Lot gestolen, toch 8 miljoen uitgekeerd

Een 27-jarige winkelmedewerkster in Californië heeft, nadat haar baas haar loterijticket had gestolen, toch de hoofdprijs van 8 miljoen gekregen.

Arwa Farraj had het lot op eerste Kerstdag in 1999 op haar werk (Circle K Stores) gekocht. De volgende dag liet ze het lot aan haar chef, Gurinder Ruby, zien. Die vertelde haar dat ze 88 dollar had gewonnen en gaf haar dat bedrag in ruil voor het lot.

Ongeveer een maand later hoorde ze van een collega dat Gurinder 8 miljoen dollar gewonnen had in een loterij. Ze kreeg argwaan en meldde bij de politie en de loterij-organisatie dat ze vermoedde dat het om háár lot ging. Er kon echter niets voor haar gedaan worden omdat Ruby de prijs al in ontvangst had genomen en het meeste geld naar het buitenland had gestuurd.

In februari 2000 besloot ze een rechtszaak te beginnen. Uit de tape van de beveiligingscamera bleken precies de vijf minuten, waarin Arwa het lot gekocht had, te ontbreken. Aan de hand van het tijdstip waarop het lot gekocht was kon men toch afleiden dat Gurinder Ruby, de assistent manager, niet in de winkel geweest kon zijn. Bovendien had hij de winkelmanager 11.500 dollar betaald vlak nadat hij zelf de jackpot uitbetaald had gekregen.

De jury achtte dit voldoende bewijs om Circle K Stores en Gurinder Ruby schuldig te bevinden aan oplichting en verduistering. Zij moeten Arwa Farraj 7.9 miljoen dollar betalen als compensatie voor geleden emotionele schade en de waarde van het lot. Arwa wil het geld gebruiken om haar studie af te ronden en om haar ouders en haar acht broers en zussen financieel te ondersteunen.