Game Review: Freestyle Metal X

Het doel van Freestyle Metal X is heel simpel: je koopt namelijk een motor met het weinige geld dat je hebt. Dan kies je ook een speler uit, met wie je rond wilt gaan rijden. Alhoewel, rijden... Natuurlijk zegt het woordje Freestyle al genoeg: De bedoeling is zoveel mogelijk stunts uit te halen met je pas verworven motor. Daarbij zijn niet veel dingen te gek, denk onder andere aan het achterna rijden van een groep wolven bijvoorbeeld.

Elke speler en motor heeft natuurlijk ook weer zijn eigen plus- en minpunten. De één heeft een goed motorblok, de ander heeft weer betere remmen, etc.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt, kan je oefenen bij een een motorrijschool en als je dan denkt dat je er klaar voor bent dan kan je gaan rijden voor punten en geld. Dat doe je op verschillende locaties, en een aardige mevrouw geeft je daar de stuntopdrachten door die je voor haar moet uitvoeren. Uiteraard krijg je ook punten voor stunts in het wilde weg, een beetje freestylen dus.

Als je alle opdrachten in één level succesvol uitvoert, moet je ook nog racen tegen de kampioen van die omgeving. Die races zijn best lang, en dus moet je goed je concentratie erbij houden.