FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 februari 2000

Peanuts bedenker overleden

Charles M. Schulz, bedenker van de "peanuts" strips is niet meer. Afgelopen zaterdag overleed hij in zijn huis in Santa Rosa, Californie, na een gevecht van drie maanden tegen darmkanker. Door de ziekte had hij het tekenen al op moeten geven.
Peanuts is bijna 50 jaar lang een spiegel voor de babyboom-generatie geweest. Het verscheen in circa 2600 kranten in 75 landen, het aantal lezers wordt geschat op 350 miljoen, waarmee de strip recordhouder is.
In het begin van zijn carriere kreeg Schulz nog krtiek op zijn primitieve stijl van tekenen. Later kwam de waardering die zich onder andere uit in een ster op de Hollywood walk of Fame, een vermogen van ruim 100 miljoen gulden, en een open uitnodiging van de paus.
Schulz's dood komt aan de vooravond van een afscheidsstrip, waarmee hij zijn lezers wilde bedanken. Zijn afscheidsboodschap luidde: "I have been grateful over the years for the loyalty of our editors and the wonderful support and love expressed to me by fans of the comic strip .... Charlie Brown, Snoopy, Linus, Lucy ... how can I ever forget them..."


Klik hier voor de Peanuts homepage
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.