Sneeuw?

Benjamin (Dagobert)
Het zonnetje schijnt de lucht is blauw. Nee, niet de teletubbies, maar een omschrijving van het weer toen ik zaterdag wakker werd. Het hele kleine beetje sneeuw dat er lag is 'als sneeuw voor de zon' verdwenen. Geen spoor meer te bekennen van het mooie winterlandschap van vorige week.

Maar het was natuurlijk nog niet erg genoeg en zodoende begon het dus 's middags te betrekken en werd het donker en grijs en ging het regenen. Het lijkt hiet Nederland wel.

Of eigenlijk ook niet, want het kleine kikkerlandje heeft ijs en kan schaatsen. Er daar zit ik dan in de bergen van Canada Te wachten op de sneeuw. Te hopen op een witte kerst. Tja, je kan niet alles hebben, maar waarom moet er nou uitgerekend in het jaar dat ik hier zit voor het eerst sinds 12 jaar geen sneeuw liggen sinds halverwege november. Ik zou bijna zeggen: Ik ga naar huis, dan kan ik tenminste schaaten. Maar dan toch maar niet, zou zonde zijn.

Owja, tot op heden heb ik 10 dagen sneeuw gehad. Waarbij er 4 van de tien dagen een witte laag op de stoep lag en de andere 6 was het alleen nog een restje dat nog niet was weggesmolten.