Wereldvoedseldag

Vandaag is het de 25ste Wereldvoedseldag, eigenlijk een misleidende naam, want Wereldvoedseldag draait om het tekort aan voedsel in de wereld. Elke dag sterven er namelijk zo'n 28.000 mensen van de honger. Honger is een erg groot probleem in de wereld, en dan hebben we het niet alleen over hongersnoden, maar ook chronische tekorten aan vitamines in het dieet van veel Derde Wereldlanden, tekorten die lijden tot zwakzinnigheid, miskramen, ziekten, permanente ondervoeding, scheurbuik, allerlei problemen waar wij in het westen al in geen tijden meer last van hebben.

Wereldvoedseldag is in 1981 door de Food and Agriculture van de VN uitgeroepen om de wereld te herinneren aan de zoektocht voor een oplossing van het honger- en armoedeprobleem in de wereld. Helaas werken veel westerse landen oplossingen tegen. Zo subsidieert Europa, Europese boeren waardoor er geen eerlijke concurentie is met Derde Wereldlanden, landen die vaak alleen maar consumptie producten kunnen uitvoeren en geen prachtige machines. Toch zijn er wel wat kleinere bedrijven en organisaties die boeren in arme landen ondersteunen zoals bijvoorbeeld Max Havelaar. Helaas is dit niet genoeg en is er nog steeds enorm veel honger in de wereld.

Wil je meer weten over Wereldvoedseldag of je bijdrage leveren aan een oplossing voor dit probleem, kijk dan even op de website van Wereldvoedseldag!