Alleen F1 voor Jos

Redactie FOK!frontpage
Voormalig Minardi-Coureur Jos Verstappen heeft op zijn eigen Web-site laten weten dat hij alleen voor Formule 1 gaat, andere klasses zijn geen optie.

"Ik richt me volledig op de Formule 1. Andere klassen zijn totaal geen optie of alternatief voor mij. Als ik het gevoel had dat het helemaal niks meer wordt voor komend seizoen dan zou ik mijn plan moeten trekken, maar dat is dus niet zo. Ik zie momenteel absoluut geen enkele reden om me op andere raceklassen te concentreren. Ik concentreer me nu helemaal op Jordan, dáár liggen mijn mogelijkheden voor volgend seizoen."

Verstappen heeft meer verwachtingen van Jordan, maar vreest dat daar de Bridgestone-banden voor een probleem in competitiviteit kunnen zorgen:

"In elk geval zijn die hoger dan bij Minardi. Dat was ook de reden dat we besloten om Minardi te laten schieten. We hebben niet de zekerheid dat daar enige vooruitgang geboekt wordt. Tja, een andere wielophanging en luchtinlaat. Maar daar maak je nog geen halve seconde mee goed. En dat in de wetenschap dat de andere teams alleen maar dóórontwikkelen. Ik had er geen zin meer in, wéér een jaar achteraan rijden. Bij Jordan heb ik een veel grotere kans om mezelf en het team in de picture te rijden. Om te beginnen is het een groter en professioneler team, maar veel belangrijker is het technische verhaal van de auto. Die is een stuk sneller dan de Minardi, zeker met de nieuwe Jaguar motor. Het enige dat eventueel wat zorgen kan baren zijn de banden, de Bridgestones. Afgelopen seizoen had Jordan ook pech met de banden. Als dat verhaal wat beter op de rit staat dan kan Jordan zich straks weer meten met teams als Jaguar, Sauber, BAR en Toyota. In mijn ogen staat Michelin momenteel absoluut bovenaan, maar ik kan nu moeilijk inschatten hoe ver Bridgestone staat in zijn ontwikkeling. Misschien valt het allemaal wel mee."

"Ik weet dat Eddie Jordan zeer geïnteresseerd is in zowel mij als coureur als mijn sponsors. Half januari moet er duidelijkheid zijn, wat mij betreft. Begin januari begin ik alvast keihard te trainen. Ik wens iedereen fijne kerstdagen, een goed oud en nieuw en een gezond en sportief 2004!"