FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 april 2000

Mel C zingt Brits Olympisch lied

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zangeres Mel C, ook bekend als Sporty Spice, gaat het officiële lied voor het Britse Olympisch Team opnemen. Het Britse Olympisch Comité heeft haar platenmaatschappij Virgin Records benaderd om in juli met een nummer te komen. De zangeres die momenteel een redelijke hit heeft met het liedje 'Never be the same again', steekt haar liefde voor atletiek niet onder stoelen of banken. "Ik zou het leuk hebben gevonden om zelf een hardloper te zijn. Ik hield verschrikkelijk veel van atletiek toen ik nog op school zat. Linford Christie is mijn favoriete atleet", zo zei Sporty Spice.

Leuk voor haar, maar ook voor ons?

Dronken van een omgevallen fles

De politie van de stad Clermont-Ferrand (Frankrijk) had van automobilisten met een slok teveel op al heel wat smoezen gehoord. Maar deze kende ze nog niet: een omgevallen fles sterke drank.

Een paar agenten haalden tijdens een controle een dronken 80-jarige dame van de weg. Ze bezwoor de politie dat ze niet meer dan een glaasje gedronken had bij het middageten. Later raakte ze door de dampen van de omgevallen fles beneveld, echt waar... Ja best oma

Bij de bloedproef viel ze echter door de mand. Oma bleek een alcoholpromillage in haar bloed te hebben van 1,12. Voorlopig is madam haar rijbewijs kwijt.

[The Animated Gif*Friends en WebMan meldden dit via de newssubmit. Bedankt!]

Eerste overvaller sinds jaren

Sander meldde ons via de newssubmit het volgende:

De Roemeense hoofdstad Boekarest heeft vrijdag voor het eerst sinds de val van dictator Nikolae Ceausescu (Sjausjeskoe weet je wel ) in 1989 een overval op een geldwagen beleefd. De crimineel maakte ongeveer 66.000 gulden buit, maar werd kort na de overval door de politie aangehouden. De eigenaar van het geld, een particuliere bank waar de vroegere tennisster Ion Tiriac baas van is, zei te hopen dat de overval er niet op duidt dat de veiligheid in Roemenië minder wordt.

Overleden na typefout

Een vrouw van 54 uit Heerlen is vorige week overleden na een verkeerde bloedtransfusie in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Tijdens een hartoperatie kreeg ze in plaats van bloedgroep O, bloedgroep A toegediend.

De officier van justitie in Maastricht en de Inspectie van de Volksgezondheid stellen een onderzoek in. Volgens een zegsman van het ziekenhuis is er bij het intikken van de aanvraag voor bloed op de computer een tikfout gemaakt: in plaats van de 'O' werd de 'A' ingetypt. (En dat terwijl de de O nou niet direct naast de A zit! )

De vrouw onderging afgelopen woensdag een bypassoperatie. Daarbij kreeg ze het verkeerde bloed toegediend. De Heerlense overleed een paar dagen daarna aan de gevolgen van de medische fout. Het ziekenhuis heeft haar man en kinderen onmiddellijk op de hoogte gesteld van de gang van zaken, aldus een woordvoerder.

De woordvoerder van het AZM sprak over een "menselijke fout", die nooit helemaal uit te sluiten is. "Er is door ons een uitgebreid onderzoek ingesteld hoe dit kon gebeuren. Het geven van bloed is een uiterst gevoelige procedure. Er zitten mensen in die schakel en menselijke fouten kunnen nooit worden uitgesloten", zei hij.

Treurig...

Ook binnen PvdA stemmen voor wijziging staatsbestel

Na het balletje dat Thom de Graaf afgelopen vrijdag opgooide over een discussie over de monarchie, is het nu de beurt aan drie prominente PvdA'ers.

Voor het komende partijcongres werd een stuk ingeleverd door vooraanstaande leden, als onderdeel van een nieuw beginselprogramma dat in september het licht moet zien.

Het essay "De dynamiek van de macht en de tegenmacht" is volgens een van de scrijvers, Eerste-Kamerlid Witteveen, echter geen pleidooi voor een gekozen staatshoofd of een republiek.

"Alle andere ambten of functies zoals dat van volksvertegenwoordiger of bestuurder worden bij toerbeurt door burgers in opdracht van andere burgers vervuld. Er is geen reden om voor de functie van staatshoofd een uitzondering te maken.", valt onder andere te lezen.

Behalve door Witteveen, die ook hoogleraar aan de juridische faculteit in Tilburg is en tevens voorzitter van de beginselprogrammacommissie, werd aan het stuk meegwerkt door M. Hajer, hoogleraar politicologie, en Paul Kalma, voorzitter van het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

Het essay maakt onderdeel uit van de stukken die op het partijcongres van 27 mei behandeld zullen worden. Het huidige programma dateert al uit 1977 en is hard aan revisie toe. Overigens staat al in het oude programma dat de monarchie op termijn moet worden vervangen door een republiek.


Telefoonstoring in midden-Nederland

Door een kabelbreuk, als gevolg van graafwerkzaamheden in Utrecht, ligt het telefoonverkeer in delen van midden-Nederland plat. De capaciteit in plaatsen als Lelystad, Amersfoort en Wijk bij Duurstede is beperkt. Ook het mobiele verkeer ondervindt hinder van de breuk.

KPN-Telecom verklaart dat de problemen in Amersfoort inmiddels zijn verholpen. Wanneer de storing in de rest van de regio zullen zijn opgelost kon nog niet worden gemeld.

Gemeenten krijgen plaspolitie

Chillout had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gemeenten krijgen verregaande bevoegdheden om burgers die zich schuldig maken aan kleine, ergerlijke overtredingen, zelf te straffen door hen een bestuurlijke boete op te leggen. Daarvoor komen in alle gemeenten speciale controleambtenaren.

Het gaat om overtredingen als wildplassen, kleine vernielingen, graffiti en vuilnis op straat gooien of niet volgens de regels aanbieden. Ook bepalingen in de Drank- en Horecawet zoals het schenken van drank aan minderjarigen en dronken mensen en de controle op het naleven van sluitingstijden voor cafés vallen onder de nieuwe regels.

Homepage voor saaie mannen

Ben je een man en krijg je regelmatig van collega's en eventuele vrienden te horen hoe saai je bent? Dan is Dullmen.com misschien iets voor jou.

Over de hele wereld zijn er saaie mannen, die zich nu eindelijk verenigd hebben op deze website. Nadat je de zware toelatingstest heb afgelegd (je moet minimaal twaalf van de vijftien pittige vragen met 'ja' beantwoorden) mag je jezelf officieel 'dull man' noemen. Een bijbehorend certificaat is te downloaden.

Op de pagina tref je verder onder andere flauwe grappen aan ("Do you know why cannibals don't eat clowns? Because they taste funny."), aankondigingen van activititen (binnenkort bijvoorbeeld de Nationale wegenmap vouw-wedstrijd). Ook worden er gespreksonderwerpen gegeven voor het geval je uitgenodigd zou worden op een dineetje.

De site heeft al veel aandacht gekregen in onder andere Groot-Brittanie, India en Australie. Een bewijs dat saaiheid grensoverschrijdend is.

Let wel: het is een sexistische club. De site waaschuwt: "vrouwen zijn niet saai, ze zijn opwindend. We willen ze niet op onze ontmoetingsplaatsen. Het eerste dat ze daar gaan doen is het herinrichten van het meubilair"

Hoogtepunt op de site is de database van baggagebanden op luchthavens. En, voor elke reiziger van levensbelang, een antwoord op de vraag of baggagebanden links- of rechtsom draaien.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.