FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 24 maart 2000

Leo op de bres voor een schoner milieu

TP70 aka Georgio had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ze schieten niet echt op met dat waterstof...en dat terwijl er al overduidelijk gevolgen zijn van het broeikas effect!
"Er is een wereldwijde noodtoestand", waarschuwde Leonardo DiCaprio tijdens zijn laatste ego- (sorry ) eco-campagne. De nieuwste rol die de Hollywood superster op zich genomen heeft is het ondersteunen van de milieugroepering EarthAction - een goeie manier om positief in het nieuws te komen, lijkt me.
EartAction wil het publiek en de politiek ervan overtuigen dat er geen fossiele brandstoffen meer gebruikt moeten worden en dat er op milieuvriendelijke energiebronnen moet worden overgegaan (uiteraard dragen ze zelf kant en klare oplossingen aan om zomaar even over te kunnen schakelen... NOT).
Fossiele brandstoffen zijn niet goed voor Moeder Natuur, zeggen Leo en de rest van de actiegroep.

Sommige critici vinden dit nogal ironisch omdat de laatste film van de acteur, "The Beach", op een Thais eiland werd opgenomen. Hierbij werd er door de filmploeg zoveel schade aangericht dat milieubewegingen ertegen in het geweer kwamen. Volgens EarthAction is Leo wel degelijk milieubewust en had hij niets te maken met de vernielingen op het eiland.

Ik neem aan dan Don Leo dus geen auto heeft ?

Sterke toename syfilis en gonorroe

Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), zoals gonorroe en syfilis, is vorig jaar in Amsterdam sterk gestegen. Uit een onderzoek van de GG&GD blijkt dat er in 1999 706 nieuwe gevallen van gonorroe geconstateerd zijn. Dit is een toename van 46 procent ten opzichte van het jaar daarvoor en het hoogste aantal sinds 1992. De Amsterdamse SOA-kliniek constateerde vorig jaar 76 nieuwe gevallen van infectieuze syfilis: een stijging van 111% ten opzichte van 1998!

Hoewel de stijging van gonorroe en syfilis zowel bij mannen als bij vrouwen is, constateerde de GG&GD dat er vooral een toename is van anorectale gonorroe onder mannen met homoseksuele contacten. "Deze stijging is zorgwekkend. Het lijkt erop dat het afschrikwekkend effect van AIDS is uitgewerkt. De toename van met name anorectale gonorroe onder homoseksuele mannen duidt op een terugval in onveilig seksueel gedrag. De hoeveelheid van voorkomen van anorectale gonorroe is namelijk een goede graadmeter voor onbeschermd (anaal) seksueel contact. Mogelijk neemt de vrees voor aids af door de huidige beschikbare middelen tegen HIV", zo zei prof. Coutinho van de GG&GD.

Bij homoseksuele mannen in onze hoofdstad zijn de aantallen vastgestelde gevallen van SOA's terug op het niveau van midden jaren tachtig. Momenteel worden er net zulke toenamen als hier in de VS, Groot-Brittannie en Frankrijk gemeld.

De oplossing is simpel:
Vrij Veilig of Vrij Niet!

Scheveningen krijgt strandvertenties

Scheveningen krijgt de primeur in Nederland met 'strandvertenties'. Dit zijn advertenties die met een wals in het zand worden gedrukt. Het fenomeen is uit Amerika overgewaaid waar een bedrijf al op diverse stranden deze advertenties verzorgd. Waarschijnlijk zullen de eerste beach-prints rond half mei op het strand te zien zijn. "Het is de bedoeling dat de mensen van de reinigingsdienst na het schoonmaken met een wals over het strand gaan rijden. Over twee kilometer ontstaan dan 3500 advertenties. In Amerika is gebleken dat badgasten door de advertenties minder vuil achterlaten", aldus directeur van het Nederlandse bedrijf Sandcast. Volgens hem geven de prints het strand een minder rommelige indruk. Onder elke print wordt ook gevraagd het strand niet te vervuilen. ('Please don't litter') Natuurlijk is op een drukke dag de advertentie niet zo heel lang te zien, daar iedereen er over heen loopt en erop ligt. Voor wat voor bedrijven er reclame gemaakt gaat worden is nog niet bekend. Alcoholische of sigaretten-reclame is niet toegestaan.

In Amerika werd onder andere reclame gemaakt voor een nieuw soort pindakaas, zoals je hier kunt zien!

Wedden op toekomst kinderen

In Ierland is een internet-site geopend waar je weddenschappen over de toekomst van bepaalde kinderen kunt afsluiten. Op de site kun je bijvoorbeeld aangeven dat je denkt dat je zoon later een doelpunt maakt voor Manchester United. Mocht dat in de toekomst ook echt uitkomen, dan krijg je dik 2 ton! De oprichter kwam op het idee toen zijn broer een zoontje kreeg. Hij wou iets leuks verzinnen en daar zijn broer helemaal gek is van de Formule 1, dacht de man dat het wel leuk was als hij zou wedden dat z'n kersverse neefje later een Grand Prix zou winnen.

Voor 30 piek kun je een weddenschap afsluiten op de site. Als bevestiging krijgen mensen dan een echt certificaat thuis gestuurd, zodat ze die eventueel na jaren ook kunnen overleggen.

17-jarige verbrandt penis

Dwight Emburger, een 17-jarige jongen uit Boise in de Amerikaanse staat Idaho, heeft zijn penis verbrand tijdens een poging een scene uit de populaire film "American Pie" te kopieeren. In de film wil een jongen voelen hoe het is om sex te hebben en van zijn vrienden hoort hij dat dat ongeveer hetzelfde voelt als de binnenkant van een appeltaart. Dwight vond dat schijnbaar zo'n geslaagd plan dat hij een appeltaart bakte, wachtte tot hij was afgekoeld en z'n pik erin stopte
Helaas voor hem was de vulling nog iets heter dan de buitenkant van de appeltaart, en de jongen moest met een ernstig verbrande penis naar het ziekenhuis .

Een woordvoerder van het ziekenhuis greep meteen de kans aan een moraliserend vingertje op te heffen. "Dit toont eens temeer aan dat filmproducenten de effecten die hun films hebben op jonge mensen eens onder de loep moeten nemen."

Ik zou me persoonlijk eerder afvragen of de jongen zelf wel 100% lekker in z'n vel zat in plaats van de schuld op een film af te schuiven...

[Gemeld door minimal via de newssubmit]

Hasjcake voor oma

Badmuts en P. van der Ven meldden ons via de newssubmit het volgende:

Een 23-jarige studente uit Schotland had een uitstekende manier gevonden om haar nerveuze oma wat te laten ontspannen. Tijdens de vakantie in haar geboortestad Largs, ten westen van Glasgow, gaf ze grootmoeder een flink stuk zelfgebakken hasjcake bij de koffie
De 77-jarige dacht dat het om een gewoon plakje cake ging, maar voelde zich na het eten ervan zo vreemd dat ze in eerste instantie dacht een hartaanval te hebben. Een bezoek aan het ziekenhuis bracht de praktijken van haar kleindochter aan het licht. De rechter toonde zich weinig begripvol en veroordeelde de jongedame tot 240 uur dienstverlening. Oma wil haar kleindochter niet meer zien...

Da's weer eens iets anders als 'Oma's Cake'

Lotto-Jackpotwinaar onvindbaar

Onze eigen Lois meldde via de newssubmit het volgende:

Stel je eens voor, het is valentijnsdag en je bent niet zo gelukkig in de liefde. Dan maar gelukkig in het spel denk je nog.
Je vult in Rotterdam een lotto formuliertje in en je wint Fl. 1.300.000,00 !!!!
De Lotto is wanhopig op zoek naar de winnaar want tot op heden is deze prijs nog steeds niet opgehaald.
Hoewel de winnaar een jaar de tijd heeft om de prijs op te halen hadden ze hem/haar toch iets eerder verwacht.

Zou dit een geval zijn van een "meegewassen winnend Lottoformuliertje" ?

Nieuwe baan voor 93-jarige

Chris de Graaf, een 93-jarige verkoper uit Maastricht, kreeg op de dag dat hij met pensioen zou gaan al meteen een nieuwe baan aangeboden. De man nam donderdag met tegenzin afscheid van zijn collega's na meer dan 40 jaar trouwe dienst bij confectiehuis Elmo in Maastricht, omdat zijn werkgever vond dat hij nu maar eens welverdiend rust moest gaan houden. Chris wilde daar niets van weten en verklaarde onlangs dolgraag dan maar bij een andere baas aan de slag te willen. Zijn roep werd gehoord en morgen mag hij als verkoper aantreden bij Pearle Opticiens aan het Vrijthof in Maastricht.

"Iemand die al 40 jaar in de mode werkt kent het klappen van de zweep. Waarom zou zo iemand afgeschreven moeten zijn? Hij kan vooral onze oudere klanten uitstekend adviseren", aldus de woordvoerder van het bedrijf.

Niet iedereen is dus te lui om te werken

Minderjarige huurmoordenaar gepakt

De Amsterdamse politie heeft afgelopen maandag een 14-jarige jongen uit Colombia opgepakt, op verdenking van het uit de weg ruimen van een 20-jarige landgenoot. Hij heeft inmiddels bekend. Hij heeft de moord in opdracht van twee anderen uitgevoerd, die hem wijs gemaakt hadden dat hij in Nederland geen straf zou krijgen, omdat hij nog minderjarig is. Het slachtoffer van de moord werd op 16 maart in een eethuisje met meerdere kogels doorzeefd en overleed in een ziekenhuis. Omdat hij minderjarig is, kan de moordenaar maar maximaal 1 jaar gevangenisstraf krijgen.

Meisje komt onder tram terecht

Een 15-jarig meisje is in Amsterdam doodgereden door een tram tijdens een vechtpartij op het perron.
Rond drie uur liep het meisje over het perron, waar ze een paar andere meisjes tegenkwam, waarmee ze al eerder ruzie had. Toen er wat gescholden werd over en weer mengden zich al gauw meer scholieren in de strijd. Van gescheld ging het al gauw over in een gewoon gevecht. Tijdens dit gevecht kwam het 15-jarige Marokkaanse meisje op de rails terecht. Ze werd aangereden door de tram en raakte zeer ernstig gewond. Reanimatie mocht niet baten, ze overleed aan haar verwondingen. Een uit de hand gelopen ruzie dus, maar wat een gevolgen weer .
De politie heeft daarna de grootste moeite gehad ramptoeristen bij het ongeval vandaan te houden. Met wat hulp van onder anderen de hondenbrigade is dat gelukkig gelukt.

'Filmkeuring' voor websites

De Nederlandse Filmkeuring zal meewerken aan een systeem dat het voor ouders makkelijker moet maken om websites te blokkeren voor hun kinderen. Vandaag overleggen 12 internetdeskundigen in Den Haag over zo’n systeem. Verwacht wordt dat het systeem voor het einde van dit jaar zal worden ingevoerd.
De Filmkeuring is benaderd omdat die organisatie door jarenlange ervaring goed kan beoordelen welke beelden voor welke leeftijden geschikt zijn.

Het nieuwe systeem zou betekenen dat websites een logo krijgen met leeftijdsaanduiding (zoals die ook op bv videobanden te vinden is). Ouders moeten pagina’s met een bepaald vignetje vervolgens op een makkelijke manier kunnen uitbannen.

Nou kan het aan mij liggen, maar volgens mij gaan buitenlandse websites hier nooit aan meewerken. Waste of time dus.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
©FOK.nl e.a.