FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 april 2000

Kuifje-boek van 33.000 gulden

Weet je toevallig dat jouw opa/oma vroeger wel van strips hield? Ga dan vooral eens kijken op zijn/haar zolder. Een beetje zoeken naar oude stripboekjes kon de moeite wel eens dubbeldik waard zijn. Tijdens een veiling in Parijs bracht een stripalbum van de bekende stripheld Kuifje namelijk ruim 33.000 gulden op! Het is een zwart-wit exemplaar uit 1930 en is getiteld: 'Kuifje in het land van de Sovjets'. Het album verscheen toendertijd in zeer beperkte oplage; slechts 500 stripboeken werden er uitgegeven. Hiervan zijn er nu nog maar 20 over en ze zijn dus erg geliefd bij de hartstochtelijke verzamelaar.

Duizend bommen en granaten? Nee, 33.000 piekies!

London Tower ook vroeger al attractie

Uit onderzoek is gebleken dat de Tower van Londen eeuwen geleden ook al een grote toeristische trekpleister van de Britse hoofdstad was. Onderzoekers vonden in de kelders van de Tower botten van allerlei exotische dieren. Ze denken nu dat het hier gaat om een dierentuin uit de middeleeuwen. Behalve olifanten waren ook dieren als struisvogels hier te bewonderen. De beesten waren meestal cadeaus aan de koning. Helaas wisten de Britten niet zo goed hoe ze de dieren moesten verzorgen. Eén olifant is dood gegaan, nadat hij was besproeid met wijn. De verzorgers hoopten het beest zo tegen de kou te beschermen.

Beenhakker neemt ontslag

Trainer Leo Beenhakker van Feyenoord heeft zijn ontslag ingediend. Hij deed dit direct na de thuisnederlaag van de Rotterdammers tegen FC Utrecht (1-2). Don Leo deelde zijn ontslag mee, maar gaf verder geen toelichting. Volgens NOS Radio hoopt hij zo de groep op scherp te zetten om alsnog Champions League voetbal zeker te stellen.

Update!

"Na het echec in Marseille is er geen progressie meer in de ploeg. Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor en neem op staande voet ontslag", aldus Beenhakker, die meteen daarop De Kuip verliet.

Feijenoord-voorzitter Jorien van den Herik verklaarde 'begrip te hebben' voor het besluit. Feyenoord is momenteel bezig aan een matige reeks wedstrijden, waardoor plaatsing voor de Champions League hoogst onzeker is.

Door het verlies van vandaag staan de Rotterdammers gedeeld 4e met 53 punten. Ajax staat 7e met 50 punten, maar die moet twee wedstrijden spelen. Ajax kan Feijnoord dus verdringen van de vierde positie.

Tevens dank aan Boeltje die ons een en ander meedeelde via de newssubmit.

Flitsantennes op gsm

WebMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gebruikers van mobiele telefoons met daarop een blitse flitsantenne dreigen hun speeltje kwijt te raken. Het gebruik van de antenne is officieel verboden. Wie met een dergelijke antenne door een ambtenaar van de Rijksdienst voor Radiocommunicatie (RDR) wordt aangetroffen, maakt een grote kans dat zijn telefoon in beslag wordt genomen.

De flitsantenne geeft knipperend licht in verschillende kleuren als er wordt gebeld. Voor de RDR is het belangrijkste bezwaar de hinderlijke storingen die in de GSM-banden worden veroorzaakt. De RDR wil daarom dat de verkoop van de flitsantenne wordt gestaakt.

Schumacher wint ook derde GP

In de derde race van het seizoen maakte Michael Schumacher zijn hattrick compleet door vòòr Mika Hakkinen en David Coulthard te eindigen. Rubens Barrichello, die lange tijd op de derde positie lag, werd uiteindelijk vierde.

De belangrijke plaatsveranderingen kwamen voornamelijk door strategie-werk. Coulthard pakte Barrichello's positie tijdens een gezamelijke pitstop. Coulthard kwam een meter voor Barrichello de pits uit, waarna de Schot Coulthard soepel van Barrichello wegreed. Michael Schumacher pakte Hakkinen uiteindelijk door, in de paar rondjes die tussen hun stops zaten, nèt genoeg tijd te winnen om de koppositie over te nemen.

Jos Verstappen had een fantastische start en reed direct op de tiende plaats. Helaas moest onze landgenoot hierna voor een niet-reguliere stop de pits in, wat hem veel tijd en plaatsen kostte. De reden voor de stop was een vreemd geluid wat Jos constateerde. Het geluid bleek waarschijnlijk afkomstig van een aanlopend boutje. Volgende keer beter...

Door deze derde overwinning van Schumacher, loopt hij weer verder uit op de concurrentie.

De uiteindelijke uitslag:

1 M. Schumacher Germany Ferrari 1.31.39.776
2 Hakkinen Finland Mclaren + 1.168
3 Coulthard Scotland Mclaren + 51.008
4 Barrichello Brazil Ferrari + 1.29.276
5 Villeneuve Canada Bar + 1 lap
6 Salo Finland Sauber + 1 lap
7 Irvine Ireland Jaguar + 1 lap
8 Diniz Brazil Sauber + 1 lap
9 Wurz Austria Benetton + 1 lap
10 Herbert England Jaguar + 1 lap
11 Fisichella Italy Benetton + 1 lap
12 Zonta Brazil Bar + 1 lap
13 Mazzacane Argentina Minardi + 2 laps
14 Verstappen The Netherlands Arrows + 3 laps
15 Trulli Italy Jordan + 4 laps

De volgende race zal zijn in het paas-weekend over twee weken, op het Engelse Silverstone-circuit.

Goudkust-acteur ontslagen

De Goudkust-acteur Mike Ho Sam Sooi is op staande voet ontslagen, omdat hij de actrices, met wie hij liefdesscènes moet spelen in de serie, tegen hun wil tè intiem kuste. De acteur was al tweemaal eerder officieel berispt voor zijn hartstochtelijke kussen en te realistische spel. Toch ging hij er gewoon mee door. Reden genoeg voor de productieleiding om hem op staande voet te ontslaan.

Het ging niet alleen om het te intieme kussen maar ook om handtastelijkheden. Verschillende actrices uit Goudkust waren hier niet van gediend. Zij protesteerden bij de productieleiding, die Mike hiervoor berispte. Als de acteur eenmaal weer volgens het script een actrice moest kussen, kon hij zich echter weer niet beheersen. Deze week zal zijn rol worden overgenomen door een andere acteur.

Mike Ho Sam Sooi vecht zijn ontslag aan, hij is een juridische procedure begonnen tegen Joop van den Ende Productions. De actrices van de soap zijn opgelucht, zij zagen namelijk steeds meer op tegen liefdesscènes met Mike.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.