FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook voor het eerst andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een weblogger en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen de Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!  

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Ik raak er steeds meer van overtuigd dat ik op de juiste Mol zit. Toegegeven, Patrick is af en toe ook verdacht, maar de meeste verdachte momenten schrijf ik toch op het conto van Art. Hij ging als een gek staan graven naar de schat, een halve meter naast de juiste plek. Hij liep langs geld dat Patrick nog wel opraapte. Patrick of Art liep te kloten met de porto en wilde Art niet dat Anna nog even zou doorzoeken, terwijl de tijd al bijna op was! Maar wat ik vooral verdacht vond was een opmerking van Art na de test. Hij vond de test moeilijk, en het werd zwart voor zijn ogen... hij zag dus exact wat een Mol altijd ziet...

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Art was op de vuurtoren niet echt productief. Anna noemde de cijfers vrij goed op en hij begon verwarring te zaaien. Ook bij het graven was hij degene met de schep. Lekker enthousiast graven en net een halve meter ernaast. Als Mol weet je precies waar de schat ligt (lijkt me) en een halve meter ernaast, dat is onopvallend, maar toch echt mis. Bij het geld zoeken bracht hij ook niet veel op. Twee keer 50 euro? Whohooo, en gewoon over een biljet heenstappen. Bij de naamopdracht was hij heel snel af, handig ook, zo'n korte naam, het nauwelijks verbergen. Gaf een fout antwoord (Nijmegen). De portofoon in Arts' hand valt uit, die heeft aan het "volume" gedraaid. Soundos en Anna vallen af, ze brachten geld op in de laatste opdracht, terwijl afgaan (zie de rest) absoluut niet moeilijk is.

Username: dockx
Functie: Weblogger
Verdenkt nu: Karin de Groot 
Want: Karin heeft deze aflevering zeer slecht gepresteerd qua geld winnen. Dan kun je wel een observatieverhaal ophangen over Patrick tijdens de geldzoekopdracht met de kooi. Maar dat verhaal geloof ik totaal niet. Daarnaast zijn er vorige afleveringen erg verdachte dingen opgevallen bij Karin. Bovendien kon je van het cijfer 0 een O maken tijdens de laatste opdracht, en van een 7 een T zo krijg je bijvoorbeeld bij de gebruikte code GR007 de naam GROOT (achternaam van Karin).

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Art is de Mol. Ja, dat weet ik heel erg zeker. In de eerste opdracht begon het al: Anna las de cijfers perfect voor, maar Art moest weer verwarring scheppen door de drie als een zes te zien. Bij de krateropdracht deed 'ie ook erg weinig. Hij liep achter, keek vaak op z'n gemakje om zich heen en liet, zoals Patrick ook al zei, vaak geld liggen. En Art, heb je in de ziekenhuisopdracht ook maar één keer een goed antwoord gegeven? Nee. Trouwens, jammer dat Anna er uit is. Ze was een goede kandidate.

Username: koei
Functie: FOK!gamer
Verdenkt nu:  Patrick Stoof
Want: Dat Anna er vandaag uit zou gaan was eigenlijk geen verrassing. Zij was de enige die nog écht fanatiek meespeelde en dus duidelijk geen Mol. Juist in deze laatste eindfase is jezelf een beetje verdacht maken belangrijk. Het enige vreemde is dat Patrick wel degene was die in het zand schreef. Maar ja, gewoon daarna zorgen dat er op de verkeerde plek gegraven wordt en klaar ben je! Deze opdracht was té makkelijk te Mollen. De zoekopdracht had subtielere moltechnieken nodig. Iemand anders de schuld van slecht zoeken in de schoenen schuiven bijvoorbeeld en daarop blijven hameren, ook al bracht jij het minste geld binnen. Ik houd het op Patrick, maar in mijn achterhoofd roept nog steeds een stemmetje dat heel opvallend Mollen zoals Art ook wel een goede strategie kan zijn... Maar voorlopig blijft Art mijn winnaar en dus niet de Mol.

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Karin de Groot
Want: 
Ik blijf bij Karin, want het gaat er bij mij niet in dat ze het ene moment zoveel hoogtevrees had en daarna over zo'n randje stapt. Ook vond ik het apart dat zij bij de vuurtorenopdracht aangaf wel een oogje in het zeil te houden en dat de anderen maar wat moesten zoeken. Art lag er ook deze aflevering veel te dik bovenop, Soundos blijft voor mij de perfecte kandidaat, Patrick maakt zich verdacht. Het gaat hem alleen een stuk minder makkelijk af als Art.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 8

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Jullie stemden wederom voor Patrick Stoof als hoofdverdachte. Met bijna 35 procent eindigde hij boven Art. De presentator kreeg ruim 22 procent van de stemmen. Anna blijkt niet zo verdacht te zijn. Slechts 11,6 procent koos voor haar als de Mol.


FOK! heeft inmiddels al 5x twee exemplaren weg kunnen geven van de eerste twee seizoenen van Wie is de Mol?. In samenwerking met Video/Film Express mogen wij nog één extra setje weggeven. Maar die win je niet zomaar. Degene die het meest aantal keren de Mol goed heeft, wint de twee dvd's. Dat kan in dit geval dus ook een crewlid zijn. Als de users winnen, dan wordt er geloot uit de reacties van de special voor Aflevering 10. Bij gelijkspel wint degene die als eerst de juiste Mol goed had. Moge de beste Molspeurder winnen!