Zeblaze Crystal, Chinese smartwatch

3. Design en bouwkwaliteit

 

Het gekromde scherm is wel iets wat gelijk positief opvalt. Het ziet er ook netjes uit en de zwarte randen rondom het scherm vallen bijna niet op als het scherm uit staat. Wat dat betreft dus zeker dik in orde. Ook de helderheid van het scherm is goed in te stellen in 5 niveaus en tijdens het gebruik heb ik hem op niveau 3 gehad wat voor mij voldoende was. Door het IPS scherm zijn de kijkhoeken goed en eigenlijk dus geen klachten met betrekking tot het scherm.

De rand om het scherm is van een soort aluminum en glimt niet te veel maar is precies genoeg om het toch een solide uitstraling te geven. De rest van de behuizing is van een soort plastic wat gelukkig niet te veel glanst. 

crystal-design1 (Foto: rene90)

crystal-design2 (Foto: rene90)

Op de achterkant van de smartwatch vinden we de hartslagsensor die met een groene laser je hartslag meet. Op deze foto zie je gelijk dat het leren bandje wat erbij zit vast zit met een soort pinnetje wat links onderin te zien is. Op die manier kan je dus simpel een eigen bandje erop monteren, maar je moet dan wel een gaatje maken zodat dat pinnetje daarin kan. 

crystal-design3 (Foto: rene90)

Qua formaat kan ik alleen opmerken dat hij iets te dik is naar mijn mening. Liever heb ik een wat dunnere smartwatch zodat het wat comfortabeler zit en er ook wat beter uitziet. Los van dat is het gehele design dus best netjes en zeker gezien de prijs. 

crystal-design4 (Foto: rene90)

crystal-design5 (Foto: rene90)