De BUS weg uit Alkmaar!

Joost ([Efink])
Woensdagavond rond tien uur heeft de BUS onder politiebegeleiding de Huisvuilcentrale in Alkmaar verlaten. "Het is een puur preventieve maatregel die we hebben genomen in overleg met de politie", zo zei uitvoerend producente Diana Buddingh. De nieuwe, tijdelijke woonplaats van de passagiers wordt om veiligheidsredenen voorlopig niet bekendgemaakt.

Maandagavond werd de bus tijdens de live uitzending al flink bekogeld met eieren en moest de politie erger voorkomen. Woensdag werd er weer gegooid, alleen toen met stenen. In de uitgaanswereld van Alkmaar circuleerden geruchten om De BUS donderdagavond na koopavond (een populaire stapavond) massaal met stenen te gaan bekogelen.
Door de plotselinge verhuizing is er vandaag geen chat met de BUSsagiers.

R@b heeft Realvideo beelden van Regio TV Noord-holland van afgelopen maandag. Deze beelden laten goed zien hoe de BUS in Alkmaar geparkeerd stond. Tevens bevat dit een gedeelte van een interview met persvoorlichter van SBS6 die onder andre zegt dat de situatie in Den Haag bedreigender was dan dat men ons in eerste instantie deed geloven. Bovendien vertelde de voorlichter dat één van de eerste twee deelnemers die De Bus moest verlaten het eerste uur psychologische bijstand nodig had! Ook heeft R@b fragmenten van de ruzie in Alkmaar tussen Seki en Esmeralda in Realvideo-formaat en de vete van Seki versus Iwan op mp3.

Alle beelden/mp3's zijn hier te zien.

Mocht iemand zeker weten waar de BUS nu heen gaat, je kan het melden op de newssubmit!

[Dank aan TimberWolf, Campista, R@b en Maurice!]