[Up]Afzeggingen voor Oranje

Otto (okee6)
Dick Advocaat en van Hanegem hebben in de aanloop naar de interland met Portugal te kampen met een reeks afzeggingen van Mark van Bommel, Michael Reiziger en Ronald de Boer. Daarnaast zijn Hasselbaink en Kuijt niet geheel fris.

Ronald de Boer meldde zich niet eens in Noordwijk, hij liet uit Schotland weten te veel last te hebben van een kuitblessure. Van Bommel (scheenbeen) en Reiziger (knie) kwamen wel naar Noordwijk maar bleken niet voldoende gezond. Dirk Kuijt, voor de eerste keer bij de selectie, vervolgt zijn stage wel, hij heeft last van een enkel. Jerrel Hasselbaink tenslotte kampt met een kuitblessure.
Eerder vielen vaste krachten als Stam, Waterreus en Seedorf al af. Advocaat heeft Arjen Robben van PSV opgeroepen als vervanger, ook wordt verdediger Mario Melchiot van Chelsea aan de selectie toegevoegd.

29-4-2003 Voetbal.nl
Naar nu blijkt heeft bondscoach Advocaat gister Kees van Wonderen van Feyenoord benadert om zich beschikbaar te stellen voor Oranje. De 34-jarige verdediger bedankte echter voor de eer, "dat hoofdstuk heb ik afgesloten". Van Wonderen speelde in zijn carriere 5 interlands.