ZUK Z1, een Chinaphone van Lenovo

8. Conclusie en comments

 

ZUK is een nieuwkomer op het gebied van smartphones, net zoals bijvoorbeeld LeTV. Echter heeft ZUK de complete ondersteuning van gigant Lenovo achter zich en hoeven ze dus niet vanaf de grond te beginnen. Met de Z1 hebben ze dan ook een formidabele prestatie neergezet. Wel is het een wat duurdere Chinaphone want hij kost namelijk rond de 320 dollar bij de Chinese webshops. 


Wat specificaties betreft is het een degelijk toestel maar wat het echt boven de rest laat uitsteken is CyanogenOS. CyanogenOS haalt het beste uit deze telefoon naar boven en maakt het in gebruik een heel plezierig toestel. Zijn er dan geen minpunten? Jawel, de telefoon is vrij lang en de homeknop is vrij laag geplaatst. Ook mist deze helaas de 800MHz voor 4G in Nederland. NFC zou ook een mooie toevoeging zijn geweest, echter gaf ZUK aan dat dit mogelijk via een speciale cover nog kan worden toegevoegd.
 

ZUK maakt voor de levering en support in Europa gebruik van de Lenovo kanalen. En geeft dan ook standaard Europese garantie. 

Positieve punten
Minpunten
  • Snelle Snapdragon 801
  • CyanogenOS
  • 3 GB werkgeheugen met 64 GB interne opslag
  • Goede bouwkwaliteit
  • Geen band 20 (800Mhz)
  • Toestel is vrij lang

 

 

 

 

 

Interesse in de ZUK Z1? Kijk dan even bij EFOX-shop waar ze een coupon beschikbaar hebben gesteld voor €20 korting. 

ZUK Z1 uit China voor €267,37 met coupon zukz1

ZUK Z1 uit het EU-warehouse voor €289,99 met coupon zukz1

Bij het importeren van producten van een land buiten de EU kan je te maken krijgen met extra kosten als het product een waarde heeft van meer dan €22. Kijk in het Chinese webshoptopic voor meer informatie.