FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 maart 2000

De BUS naar Enschede?

Volgens diverse bronnen gaat de BUS naar Enschede! Ze zouden pas maandag naar Enschede komen, omdat het de bedoeling is om naast het voetbalstadion te gaan staan. Zondag wordt er daar nog een risicowedstrijd, FC Utrecht - FC Twente, gespeeld. Om de BUS er dan nu al te plaatsen, zou onnodig risico met zich meebrengen. Momenteel schijnt de BUS in een voedselgroothandel in Baarn opgeslagen te zijn en de bewoners zitten volgens het laatste nieuws ergens in een hotel. Volgende week zou de BUS mogelijk naar Purmerend gaan, ook dit is nog niet zeker. SBS6 zelf heeft nog niets losgelaten.

Dank aan Lexxie, Witje, Ne0 en M@rk die dit meldden via de Fok!-newssubmit!

Bier-proever krijgt schadevergoeding

TARAraboemdijee liet ons via de newssubmit het volgende weten:

In Brazilië heeft een rechter een landelijke brouwerij Brahma opgedragen om één van zijn ex-werknemers een flinke schadevergoeding te betalen. De betrokkene had de taak om het bier te proeven. In de 20 jaar dat de man dat deed, liep hij hierdoor een alcoholverslaving op. Elke dag moest de man van de brouwer namelijk zeker zes liter bier proeven! Op zijn veertigste moest hij met pensioen vanwege zijn gigantische dranklust. De rechter achtte bewezen dat Brahma voor de verslaving verantwoordelijk is en legde daarom een boete op van 70.000 piek. Bovendien is het bedrijf verplicht de man tot zijn dood maandelijks f.5600 te geven als pensioen.

Nieuwe Big Brother kloon

SBS6 kan er maar geen genoeg van krijgen, er is alweer een nieuwe BigBrother kloon in de maak, met de naam 'Geboeid'. Het wordt een programma waarin een man en vier vrouwen of een vrouw en vier mannen aan elkaar geboeid vast zitten. De man of de vrouw, die de partners zelf hebben uitgezocht, moeten er elke dag één weg sturen. Ze krijgen 20.000 gulden waar ze hun eten en andere benodigdheden van moeten kopen, van het geld dat over blijft mag hij/zij zelf beslissen hoeveel ze aan haar laatste overgebleven partner geeft en hoeveel ze zelf houd.

SBS6 zou SBS6 niet zijn als er geen romantiek in zit, maar ook daar is aan gedacht. De groep brengt namelijk ook wat tijd door op een 'romatische plek'..

Tja, wat kun je hierover zeggen.. boeiend?

Ajax op zoek naar nieuwe naam?

Ajax moet naast een nieuwe trainer misschien ook op zoek naar een nieuwe naam. Op de dag dat AFC Ajax zijn honderdste verjaardag vierde, afgelopen zaterdag, zou namelijk het naamrecht zijn vervallen en had de club moeten zoeken naar een andere naam. In Leiden bestaat namelijk al sinds 1892 een Ajax, dat nu bekend staat als ASC. (Ajax Sportman Combinatie)

Het verhaal gaat nu dat de Amsterdammers in 1900 van de Leidenaren toestemming kregen voor de naam 'Ajax' op één voorwaarde: na honderd jaar zou dit recht komen te vervallen. Daarvan zou ook een document bestaan. Dit papier is echter nergens te vinden, dus Ajax heeft de naam nog niet hoeven te wijzigen. "We kennen het verhaal," zegt ASC, "maar niemand heeft het document."

Ook bij de KNVB was geen papier waarop deze afspraak met handtekeningen is bekrachtigd. De enige plaats waar het nu nog kan liggen, is in het archief van het regiodistrict van de KNVB waar ASC onder valt. Maar wegens een verbouwing van het afdelingskantoor zijn de archiefstukken opgeslagen in een afgesloten container. Als deze weer geopend wordt, zal er direct naar worden gezocht.

Deze kwestie zal ongetwijfeld worden afgekocht, mocht het papier worden gevonden. Anders is het wel héél triest.

Vinder Oscars is eregast en krijgt beloning

De man die afgelopen maandag de 55 gestolen Oscarbeeldjes aantrof in een vuilnisbak in de Koreaanse wijk van Los Angeles, is aanstaande zondag eregast tijdens de uitreiking van de filmprijzen in Hollywood. Dat de man, Willie Fulgear, kort na de vondst werd meegenomen en verhoord door de politie zal hij achteraf niet erg vinden. Voor het terugbezorgen van de beeldjes krijgt hij namelijk inderdaad de beloning van ruim 100.000 gulden, die was uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot het terugvinden van de prijzen.

Eén man is inmiddels aangeklaagd voor de diefstal. Hij heeft tegenover de politie verklaard de beeldjes te willen verkopen. Z'n buit bleek echter onverkoopbaar na de enorme aandacht van de media voor de diefstal. De man besloot daarop de prijzen te dumpen in een vuilnisbak.

De BUS weg uit Alkmaar!

Woensdagavond rond tien uur heeft de BUS onder politiebegeleiding de Huisvuilcentrale in Alkmaar verlaten. "Het is een puur preventieve maatregel die we hebben genomen in overleg met de politie", zo zei uitvoerend producente Diana Buddingh. De nieuwe, tijdelijke woonplaats van de passagiers wordt om veiligheidsredenen voorlopig niet bekendgemaakt.

Maandagavond werd de bus tijdens de live uitzending al flink bekogeld met eieren en moest de politie erger voorkomen. Woensdag werd er weer gegooid, alleen toen met stenen. In de uitgaanswereld van Alkmaar circuleerden geruchten om De BUS donderdagavond na koopavond (een populaire stapavond) massaal met stenen te gaan bekogelen.
Door de plotselinge verhuizing is er vandaag geen chat met de BUSsagiers.

R@b heeft Realvideo beelden van Regio TV Noord-holland van afgelopen maandag. Deze beelden laten goed zien hoe de BUS in Alkmaar geparkeerd stond. Tevens bevat dit een gedeelte van een interview met persvoorlichter van SBS6 die onder andre zegt dat de situatie in Den Haag bedreigender was dan dat men ons in eerste instantie deed geloven. Bovendien vertelde de voorlichter dat één van de eerste twee deelnemers die De Bus moest verlaten het eerste uur psychologische bijstand nodig had! Ook heeft R@b fragmenten van de ruzie in Alkmaar tussen Seki en Esmeralda in Realvideo-formaat en de vete van Seki versus Iwan op mp3.

Alle beelden/mp3's zijn hier te zien.

Mocht iemand zeker weten waar de BUS nu heen gaat, je kan het melden op de newssubmit!

[Dank aan TimberWolf, Campista, R@b en Maurice!]

Activisten beroepen zich op 10 geboden

Na een minder geslaagde campagne over de behandeling van melk-koeien, gaat de Amerikaanse People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), een soort animal liberation front, actie voeren tegen het eten van vlees.

De vorige campagne, waarbij borden met "GOT BEER?' op de campussen van universiteiten werden gehangen, als parodie op de GOT MILK? campagne van de activisten-tegen-het-dronken-achter-het-stuur-rijden, werd verwijderd nadat laatstgenoemden het 'een poging minderjarigen tot het drinken van bier aanzetten' noemden.

De nieuwe campagne, waarbij borden met de tekst: "I said 'Thou shalt not kill' Go vegetarian.", uitgesproken door een op-Mozes-lijkend-figuur met opgeheven armen, zal in de staten Rhode Island en Massachusetts worden verspreid omdat daar het hoogste percentage katholieken woont. Gehoopt wordt de katholieken zo ver te krijgen in ieder geval met Pasen geen vlees te eten.

Ongetwijfeld zal ook deze campagne weer het nodige stof doen opwaaien maar daarover waarschijnlijk later meer.

Bus-hond bijt 15-jarige fan

Een 15-jarige jongen uit Alkmaar is dinsdagavond in zijn been gebeten door een hond die was ingezet door de bewakingsdienst van het televisieprogramma De Bus van SBS 6. Het slachtoffer is met een flinke jaap naar het ziekenhuis overgebracht. De Bus staat deze week opgesteld bij de Huisvuilcentrale in Alkmaar. Volgens ooggetuigen wilde de jongen een kijkje nemen bij zijn favoriete programma toen de hond zomaar toehapte. Een woordvoerder van productiemaatschappij John de Mol Produkties zegt dat de hond heel strak was aangelijnd, maar door de jongen werd uitgedaagd. De jongen bevond zich tijdens het incident volgens haar te dicht bij de bus. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Gele kaart voor de hond???

[the Flex bedankt voor het melden van dit bericht]
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.