Elephone P8000, nu wel op orde?

3. Design en bouwkwaliteit

 

Het eerste wat je gelijk merkt is het gewicht, want met zijn 203 gram is het een zware jongen vergeleken met andere telefoons. Er zit dan ook een 4165mAh-accu in, die mede voor het gewicht zorgt. Ook het formaat is een tikkeltje groter dan de gemiddelde 5,5-inch telefoon waardoor het allemaal wat minder handzaam is. Als je puur naar de cijfers kijkt, is het een paar millimeter verschil ten opzichte van bijvoorbeeld de UMI eMax

Als we dan even verder kijken naar de telefoon, dan zien we de nette voorkant met een soort grijze boven- en onderkant, waarbij je onderaan drie knoppen vindt waarvan de middelste de home-knop met daarin een blauw ledlampje dat ook als notificatieled fungeert. De linker- en rechterknop zijn niet verlicht maar wel goed te vinden door de blauwe tint. Mooi dat Elephone dunne randen heeft gemaakt in de behuizing, minder mooi dat je weer een stukje zwart hebt tot je daadwerkelijk bij het scherm bent. 

p8000-notificatieled (Foto: rene90)

p8000-scherm1 (Foto: rene90)

Wat positief is aan de telefoon is, is dat ze gebruikmaken van een metalen frame, wat je ook goed merkt in het gevoel. Het is een stevige telefoon en de metalen rand rondom is ook goed afgewerkt. Je komt geen scherpe randen tegen en alles sluit perfect aan, dit hebben ze dus zeker goed voor elkaar. De linkerkant is vrij van knoppen. Boven op het toestel zitten twee witte lijntjes en de 3,5mm-jack, onderop de micro-USB aansluiting, microfoon en weer twee witte lijntjes wat waarschijnlijk voor de antenne is. Rechts de standaard volumeknoppen en aan- en uitknop. Ook hier zitten de knopjes weer goed in de behuizing en heb je geen speling. 

p8000-rand1 (Foto: rene90)

p8000-rand2 (Foto: rene90)

p8000-rand3 (Foto: rene90)

p8000-rand4 (Foto: rene90)

De achterkant is naar mijn smaak net wat te opzichtig. Hij is op zich niet lelijk, en heeft een soort grijs blokjespatroon wat best goed aanvoelt. Wat ik dan wel weer jammer vind, is het glimmende ELE-logo, het glimmende randje om de vierkante vingerafdruksensor en weer datzelfde glimmende plastic bij de cameralens. De vingerafdrukscanner is overigens wel prettig geplaatst en relatief klein. Wel een nogal nutteloos logootje erboven dat je daar een vinger moet plaatsen, dat hadden ze moeten weglaten. 

p8000-achterkant1 (Foto: rene90)

p8000-achterkant2 (Foto: rene90)

p8000-achterkant3 (Foto: rene90)

Wat nog opvalt is dat de simkaarten en microSD-kaart nu wat dieper liggen in de behuizing. Ze hebben gebruikgemaakt van klepjes die je open kan klikken om zo alle kaartjes erin te stoppen. 

p8000-simkaarten (Foto: rene90)