Post van Jelleke

Webloggers zijn links en de rechtse webloggers (voorzover die al bestaan) zijn blijkbaar geen lid van de VVD.

We moesten daarom door ThE_ED via de submit geattendeerd worden op de brief die Jelleke Veenendaal afgelopen weekend 'volledig op eigen kosten' heeft rondgestuurd aan de VVD leden. De brief was gericht aan haar 24.000 partijgenoten waarvan geen e-mail bekend is bij het algemeen secretariaat.

Jelleke is de relatief onbekende kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD die in het verkiezingsgeweld van de afgelopen weken een beetje moeite heeft zichzelf te profileren. Uit de peilingen blijkt dat ze nauwelijks stemmen gaat krijgen, maar ze houdt stug vol en dat waarderen we.

Het is wel jammer dat ze niet echt duidelijk weet te maken waar ze nu voor staat, want ze wil "politiek weer bij de mensen terugbrengen", "meer daadkracht van ministeries" en er alles aan gaan doen om onze "zekerheden voor de toekomst" zoals "inkomen, pensioen, woonsituatie en zorg" te behouden.

Al met al bevestigt dit weer een beetje het beeld dat het bij deze lijsttrekkersverkiezing nauwelijks gaat over de inhoud, maar over de personen en vooral het imago wat ze uit willen
stralen.

Is dat verkeerd? Nee hoor, oud-partijleider Bolkestein maakt er zelf ook geen geheim van dat hij alleen maar let op het imago van de kandidaten.

Vanaf morgen wordt er gestemd. Stemverklaringen vooraf graag in de reacties!