FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 december 2002

Sneeuw?

Het zonnetje schijnt de lucht is blauw. Nee, niet de teletubbies, maar een omschrijving van het weer toen ik zaterdag wakker werd. Het hele kleine beetje sneeuw dat er lag is 'als sneeuw voor de zon' verdwenen. Geen spoor meer te bekennen van het mooie winterlandschap van vorige week.

Maar het was natuurlijk nog niet erg genoeg en zodoende begon het dus 's middags te betrekken en werd het donker en grijs en ging het regenen. Het lijkt hiet Nederland wel.

Of eigenlijk ook niet, want het kleine kikkerlandje heeft ijs en kan schaatsen. Er daar zit ik dan in de bergen van Canada Te wachten op de sneeuw. Te hopen op een witte kerst. Tja, je kan niet alles hebben, maar waarom moet er nou uitgerekend in het jaar dat ik hier zit voor het eerst sinds 12 jaar geen sneeuw liggen sinds halverwege november. Ik zou bijna zeggen: Ik ga naar huis, dan kan ik tenminste schaaten. Maar dan toch maar niet, zou zonde zijn.

Owja, tot op heden heb ik 10 dagen sneeuw gehad. Waarbij er 4 van de tien dagen een witte laag op de stoep lag en de andere 6 was het alleen nog een restje dat nog niet was weggesmolten.

Addo naar Roda

Eric Addo zal na de winterstop voor Roda JC gaan spelen.

Eerder was er nog spraken van een eventuele overgang van Eric Addo naar FC Groningen. Nadat Groningen het te lang vond duren ging de deal niet door.

De Ghanees komt bij PSV vrijwel niet aan spelen toe en wordt daarom tot het einde van het seizoen verhuurd aan Roda JC. Addo hoopt hier wel aan spelen toe te komen omdat Roda defensieve problemen heeft. Rudge en Maury zijn geblesseerd en Luijpers en Brouwers krijgen de laatste tijd teveel kaarten.

Addo heeft nog een contract met PSV tot medio 2004.

Kwalificatie WK-2008

Het lijkt nog zover weg, maar de kwalificatietoernooi voor het komende WK begint er al weer aan te komen. De eerste datat zijn bekend.

5 december 2003 - De loting voor het kwalificatie toernooi, zal plaatsvinden in Frankfuhrt.
28 februari 2004 - De kwalificatie duels beginnen.

December 2005 - De loting voor de eindronde van het WK, zal plaatsvinden in Leipzig
Zomer 2006 - De eindronde gaat van start.

Naast het bekendmaken van de data, werden maandag ook de speelsteden officieel bevestigd: Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, Dortmund, Gelsenkirchen, Keulen, Stuttgart, Nürnberg, Leipzig, Hannover en Kaiserslautern.

Verder is het conflict over de WK-plaatsen nog in vollegang. Er zijn dit jaar twee extra plaatsen ten opzichte van het WK 2002. De wereldkampioen moet zich tegenwoordig ook kwalificeren en er is maar een gastland in plaats van twee.

Oceanië heeft de steun van FIFA-voorzitter Blatter in hun verzoek om het krijgen van een WK-plaats. In het huidige systeem moet de winnaar uit Oceanië een beslssingsduel spelen tegen het beste Zuid-Amerikaanse land dat niet direct naar het WK gaat.
Zuid-Amerika zelf heeft ook de wens voor een extra plaats uitgesproken evenals de meeste andere continenten.

Ronaldo wint

Vandaag is er in Parijs de Gouden Bal uitgereikt. Ronaldo werd "Europees voetballer van het jaar". 2de werd landgenoot Roberto Carlos, 3de keeper Oliver Kahn.

De Europese voetballer van het jaar wordt bepaald door 51 journalisten uit evenzoveel verschillende Europese landen. 4 Nederlanders waren genomineerd voor deze titel. Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk speelden echter geen grote rol in de verkiezingen. Voor de verkiezingen hadden diverse mensen nog harde taal gesproken over Ronaldo. Thierry Henry en oud speler Stoichkov zouden het beiden onrechtvaardig vinden als Ronaldo er met de titel vandoor zou gaan. Toch won Ronaldo met overmacht. Hij kreeg 171 punten. Roberto Carlos en Kahn kregen respectievelijk 145 en 114.
De Nederlanders speelden zoals gezegd geen rol. Van Nistelrooy kreeg nog 5 punten (3 punten van een jurylid uit Kazakstan) en eindigde 13de. Roy Makaay kreeg nog 1 punt en eindigde 24ste.

TOP 10

01. Ronaldo, BRA
02. Roberto Carlos, BRA
03. Kahn, DUI
04. Zidane, FRA
05. Ballack, DUI
06. Henry, FRA
07. Raul, SPA
08. Rivaldo, BRA
09. Basturk, TUR
10. Del Piero, ITA
13. van Nistelrooy, NED
24. Makaay, NED

Spam meest irritante vorm van reclame

XdesipleX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bureau Interview/NSS komt na een onderzoek onder 15.000 respondenten tot de weinig opzienbarende conclusie dat ongewenste reclame via email door ruim 85 procent van de ondervraagden als de meest irritante vorm van reclame wordt gezien. Tweede op de ranglijst staat de reclame op websites, die door 70 procent van de respondenten als irritant wordt ervaren. Televisiereclame staat met 47 procent op de derde plaats.

E-mail reclame die op verzoek van de consument wordt verstuurd, wordt door de ontvangers juist wél op prijs gesteld, zo blijkt uit het onderzoek. Ruim 67 procent vindt deze boodschappen informatief en iets minder dan de helft (circa 45 procent) vindt ze zelfs leuk.

Aktu Publishing Group, uitgever van de computerbladen PC-Active en Compukids, wil een fonds oprichten om de het spammen via email tegen te gaan. Aktu's eigen e-mailgids op internet werd dit jaar twee keer misbruikt voor het versturen van reclame.

Paus mogelijk betrokken bij cover-up

Striffelbuur had voor ons het volgende bericht vertaald:

Er is wederom opschudding ontstaan in de katholieke kerk. Terwijl de ellende van pedofiele priesters zich in alle hevigheid voortzet, en in Amerika reeds heeft geleid tot het bijhouden van een lijst van in deze richting afgedwaalde geestelijken (zie: Priest Database), lijkt nu voor het eerst de Paus zelve direct in verband te worden gebracht met cover-up beleid. Dit beleid heeft ervoor gezorgd dat priesters die in de ene parochie betrapt zijn, simpelweg worden overgeplaatst naar een andere parochie waar hun gedrag nog niet bekend is.

Recentelijk is een document opgedoken, gedateerd op 25 mei 1999, waarin Paus Johannes Paulus II de order geeft om ene Robert Burns, veroordeeld pedofiel en tevens priester, uit het ambt te zetten. Uit het document blijkt het volgende: The Pope said the former priest "ought to live away from the places where his previous condition is known". But the Pope's order also offered the man's religious superior, or "ordinary," an alternative. "The local ordinary... is able to dispense from this clause of the decree if it is foreseen that the presence of the suppliant will cause no scandal."

Inmiddels hebben 58 priesters schriftelijk aan de hier genoemde 'religious superior', kardinaal Bernard Law uit Boston, laten weten het zeer op prijs te stellen als hij zich van zijn bevoegdheden zou ontdoen en als kardinaal zou aftreden. Katholieke theologen en historici spreken dan ook terecht van een daadwerkelijke opstand en van rebellie binnen de katholieke kerk.

Oudste Nederlandse man overleden

HeavyD, [Dennus], Furious en XdesipleX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagavond is in Rotterdam-IJsselmonde de oudste man van Nederland overleden. De man, Jan-Pieter Bos, is 111 jaar oud geworden. Jan-Pieter Bos werd op 12 juli 1891 geboren in Papendrecht. Hij is de eerste Nederlander die 111 jaar oud is geworden.

De Rotterdammer is bijna zijn gehele leven binnenvaartschipper geweest. Toen hij zeventig was geworden, ging de man met pensioen. Zijn zoon J. Bos zei over zijn vader: "Zelfs het laatste half jaar verkeerde hij nog in goede gezondheid en hij was tot het moment dat hij overleed helder van geest."

24.000 Kilo kaas gestolen in Staphorst

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het weekend is in Staphorst een oplegger gestolen. De oplegger was gevuld met 24.000 kilo kaas. De vrachtwagen stond er op een industrieterrein. De truck zelf is blijven staan en alleen de oplegger is meegenomen.

Zondagmiddag is door de eigenaar van de oplegger aangifte gedaan bij de politie. De kaas komt uit Meppel en zat in een oplegger van een transportbedrijf. Op de zijkanten van de oplegger stond Westlite Kaas. Het is nog niet bekend wat de totale waarde is van de kaas en de oplegger.

Reclameborden met 'oren' in Sacramento (VS)

In "Minority Report", de laatste film van Steven Spielberg, kunnen futuristische billboards potentiële klanten herkennen en een toepasselijke reclame laten zien. Nu blijkt dat deze toekomstvisie al werkelijkheid wordt in Sacramento (VS).

Waar in de film het netvlies van een persoon wordt gescand, werken deze zogenaamde "smart signs" met sensoren die kunnen aftasten welke radiozender een voorbij rijdende auto aan heeft staan, om zo de reclame daarop aan te passen.

"Weten naar welke zenders de automomobilisten luisteren is belangrijk om twee redenen." aldus Langeland, lid van het team dat met dit project bezig is. "Allereerst vertelt het de adverteerders welke zenders populair zijn, en ten tweede kunnen we de gegevens gebruiken om doelgerichte reclame op de billboards te laten verschijnen."

Sommige critici menen dat deze vorm van reclame een inbreuk maakt op de privacy van mensen, maar het grootste gevaar is nog wel de afleiding die deze borden veroorzaken. Daarom wordt er een maximum gesteld van één wijziging in het beeld per vier seconden.

Langeland is echter van mening dat een dergelijk bord ook positieve kanten heeft. Zo kunnen er, naast reclame, ook eerbetonen aan 'gesneuvelde' agenten of vermissingen van kinderen op getoond worden.

Met dank aan beemwee, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Zaterdag gratis rijden in de trein

Boogey55 en NiceBear had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er volgen acties op het spoor. Het personeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat zaterdag de hele dag geen kaartjes controleren. Ook krijgen reizigers folders over de redenen van de acties. Dat heeft de woordvoerder van de Vakvereniging voor Machinisten en Conducteurs VVMC vandaag gezegd.

De publieksvriendelijke acties zullen worden gehouden vanwege het CAO-conflict tussen de NS-directie en de bonden. Volgens die bonden is het loonbod van de NS onder de maat. Zij hebben de NS een ultimatum gesteld voor vannacht, maar verwachten daarop geen antwoord.

Net voor het middaguur was er ook al een actie van het personeel. Vijf minuten lang lieten ze de sirenes van de treinen loeien.

Machtstrijd rond dictatoriale pastoor

timmie76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De pastoor in het Gelderse Puiflijk is een dictator. Althans, dat vinden de meeste parochianen. Het dorp, slechts 1200 inwoners groot, is in rep en roer. De strijd tussen beide partijen bereikte afgelopen zaterdag zijn hoogtepunt. Vrijwel alle aanwezige kerkgangers verlieten tijdens de viering de kerk.

Volgens de parochianen heeft de pastoor 'dictatoriale neigingen.' "Hij meent te kunnen zeggen 'ik ben de baas'. Een open dialoog of een discussie wenst hij niet aan te gaan", aldus één van de parochianen.

BB bewoners verhuizen

De BB bewoners kregen zondag een Confrontatie.
Zij moesten per team inschatten hoeveel dagen zij bij elkaar in de Bungalow hadden gezeten en hoeveel in de Bunker.

Het Bungalowteam, bestaande uit Jeanette, Margriet, Mustapha en Laurens, maakte de slechtste schatting en kon direct richting de Bunker vertrekken.

Opvallend was dat Mustapha blijkbaar precies had bijgehouden hoeveel dagen hij in de Bunker doorbracht. Zonder te aarzelen kon hij mededelen dat dit 46 dagen waren.

Duits schip vaart op wrak Tricolor [update]

Reintje, Akker, Murphy en [Dennus] hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is in het Nauw van Calais een Duits schip op het halfgezonken vrachtschip Tricolor gevaren. Men weet nog niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. De Tricolor was immers afgezet met boeien.

Algelopen zaterdag zonk de Tricolor toen het in bosting kwam met een schip afkomstig uit de Bahama's. Een dichte mist was hier de oorzaak van. Het schip steekt nog steeds deels boven het water uit. Het Rotterdamse bergingsbedrijf Smit gaat bij hoog water proberen om het honderd meter lange Duitse schip weg te trekken van de Tricolor.

Update
Rond negen uur vanochtend lukte het twee bergingsvaartuigen van bergingsbedrijf Smit om het schip vlot te trekken. Het feit dat het schip leeg was, vermakkelijkte dit.

De 100 meter lange bulkcarrier heeft geen ernstige schade opgelopen, maar zal waarschijnlijk wel even langs een werf moeten, zo zei een Smit-zegsman. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Hoofd veiligheidproject VS zelf slachtoffer

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De chef van de Total Information Awareness Office (TIA), voormalige admiraal John Pointdexter, is zelf het slachtoffer geworden van het zogenoemde 'data-profiling' waarmee de TIA namens de Amerikaanse overheid terroristen probeert op te sporen door persoonsgegevens aan elkaar te koppelen.

Uit protest tegen de plannen van de TIA hebben onbekenden veel persoonlijke gegevens van Pointdexter, zoals (sateliet)foto's, adres en telefoonnummer, aankoopbedrag van zijn huis en de namen van zijn buren, op het internet gezet, zo meldt het Amerikaanse internetmagazine Wired. Veel van de gegevens werden geleverd door een journalist die daarmee wilde aangeven hoe gemakkelijk men nu al op legale wijze aan allerlei persoonlijke informatie over mensen kan komen. Andere activisten hebben de informatie hierna steeds verder aangevuld.

Britse media op jacht naar haren prins Harry

-Frankie- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het geplaagde Britse Koningshuis heeft Scotland Yard ingelicht over een mogelijk complot om haren van prins Harry te bamachtigen. Volgens de Britse krant The Sunday Times heeft de privé secretaris van prins Charles, de vader van Harry, een brief gekregen waarin het bizarre plan beschreven staat.

Met een DNA-onderzoek van het haar van Harry zou kunnen worden vastgesteld of Charles wel de echte vader is van de 18-jarige Britse prins. De brief meldt dat een mediaorganisatie inmiddels een privé detective in de arm heeft genomen die belast is met het bemachtigen van een haar van Harry. Deze zou, met dit doel, een ontmoeting regelen tussen een aantrekkelijke vrouw en de prins, waarbij de vrouw hem enkele haren uit het hoofd zou moeten trekken.

Door de roddelpers wordt al geruime tijd gezinspeeld op het feit dat de vader van de roodharige Harry niet Charles is maar James Hewitt, de eveneens roodharige voormalige minnaar van zijn moeder, prinses Diana. Hewitt ontkrachtte het gerucht echter zelf in een interview met de krant The Sunday Mirror en zei dat hij en Diana pas een affaire kregen toen Harry al liep.

Spiegelglad in de noordelijke provincies

De noordelijke provincies hebben momenteel te kampen met ijzel. Vooral in Groningen en Fryslân is het spiegelglad. De politie heeft de mensen aldaar geadviseerd om alleen naar buiten te gaan als dit echt nodig is.

In Groningen hebben zich tot nu toe vijftien ongelukken voorgedaan. Fryslân kreeg te maken met zeker veertig aanrijdingen of slippartijen. Het openbaar vervoer in de provincie ligt inmiddels plat. Op een lichtgewonde na deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor.

De treinen hebben geen last van de ijzel: "Er kan zich geen ijsafzetting op de bovenleiding vormen omdat de treinen gewoon doorrijden en het ijs op de rails wordt door het gewicht van de treinstellen verpulverd," zo meldt een woordvoerder.

Winnaars The Sims - Beestenboel Prijsvraag!

De afgelopen week was het een "beestenboel" op Fok! We kregen ontzettend veel inzendingen binnen op de prijsvraag voor "The Sims - Beestenboel". Het goede antwoord moest zijn: Will Wright

De gelukkige winnaars die binnenkort een exemplaar van Beestenboel kunnen verwachten zijn:

klokop
Tobbe
Koningin
JaceTBL
SjaakV
jonnie
ecila
Banzi
StreetSweeper
NiGeLaToR


Van harte gefeliciteerd! Beestenboel zal zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden worden.

Maak deze week kans op veel leuke prijzen in het Fok! Kerst Prijzenfestival!

Kliklijn voor vuurwerk

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kliklijn om anoniem misdaden te melden wordt ook gebruikt voor meldingen van handel in illegaal en gevaarlijk vuurwerk.

Politie kan anoniem worden getipt door mensen die weten waar illegaal of gevaarlijk vuurwerk ligt of verhandeld wordt. Gehoopt wordt dat op deze manier gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen. Een nieuwe actie gaat binnenkort van start. "Jij weet waar vuurwerk illegaal opgeslagen of verhandeld wordt? Meld Misdaad Anoniem, Bel 0800-7000".

EU besluit akkoord toetreding tien landen

Zaterdagavond, op haar uitbreidingstop in Kopenhagen heeft de EU de onderhandelingen over het toetreden van tien lidstaten met succes afgesloten.

De landen Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Malta en Cyprus kunnen op 1 mei 2004 toetreden tot de EU. De uitbreiding kost de EU echter wel 40,8 miljard euro.

De regeringsleiders van de kandidaat-lidstaten probeerden gisteravond tot het laatste moment gunstiger financiële voorwaarden van de EU te krijgen. Uiteindelijk kwamen de regeringsleiders van de EU met 300 miljoen euro extra plus een aantal financiële regelingen voor de periode 2004-2006 over de brug.

Vuurwerk onder woningen

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft zondag duizend kilo vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd gevonden onder woningen aan de Berkelselaan in Rotterdam. Er werden 74 Chinese rollen, siervuurwerk en lawine pijlen aangetroffen.

De politie onderzocht de lokatie omdat buurtbewoners hadden geklaagd dat er volgens hen vuurwerk lag. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst en eigenaar van het vuurwerk.

35 keer levenslang voor aanhanger Hamas

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een palestijn is zondag door een rechtbank in Israël veroordeeld tot 35 keer levenslang. Wa'al Kassam zou dit jaar in Israël drie bomaanslagen hebben beraamd waarbij 35 mensen, waaronder vijf Amerikanen, om het leven kwamen.

Kassam bekende dat hij verantwoordelijk was voor een aanslag in een café in Jeruzalem waarbij dertien mensen om het leven kwamen. Ook was hij verantwoordelijk voor een zelfmoordaanslag in een nachtclub die aan vijftien mensen het leven kostte. De aanslag op de kantine van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem in juli waarbij vijf Amerikanen en twee Israëliërs om het leven kwamen was ook het werk van Kassam.

Kassam had de leiding over een cel van de radicale Palestijnse beweging Hamas, waarvan de leden uit Oost-Jeruzalem kwamen. Alle leden waren in het bezit van een Israëlisch identiteitsbewijs. Mohammed Odeh, een Palestijnse schilder die in de universiteit werkte, werd veroordeeld tot negen keer levenslang plus veertig jaar. Hij zou de bom in de kantine hebben geplaatst. De drie andere leden van de Hamas-cel kregen langdurige gevangenisstraffen. Alle leden van de cel hebben hun schuld bekend.

Gore geen president in 2004

Voormalig vice-president Al Gore zal niet deelnemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004. Dat maakte een belangrijke adviseur van Gore zondag bekend. Eind 2000 verloor Gore na een grote crisis over de verkiezingsuitslag van de republikein George W. Bush. Nog steeds is niet duidelijk of de uitslag wel 100% klopte op sommige plaatsen.

Nadat het Hooggerechtshof had besloten dat Bush had gewonnen trok Gore zich een tijdje terug. November dit jaar vertoonde hij zich echter weer op het politieke toneel toen hij campagnes van Democratische kandidaten tijdens de verkiezingen voor het Congres in november steunde.

Binnen zijn partij hoopten veel mensen dat Gore zou afzien van deelname aan de volgende verkiezingen. Twee andere grote Democratische kandidaten zijn senator John Kerry, senator Joe Lieberman en Howard Dean, gouverneur van Vermont. Hillary Clinton heeft eerder uitgesloten te zullen deelnemen aan de verkiezingen omdat ze haar ambtstermijn wil afmaken.

Leefbaar Rotterdam mijdt LPF

Boogey55 meldde ons via de newssubmit het volgende:

Leefbaar Rotterdam wordt wel de voorganger van de LPF genoemd. Thema's als veiligheid, integratie en normen en waarden werden bij Leefbaar Rotterdam al aan de orde gesteld voordat de LPF dat deed. Pim Fortuyn voerde LR aan als lijsttrekker. Toch stemmen slechts zeven van de negentien raadsleden en wethouders van Leefbaar Rotterdam de komende verkiezingen op de lijst van hun voormalig lijsttrekker, zo meldt het AD.

De overige twaalf zweven nog of zullen op het CDA of op Conservatieven.nl stemmen. De reden hiervoor is volgens hun het gebrek aan vernieuwing en de interne ruzies van de LPF.

Mei dit jaar stemde iedereen van Leefbaar Rotterdam nog op de LPF.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.