Filmflits - week 42

Het is weer tijd voor de wekelijkse Filmflits, want het is weer weekend en tijd om lekker op de bank te hangen met een DVDtje erbij.

Deze week met een trailer van een komedie met de halve Apatow-cast en de release van een nieuwe misdaadfilm van Guy Ritchie.

Filmheadlines van Week 42

Seth Rogen doorbreekt taboe op kanker
Seth Rogen, bekend uit Knocked Up en Superbad, gaat proberen de taboe over de ziekte kanker te doorbreken. Hij gaat een komedie, genaamd I'm With Cancer, maken over een man die probeert om te gaan met kanker door middel van een flinke dosis humor. Het script is een bewerking over Will Reiser, een TV-producent van de Amerikaanse TV-zender HBO. Rogen gaat zelf een kleine rol spelen in de film, maar welke rol is nog niet bekend. De film staat gepland in 2010.

Mel Gibson, zonder oorspronkelijke regisseur, niet in Lethal Weapon 5
De Amerikaanse krant Los Angelos Times sprak met Richard Donner, de regisseur van de vorige vier delen van Lethal Weapon, over het mogelijke vijfde deel. Donner zelf heeft bekendgemaakt dat hij in ieder geval de vijfde film niet gaat regisseren, dat wordt dan gedaan door Joel Silver. Hieronder een passage uit het interview.

"Mel turned it down," Donner said. "I would like to think that Mel turned it down because I wasn't involved. Knowing Mel, I would like to think that. Would that be the kind of thing he does? It sure would be."

"It's too bad, actually, because Channing Gibson, who wrote the fourth one, and Mike Riva, a designer on three of them, and myself and Derek [Hoffman, an associate at The Donner Company] had an incredibly strong story for the fifth movie. But we weren't given the opportunity and I think maybe I could have convinced Mel to do it. But Warners chose to go with Joel Silver."

"Yes, the project is pretty much dead in the water unless someone had the sense to come to me."

Lees hier het hele interview met Richard Donner.

Film die afgelopen week in première ging

Max Payne (met Mark Wahlberg)
Actie / Misdaad                          99 minuten
Gebaseerd op de gelijknamige game.  DEA-agent Max Payne wordt op een moordzaak gezet om de moorden op te lossen, dit doet hij in samenwerking met Mona Sax, omdat zij wraak wil nemen op de moord op haar zus. Tijdens de zaak komen ze er beide achter dat niets meer is wat het lijkt en worden ze achterna gezeten door gevaarlijke maffia.

Trailer van de Week

Role Models (met Seann William Scott en Paul Rudd)
Komedie                                           Vanaf 12 maart 2009 in de bioscoop
Twee vertegenwoordigers voor een bedrijf dat energiedranken produceert gaan op een avond iets te ver met hun ongein en vernielen, per ongeluk, een auto van de politie. Ze worden door de rechter voor een dilemma gesteld: 30 dagen in de cel of 150 uur liefdadigheid. Ze kiezen voor het laatste en worden deel van een Big Brother programma, waar ze te maken krijgen met probleemjongeren die ze moeten begeleiden.

Binnenkort op DVD
21 oktober

Forgetting Sarah Marshall (met Jason Segel, Kristen Bell en Mila Kunis)
Romantische Komedie                112 minuten
Sarah Marshall speelt een rol in een crimi, waarvan Peter Bretter de muziek maakt. Wanneer Sarah het uitmaakt met Peter, merkt hij dat hij wel heel afhankelijk was van Sarah. Hij probeert zijn verdriet te verwerken door naar Hawaii te gaan, maar of dat wel de juiste plaats is valt te betwijfelen als hij zijn ex Sarah daar tegenkomt.

 Where will you be when the end begins?

Diary of the Dead (met Joshua Close en Michelle Morgan)
Horror / Thriller                               95 minuten
Een aantal studenten is bezig met een horrorfilm te maken in de bossen. Wanneer er een echte zombie-opstand uitbreekt, besluiten ze om de nachtmerrie vast te leggen.

En verder:
- De Brief voor de Koning (Avontuur)
- The Air I Breathe (Drama / Misdaad)
- Penelope (Drama / Mystery)
- Leatherheads (Komedie / Drama)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
23 oktober

Vox Populi (met Tara Elders en Johnny de Mol)
Drama / Komedie
Vox Populi is een komedie over een ervaren politicus in een midlife crisis. Wanneer hij in aanraking komt met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie, heeft dit ingrijpende gevolgen voor zijn politieke optreden en zijn privéleven.

RocknRolla (met Gerard Butler en Thandie Newton)
Actie / Misdaad                               114 minuten
De Londense onderwereld merkt de aanwezigheid van de Russische gangsters, net op dat moment komt er een interessante deal boven water waarmee veel geld kan worden verdiend. Vanuit alle uithoeken verschijnen geïnteresseerden: een gangster, een sexy accountant en een misdaad topstuk.

TV-tip voor Week 43

 Welcome to Japan, Mr. Bond

 You Only Live Twice (met Sean Connery)
Actie / Avontuur                   Dinsdag om 20:30 uur op Veronica
Wanneer een bemande ruimtevlucht gekaapt wordt, en een Derde Wereldoorlog dreigt, krijgt Bond de opdracht om naar Japan te gaan en de wereld te redden.

Webtip van de Week

Dinner is served.

Ratatouille (met de stem van Patton Oswalt)
Animatie / Familie                     110 minuten
Remy is een rat die van koken houdt, zijn grootste wens is om in een beroemd Frans restaurant te werken. Maar dat is als rat een beetje moeilijk, daarom zoekt hij hulp bij de jonge Linguini, die zelf helemaal niet kan koken. Samen proberen ze het restaurant weer terug op de kaart te zetten.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Anubis en Het Pad der Zeven Zonden (met Achmed Akkabi)
2. Eagle Eye (met Shia LaBeouf)
3. Radeloos (met Renée Soutendijk)

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...