FOK! zoekt twee columnisten!

Join the crew!Groots en meeslepend zullen zij schrijven...

Voor de columnsrubriek op de Frontpage zijn we op zoek naar twee gloednieuwe columnisten. Specifiek zoeken we naar iemand die wil gaan schrijven over buitenlandse politiek of iemand woonachtig in het buitenland en zijn ervaringen aldaar in columns kan vertalen. Een combinatie van deze twee elementen is helemaal perfect. Als tweede persoon zoeken we iemand die columns wil schrijven over de media: kranten, televisie, radio, etc.

Wat wordt er van je verwacht als columnist op FOK!?

Als columnist van FOK! wordt er van je verwacht dat je iedere twee weken een column plaatst. We verwachten dus enige kunde in de Nederlandse taal. Ook wordt er van je verwacht, dat je de columns van iemand anders op spelfouten controleert en is het je taak om je eigen columns te controleren en te modereren nadat ze geplaatst zijn.

Naast het actief meewerken aan columns wordt er ook nog van je verwacht, dat je je stem laat horen in de beschikbare crewfora om mee te denken met de rest van FOK!.

Voordat we je vast aannemen als columnist, heb je een proefperiode van vier columns (twee maanden). Wat betreft tijd is het geheel van jezelf afhankelijk hoe snel je kunt schrijven. Qua lengte verwachten we minimaal 500 woorden per column.

Wat hebben we jou te bieden?

In de eerste plaats een podium waar je iedere twee weken je columns kunt plaatsen. Dit betekent, dat je columns door enkele duizenden mensen gelezen zullen worden. Wanneer je de behoefte voelt om in te springen op de actualiteit of zin hebt om wat te schrijven, is daar vaak ook nog plaats voor naast je vaste dagen. Indien je de proefperiode tot een succesvol einde brengt en uiteindelijk aan wordt genomen als vaste columnist, krijg je ook nog een Fok-emailadres.

Op welke wijze kun je solliciteren?

Je kunt solliciteren door een email te sturen naar frontpage@fok.nl. In deze email zet je username, korte omschrijving van jezelf, korte motivatie en natuurlijk het soort columns dat jij wil gaan schrijven. Het belangrijkste zijn de bijgevoegde columns. We verwachten er namelijk twee. Deze columns moeten minimaal 500 woorden tellen en van actuele aard zijn (één ervan in ieder geval). Zorg ervoor dat de columns leesbaar zijn wat betreft opmaak. Zodra je sollicitatie met columns is ontvangen, krijg je een bevestiging van ontvangst.

Sollicitaties kunnen tot middernacht maandag 17 januari aanstaande opgestuurd worden. Daarna zullen we de ingezonden stukken doornemen en hopen binnen afzienbare tijd de nieuwe columnisten uitgezocht te hebben.