Telefoon: Bluboo Xfire 2, budget met vingerafdruksensor

3. Bluboo Xfire 2

 Design en bouwkwaliteit

De Xfire 2 ziet er heel degelijk uit als je hem uit de doos haalt. Het is een toestel met fysieke knoppen onderaan het scherm, en rondom en de achterkant is van metaal. De randen lopen netjes in elkaar over en ik heb deze telefoon er niet op kunnen betrappen dat hij niet goed in elkaar zit. De vingerafdrukscanner zit op een goed bereikbare plek en door het 5-inch formaat is de telefoon erg handzaam. Wat een erg goede toevoeging is zijn de twee verschillende kaartingangen. Je kan dus 2 simkaarten en 1 microSD-kaart tegelijk gebruiken.

 Bluboo Xfire 2 rechtsBluboo Xfire 2 poortBluboo Xfire 2 knoppenBluboo Xfire 2 overigeBluboo Xfire 2 AchterBluboo Xfire 2 sensor

Scherm


Een 720P scherm wat niet echt uitblinkt wat ook zeker niet de verwachting is gezien de prijs. Het is wel een IPS-scherm maar je hebt hier sneller te maken met kleuren die minder worden als je onder een hoek kijkt. In zonlicht merk je ook wat meer spiegelingen maar niet op een dusdanige manier dat het scherm een onvoldoende zou scoren.

Bluboo Xfire 2 scherm

Prestaties


Er zit een zelfde quad-core processor in als bij de Picasso, alleen in dit geval met maar 1GB werkgeheugen en dat merk je zeker in de praktijk. Alles is trager, het opstarten van apps duurt langer en op dat gebied is het zeker iets om in je afweging mee te nemen. De GPS is ook wat ondermaats en een cold-fix krijgen duurt langer dan gemiddeld. Een fix met gebruikmaken van mobiele netwerken is geen probleem en verkrijg je wel binnen een paar seconden.


De speaker is gemiddeld, en zelfs best redelijk te noemen voor dit budget. Dan hebben we natuurlijk nog de vingerafdruksensor en in eerste instantie had ik verwacht dat deze niet goed zou presteren omdat het hele toestel al wat trager is, maar dat blijkt precies omgekeerd te zijn. De sensor werkt prima en erg snel, vaak nog sneller dan menig high-end Chinaphone die ook voorbij is gekomen. Fijn dat ze dus niet een overbodige feature hebben ingebouwd die niet helemaal goed werkt. Qua benchmarks hieronder een rijtje, hoewel dit allemaal niet zo schokkend is en je er niet vanuit moet gaan dat je hierop gaat gamen.

Bluboo Xfire 2 BenchmarkBluboo Xfire 2 BenchmarkBluboo Xfire 2 Benchmark

Camera
Een positieve verrassing in tegenstelling tot de Picasso. De camera presteert behoorlijk aardig en er komen prima foto’s naar voren. De selfie-cam heeft nog een flits wat een simpel led-lampje is en een beperkte verbetering geeft.

Bluboo Xfire 2 CameraBluboo Xfire 2 CameraBluboo Xfire 2 CameraBluboo Xfire 2 Camera

Accu
Matig, en jammer dat ze hier niet wat meer uit hebben kunnen halen. Bij weinig gebruik haal je de dag wel maar het houdt niet over. Voor een 720P 5-inch telefoon had ik wel wat meer verwacht.

Bluboo Xfire 2 batterijBluboo Xfire 2 batterij