Sony's najaarsline-up

<\/center>

De PlayStation 3 is natuurlijk hét platform waar alles om draait voor de PlayStation-gamer die de beste game-ervaring wil hebben. Dit najaar verschijnen er vier grote titels voor de console, die misschien zelfs de aanschaf van het apparaat de moeite waard maken voor sommige mensen. Allereerst zijn er twee opvolgers van succesvolle launchtitels, maakt ook de SOCOM-reeks de overstap naar de PlayStation 3 en kan iedereen aan de slag in LittleBigPlanet. Tot slot zal voor de liefhebbers nog SingStar: ABBA verschijnen.

Mocht je door deze titels twijfelen om een PlayStation 3 te gaan kopen, dan heeft Sony een aantal aanbiedingen om te proberen je over de streep te trekken. De meeste hiergenoemde games zullen namelijk in een bundel verschijnen, waarbij je de PlayStation 3 en de game met korting kunt kopen, maar daarnaast komt er ook een nieuwe 160 GB bundel. Voor 449 euro krijg je een PlayStation 3 met grotere harde schijf, een Dual Shock controller en 70 euro download tegoed waarmee spellen, muziek of films gedownload kunnen worden vanaf PSN.

LittleBigPlanet
Eind oktober verschijnt de eerste triple A-titel van Sony voor dit najaar, LittleBigPlanet. De game bestaat uit spelen, creëren en delen. Met de game worden meer dan 60 levels geleverd die je kan spelen en waarin je objecten kan verzamelen om te gebruiken om je eigen levels en werelden te creëren. Het creëren gaat erg gemakkelijk met een zeer uitgebreide maar makkelijk te gebruiken level-editor waarin je alles kan maken wat je kan bedenken.Deze levels kan je dan delen met mensen over de hele wereld. Het hoofdpersonage van de game is de schattige Sackboy die je helemaal kan customizen naar je eigen smaak. Je kan met vier mensen tegelijk spelen, online en offline, met allemaal je eigen Sackboy. Het ziet er naar uit dat LittleBigPlanet een unieke game gaat worden die nog lang in de PS3 van menig gamer zal zitten. Het spel zal 24 oktober overal in de winkel liggen.



<\/center>
Resistance 2
In Resistance: Fall of man nam je het als Nathan Hale op tegen de Chimera die Groot-Brittannië binnen vielen. In Resistance 2 gaan de Chimera op weg naar de Verenigde Staten en aan jou nog steeds te taak om ze te stoppen. Je zal op verschillende locaties in de VS het op moeten nemen tegen reusachtige monsters en grote groepen Chimera. Dit dit je weer met veel originele wapens. Ook online staat Resistance 2 zijn mannetje met een aparte online coop campaign waarin je het met zeven vrienden tegen de Chimera kan opnemen. Ook de multiplayer is weer aanwezig. Dit maal met maximaal 60 man online. Resistance 2 zal veel shooter fans nog lang weten te vermaken. Vanaf 28 november kun je met deze game aan de slag.

MotorStorm: Pacific Rift
In MotorStorm: Pacific Rift scheur je rond op een tropisch eiland; door de jungle en over het strand in plaats van door de woestijnachtige gebieden van Monument Valley. In Motorstorm 2 kun je kiezen uit acht verschillende typen voertuigen, inclusief een Monster Truck. Met deze voertuigen dien je op 16 verschillende tracks de andere rijders het leven zuur te maken. Nieuw in dit tweede deel is ook de offline multiplayermodus, nu kun je ook samen met je vrienden spelen zonder dat zij thuis bij hun eigen PS3 hoeven te zitten. Het spel zou op alle vlakken beter moeten worden dan zijn voorganger, maar de gespeelde demo stelde wat dat betreft nog een beetje teleur. Het ging hier echter om een hele vroege build, dus de verwachting is dat de uiteindelijke versie stukken beter is. Half november kan iedereen dit voor zichzelf gaan bekijken.



<\/center>
SOCOM: Confrontation
SOCOM was een van de belangrijkste series op de PlayStation 2, en de serie die online gamen op de PS2 een beetje op de kaart heeft gezet. Nu is het tijd voor een PlayStation 3-versie van de game genaamd SOCOM: Confrontation. Deze clan-based shooter wordt geleverd met draadloze headset en ondersteunt voice-chat tijdens het spelen. Dit is ook wel nodig, want zonder samenwerken kom je er niet. Ook deze game ligt half november in de winkels.

SingStar ABBA
De laatse titel uit Sony\\\'s eigen stal is SingStar ABBA. Hoewel de meeste mensen hier een generatie te jong zullen zijn voor ABBA, is de Zweedse popgroep weer helemaal hip door de musical Mamma Mia. Naast Mamma Mia heeft de groep ook talloze andere bekende nummers gemaakt zoals Waterloo en Dancing Queen. In SingStar ABBA kun je deze liedjes zelf allemaal ten gehore brengen. Wanneer deze game precies uit komt is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het dit jaar nog zal zijn.