[Update] IJsstokjesboot toch nog vertrokken

Krijg nou de klere, laat die kutboot nu toch nog de haven van Den Helder te hebben verlaten. Al twee jaar schreeuw ik dat de man een oplichter is, een charlatan en een praatjesmaker. Maar hij maakt zijn belofte toch waar. Hij is vertrokken uit Den Helder, op weg naar Londen en vanuit Londen gaat hij naar Florida.
Iets wat hij overigens niet van plan was, hij zou via Denemarken naar Canada varen en van daar naar Florida.
Maar gezien de huidige situatie in Londen, ons allemaal wel bekend, leek het hem aardig om daar de kinderen een knuffel te komen brengen.
 

Hij melde vandaag aan allerlei media dat de boot vertrokken was. (prima standaard persberichtje overigens)
Dat mag ook wel, het is verdomme al weer een maand later. Maar ach, wie zeurt er over een maandje vertraging, dat is niks vergeleken bij de jaren uitstel die hier aan vooraf is gegaan.

De afgelopen weken heeft Kapitein Rob veel tegenslagen gekend. De grootste tegenslag was toch wel het vertrek van 3 bemanningsleden. Hij was druk op zoek naar vervanging. Zelfs de marine werd verzocht om twee cadetten te leveren. Die hebben toch niks beters te doen.
Onduidelijk is hoe de bemanning nu is samengesteld. Zijn er nu cadetten opgetrommeld of heeft ie een paar junkies uit de kroeg gehaald?
Want daar was de bemanning de laatste weken wel te vinden, lekker zuipen in de kroeg.
Dat wordt lachen, de bemanning is dus totaal niet voorbereid op een overtocht van dit formaat. Drie dagen dobberen en Kapitein Rob komt aan in Londen.

Eerlijk is eerlijk, hij is weg. Toch gaat ie doen wat ie beloofd heeft te doen, al is het iets anders, maar een slechte verliezer die daar op let.
Nu hoop ik echt dat de overstap naar Florida definitief doorgaat. Wel weet ik dat wij voorlopig van hem af zijn. Arme kindjes in Londen, sterkte. 

Leest u nog even mee?
IJsstokjesboot is zinkende
IJsstokjesboot is alweer zinkende
IJsstokjesboot vaart nog maar net
IJsstokjesboot vaart een stuk lichter
IJsstokjesboot begint eindelijk aan overtocht

[update] Ah, een verrassing: IJsstokjesboot moet reis afbreken.
(Bedankt luukskywalker in de comments)