FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 maart 2000

Geri Halliwell voor de 3e keer op 1

Geri Halliwell, laat alle twijfelaars zien wat ze waard is; ze scoorde gister haar 3e achtereenvolgende solo nummer-1 hit in Engeland.

"Ik ben een hele blije dame," zo zei Geri, nadat ze hoorde dat haar 4e single 'Bag It Up' uit het niets op numero uno was binnengekomen. "Ik ben helemaal opgewonden. Samen met mijn Spice Girls-successen is dit mijn tiende nummer 1 hit, en om 3 nummer 1 hits op je eerste solo album te hebben, is een fantastisch gevoel", zo zei ex-Ginger Spice.

Vorige week triomfeerde Geri nog rijkelijk tijdens de Brit Awards, waar zij een veel beter optreden gaf dan haar ex-collega's.

En van Geri naar de Spice Girls en door naar Posh Spice's man David Beckham; deze heeft zijn weelderige lokken laten afknippen. Hij vond dat hij teveel geimmiteerd werd. "Overal waar ik liep zag ik m'n eigen kapsel", zo zei de ietwat ijdele voetballer. Beckham heeft nou z'n haar erg kort laten scheren en betaalde de kapper daar bijna 1000 gulden voor.

Mwah... als meneer Beckham nog eens iets weet, ik kan ook wel een scheerapparaat bedienen denk ik.

Oscar-beeldjes zijn terecht!

De vermiste Oscar-beeldjes zijn zondagnacht teruggevonden in een vuilnisbak, achter een goedkope supermarkt in Los Angeles. De beeldjes werden gevonden door een man, achter de supermarkt 'Food 4 Less'. Hij belde een tv-station, waardoor de politie erachter kwam. (Dit is de typische Amerikaanse volgorde ) De man wordt nog ondervraagd door de politie. Hij zei dat hij een aantal dozen vond en die in z'n auto legde. Toen hij ze open maakte en zag wat er in zat, belde hij direct het tv-station op.

Als de vondst leidt tot het vinden van de daders, kan de (arme) man rekenen op de $50.000,- beloning, die was uitgeloofd door het Oscar-transportbedrijf. Dan kan de man dus binnenkort shoppen bij 'Food 4 More'.

Supergel tegen olievlekken op zee

Wetenschappers van de universiteit in Bradford (Engeland) hebben een soort 'supergel' ontwikkeld, waarmee olievlekken op zee snel en goed kunnen worden bestreden, om zo natuurrampen te voorkomen. Het gaat om een vloeibare substantie die op de olievlek wordt gegoten of gespoten. De stof vormt na een tijdje samen met de olie een 'stevige mat', die heel makkelijk kan worden opgerold of worden binnengehaald op een schip. De gel kan dan op land weer van de olie worden gescheiden en zelfs worden hergebruikt! Kan het mileu-vriendelijker?

Santa Claus als naam mag niet

Een rechter in Ohio (VS) heeft Robert William Handley verboden voortaan als meneer Santa Claus door het leven te gaan. Belangrijkste reden om de naamsverandering af te wijzen, is dat kinderen geen overlijdensbericht in de krant moeten lezen wanneer Handley sterft, zo meent de rechter.

Robert Handley zou door zijn hagelwitte baard en dikke buik volgens velen de tweelingbroer kunnen zijn van de kerstman. Dat is dan ook de reden dat hij met kerst altijd voor Santa Claus speelt. Ondanks de gelijkenis was de rechter van mening dat Handley onmogelijk kan voldoen aan het ideaalbeeld van Santa Claus. Bij elke misstap van Handley zouden kinderen hun hoop en geloof in de kerstman kunnen verliezen. De rechter wil de Amerikaanse jeugd behoeden voor dit gevaar. Handley was het niet eens met het oordeel en gaat in hoger beroep.

Madonna niet gul, wel zwanger

Louise Veronica Ciccone, beter bekend als Madonna, gaat in juli trouwen met haar 31-jarige vriend Guy Ritchie. Jammer voor Guy is alleen dat de zangeres/filmster haar advocaten opdracht heeft gegeven haar toekomstige echtgenoot buiten haar vermogen van 572 miljoen gulden te houden.

Het advocatenteam van de, inmiddels 41-jarige, ster zal nog vier weken nodig hebben om de huwelijkse voorwaarden uit te werken. "Als sterren trouwen, komen er heel wat geldzaken bij kijken", zo legde een woordvoerder van Madonna de opmerkelijke opdracht van z'n bazin uit. Tevens vertelde hij dat de zangeres 'tot over haar oren verliefd is op Ritchie'. Guy Ritchie werd bekend als regisseur van de Britse hitfilm 'Lock, stock and two smoking barrels'. Madonna was al eens eerder getrouwd, toen met acteur Sean Penn. In oktober '96 kreeg ze samen met haar toenmalige vriend Carlos Leon een dochter, Maria Lourdes.

UPDATE! UPDATE!

Zojuist heeft een woordvoerdster bekendgemaakt dat Madonna 3 maanden zwanger is. De vader is Madonna's aankomende echtgenoot Guy Ritchie. Madonna woont momenteel in Londen met Maria Lourdes, die 3,5 jaar oud is.

Leeuwinnen met tijgerwelpjes

Wetenschappers uit New Orleans (VS) willen leeuwinnen tijgers laten baren. Het is een experiment dat, als het slaagt, een doorbraak kan betekenen bij de bescherming van bedreigde diersoorten. Het experiment wordt door onderzoekers gedaan, die vijf jaar geleden al een reageerbuis-gorilla ter wereld brachten. Pas geleden nog, lieten zij een poes een wilde kat baren. Nu hebben ze 170 tijgerembryo's ingevroren die geimplanteerd zullen gaan worden bij leeuwinnen. Afstotingsverschijnselen worden niet verwacht. Ook na de geboorte niet. "De leeuwinnen zullen hoogstens denken dat ze een bijzonder lelijk kind hebben gekregen", aldus één van de onderzoekers.

Aanvullende beurs wordt gift..

Eindelijk goed nieuws voor studenten. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil studenten laten profiteren van de extra miljarden van Zalm. PvdA, CDA en D66 willen de aanvullende studiebeurs omzetten in een gift. Nu hoeven alleen studenten die op tijd afstuderen niets terug te betalen. Van de grote partijen is alleen de regeringspartij VVD tegen het plan, dat volgens minister Hermans (Onderwijs) 900 miljoen gulden gaat kosten.

Lees hier het hele bericht

Ophef over vuurwapen-gids in Canada

Na de Verenigde Staten is er nu ook in Canada ophef ontstaan over vuurwapens.

Een door de Ontario Federation of Anglers and Hunters onder scholen verspreide gids met veiligheidsvoorschriften voor vuurwapens is door een aantal ontvangers teruggestuurd.
De Vereniging verstuurde de 301 pagina's tellende gids naar middelbare scholen in de provincie Ontario. Doel van de gids was het geven van voorlichting over het veilig omgaan met vuurwapens, het overleven in de natuur, eerste hulp en dergelijke.
Met name de stukken over vuurwapens, alsmede de rechtvaardiging daarvan, hebben ervoor gezorgd dat tenminste een school de gids heeft teruggestuurd. Naast een begleidend schrijven was een krantenartikel bijgevoegd over de tragische dood van een 6-jarig meisje, dat vorige maand in de V.S. door een leeftijdsgenoot werd doodgeschoten.

Rick Morgan, de voorzitter van de vereniging, meldde de ophef niet te begrijpen en noemde het domme censuur om de boeken niet in de schoolbibliotheek te plaatsen. Hij vergeleek het met verkeersongelukken: "Every year young people are hurt or killed behind the wheel of a car, yet we do not hear politicians or schools demanding the withdrawal of driver's education material from schools." Ook meldde hij dat statistieken aantoonden dat voorlichting over vuurwapens en verkeer de kans op ongelukken en gevaarlijk gedrag verminderde
Morgan gaf aan dat een aantal scholen positief had gereageerd en zelfs meer kopieen had gevraagd. De voorzitster van de Toronto District School Board meldt echter dat Morgan meer exemplaren retour kan verwachten.


Gratis Windows2000

Microsoft en IDG, de uitgever een tijdschrift, besloten deze maand een CD-ROM bij het tijdschrift te steken met hierop de trialversie van Windows 2000. Al snel brak de verkoop van het tijdschrift alle records. Door een fout bij het aanmaken van de zilveren schijfjes kwam de volledige ongelimiteerde versie van Windows2000 erop te staan.

Dit geintje kost de softwaregigant maar liefst $33.000.000, maar och....ze hebben daar toch geld zat.

IBM brengt HD van 75Gb op de markt

IBM heeft aangekondigd binnenkort een nieuwe telg van hun Deskstar harde schijven lijn op de markt te brengen. De Deskstar 75GXP zal een capaciteit hebben van 75Gb, draaien op 7200 toeren, gemiddelde zoektijden van 8.5ms halen en een datatransfer trekken van 37Mb/s.
Het is de eerste harde schijf van IBM voor de desktopgebruiker die de Safety Ramp Feature bevat (deze zorgt ervoor dat de koppen de schijf niet raken als de stroom wordt afgezet). Verder is de Deskstar 75GXP ATA-100 compatible.
De prijs van deze Godzilla onder de harde schijven is nog niet bekend.

Legionellabacteriën in douchekop

Legionella-bacteriën in de douchekop van zijn woning zijn zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak van een 63-jarige inwoner van Geldermalsen. De man stierf afgelopen vrijdag in een ziekenhuis aan de legionairsziekte.
De douche stond een paar dagen droog, omdat de man en zijn vrouw vier dagen op vakantie waren geweest in Duitsland en Oostenrijk. Bij thuiskomst nam hij een douche, tijdens die douche moet hij geïnfecteerd geraakt zijn. Het keuringsinstituut KIWA (dat waterleidingen en waterapparatuur keurt) bevestigd dit.

't Zal je vader maar wezen .

Peper nog niet uitgepraat

Bram Peper, die samen met z'n vrouw aan 't skiën was in Noorwegen, heeft een gesprek gehad met de Telegraaf. Sinds hij eenmaal afgetreden is scheldt hij harder dan ooit: "Het rapport is een aaneenschakeling van suggesties, leugens en halve waarheden. Vrijwel nergens vind je mijn opvattingen terug. Ik ben op een schandalige wijze behandeld. Het is een politieke afrekening van onder meer mensen uit mijn eigen partij. Desnoods laat ik de raadscommissie en accountants van KPMG wegens smaad en laster vervolgen". Hij zei ook dat hij zich 'opgebrand' voelde toen hij aftrad als minister van Binnenlandse Zaken, ongeveer een week geleden. Het is inmiddels ook duidelijk geworden dat de commissie die het declaratiegedrag van oud-burgemeester Bram Peper onderzocht, op het laatste moment bikkelharde beschuldigingen uit het eindrapport heeft geschrapt, omdat advocaten van Peper en enkele wethouders dreigden met een miljoenenclaim.
Persoonlijk wordt ik helemaal doodziek van die gast . Betaal gewoon die onterechte declaraties terug, want wij maken wel uit welke onterecht zijn en welke niet, niet jij, Bram Peper!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.