FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 februari 2000

Beloning voor kussen Di Caprio

Het leven voor acteur Leonardo di Caprio wordt er wederom niet makkelijker op. Het Duitse boulevard blad BZ heeft namelijk een beloning uitgeloofd voor de eerste die Di Caprio weet te kussen.

De eerste die een foto van de kus kan laten zien krijgt een beloning van 1000 mark. Di Caprio zou sinds vrijdag in Berlijn zijn voor een bezoek aan het Film Festival.
De filmster is momenteel bezig aan een promotietournee voor zijn nieuwste film "The Beach".

Sabine vs Daphne

Het is al zeker dat er in september Big Brother 2 komt, maar wie gaat het presenteren? Rolf Wouters gelukkig niet, want erg gelukkig met zijn rol als BB-presentator was hij niet. En Daphne Deckers? Wie weet ook wel niet, want John de Mol zou zich hebben laten ontvallen dat hij in Sabientje een perfecte precentatrice ziet voor BB-2.

En als ze het dan doet in haar playboy-outfit, dan is voor mannelijk Nederland BB-2 bij voorbaat al een hit.

Lees hier het hele bericht.

Historische bevalling gevraagd

Een museum in Slagharen, Het Oale Meesterhuus, doet er alles
aan om de geschiedenis zo natuurgetrouw aan hun bezoekers te tonen. In het kader van de expositie 'Hoera een kind', waarin de historie van het kraambed sinds 1900 belicht wordt, zijn ze nu hard op zoek naar een zwangere vrouw die haar kind zou willen krijgen in de bedstee van het museum. Tijdens de bevalling wordt de barende vrouw bijgestaan door een kraamverpleegster, vroedvrouw, huisarts en -indien gewenst- een pastoor. Zij moeten allemaal een kostuum uit het begin van de 20ste eeuw dragen. Mogelijke kandidates hebben nog bedenktijd: de expositie gaat in april van dit jaar van start.

Na de SBS6-revolutie zullen ook hier ongetwijfeld een aantal vrouwen zin hebben om voor het hele dorp met de poort open te gaan liggen Geeft natuurlijk wel een hele nieuwe dimensie aan de kreet 'Geschiedenis Leeft!'.

Britse ophef over SouthPark

In Nederland zijn we helemaal gewend aan South Park en laten we ons zelfs door de film 'Bigger, Longer & Uncut' niet uit het veld slaan. In Engeland ligt dat heel anders. Daar zijn met name de leerkrachten nog steeds in rep en roer. De één na de andere school voelt zich genoodzaakt om brieven naar ouders de deur uit te doen om te vertellen wat een ordinaire zooi die serie is en dat ze hun kids er echt niet naar moeten laten kijken. Volgens de schooldirecteuren is het duidelijk merkbaar dat de kinderen meer gaan vloeken en pesten. (Kicks ass man! ) Ze krijgen steun van de National Viewers' and Listeners' Association, een onafhankelijk landelijk orgaan dat de vermeende perverse neigingen van de media in de gaten houdt. Grappig is dat de film juist draait om het gescheld van kinderen op school na het zien van een film, en de reactie van de moeders daarop. (Vooruitziende blik van de makers )

Overigens hebben een paar gefrustreerde ouders het verbaal geweld in de film geteld. Binnen 80 minuten werd er 131 gescholden en de film was volgens hun met al z'n perversiteiten nog erger dan 'Pulp Fiction'.


Voor de fans een must! (Officiële South Park movie-site)

Doden mogen stemmen in Zimbabwe

Alvast een probeersel om de opkomst bij de volgende 2e kamerverkiezingen weer eens wat hoger te krijgen...

Dictator Mugabe van Zimbabwe is weer eens opvallend in het nieuws. Naar schatting 25% van de geregistreerde kiezers voor een referendum zijn namelijk dood.

Het referendum over een ontwerp-grondwet wordt gezien als een poging van Mugabe om zijn macht te versterken. "Het referendum wordt alleen maar gehouden omdat Mugabe ervan houdt om alles volgens het boekje te doen. Ze houden een referendum en manipuleren het resultaat", aldus een westers diplomaat. Overbodig om te vermelden dat onafhankelijke waarnemers niet zijn toegestaan.

De ontwerp-grondwet was bedoeld om meer democratie te brengen, maar gevreesd wordt dat het alleen Mugabe's positie zal verstevigen. Reden voor het referendum is dat voor het eerst in 20 jaar de woede onder de bevolking als gevolg van AIDS, economische recessie en hoge militaire kosten, zo groot is dat de president zich bedreigd voelt.

2 belangrijkste punten in het ontwerp zijn een door de president benoemde premier (in plaats van een door de grootste partij gekozen persoon), en het aanmanen van Groot-Brittanië om compensatie betalingen aan Zimbabwaanse boeren te betalen. Dat land zal sowieso niet betalen, aangezien ze vrezen dat het geld niet bij de armsten maar bij de regering terecht komt.

Lees hier het hele verhaal

Van Nistelrooij mag nog niet weg

Een tegenslag voor Chelsea (en voor Ajax ): Ruud van Nistelrooij is niet te koop. De woordvoerder van PSV gooide de deur niet helemaal dicht. PSV heeft Van Nistelrooij namelijk beloofd te zullen onderhandelen wanneer een topclub zich aandient.

Van Nistelrooij scoorde afgelopen donderdag zijn vijfde hattrick van het seizoen in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax. Tijdens dat duel waren Chelsea manager Gianluca Vialli, coach Ray Wilkins en managing director Colin Hutchinson aanwezig. Het trio zou niet onmiddelijk zijn teruggeschrokken voor het prijskaartje van £20 miljoen (ca 60 miljoen gulden) dat aan de topscorer hangt.

Sexshop moet op last Vaticaan sluiten

Pelgrims die tijdens hun bezoek aan Rome in het jubeljaar 2000 een sexshop zien? Niet als het aan het vaticaan ligt.

Speciaal voor dit byzondere jaar is in de Italiaanse hoofdstad een wet uitgevaardigd die verbied dat sexshops zich in het historisch centrum, aan de pelgrimsroutes, vestigen.

De winkel zou nu twee keuzes hebben gekregen: of helemaal stoppen of zijn oude handel weer oppakken, nl... muziekinstrumenten verkopen.

Illegaal MP3 bezit verdringt 'te hard rijden'

Planet Multimedia deed de afgelopen week een onderzoek naar de hoeveelheid illegale MP3 bezit en de redenen daartoe, of de redenen om zich te weerhouden van deze praktijken.

De uitkomst was vrij verrassend. In totaal deden zo'n 230 mensen mee aan de stemming, en maar liefst 80% van de stemmers bekent direct of indirect illegale mp3-bestanden te bezitten. Daarmee heeft MP3-bezit als wetsovertreding het te hard rijden en zwart geldbezit van de eerste plaatsen verdrongen!

71% geeft direct toe dat ze MP3-bestanden op de pc heeft waarover geen rechten zijn geheven. Hiervan zegt ruim 55% dat men wel bereid om 15 gulden per cd te betalen indien MP3 legaal kan worden, en een kleine 16 procent bekent met de huidige situatie tevreden te zijn en niet te zullen betalen. Een kwart van respondenten kon zich niet in de meerkeuze vinden en noteerde een eigen antwoord.

Slechts 4 procent zegt geen illegale MP3-bestanden te bezitten: 3 procent om de artiesten niet te beschadigen, en 1 procent om redenen van beschaving. Juist die beschaving was de aanleiding voor de vorige week uitgezette peiling.

Slechts 4% van de stemmers zegt totaal geen illegale MP3 bestanden in huis te hebben.
Nou .. dit onderzoek zegt toch wel wat over de Nederlandse muziekindustrie, nietwaar?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.