FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 juni 2001

Fans wilden middenstip stelen

Van CAZZO kregen we via de newssubmit te horen dat drie fans van FC Twente vrijdagmorgen hebben geprobeerd de middenstip van voetbalclub PSV in Eindhoven te stelen.

De fans hadden onder meer een klimtouw, een bijl en een schepje meegenomen om het stadion binnen te komen. Maar nog voordat ze het stadion binnen waren, werden ze betrapt door de politie. De Twentefans waren niet goed voorbereid op de actie: in het stadion ligt op dit moment geen grasmat vanwege het vernieuwen van het veld.

Het is niet bekend wat de Twente-aanhang met de middenstip wilde doen.

Lammers vertrekt van tweede startrij

Jan Lammers en zijn teamgenoten Val Hillebrand en Donny Crevels vertrekken zaterdag vanaf de tweede startrij bij de 69e editie van de 24-uursrace van Le Mans.
Tijdens de afsluitende training zette het Nederlands-Belgische team de vierde tijd neer (3.34,838).

Tom Coronel start met zijn teamgenoten Stefan Johansson (Zwe) en Patrick Lemarié (Fra) vanaf de derde rij met een tijd van 3.35,128. Poleposition is voor het Frans-Italiaanse team van Laurent Aïello (3.32,429).

Dreigbrieven voor IOC

Het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne heeft een aantal dreigbrieven ontvangen, afkomstig van anti-Chinese groeperingen. Het IOC wordt daarin gewaarschuwd voor aanvallen indien de Olympische Spelen in 2008 in Peking.

,,We hebben de brieven aan de Zwitserse politie overhandigd'', zei IOC-directeur Francois Carrard. ,,We kunnen ze niet negeren. De toon van de brieven is duidelijk serieus, en dat doen we dus ook.''

Peking is favoriet in de eindverkiezing voor de organisatie van de Zomerspelen in 2008. Deze wordt op 13 juli tijdens het congres in Moskou gehouden. De Chinese campagne heeft evenwel de nodige weerstand opgeroepen, vooral bij groeperingen die het Chinese beleid op het gebied van de mensenrechten bekritiseren.
Het Jeugdcongres van Tibet wordt door het IOC als één van de mogelijke afzenders genoemd van de dreigbrieven. China regeert sinds de jaren vijftig met harde hand in Tibet.

'Mannen moeten als vrouwen rijden'

Jonge vrouwelijke automobilisten rijden veiliger dan hun mannelijke leeftijdgenoten. Daarom moet in het verkeer de jonge vrouw ook als maatstaf worden genomen. Dat vindt voorzitter Van der Doef van de Verenigde Verkeers Veiligheidsorganisatie 3VO.

Volgens Van der Doef kan menig man aan het gedrag van de vrouw in het verkeer een prima voorbeeld nemen. Als wordt gekeken naar bestuurders bij ernstige verkeersongelukken per miljard kilometer, dan valt direct op dat vrouwen tot dertig jaar veel minder gevaarlijk en een stuk verantwoordelijker autorijden dan mannen van dezelfde leeftijd. Boven de 30 jaar hebben autorijdende vrouwen overigens dezelfde kans op een verkeersongeluk als mannen van boven de dertig.

Van de vorig jaar omgekomen 1160 weggebruikers was drie van de vier man. In de leeftijdsgroep 20 tot 25 jaar zijn zelfs zes maal zoveel mannen als vrouwen het slachtoffer van een verkeersongeval.

‘SBS op volle kracht door met V8’

De zender V8 gaat zonder Veronica ‘op volle kracht’ door met veel aandacht voor het Nederlands product. De zender heeft genoeg financiële armslag om zich te ontwikkelen tot volwaardig jongerenkanaal.

Dat zei SBS-baas Fons van Westerloo donderdag in het Algemeen Dagblad. “Het is jammer dat Veronica afhaakt, maar wij gaan nu op volle kracht door met de ontwikkeling van V8.” De in juli te presenteren plannen liggen volgens Van Westerloo al klaar. De 150 miljoen gulden voor een nieuwe zender heeft hij niet nodig. “Wij kunnen met veel minder af, omdat onze kosten lager zijn.” Toch sluit hij niet uit dat er een nieuwe partner wordt gezocht.

Veronica had met SBS opnieuw willen beginnen op het kanaal van V8 met Veronica als omroepbedrijf. Maar financieel kwamen beide partijen er niet uit. Op de site van Veronica is inmiddels een mededeling verschenen over het afketsen van de deal. “Het streven naar de ontwikkeling van de huidige Veronica-organisatie tot een multimediaal bedrijf met activiteiten op het gebied van radio en/of televisie blijft centraal staan. In de komende weken en maanden zullen deze scenario's nader worden onderzocht en uitgewerkt.''

Examens goed gemaakt

De eindexamens zijn dit jaar goed gemaakt. Dat stelt de centrale examencommissie CEVO. Gisteren kreeg een groot deel van de 200.000 leerlingen die eindexamen deden de uitslag, de rest volgt vandaag. Vooral de exacte en economische vakken in het studiehuis gingen goed, geschiedenis was in het havo wat aan de moeilijke kant. Daar is bij de normering rekening mee gehouden. Afgezien daarvan zijn de examens havo oude en nieuwe stijl goed verlopen.

Voor VWO was dit jaar voor het eerst dat er examens nieuwe stijl werden afgenomen. De resultaten zijn vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. Alleen wiskunde B bleek te moeilijk te zijn. De normering is daarop aangepast. De VWO'ers die de examens oude stijl aflegden, vonden geen opmerkelijke hobbels op hun weg. Ook voor MAVO- en VBO-examens is de puntentelling hier en daar aangepast. Daar bleken sommige vragen onduidelijk te zijn gesteld. De examens VBO-B zijn beter gemaakt dan de voorgaande jaren.

Dit jaar hield het VMBO voor het eerst proefexamens. Leerlingen deden behalve de algemene vakken ook centraal examen in beroepsgerichte vakken. CEVO is tevreden over de proef.

Aanstaande woensdag staat opnieuw in het teken van de examens: dan zijn de herkansingen.

Dommelsch komt met Icebier

Bierbrouwer Dommelsch gaat Icebier op de markt brengen. De komende week, van 15 tot 24 juni, is het speciale bier te verkrijgen op het Oerol festival op Terschelling.

Het bier is vooralsnog exclusief verkrijgbaar in de horeca in een longneckfles. Dommelsch Ice wordt sterk gekoeld. Door de koeling van het brouwsel tot -4 graden Celsius ontstaan ijskristallen. Deze worden vervolgens door filtratie verwijderd, waarna een kristalhelder bier met een frisse zachte smaak ontstaat.

Icebier bevat 5,5% alcohol.

DNO zendt uit via internet

De Nieuwe Omroep (DNO) van initiatiefnemer Aad van den Heuvel gaat woensdag 20 juni (20.30 uur) live uitzenden op internet. Dat heeft de omroep in spe, die zich vooral wil richten op milieu, mensenrechten en mondiale verhoudingen, gisteren laten weten.

DNO zegt ruim 86.000 leden te hebben, maar kreeg van staatssecretaris Van der Ploeg (Media) geen toestemming als publieke omroep uit te zenden. Daartegen loopt een beroepsprocedure. In de tussentijd stort DNO zich volledig op internet. Aanvankelijk zouden de maandelijkse internetuitzendingen vanaf april beginnen, maar volgens Van den Heuvel is dat wegens technische tegenslag vertraagd.

Over de precieze inhoud van de uitzending op 20 juni kan Van den Heuvel nog niets zeggen. Het programma is te volgen op DeNieuweOmroep.nl.

Utrechts treinverkeer nog niet optimaal

Het treinverkeer in en rond Utrecht is na de botsing tussen de twee treinen nog niet optimaal geweest. Donderdagochtend begonnen pas na tien uur de treinen weer volgens het dienstrooster te rijden.

De komende tijd kunnen er echter nog meer vertragingen optreden. Dit heeft te maken met het ontbreken van personeel en materieel op de juiste plaatsen.

Door de botsing, afgelopen woensdag, tussen twee treinen kregen reizgers in het hele land te maken met uitval en vertragingen. De sporen die beschadigd waren tijdens het ongeluk konden pas donderdagavond worden vrijgegeven.

Fok! langdurig down tijdens verhuizing

Zoals alle mensen die regelmatig Fok! bezoeken hebben kunnen zien is met name Fok! gedurende een lange periode off-line geweest door een aantal DNS-problemen die overigens nog steeds aanhouden. Na dik 19 uur downtime zijn de eerste Fok!-schermen gelukkig weer operationeel en kan je Fok! weer bereiken onder de volgende links.

Frontpage: http://213.239.154.12/index.fok
Forum: http://213.239.154.13/index.php

De IP's zijn nog nodig omdat de domeinen fokzine.net en fokforum.nl nog niet rechtstreeks bereikbaar zijn. We zullen uiteraard zodra alle lopende zaken opgelost nog een uitgebreider bericht op Fok! zetten.

De Fok!-crew
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1284
special
Random Pics van de Dag #1283
special
Random Pics van de Dag #1282
review
Paper Mario: The Thousand-Year Door
review
Stellar Blade
special
Random Pics van de Dag #1281
©FOK.nl e.a.