrós naar de tweede club uit Sevilla, toen was Sevilla FC net gedegradeerd naar de Segunda Division. Maar de nieuwe trainer Capparós bracht de club terug naar het hoogste niveau. Enkele spelers groeiden onder leiding van Caparrós uit tit Europese toppers. Zo vertrok José Antonio Reyes naar Arsenal, terwijl Sergio Ramos en Jesus Navas uitgroeiden tot de dragers van het huidige Sevilla.

Afgelopen seizoen eindigde de club als zesde in de Spaanse Primera Division, twee punten minder dan stadsgenoot Betis dat als vierde eindigde. Naar verluid zouden Atlético Madrid en Deportivo La Coruna. interesse hebben in de trainer.

Werkloze wil ziel aan duivel verkopen voor baan

Tiesemans en mrdoctor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na drie jaar van werkeloosheid is Patricia Valazquez, een Chileense econome, ten einde raad. In een ultieme poging toch aan het werk tekomen, heeft ze via een internetveiling haar ziel aan de duivel te koop aangeboden. "Mijnheer Duivel, als u te voorschijn komt, hier hebt u een kostbare ziel en absoluut goedkoop", aldus de tekst in de advertentie.

De vrouw, tevens moeder van drie kinderen, vroeg als openingsbod van omgerekend zo'n 3500 euro. De duivel zelf heeft tot op heden nog niet gereageerd, wel kreeg de vrouw andere reacties. Zo vroeg iemand of 'er garantie werd bij geleverd', terwijl een ander haar ziel wel wilde hebben in ruil voor een tweedehands auto.

Jaar schorsing voor Hondo

Wielrenner Danilo Hondo is donderdag door de Zwitserse wielerbond voor een jaar geschorst wegens het gebruik van doping. De 31-jarige Hondo werd afgelopen maart tijdens de Ronde van Murcia betrapt op het gebruik van het stimulerende middel carphedon. De bond gaf hem tevens een voorwaardelijke straf van vijf jaar.

Tijdens de ronde van Murcia won de Duitser twee etappes. Toen duidelijk werd dat Hondo doping gebruikt had, werd hij door zijn ploeg Gerolsteiner meteen ontslagen. Hondo zelf houdt vol dat hij onschuldig is, en stapt waarschijnlijk naar de internationale sportrechtbank in Lausanne om de schorsing aan te vechten.

Het ultieme oppositie-instrument

De grootste winst van het voor het 'ja-kamp' zo onfortuinlijk verlopen referendum, zo begrijp ik uit de eerste reacties na het massaal afwijzen van de Europese grondwet door de Nederlandse bevolking, is het feit dat het continent de afgelopen maanden, maar vooral de afgelopen weken, écht is gaan leven onder de bevolking. Onze premier zegt in een eerste reactie zelfs blij te zijn met de "betrokken discussies die overal zijn losgekomen over Europa". Grootmoedig zijn ook de kamerleden uit het ja-kamp die hun tegenstanders feliciteren met het behaalde resultaat, waarbij zij aantekenen dat de tegenstanders hun argumenten blijkbaar beter voor het voetlicht hebben weten te brengen dan de voorstanders.

Resultaten testdag 2

Ook donderdag werd er volop getest op Monza en Silverstone. Na het slechte weer van woensdag konden dit maal veel teams grote stappen maken in het testen van nieuwe afstellingen voor de komende races.

Testtijden Monza 2 juni:

pos coureur team tijd
1 Marc Gené Scuderia Ferrari1:21.536
2 Felipe Massa Sauber Petronas 1:22.015

Testtijden Silverstone 2 juni:

pos coureur team tijd
1 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:18.144
2 Pedro de la Rosa McLaren Mercedes 1:19.212
3 Jenson Button BAR Honda 1:19.601
4 Fernando Alonso Renault F1 1:19.765
5 David Coulthard Red Bull Racing 1:19.773
6 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:19.907
7 Jarno Trulli Toyota F1 1:19.983
8 Takuma Sato BAR Honda 1:20.135
9 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:20.287
10 Christian Klien Red Bull Racing 1:20.542
11 Ralf Schumacher Toyota F1 1:20.654
12 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:21.049
13 Mark Webber BMW Williams F1 1:21.099
14 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:23.263

Gadget: Candy Bra

Ken je ze nog die snoepkettingen die je vroeger kreeg als kind? Met die kettingen kon ik als kind uren zoet zijn. Daarbij kwam natuurlijk kijken dat het behalve leuk ook nog eens heel lekker was. Elk kleurtje een eigen smaak en per kleur de snoepjes van de ketting af eten. Tegenwoordig wordt er veel meer mee gemaakt dan alleen maar onschuldige kettingen. Ben je nieuwsgierig wat er dan nog meer mogelijk is? Lees dan deze review.

John Williams stopt met RTL Boulevard

scannerrob en shredder hadden ons via de nieuws-submit te melden:

John Williams stopt binnenkort alweer als presentator van het showbizzprogramma RTL Boulevard. Williams volgde Beau van Erven Dorens op, die naar Talpa vertrok. Williams zegt zicht niet happy te voelen in de rol. "Hij heeft niet het gevoel dat hij in het programma honderd procent John Williams kan zijn", aldus een woordvoerder van RTL vandaag.

Williams heeft er zo'n genoeg van, dat hij niet eens wacht tot de zomerstop van het programma op 17 juni. In de laatste uitzendingen zal hij dus niet meer te zien zijn. Wel zijn hem andere programma's bij RTL in het vooruitzicht gesteld. Zo presenteert hij onder andere al House Vision bij RTL4.

Hoe het na de zomer verder moet met RTL Boulevard is nog onduidelijk. Steeds meer presentatoren haken af. Eerder gaf Wilfred Genee al aan naar de nieuwe zender van John de Mol te willen gaan. Ook Winston Gerschtanowitz lijkt hetzelfde te gaan doen. "Misschien dat we Boulevard daarom vanaf volgend tv-seizoen over een geheel andere boeg gaan gooien", aldus de woordvoerder.

Twee Trackmania add-ons aangekondigd

De Franse ontwikkelaar Nadeo heeft onlangs twee add-ons voor Trackmania aangekondigd. Trackmania Sunrise zal een gratis te downloaden expansie krijgen, genaamd Trackmania Sunrise eXtreme. Deze uitbreiding zal onder meer veel nieuwe tracks bevatten. De eerste Trackmania-game krijgt een nieuw uiterlijk met de nieuwe Sunrise-engine en moet in oktober uitkomen. Bij de laatstgenoemde versie zullen ook extra's aanwezig zijn.



Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.