2Mini en zijn aankoop

Ik heb altijd gezegd: "Als de mediamarkt een bonuspas, zegeltjes of knipkaart had, dan was ik nu al een VIP member"
Dat blijkt ook deze keer weer.

In de zomervakantie gaat 2Mini naar Suriname. Natuurlijk is het altijd leuk als je je vakantie kan opnemen op een videobandje. Leuk voor later. Dus 2Mini was gaan sparen voor een camera. Een digitalevideocamera. Zodat hij de beelden voor altijd op zijn ultra slechte pc kon opslaan.

Zondag 16 mei 2004, een mooi zonnige dag om naar de stad te gaan. Dat dachten wel meer mensen. Het was een drukte in de stad! Mediamarkt en Logitech wisten van deze zonnige dag, het nog leuker te maken. Een Smart Roadster gevuld met Logitech producten. Je kon toen raden hoeveel er in zat. Ik heb nooit geweten hoeveel er nou in zaten maar ik gokte op 73. Uiteindelijk ben ik naar binnen gegaan, meteen naar de camera afdeling.

Een mooie Sony camera voor zo’n 700 euro. Wat bla bla gepraat van de verkoper en toen heb ik het hem toch mar gevraagd: "700 vind ik nog best wel veel, kan er niet wat van de prijs af?" Natuurlijk heb je meteen een verkoperspraatje: "Ik wil niet lullig doen ofzo, maar we hebben al zoveel van de prijs afgehaald, dat we dat niet meer kunnen." Yeah right! Hup naar de HiFi afdeling dan maar.

Want ik wilde ook meteen een nieuwe stereo kopen. De mijne kon ik niet aansluiten aan mijn pc en het geluid was zo zacht, dat ik er gewoon doorheen kon slapen. Alhoewel mijn buurman dat niet kon.
Ik als Surinamer, zoekt meteen een Surinaamse verkoper. Ik heb een leuk setje gevonden voor 300 euro.
"Kan er niet 50 van af?"
"Ik zal even voor je kijken"
Omdat dit een showmodeltje is mag je 'm meenemen voor 250 euro.
Darn! Dat ging makkelijk. Komt ook omdat het een showmodel is. Persoonlijk heb ik iets tegen showmodellen, maar bij deze blijf ik doordenken.
"Ey brada ge me brek noh! 250 is nog veel voor een showmodel."
"Ok, ik maar er 240 van, maar dat is mijn uiterste."
"Kan ik 'm aansluiten aan mijn pc?"
"Natuurlijk, daar heb je dit kabeltje voor nodig."
"Ie noh kan ge me a kabel dati voor gratis noh?"
"*zucht* Ok, je krijgt er ook een kabel bij"

Mijn vriend uit Azerbeidzjan vond het wel goed en zei dat hij me hielp mee sjouwen.
Hij bleef daar op me wachten, want ik ging weer terug naar de camera afdeling. Eenmaal daar zag ik een Turkse verkoper.
"Ey kardash, kom me eens helpen."
"Wat kan ik voor je doen?"
"Deze camera hè, dan daar niet wat eurootjes van af?"
"Nee man, deze zijn al te sterk afgeprijsd. Het enige wat ik voor je kan doen, is de firewire kabel er gratis erbij doen."

Na lang denken zegt hij:
"Je let goed op je centjes zie ik, je bent zeker een student."
"Euhm... ja."
"Kom eens mee, deze Canon camera heeft hier in de kast gestaan. Hij is van 999 voor 599 euro's. En omdat ik ook een student ben, geef ik je die kabel en een casettebandje van mij er gratis bij. Het is dat ik geen geld heb, anders had ik 'm wel zelf gekocht"

Die camera bleek nog eens meer, betere en geile functies te hebben. Ik heb die dus ook gekocht. Mijn vriend was inmiddels gaan kijken hoe die mensen mijn stereo aan het inpakken waren. Met 4 grote mediamarkttassen ben ik de winkel uitgelopen. Het moraal van dit verhaal: Met sparen kom je ver en overal kan je afdingen.

Mensjes, ik ga van het weer genieten. Ik hoop voor jullie dat jullie dat ook kunnen. Voor diegene die moeten werken: Succes, je krijgt betaald en wie weet kan je dan ook leuke dingetjes voor jezelf kopen.