FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 mei 2000

Burn baby, Burn!

Een geestelijk gestoorde Rotterdammer heeft de teksten van een aantal popsongs wel erg letterlijk opgevat. De man stak vanavond, na eerst keihard de nummers 'Fire' en 'Beds are burning' te hebben gedraaid, zijn appartement in brand .

De toegesnelde brandweer moest een deel van de flat ontruimen. Kort daarna hadden ze brand onder controle. De man werd kort na de ontruiming door de Rotterdamse politie aangehouden, zijn appartement brandde volledig uit.

De bus naar Ameland

Het was al eerder bekend gemaakt dat de Bus tijdens haar rondreis ook Ameland aan zou doen, alleen was de precieze datum nog niet bekend. Quenda® van ons eigen FOK!forum was zo oplettend de streams aan het volgen dat ze mooi nog even opving dat de bus volgende week naar Ameland zal gaan.
Tessa kreeg dit van haar moeder via de telefoon te horen, maar bleek dit al van iemand anders (naam onbekend) gehoord te hebben.

Het valt me wel op dat de Bus steeds verder van de bewoonde wereld raakt

[ Met dank aan Quenda® van het FOK!forum ]

Geen stormloop op Big-Brother USA casting

Humate had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt erop dat er maar weinig Amerikanen interesse hebben om mee te doen met het in ons land ooit zo populaire BigBrother. Sinds de start van de castingprocedure hebben zich een schamele 1000 mensen aangemeld. Dat is vooral teleurstellend omdat er meer dan 6000 mensen zich hadden aangemeld voor het andere reality-soap programma 'Survivor'

Big Brother USA, dat op 6 juli voor het eerst op de Amerikaanse televisie te zien zal zijn, heeft als uitvoerend producent onze eigen Paul Römer. Deze geeft de schuld van het geringe aantal aanmeldingen aan een te ingewikkelde aanmeldingsprocedure.
Buiten een lange vragenlijst moeten aspirant deelnemers ook een video-opname van twee minuten meesturen "en dat zal voor veel mensen toch teveel moeite zijn," aldus Römer.

Verder zullen veel mensen zijn afgeschrikt door waarschuwingen van psychologen die Big Brother als 'gevaarlijk' en 'ongezond' bestempelden.

Gekke amerikanen

Napster blokkeert 317.377 accounts

Chris van der Linden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is zover. In een verklaring heeft Napster te kennen gegeven dat het 317.377 accounts heeft geblokkeerd die op de lijst van Metallica stonden.
De lijst met alle usernames van personen die Metallica-nummers uitwisselen was aangeleverd door Metallica zelf. Metallica en Napster zijn al weer een poosje verwikkeld in een strijd, waarbij Metallica wil dat voor elke MP3 die via Napster wordt uitgewisseld Napster een boete krijgt.
Metallica heeft dus nu de eerste slag gewonnen. Gebruikers schrokken behoorlijk toen de volgende mededeling op hun scherm kwam: 'Banned by Metallica'.
Overigens stelt het opnieuw aanvragen van een username een gebruiker weer in staat om Metallica-nummers uit te wisselen (alsof iemand dat nu nog zou willen)

'I Love You' treft ook Robbie en Geri

Sebastard en Webfreak hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:
Het 'I Love You' virus heeft afgelopen weekend de hele planning van het platenlabel van Robbie Williams en Geri Halliwell geruïneerd. Ze moeten hun hele schema opnieuw indelen, omdat alle afspraken die ze gemaakt hadden via e-mail en fax zijn gewist ... Het is onmogelijk na te gaan wanneer wat plaats had moeten vinden.

Tsja, zo erg is 't allemaal niet. Wie wil er nou Robbie Williams of Geri Halliwel boeken???

Beveiligingsdieven

Met dieven vangt men dieven, daar lijkt het hier wel op . Een rechter in Wenen heeft 8 medewerkers van een beveiligingsbedrijf veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen van 13 tot 18 maanden. De 8 winkelbewakers, die in een winkelcentrum diefstal tegen moest gaan, bleken zelf de grootste dieven . Ze gingen onder andere met tapijten, videorecorders, cosmetica, fietsen, speelgoedbeesten, sigaretten en etenswaren aan de haal.

Hoogste Jackpot ooit!

Herman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnenkort is er in Amerika de trekking van een loterij. Hierin is de jackpot de hoogste ooit, namelijk 350 MILJOEN US dollar (omgerekend volgens de koers van 2 minuten geleden: 848.890.000 guldens).

Na aftrek van de belasting kan de winnaar kiezen voor een eenmalige uitkering van $114.000.000 of 26 jaar lang een keer per jaar $8.900.000.

Kaartjes zijn nog verkrijgbaar en kosten $1 per stuk.

HET probleem op dit moment is de bereikbaarheid van de verkooppunten. Door de enorme vraag is er zelfs een glasvezelkabel mee opgehouden en zijn er ongeveer 1000 verkooppunten niet bereikbaar.

Ik ben trouwens met de helft ook wel tevreden

Vijf liter EK-blik Grolsch

Onder de naam 'Blik op de bal' startte LetsBuyIt.com gisteren de 'co-buy' voor bier van Grolsch in 5 liter EK-blikken .
Bij letsbuyit.com start de verkoop twee weken eerder dan in de winkels. Door co-buying daalt de prijs naarmate er meer mensen Blik op de bal-bier aanschaffen.
Al bij twintig inschrijvingen kosten twee blikken nog maar 35 gulden. Voor dit bedrag bezorgt LetsBuyIt.com ze ook nog eens gewoon bij je thuis .
In de winkel kosten de blikken bijna 44 gulden.
De speciale 5 liter EK-blikken hebben een beperkte oplage. Bij LetsBuyIt.com kunnen leden nu hun EK-blikken alvast reserveren.

Proost

Drugs verstopt in kinderlijkje

Drugshandelaren hebben een klein meisje gedood om in het lijkje drugs te smokkelen.
De douane op een vliegveld in de Verenigde Arabische Emiraten deed bij toeval een gruwelijke ontdekking. Toen een vrouw met een meisje op haar arm op de luchthaven arriveerde, dacht een douanebeambte dat het kind sliep. Vertederd trok hij haar aandacht en besefte toen dat het meisje dood was.
Het kind bleek ontvoerd en vervolgens vermoord, waarna de criminelen haar lichaam met codeïne vulden .
Codeïne is een verslavende pijnstiller waarvan de werking op die van morfine lijkt.

Mariah Carey's zus was hoer voor Mariah

Mariah Carey zou voor haar carrière vrezen nu haar acht jaar oudere zus bezig is met een nogal opzienbarend boek over de super-ster.

In dit boek zou Alison weinig heel laten van haar door velen zo bewonderde zus. Zo zou onder meer beschreven worden hoe, terwijl Mariah nog knokte voor de grote doorbraak, haar zuster Alison haar geld gaf voor dure kleding en mooie huurauto's. Dit geld verdiende Alison met prostitutie. Ook zou Mariah een relatie hebben gehad met een beruchte drugshandelaar. Op haar vijfde zou Mariah door een schoolarts seksueel misbruikt zijn en ook een familielid zou zich aan haar hebben vergrepen.

De rechten van het boek zijn op het ogenblik in het bezit van het Amerikaanse weekblad The Star, dat als enige een synopsis van het script in bezit heeft. In het manuscript, aldus insiders, wordt ook beschreven dat Alison zó jaloers was op de roem van haar zuster, dat zij het ouderlijk huis als een soort wraak in brand stak.

Ook een broer van Alison en Mariah, Morgan, zou grote problemen hebben veroorzaakt in Mariah's jeugd.
Buiten een lichamelijk handicap was het vooral psychisch niet helemaal ok met de jongen.
Hij zou zelfs hebben geprobeerd beide zusters te vermoorden.

Mariah Carey zou haar zus hebben geprobeerd om te kopen om publicatie te voorkomen, maar Alison wil daar niets van weten. Het motief van Alison om dit boek te publiceren is onbekend. Ze heeft AIDS en wil elke minuut die ze nog te leven heeft met haar zoontje doorbrengen.
Mariah Carey ontkent overigens alles.

Niet zo verwonderlijk, want 'The Star' die een zogenaamde synopsis heeft, staat bekend als een van de grootste roddel en onzinbladen van Amerika.

Walkman GSM

In de serie 'vernuftigste mobieltjes' is er nu een mobiele telefoon op de markt gekomen met ingebouwde MP3-speler
De GSMP3 speler (zelf bedacht ) schakelt de muziek automatisch uit als de telefoon gaat.
Het 94 gram wegende apparaat is uitgerust met een oormicrofoon voor handsfree bellen en heeft een afstandsbediening. De gebruikers kunnen de digitale muziek via de pc downloaden en op de MP3 Phone opslaan. Dat gebeurt via een ingebouwde infrarood modem.
De benodigde software voor het omzetten van cd-audio naar MP3-audio en voor dataverkeer met pc of laptop wordt op een cd-rom gratis bijgeleverd. Verder heeft het muzikale mobieltje van Samsung vibra alarm, klok met wereldtijd en een organizer.
Intoetsen van een telefoonnummer is bij dit mobieltje ook niet meer nodig. Enkel het roepen van een naam is voldoende om de betreffende persoon aan de lijn te krijgen.

Vooral dat laatste is handig tijdens roddelgesprekken. Je lult over iemand en omdat de telefoon automatisch die persoon dan belt kan die prima meegeniet

Steek je voorman eens in brand

Een 30-jarige man uit Den Haag is dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel en tbs. Op een spoorwegemplacement in Voorburg stak de man op 3 november vorig jaar zijn 27-jarige voorman in brand. Deze overleed aan zijn verwondingen.

De verdachte verklaarde op de rechtszitting van twee weken geleden dat hij al anderhalf jaar problemen met zijn chef had. Beiden waren schoonmakers. Volgens psychiatrische rapporten zou S. een gebrekkige ontwikkeling van de geestelijke vermogens hebben en lijden aan een persoonlijkheidsstoornis. De moord zou een gevolg zijn van langdurig opgekropte woede.

De rechtbank achtte voorbedachte rade bewezen, omdat de man, voordat hij na ziekte op 3 november weer aan het werk zou gaan, bij een benzinestation was gestopt en een jerrycan benzine had getankt.
Die benzine had hij over zijn voorman heengegooid en deze met lucifers in brand gestoken.

Raadsvrouw V. Seedorf had als verweer aangevoerd dat haar cliënt in een waas verkeerde. De rechtbank verwierp dit verweer en dus zal de raadsvrouw in hoger beroep gaan.

Sjees...

Steven Spielberg legopakket

Steven Spielberg en Lego werken samen aan een digitale filmkit voor kinderen, waarmee ze zelf films kunnen maken en monteren.
De "Lego Studios Steven Spielberg MovieMaker" bestaat uit een digitale camera met legoblokjes aan de buitenkant. Er zitten ook gebouwen, auto's en bekende figuurtjes bij het pakket. De opbrengst van het pakket gaat naar de Starbright Foundation voor ernstig zieke kinderen en de Survivors of the Shoah Visual History Foundation.

Iedereen wil tegenwoordig een Spielberg zijn geloof ik

Olympisch vuur

In Athene zal vandaag de ceremonie worden gehouden voor het ontsteken van het Olympisch vuur. De toorts zal, geheel volgens traditie, door atleten van Athene naar Sydney worden gebracht.
Met het onsteken van het Olympisch vuur in Sydney zullen de spelen officieel geopend worden.

Elders in Athene is men ook druk bezig met de aankomende spelen: in het stadion werd het logo van Sydney met bloemen op het veld 'geschilderd'.

Brandweer bevrijdt arrestant

In Utrecht zijn agenten niet zo slim blijkt. Daar moest de brandweer uitrukken om een arrestant uit de handboeien van de politie te bevrijden. De agenten hadden de jongen per ongeluk twee handboeien om dezelfde pols gedaan. Omdat de sleutelgaten tegenover elkaar zaten konden de boeien niet meer met een sleutel worden geopend
Met behulp van een zaag konden de boeien uiteindelijk toch van de pols gehaald worden.
De arrestant was samen met twee andere jongens aangehouden wegens aanranding en bedreiging van twee vrouwen in een zwembad.

Gezien waar ze voor zijn opgepakt kunnen ze misschien die boeien beter rond de NEK van de mannen doen ?

Websites weten alles over hun bezoekers

De grootste droom van elke adverteerder is natuurlijk dat elke boodschap alleen bij de doelgroep komt waar hij hem voor had bedoeld. Daarvoor heeft het Amsterdamse bedrijf RealMapping software geschreven.
De werking van de software is niet moeilijk, het is een enorme database met allerlei mogelijke IP-adressen die een website-bezoeker kan hebben. Aan de hand van het IP-adres is het land van herkomst af te leiden, en ook of het een universiteit of bedrijf betreft. Adverteerders willen de software gebruiken om studenten en mensen die bij bedrijven vandaan internetten andere advertenties aan te bieden dan gewone gebruikers. Bibit, een bedrijf dat gespecialiseerd is in betalen via internet, wil RealMapping gaan gebruiken voor fraudebestrijding. (Dus als iemand in Estland internet en een afleveradres opgeeft in bijvoorbeeld Bulgarije is hij verdacht). Cargoweb, een website voor Europees transport gaat het systeem gebruiken, als extra controle voor de betrouwbaarheid. Deze website is voor bedrijven, en zo kan makkelijk gecontroleerd worden of het ook echt een bedrijf is wat hier de gegevens invoert.
RealMapping kan al deze gegevens vaststellen met een nauwkeurigheid van 97,5%.

Laten we hopen dat deze software goed gebruikt wordt. Hier kunnen leuke dingen mee gedaan worden, zoals websites die je direct in je eigen taal aanspreken, maar er kan ook misbruik van worden gemaakt .
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
©FOK.nl e.a.