Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4

Het laatste seizoen met ON'ers wordt opgenomen in Canada. Voor het eerst is er voorafgaand aan de afleveringen een gesprek te zien tussen Angela en de Mol. Deze Mol wordt in de elfde aflevering bekendgemaakt als studente Elise de Ruiter. De overige kandidaten zijn Aafke, Astrid, Chandrika, Ferdi, Julien, Louis, Patricia, René en Ron. Laatstgenoemde wordt aangewezen als de winnaar op een hotel in de Canadese stad Montreal.

De ontknoping zou eerst gehouden worden op het hoogste gebouw van Montreal, maar toen de productie en de kandidaten klaarstonden viel er een gsm-mast van 20 meter en viel over de dakrand. Hierdoor werden ze door de brandweer van het dak afgestuurd en moest de ontknoping zes uur later elders vervolgd worden.

De Mol is pas voor het eerst echt in actie tijdens aflevering 3 tijdens de lintjesopdracht. In de opdracht moeten de kandidaten lintjes volgen door het bos die uitgezet zijn door Patricia en René. Elk meegenomen lintje levert geld op, maar Mol Elise neemt veel te veel lintjes mee, waardoor Chandrika en Ron verdwalen in het bos.

Het vierde seizoen zijn de hints iets uitgebreider. Zo komt het getal 28 meerdere malen voor (Elise is jarig op 28 januari), een zwarte handschoen kwam veel voor in de instructiefilmpjes van de Mol (Elise droeg die handschoen), in enkele kokers zaten fragmenten van foto's van de Mol en de boodschap van de Mol was gebaseerd op het wijsje Für Elise.

De kijkcijfers vallen dit seizoen erg tegen (elke aflevering onder de miljoen kijkers) en de productie besluit om vanaf seizoen 5 te werken met Bekende Nederlanders. Volgende week vrijdag komen de resterende seizoenen, houd de FP in de gaten.

Tip: Lees het verhaal van kandidaat Julien op Wieisdemol.com. In het verhaal vertelt Julien alles over zijn ervaringen en geeft de fans een kijkje in de keuken van Wie is De Mol.